Antimuhammed
Apr 27 2007, 11:01 PM
Nedense Müslümanlar Muhammedin kişiliğini anlamaktan uzaktadırlar.
1. Pedofili (9 yaşında ki Ayşe ile evlenmiştir)
2.Gaspçı (Kervanlara saldırıp mallarını gasp etmiştir)
3.Kıskanç (Ölümünden sonra karılarına evlenme yasağı koymuştur. Ayşenin gerdanlık olayı v.s.)
4.Cinsel istekleri dizginlenemez (Evlatlığın karısına göz koymuştur, savaşlarda ele geçirilen cariyeler)
5.Eleştiriye tahammülü yoktur(Kendisine karşı olanları öldürtmüştür-Umeyr-Ebû Afek-Ebu Azze )
Gelin gerçekleri görün diyorum sizlere.
Can
Apr 27 2007, 11:02 PM
Peygamber efendimiz kadınlara sahip çıkmak için evleniyordu, o güllerin efendisidir, ona dil uzatma pis kafir.
uğur
Apr 27 2007, 11:07 PM
QUOTE(Antimuhammed @ Apr 28 2007, 12:01 AM)

Nedense Müslümanlar Muhammedin kişiliğini anlamaktan uzaktadırlar.
1. Pedofili (9 yaşında ki Ayşe ile evlenmiştir)
2.Gaspçı (Kervanlara saldırıp mallarını gasp etmiştir)
3.Kıskanç (Ölümünden sonra karılarına evlenme yasağı koymuştur. Ayşenin gerdanlık olayı v.s.)
4.Cinsel istekleri dizginlenemez (Evlatlığın karısına göz koymuştur, savaşlarda ele geçirilen cariyeler)
5.Eleştiriye tahammülü yoktur(Kendisine karşı olanları öldürtmüştür-Umeyr-Ebû Afek-Ebu Azze )
Gelin gerçekleri görün diyorum sizlere.
Ümmileri izinden çıkmaz onun..Çok iyi anlıyorlar çokkkkk...
Antimuhammed
Apr 27 2007, 11:08 PM
Ama onlarda Müslümanların Mekke de ki mallarına el koymuştu.
Muhammed İslamı yaymak için çok kadınla olmuştur. (Ama Zeynep, Ayşe zaten Müslümandı demek akıllarına gelmez, Muhammedin cinsel organı İslamı yaymak için araç görünür.)
Peygambere ve Müslümanlara hakaret içeren şiirler okudukları için öldürülmüşlerdir. Hem öldürülmeselerdi Muhammede süikast düzenleyeceklerdi...
Müslüman arkadaşlardan başka kıvırtmalar bekliyoruz..
Meydan onların.. Buyursunlar...
Z_alim
Apr 27 2007, 11:10 PM
QUOTE(Antimuhammed @ Apr 28 2007, 12:08 AM)

Ama onlarda Müslümanların Mekke de ki mallarına el koymuştu.
Muhammed İslamı yaymak için çok kadınla olmuştur. (Ama Zeynep, Ayşe zaten Müslümandı demek akıllarına gelmez, Muhammedin cinsel organı İslamı yaymak için araç görünür.)
Peygambere ve Müslümanlara hakaret içeren şiirler okudukları için öldürülmüşlerdir. Hem öldürülmeselerdi Muhammede süikast düzenleyeceklerdi...
Müslüman arkadaşlardan başka kıvırtmalar bekliyoruz..
Meydan onların.. Buyursunlar...
biz sadece size bakiyoruz.. kendiniz gayet guzel calip guzel salliyorsunuz

ee artik bizede izleyip keyif almak dser degilmi.. hadi canim bidaha yandan
Antimuhammed
Apr 27 2007, 11:17 PM
1. (9 yaşında ki Ayşe ile evlenmiştir)
2.(Kervanlara saldırıp mallarını gasp etmiştir)
3.(Ölümünden sonra karılarına evlenme yasağı koymuştur. Ayşenin gerdanlık olayı v.s.)
4.Evlatlığın karısına göz koymuştur, savaşlarda ele geçirilen cariyeler)
5.(Kendisine karşı olanları öldürtmüştür-Umeyr-Ebû Afek-Ebu Azze )
Bütün yukarıdakiler sallama değil gerçeklerdir. Bunları inkar edemezsin, hiç bir Müslüman da edemez. Ya bunları savunmak için kıvırtırsınız, yada öyle uzaktan bakıp dişlerini sıkıp seyredersiniz... Başka alternatifiniz de yok zaten...
Z_alim
Apr 27 2007, 11:20 PM
QUOTE(Antimuhammed @ Apr 28 2007, 12:17 AM)

