Tam Forum Görünümü: ateist bir toplumda adalet nasıl sağlanır?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
sanem
...
haci
Ateist toplum ne demek?
Laik toplum mu demek istiyorsunuz?
sanem
laiklik yazarsam bu konu çok uzar anladığınız şekilde cevap verin.
kutsalyaratik
Laikler Ateisttir diye bir kaide yok. Kim dediki Laikler Ateisttir diye. Turkiyedeki Laikleri goruyorsun nasil dua ediyorlar, camiye gidiyorlar, tv de muhammedin seyini yaliyorlar.

Farzetki bir toplum var ve cogunlugu Ateistlerden olusuyor; burdaki adalet sistemi sizlerin tahmin edemiyecegi kadar insancil ve duzenli olur.
sanem
sen muhammede kurban olll eminim kendinde maymuna benziyorsundur....
darkness
QUOTE(sanem @ Nov 28 2007, 05:44 PM) *
sen muhammede kurban olll eminim kendinde maymuna benziyorsundur....

Muhhahahhhaa Maymundan kurban olmazki smile.gif
kutsalyaratik
laugh.gif laugh.gif laugh.gif

O bana kurban olsun. Muhoda kimmis? 9 Yasinda kizla gerdege giren bir pedofili degilmi sonucta, safa ile merve arasinda kosarken cinsel organlarindan meni(sperm) akan neanderthal turu yaratiklar degillermi.

keh keh keeeeeeh
Naklov
Bana iyiyi ve kötüyü Kuran öğretmiyor, ben kendi aklımla buluyorum, yasalar da buna göre hazırlanır.
Andromeda
Ateiste müslümanlar sormuş , "madem Allah yok niye çalıp-çırpıp , tecavüz etmiyorsunuz ?"

Ateist : "Madem Allah var , siz niye çalıp-çırpıp , tecavüz ediyorsunuz?"

İşte olayın özeti budur aslında smile.gif

Ateizm hayata değer verir ; onun eşsiz bir değer olduğunun farkındadır ... Hiçbir şeyin cezasını ertelemez , hakedene hakettiği en caydırıcı cezayı dünyada verir...Çok gelişmiş bir yargılama sistemine rağmen yine de herzaman hata olabileceğini düşünerek irreversibl cezalar vermez ... Ateist toplumlar , düzenli , tertipli ve hoşgörülü olur ...Çünkü o toplumda herkesin çok değerli ve sadece bir tane hayatı vardır ... Ateistler , toplumsal sorunlar , çalışan hakları ve gelir dağılımı adaleti konusunda çok duyarlıdırlar ; çünkü ölümlü dünyada bu sorunların çözülmüş olmasını dilerler ve isterler ... Ateist bilime önem verir... Allahtan yardım beklemediği için güçlü ordular kurar , kaliteli silahlar üretir...Bu durum , bir saldırı ile karşılaşırsa güçlü ve etkili cevap verebilmesini sağlar ...Ateist , sadaka kültüründen ve sadaka vermekten nefret eder ; hiç kimsenin sadakaya muhtaç olmamasını sağlar ...
Blackrock
Forumda beni müslüman sanan arkadaşlar var galiba... Neyse böyle de iyi. Yarın öbür gün parasız ya da aç kalırsam bi tarikat falan kurmayı düşünüyorum da...

Tarikat demişken... Müslüman toplumlarda imanın altından girip üstünden çıkarak üretime zerre katkısı olmadan dünyanın parasını götüren hacı hocalar acaba adaletlerini islamdan mı alıyorlar?
code379
[quote name='Andromeda' date='Nov 28 2007, 05:34 PM' post='171948']
Ateiste müslümanlar sormuş , "madem Allah yok niye çalıp-çırpıp , tecavüz etmiyorsunuz ?"

Ateist : "Madem Allah var , siz niye çalıp-çırpıp , tecavüz ediyorsunuz?"

