Tam Forum Görünümü: Kuran'da gündüz ve Güneş.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3, 4
gezgin95
Kuran'da Güneş hakkında öne çıkan bir fikir var.

Gündüz yaratılmış, gece yaratılmış, VE, Güneş ve Ay da yaratılıp, hareketleri gündüze ve geceye göre ayarlanmış.

Enam Suresi(96)
O, karanlığı yarıp sabahı çıkarandır. Geceyi dinlenme zamanı, güneşi ve ayı da ince birer hesap ölçüsü kıldı. Bütün bunlar mutlak güç sahibinin, hakkıyla bilenin takdiridir (ölçüp biçmesidir).
Enbiya Suresi(33)
O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler.
Lokman Suresi(29)
Görmedin mi ki Allah geceyi gündüzün içine ve gündüzü de gecenin içine sokuyor. Güneşi ve ayı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri (kendi yörüngesinde) belli bir zamana kadar akar gider. Şüphesiz Allah işlediklerinizden hakkıyla haberdardır.
Furkan Suresi(45)
Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin? İsteseydi onu sabit kılardı. Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.

Bu düşünce şekli benim hep kafama takılmıştır. "Muhammed gibi akıllı bir adam, nasıl oldu da Güneş ve gündüz arasındaki sebep-sonuç ilişkisinin farkına varamadı" diye hep kafamda döner dururdu.

Bizim için ne kadar açık bir olay. Güneş çıkıyor, ve dünya aydınlanıyor. Kime sorsan böyle der. Güneş çıktığı için gündüz olur. Gündüz olurken, Güneş ona ayarlanmış bir şekilde çıkmaz.

Bu yanılma neden?
Nasıl bu sebep-sonuç ilişkisi görülemez?

Nihayet buldum.

Göğün aydınlanması.

Gece, ne kadar ateş yakılırsa yakılsın, etraf aydınlatılsın, gök karanlıktır.
Gece ay çıkar, ama gök karanlıktır.
Gözle görülen binlerce yıldız, göğü aydınlatamaz.

Muhammed de "ışık kaynakları göğü aydınlatmaz, göğün, ayrı bir şekilde aydınlanması gerekir." diye düşünmüş olmalı. Bu onun hayal gücünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösterir.

Kuran'da yazan, bu düşüncenin sonucudur.

--> Gündüz ve gece yaratılıyor
--> onlara uygun hareket eden güneş ve ay yaratılıyor.

Bu kadar basit.

Muhammed, o zamanın bilgisi ile, göğün gündüz vakti mavi mavi aydınlanmasının, güneşin ışığının atmosferi oluşturan gaz moleküllerinden yansıması olduğunu anlayamazdı.

Sonuç:

Kuran'ı yazan (veya yazdıran), gündüz vakti göğün aydınlık olmasının, güneşin ışığının atmosferi oluşturan gaz moleküllerinden yansıması olduğunu bilmiyordu.

Kuran'ın yazan (veya yazdıran) Muhammed'dir.
.
Bacardi/Cola
Katiliyorum Gezgin.

Hatta muhammed ay'in gunes'ten daha buyuk oldugunu da ima etmistir birkac yerde (ornegin yasin suresi). Bunun sebebinin de Al-Ilah'in (erkek) ay tanrisi, Al-Lat'in da o'nun karisi olan gunes tanricasi oldugunu dusundum hep (ay gunesi tepeliyo o'nun mantigina gore, o zaman ay daha buyuk). Nerden bilsin arabin cobani gunesin ve ayin hacimlerini. Burdan baktin mi ikisi de ayni buyuklukte wink.gif
Hatta ay daha faydali, gunes zaten ortalik aydinlikken cikiyo, ne faydasi var ki, heheheh laugh.gif
kutsalyaratik
Bos verin atmosferi matfosferi, Muho o kadar derin dusunemez. Adam acik acik dunya merkezli evreni kabul etmis iste, dunya ortada, hersey onun etrafinda donuyor olarak kabullenmis.
Andromeda
Kur'an ulvi bir kitaptır , tanrıdandır diye konuya yaklaşıldığı zaman görülemeyen birçok şey bağımsız ve özgür bir zihinle dışardan bakıldığında sezilebiliyor değil mi? smile.gif Kur'an'ın ulviyeti nasıl da bir anda sönüyor smile.gif
obs
kuranin her sozu uydurmadir..
Malt
1539 tarihli bir evren haritası... dünya merkezli olduğuna dikkat edin... dünyanın düz olduğu ve evrenin merkezi zannedildiği dönemden kalma... 4 numaraları yörüngede güneş var smile.gif şimdi bundan 1000 yıl öncesi muhammedin çağını hayal edin... eh, gayet doğaldır ki onun güneş ay ve diğer gök cisimlerine yaklaşımı benzer ve daha da ilkel düzeylerde saçma olacaktır....
terliksi
benmi anlamadım !
yoksa başlıkta abes bir mantık mı var !
mazot
QUOTE(Andromeda @ Nov 29 2007, 10:49 PM) *
Kur'an ulvi bir kitaptır , tanrıdandır diye konuya yaklaşıldığı zaman görülemeyen birçok şey bağımsız ve özgür bir zihinle dışardan bakıldığında sezilebiliyor değil mi? smile.gif Kur'an'ın ulviyeti nasıl da bir anda sönüyor smile.gif

Sönen senin ulviyetin olabilir. rolleyes.gif
kharon
bu ayetlerden nasıl boyle bir anlam çıkarabildin
bence bunlar kendini tatmin etme girişimleridir cool.gif
terliksi
demek yalnız ben anlayamamış değilmişim.
kurduğun ilgiyi anlamak zor.
bence zorlama bir mantık.

gündüz yaratıldı.ardından güneş yaratıldı manası yok burda.
zorlama bir yorum yapmışsın.

ayrıca tasarım gözü ile bakarsak.
güneş ve gündüz iki ayrı programdır.
güneş çıkınca gündüz olması için.bunların ayrı ayrı tasarlanmış ve programlanmış olması gerekir.
dolayısı ile gündüz dediğin şeyde başlı başına bir tasarımdır.