1. (9 yaşında ki Ayşe ile evlenmiştir)
2.(Kervanlara saldırıp mallarını gasp etmiştir)
3.(Ölümünden sonra karılarına evlenme yasağı koymuştur. Ayşenin gerdanlık olayı v.s.)
4.Evlatlığın karısına göz koymuştur, savaşlarda ele geçirilen cariyeler)
5.(Kendisine karşı olanları öldürtmüştür-Umeyr-Ebû Afek-Ebu Azze )
Bütün yukarıdakiler sallama değil gerçeklerdir. Bunları inkar edemezsin, hiç bir Müslüman da edemez. Ya bunları savunmak için kıvırtırsınız, yada öyle uzaktan bakıp dişlerini sıkıp seyredersiniz... Başka alternatifiniz de yok zaten...
sallamak... bunu sizden kimse iyi beceremez merak etme..
kendi yorumlarini cikarip duzgun yaz bakim sunlari... misyonerler bile bu kadar atmiyor yahu
basit
Apr 27 2007, 11:21 PM
Pedofili değildir!
Çünkü yaşlı ve dul bir hanımla evlenmiş ve 25 sene bu hanımla hayatını birlikte sürdürmüştür.
Ayşe ile o yaşta evlenmiş mi bilemem, aksini söyleyenler de var, Ayşe peygamberimizle evlenmeden önce de bir başkasıyla nişanlı idi.
Gaspçı değildir!
Baskılar nedeniyle Mekke'den çıkarken bile, baskıcı Mekkelilerin üzerindeki paralarını sahiplerine vermesi için arkasında Ali'yi görevlendirmiştir.
Kervan baskını dediğin şey, Mekkelilerin kervanlarının müslümanların etki bölgesinden geçmesini engellemek için tertiplenmiştir. Bu Mekkeliler peygamberimizi Medine'de bile rahat bırakmadığı için...
Kıskanç olabiler, sen eşini kıskanmıyorsan o senin sorunun. Kıskançlığından dolayı değil de, peygamberden sonra meydana gelebilecek tatsız olayları engellemek için ayet gelmiş olabiler. Çünkü peygamber diyelim peygamber değil, ölümden sonra yok olacağını biliyor, sanmıyorum yani kendisi yok olduktan sonra eşlerinin evliliklerini düşüneceğini...
Evlatlığın karısına göz koymuş olsa, onu en başta alırdı, Zeynep onun hala kızıydı, yani bildiği birisiydi, gözü olsa alırdı ama onu Zeyd ile evlendirdi, madem gözü vardı niye başkasıylan evlendirsin?
Savaşlarda ele geçirilen cariyelerden evlendikleri olmuştur ama peygamberimizin evinde yaşamak istemeyen birine mesela eski evinde bakmıştır. Sizin aklınız fikriniz cinsellik olduğundan cariyeler konusunda da böyle şeyler aklınıza geliyor işte, keşke peygamberin tırnağı olabilseniz.
Eleştiriye tahammülü vardır, kendine türlü sıkıntılar verenleri bile affetmiştir, çok affedici bi insandı, okursanız hayatını bunu görürsünüz. Öldürülenler Medine Anayasası'na aykırı davranarak Mekkelilerle işbirliğine giren vatan hainleri olabiler, hatta Mekke'ye gidip yeni bir savaş için kışkırtma yapanlar var, malum sahtekar yazarlar hiç bu bilgileri vermeden sadece eleştiri olduğu için öldürme olmuş gibi sunuyor, siz de sazan gibi atlıyonuz.
Antimuhammed
Apr 27 2007, 11:47 PM
Haticeyle parası için evlenmiştir. Güç eline geçince gençliğinde yaşayamadıklarını yaşamıştır. Helal olsun ne diyelim.. 25 yaşına kadar ezik kalmış akranları çoluk cocukla evlenip eğlenirken...
Ayşenin yaşı konusu burada tartışıldı arayı bul 9 yaşındadır.(Bu yüzden İran da evlilik yaşı 8 yıl 9 aydır kızlar için). O dönemde 6 yaşında nişan yapılıyordu. Gayet normaldir Ayşe nin başkasıyla nişanlı olması...
Ticaret kervanlarına saldırmak gasptır. Arkasında hiç bir şeye sığınılmaz aklamak için. Hele söz konusu iyi ahlak timsali bir peygamberse...
Madem gözü vardı niye başkası ile evlendirsin demişsin, madem gözü yoktu da neden sonradan evlendi. Canı o zaman çekmiştir.
Öldürülenler Muhammed aleyhinde şiir yazan şairlerdir.
Bizim fikrimiz cinsellik olsa tek eşlilikte ısrar edip, 4 eşliliğin yasaklanmasına ön ayak olmazdık.
Cariyelerden istediğini götürmüş. Daha sonra bıktıklarını kendinden uzaklaştırmıştır. Akılı adam...
Can
Apr 28 2007, 12:06 AM
Ayrıca despot biridir Muhammed..
Şair Eşref Kab mıydı neydi onu sırf kendini eleştirdiği için öldürtmüştür.
Hem de kalleşçe..
basit
Apr 28 2007, 12:22 AM
Peygamberimiz kimseyle parası için evlenmez, o gayet yardımseverdir, para düşkünü de değildir!
madem para için evleniyor, şehvet düşkünü -haşa-, ne diye 50sinden gün almışlarla, çok çocuklu kadınlarla evlensin? siz bunları anlayamazsınız, yani size desek ki himaye ediyor inanmazsınız, çünkü sizin lügatte böyle şiyler yok, siz ancak cinsellikten anlarsınız, herkese her şeye öyle bakarsınız...
Şair Eşref Kab mıydı neydi onu sırf kendini eleştirdiği için öldürtmüştür.
doğru bilginiz yok ki, doğru fikriniz olsun, bu adamın bizzat Mekke'ye gidip Mekkelileri savaşa kışkırttığını hiç okudunuz mu?
Medine Anayasası'nı biliyonuz mu?
mesela Atatürk kendisine suikast yapmayı düşünenleri tutup asmış, şimdi kim diyebilir ki Atatürk'ün eleştiriye tahammülü yoktu, bozgunculuk yapan, vatana ihanet eden kim varsa idam edilir, bu bir kuraldır, gayet de normaldir.
barisarock
Apr 28 2007, 12:36 AM
Hz.Ayşe'nin yaşıile ilgili şöyle bir tutanak var :
Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı.Evlenecek çağda bir kızdı.
Hz.Aişe Peygamber ile 9 yıl evli kalmış, Peygamberin vefatından sonra da 48 yıl yaşamış ve hicretin 58. yılında 74 yaşında iken vefat etmiştir. Bu durum bilindiğine ve sabit olduğuna göre :
74-48= 26 yani Peygamberin vefat ettiği tarihte Hz.Aişe 26-27 yaşlarında olması gerekmektedir. Dokuz yıl evli kalmış oldukları bilindiğine göre :
26-9= 17 yaşında veya 17-18 yaşları arasında evlenmiş olduğu tarihsel bir gerçektir
dinsavar
Apr 28 2007, 12:40 AM
QUOTE(barisarock @ Apr 28 2007, 12:36 AM)

