Tam Forum Görünümü: Besmele
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
kharon
1- 19 harften oluşan Besmele’nin kelimelerindeki harf sayısını, her kelimenin sıra numarasından sonra yazarsak, elde edeceğimiz 8 rakamlı sayı 19’un tam katıdır.

13 24 36 46 = 19 x 19 x 36686

2- Birinci örnekteki kelimelerin harf sayısı yerine onların toplam matematiksel değerlerini yerleştirelim. Her kelimenin sıra numarasından sonra o kelimenin toplam matematiksel değerini koyarak elde edeceğimiz 15 rakamlı sayı 19’un tam katıdır.

1 102 2 66 3 329 4 289 = 19 x 5801401752331

3- İkinci örnekteki kelimelerin toplam matematiksel değerleri yerine her harfin ayrı ayrı matematiksel değerlerini yerleştirelim. Örneğin ilk kelimenin toplam matematiksel değeri olan 102 yerine, o kelimedeki üç harfin matematiksel değeri olan 2, 60, 40 sayılarını koyalım. Sonuç olarak elde edeceğiniz 37 rakamlık sayı 19’un tam katıdır. (Bu bölmeleri uzun sayıları bölen bilgisayar programından kontrol edebilirsiniz. Merak ediyoruz acaba inkârcılardan Hz. Muhammed’in 1400 yıl önce böyle bir programı keşfettiğini iddia eden çıkacak mı?)

1 2 60 40 2 1 30 30 5 3 1 30 200 8 40 50 4 1 30 200 8 10 40 = 19 x............................

4- Birinci örnekte kullandığımız her kelimenin harf sayısı yerine, o kelimedeki harflerin toplamını yerleştirelim. Örneğin ikinci kelimenin harf sayısı olan 4 sayısı yerine, o kelimeyle birlikte baştan itibaren toplam harf sayısını yani (3+4= 7)’yi koyalım. Bu 10 rakamlı sayı da 19’un tam katıdır.

1 3 2 7 3 13 4 19= 19 x 69858601

5- İkinci örnekte kullandığımız her kelimenin matematiksel değeri yerine, onların toplam matematiksel değerini yazarsak elde edeceğimiz 19 rakamlı sayı da 19’un tam katıdır. Bir önceki işlemi harf toplamı yerine matematiksel değer toplamıyla yeniledik.

1 102 2 168 3 497 4 786= 19 x 58011412367094

6- Üçüncü örnekte, her kelime numarasından sonra geçen her harfin matematiksel değerini koyduk. Şimdi bu tabloda her matematiksel değerin önüne bir de onun ait olduğu kelimedeki harf sırasını koyalım. Ortaya çıkan yeni tablodaki sayı da 19’un tam katıdır.

112260340 21123033045 3130230320048540650 411230320048510640= 19x..........

7- Birinci ve ikinci örnekte kullandığımız harf sayılarını ve matematiksel değerlerini bu sefer toplayarak kelime numaralarının önüne yazın. Örneğin 1. kelimenin önüne harf sayısının toplamı 3 ile bu üç harfin matematiksel değerleri olan 102’nin toplamını 102+3= 105’i yazın. Ortaya çıkan sayı 19’un tam katıdır.

1105 270 3335 4295= 19 x 5817212281805

8- Besmele’deki her harfin sayı değerinden sonra, eğer her harfin Besmele’deki 1’den 19’a kadar olan sırasını yazarsak, ortaya çıkan 62 rakamlı sayı da 19’un tam katıdır.

21602403143053065718309200108114012501311430152001681710184019= 19x…...

9- Eğer yukarıdaki sayıdaki her kelimeyi ifade eden kısımdan sonra kelime numaralarını (1, 2, 3, 4) yazarsak ortaya çıkan 66 rakamlı sayı da 19’un tam katıdır.

216024031143053065721830920010811401250133114301520016817101810194=19x.....

10- Bundan bir önceki sekizinci örnekte matematiksel değer ve harf sayılarının arkasına kelime numaraları olan (1, 2, 3, 4)’ü koyduk. Şimdi ise bu kelime numaralarının yerine her kelimenin matematiksel değeri olan (102, 66, 329 ve 289) sayıları koyalım. Ortaya çıkan sayı yine 19’un tam katıdır.

216024031021430530657661830920010811401250133291143015200168 1710184019289=19x...............................................................
......................................

http://www.submission.org/beyond.html
orhan11

Eeee netice?