bir bilgisayar programcısı gibi düşünürsen

gündüz : sarı-kırmızı-mavi tonların 2 sn aralıkla disco tarzında yanıp sönmesidir
güneş : enerji kaynağıdır.

program
gündüz > güneşin görünmesinden 3 saat sonra oluşsun

program bu şekilde yapılsaydı
gündüz dediğin olay bildiğin gündüz değil
değişik renkte yanıp sönen birşey olacaktı
ve güneşten 3 saat sonra çıkacaktı

yani gündüz dediğin şeyde başlı başına bir tasarımdır.
olayın bütünüde bir programdır.
FeNeRLee
QUOTE(obs @ Nov 30 2007, 09:17 AM) *
kuranin her sozu uydurmadir..

puahahhahaha uydursana öyle bişey varsa kapasite görelim dünyada gelişen olayları bişeye bağlayamazsın ama ekolojik olarak bağlantılıdır kuran ı açıp bakarsan göreceksin bunu yazacak insan beyni daha gelmemiştir yeryüzüne....ama şu yazdığı şey çok komik yaw bi daha böyle şeyler söyleme zor durumlara düşebilirsin en azından daha bilinen şeyler söyle ne bileyim allah ı kim yarattı ahiret diye bişey yoktur böyle klişeşmiş şeyleri söyleri sadece bi tavsiye
uğur
Basbayağı Muhammed sallamış , sizde hala durumu kurtarmaya çabalıyorsunuz...

Muhammed direk olarak gündüz güneş nedeniyle oluşur diyememiş , hala yok öyle değil böyle söylüyor kuran deyip duruyorsunuz..

Hiç akıl yok mu sizde?? Yoksa tanrınızın (Allahınızın) dediği gibi gözleri mühürlenmişlerden misin,z?

Madem kutsal kitapların hepsi doğruydu da , neden dünyanın güneşin etrafında belli bir yörüngede dönen bir gezegen olduğunu, hiç bir kutsal sanılan kitap bilememiş?????
Andromeda
QUOTE(FeNeRLee @ Nov 30 2007, 12:37 PM) *
puahahhahaha uydursana öyle bişey varsa kapasite görelim dünyada gelişen olayları bişeye bağlayamazsın ama ekolojik olarak bağlantılıdır kuran ı açıp bakarsan göreceksin bunu yazacak insan beyni daha gelmemiştir yeryüzüne....ama şu yazdığı şey çok komik yaw bi daha böyle şeyler söyleme zor durumlara düşebilirsin en azından daha bilinen şeyler söyle ne bileyim allah ı kim yarattı ahiret diye bişey yoktur böyle klişeşmiş şeyleri söyleri sadece bi tavsiye

Yazılamayacak ne var Kur'an'da ?... Kuantum fiziği mi anlatılıyor ? smile.gif
kharon
QUOTE(Andromeda @ Nov 30 2007, 01:29 PM) *
Yazılamayacak ne var Kur'an'da ?... Kuantum fiziği mi anlatılıyor ? smile.gif

kuantum fiziği anlatılsaydı inanacakmıydın.
ERCUMENT
QUOTE(gezgin95 @ Nov 29 2007, 09:34 PM) *
Kuran'da Güneş hakkında öne çıkan bir fikir var.

Gündüz yaratılmış, gece yaratılmış, VE, Güneş ve Ay da yaratılıp, hareketleri gündüze ve geceye göre ayarlanmış.

Bu düşünce şekli benim hep kafama takılmıştır. "Muhammed gibi akıllı bir adam, nasıl oldu da Güneş ve gündüz arasındaki sebep-sonuç ilişkisinin farkına varamadı" diye hep kafamda döner dururdu.

Bizim için ne kadar açık bir olay. Güneş çıkıyor, ve dünya aydınlanıyor. Kime sorsan böyle der. Güneş çıktığı için gündüz olur. Gündüz olurken, Güneş ona ayarlanmış bir şekilde çıkmaz.

Bu yanılma neden?
Nasıl bu sebep-sonuç ilişkisi görülemez?

Nihayet buldum.

Göğün aydınlanması.

Gece, ne kadar ateş yakılırsa yakılsın, etraf aydınlatılsın, gök karanlıktır.
Gece ay çıkar, ama gök karanlıktır.
Gözle görülen binlerce yıldız, göğü aydınlatamaz.

Muhammed de "ışık kaynakları göğü aydınlatmaz, göğün, ayrı bir şekilde aydınlanması gerekir." diye düşünmüş olmalı. Bu onun hayal gücünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösterir.

Kuran'da yazan, bu düşüncenin sonucudur.

--> Gündüz ve gece yaratılıyor
--> onlara uygun hareket eden güneş ve ay yaratılıyor.

Bu kadar basit.

Muhammed, o zamanın bilgisi ile, göğün gündüz vakti mavi mavi aydınlanmasının, güneşin ışığının atmosferi oluşturan gaz moleküllerinden yansıması olduğunu anlayamazdı.

Sonuç:

Kuran'ı yazan (veya yazdıran), gündüz vakti göğün aydınlık olmasının, güneşin ışığının atmosferi oluşturan gaz moleküllerinden yansıması olduğunu bilmiyordu.

Kuran'ın yazan (veya yazdıran) Muhammed'dir.
.

muhammetin mantık hatası yok...söylediklerinin doğruluğu yanlışlığı bir tarafa koyarsak..

sürdüğü tezlerle tutarlı bir yaklaşım bu..

sen önceden herşeyi tasarlıyan birine inanıyorsan sebepten sonuca değil sonuçtan sebebe doğru düşünmelisin...

bu yaklaşımı extrem bir örneklede anlatılmıştır..

gölge diye birşeyin olması istenmiş güneş ona delil kılınmış...

şöyle düşün arabanın durması istenmiş sonra firen sitemi yapılmış...

sende firen olduğu için araba duruyor diyorsun...
Andromeda
QUOTE(kharon @ Nov 30 2007, 02:08 PM) *
kuantum fiziği anlatılsaydı inanacakmıydın.