Hz.Ayşe'nin yaşıile ilgili şöyle bir tutanak var :
Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma 100 yaşındayken, hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde 27 yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam 17 yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı.Evlenecek çağda bir kızdı.
Hz.Aişe Peygamber ile 9 yıl evli kalmış, Peygamberin vefatından sonra da 48 yıl yaşamış ve hicretin 58. yılında 74 yaşında iken vefat etmiştir. Bu durum bilindiğine ve sabit olduğuna göre :
74-48= 26 yani Peygamberin vefat ettiği tarihte Hz.Aişe 26-27 yaşlarında olması gerekmektedir. Dokuz yıl evli kalmış oldukları bilindiğine göre :
26-9= 17 yaşında veya 17-18 yaşları arasında evlenmiş olduğu tarihsel bir gerçektir
Tarihsel gerçek değil,yalandır. 9 yaşı kesindir.
yecgga
Apr 28 2007, 12:41 AM
Basit, fakir bir gencin kendisinden 25 yaş büyük zengin bir hanımağa ile evlenmesi normal geliyor ha? Çok ilginç...
yecgga
Apr 28 2007, 12:43 AM
"mesela Atatürk kendisine suikast yapmayı düşünenleri tutup asmış, şimdi kim diyebilir ki Atatürk'ün eleştiriye tahammülü yoktu,"
Sen ne diyorsun kardeş, muhammed kendisini eleştiren şiirler yazanları bile katletmişti.
barisarock
Apr 28 2007, 12:44 AM
QUOTE(dinsavar @ Apr 28 2007, 01:40 AM)

Tarihsel gerçek değil,yalandır. 9 yaşı kesindir.
Ben hz.Esma 'nın biyografisi'ne dayanıyorum; peki senin delilin nedir dinsavar ?
Bu kadar kesin konuştuğuna göre bir de kaynak gösteriver zahmet olmassa.Ben yazdım bak.
Sen de yaz da karşılaştırıp sonuç çıkaralım.
dinsavar
Apr 28 2007, 12:44 AM
QUOTE(basit @ Apr 28 2007, 12:22 AM)

Peygamberimiz kimseyle parası için evlenmez, o gayet yardımseverdir, para düşkünü de değildir!
madem para için evleniyor, şehvet düşkünü -haşa-, ne diye 50sinden gün almışlarla, çok çocuklu kadınlarla evlensin? siz bunları anlayamazsınız, yani size desek ki himaye ediyor inanmazsınız, çünkü sizin lügatte böyle şiyler yok, siz ancak cinsellikten anlarsınız, herkese her şeye öyle bakarsınız...
doğru bilginiz yok ki, doğru fikriniz olsun, bu adamın bizzat Mekke'ye gidip Mekkelileri savaşa kışkırttığını hiç okudunuz mu?
Medine Anayasası'nı biliyonuz mu?
mesela Atatürk kendisine suikast yapmayı düşünenleri tutup asmış, şimdi kim diyebilir ki Atatürk'ün eleştiriye tahammülü yoktu, bozgunculuk yapan, vatana ihanet eden kim varsa idam edilir, bu bir kuraldır, gayet de normaldir.
Medine anayasası diye bir halt yok. Muhammed kendine kendine gelin güvey olmuş.Gören bakanda seçimle başa gelmiş yönetici zannedecek muhammedi.Sizi hanzorlar sizi.
dinsavar
Apr 28 2007, 12:49 AM
QUOTE(barisarock @ Apr 28 2007, 12:44 AM)