Şimdi hemen herkes işi gücü bırakıp kelime-i şehadet mi getirsin?

Hurufi tarikatını bilirmisin kardes? Onlar da harfler ve ebced hesaplarıyla yıllarını sizingibi heba etmişler..

Bak ne diyor hurufiler;

Muhammed'in adı Arapça'da okunduğu gibi yazılırsa 14 harf ediyor, Allah'ın Arapça yazılışında da tam 14 harf var. Allah'ın yazılışında bulunan 14 harf ile, Muhammed'in okunuşu gibi yazıdığında ortaya çıkan 14 harfi toplarsak 28 eder. Şimdii, bu 28 harfe, "eşhedu" kelimesinin Arapça yazılışında kullanılan 4 harfi de eklersek, eder 32 diyorlar. Tamam anladık elimizde bir 28 rakamı, bir de 32 rakamı oldu, peki bunlar neyi işaret ediyor dediğimizde, verilen cevap ilginç kere ilginç: ARAPÇA'DA 28, FARSÇA'DA 32 HARF VAR, BUNDAN BüYüK HİKMET OLUR MU?

Şimdi senin Edip Yüksel'den aldığın bu hesapların şu Hurufi hesabından farkı ne?

kharon
mükemmel bir örnek vermişsin arada hiç bir fark yok smile.gif
orhan11

Bence hiç bir farkı yok.. Tek fark sürüyle rakam yazıp, ortada muazzam bir olay varmış gibi cahil müslümanları kerizlemen..

Bak sana bir Hurufi hesabı daha vereyim, nasıl da Edip hesaplarına benziyor bir bak;

insan yüzünde 2 kaş, 4 kirpik ve 1 saç (saçın tamamını tek kabul etmişler) var. Toplam 7 ediyor. Buna 7 çizgi diyorlar ve bu sayı 7 göğü temsil ediyor. Yüzün iki yanında 2 sakal, 2 bıyık, 2 yanak kılları ve 1 dudak altı kılı, toplam 7 çizgi oluşturuyor. Bu 7 çizgi de yeri temsil ediyor. Ve böylece insan yüzünde bulunan bu çizgiler, tümüyle evreni yansıttığı anlamına geliyormuş. Bu 14 çizgi ile, insanın yüzünde bu çizgilerin bulunduğu 14 yer toplandığında tam 28 ediyormuş. Buna gore Kuran'ı oluşturan 28 harf'e (Arap alfabesi 28 harften oluştuğu ve Kuran da Arap alfabesiyle yazıldığı için, Kuran'ı oluşturan 28 harf deniyor) sayısına ulaşılıyor. Böylece insan yüzündeki bu 28 öğe Tanrıyı gösteriyor, dolayısıyla insanda görünen ve konuşan da tanrı oluyormuş.

Hahhh hahh haaaa.

Ulan siz müslümanlar adamı öldürürsünüz.. Nasıl mı öldürürsünüz? Gülmekten...

Hahhh hahh haaaaaaa

pergel
Ben de kelimei şahadetteki harflerle mucizeler bulmak istiyorum. Ama bu işin uzmanı olmadığım için nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bilenlerin bir yol açmasını rica ederim.

1- Eşhedüenlailaheillallah 'tan mı başlamalıyım,
2- Eşhedüenlailaheillallahveeşhedüennemuhammedenabduhuveresuluhu 'dan mı başlamalıyım,
3- Eşhedüenlailaheillallahveeşhedüennemuhammedenresulullah 'tan mı başlamalıyım,
5- Lailaheillallah 'tan mı başlamalıyım,
5- Lailaheillallahmuhammedenresulullah 'tan mı başlamalıyım,

ya da başka bir şeklinden mi başlamalıyım? En iyi 19lu, 28li, 32li, 41li sayılara hangisinden ulaşılır, en büyük mucizeler hangisinden çıkar?