O zaman hakikaten ilginç olurdu rolleyes.gif ... Ama inanın bu bile evrensel anlamda bu kitabın tanrıdan geldiğinin kesin bir kanıtı olamaz , ama ilginç olur ... Bu durumda bizden daha ileri ve uzaydan gelen varlıklar bile gündeme gelebilir ... Ama gerçek bir tanrının insanı böyle yaratacağına ve insanlara bu anlamda bir din göndereceğine ve bu dini göndermek için de vahiy gibi tartışmalı bir yöntemi kullanacağına inanmıyorum .. smile.gif
kharon
forumda kuran mucizeleri boşuna tartışılıyor zaman kaybı cool.gif
ateist
Bende bu laflara hasta oluyorum arkadas. Su olsaydi, bu olsaydi inanacakmiydin?
Melekler asagi inse, yinede inanmazdiniz gibi tutarsiz laflari soylerken, hic dusunmezmi insan, boyle bir sey sanki olmusta, sadece biz farkinda degilmis gibi?

Hangi ayeti irdelesek, elimizde kaliyor. Yukarida gosterilen ayette, geceyide dinlenmek icin yarattigini soyluyor bu allah. Gece olmayan yerlerden haberi olmadigi bu kadar acikken, birde golgeyi yarattiktan sonra, onu delillendirmek icin gunesi yarattigi lafini ciddiye aliyorlar.
Bu corabina uysun diye, ona uygun pantalon almaya benziyor.
kutsalyaratik
QUOTE(ERCUMENT @ Nov 30 2007, 01:50 PM) *
muhammetin mantık hatası yok...söylediklerinin doğruluğu yanlışlığı bir tarafa koyarsak..

sen önceden herşeyi tasarlıyan birine inanıyorsan sebepten sonuca değil sonuçtan sebebe doğru düşünmelisin...

Ne tezi?
Lafa bak, gunes yaratiliyor, ardindan Allah bakiyor "himmmm buna birde delil olarak golge yaratim " mi diyor? O nasil Allah yaww. O nasil sacma , mantik disi bir ornekleme, savunma?
Sizden bu kadarinida beklemezdim yani. Adam Kuranda dunya merkezli bir evrenden bahsediyor aloooo.
ERCUMENT
QUOTE(kutsalyaratik @ Nov 30 2007, 03:07 PM) *
Ne tezi?
Lafa bak, gunes yaratiliyor, ardindan Allah bakiyor "himmmm buna birde delil olarak golge yaratim " mi diyor? O nasil Allah yaww. O nasil sacma , mantik disi bir ornekleme, savunma?
Sizden bu kadarinida beklemezdim yani. Adam Kuranda dunya merkezli bir evrenden bahsediyor aloooo.

gölge delil olarak değil güneş delil yapılıyor...

kurandaki tanrı varlık ilişkisi hep böyle..

birşeyin olması düşünülüyor isteniyor sonra da ona göre sebepler yaratılıyor...

yaklaşım bu kurandaki...

ne deyim yani tüm yaklaşım böyle...

doğru yanlış o ayrı mesele...

gezgin muhammet gibi zeki birinin birkaç olayda nasıl olurda gözlem yanlışı içine düştüğünü anlamlandırmak istemiş...

bunun gözlem yanlışı olmadığını sebep sonuç değerlendirmesinin hep bu şekilde olduğunu söyledim..

evet tüm kuranda sebep sonuç ilşkisi böyledir...sonuçtan sebebe gidiliyor...

bu yaklaşım kendi içerisindede tutarlıdır...

sebepten sonuca gidilseydi..tutarsızlaşırdı..
pasiflora
QUOTE(kutsalyaratik @ Nov 30 2007, 03:07 PM) *
Ne tezi?

sizim kastınızı ve mantığınızı da anlıyorum lakin şöyle bir durum var ; insanın yaşam alanı dünyadır ve Kuran daki temek bakış açısının ve anlatımların dünya merkezli ve hatta insan merkezli olması gayet normaldir...mesela insan dünyada yaşadığına göre bir yıldızın görüntüsünü insan görüşüne göre anlatmıştır, eğer başka bir galaside vs. de yaşıyor olsaydık burda belki dünya da bizim için mahiyetine uygun olarak anlatılacaktı....Ercümentin mantığı da gayet doğru bana kalırsa...burda hem mecazlı anlatımlar da vardır...yani insan hiç bri bilgisi olmasa da bulutların,kara bulutların olduğu bir zamanda sıcağın ve güneş ışığının daha az geldiğini, güneşin batmak üzere olduğunda havanın yavaş yavaş karardığını vs. vs. anlayabilir...gündüz ve kapalı havalar yaşanmıyor mu...burda güneşin gün ve gece konusunda direk etkili olduğunu herkes anlar....
lafons7275
BAKARA: 23 Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).
ayet-i kerimesi, yüce Peygamberimiz (s.a.)'ın gerçek peygamber olduğuna birkaç açıdan delil teşkil etmektedir.
Evvelâ, Kur'an-ı Kerim'in benzerini meydana getirmek hususunda onlara meydan okunmuş ve bu onları tahrik eder bir üslupla da yapılmış olduğuna göre tabii olan bu meydan okuyuşa cevap vermek olurdu. Böylece gayeleri olan peygamberimizin davasını da çürütmüş olurlardı. Böyle olmadığına göre artık Kur'an'ın insan takatinin haricinde ancak Allah kelamı olduğu ortaya çıkar. Onun benzerini meydana getirmekten yana acizlikleri açıkça ortaya çıktığına göre, bu acziyet Kur'an-ı Kerim'in hiçbir şeyin âciz bırakamadığı Allah tarafından olduğunu ve O'nun benzerini meydana getirmenin kulların gücü çerçevesinde bir şey olmadığım açıkça ortaya koymuştur.
Naklov
Sonuçtan sebebe doğru gitseydik ooohooo şimdiye nerede kalırdık?
İyi ki tüme varım metodu var bilimde, yoksa genel bir doğru kabul edip de olayları ona göre algılarsak, ne tartışma ortamı kalır, ne bilimsel yönü. Her şey o baştaki bilgiye göre şekillenir, doğru da olsa, yanlış da olsa...
Andromeda
QUOTE(lafons7275 @ Nov 30 2007, 05:13 PM) *
BAKARA: 23 Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).
ayet-i kerimesi, yüce Peygamberimiz (s.a.)'ın gerçek peygamber olduğuna birkaç açıdan delil teşkil etmektedir.
Evvelâ, Kur'an-ı Kerim'in benzerini meydana getirmek hususunda onlara meydan okunmuş ve bu onları tahrik eder bir üslupla da yapılmış olduğuna göre tabii olan bu meydan okuyuşa cevap vermek olurdu. Böylece gayeleri olan peygamberimizin davasını da çürütmüş olurlardı. Böyle olmadığına göre artık Kur'an'ın insan takatinin haricinde ancak Allah kelamı olduğu ortaya çıkar. Onun benzerini meydana getirmekten yana acizlikleri açıkça ortaya çıktığına göre, bu acziyet Kur'an-ı Kerim'in hiçbir şeyin âciz bırakamadığı Allah tarafından olduğunu ve O'nun benzerini meydana getirmenin kulların gücü çerçevesinde bir şey olmadığım açıkça ortaya koymuştur.