Ben hz.Esma 'nın biyografisi'ne dayanıyorum; peki senin delilin nedir dinsavar ?
Bu kadar kesin konuştuğuna göre bir de kaynak gösteriver zahmet olmassa.Ben yazdım bak.
Bu konu yüz kere tartışıldı ve deliller gözünüze sokuldu.Paşa paşa kabul edip savunacaksınız. Öyle beğenmeme lüksünüz yok.
barisarock
Apr 28 2007, 12:53 AM
QUOTE(dinsavar @ Apr 28 2007, 01:49 AM)

Bu konu yüz kere tartışıldı ve deliller gözünüze sokuldu.Paşa paşa kabul edip savunacaksınız. Öyle beğenmeme lüksünüz yok.
Dinsavar bana demogaji yapmayın biz bunları üniversite yıllarındayken de yemedık sımdıden sonra da yemeyız.Ben kaynak gosteryorum sıra sen de kesın konustun ve de sımdı de sen kesın kaynak da gostereceksın.Oyle begenmeme gıbı sacma bır cevabı kabul edemeyız.Burası popstar yarısması degıl ben yarısmacı degılım sen de juırısı degılsın.Begenmedıgım kaynak neymıs merak edıyorum sen gosterıver de ben de irdeleyim.
SAYGILAR.
Antimuhammed
Apr 28 2007, 12:59 AM
değerli Barışarock
Bu foruma geldiğinde de ilk Ayşe nin yaşı hakkında yukarıda ki yazdıklarının aynısını yazmıştın. Ve bizzat ben bu konu ile ilgili linkleri sana iletmiştim. Aşağıda tekrar iletiyorum.
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopi...hl=ayşenin+yaşıhttp://forum.ateizm.org/index.php?showtopi...hl=ayşenin+yaşıHafızalar güçlü olmayabilir. Bu sebepten ateizm sitesinde arama motoru vardır... Ayşenin yaşı yazılınca şak diye karşınıza çıkar.Her Ayşe deyişte Tamcit pilavı gibi bütün Müslümanlar yaşı 17 idi der.. Arama motorunu kullanınız. Süs için konmamıştır...
dinsavar
Apr 28 2007, 01:03 AM
QUOTE(barisarock @ Apr 28 2007, 12:53 AM)

Dinsavar bana demogaji yapmayın biz bunları üniversite yıllarındayken de yemedık sımdıden sonra da yemeyız.Ben kaynak gosteryorum sıra sen de kesın konustun ve de sımdı de sen kesın kaynak da gostereceksın.Oyle begenmeme gıbı sacma bır cevabı kabul edemeyız.Burası popstar yarısması degıl ben yarısmacı degılım sen de juırısı degılsın.Begenmedıgım kaynak neymıs merak edıyorum sen gosterıver de ben de irdeleyim.
SAYGILAR.
Yiyeceksiniz efendim ister afiyetle isterseniz kusa kusa, tercih sizin ama mutlaka yiyeceksiniz.
barisarock
Apr 28 2007, 01:06 AM
QUOTE(Antimuhammed @ Apr 28 2007, 01:59 AM)

değerli Barışarock
Bu foruma geldiğinde de ilk Ayşe nin yaşı hakkında yukarıda ki yazdıklarının aynısını yazmıştın. Ve bizzat ben bu konu ile ilgili linkleri sana iletmiştim. Aşağıda tekrar iletiyorum.
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopi...hl=ayşenin+yaşıhttp://forum.ateizm.org/index.php?showtopi...hl=ayşenin+yaşıHafızalar güçlü olmayabilir. Bu sebepten ateizm sitesinde arama motoru vardır... Ayşenin yaşı yazılınca şak diye karşınıza çıkar.Her Ayşe deyişte Tamcit pilavı gibi bütün Müslümanlar yaşı 17 idi der.. Arama motorunu kullanınız. Süs için konmamıştır...
İyi de hocam o zaman kaynak göstermemiştim.Ayrıca bir konunun 10defa 15 defa tatışılması manasızdır mühim olan az tartışmak çok sonuç çıkarmaktır.Bu konu daha önce de muallakta tartışılmıştır.Ve 10 degıl 20 defa tartısılsa sonuca varılmadıgı surece de buraya karsılıgı yazılacaktır tartısılacaktır.Bana onceden tartıstık veya arsıvde var dememelısın.Donsavar sordugum soru kısa ve net kaynak bır ıkı kelımeyle cevap verılsın bu kadar.
sipahi43
Apr 28 2007, 01:06 AM
Erkek açısından çok evlilik bence güzel ..
Dır dır olmıycak tabe.Oldumu boşol yallah.ehehe.
İyide bu 40-50 kadının günde 3 öğün yediğini ve giyindiğini düşünürsen bu değirmenin suyu nerden geliyor.
Hem bu kadınlarlada evcilik oynamıyordu sanırım.Eğer oynuyor ise Bazıları develerden düşer.Ayakları burkulur.Devecide kucağımda getiriyorum der.
Yalnız o çağlarda giyinmeyi bu zamanki gibi don giiyliyo diye sanmayın.Zaten doğru ise muhammed namazıda onun için ayırmıştır.
neydi o kelime fıtri avdet di sanırım.
barisarock
Apr 28 2007, 01:09 AM
QUOTE(dinsavar @ Apr 28 2007, 02:03 AM)