İşte olayın özeti budur aslında smile.gif

bence en güzel cevap bu ielti olmus daha bişey soyleyemiyorum (:
haci
İsveç'in yüzde 85'i ateistmiş..
Oradaki adaleti inceleyin o zaman..
loituma
İrade ile.
nonagam
Sağlanmaz.

Gerçekleştirilir.

Ahahaha...

Aynen böyle ama. Sorunları çöze çöze ilerleriz, tartışırız, yaratırız, çözümleriz elimizden geldiğince.

Birinden bişi beklemeyiz.

De sen bunu anlayabileceğini düşünüyor musun?
muhakara
Richard Dawkins'le röpörtaj

.......

İnsanların iyi olması için Tanrı korkusuna ihtiyaç vardır diyenlere ne cevap verirsiniz?

- Ne kadar kötü bir düşünce bu, ne kadar üzücü! Tanrı’yı gökyüzündeki polis gibi görmek bu. Eğer karşınıza sadece Tanrı korkusu duyduğu için iyilik yapan, ya da Tanrı’dan korktuğu için kötülük yapmayan biri çıkarsa onunla arkadaş olmayın. Polisin yakalamasından korktuğu için hırsızlık yapmayan biriyle yakın ilişkide bulunmak istemezsiniz.

.......

http://www.fikiristan.com/forum/viewtopic....f=125&t=568
primat
Ne komik bir soru. Anaysayı ya da günümüz hukunu din adamları mı oluşturdu?
muhakara
bu arada elimde olmadan sanem adlı arkadaşa şöle seslenmek istiyorum: beyinsiz!*

siz hiç bugüne kadar: ''ben ateistim ve bu yüzden; kanunlara, insan haklarına ve düzenli bir topluma karşıyım'' diyen birini gördünüzmü? size öğretilen(!) ateizm tanımını, araştırmanızı tavsiye ediyorum..harun yahya gibilerinin her dediğini doğru kabul ederseniz böyle saçma başlıklar açarsınız işte...

*gerekli yerlerden özür dilerim...
muslumbaba
Adaleti Allah'a bırakacaksanız Hukuk Fakültelerini ve polis mekteplerini anında kapatmanız gerekir.Bir ülkede adalet ve hukuk sistemi saglamsa Allaha ihtiyaç yoktur bkz.Norveç (Halkın yüzde 90'ı ateist)
Naklov
Ve Avrupa'nın %73'ü ateist, adaletlerinin bizimkinden iyi olduğu kesin...
Yine de kendimi tutuyorum Sanem, yukarıdaki cevabımda da sakindim, şimdi de sakinim...
ateist
QUOTE(haci @ Nov 28 2007, 07:19 PM) *
İsveç'in yüzde 85'i ateistmiş..
Oradaki adaleti inceleyin o zaman..

Norvece de baksinlar.
Dünyanin en refah ülkesidir ve cogunlugu ateisttir. Orada, korumayla dolasan politikaci bile zor görürsünüz. Hem emniyet, hem sosyal haklar, hemde gelir dagilimi bakimindan, dünya birincisidir.
kutsalyaratik
Hasta olursun, doktora gidersin sadece asgari ucretin neredeyse %2 sini falan verirsin. Doktor muayene eder eger sen ciddi hastaliga muzdarip isen seni buyuk hastaneye sevk eder bu durumda para odemezsin, hastanede Turkiyedeki hizmetin en luxunu alirsin, bunun icine ameliyat dahi girebilir , yine para odemezsin. Sagligina kavustun ve ciktin, ilac alacaksin eczaneye gidiyorsun bir ilac diyelimki 100 dolar sen bunun sadece belki %50 sini oduyorsun(oranlari tam bilmiyorum) , zaman geciyor ve aldigin ilaclarin toplami yukseldikce ilaclara odiyecegin parada belli oranda dusuyor, en sonunda 180 dolari buldumu sen bir yil boyunca bedava ilac aliyorsun, bu sistem saglik ocaklarinda ve hastanelerdede gecerli. Bedava hizmet. smile.gif Nasil guzel bir sistem degilmi? Anadan dogma sigortalisin, ister calis ister calisma. Calismasanda issizlik odencesi alirsin.