Siz bana Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'inin bir benzerini getirebilir misiniz ? Bir defa edebi mucize diye bir şey yoktur ve mantıken de olamaz ..Zaten Kur'an da bağımsız bir gözle bakıldığında çok sayıda gramer hatasını içinde barındıran bir kitaptır ...
terliksi
gezginin bu başlığı zorlama bir başlıktır.
iddaa ettiği şeyler o ayetlerden çıkmaz.
gündüz yaratıldıktan sonra güneş yaratıldı manası çıkmaz.
böyle bir zaman farkı ifade edilmemiş ayetlerde.
ama ikisininde ayrı bir tasarım olduğu beyan edilmiştir.
buda doğru bir beyandır.abes bişey yoktur.
aralarındaki ilişkide basit bir programlamadır.

güneş ufuktan görülür gök aydınlanır.
bu programdır.
eğer komut
güneş ufuktan görülür gök yanıp sönmeye başlar deseydi.
gündüz dediğin şey yanıp sönen bişey olurdu.
yani gündüzde bir tasarımdır.bir akıl ürünüdür.
ayrıca dizayn edilip program içine konulmuştur.
ayette abes bişey yoktur.
gezgin95
QUOTE(pasiflora @ Nov 30 2007, 04:29 PM) *
sizim kastınızı ve mantığınızı da anlıyorum lakin şöyle bir durum var ; insanın yaşam alanı dünyadır ve Kuran daki temek bakış açısının ve anlatımların dünya merkezli ve hatta insan merkezli olması gayet normaldir...mesela insan dünyada yaşadığına göre bir yıldızın görüntüsünü insan görüşüne göre anlatmıştır, eğer başka bir galaside vs. de yaşıyor olsaydık burda belki dünya da bizim için mahiyetine uygun olarak anlatılacaktı....Ercümentin mantığı da gayet doğru bana kalırsa...burda hem mecazlı anlatımlar da vardır...yani insan hiç bri bilgisi olmasa da bulutların,kara bulutların olduğu bir zamanda sıcağın ve güneş ışığının daha az geldiğini, güneşin batmak üzere olduğunda havanın yavaş yavaş karardığını vs. vs. anlayabilir...gündüz ve kapalı havalar yaşanmıyor mu...burda güneşin gün ve gece konusunda direk etkili olduğunu herkes anlar....

O kadar apaçık değil pasiflora.
Muhammed aptal değildi. O kadar bariz olsaydı anlardı.
Herhangi bir ışık kaynağının göğü aydınlatabileceğini anlamak kolay değil.
Ay mesela gece çıkıyor , ama gök aydınlanmıyor.
Güneşin farkı çooooooooooook daha kuvvetli olması.
Muhammed zamanında bu bilgi yoktu.
Kuran insan sözüdür.
.
gezgin95
QUOTE(terliksi @ Nov 30 2007, 07:00 PM) *
gezginin bu başlığı zorlama bir başlıktır.
iddaa ettiği şeyler o ayetlerden çıkmaz.
gündüz yaratıldıktan sonra güneş yaratıldı manası çıkmaz.
böyle bir zaman farkı ifade edilmemiş ayetlerde.
ama ikisininde ayrı bir tasarım olduğu beyan edilmiştir.
buda doğru bir beyandır.abes bişey yoktur.
aralarındaki ilişkide basit bir programlamadır.

güneş ufuktan görülür gök aydınlanır.
bu programdır.
eğer komut
güneş ufuktan görülür gök yanıp sönmeye başlar deseydi.
gündüz dediğin şey yanıp sönen bişey olurdu.
yani gündüzde bir tasarımdır.bir akıl ürünüdür.
ayrıca dizayn edilip program içine konulmuştur.
ayette abes bişey yoktur.

Terliksi, gittikçe batıyorsun.

Bu kadar da kör olunmaz.

Yazık.
.
gezgin95
QUOTE(lafons7275 @ Nov 30 2007, 06:13 PM) *

Bak ben söyleyeyim.

De ki;
- Dünya yuvarlaktır döner,
- Ay yuvarlaktır, Dünyanın etrafında turlar,
- Dünya ve yoldaşı Ay, Güneşin etrafında gezerler.
- Eğer şüphedeyseniz,
- Gezmeyenleri gösterin (ve bunu kanıtlayın).
.
gezgin95
QUOTE(lafons7275 @ Nov 30 2007, 06:13 PM) *
.....
Evvelâ, Kur'an-ı Kerim'in benzerini meydana getirmek hususunda onlara meydan okunmuş ve bu onları tahrik eder bir üslupla da yapılmış olduğuna göre tabii olan bu meydan okuyuşa cevap vermek olurdu. Böylece gayeleri olan peygamberimizin davasını da çürütmüş olurlardı.
......

Olmuştur ama Kuran'a karşı çıkanlar ya kesilmiş, ya yakılmışlardır.

Ulaşamadıklarını da sansürleyip susturmuşlardır.

