Tam Forum Görünümü: GANİMETÇİ ALLAH!...
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
ezkamo
FETİH:
20- Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaad etmiştir. Bunu size hemen vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir ki bu, müminlere bir işaret olsun ve Allah sizi doğru yola iletsin.
21- Bundan başka sizin güç yetiremediğiniz, ama Allah'ın sizin için kuşattığı ganimetler de vardır. Allah herşeye kâdirdir.
ENFAL:
1- Sana ganimetlerin bölüştürülmesini soruyorlar. De ki, ganimetlerin taksimi Allah'a ve Resulüne aittir. Onun için siz gerçekten mümin kimseler iseniz Allah'tan korkun da biribirinizle aranızı düzeltin. Allah'a ve Resulü'ne itaat edin.
41- Şunu da biliniz ki, ganimet olarak aldığınız her hangi bir şeyden beşte biri mutlaka Allah içindir. O da peygambere ve ona yakınlığı olanlara, yetimlere, miskinlere ve yolda kalmışlara aittir...
69- Artık elde ettiğiniz ganimetten helâl ve hoş olarak yiyin ve Allah'a karşı gelmekten sakının. Muhakkak ki, Allah bağışlayıcıdır ve merhamet edicidir.
TEVBE:
41- Ey müminler! İster hafif techizatla, ister ağırlıklı olarak seferber olun ve mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz böylesi sizin için daha hayırlıdır.
42- Eğer o sefer, yakın bir ganimet ve kolay bir sefer olsaydı mutlaka peşine düşer gelirlerdi...
AHZAB:
50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Hadis No : 1099
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hangi bir köye varır da orada ikamet ederseniz, hisseniz oradadır. Hangi bir belde de Allah ve Resulü'ne isyan ederse o beldenin beşte biri Allah ve Resulüne aittir ve o (geri) kalan) da sizindir."
Kaynak: Müslim, Cihad 47, (1756); Ebu Davud, Haraç 29, (3036)

Hadis No: 5681
Ebu Said radıyallahu anh anlatıyor:
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'la birlikte Beni'I-Müstalik gazvesine çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: "Aramızda Resûllullah aleyhissalâtu vesselâm varken, ona sormadan azil yapmak olur mu?" dedik ve sorduk.
"Bunu yapmanızda bir sakınca yok, buyurdular.. Kıyamete kadar geleceği takdir edilen her canlı mutlaka yaratılacaktır (siz tedbirinizle önüne geçemezsiniz)."
Kaynak:Buhâri, Nikâh 96, Buyü' 109, Itk 13, Megâzi 32, Kader 4, Tevhid 18; Müslim, Nikah 125, (1438); Muvatta, Talâk 95; Ebu Dâvud, Nikah 49, (2171); Tirmizi, Nikâh 40, (1138); Nesâi, Nikah 55, (6,107).

Hadis No : 5603
Ravi: Enes
Tanım: Resulullah (sav) Hayber'e geldi. Allah kaleyi fethetmeyi müyesser kılınca, kendisine Safiyye Bintu Huyey İbni Ahtab'ın güzelliğinden bahsedildi. Safiyye'nin kocası savaş sırasında öldürülmüştü. Kadın daha yeni evlenmişti. Aleyhissalatu vesselam, ganimetten pay olarak kendisine onu seçti. Oradan Safiyye ile birlikte çıktılar. Revha nam mevkiye geldiler. Aleyhissalatu vesselam orada gerdek yaptı. Sonra küçük bir yaygı içerisinde has (denen hurma, yağ ve keş'ten mamul bir yemek) hazırladı. Sonra bana: "Etrafındakileri çağır!" buyurdu. Bu, Resulullah (sav)'ın Safıyye için verdiği düğün yemeği idi. Sonra oradan Medine'ye hareket ettik. Resulullah (sav) Safiyye için, bineğinin terkisine bir örtü seriyordu. Sonra devesinin yanıda çömelip dizini dayadı. Safiyye (ra), dizine basarak deveye bindi.
Kaynak: Buhari, Salat 12, Ezan 6, Salatu'l-Havf 6, Cihad 102, 130, Menakıb 27, Megazi 38; Müslim, Nikah 464,

Üzerinde durulması gereken önemli bir konu. Muhammedin de bizler, sizler gibi bir insan olduğunu asla bir peygamber olamayacağını, amacının Arapların çıkarları doğrultusunda hareket edip onları bu din etrafında birleştirip devlet kurma olduğunu bu ayet ve hadislerden rahatlıkla anlıyoruz.
Bir allah düşünün. Tüm mal, mülk güya onun. Üstelik de ol deyip olduran gücü de var. Ama ne hikmetse bu gücünü kullanmayıp insanları savaşa teşvik etmiş. Hem de ganimet diyerek!... Kendisi adına hareket eden peygamberi de bu ganimetlerden beşte bir pay alacak. Bu payın içinde kadın da olacak.
Bu nasıl bir vicdandır bu nasıl bir adalettir ki dinini yaymak için insanları öldüreceksin, mal ve mülklerini zorla elinden alacaksın. Kadın ve çocuklarını köle yapacaksın. Sonra da bunları afiyetle yiyin diyeceksin.
Bu nasıl bir vicdandır ki öldürdüğün müşriğin karısını ganimetten pay olarak kendine alacaksın ve orada gerdeğe gireceksin.
Bu nasıl bir vicdandır ki esir düşmüş kadınlara tecavüz etmenizde bir sakınca yoktur diyeceksin.Tüm bunları da allah adına yapacaksın. Kendini de ahlak timsali bir peygamber olarak göstereceksin. Ve benim de bu ahlaksızlığa iman etmemi isteyeceksin.
Öyle ya! Allah hep yücedir!...Hep merhametlidir!...Hep kullarını korur ve esirger!...Geçiniz...
İslamın geçim kaynağını o dönemde ganimetler oluşturmuştur. Çöl yaşamı onları bu yola zorlamıştır. Aynı şekilde atalarımızda bu şekilde müslüman yapılmadı mı? Bu vahşetin barbarlığın sahibi de bu Kuranın allahı değil mi? Bir Türk olarak bu vahşete bu barbarlığa nasıl iman edersiniz?
Demek ki islam barış, sevgi ve hoşgörü dini değildir. Gittiği her yere kan ve göz yaşı bırakmıştır. Bu gerçekleri göremeyenlere yazıklar olsun...
Andromeda
Gerçekten inanılır gibi değil ama asıl daha da şaşrtıcı olan hala bu bilgi ve aydınlanma çağında etrafımızda bu kadar çok müslüman olması ...
deistman
muhammed yapınca haklı oluyor bu müslümanların görüşü sad.gif
hıristiyan yapınca ebedi cehennemlik oluyor
eğer ahiret varsa önce cehenneme muhammed ve taraftarları girecek sonra diğer dinlerdekiler