Yiyeceksiniz efendim ister afiyetle isterseniz kusa kusa, tercih sizin ama mutlaka yiyeceksiniz.
Neyini yiyeceğim dinsavar.Ortada yenecek birşey mi bıraktın?Böyle bilimsel tartışma mı olur.Kaynak göster diyorum yiyeceksiniz efendim diyorsunuz rahatsız mısınız?
Kaynak?
metatron
Apr 28 2007, 01:11 AM
QUOTE(barisarock @ Apr 28 2007, 01:44 AM)

1. kaynaklar aise'nin ağzından zaten söylüyor 6 yaşında evlenip 9 yaşında yatağa girdiklerini.. bak, linkleri de verilmiş..
2. esma'nın biyografisinden hesap edilerek çıkarılan yaş tahmini zorlamadır.. bunu , o çıkarımları yapanlar da gayet iyi bilmektedirler..
3. hatice zengindi, o yüzden 25 yaşındaki muhammed, 40 yaşındaki haticeyle evlenmiştir..
4.evlatlığının karısına göz koymak belki yasak değldir, suç değildir ve fakat benim ahlak anlayışım dışındadır..
5.muhammed zamanında karım kızım olsaydı, kesinlikle 1 km yanına yaklaştırmazdım muhammed'in .. ne olacağı belli olmaz. adam için bir insanın dişi olması yeterli oluyor..
barisarock
Apr 28 2007, 01:18 AM
QUOTE(metatron @ Apr 28 2007, 02:11 AM)

1. kaynaklar aise'nin ağzından zaten söylüyor 6 yaşında evlenip 9 yaşında yatağa girdiklerini.. bak, linkleri de verilmiş..
2. esma'nın biyografisinden hesap edilerek çıkarılan yaş tahmini zorlamadır.. bunu , o çıkarımları yapanlar da gayet iyi bilmektedirler..
3. hatice zengindi, o yüzden 25 yaşındaki muhammed, 40 yaşındaki haticeyle evlenmiştir..
4.evlatlığının karısına göz koymak belki yasak değldir, suç değildir ve fakat benim ahlak anlayışım dışındadır..
5.muhammed zamanında karım kızım olsaydı, kesinlikle 1 km yanına yaklaştırmazdım muhammed'in .. ne olacağı belli olmaz. adam için bir insanın dişi olması yeterli oluyor..
Diğerlerini bilemem ama hz.Ayşe'nin yaşıyla ilgili sadece siz tartışmadınız supermen bız de tartıştık aramızda.Hatta gorsel basında (tv) dahi çok kere tartışıldı.
Burda onceden bu konu tartısılmıssa nıye yenıden yıne bır ateıst tarafından bu konu ortaya atılır ve muslumanlar cevap versın dıye dıretılır?
Yok eger tartısılcaksa nıye eskıden tartıstık kabul edin tartıısmayın yiyebilirsiniz denir?
Yani kısa ve öz ''kedi burdaysa ciğer nerede ciğer burdaysa kedi nerede?''
SAYGILAR.
BOSS
Apr 28 2007, 01:21 AM
Ebubekir’in kızı Aişe ile evlendiği zaman, kendisi 49, kız ise 6 yaşındaydı. Aişe, 9 yaşına gelene kadar onunla beraber olmadığı kabul edilir. Bebek oynarmış onunla.
Aişe’nin eşleri arasında ayrı bir yeri vardır. Zaten zaman içerisinde en uzun süre beraber olmuş karısı da odur. Onunla ilşkisi herhangi bir basit düşkünlük ya da anlık istek olayını har zaman aşmıştır. Muhammed’in kendisinden 15 yaş büyük Hatice’den (ve yine yaşlı Sevde’den) sonra, 43 yaş küçük Aişe’ye bağlanması ilginçtir. Hatice ile Aişe arasında 59 yaş fark var. Neredeyse, Muhammed’in bütün hayat süresi..
Muhammed'in sübyan Aişe ile evlenmesi hakkındaki aşağıdaki yazı ve sahih hadisler hiçbir yorum yapılmadan, tamamen İslami kaynaklardan alınmıştır.
Muhammed’in en küçük karısı Aişe’dir. Muhammed 52 yaşında iken, 9 yaşında olan Aişe ile gerdeğe girmiştir (Aişe, Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında idi (Bkz:Buhari, e’s Sahih, Kitabu Menakıbı’l-Ensar/44; Tecrid, Hadis no:1553; Müslim, e’s-Sahih, Kitabu’n-Nikah/69, Hadis no:1422) ,demek ki 3 yıl beklenilmiş).Bunun üzerine, islam hukuku bundan bir sonuç çıkarıyor ve "9 yaşındaki bir kız, "müştehat" (şehvete konu olabilecek çagda sayılır) deniyor. Ve de bu nedenle, bir erkeğin 9 yaşındaki bır kızla evlenebileceğini bildiriyor bır fıkıh hükmü olarak(Bkz:Muhammed Ali
dinsavar
Apr 28 2007, 01:23 AM
QUOTE(barisarock @ Apr 28 2007, 01:09 AM)

