Tam Forum Görünümü: Tekrar soruyorum
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
dindar20
1) Sayısal lotoda arka arkaya 10 hafta tesadüfen 6 'yı yakalamak

2) İnsan değil , en basit tek hücreli bir canlının (örneğin prokaryotlar) tesadüfen oluşma olasılığı

Hangisi yüksek ihtimal?

Benim müslüman olduğumu dikkate almadan, konuyu sulandırmadan cevap verin.

Hangisi daha yüksek bir ihtimal?

Allah kolaylık versin
mazot
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 06:33 PM) *
1) Sayısal lotoda arka arkaya 10 hafta tesadüfen 6 'yı yakalamak

2) İnsan değil , en basit tek hücreli bir canlının (örneğin prokaryotlar) tesadüfen oluşma olasılığı

Hangisi yüksek ihtimal?

Benim müslüman olduğumu dikkate almadan, konuyu sulandırmadan cevap verin.

Hangisi daha yüksek bir ihtimal?

Allah kolaylık versin

Bu soruların modası geçti sanırım.
Bence farklı ve orijinal soru bulsan hani diyorum. unsure.gif
dindar20
Sende haklısın zaza. Ne yazsak, yok vaaz veriyorsun, yok tebliğ ediyorsun, yok saçma sorular soruyorsun diye tavan arasına alıyorlar.
haci
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 06:48 PM) *
Sende haklısın zaza. Ne yazsak, yok vaaz veriyorsun, yok tebliğ ediyorsun, yok saçma sorular soruyorsun diye tavan arasına alıyorlar.

Olasalık soruları ile ne başarmak istiyorsun?
Mümkün olmayacağını mı?
Görüyorsun ki mümkün olmuş..
Hücre de var.. Akıllı insanlar da..
Bunun neresinin mümkün olamayacağını açıklamaya çalışıyorsun?
Bu pek akıllıca bir yaklaşım değil..

Olmayan bir şeyi sorsan anlarım..
Ama canlılık gibi dört milyar yıldır var olan bir olgunun olanaksızlığını açıkalamaya çalışmak bence budalalıkıtr..
Tabii sen kendinin değil, bizlerin budala olduğumuza ve bu soruyu ciddiye alarak yanıtlayacağımıza inanıyorsun.
Bu da da kötü bir budalalıktır..

Git işine budala..
Bu soruları kimse burada ciddiye almıyor..

HACI
dindar20
QUOTE(haci @ Dec 2 2007, 06:57 PM) *
Tabii sen kendinin değil, bizlerin budala olduğumuza ve bu soruyu ciddiye alarak yanıtlayacağımıza inanıyorsun.
Bu da da kötü bir budalalıktır..

Git işine budala..
Bu soruları kimse burada ciddiye almıyor..

HACI

Bence ciddiye almamanızın sebebi, cevabın 1 olduğunu bilmeniz ve bilimin aksini ispatlayamaması. 4 milyar yıldır canlı var diyorsunuz. Hani bilimsel rehberiniz?

Ateistler birbirleri arasında böyle zırvalarla paslaşabilirler. Ama müslümanların aklını çelemezler.
haci
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 07:14 PM) *
Bence ciddiye almamanızın sebebi, cevabın 1 olduğunu bilmeniz ve bilimin aksini ispatlayamaması. 4 milyar yıldır canlı var diyorsunuz. Hani bilimsel rehberiniz?

Ateistler birbirleri arasında böyle zırvalarla paslaşabilirler. Ama müslümanların aklını çelemezler.

Sen kafayı yemişsin kardeşim.
Sen kendini canlı kabul etmiyor musun?
Pes yani.. pes...

HACI
Blackrock
Prokaryot hücrelerin oluşma olasılığı, değil peş peşe 10 hafta 6 tutturmak, mevcut ortam şartlarına göre değerlendirildiğinde senin 4 tutturmana eşdeğer bir ihtimaldir.
pergel

Pardon, sen evreni Allahın yarattığını ispatladın da biz mi kaçırdık?

Tabi önce Allahın varlığını ispatlamış olman gerekiyor, sonra da evreni onun yarattığını...
mazot
QUOTE(Blackrock @ Dec 2 2007, 07:25 PM) *
Prokaryot hücrelerin oluşma olasılığı, değil peş peşe 10 hafta 6 tutturmak, mevcut ortam şartlarına göre değerlendirildiğinde senin 4 tutturmana eşdeğer bir ihtimaldir.

Nasıl yani?
Biraz daha açarmısın?

Yani diyorum, habire prokaryot hücre mi oluşuyor da göremiyoruz.
Loboratuvarda habire prokaryat hücre mi üretiliyor.
Bence sen prokaryotun ne olduğunu bile bilmiyorsun..
Blackrock
zaza, senin kafan almaz bunları. Basitçe allah ol demiş de geç gitsin. Ye, iç, işe, sıç, uyu, uyan... Gölge etme!
dindar20
QUOTE(pergel @ Dec 2 2007, 07:35 PM) *

Tabi önce Allahın varlığını ispatlamış olman gerekiyor, sonra da evreni onun yarattığını...