Siz düşünmeye devam edin bakalım:

Güneş-->gündüz ilişkisi Kuran'da neden yok.
.
AteshBey
Gezgin95...

Ancak bu kadar iyi saçmalanır...

Bir arkadaş ne dedi? Okudun mu?

Blackrock
Yazık...
gezgin95
Yazık ki ne yazık.

------

Ay ışığında da gölge olur, bunu biliyor musunuz?

Her ışık kaynağı gölgeler oluşturur.
.
muhakara
De ki;
- Dünya yuvarlaktır döner,
- Ay yuvarlaktır, Dünyanın etrafında turlar,
- Dünya ve yoldaşı Ay, Güneşin etrafında gezerler.
- Eğer şüphedeyseniz,
- Gezmeyenleri gösterin (ve bunu kanıtlayın).

gezgin95, bu yazdığın ayet kuranla yarışamaz..çünkü eksik kalıyor kuranın yanında...bi kere senin yazdığında çelişki yok! laugh.gif
pasiflora
Gezgin kapalı havalarda havanın karardığını ve kara bulutların çıktığında yine güneşin önüne geçtiğinde karanlık olduğunu insanlar 2000 yılında mı fark etti ??? gölgeyi gören biri bunun güneşle ilgili olduğunu anlamaz mı ??? gölge yeni mi icat edildi ??
Pante
Gözünüzde dünyayı ve uzayı şöyle canlandırın:

Alt ve üst.
Altta yer var. Dümdüz, uçsuz bucaksız bir zemin.
Üstte de kubbe şeklinde uzay. Kur'an'ın tabiriyle gökler.
Bu alt ve üst, yani yer ve gök Kur'an'a göre; önce birleşiklermiş, sonra ayrılmışlar.

Şimdi bu şekilde canlandırdığınız yer-gök tasvirine göre Kur'an'ı okuyun.
Bu tasvire ters, bu tasvirle çelişkili tek bir ayet bulamazsınız.

Yani Muhammed, dünyayı uzayda bir gezegen olarak bilmiyordu.
Güneş, ay ve yıldızları gök cisimleri olarak biliyordu ama onların tümü dünyanın üstünde ve dünya için yaratılmış gök cisimleriydi.
Dünyanın ne yuvarlak olduğundan ne de güneşin etrafında ve kendi etrafında döndüğünden haberi yoktu.
O, güneşi doğudan batıya hareketini görüyor ve öyle biliyordu.

Dünyanın kendi etrafında döndüğünü bilmediğinden gece ve gündüze de akıl erdiremiyordu.

Bu gözle Kur'an'daki yer ve gökle ilgili tüm ayetleri okuduğunuzda, Muhammed'in de bu gözle baktığını göreceksiniz.
"Dağların hareket etmesi" gibi ayetler sizi yanıltmasın.
Tersine " Kur'an'da yer ve gökle ilgili bilgiler açık şekilde verilseydi, o dönem insanlarının kafası bunu almazdı." düşüncesini çürütür o dağların hareket ettiği sözü.
"Dağların hareket etmesi" sözünü yazan, dünyanın döndüğünü haydi haydi yazardı.

"Dağların hareket etmesi" sözü gibi Muhammed'in birçok uydurması vardır. Bunlar, sözde insanların bilmediği birtakım bilgiler sunma çabasıdır. Böylelikle Kur'an'ı olağanüstü bilgiler sunan bir kitapmış gibi göstermeye çalışmıştır.
"Güneşin kara bir balçığa batması" , "Ay'ın yarılması" , "Yıldızların kandil oluşu" , "Yıldız kaymalarının-göktaşlarının gaybten haber alan cinlerin taşlanması olduğu" , "7 kat gök"
"Sidret-ül Münteha" , "Levhi Mahfuz" , "Dabbet-ül arz" , "cehennemin üzerinde 19 olması" vb. uydurmalar bu nedenledir.
SpaceMAN
QUOTE(FeNeRLee @ Nov 30 2007, 12:37 PM) *
puahahhahaha uydursana öyle bişey varsa kapasite görelim dünyada gelişen olayları bişeye bağlayamazsın ama ekolojik olarak bağlantılıdır kuran ı açıp bakarsan göreceksin bunu yazacak insan beyni daha gelmemiştir yeryüzüne....

Genellikle sadece kendi başlığımda yazar, diğer başlıkları yorum yapmadan takip ederim. Ama kendimi tutamadım bu yorum ile ilgili ufak birşey söylemek istedim;

Google arama motoruna gir ve şu iki inancı araştır: Bahailer, ve Sih(Sıkh)lar.
Bu iki ininç biçimi islamı da içine alır! Örneğin Bahailer "ilk 4 kitap değiştirilmiş, ben son ve en gercek kitabım" der ama kendinden sonra gelenlerin de önünü açar. "Allah devir değiştikçe kitap gönderecektir." gibi bir iddiaları da vardır.

Yani eğer sen müslüman isen ve Kuran Tanrı tarafından gönderilen bir kutsal kitaptır diyorsan ona diyecek bir sözüm yok. Saygı duyuyorum müslüman arkadaşlarımın inançlarına. Ama "Hadi bakalım bir insan yazsın da Kuran gibi bir kitap, görelim!" şeklinde bir iddia da bulunmadan önce daha çok araştırma yapmanı öneririm. İslam benzeri pek çok inanç islamdan sonra çıkartılmıştır.

Belirtmek ve gereksiz tartışmaları önlemek istedim. Benimle hemfikir olmayan arkadaşlarım var ise saygı duyarım.

Sevgi ile..
Antipa
pasiflora
QUOTE(atedeipan @ Nov 30 2007, 10:26 PM) *
Gözünüzde dünyayı ve uzayı şöyle canlandırın:

Alt ve üst.
Altta yer var. Dümdüz, uçsuz bucaksız bir zemin.
Üstte de kubbe şeklinde uzay. Kur'an'ın tabiriyle gökler.
Bu alt ve üst, yani yer ve gök Kur'an'a göre; önce birleşiklermiş, sonra ayrılmışlar.