Neyini yiyeceğim dinsavar.Ortada yenecek birşey mi bıraktın?Böyle bilimsel tartışma mı olur.Kaynak göster diyorum yiyeceksiniz efendim diyorsunuz rahatsız mısınız?
Kaynak?
Şimdi sana kapı gibi hadisleri göstersem yine kıvırp uydurma diyeceksin. Muhammed pedofil,dir. Ne demiş atalarımız bir insanın fikri ne ise zikri de odur.
Adam fikrindekini dünyada iken hayata geçirmiş ve 9 yaşındaki çocukla evlenmiştir.Kendi uydurduğu bu dine katılımı çoğaltmak için cennet reklamı olarak bile pedofilliği kullanmıştır.
Al sana kaynak.
Nebe
31- Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var.
32- Bahçeler var, bağlar var.
33- Memeleri henüz tomurcuklanmış kızlar var.memeleri yeni tomurcuklanmış bir kız çocuğu en fazla 9,10 yaşlarında olur.
BOSS
Apr 28 2007, 01:23 AM
5575 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Benî'l-Hâris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü. (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Rumân, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, Ensârdan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, (kuşluk vakti aniden) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm(ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim."
Buhari, Nikâh 38, 39, 57, 59, 61;
Müslim, Nikah 69, (1422);
Ebu Dâvud, Nikâh 34, (2121); Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937);
Nesai, Nikah 29, (6, 82).
barisarock
Apr 28 2007, 01:24 AM
Benim de kaynaklarım şunlar :
Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabı. İst. 1928. 2/ 997
Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210
metatron
Apr 28 2007, 01:24 AM
buyur, kaynak istiyodun.. boss vermiş..
barisarock
Apr 28 2007, 01:29 AM
QUOTE(dinsavar @ Apr 28 2007, 02:23 AM)

Şimdi sana kapı gibi hadisleri göstersem yine kıvırp uydurma diyeceksin. Muhammed pedofil,dir. Ne demiş atalarımız bir insanın fikri ne ise zikri de odur.
Adam fikrindekini dünyada iken hayata geçirmiş ve 9 yaşındaki çocukla evlenmiştir.Kendi uydurduğu bu dine katılımı çoğaltmak için cennet reklamı olarak bile pedofilliği kullanmıştır.
Al sana kaynak.
Nebe
31- Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var.
32- Bahçeler var, bağlar var.
33- Memeleri henüz tomurcuklanmış kızlar var.
memeleri yeni tomurcuklanmış bir kız çocuğu en fazla 9,10 yaşlarında olur.
Yalan soyluyorsun malesef.Bunlar ayettir hz.Ayşe'yle ilgisi yoktur.Cennetten bahseder konumuz cennet değil ki zaten orası beni ilgilendirmiyor şu anda, tamam mı.Bana hz.Ayşe'yle ilgili kaynağını bul.Ben yazdım bak.
metatron
buyur, kaynak istiyodun.. boss vermiş..
Biz ne yaptık vermedik mi bir bak istersen.E ne olacak şimdi hangileri doğru?
Benim de kaynaklarım şunlar :
barisarock
Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet” kitabı. İst. 1928. 2/ 997
Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210
BOSS
Apr 28 2007, 01:33 AM
Buhari, Müslim hadisleri Mevlana Şibli ve Hatemü’l enbiya hadislerinden daha eski hadislerdir islamda en güvenilir hadisi kaynaklar Buhari ve Müslim hadisleridir.
Saygılar
yecgga
Apr 28 2007, 01:36 AM
Barisarock, boss'un kaynağında direk yaşı veriyor, senin kaynağın ise tahmini hesaplamalara dayanıyor. Objektif olarak bakarsan hangisine güvenilmeli dersin?
barisarock
Apr 28 2007, 01:42 AM
QUOTE(yecgga @ Apr 28 2007, 02:36 AM)