Bu konuda, ben evreni Allahın yarattığını ispatlamaya çalışmıyorum. Görmek istersen görürsün. Kimsenin ispatlamasına ihtiyacın yok. Ben sadece basit bir soru sordum. Ve sen atesit ilkelerinin ne kadar temelsiz olduğunun farkındasın . Ama itiraf edemiyorsun.

İşte bu yüzden biz müslümanlar , hala müslümanız ve sizden müslümanlığı terketmek için , geçerli bir sebep okuyamıyoruz.
pergel
Sen bu lafı ettin,

Ben de bu yanıtı verdim.

QUOTE(pergel @ Dec 2 2007, 07:35 PM) *

Anlayamadığın ne?
Antimuhammed
Müslümanın maalesef olmayan şeyini çelmek garip olur..

En başta yürüttüğün mantık yanlış.. Şu şekilde düşünsen olasılık gerçekleşir. Lotoyu oynayan kişinin her seferinde on milyon tahmin yaptığını farzet.. O zaman arka arkaya tutturmasına şaşırmazsın..

Beyin yapın sadece 70 en fazla 100 yılda gerçekleşenleri algılayabiliyor. 4 milyar yıldan bahsediyoruz, birden başlayarak saymaya kalksan 24 saat aralıksız yaklaşık 100 yaşında 4 milyar sayısına ulaşırsın.

4 milyar yıl önce kimbilir ne kadar çok yaşam başlangıcı ortaya çıkmıştır. Hayatta kalanlar o ortamda ki olasılığı tutturanlardır. Sen tıpkı sayısal loto mantığında ki gibi düşünürsen yani altı tutturmak için tek kolon oynamak gibi o zaman kavrayamazsın. Milyarlarca tepkimeden ortaya çıkanlardan sadece o ortama uygun olanı sağ kalmıştır.

dindar20
QUOTE(pergel @ Dec 2 2007, 07:50 PM) *
Sen bu lafı ettin,

Ben de bu yanıtı verdim.

Anlayamadığın ne?

Ben Allahın varlığını ispatlayamadığım için mi , cevabın 1 olduğunu bile bile hala ateistsin?

Evet ben aciz bir kulum ve Allahın varlığını sana ispatlayamadım. Ama sende , kendince Allahın yokluğuna rağmen 2 cevabını rahatlıkla veremedin?
dindar20
QUOTE(Antimuhammed @ Dec 2 2007, 07:50 PM) *
Müslümanın maalesef olmayan şeyini çelmek garip olur..

En başta yürüttüğün mantık yanlış.. Şu şekilde düşünsen olasılık gerçekleşir. Lotoyu oynayan kişinin her seferinde on milyon tahmin yaptığını farzet.. O zaman arka arkaya tutturmasına şaşırmazsın..

Beyin yapın sadece 70 en fazla 100 yılda gerçekleşenleri algılayabiliyor. 4 milyar yıldan bahsediyoruz, birden başlayarak saymaya kalksan 24 saat aralıksız yaklaşık 100 yaşında 4 milyar sayısına ulaşırsın.

4 milyar yıl önce kimbilir ne kadar çok yaşam başlangıcı ortaya çıkmıştır. Hayatta kalanlar o ortamda ki olasılığı tutturanlardır. Sen tıpkı sayısal loto mantığında ki gibi düşünürsen yani altı tutturmak için tek kolon oynamak gibi o zaman kavrayamazsın. Milyarlarca tepkimeden ortaya çıkanlardan sadece o ortama uygun olanı sağ kalmıştır.

Yani Birileri (her kimse) olabilecek bütün olasılıkları kapatmış. Yani açık kapı bırakmamış gibi. vavvvvvvvvvvv çok tatmin oldum.
Antimuhammed
Ortada birileri falan yok.. Olabilecek bütün olasılıklar meydana gelir ve bu olasılıklardan sadece ortama uyum sağlayanı hayatta kalır. Sen sanırım peygamberine kadın ayarlayan bir Allah a inanıyorsun ki kafan basmıyor...

Sen a b c d e f g h ı i j k l m n o ö p r s ş t u ü v y z nin birleşme olasılığını düşünüp tamamlanmış olana göre kafa yoruyorsun.. Oysa sadece A ile B nin birleşme olasılığına bakarsan %50 olduğunu görürsün. daha sona(ab) ile c nin birleşme olasılığı nedir.. Oda %50.. Öyle senin dediğin gibi milyarda bir falan değil..
Ustinsan
Sen evrendeki bu muhteşemliğin sebepsiz olamayacağını söylüyorsun, bu sana saçma geliyor ama senin inandığın daha saçma inandığın tanrının nedenini söyle bizde inanalım. Hiç tanrıyı gördün mü? hayır. Evrenin nedensiz oluşması saçmaysa tanrının nedensiz olması daha saçmadır. Hiç ortada olmayan, insanlardan kaçan, gözlemlenemeyen birşeye inanıyorsunuz. Evren ise var, bilim nasıl oluştuğuna dair açıklamalar getiriyor siz de getiriniz.
pergel
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 08:01 PM) *
Ben Allahın varlığını ispatlayamadığım için mi , cevabın 1 olduğunu bile bile hala ateistsin?