Yardım lütfen.
kharon
seni güldürdük daha ne istiyorsun smile.gif

ya zaten sizin etkilenmenizi beklemiyorum siz gorebilseydiniz inansaydınız bu sefer ben şupheye duserdim bunlar inanmazdı diye . inancıma ufak katkından dolayı tşkrlr smile.gif
Onur
QUOTE(kharon @ Dec 17 2007, 08:24 PM) *
ya zaten sizin etkilenmenizi beklemiyorum siz gorebilseydiniz inansaydınız bu sefer ben şupheye duserdim bunlar inanmazdı diye . inancıma ufak katkından dolayı tşkrlr smile.gif
O degil de bu tip sitelerde fazla gezinirsen, inancini kaybedebilirsin. Sonra, ondokuzcu Edip Yuksel gelse kurtaramaz seni. Soylemedi deme laugh.gif laugh.gif
EdipYuksel
QUOTE(orhan11 @ Dec 17 2007, 10:08 AM) *
Eeee netice?

Şimdi hemen herkes işi gücü bırakıp kelime-i şehadet mi getirsin?

Hurufi tarikatını bilirmisin kardes? Onlar da harfler ve ebced hesaplarıyla yıllarını sizingibi heba etmişler..

Bak ne diyor hurufiler;

Muhammed'in adı Arapça'da okunduğu gibi yazılırsa 14 harf ediyor, Allah'ın Arapça yazılışında da tam 14 harf var. Allah'ın yazılışında bulunan 14 harf ile, Muhammed'in okunuşu gibi yazıdığında ortaya çıkan 14 harfi toplarsak 28 eder. Şimdii, bu 28 harfe, "eşhedu" kelimesinin Arapça yazılışında kullanılan 4 harfi de eklersek, eder 32 diyorlar. Tamam anladık elimizde bir 28 rakamı, bir de 32 rakamı oldu, peki bunlar neyi işaret ediyor dediğimizde, verilen cevap ilginç kere ilginç: ARAPÇA'DA 28, FARSÇA'DA 32 HARF VAR, BUNDAN BüYüK HİKMET OLUR MU?

Şimdi senin Edip Yüksel'den aldığın bu hesapların şu Hurufi hesabından farkı ne?

Sevgili Oğuz.

Gerçekten her ikisini birbirine karıştırıyorsan belki de sen sorgusuz sualsiz cennete gidenlerden olursun.

Not: Yukarıdaki saçma sapan örnekteki önermeler bile yanlış. Örneğin Muhammed kelimesi 14 harf değil, sadece 4 harf içerir smile.gif

Selam,
Edip
Pante
Allah, 19 sistemini Muhammed'le mi getirmiştir yoksa ondan önce de var mıydı acaba?
xislam
Çok iyi ya, 19 rakkamlı oluşan sayı bul sonra onu 19 katları olan sayılar ile çarp bakın yine 19 çıkıyor diye sevin.
ya hakikattende insanı gülmekten öldürürsünüz.

19x19=361 361x361=130321 130321x130321=16983563041

16983563041x16983563041=288441413567621167681 şimdi bu çıkan rakkamı 19 böl. yani 288441413567621167681/19=15181127029874798299.................................................... İŞTE MUCİZE!!!

Şu islam insanlara neler yaptırıyor.

herakles
Allah, 19 sistemini Muhammed'le mi getirmiştir yoksa ondan önce de var mıydı acaba?

Tevrat'ında bir bölümünde bu tip verilerin olduğu söyleniyor.

Çok iyi ya, 19 rakkamlı oluşan sayı bul sonra onu 19 katları olan sayılar ile çarp bakın yine 19 çıkıyor diye sevin.
ya hakikattende insanı gülmekten öldürürsünüz.

19x19=361 361x361=130321 130321x130321=16983563041

16983563041x16983563041=288441413567621167681 şimdi bu çıkan rakkamı 19 böl. yani 288441413567621167681/19=15181127029874798299.................................................... İŞTE MUCİZE!!!

Şu islam insanlara neler yaptırıyor.

Yukarda kharon'un yazdıklarıyla alakası nedir?

Selam..
xislam
QUOTE(herakles @ Dec 17 2007, 08:06 PM) *
Tevrat'ında bir bölümünde bu tip verilerin olduğunu Kuran söyler.

Selam..

Kuran tevrattada böyle şifrelerin olduğunumu söylüyor?
Neler öğreniyoruz?
O zaman neden kuran geldiki? Onu yani Tevratı korusaymış.
Gerçi 19 çulara göre allah kuranıda koruyamamıştır çünki 19 cular Tevbe suresinin son iki ayetinin sonradan eklendiğini söylerler.