Şimdi bu şekilde canlandırdığınız yer-gök tasvirine göre Kur'an'ı okuyun.
Bu tasvire ters, bu tasvirle çelişkili tek bir ayet bulamazsınız.

Yani Muhammed, dünyayı uzayda bir gezegen olarak bilmiyordu.
Güneş, ay ve yıldızları gök cisimleri olarak biliyordu ama onların tümü dünyanın üstünde ve dünya için yaratılmış gök cisimleriydi.
Dünyanın ne yuvarlak olduğundan ne de güneşin etrafında ve kendi etrafında döndüğünden haberi yoktu.
O, güneşi doğudan batıya hareketini görüyor ve öyle biliyordu.

Dünyanın kendi etrafında döndüğünü bilmediğinden gece ve gündüze de akıl erdiremiyordu.

Bu gözle Kur'an'daki yer ve gökle ilgili tüm ayetleri okuduğunuzda, Muhammed'in de bu gözle baktığını göreceksiniz.
"Dağların hareket etmesi" gibi ayetler sizi yanıltmasın.
Tersine " Kur'an'da yer ve gökle ilgili bilgiler açık şekilde verilseydi, o dönem insanlarının kafası bunu almazdı." düşüncesini çürütür o dağların hareket ettiği sözü.
"Dağların hareket etmesi" sözünü yazan, dünyanın döndüğünü haydi haydi yazardı.

"Dağların hareket etmesi" sözü gibi Muhammed'in birçok uydurması vardır. Bunlar, sözde insanların bilmediği birtakım bilgiler sunma çabasıdır. Böylelikle Kur'an'ı olağanüstü bilgiler sunan bir kitapmış gibi göstermeye çalışmıştır.
"Güneşin kara bir balçığa batması" , "Ay'ın yarılması" , "Yıldızların kandil oluşu" , "Yıldız kaymalarının-göktaşlarının gaybten haber alan cinlerin taşlanması olduğu" , "7 kat gök"
"Sidret-ül Münteha" , "Levhi Mahfuz" , "Dabbet-ül arz" , "cehennemin üzerinde 19 olması" vb. uydurmalar bu nedenledir.

duyanin uzay boslugunda oldugunu bilmiyordu diyorsun...peki o gunes dogudan dogup batidan batmasi ve sonra tekrar dogudan dogmasi icin nasil ucsuz bucaksiz bir yer olabiliyor ????
Kirocanaga
Gezgin oturmuş zannettiklerini gerçek diye yazmış, garib insan zavallı...
gezgin95
QUOTE(pasiflora @ Dec 1 2007, 12:33 AM) *
duyanin uzay boslugunda oldugunu bilmiyordu diyorsun...peki o gunes dogudan dogup batidan batmasi ve sonra tekrar dogudan dogmasi icin nasil ucsuz bucaksiz bir yer olabiliyor ????

Kuran'ı okumadın mı?
Güneş batıda pis bir suya batar. Battığı yerde de bir kavim vardır.
Doğuda da bir kavmin üstüne doğar.
...
pasiflora
QUOTE(gezgin95 @ Dec 1 2007, 12:52 AM) *
Kuran'ı okumadın mı?
Güneş batıda pis bir suya batar. Battığı yerde de bir kavim vardır.
Doğuda da bir kavmin üstüne doğar.
...

bu konuyu evrende yeni güneşler konusunda zaten konuşmuştuk...
gezgin95
QUOTE(pasiflora @ Dec 1 2007, 03:43 AM) *
bu konuyu evrende yeni güneşler konusunda zaten konuşmuştuk...

Uçsuz bucaksız olduğunu düşünüp düşünmediğini bilmiyorum.
Ama güneşi bir deliğe batırıp başka bir delikten çıkartması, uçsuz bucaksız bir dünya düşüncesi ile ters değil.

hani sen dedin ya:

"..peki o gunes dogudan dogup batidan batmasi ve sonra tekrar dogudan dogmasi icin nasil ucsuz bucaksiz bir yer olabiliyor ???"

Ben de açıkladım.

Soruyu soran sensin.

Şunu kabul edemiyorsunuz.
Muhammed bilmiyordu.
Kuranı yazan (veya yazdıran) da bilmiyordu.

Demek ki:

Kuran'ı herşeyi bilen bir tanrı yazdırmamış.
--> Tanrı ya yok, ya cahil.
--> Senden benden cahilse, zaten tanrı değil.
--> Tanrı yok.
.
terliksi
QUOTE(gezgin95 @ Nov 30 2007, 06:01 PM) *
O kadar apaçık değil pasiflora.
Muhammed aptal değildi. O kadar bariz olsaydı anlardı.
Herhangi bir ışık kaynağının göğü aydınlatabileceğini anlamak kolay değil.
Ay mesela gece çıkıyor , ama gök aydınlanmıyor.
Güneşin farkı çooooooooooook daha kuvvetli olması.
Muhammed zamanında bu bilgi yoktu.
Kuran insan sözüdür.
.

Yahu gezgin !
ben size dansözsünüz diyince bana kızıyorsunuz !
biz bigbang diyoruz
genişliyor diyoruz
güneşin hareket ettiğini söylüyoruz.
ama sen hangisi daha kuvvetli o zaman insanlar bunu bilmiyor diyorsun.

ama başka başlıklardada güneş ay ve evren hakkında daha büyük ayetler verildiğinde
eski yunan diyorsun !

ya Allah aşkına bu dansözlük değilde nedir !
lütfen söyle !