Norvecte her yil hazinede fazlalik olur, bu miktar aciklanir ve otururlar kara kara bu parayi ne yapacagiz diye dusunurler, genelde gencler icin harcanir yada saglik hizmetlerine.

Bu iki ulkenin yani Isvec ne Norvecin nufusu toplam 12 milyon bile degil iken bolgenin en kuvvetli askeri gucu, niye? Modernlesme, profesyonel egitim, silah sanayine sahip olmalari(ucak, fuze, tank, top)

kharon
batı doğuyu,afrikayı somuruyor.bu kadar paraları ateist oldukları için mi var.somurenin parası olur tabi.
mazot
Bence Hiçbirinizin birbirinden farkı yok,
tabiatın ekonomi kuralına göre şekillenmiş insancıklar.. biggrin.gif biggrin.gif

ferhat54
bence soruda eksiklik var ve ateist arkadaşlar bundan fazlasıyla yararlanarak cevap verebiliyorlar....
ateistlerin toplumunda nasıl adalet sağlanır olmaması lazım sorunun...
norveçi örnek veriyorsunuz norveçin halkı ateist oılabilir ama hukuk kuralları dünyada herkes tarafında kullanılan kuralalrdır yani ateistlerin kuralları değildir...
şimdi ben ateistlere soruyorum şekerlerim:)smile.gif
bütün toplumunuz ateist olsa ve kuralları ateistler koysa nasıl adalet olacak??
hangi mantıklı kurallarla?
merak etim açıkcasısmile.gif?
FreeWill
Cevapla ateist bir toplumda adalet nasıl sağlanır?

Japonya'da, Kanada'da, Norvec'te, Isvec'te, Danimarka'da nasil saglaniyorsa aynen oyle saglanir!

Peki Islam toplumunda adalet nasil saglanir?
Sirf inanmadilar diye insanlardan harac almak nasil bir adalettir?
Koleligi-cariyeligi ortadan kaldirmak yerine, onu duzenleme yoluna giden bir ideolojide adaletten soz etmek mumkun mudur?
ferhat54
he bidee:biggrin.gif:D:D
bu kuralları uygulaması var unutmayalım bunuda inancı olmayan insan hesap vermeyi düşünmez hesap vermeyi düşünmeyen insan vergi de kaçırır rüşvette alır devletide soyar...
peki acaba bu ortamda nasıl sağlanır adalet...??
sakın müslümanlar bunları yapmıyomu demeyin lütfen...
onlar zaten müslümanlıktan nasibini almamış insanlardır....
muhakara
merak etim açıkcası?

anayasayı islama göremi yazdılar bu ülkede, uluslararasi kurallar? kafanızda ateizm= anarşi yerleşmiş bikere..hoş bu tanımıda kendiniz üretemiyorsunuz ve birileri size ezberlettiriyor(!) ya neyse... şöle düşünelim..bugün türkiyede din kaldırılsa tamamen, herkes ateist olsa...bunun yasalara ne etkisi varki?

soruyu asıl şöle değiştirmek lazım uyanık müslümanlar...