FEZARE GAZVESİ

4228 - Seleme İbnu'l-Ekva' radıyallahu anh anlatıyor: "Bizimle su arasında bir müddetlik mesafe kalınca Hz. Ebu Bekr emretti, gece istirahati için mola verdik. Sonra baskını başlattı. Suya vardı. Suyun başında ölen öldü, esir alınan esir alındı. Ben halktan bir cemaate bakıyordum. İçerisinde çocuklar ve kadınlar vardı. Dağa benden önce varırlar diye korkarak onlarla dağın arasına bir ok attım. Oku görünce durdular. Onları sürerek getirdim. aralarında Beni Fezare'den bir kadın vardı. Üzerinde deriden bir kaş' vardı. Kaş' kuru post demektir. Kadının yanında Arapların en güzelinden bir kız vardı. Onları, sürerek Hz. Ebu Bekr radıyallahu anh'a kadar getirdim. Ebu Bekir, kızı bana hediye etti. Medine'ye kadar geldik. Kızın elbisesini bile açmadım. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm çarşıda bana rastladı.

"Ey Seleme, dedi, kadını bana bağışla!"

"Ey Allah'ın Resulü, dedim, vallahi hoşuma gitti, ancak henüz elbisesini bile açmadım."

Ertesi günü, çarşıda bana yine rastladı.

"Ey Seleme, ceddine rahmet, kadını bana bağışla!" buyurdu.

"Ey Allah'ın Resulü! dedim, o senindir, Allah'a yemin olsun, kadının elbisesini açmadım!"

Sonra Aleyhissalatu vesselam o kadını Mekke'ye gönderdi ve Mekke'de esir edilen bazı müslümanların fidye-i necatı yaptı."

Müslim, Cihad 46, (1755); Ebu Davud, Cihad 134, (2697).

xislam
Enfal:1. Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.

Enfal: 41. Eğer Allah'a ve hak ile bâtılın ayrıldığı gün, iki ordunun birbiri ile karşılaştığı gün (Bedir savaşında) kulumuza indirdiğimize inanmışsanız, bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah'a, Resulüne, onun akrabalarına yetimlere, yoksullara ve yolcuya aittir. Allah her şeye hakkıyla kadirdir.

Müslümanlara enfal, fetih surelerinin tamamını hatta tüm kuranın tamamını okumalarını şiddet ile tavsiye ederim.

SAYGILAR.
ReOsTaMaX
Dini yaymak için mi insanları mı öldüryolar ? smile.gif Yahu git zeusunu seviyosan.

Savaş hali o anki durumları göz önünde bulundurursan anlarsın ama nerdee.. Savaş hali şuan abd yada 1.ci dünya savaşında da aynı durum sözkonusu.Kaldıki o ganimeti kendisine kullandığı hakkında elinde bi delil mi var? İslam dini zorla yayılmaz zorla hiç öğretilmez. İnanan inanır inanmıyan kendi bacağından asılan koyun misali.

Bunlar gerçek ve normal olan şeyler. Asıl olan insanların zulmunu ve adalet anlayışını görmemezlikten gelmektir.

Sanki öyle bi dünyada yaşıyoruzki hiç savaş olmuyo herkez mesut mutlu ohh hiç bi kanuna nizama ihtiyac yok

Kimsenin kimseye tecavüz ettiği yok o an savaş hali herkezin bi ihtiyacı var.Konu neden bu kadar sapıtılıyor?

Sadece karşıtlık ve zıtlık adına yapılmış bir alıntı.Maksat inkar olsun ve ters bir yön savulsun.

xislam
QUOTE(ReOsTaMaX @ Nov 24 2007, 04:57 PM) *
Dini yaymak için mi insanları mı öldüryolar ? smile.gif Yahu git zeusunu seviyosan.

ENFAL:39. Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın! (İnkâra) son verirlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür.
ReOsTaMaX
QUOTE(xislam @ Nov 24 2007, 05:01 PM) *
ENFAL:39. Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın! (İnkâra) son verirlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür.