şunları oku

Gün, günler ve ay kelimeleri
Kuran’da tekil olarak gün ( yevm) kelimesi tam 365 sefer geçer. Dünya güneş etrafındaki bir turu olan bir yıl yani 365 gündür. Gün kelimesinin çoğul kullanımı olan (eyyam, yevmeyn) kelimeleri ise tam 30 değer geçer. Kuran’da ay (senenin ayı anlamında) tam 12 sefer geçer. Bilindiği gibi bir sene 12 ay vardır. Gün kelimesi tüm çekimleriyle Kuran’da tam 475 sefer geçer. Bu 19’un tam 25 katıdır. Bu sayının 19 katı olmasının bir önemi vardır. Bunun dışında da 25 sayısının Güneş için ayrı bir önemi vardır. Dünya Güneşin etrafında bir yılda döndüğünde kendi ekseni etrafında 365 kere dönmüş olur. Güneş ise kendi etrafında bir yılda tam 25 sefer döner. Ayrıca 25’in katsayısı olan 19’un Güneş-Dünya-Gün kavramları bağlamında önemi vardır. Çünkü Dünya’nın, Güneş’in ve Ay’ın aynı hizaya geldiği Meton devri; 19 Dünya yılında bir oluşur.

Yani Güneş bir Meton devrinde 19×25= 475 defa kendi etrafında dönmüş olur.. Bu sayı tamı tamına gün kelimesinin tüm türevleriyle Kuran’daki geçiş sayısına eşittir. Dünya ve güneşin hareketleri ile Kuran’da gün, ay, kelimelerin tekrarlarının bu kadar ilişkili olması gerçekten tesadüf olarak düşünülemez. Bu tekrar sayıları ile Dünya ve Güneş’in hareketleri arasındaki uyum hesaplanması kolay fakat taklit edilmesi imkansız bir Kuran mucizesidir.
Karaların ve denizlerin oranı
“Deniz (bahr)” kelimesi Kuran’da 32 defa geçer. Kuran’da geçen “bahr” kelimesi deniz-ler gibi, göl, ırmak tipi büyük suları da ifade eder. “Kara (berr, yabas)” ifadesi ise Kuran’da 13 defa geçer. Eğer 32’nin 45’e oranını alırsak karşımıza %71,111 çıkar. Dünya üzerindeki karalarla denizlerin oranı da bu çıkan orandır. Dünya’nın %71’i sularla kaplıdır, %29’u ise karalarla kaplıdır.
Tekrar eden kelimeler
Kuran’da birbiriyle ilişkili bazı kelimelerin tekrar sayısına bakıldığında da ilginç bir sonuç ile karşılaşılmaktadır:
Kadın 23 kere
Erkek 23 kere

İnsan hücresinde 46 kromozom vardır. Erkek ve kadın üreme hücrelerinde ise 23’er kromozom vardır. Kuran’da kadın ve erkek kelimelerinin eşit geçmesinin yanında, üreme hücrelerinindeki kromozom sayısının da tekrar sayısı olan 23 olması oldukça dikkat çekicidir.
İnsan kelimesi Kuran’da tam 65 sefer geçer. İnsanın oluşumunda geçirdiği evreni tanımlayan kelimelerin Kuran’da geçiş sayıları da 65’tir.

Toprak (Turabun) 17 kere
Nutfe ( Nutfun) 12 kere
Embriyon ( alak) 6 kere
Bir çiğnemlik et (Medaa) 3 kere
Kemik (İzamun) 15 kere
Et (Lehmun) 12 kere
Toplam 65

Bitki 26 kere
Ağaç 26 kere

Ceza 117 kere
Affetmek 234 kere ( 117’nin 2 katı)

Dedi 332 Kere
Dediler 332 kere

Dünya 115 kere
Ahiret 115 kere

İman 25 kere
Küfür 25 kere

Şeytan 88 kere
Melek 88 kere

Cennet 77 kere
Cehennem 77 kere

Zekat 32 kere
Bereket 32 kere

Yaz+sıcak 5 kere
Kış +soğuk 5 kere

Akletmek 49 kere
Nur 49 kere

Dil 50 kere
Vaaz 50 kere

Sevgi 88 kere
İtaat 88 kere

Musibet 75 kere
Şükür 75 kere

Doğru yol 79 kere
Rahmet 79 kere

Sıkıntı 13 kere
Huzur 13 kere

Hıyanet 16 kere
Habis 16 kere

bu bilgiler tesadüf olabilir mi ?

bak kadın erkek kelimeleri bile inanılmaz bir enteresanlıkla
23 er kez geçiyor.
yahu böyle bişey nasıl olabilir

sen demiyormusun o gün güneşin aydan çok daha kuvvetli olmasının bilgisi yoktu

yahu insaf et !
şu yukardaki tesadüfi sayılara bir bak aklın alabiliyor mu !!!

---------------------

üstelik konuyu inanılmaz zorlama bir mantıkla açıp devam ettiriyorsun.
Allah gündüze sebep güneşi yarattım demiyor.
sen bu mantığı zorla uyduruyorsun.

üstelik
gündüz-güneş-gece-ay
hepsi bir tasarımdır !
bunların hiççççççççççççççç olmadığını düşün
bir bilgisayar programcısı gibi bunları var edeceğini düşün
aynı güneş gibi gündüzüde tanımlaman tasarlaman gerekmektedir.
eğer sen gündüz dediğin şeyi tanımsız bir renk olarak tasarlasaydın.
güneş çıkınca gündüz olsun deseydin.senin tasarın yürüyecekti.
bunlar senin dediğin mantıkla alakasızdır.
sen tamamen zorlama bir başlığı yürütmeye çalışıyorsun.
DogoArgentino
şimdi şöyle düşünün bi arkadaşında bahsettiği gibi 2000 yıl önce yaşıyorsunuz ilkel maymun atalrımızdan artık tamamen farklısınız ve insanlığın tam olarak evrimleştiği bi çağdasınız.
beyniniz kıpır kıpır keşifler yapıyorsunuz matematik fen fizik öğreniyorsunuz,ama buna rağmen o günün şartlarında herkesde olduğu gibi dünyayı sonsuz bi düzlük olarak görüyorsunuz.bu çağda bile ilkokul çağlarındaki çoğu çocuk dünya yuvarlak densede belkide düz olarak hayal ediyor,yada birilerine dünyanın yuvarlak olduğundan bahsedilmese ve hiç kimse ona dünya düzdür demesede kendi kafasında dünyayı sonsuz bi düzlük olarak canlandırır.
tekrar gelelim 2000 yıl öncesine o devrin inanısınız dünya sonsuz düzlük gökyüzü ne kadar sınırsız sonsuzsa dünyada sizin için okadar ucu bucağı olmayan bi düzlük ve yatağınızdan kalkıyorsunuz üstünüzde daha doğrusu ufakda bi gök cismi ateş parcasi yavaş yavaş geliyor bi ara tam üstünüze geliyor ve geçip diğer ufukda artık gözden kayboluyo ve siz bunu hayatınız boyunca her gün yaşıyorsunuz.o gün şartlarında ne düşünürdünüz her gün bi gök cismi aynı noktadan size yaklaşıp aynı diger noktadan kayboluyor şüphesiz hepinizde bunu tanrının yaptığını düşünürdünüz.o zamanda tanrı allah düşüncesinin oluşmaması imkansızdı zaten.{olay burda işte dairesel hareketlerden döngünün olduğunu bilseydi insan çok farklı olurdu ama o zaman her gün baştan yaratılan bi yerde doğup bi yerde yok olanbi güneş anlayışı var.}
işin ilginç yanı bu günün bilimine rağmen herşeyi bilmelerine rağmen hala o zamanın ilkel düşüncesinde ısrar edenler insanı şaşırtıyor.
terliksi
: ) bu biraz saçma olmadımı ?
şimdi biliyorsunda ne oluyor !
sen mi var ettin.senmi döndürüyorsun.senmi işletiyorsun.
bahsettiğin sorular hala cevapsız !