dünyada sadece şeriat hukuku geçerli olsa düzen nasıl sağlanırdı? yada düzene uyacak sağlam adam kalırmıydı?
ferhat54
sevgili freewill...
sen inanmayanlardan alınan paraya haraç diyorsun iyi güzel peki inanmayanlar inananların mesul olduğu vergilerden bazılarını vermiyorlar...
yani dengeleniyor toplumdan alınan vergiler...
acaba o söylediğ*ine cevap vermiş oldum mu??
kölelik ve cariyeyede değinmek isterim...
islam tarihine bakarsanız köleler ve cariyeler çok geçmeden azat edilir kölelik ve cariyelik onların islamiyetin güzelliğini göstermek için kölelere ve cariyelere bile diğer insanlar gibi davranıldığını gösterir...
peygamberimiz zamanında köleler hz. muhammedlke aynı sofraya oturabiliyordu köleleik buydu işte peki şimdi köleleik yok hanginiz cumhurbaşkanıyla aynı masaya oturabilirsiniz merak ettim desem soru güzel olurmu:D?
ferhat54
şeriatta eksik olan noktaları söylersen yada kafana yatmayan konuları sana yardımcı olmaya sevinirim;)
şeriattın neresi senin için problem merak ediyorum?
kutsalyaratik
Kim kimi niye somurur?
Ben kendimi bildim bileli Turkiyeyi Amerika somuruyor. Somurtturmeyin kardesim, bagimsiz bir ulkesin, nufusun dengeli kalkinma icin yeterli, maden rezervlerin var, daha ne istersin?
Somurge ulkeler tembelliklerinden dolayi somurulur. Imamhatip yerine , cami yerine okul acip modern egitim verseydin, bilimsel arastirmalara Allahi inkar etmek diye bakmasaydin Turkiye simdi Amerika kadar guclu bir ulke olurdu. Oturup gorunmeyen dusmanlar ile ugrasmakla, halkini vatan haini ilan etmekle bu isler yurumez.
ferhat54
cami açmak yerine okul açmakmaışbiggrin.gif hiç güleceğim yoktu desem yalan olmaz bu millet öyle dinine bağlıdırki camileri 3 kuruş 5 kruş toplayarak yaptırır ama 80 yıllık devletimiz öyle bir yönetici kadrosuna sahiptiki ülkeyi ileriye taşımak istreyenler dinci yobaz amerikancı diye suçlandı ülkeyi mahvedenlerde atatürkçü laik diye başların üstüne konuldu sonuç burada...
bakın son 5 yılda kaç okul açıldı ne kadar iyi eğitim verilmeye başlandı...
yakındır abd gibi olmamaız;)biggrin.gif
Osiris
bence bu vicdan meselesi insan kötü bir şey yaptımı bundan rahatsızlık duymalı eğer duymuyorsa müslü-manda olsa ateistde olsa fark etmez
FreeWill
QUOTE(ferhat54 @ Nov 28 2007, 06:56 PM) *
sevgili freewill...
sen inanmayanlardan alınan paraya haraç diyorsun iyi güzel peki inanmayanlar inananların mesul olduğu vergilerden bazılarını vermiyorlar...
yani dengeleniyor toplumdan alınan vergiler...
acaba o söylediğ*ine cevap vermiş oldum mu??

Sevgili ferhat54 kardesim,
Sorun vergi verip vermeme ve dengeleme ile ilgili degildir.
Sorun 'sirf inanmiyorlar diye' alinan kafa parasi olmanin yanisira, bu kafa parasini verenlerden " kuculerek yani asagilanarak" vermesi istenmesifir. Ve asil onemli olan da bu harac verilmedigi takdirde o inanmayanlarin mallari ve kanlari musluman ummetine "helal" olmasidir.
Soz konusu ayette bu anlattiklarim gayet acik bir sekilde verilmektedir.

Sorun vergilerin dengelenmesi degil, sadece ve sadece Seriat otoritesinin gayri-muslim olan o kisiyi bir dusunce suclusu olarak gormesi ve bu temelde bir cezalandirma araci olarak uygulamasidir.

QUOTE(ferhat54 @ Nov 28 2007, 06:56 PM) *
kölelik ve cariyeyede değinmek isterim...
islam tarihine bakarsanız köleler ve cariyeler çok geçmeden azat edilir kölelik ve cariyelik onların islamiyetin güzelliğini göstermek için kölelere ve cariyelere bile diğer insanlar gibi davranıldığını gösterir...
peygamberimiz zamanında köleler hz. muhammedlke aynı sofraya oturabiliyordu köleleik buydu işte peki şimdi köleleik yok hanginiz cumhurbaşkanıyla aynı masaya oturabilirsiniz merak ettim desem soru güzel olurmu:D?