SAYGILAR.
pergel
İnsanın başında 7 adet delik vardır. 2 göz deliği, 2 kulak deliği, 2 burun deliği, 1 ağız = 7
İki delik de gövdenin altında vardır, 7+2 = 9
İnsanın 5 sağ elde, 5 sol elde olmak üzere 10 adet el parmağı vardır ki bunları hepsi şahadet için kullanılabildiğinden ayak parmaklarından ayrıdır.
10 parmak + 9 delik, 10+9=19
İşte bir mucize daha...
(Kadınların neden erkeklerden farklı ve değersiz olduğu da bu hesap kadınlar için yapıldığında anlaşılır. Kadınlar 19'a uymaz.)

Özür dilerim, böyle şeyler yazmaktan utanıyorum ama herhangi bir müslüman yobaz, böyle hesaplar yapabilir ve utanmadan anlatabilir. Kutsal Kitap Kuran'da bile kadınların çok özel hallerinden "evrensel" ve "çağlarüstü" oldukları için bahseder. O da utanmaz. Hatta peygamberin karılarıyla ve evlatlıklarının karılarıyla olan ilişkilerinden de bahseder ve onları düzenler, yine utanmaz. Okuyanlar da utanmaz. Hatta peygamberlerinin anasının rahmine düştüğü geceyi kutlayan müslümanlar, bu yaptıklarından da utanmazlar.

Hiç utanmazlar.
herakles
Kuran tevrattada böyle şifrelerin olduğunumu söylüyor?
Neler öğreniyoruz?
O zaman neden kuran geldiki? Onu yani Tevratı korusaymış.
Gerçi 19 çulara göre allah kuranıda koruyamamıştır çünki 19 cular Tevbe suresinin son iki ayetinin sonradan eklendiğini söylerler.

SAYGILAR.

Kuran'da 19 olması Kuran'ı korumuş mu?

Selam:)
xislam
QUOTE(herakles @ Dec 17 2007, 08:13 PM) *
Kuran'da 19 olması Kuran'ı korumuş mu?

Selam:)

Heh işte bunu 19 culara sorabilirsin...

herakles
2 ayet eklendi ise harekeler eklenmişse yakılmış mushaflar varsa.Koruma kelimesi yanlıştır.

İki delik de gövdenin altında vardır, 7+2 = 9

Sevgili pergel senin şifreni bayanlar bozuyor laugh.gif

Pante
Tevrat'ında bir bölümünde bu tip verilerin olduğunu Kuran söyler.

Tevrat'ta bu tip veriler olduğunu Ku'an söylemez ama Kur'an Neml suresi 29-30. ayetinde şöyle der Diyanet İşleri mealine göre:

Sebe melikesi: "Ey ileri gelenler! Bana, Bismillahirrahmanirrahim diye başlayan ve 'sakın bana karşı baş kaldırmayın ve teslim olarak gelin' diyen Süleyman'dan gönderilen önemli bir mektup bırakıldı" dedi.

Ya da Edip Yüksel mealinden;

(Kadın lider) dedi, "Ey konseyim, bana onurlu bir mektup gelmiş bulunuyor."
"O, Süleyman'dandır, ve o, 'Rahman ve Rahim ALLAH'ın İsmiyle' dir"

Bu ayet gelene kadar, İslam'ın ilk dönemlerinde Putperestlerin besmelesi olan
"bismikellâhümme" kullanılırmış.

Kimi İslam alimleri surelerin başındaki besmelelerin ve Huruf-u Mukatta'ların Muhammed tarafından konulduğu görüşündedir.

Kur'an'ın Süleyman döneminde de besmelenin olduğunu yazması, besmeledeki 19'un Muhammed'den önce de olması demektir.

herakles
Tevrat'ta bu tip veriler olduğunu Ku'an söylemez ama Kur'an Neml suresi 29-30. ayetinde şöyle der Diyanet İşleri mealine göre:

Sevgili Pante,

Yazımı değiştirmeden önce alıntılama yaptığınız için artık neden öyle düşündüğümü yazmak zorundayım.Aşağıdaki ayet bu düşünceyi vermişti fakat birebir odur diyemeyeceğim..

46/10 De ki, "Düşündünüz mü, ya o ALLAH katından ise ve siz de ona karşı çıkmışsanız ve İsrail oğullarından bir tanık da bunun benzerini görüp inandığı halde, siz kibirlenip yüz çevirmişseniz?! Kuşkusuz ALLAH zalim topluluğu doğru yola iletmez."

Kur'an'ın Süleyman döneminde de besmelenin olduğunu yazması, besmeledeki 19'un Muhammed'den önce de olması demektir.