Ülkemiz işgal edilse yada bi ülke işgal edilse sen çekilirmisin ? naparsın o ülke işgal edilinceye kadar yada bağımsızlığını ilan edinceye kadar savaşırsın dimi ¿

Kaldıki yaratıcı isteseydi herkez inanılan olurdu (sizin deyiminizle) Ama bak gel görki herşey belli bi süreye kadar serbesttir.İster inanırsın ister inananmazsın orası sana kalmış bi şey. Din zorla dayatılmaz.Tamamen insanın inancı ile ilgilidir. Zaten zorla dayatmayla olan bi iştende hayır gelmez ve anlamı kalmaz bunu sizde biliyosunuz ama maksat sırf çarpıtılmak için yapılan alıntılar.
ateist
Muhammed ve cetesinin vatanina saldiri olmamistir. Tam tersi, onlar saldiran taraftir. Islam dayatmacidir ama müslüman oldugun sürece bunun farkina varman zordur.
mazot
Beni ikna ettiniz, sağolun artık ateistim. biggrin.gif biggrin.gif
deliziya
QUOTE(zaza @ Nov 24 2007, 05:35 PM) *

islamdan kopabilmek için "beyin" lazım.o yüzden söylediğin gerçekten çok komik. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
obs
QUOTE(zaza @ Nov 24 2007, 05:35 PM) *

anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazi soksan az.. smile.gif
mazot
QUOTE(deliziya @ Nov 24 2007, 05:49 PM) *
islamdan kopabilmek için "beyin" lazım.o yüzden söylediğin gerçekten çok komik. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Sen de beyin olabilir ama akıl yok! ha ayrıca bilgi namına ufak bir kırıntı bile yok. rolleyes.gif
alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 24 2007, 06:49 PM) *

O halde sizi Müslüman olarak sayabiliriz laugh.gif
mazot
QUOTE(obs @ Nov 24 2007, 06:14 PM) *
anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazi soksan az.. smile.gif

Bu durumda anlamayan sen oluyorsun. Yerinde olmak istemem doğrusu.
deliziya
QUOTE(zaza @ Nov 24 2007, 06:20 PM) *
Sen de beyin olabilir ama akıl yok! ha ayrıca bilgi namına ufak bir kırıntı bile yok. rolleyes.gif

senin seviyen beni boğuyor biliyor musun,o kadar aşağıları sevmiyorum.

evrimini tamamladığında gel,konuşuruz.
deliziya
QUOTE(alpi002 @ Nov 24 2007, 06:21 PM) *
O halde sizi Müslüman olarak sayabiliriz laugh.gif

sen say alpi,sayacak kadar aklın varsa boş durma...
alpi002
QUOTE(deliziya @ Nov 24 2007, 07:33 PM) *
sen say alpi,sayacak kadar aklın varsa boş durma...

Gözüm;
Ben Müslümanim !..
Ne gezer ben de akil ?.. laugh.gif
Malt
sende beyin yok.. sende beyin var akıl yok... sende akıl var mantık yok.. sende mantık var ama pipin kısa... senin pipin uzun ama karını pipisi kısa biri düzüyormuş keh keh keh ne zekice laf sokuyorsunuz yahu valla korktum..
ezkamo
QUOTE(Andromeda @ Nov 24 2007, 04:33 PM) *
Gerçekten inanılır gibi değil ama asıl daha da şaşrtıcı olan hala bu bilgi ve aydınlanma çağında etrafımızda bu kadar çok müslüman olması ...

Gerçekten de inanılır gibi değil. Şimdi biz bunları istediğimiz kadar anlatalım. Ama kişinin anlamı kapasitesi ne kadarsa o kadarını anlar. Ama biz anlatmaya devam edeceğiz. Düşünen ve sorgulayan beyinlerin gerekli mesajı alacaklarından bir kuşkum yoktur.
Tamam dinini yaymak için savaş yapıyorsun. Kabul. Bu nasıl vicdandır ki bu nasıl adalettir ki insanların alın teriyle kazandıklarını zorla ellerinden alıyorsun. Hem öldürüyorsun hem de mal ve mülklerini gasp ediyorsun. O da olmadı kadın ve çocuklarını köle haline getiriyorsun. Bunları hem özel işlerinde hem cinsel ihtiyaçlarında hem de pazarlarda satıp gelir elde ediyorsun. Şimdi bu çöl bedevisinin yaptıkları talan, yağma, soygun değil mi? Bunları yapana eşkiya denilmiyor mu? Normal bir insan yapsa normal diyeceğiz. Ama gel gör ki yapan peygamber. Üstelik allah adına yapıyor.
Ben çöl bedevisinin yaptıklarını normal karşılıyorum. O dönemin koşullarıdır. Bu koşullar temelinde hareket edilmiş. Ama işin garip tarafı insanların bu çöl bedevisinin allah elçisi olduğuna inanmaları. Ve yazdığı bu ilkel ve çağdışı kitabı allahın kitabı olarak değerlendirmeleri. Bu yaptıklarını normal karşılamaları. Üstelik bir Türk olarak Arap uşaklığına soyunmaları ve Araplardan çok Arapçı kesilmeleri. Tekrar yazıklar olsun...
Andromeda
QUOTE(ezkamo @ Nov 25 2007, 12:01 AM) *
Gerçekten de inanılır gibi değil. Şimdi biz bunları istediğimiz kadar anlatalım. Ama kişinin anlamı kapasitesi ne kadarsa o kadarını anlar. Ama biz anlatmaya devam edeceğiz. Düşünen ve sorgulayan beyinlerin gerekli mesajı alacaklarından bir kuşkum yoktur.
Tamam dinini yaymak için savaş yapıyorsun. Kabul. Bu nasıl vicdandır ki bu nasıl adalettir ki insanların alın teriyle kazandıklarını zorla ellerinden alıyorsun. Hem öldürüyorsun hem de mal ve mülklerini gasp ediyorsun. O da olmadı kadın ve çocuklarını köle haline getiriyorsun. Bunları hem özel işlerinde hem cinsel ihtiyaçlarında hem de pazarlarda satıp gelir elde ediyorsun. Şimdi bu çöl bedevisinin yaptıkları talan, yağma, soygun değil mi? Bunları yapana eşkiya denilmiyor mu? Normal bir insan yapsa normal diyeceğiz. Ama gel gör ki yapan peygamber. Üstelik allah adına yapıyor.
Ben çöl bedevisinin yaptıklarını normal karşılıyorum. O dönemin koşullarıdır. Bu koşullar temelinde hareket edilmiş. Ama işin garip tarafı insanların bu çöl bedevisinin allah elçisi olduğuna inanmaları. Ve yazdığı bu ilkel ve çağdışı kitabı allahın kitabı olarak değerlendirmeleri. Bu yaptıklarını normal karşılamaları. Üstelik bir Türk olarak Arap uşaklığına soyunmaları ve Araplardan çok Arapçı kesilmeleri. Tekrar yazıklar olsun...