Kolelerle ayni sofrada oturup onlarla yemek yemek, siz ne yerseniz onlara da aynisini vermek kole/cariye olan o kisilerin elinden alinmis olan ozgurluk ve insanlik onurunu geri vermez.
O insanlar ki sifati kole/cariye dir.
Bir baska insan onlarin sahibidir yani. Diger deyisle onlarin tapulu malidir.
Dilediginde satabilir, degis tokus yapabilir.

Ayni sofrada yemek yemek, onlara yediginizden vermek filan gibi anlatimlar, "Islam kolelige/cariyelige son vermistir" gibi bir manaya gelmez.
Bu anlatimlar kolelik sistemini duzenlemis, ve diger bir deyisle kolelik sisteminin devamini mesrulastirmistir.
Hem di "Allah katinda"!...

Cumhurbaskanligi koltuguna oturma meselesine gelince;
Ben o koltuga oturmadan da ozgurlugu ve insanlik onuru ve gururunu yasayabilirim!
Isyerimizdeki patron da bir "sahip" degildir.
Isci calistiginin hakkini alamadigini veya calisma sartlarinin kendisine uygun olmadigini dusununce terkeder, istifa hakki, isten ayrilma hakki vardir.
Ozgurdur!
Insan olmanin onuru ve gurur vardir o kiside!
Kole/cariye, yani bir baskasinin tapulu mali degildir!

SAYGILAR
Andromeda
QUOTE(ferhat54 @ Nov 28 2007, 08:47 PM) *
bence soruda eksiklik var ve ateist arkadaşlar bundan fazlasıyla yararlanarak cevap verebiliyorlar....
ateistlerin toplumunda nasıl adalet sağlanır olmaması lazım sorunun...
norveçi örnek veriyorsunuz norveçin halkı ateist oılabilir ama hukuk kuralları dünyada herkes tarafında kullanılan kuralalrdır yani ateistlerin kuralları değildir...
şimdi ben ateistlere soruyorum şekerlerim:)smile.gif
merak etim açıkcasısmile.gif?

Ateizme özel hukuk kuralları yoktur ...Hukuk bilimi diye bir bilim var ... 1400 yıllık Hammurabi kanunlarından esinli kanunlar yerine , bilime mürcaat etmek aklın ve mantığın gereğidir ...
Andromeda
23 senede bile bir sürü nesih-mensuh ayet var ...Birçok hüküm yenilenmiş , değiştirilmiş vs ama 1400 yılda insanlık gelişti hala aynı Kur'an hükümleri mi ? Müslümanlara sorarsanız cevap : "Evet" ...Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil ...
sanem
ya ben neden başka bir insanın yazdığı kanunlara uymak zorunda kalıyorum .benden üstün olmak zorunda o kişinin kanunlarının doğru olduğunu kim bilecek neye baz alınacak cevabı yok bunun .
aktifus
QUOTE(sanem @ Nov 28 2007, 04:38 PM) *
laiklik yazarsam bu konu çok uzar anladığınız şekilde cevap verin.

Konu uzar çünkü sana laikliği öğretmek gerekir.

Konuya dönersek bugüne kadar 20.000 din gelmiş gitmiş oralarda adalet nasıl sağlandıysa aynı şekilde sağlanır.

Kurallar sosyal toplumda kendi kendine oluşur kendisini kültür, töre, gelenek, hukuk vb şekillerde belli eder.
crazycrazy
QUOTE(kutsalyaratik @ Nov 28 2007, 04:43 PM) *
Laikler Ateisttir diye bir kaide yok. Kim dediki Laikler Ateisttir diye. Turkiyedeki Laikleri goruyorsun nasil dua ediyorlar, camiye gidiyorlar, tv de muhammedin seyini yaliyorlar.