Barisarock, boss'un kaynağında direk yaşı veriyor, senin kaynağın ise tahmini hesaplamalara dayanıyor. Objektif olarak bakarsan hangisine güvenilmeli dersin?
İyi de yecgga ona bakarsan hepsinin güvenilirliğine güvenebilir miyiz bilmiyorum.Hangi kaynaklar doğru hangileri yanlış. O örnekler de kaynak benim verdiğim isimler de kaynak.Benimki de yaşı veriyor onun ki de.Yaş denilen şey de hesaplamadan öte bir şey değildir.Miladi ve Hicri arasındaki farkları da hesaba katmalıyız.Onun için şu kaynağa bizzati güveniriz diyemeyiz.O halde şu durum çıkıyor ortaya ;
Bir kaynağın güvenilir kaynak olabilmesi için diğerlerinden farkı ne olmalıdır?
Antimuhammed
Apr 28 2007, 01:42 AM
Barışarock sana o zaman da Ayşenin yaşı ile ilgili link vermiştim. Yaşım ileri ama hafızam kuvvetlidir. Al bak sana link verdiğimin linki 15 Mart 2007 saatini unuttum ama.... Affet o yüzden.. Eee yaşlılık ne yaparsın....
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=4093&hl=
metatron
Apr 28 2007, 01:46 AM
sahih-i buhari, islam'ca kurandan sonra en güvenilir kitaptır.. 1928 basımı kitaptan daha güvenilirdir.
barisarock, anlamayısına hayranım..
BOSS
Apr 28 2007, 01:48 AM
4448 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın hanımlarından hiçbirine, Hz. Hatice radıyallahu anha'ya karşı duyduğum kıskançlığı hiç duymadım. Halbuki onu hiç görmüşlüğüm de yok. Ancak, Aleyhissalatu vesselam onun yâdını çok yapardı. Ne zaman bir koyun kesip parçalara ayırsa Hatice'nin dostlarına da gönderirdi. Bazan ona: "Sanki dünyada Hatice'den başka kadın yok!" derdim de bana: "(Onun gibisi var mıydı, o şöyleydi, o böyleydi..! (Öbür kadınlar beni çocuktan mahrum ederken) benim çocuklarım ondan oldu" diye karşılık verirdi. (Hz. Aişe derki: İçinden " Bir daha Hatice hakkında kötü söz söylemeyeceğim" dedim)." Hz. Aişe devamla der ki: ""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, Hatice'den üç yıl sonra benimle evlendi."
Buhari, Menakıbu'l-Ensar 20, Nikah 108, Edeb 73, Tevhid 32;
Müslim, Fezailu's-Sahabe 73, 74, 77, 78, (2434, 2435, 2436, 2437);
Tirmizi, Menakıb, (3885, 3886).
barisarock
Apr 28 2007, 01:48 AM
QUOTE(Antimuhammed @ Apr 28 2007, 02:42 AM)

Barışarock sana o zaman da Ayşenin yaşı ile ilgili link vermiştim. Yaşım ileri ama hafızam kuvvetlidir. Al bak sana link verdiğimin linki 15 Mart 2007 saatini unuttum ama.... Affet o yüzden.. Eee yaşlılık ne yaparsın....
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=4093&hl=Antimuhammed emin ol benim de hafızam iyidir ve demin dediğimi tekrarlıyorum.Konu daha önce tartışıldı diye daha önce tartışıldı tartışmayın denemez.Link vermek de onun gibi birşeydir.Fazla konuşma al şuna bak demektir.Bunu kabul edemem.Yoksa güzel münazaralarda yapılıyor yapılmıyor değil.Yalnız link vereilerek yapılan tartışma yanlıştır.Arkadaşlar da kaynak gösterdi ben de.Yine yine link vermek bir başka şeyin de ifadesidir bence.Dediğim gibi :
Biz bu konuyu burada tartıştık uzatmayalım.
Yoksa ciddi müşahedelere açığız.
Sevgiler.
yecgga
Apr 28 2007, 01:53 AM
barisarock, hesaba katması gereken sensin çünkü yaşı bulmak için hesap kitap yapması gereken sensin. Boss'un kaynakda direk 6 diyor.""Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, ben altı yaşında iken benimle evlendi."
Bunun neresinin hesabı takvim hesabıyla alakalı anlayamadım. Yani buradanda anlaşıldığı gibi takvim hesabı gerektiren senin hesabın ve bu kendi argumanını daha da güvenilmez kılıyor.
Objektif bir göz ile bakmanı diliyorum.
BOSS
Apr 28 2007, 01:53 AM
Aişe’nin sıra konusunda, Peygamber’in dilediği karısının yanında daha fazla kalması konusunda da soruları olmuş. Ne var ki, tam o soruların yöneltildiği sırada bir ayet daha gelir: Ahzab suresinin 51. Ayeti. Şöyle: “Ey Paygamber, bunlardan kimi istersen geri bırakır, dilediğini alabilirsin. Boşadığını yeniden almanda da bir vebal yoktur sana..”
Aişe, bu ayet üzerine kendini tutamamış, “Görüyorum ki,” demiş, “Senin Allah’ın yalnız senin şeyinin keyfi için koşturuyor.” (Kaynak: Buhari, Tefsir/7; Tecrid, Hadis/1721; Müslim, Rıda/49,50-Hadis/1464; Ibni Mace, Nikah/57-Hadis/200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261)
BOSS
Apr 28 2007, 01:57 AM
Aişe aslında işi uyanmış akıllı birisine benziyor fakat elinden tutan olmadıgı icin kaderine razı olmuş gözüküyor. Aişeyi burdan saygıyla anıyorum.
yecgga
Apr 28 2007, 01:59 AM
Hadislerin güvenilmezliğinden bahsetmek çok riskli bir iddiadır ayrıca. Çünkü bu hadisler bazı ibadetlerin kaynağıdır. Bu hadislerin güvenilmez olabileceği şüphesi olduğu halde bu ibadetleri yapmak kelimenin tam anlamıyla bilinmeyen bir puta tapma ayini olabilir.
Antimuhammed
Apr 28 2007, 02:02 AM
Barışarock koptun bakıyorum.
Önce bana kaynak ver dedin. Linki verdik ve hatırlattık aynı linki daha önce vermiştik diye.
Sonra Hayır o zaman link vermemiştiniz dedin.
Bizde verdiğimizi gösteren linki verdik.
Sonra link verilerek yapılan tartışma yanlıştır diyorsun.
O link te kaynak var.
İster kabul edersin, ister etmezsin...
Daha önce ki tartışmalarda yazdıklarını silip değiştirmiştin. Bunu da inkar ettin. Eminim mümkün olsa geçmişteki Ayşe tartışmalarını da silerdin..
Neyse istersen yat uyu sinirlerin gevşemiş.
Lan gerizekalı, it, beynine sıçtığımın salağı, Allah'ın malı, bana akıl kascak salak lafların için seni kınıyorum. Yakıştıramadım sana bu sözleri....
BOSS
Apr 28 2007, 02:09 AM
Muhammed’in Hatice’den sonra, Hicret’e kadar birlikte olduğu tek kadın, Zem’a kızı Sevde’dir. Ibnü Sa’d, Tabakat adlı yapıtında yaşlı olan Sevde’den bir ara Muhammed’in ayrılmak istediğinin ileri sürüldüğünü ama bunun doğru olmadığını söyler. Sevde, bir tarihten sonra, Peygamber’e yalvarıp sırasını Aişe’ye devrederek, bir özveri gösterecektir. Böylece Aişe, iki kişilik sıra elde eder.
Z_alim
Apr 28 2007, 02:10 AM
QUOTE(yecgga @ Apr 28 2007, 02:36 AM)