Korku ve dehşetle yayılmış bir din ; insanları ötekiler-berikiler , köleler-hürler , cariyeler-hanımefendiler diye ayıran bir din ve maalesef hala bolca inanan bulan bir din ; çok ama çok yazık sad.gif
alpi002
QUOTE(Andromeda @ Nov 25 2007, 01:38 AM) *
Korku ve dehşetle yayılmış bir din ; insanları ötekiler-berikiler , köleler-hürler , cariyeler-hanımefendiler diye ayıran bir din ve maalesef hala bolca inanan bulan bir din ; çok ama çok yazık sad.gif

hem de 21.Yüzyilda laugh.gif
Bundan söyle bir sonuc cikartmak mümkün mü ?..

Inananlar geyik;
Ateistler otorite !..

Neden olmasin ?..

Mutlu olun yeter laugh.gif
xislam
QUOTE(ReOsTaMaX @ Nov 24 2007, 05:18 PM) *
Ülkemiz işgal edilse yada bi ülke işgal edilse sen çekilirmisin ? naparsın o ülke işgal edilinceye kadar yada bağımsızlığını ilan edinceye kadar savaşırsın dimi ¿

Kaldıki yaratıcı isteseydi herkez inanılan olurdu (sizin deyiminizle) Ama bak gel görki herşey belli bi süreye kadar serbesttir.İster inanırsın ister inananmazsın orası sana kalmış bi şey. Din zorla dayatılmaz.Tamamen insanın inancı ile ilgilidir. Zaten zorla dayatmayla olan bi iştende hayır gelmez ve anlamı kalmaz bunu sizde biliyosunuz ama maksat sırf çarpıtılmak için yapılan alıntılar.

ReOsTaMaX bunları yazmadan önce bu ayetleri oku.

Kaldıki yaratıcı isteseydi herkez inanılan olurdu (sizin deyiminizle) ama bunu biz söylemiyoruzki inandığın allah söylüyor Ibrahim 4.. Allah’ın emirlerini onlara iyice açıklasın diye her peygamberi yalnız kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir..”

En'am 39 Ayetlerimizi yalanlayanlar karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola iletir.

Zümer/36. Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.

Allah kullarına karşı seçici de olabiliyor, kimi hidayete erdirirse o doğru yolu buluyor.
Araf/178. Allah kimi hidayete erdirirse, doğru yolu bulan odur. Kimi de şaşırtırsa, işte asıl ziyana uğrayanlar onlardır.

Ama bak gel görki herşey belli bi süreye kadar serbesttir.İster inanırsın ister inananmazsın orası sana kalmış bi şey. Din zorla dayatılmaz.Tamamen insanın inancı ile ilgilidir. Zaten zorla dayatmayla olan bi iştende hayır gelmez yani zorlama nasıl oluyor bana inanmazsan sana cehennemde sonsuza dek kainatın en sadisttinin bile aklına gelmeyecek işkenceler yaparım diyen birisi seni zorlamıyormu? yani şimdi böyle bir olaydan hayır gelmez dediğini inşallah inandığın allah duymamıştır

ve anlamı kalmaz bunu sizde biliyosunuz ama maksat sırf çarpıtılmak için yapılan alıntılar. kuranı oku düşün ve bu soruyu sor tekrar acaba çarpıtanlar kim?
Andromeda
QUOTE(alpi002 @ Nov 25 2007, 12:42 AM) *
hem de 21.Yüzyilda laugh.gif
Bundan söyle bir sonuc cikartmak mümkün mü ?..

Inananlar geyik;
Ateistler otorite !..

Neden olmasin ?..

Mutlu olun yeter laugh.gif

Köle ile hürün eşit olduğunu yazan bir ayet koy yeter canım , bu kadar söze gerek yok smile.gif
alpi002
QUOTE(Andromeda @ Nov 25 2007, 10:34 AM) *
Köle ile hürün eşit olduğunu yazan bir ayet koy yeter canım , bu kadar söze gerek yok smile.gif

Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! ( Nur 31 )

laugh.gif laugh.gif

Birak Köle nin hür ile esit olmasini aile bireylerinden biri konumunda..
Daha ne olsun ?..
alpi002
Bak Mevlana Sana bir Kissa anlatsin ki;
Önce " Köle " nin konumunu iyi bir anla laugh.gif laugh.gif

Çok malı mülkü, köleleri, altınları olan birisiydi Efendi. Zenginliğinin yanında; gönlü aydınlık, zekî bir zat idi aynı zamanda.