Farzetki bir toplum var ve cogunlugu Ateistlerden olusuyor; burdaki adalet sistemi sizlerin tahmin edemiyecegi kadar insancil ve duzenli olur.

muhammedin şeyini derken ayıp olmuyormu sence.hadi inancınız yok saygınızda yokmudur.ben sizin düşüncelerinize gayet saygılıyım.
forumu epeyi bir süredr takip ediyorum ve yeni üye oldum fakat yazdığınız bazı iletilerde çok aşırıya kaçıyorsunuz.inancınız olmayablir eyvallah ama saygınız olsun.
Andromeda
QUOTE(sanem @ Nov 28 2007, 11:54 PM) *
ya ben neden başka bir insanın yazdığı kanunlara uymak zorunda kalıyorum .benden üstün olmak zorunda o kişinin kanunlarının doğru olduğunu kim bilecek neye baz alınacak cevabı yok bunun .

İlla taşlanmak veya taşlamak mı istiyorsunuz anlamadım valla sad.gif
FreeWill
QUOTE(sanem @ Nov 28 2007, 09:54 PM) *

Bireysel acidan:
Aklin, mantigin, sagduyun, vicdanin,

Toplumsal acidan:
Icinde bulundugun cagin bilim anlayisi, ahlak anlayisi, tarihten ders alma anlayisi.
ElCebbar
Doğa da adalet var mı?

Güçlü olan kazanır doğada.
FreeWill
QUOTE(sanem @ Nov 28 2007, 09:54 PM) *

Peki, ortacag doneminde Arap yarimadasinda Muhammed adinda birinin cikipta "aha bunlar Tanridan geldi, soyle yapin boyle yapin diyor, yaparsaniz size obur dunyada iri gozlu bakireler verecek, yapmazsaniz atesle, kaynar suyla, kizgin demirlerle iskenceler edecek!"... diyen birinin sozlerine neden uymak zorunda hissediyorsun kendini?

O kisinin sahtekar olmadigini kim nerden bilecek?
O kisinin gercekten Tanri'dan vahiy aldigina inanmak icin neyi baz aliyorsun?

Kocanin bosanma hakkinin oldugunu ama senin boyle bir hakkin olmadigini,

Senin uzerine 1-2-3 kuma daha getirme hakki oldugunu, ama senin boyle bir hakkin olmadigini,

Kocan ile beraber olmak icin sirani beklemenin, onu bu gece birinin yarin gece oburunun koynunda oldugunu hayal ederek, boylece kadinlik onur ve gururunun, ruh hice sayilmasinin normal oldugunu,

Kocana itaat etmediginde kocanin seni dayak ile islah etmensinin "ilahi" bir emir oldugunu,

Bu dunyada yetmezmis gibi, ahirette de mumin kocani iri gozlu hurilerle, memeleri tomurcuklanmis kizlarla paylasmanin "ilahi" bir guzelligi oldugunu,
......

nasil kabul ediyorsun?
tumbled

öyle değil o..
insan, başka bir insanın yazdığı kanunlara değil..
toplumsal olarak düzenlenmiş (kollektif) kanunlara uymak zorundanır. Yani uyman gerekli kanunları düzenlemede ya da onaylama da senin de payın vardır.
Tanrı'nın kanunlarının yazdığı hukuk kitabı, şeriatçıların fantazisi.. Orada yazanları neye göre kim yorumlamış:
işte asıl bu başkasının yazdığı kanunlar oluyor.

ha ama....... kutsal kitaptan görüp anladığın bir ceza sistemini
hiç de şeriata dayanmadan, halk oyuna ve profesyonel yasa koyucuların önüne sunduğunda
mantıklı ve matematiksel olduğu halde, kabul edilmeli...... demokasi içinde bile bi engel göremiyorum (başka bir şeriatın hakimiyetinin sinsi engelinden başka...)
mutluizm
Soruda sorulmak istenen sanırım şu :

Toplum tamamen ateistlerden oluşursa , Allah korkusu olmazsa , adalet nasıl sağlanacak?