sen matematikte sonucami bakarsin, cözumemi..?
hadiyin simdi ordan dingiller
barisarock
Apr 28 2007, 02:11 AM
QUOTE(Antimuhammed @ Apr 28 2007, 03:02 AM)

Barışarock koptun bakıyorum.
Önce bana kaynak ver dedin. Linki verdik ve hatırlattık aynı linki daha önce vermiştik diye.
Sonra Hayır o zaman link vermemiştiniz dedin.
Bizde verdiğimizi gösteren linki verdik.
Sonra link verilerek yapılan tartışma yanlıştır diyorsun.
O link te kaynak var.
İster kabul edersin, ister etmezsin...
Daha önce ki tartışmalarda yazdıklarını silip değiştirmiştin. Bunu da inkar ettin. Eminim mümkün olsa geçmişteki Ayşe tartışmalarını da silerdin..
Neyse istersen yat uyu sinirlerin gevşemiş.
Lan gerizekalı, it, beynine sıçtığımın salağı, Allah'ın malı, bana akıl kascak salak lafların için seni kınıyorum. Yakıştıramadım sana bu sözleri....
Anti boyle yakıstırmamakla olmuyor ınsanı sınır edıyorlar sonra da kenardan guluyorlar.
Sen demıssın kı hayır o zaman lınk vermemıstın dıye demısım ben sana hayır efendım ben oyle demedım ben kendım kaynak vermedeım o zaman dedım.
Sonra demıssın kı o lınkte ne var.Lınkte bır sey yok tabı.Ama tartısma acılacaksa lınk verılmesı sacma cunku o zaman zaten konu daha once tartısıldıgı ıcın konuyu acmassın ya da lınk vermessın aynı dusuncelerını yazarsın kısa ve oz tartısırsın ben bunu soyledım.Yanı lınkde degıl sorun lınk uzatma demektır.Madem uzatılmayacaktı konu da o konunun ıcınde oldugu ıcın konu da acılmayacaktı.Ben onu soyluyorum yoksa banane hangı lınkı verırsen ver ıncelerım.
Daha once yazdıklarımı sılıp degıstırme ınkar durumu yok.Bır harfte hata yaptım degıstırdım ama ınkar etmedım yazdım işte dedim ki teistim yazacağıma deistim yazdım falan diye konuyu izah etmeye çalıştım olay bu.Bunun neresi inkar anlatır mısın bukadar açık neyi inkar etmiş?
Yine söylüyorum kimseye laf sokma derdin de çünkü ben burdaki bazı ateistler gibi musluman dusmanlıgından veya bazı muslumanlar gıbı ateıstlere dusmanlıkla beslenen bırı degılım.Sinir etmesinler sçma kelimelerini ilk önce onlar kullanmasınlar da biz de kullanmayalım.
İyi geceler.
BOSS
Apr 28 2007, 02:13 AM
Zalimm dingiller şeklinde çoğul kullanıp terbiyesizlik yaptığının umarım farkındasındır.
uğur
Apr 28 2007, 02:14 AM
QUOTE(Zalimm @ Apr 28 2007, 03:10 AM)

sen matematikte sonucami bakarsin, cözumemi..?
hadiyin simdi ordan dingiller

Sonuç atmasyon olursa, o dediğin matematik olmaz, bahşisçilik olur...
Z_alim
Apr 28 2007, 02:14 AM
QUOTE(BOSS @ Apr 28 2007, 03:13 AM)

Zalimm dingiller şeklinde çoğul kullanıp terbiyesizlik yaptığının umarım farkındasındır.
benim kimi kast ettigim kendileri bilir.. ama pay almak isteyen olursada benim icin sorun degil

ugurxxx,
cözumunu bildikten sonra sonuc niye yanlis ciksam be karacahilim