Bu zengin adamın evlenme çağına gelmiş güzeller güzeli bir kızı vardı ve alemde ona talib olmayan kalmamıştı. En nüfuzlu ve hatırı sayılırlar, zenginler, yakışıklılar, soylular... biri biri ardına dünür gelip meziyetlerini sayıp öğünürler ama nafile. Efendi hiç birine vermez:

-Malın devamlılığı olmaz, bugün var, yarın yok,

Güzelliğin değeri yoktur. Bir diken batar, sönüverir,

Büyük adamların oğlu olmak kolay değil, bunlar genelde; malla, servetle gururlanırlar,

Nice büyük adamların oğulları vardır ki, yaptıkları kötü işler yüzünden ailelerinin utanç kaynağı olurlar,

Hünerli, bilgili kişi iyidir amma, İblisten ibret al, ona da tapma... bilgisi vardı lakin din aşkı yoktu.. Onun için Adem’in yalnız topraktan yaratılan yüzünü gördü,

Bilgide ne kadar ileri gidersen git, onunla gaybı göremezsin,

Can gözü açık olmayan sakaldan, sarıktan başka bir şey görmez.. Gibi mazeretler ileri sürerek hiç birine vermedi; malı, mülkü, asaleti, yakışıklılığı olmayan birine verdi kızını, ve:

-O dine, zahitliğe uymuş kimsedir, altını olmayan bir definedir, diyordu damadı olacak hakkında.

Nişan yapıldı, armağanlar gönderildi, kızın verildiği ortalığa yayıldı.

Efendinin Hintli bir kölesi vardı, küçüklüğünden beri yanında büyümüş, ona yol yordam öğretilmiş, adeta ailenin bir ferdi gibi görülür olmuştu. Bu sırada hastalanmış, hummaya tutulmuş gibi yanıp yakılmakta, günden güne eriyip solmakta idi. Hekim hastalığını bulamadı,” bununki gönül illeti, beden ilacı gönüle tesir etmez ki...” diye düşündü.

Efendisinin kızına sevdalanan Hintli köle;sevdiğinin nişanlandığını duyduktan sonra, için için eriyip giderken derdini de kimselere diyemiyordu.

Durumun vahametini fark eden Efendi, karısına dedi ki:

-Sen O’nun anası sayılırsın. Derdini sana açar her halde. Bir yokla bakalım neymiş derdi?

Kadın ertesi gün yanına vardı kölenin. Çok sevecen görünerek, nazlandırarak, bir ana gibi davranarak derdinin ne olduğunu sordu. Bu yumuşaklıktan cesaret alan köle:

-Sizden bunu ummazdım. Kızını gidip bir inat adama verdin . Biz Onu sevip tutuşurken bu olmamalıydı, dedi.

Kadın o kadar kızdı ki, tutup damdan aşağı atmak geldi içinden. Bir köle, efendisinin kızına aşık oluyor, olacak iş değildi. Ama belli etmedi, kocasına gelip durumu haber verdi.

Efendi, karısına:

-Sabret O’na de ki: Biz bunu önceden bilmiyorduk. Bilse idik olmazdı. Ama sen merak etme, ondan alıp sana veririz, gönlünü ferah tut... Bu sözler onu cana getirir, yer içer semirir. Ondan sonra ben bilirim yapacağımı.

Kadın denilenleri aynen söyledi Hintli köleye. Gözleri parladı, canına can katılmıştı adeta. Sevincinden ne yapacağını bilmiyor, çocuklar gibi zıplıyor, ellerini çırpıyordu. İştahı da yerine gelmiş; yiyor, içiyor, günden güne düzeliyor, eski sağlıklı haline kavuşuyordu.

Efendi eşini dostunu çağırdı, Hintli kölemi evlendiriyorum diye davet yaptı, gelenler de O’na “hayırlı olsun,tebrik ederiz” gibi şeyler söyleyince, iyice inandı kızı alacağına.

Gerdek gecesi gürbüz bir erkeği kadın kılığına soktular; başını bağlayıp, elini kınaladılar, halvet zamanı odada yalnız kalmadan önce Efendi mumu üfledi, Hintli köle ile, güçlü kuvvetli erkek yalnız kaldılar. Erkek, köleye saldırınca, Hintlicik feryadı bastı ama, dışarıdaki tef gürültüsü, el çırpmaları, kadın erkek naraları arasında kaynadı gitti. Sabaha kadar berbat edip durdu köleyi, adam. Hintli adeta köpeğin önündeki un çuvalına dönmüştü.

Sabahleyin tas ve bohça hazırlayıp, damatlar gibi hamama yolladılar köleyi. Gitti ama bitkin bir halde idi, ayakta zor duruyor, ardı külhancıların yırtık peştamalına dönmüştü.

Zavallı hamamdan dönünce, Efendinin kızı, gelin gibi odaya geçip oturdu. Anasıda:”Ne olur ne olmaz!..”diye yanlarından ayrılmıyordu. Köle bir müddet kinle kıza baktı, parmaklarını sallayarak:

-Gündüzün yüzün kadınlar gibi ter-ü taze, geceleyin ise eşekten betersin. Dilerim kimse seninle buluşmasın, senin gibi kötü ve pis birine düşmesin.

İşte şu âlemin bütün nimetleri, uzaktan pek hoştur ama, yaklaştımı, sınanmadan ibarettir .

Uzaktan su görünür, yanına varırsın ki, serapmış.