Diğer şekillerde soru çok saçma duruyor.

Sanırım, Allah korkusu olmazsa, herkes çalar, çırpar, öldürür, tecavüz eder demeye getiriyor.

Norveç örneğinde de , Norveç'in nüfüsu 4 milyon ve müthiş bir petrol ve doğalgaz zenginliği var. Nüfüsu Ankara kadar bile değil.

Bu arada hangi ülkede ne kadar ateist olduğu konusunda çok sağlam kaynak verebilecek olan var mı? Gerçekten merak ediyorum.
kharon
eğer butun ateistler bu forumdaki yada türkiyedeki atesitler gibiyse adaleti sağlarlar.ama sadece kendi aralarında.kendi gibi düşünmeyenlere de 2.sınıf insan muamelesi yaparlar aşşağılarlar hakaret ederler otekileştirirler dışlarlar felan filan.
mazot
QUOTE(kharon @ Nov 30 2007, 11:22 AM) *
eğer butun ateistler bu forumdaki yada türkiyedeki atesitler gibiyse adaleti sağlarlar.ama sadece kendi aralarında.kendi gibi düşünmeyenlere de 2.sınıf insan muamelesi yaparlar aşşağılarlar hakaret ederler otekileştirirler dışlarlar felan filan.

Evet, sosyolojik yapılarını çözmüşsün.

Aslında bütün gruplar,hizipler, cemaatler ve dinler öyle, bence sorun insanda, ekonomide vs.
Andromeda
QUOTE(kharon @ Nov 30 2007, 11:22 AM) *

Ateizmin genel bir mantığı ve anlayışı var ... Tüm dünyada, bilinçli anlamda , düşünerek ve kendi seçerek ateist olanların , özellikle bir din mensubu iken bu dini bırakarak ateist olanların , benzer bir anlayışı paylaştıklarına inanıyorum smile.gif Mesela Richard Dawkins ülkemizin bir ateisti değil ; ama kitaplarını okuduğum zaman bir çok kritik konuda tamamen paralel düşündüğümü anlıyorum onunla ; niye sizce?
redfinity
QUOTE(mutluizm @ Nov 30 2007, 11:12 AM) *
Soruda sorulmak istenen sanırım şu :

Toplum tamamen ateistlerden oluşursa , Allah korkusu olmazsa , adalet nasıl sağlanacak?

Diğer şekillerde soru çok saçma duruyor.

Sanırım, Allah korkusu olmazsa, herkes çalar, çırpar, öldürür, tecavüz eder demeye getiriyor.

Norveç örneğinde de , Norveç'in nüfüsu 4 milyon ve müthiş bir petrol ve doğalgaz zenginliği var. Nüfüsu Ankara kadar bile değil.

Bu arada hangi ülkede ne kadar ateist olduğu konusunda çok sağlam kaynak verebilecek olan var mı? Gerçekten merak ediyorum.

http://www.adherents.com/largecom/com_atheist.html

Onur
Modern toplumlarda adalet dinle saglanmaz. O yuzden toplumun ateist olmasi yani Tanri´ya inanip inanmamasi hic birseyi degistirmez. Her devlet kendi yasalarini belirler ve bireylerin bu yasalara uymamalari durumunda belli basli yaptirimlar uygular.

Saniyorum bu sorunun altindaki dusunce ''Eger ben ateist olsaydim, adam oldurur, hirsizlik yapar ve baskalarinin haklarina tecavuz ederdim.'' gibi birsey olabilir.

Eger aranizda boyle dusunenler varsa ne olursa olsun ama lutfen ateist olmasin!!!!
sanem
Evet batı ülkelerinin çoğu zengin peki bu ateistliğin hesapta getirdiği refahtanmı yoksa sömüren bir topluluk olmasındanmı kaynaklanıyor.?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.