haaa bana cevabı var deme !
yine tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan çıkar işine girmeyelim.
terliksi
bak size daha acısınıda göstereyim : )
güneşe bakıpta aymı güçlü güneşmi hesabını yapamayan Muhammed
nelerin hesabını yapmış
ama tesadüftür tesadüf !

yahu bu kadar salak nasıl olabiliyorsunuz !
bu örnekler 1 değil 2 değil 5 değil 10 değil
yuhhh artık ya
yuhhhhhhhhhhhhhhhh

Kur’an-ı Kerim’de geçen “Deniz” ve “Kara” kelimelerinin sayıca birbirlerine oranı, bugün modern bilimdeki oranla birebir aynıdır. Halbuki o yıllarda henüz kıtalar keşfedilmemişti ve kara-deniz oranının bilimsel olarak tespit edilmesi mümkün değildi. Örneğin Amerika gibi büyük bir kara parçasının varlığı Kuran’dan yüzyıllar sonra 15. yüzyılda keşfedilmiştir.Kur’an’da toplam 13 defa “Kara (berr, yabas)” ifadesi geçmektedir. “Deniz (bahr)” kelimesi ise 32 defa

geçmektedir. Yani deniz oranı 32/45, kara oranı ise 13/45 olarak verilmektedir. Yüzdelere çevirdiğimizde deniz oranı yüzde 71, kara oranı ise yüzde 29 çıkmaktadır. Modern bilimin bulgularına göre de denizler Dünya’nın yüzde 71′ini, karalar ise yüzde 29′unu kaplamaktadır. Günümüzde bilimadamları bu tür ince hesaplamaları uydu fotoğrafları ve bilgisayarlar ile yapabilmektedir.
DogoArgentino
QUOTE(terliksi @ Dec 1 2007, 03:54 AM) *
: ) bu biraz saçma olmadımı ?
şimdi biliyorsunda ne oluyor !
sen mi var ettin.senmi döndürüyorsun.senmi işletiyorsun.
bahsettiğin sorular hala cevapsız !

haaa bana cevabı var deme !
yine tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan çıkar işine girmeyelim.

ben sana o günün insanlarının hangi şartlarda allah düşüncesini yarattıklarını anlatıyorum.
açıklayamadıkları olağan üstü olaylar olduğu için yaratıcı düşüncesini yaratmışlardır.
bu günde sizin yaptığınız tamamen bu değilmi? açıklanamayan şeylerin arkasına sığınıp allah vardır demek! örnek=eh canım iyide o zaman big bangi kim yarattı american güreşcisi bigsexymi yoksa? gibi sorularınızdır.
terliksi
açıklanamayan şeyleri açıklamak gibi bir kabiliyetin varsa

şu verdiğim kara deniz oranını açıkla !

güneş - ay - gün kelimeleri ile Kuranın yarattığı inanılmaz tesadüfü açıkla !

üstelik içerde geçen 19 da tesadüf değil !
üzerinde x rakam vardır der !

ama tesadüfe bakınki o rakam = 19

enteresan !!!!!

açıkla bakalım
ben bu açıklanamayan şeye iman ederim arkadaş !

yemin ederim eğer sizin gibi inanmayan biri olsam
Allah şahit sadece bu başlıktaki tesadüflere iman ederdim !

burda en yakın gökteki yıldızlar ayeti nasıl oluyor dediniz
ben 3 gece zor uyudum !!! bu nasıl olur diye !!!

biri bana burda benim size kopyaladıklarımı gösterecekti
şerefsizim 1 dakika durmazdım ben

işte açıklanamayan şey bu dogo.....

varsa bir açıklaması yapta görelim.

bak gezgin o zamanda güneşmi güçlü aymı bilgisi yoktu demiş !!!

benim verdiğim bilgiler nasıl vardı
hadi sıkıyorsa açıklayında bizde görelim !!!
terliksi
ayrıca başka yollada seni çok daha zor soruların içine sokardım
temelini öyle bir sarsardım ki
kimliğini şaşırırdın !

üşendim yapmadım !
DogoArgentino
QUOTE(terliksi @ Dec 1 2007, 04:12 AM) *
ayrıca başka yollada seni çok daha zor soruların içine sokardım
temelini öyle bir sarsardım ki
kimliğini şaşırırdın !

üşendim yapmadım !

hiç sarsılmadımki bu tesadüfler nasıl oluyor demişsin kuran bilmem kaç senede yazılmadımı hesaplayıp yazmışlardır çok mu zor. bu keime şu kelime şu kadar koyayım iyi gider yerler tesadüf mucie olur işte demiştir.
terliksi
: )
ya git işine Allahın seviyosan.
sabahın 5 inde akıllı biri ile tartışmak isterim.
senin akıl denen şeyden nasibin yok.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.