Dünya bir kocakarı gibidir, ama kendini taze gelin gibi gösterir.

Sakın yüzündeki boyaya aldanıp tadına bakmaya kalkma!.

Tuzağın tanesi meydanda kendisi gizlidir. Zannedersin sana bir nimet erişti!..

Ama öyle olmadığını bil!..

Sabret!.. Sabır sıkıntıları aşmanın anahtarıdır. Sabret, sabrette Hintli köle gibi sıkıntılara düşme.

Mesnevi:6.Cilt-Sayfa:23-24-25-26-27-28

Haydi kal saglicakla cool.gif
orhan11
İşte müslümanların adının önüne Hazret koydukları tesscilli oğlancı Mevalana'dan yine muhtşem bir düzme hikayesi.. Mevlana ibretlik hikayeler anlatıyorum diye ağzı sulanarak düzme hikayeleri anlatır, siz de bu sapığın isminin önüne hazret koyarak bu hikayelerden ders alırsınız.. Afferim lan size de Mevlana'lar yakışır..

Sahi oğlancı Mevlana'nın "kabak ve halayık" hikayesini biliyormusunuz?

alpi002
QUOTE(orhan11 @ Nov 25 2007, 02:38 PM) *
İşte müslümanların adının önüne Hazret koydukları tesscilli oğlancı Mevalana'dan yine muhtşem bir düzme hikayesi.. Mevlana ibretlik hikayeler anlatıyorum diye ağzı sulanarak düzme hikayeleri anlatır, siz de bu sapığın isminin önüne hazret koyarak bu hikayelerden ders alırsınız.. Afferim lan size de Mevlana'lar yakışır..

Sahi oğlancı Mevlana'nın "kabak ve halayık" hikayesini biliyormusunuz?

Biz Insanlarin Özel hayatlarina karismayiz.
Elbette oglanci Müslümanlar da olacaktir Oglan ateistler de..
Ya da katil hirsiz.

Sen onlara diyemezsin ki Allah a inanma..
Ne hakla diyeceksin ?..
Var mi hakkin ?..
Yok !..

O halde Mevlana Dogruyu söyledi ise Sen oglanci diyorsun diye Inanmiyacak miyiz ?..
Sana mi soracagiz ?..

Biz kimseye Hazret demeyiz.
O Mezheplerin Uydurdugu bir ünvandir.

Suna Bak;
Hakim olmus da Insanlarin duygularini Arzularini yargilayip Din i horlamaya kalkiyor Hasbam laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Dedim ya;
CINCI hocalar dan farkiniz sizin Cüppe kavuk taylasan giymemeniz..
Yasam anlayisiniz tam örtüsüyor laugh.gif laugh.gif

Bir de bilim filan diye gerile gerile konusmazlar mi ?..

Güler misin aglar misin ?..
gezgin95
QUOTE(ReOsTaMaX @ Nov 24 2007, 05:57 PM) *

Savaş hali o anki durumları göz önünde bulundurursan anlarsın ama nerdee.. Savaş hali şuan abd ....
....

Evet, şu an Irakta ABD ne yapıyorsa araplar da onu yapmış.

Irağa bir bakalım.

Kadınlar ve çocuklar hangi tarafta? İşgal edilenlerin tarafında.

Bir orduya karşı savunma yapanların eline ganimet olarak kadınlar, kızlar geçer mi?

Biraz düşünün be.
.
Andromeda
QUOTE(alpi002 @ Nov 25 2007, 01:14 PM) *
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! ( Nur 31 )

laugh.gif laugh.gif

Birak Köle nin hür ile esit olmasini aile bireylerinden biri konumunda..
Daha ne olsun ?..

E aile bireyi olduğuna göre köleye de miras kalıyor o zaman ; biliyor musunuz ne kadar komik olduğunuzun hala farkında olmamanız çok şaşırtıcı smile.gif
orhan11
QUOTE(alpi002 @ Nov 25 2007, 01:52 PM) *
Biz Insanlarin Özel hayatlarina karismayiz.
Elbette oglanci Müslümanlar da olacaktir Oglan ateistler de..
Ya da katil hirsiz.

Sen onlara diyemezsin ki Allah a inanma..
Ne hakla diyeceksin ?..
Var mi hakkin ?..
Yok !..

O halde Mevlana Dogruyu söyledi ise Sen oglanci diyorsun diye Inanmiyacak miyiz ?..
Sana mi soracagiz ?..

Biz kimseye Hazret demeyiz.
O Mezheplerin Uydurdugu bir ünvandir.

Suna Bak;
Hakim olmus da Insanlarin duygularini Arzularini yargilayip Din i horlamaya kalkiyor Hasbam laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Dedim ya;
CINCI hocalar dan farkiniz sizin Cüppe kavuk taylasan giymemeniz..
Yasam anlayisiniz tam örtüsüyor laugh.gif laugh.gif

Bir de bilim filan diye gerile gerile konusmazlar mi ?..

Güler misin aglar misin ?..