Süleyman arap lisanı ile konuşmuyor.O nedenle aynı besmeleyi kullanıyordu demek bir fantazidir.

Selam.
Pante
Süleyman arap lisanı ile konuşmuyor.O nedenle aynı besmeleyi kullanıyordu demek bir fantazidir.

Farkeder mi? Arapça'ya çevirdiğinde 19'a ulaşırsın.
Nitekim Putperestlerdeki kimi adetlerin (örneğin "Lebbeyk" telbiiyesi) İslam'a geçmesi İslamcılar tarafından "Putperestlere de önceki İslam'dan geçti" şeklinde açıklanmaya çalışılıyor.
Yani Lebbeyk ve benzerleri de Davud'un, Süleyman'ın zamanında olabilir İslamcılara göre..
herakles
Farkeder mi? Arapça'ya çevirdiğinde 19'a ulaşırsın.

Kuran'daki 19 böyle birşey değildir.Tevrat'taki 19 konusu www.19.org sitesinde mevcuttur..

Nitekim Putperestlerdeki kimi adetlerin (örneğin "Lebbeyk" telbiiyesi) İslam'a geçmesi İslamcılar tarafından "Putperestlere de önceki İslam'dan geçti" şeklinde açıklanmaya çalışılıyor.
Yani Lebbeyk ve benzerleri de Davud'un, Süleyman'ın zamanında olabilir İslamcılara göre..

Zaten o nidalar ezan gibi kişisel olarak belirlenmiş sözlerdir.Kuran ve 19 'la da alakasız şeylerdir.

Selam..
xislam
Bakın aşağıdaki Müslüman bir sitenin linkidir 19 cularda Müslüman bunlarda.

http://www.mubin.net/yeni_sayfa_3.htm
Pante
46/10 De ki, "Düşündünüz mü, ya o ALLAH katından ise ve siz de ona karşı çıkmışsanız ve İsrail oğullarından bir tanık da bunun benzerini görüp inandığı halde, siz kibirlenip yüz çevirmişseniz?! Kuşkusuz ALLAH zalim topluluğu doğru yola iletmez."

19.cular bu ayeti gaybi olarak değerlendirip şöyle açıklıyorlar:

11. yüzyılda bir Yahudi Hahamı Tevrat'taki dualardan birinde tesadüfen 19 sistemini keşfeder. Hahamın bu şifre iddiası 1970'li yıllarda bir kitapta yayınlanır.
İşte bu keşfe Kur'an'da 46/ 10'da işaret edildiği öne sürülür.

Tabi burada devreye o yanıtı zor soru girer.
"Madem 19 sistemi aynı zamanda bir koruma sistemidir neden Tevrat'ı ve Kur'an'ı koruyamamıştır?" diye.

Bana göre Tevrat tahrif edilmemiştir ama Kur'an için bunu söylemek zor.
19.cular ise sanırım korunduğunu iddia ediyorlar şöyle ki;
"19 sistemi sayesinde Kur'an'a sonradan katılan 2 ayet ortaya çıkarılarak korunmuş oldu" diyorlardır ama tüm Kur'an'larda ve meallerde bu 2 ayet mevcut hatta Edip Yüksel'in mealinde dahi.

Hem sonradan ilave iddiasında bulunmak hem de kendi kitabında bu 2 ayete yer vermek!! rolleyes.gif
İşte bu tam da "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" denecek derecede bir durumdur.
herakles
Bana göre Tevrat tahrif edilmemiştir ama Kur'an için bunu söylemek zor.

Çünkü sadece tepkilerle hareket ediyorsun.Tevrat'tan bihabersin.Hepsi beşer yazmalarıdır.Hepsi de tahrifat içerir..

Hem anlamca hem yazımca.

Selam..
orhan11
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 17 2007, 07:59 PM) *
Sevgili Oğuz.

Gerçekten her ikisini birbirine karıştırıyorsan belki de sen sorgusuz sualsiz cennete gidenlerden olursun.

Not: Yukarıdaki saçma sapan örnekteki önermeler bile yanlış. Örneğin Muhammed kelimesi 14 harf değil, sadece 4 harf içerir smile.gif

Selam,
Edip

Sevgili Edip,

Ben Arabın eciş bücüş harflerini bilmem.. Keşke bilseydim.