Çeşitli düzme hikayelerinden ibret almak müslümana yakışan bir özelliktir... Resmen sana da yakışmış.. Hatta Mevlana'nın adının önüne hazret koyan, hayatında bir kere dahi Mevlana'nın şehvetli soytarılıklarını okumamış, ama kendisine hazret denildiğinden saygı duymayı vazife bellemiş sade müslümandan daha çok yakışmış.. Neden mi? Onlar okumamış, ama sen okumuşsun.. Belki de Mevlana gibi arzular da taşıyor olabilirsin.. Ve onun ateşli ibretlik hikayelerinden bu nedenle daha fazla keyif alıyorsundur, kimbilir??
xislam
QUOTE(orhan11 @ Nov 25 2007, 02:19 PM) *
Çeşitli düzme hikayelerinden ibret almak müslümana yakışan bir özelliktir... Resmen sana da yakışmış.. Hatta Mevlana'nın adının önüne hazret koyan, hayatında bir kere dahi Mevlana'nın şehvetli soytarılıklarını okumamış, ama kendisine hazret denildiğinden saygı duymayı vazife bellemiş sade müslümandan daha çok yakışmış.. Neden mi? Onlar okumamış, ama sen okumuşsun.. Belki de Mevlana gibi arzular da taşıyor olabilirsin.. Ve onun ateşli ibretlik hikayelerinden bu nedenle daha fazla keyif alıyorsundur, kimbilir??

Evlat edindiğim kız çocuğu ile evlenmeden yatmam diyen birisinden başka ne beklenirki orhan11?

SAYGILAR.
xislam
QUOTE(Andromeda @ Nov 25 2007, 02:19 PM) *
E aile bireyi olduğuna göre köleye de miras kalıyor o zaman ; biliyor musunuz ne kadar komik olduğunuzun hala farkında olmamanız çok şaşırtıcı smile.gif

Sevgili Andromeda, alpi nin içinde büyük bir acı var yazılarına bakarsan içindeki ezilmişliği caresizliği gelme efektleri ile atmaya çalıştığını görürsün. laugh.gif laugh.gif laugh.gif şimdi benim buraya bu gülme efektlerini koymam nekadar gereksiz ise içindeki ezikliği atmaya çalışmamın göstergesidir.

Şimdi normal ahlaka zekaya sahip birisi senin bu sorundan sonra susması gerekir ama nasıl kıvıracağını birazdan gereceğiz.

SAYGILAR.

Andromeda
QUOTE(xislam @ Nov 25 2007, 02:30 PM) *
Şimdi normal ahlaka zekaya sahip birisi senin bu sorundan sonra susması gerekir ama nasıl kıvıracağını birazdan gereceğiz.

SAYGILAR.

Bu dinin mensupları için çok iddialı olmuş bu beklentiler smile.gif Sevgiler ...
Andromeda
QUOTE(Andromeda @ Nov 25 2007, 02:19 PM) *

Pardon arkadaşlar ben karıştırdım galiba yoksa köle mi miras kalıyordu smile.gif
alpi002
QUOTE(xislam @ Nov 25 2007, 03:21 PM) *
Evlat edindiğim kız çocuğu ile evlenmeden yatmam diyen birisinden başka ne beklenirki orhan11?

SAYGILAR.

Iftira !..

Bu dedigimi getir buraya as Modicim laugh.gif laugh.gif

Yapamazsan ceza olarak:
Ben yalanci ateistim yüzüm de kizarmaz diye bes yüz kere yaz.

Ibrete heveslidir cogunuz
yetmezmis gibi aleme ibret oldugunuz laugh.gif
alpi002
QUOTE(Andromeda @ Nov 25 2007, 03:19 PM) *

Efendim Kuran da mirasin kime kalacagi aciktir.
Ve " Örf ile hükmet " emri de aciktir.

Bu Konuda tartismaya luzum bile yok.

Köle nin aile den görülmesi de cok acik.
Cünkü yabanciya kapali olan bir kadin köle ye acik. ( hem de Himari ile kapatacagi gögüsleri bile )

Sen benden ayet istedin ben de yazdim.

Sizin bunu anliyamamaniz cok komiik laugh.gif

Bilmediginiz bir sey yüzünüze vurulunca hep dans mi edersiniz ?..
laugh.gif
ateist
QUOTE(alpi002 @ Nov 25 2007, 05:14 PM) *
Iftira !..

Yapamazsan ceza olarak:

Niye zoruna gitti alpi? Diyelimki iftiraydi. Ama bu reaksiyonun sebebi ne? Yani bu tür bir evlilik, ahlaksizlikmidir? utanilacak bir sey midirki, böyle tepki verdin?
K.C.ezam
Ganimetin beşte birini allah ne yapacak diye düşünen ve bulan var mı?
alpi002
QUOTE(ateist @ Nov 25 2007, 05:34 PM) *
Niye zoruna gitti alpi? Diyelimki iftiraydi. Ama bu reaksiyonun sebebi ne? Yani bu tür bir evlilik, ahlaksizlikmidir? utanilacak bir sey midirki, böyle tepki verdin?

O tür evlilikleri tartismam.
Ahlaksizlik Benim demedigimi demisim gibi göstermektir.

Öyle degil mi ?..

Simdi sen buna da evet ya da hayir diye yanit veremezsin.. laugh.gif

Ahlak sahibisin ya ?.. laugh.gif

Simdi Kaz kizartmasi yapacagim portakalli
Bitince görüsürüz..

Sizi kast etmiyorum Üzerinize alinmayin yane.. laugh.gif
ateist
Kivir allah kivir
kivir allah kivir
Sen söylemissin gibi oluverse ne olur? Kuranla ayni söyleme sahip olmak zoruna niye gidiyor?
alpi002
QUOTE(ateist @ Nov 25 2007, 05:40 PM) *
Kivir allah kivir
kivir allah kivir
Sen söylemissin gibi oluverse ne olur? Kuranla ayni söyleme sahip olmak zoruna niye gidiyor?

Evet ya da Hayir !..

Kivir Allah Kivir diyerek mi dans ediyorsunuz ?..