Hurufi mevzuatının o bölümünü "Grand Larousse"dan aldım.. Muhammed kelimesinin 14 harf olduğunu o kocaman Ansiklopedi söylüyor.. Sen doğru, o kocaman ansiklopedi yanlış ise, yanlış o Ansiklopedi'nindir.. orhan11, asla uydurmaz ve sallamaz, araştırır..

Ayrıca 19 rakamıyla uydurulmuş sallamaları bilinçsizlere izah etmeyi öteden beri kendine görev bellemiştir.. Bu görevi sürdürecektir allaaan izniyle..

Hem senin sürüyle matematik hesabından Hurufi hesabının ne farkı var ki? Onlar basit hesap yapmışlar, sen karmaşık hesaplarla, zaten düşünmeyi unutmuşların kafasını karıştırmışsın. Mesela al başlık sahibini.. Sence, senin çobanlık yaptığın sürüde bir "koyun" değil mi?
Pante
Çünkü sadece tepkilerle hareket ediyorsun.Tevrat'tan bihabersin.

Benim bihaber olmam önemli değil Herakles. Ben alalade, sıradan biriyim.
Ama Kur'an'ı gönderdiğine inanılan Allah'ın ya da Kur'an'ı kendisinin yazdığı öne sürülen Muhammed'in bundan bihaber olması ve Kur'an'da defalarca Tevrat'ı tasdik etmesi çok önemlidir.
Muhammed zamanındaki Tevrat'ta bugünkü ile tamamen aynıdır.
İçindeki lafızlara bakıldığında Kur'an'da Tevrat'tan aşağı kalmaz.
herakles
Muhammed kelimesinin 14 harf olduğunu o kocaman Ansiklopedi söylüyor.. Sen doğru, o kocaman ansiklopedi yanlış ise, yanlış o Ansiklopedi'nindir

Mim h Mim d evet 4 harf..

O ansiklopedi gerçekten uçmuş..Acaba Muhammed ismini hangi dilde yazdıda saydısmile.gif

Selam..
orhan11
Soytarılıksa, aynı soytarılık.. Ben soytarılıkları gösterdim.. Merakın varsa başka kaynaklardan Hurufi'leri araştırırsın..

Yoksa sen Hurufi'leri mi savunuyorsun? Öyle ise aman Tikkat! Hurufi'ler İslam'da sapkın sayılıyor.. Ayenen 19'cular gibi...
herakles
Evet gelenekçiler kendi gibi düşünmeyen herkesi sapkın saymaya bayılır.Huruficilik sapkın vs onların nitelemeleri olsun.E napalım bu kadar enteresan uyumu görmezden gelemem..

Selam..
pergel
QUOTE(herakles @ Dec 17 2007, 08:16 PM) *
Sevgili pergel senin şifreni bayanlar bozuyor laugh.gif

Yazımın tamamını okumamışsın, seni esefle kınıyorum.
herakles
Yazımın tamamını okumamışsın, seni esefle kınıyorum.

Okumaz mıyım hiç.Öyle bir sanı yarattıysam kusura bakma..Bayan okuyuculardan özür diliyorum ayrıca..Böyle absürt ve aptalca bir yazıya böyle aptal bir cevap verme gereksinimi duyduğum için.
risingsun
BAKIN BİR MUCİZE DAHA . İSTANBULUN FETHİ 1453 TÜRKLERİN ANADOLUYA GELİŞİ 1071 AMERİKANIN KEŞFİ 1492. BUNLARI TOPLAYALIM 4016 EDİYOR. ŞİMDİ 4016/19=211,368 BULUNUR. VİRGÜLDEN SONRASINI İHMAL EDELİM. ÇÜNKÜ ALLAH KÜÇÜK ŞEYLERİ SEVMEZ. BAKIN SONUÇ 211 ÇIKTI. NE MUCİZE AMA.
Velehan
besmelede 19 harf olduğu da 19. cuların zorlamalı yorumudur. bilimsellikten uzaktır. Muhammed Gazali bu tip hesaplamalar yapanlara gülmüştür. bir yazısında şunları der:

"Sayısal veya matematiksel i'caz" saçma ve tuhaf bir yaklaşımdır. Bu konuda çalışanların ortaya koydukları rakamlar tamamıyla birbirini tekzib etmektedir. Ondokuz sayısıyla ortaya çıkan zat da tuhaf tezlerle ortaya çıkmıştır. Misal olarak, besmeleyi bazı dayatmalarla ondokuz rakamına tutturmak istemiştir. Fakat heyhat. Nerede bu imkan. Zira ondokuzu bulması için Besmele'deki elifleri tamamıyla hazfetmekte ve şeddeli harfleri bir saymaktadır. Doğrusu bir takım cümle ve rakamlar ortaya koyarak komik duruma düşmüştür."

aynı zorlamalı yorumları ve çelişkili sayımları herhangi bir prensibe bağlı kalmaksızın sözde 19 mucizesini tutturmak için reşad halife ( bu iddiayı ortaya atan ve resulluk ilan eden kişi. Edip yüksel bu adamın mürididir ) de yapmıştı. Reşat Halife de 19 un katlarını tutturmak için bazı edat ve zamirleri kelime saymamıştır.
Bu konuyu şu forumdan detaylı okuyabilirsimiz. Edip yükselde tartışmaya katılıyor ve bazı eleştirilerin haklı olduğunu itiraf ediyor.
http://forum.iktibas.info/thread.php?threa...8e56&page=7

herakles
besmelede 19 harf olduğu da 19. cuların zorlamalı yorumudur.

Sevgili velehan besmele arapca olarak çok yerde yazılmaktadır..Ve 19 harf evet:)

بسم الله الرحمن الرحيم

Sayabilirsin:)

Selam..
pergel
QUOTE(herakles @ Dec 17 2007, 10:35 PM) *
Okumaz mıyım hiç.Öyle bir sanı yarattıysam kusura bakma..Bayan okuyuculardan özür diliyorum ayrıca..Böyle absürt ve aptalca bir yazıya böyle aptal bir cevap verme gereksinimi duyduğum için.

Yazıyı absürt ve aptalca bulduğuna sevindim. Elbette öyle, çünkü absürt ve aptalca iddialara gönderme yapıyor.

İslam, böyle aptallıklara çanak tutan ve böyle aptallıklara taraftar bulmanın çok kolay olduğu, bilinmezlere tapan, esrarengiz çıkarımlara secde eden, anlaşılmaz mucizelere ve mucize gösterenlere biat eden insanların besleyip ihya ettiği ilkel bir din.

Senin adına üzgünüm. Dinin absürt ve dindarlar aptal. Benim yapabileceğim bir şey yok.
Velehan
QUOTE(herakles @ Dec 17 2007, 10:55 PM) *
Sevgili velehan besmele arapca olarak çok yerde yazılmaktadır..Ve 19 harf evet:)

بسم الله الرحمن الرحيم

Sayabilirsin:)

Selam..

Sevgili Herakles ;
Muhammed gazali besmele 19 harftir diyenlere gülüyor,
Altta okuyabilirsin eski diyanet işleri başkanı Süleyman ateş besmele 21 harftir 19 değil diyor.
http://w10.gazetevatan.com/root.vatan?exec...id=4&wid=31

İslam alimlerince bu konuda ittifak yoktur. 18 -19 – 21 – 22 diyenler vardır.
19 cularda doğal olarak 19 derler ama bu onların inançları gereğidir.
Sonuçta 19.cuların kişisel inançlarına bağlı abuksabuk hesaplamalarına biz ateistlerin cevap verme zorunlulukları yoktur. Diğer islamcıların bile ciddiye almayıp güldükleri bir konuda bilimsel kanıt olmaksızın yorum yapmayan ateistlerden neye dayanarak cevap beklenebilir ki ?

herakles
Pergel senin sunduğun absürt ve aptalca ve 19'un senin yazdıklarınla hiçte alakası yok..

Velehan sana arapca besmele yazıyı verdim.Gelenekçiler içinde 19 karşıtlığı yapanlar fazlasıyla mevcut, besmelenin harf sayısını bile görmezden geliyorlar gizli eliflerle vs ile..

Dilediğin yerden besmelenin arapca yazısını koy ve sayalım..Benim verdiğime güvenmiyorsan..

22 yada 21 diyenlerin sayımlarını okusan ne kadar samimiyetsiz olduklarını görürdün.

Selam..
pergel
QUOTE(herakles @ Dec 17 2007, 11:18 PM) *
Pergel senin sunduğun absürt ve aptalca ve 19'un senin yazdıklarınla hiçte alakası yok..

Selam..