Cok hos laugh.gif
Bak yine Iftira..
Kuran da böyle bir söylem mi var ?..

ateist
Sence bu ayette ne demek istemis

Ahzab Suresi
(4) Allah, hiçbir adamın içine iki kalp koymamıştır. Kendilerine zıhâr yaptığınız eşlerinizi de anneleriniz yapmamıştır. Yine evlatlıklarınızı da öz çocuklarınız (gibi) kılmamıştır. Bu sizin ağızlarınızla söylediğiniz (fakat gerçekliği olmayan) sözünüzdür. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola iletir.
xislam
QUOTE(alpi002 @ Nov 25 2007, 04:21 PM) *
Efendim Kuran da mirasin kime kalacagi aciktir.
Ve " Örf ile hükmet " emri de aciktir.

Bu Konuda tartismaya luzum bile yok.

Köle nin aile den görülmesi de cok acik.
Cünkü yabanciya kapali olan bir kadin köle ye acik. ( hem de Himari ile kapatacagi gögüsleri bile )

Sen benden ayet istedin ben de yazdim.

Sizin bunu anliyamamaniz cok komiik laugh.gif

Bilmediginiz bir sey yüzünüze vurulunca hep dans mi edersiniz ?..
laugh.gif

Gördünmü Andromeda ben sana ne demiştim?
özrü kabahatinden büyük bir açıklama diyorki: çünki yabancıya kapalı olan bir kadın köleye acık o zaman kedilerde köpeklerde aileden onların yanındada kadınlar kapanmaz bu açıklaman kölelerin hayvan yerine konduğunada delildir içinde hiç bir şey kalmadımı alpi bir gram dahi bu din bukadarmı bşalttı seni..
diyemiyorsun dimi itiraf edemiyorsun kuran zavallı bir kitaptır hiçbir değeri yoktur diyemiyorsun..
ama demesende bu çok açık kuran bir hiç bile değildir.. senin her konuda ispatladdığın gibi..
xislam
QUOTE(alpi002 @ Nov 25 2007, 04:14 PM) *
Iftira !..

Yapamazsan ceza olarak:

Önce böyle birşey söylemediğini eğer böyle birşey söylediysem şunu şunu yapacağım demeni istiyorum..
Ben ispata hazırım hem senin bu yazdıklarınında tekrar buradakilere ibret olması gerektiğini düşünüyorum evet bekliyorum....

birde tekrar soruyorum sen evlat edindiğin bir kız eli evlenir yatarmısın yatmazmısın?
yatmaz isen neden yatmazsın kuranda böyle bir yasak yok eğer evlat edindiğin senin gerçek evladınsa zaten karısı ile evlenemezsin..

devam edecek bekliyorum..
alpi002
QUOTE(xislam @ Nov 25 2007, 06:55 PM) *
Önce böyle birşey söylemediğini eğer böyle birşey söylediysem şunu şunu yapacağım demeni istiyorum..
Ben ispata hazırım hem senin bu yazdıklarınında tekrar buradakilere ibret olması gerektiğini düşünüyorum evet bekliyorum....

birde tekrar soruyorum sen evlat edindiğin bir kız eli evlenir yatarmısın yatmazmısın?
yatmaz isen neden yatmazsın kuranda böyle bir yasak yok eğer evlat edindiğin senin gerçek evladınsa zaten karısı ile evlenemezsin..

Ben Sana neden sunu bunu yapacagim diyeyim ..
Iftirayi atan sensin,..

Temize cikmak da sana düser..
xislam
QUOTE(alpi002 @ Nov 25 2007, 06:35 PM) *
Ben Sana neden sunu bunu yapacagim diyeyim ..
Iftirayi atan sensin,..

Temize cikmak da sana düser..

kıvırmayı bırakta sorularıma cevap ver... neden korkuyorsun bekliyorum.

tekrar soruyorum sen evlat edindiğin bir kız eli evlenir yatarmısın yatmazmısın?
yatmaz isen neden yatmazsın kuranda böyle bir yasak yok eğer evlat edindiğin senin gerçek evladınsa zaten karısı ile evlenemezsin.. neden bunlara cevap vermedin hala bekliyorum.. bakalım iftiramı değilmi kim yalancı kim iftiracı..

alpi002
QUOTE(xislam @ Nov 25 2007, 07:37 PM) *
kıvırmayı bırakta sorularıma cevap ver... neden korkuyorsun bekliyorum.

tekrar soruyorum sen evlat edindiğin bir kız eli evlenir yatarmısın yatmazmısın?
yatmaz isen neden yatmazsın kuranda böyle bir yasak yok eğer evlat edindiğin senin gerçek evladınsa zaten karısı ile evlenemezsin.. neden bunlara cevap vermedin hala bekliyorum.. bakalım iftiramı değilmi kim yalancı kim iftiracı..

Ben evlat edinilen adamin karisi ile ilgili görüs belirttim..
Benim ne yazdigimi buraya getir.

Senin dedigin ve benim yazdigim cok ayri seyler..
Yazdigimi getir ya da Yalanci Ateist Damgasi ile yasamaya razi ol. laugh.gif
xislam
hala kıvırıyorusun bunlara cevap ver.

xislam
hala bekliyorum
alpi002
QUOTE(xislam @ Nov 25 2007, 07:54 PM) *
hala bekliyorum

SAYGILAR.

--------------------
herşey gerçeği bulmak için.

Benim Böyle yazdigimi getirip buraya asacaksin..
Bunu yapmadikca Cok beklersin.
Ben seni yalancilikla sucluyorum..

Bilmem farkinda misin ?.. laugh.gif

Haydi temize cikar kendini..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.