19'un benim yazdıklarımla alakası yok elbet. Ama farkı da yok. Değil Kuran'dan, Cumhuriyet gazetesinin haber sütunlarından bile 40 tane 19 çıkartırım. Yapılacak iş, 19 bulana kadar önüne gelen paragraf, satır, harf ıvır zıvırı dört işlem işkencesine tabi tutmak. Sonuç her zaman kesindir: istediğin rakamı bulursun.
kharon
Bu gibi ayetler neden var . olmasaydı inanmayacakmıydık . kuran neden kendini boyle ayetlerle riske koysun ki

De ki: "İnsanlar ve cinler bu Kuran'ın bir benzerini oluşturmak için bir araya gelseler, yine onun bir benzerini getiremezler. Birbirlerine arka olup yardım etseler de..." (17:88)

Pek beceremedim ama video bile yaptım biggrin.gif laugh.gif
kharon
QUOTE(Onur @ Dec 17 2007, 07:42 PM) *
O degil de bu tip sitelerde fazla gezinirsen, inancini kaybedebilirsin. Sonra, ondokuzcu Edip Yuksel gelse kurtaramaz seni. Soylemedi deme laugh.gif laugh.gif

Önceleri bu tür sitelere girmeye korkuyordum.inanmayanların soylediklerini duymamaya çalışıyordum.sonra boşver dedim girdim heryere herşeyi okumaya başladım.içselleştirdiklerimin tarafsız bakmama engel olmadığını soyleyemem . ilk zamanlar da kafamı karıştıran iddialarda oldu.ama dusundukçe araştırdıkça tanrıya daha çok inanıyordum şuphelerim gidiyordu.istesem ne namaz kılarım ne de inanırım kimsenin karıştığı yok.şukur ki bu site gibileri sayesinde vesileleriyle inancım sağlamlaştı.tşkr ederim ateizmorg laugh.gif
erosa
Bir hikaye var,adam uzaktan kapı deliğinden iğne giçiriyormuş bu becerisinden dolayı padişahın huzuruna çıkarmışlar aynı şekilde padişahın huzurundada iğneyi kapı deliğnden geçirmiş.Padişahta aferim buna 1 kese altın 200 de kırbaç vurun demiş, adamda padişahım 1 kese altını anladıkta 200 kırbaç ne oluyor demiş,padişah 1 kese altın kimsenin yapamadığını yaptığın için 200 kırbaçta böyle boş işlerle uğraşıp benim karşıma geldiğin için demiş.

Şimdi soruyorum kuranın 19 sayısı üzerine olmasının ne gibi bir kutsiyeti var nedir bunun hikmeti ne anlamamız gerekiyor.

Bence size 400 değnek vurmak lazım 200 değnek 19un anlamsızlığı 200 değnekte boş işlerle uğraştığınız için.
Ama siz bu işten müsloları kandırıp vurgun yapmışsınızdır.Kaç para tokatladınız bu işten onuda bir söyleyin sn edip bey ve saz arkadaşları.
kharon
ben Edip Yüksel ve arkadaşlarını tanımam etmem.18 yaşında kendi halimde biriyim.ben napım 19a baktığımda etkileniyorum.sana göre belki basit dusunuyorum.aklım 19a hayran kalıyor.yalan mı soyleyeyim elimde değil 19dan very etkileniyorum.diyorsun aklınız evrimsel açıdan gelişmemiş mi ney.sonuçta aynı akıl ben hayran oluyorum 19a sen çok basit goruyorsun.
muhalif
abi ben saydım 23 harf ama
kharon
4 çıkar
Onur
QUOTE(kharon @ Dec 18 2007, 03:22 PM) *
ben Edip Yüksel ve arkadaşlarını tanımam etmem.18 yaşında kendi halimde biriyim.ben napım 19a baktığımda etkileniyorum.sana göre belki basit dusunuyorum.aklım 19a hayran kalıyor.
Guzel kardesim 19 mucizevi ve etkileyici bir sayidir. laugh.gif Mumkunse uzak durmalisin bu sayidan, yoksa etkilenebilirsin.

Ornegin rahmetli Cenk Koray, 19 sayisiyla, Ataturk hatta kurtulus savasi arasinda bile bag kurmus bir kisiydi. Yani bu isin sonu yok. Kendini bir kere 19 sayisinin etkileyiciligine laugh.gif kaptirdin mi, sonun Cenk Koray´dan bile kotu olabilir, El-Ilah gostermesin....
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.