Evet ben aciz bir kulum ve Allahın varlığını sana ispatlayamadım. Ama sende , kendince Allahın yokluğuna rağmen 2 cevabını rahatlıkla veremedin?

Sen, ateistleri, varlıkların oluşumunun tesadüfen olduğunu bilimsel olarak kanıtlayamamakla suçladın, ben de bir olasılığı kanıtsızlıktan dolayı suçladığına göre, olasılık bile olmayan kendi iddianı neden kanıtlayamadığını sordum.

Bu defa anladın mı?
ateist
Loto tutturmayi 1 kolon olasiligina göre düsünürseniz, allaha ulasmaniz kolaylasir. Doga tek kolon oynamaz yavrucugum. Milyarlarca olasiligi ayni anda oynayabilir ve degil bir kere, bin kere bile tutturur bu lotoyu.
mazot
QUOTE(Ustinsan @ Dec 2 2007, 08:22 PM) *
Hiç tanrıyı gördün mü? hayır.

Evet, Apolloyu gördüm heykeli var. biggrin.gif
mazot
QUOTE(ateist @ Dec 2 2007, 08:25 PM) *
Loto tutturmayi 1 kolon olasiligina göre düsünürseniz, allaha ulasmaniz kolaylasir. Doga tek kolon oynamaz yavrucugum. Milyarlarca olasiligi ayni anda oynayabilir ve degil bir kere, bin kere bile tutturur bu lotoyu.

O halde diğer gezegenlerde yaşam niye yok?

Denizin 3000metre altına kendini adapte eden yıldız tozu, Marsa da adapte eder.

Oksijenli solunum yerine, başka bir solunumu kullanabilir. rolleyes.gif
Antimuhammed
QUOTE(zaza @ Dec 2 2007, 08:32 PM) *

Yaw sanki güneş sisteminin dışına çıkmışın, yüzbinlerce ışık yılı uzaklıktaki gezegenleri gezmiş gibi konuşuyorsun..

CO2 solumasına ne dersin.. Mesela bitkiler gibi smile.gif
ateist
Fizik kurallarini düsünmeden yorum yapma zaza kardes. Bu yasanin oldugu gezegende, bizimkine benzer canlilar vardir. Belkide, diger galaksilerde, baska türlü canlilarda vardir. Mesela eksi 200 derecede yasayan bir AYI da olabilir. Sen oralara gittiginde, yinede dikkatli ol. Ayi cikabilir!!!
dindar20
QUOTE(zaza @ Dec 2 2007, 08:32 PM) *

Ne yazıkki ateistler canlıların neden marsa veya jüpitere uyum sağlayamadığı konusunda hiç bir cavap veremiyorlar.

Sonrada soruyorlar ? Neden ateist sayısı bu kadar az?
haci
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 08:52 PM) *
Ne yazıkki ateistler canlıların neden marsa veya jüpitere uyum sağlayamadığı konusunda hiç bir cavap veremiyorlar.

Bu gibi soruların yanıtını biliyor musunuz?
Elbette biliyorsunuz.........
Bütün bilmeniz gereken iki kelime..
Allah bilir..

İşte sizin ilminiz.. Bu iki kelime ile sınırlı..
Tabii size çok geniş geliyor..

Cahil zebaniler sizi.. Kimi kandırıyorsunuz..
Sayınızın çok olması en büyük sorunlarınızdan biri..
Gücünü niteliğinizden değil, niceliğinden alan bir güruhsunuz.

HACI
pergel
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 08:52 PM) *

Dinciler, canlıların neden marsa veya jüpitere uyum sağlayamadığı konusunda cevap verebildikleri için sayıları bu kadar çok.

Not: Dünyadaki ateistlerin sayısı müslümanlardan çoktur.
Antimuhammed
Sende dindar aynen bütün kainatı dolanmış gibi kesin konuşuyorsun...
Al bak sana ilginç haberler..

Satürn’ün uydusu Titan yüzeyinde metanın sürekli olarak bulunması, gazın mikroorganizmalar tarafından üretildiği ve tazelendiği fikrini besliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/334381.asp

Bilim adamları keşfedilen gezegenlerde neden hayat olmadığının izahını yapıyorlar. Bu canlıların neden marsa yada jüpitere uyum sağlayamadığınıda açıklıyorlar.. Eğer bu bilimsel yanıtlara gözlerini kapatırsan olumsuzlama ile sorular sorup kendi kendine mastürbasyon yaparsın...
Ustinsan
İnananların sayısı neden daha fazla? çünkü insanlar koyun sürüsüdürler başkaları tarafından yönlendirilirler tüm bu insanlar sorgulasaydı inanan sayısı bu kadar fazla olmazdı. Aşağıdaki söz inananlara.

''Aptal bir seyi 50 milyon kisi de soylese, o hala aptal bir seydir."
Anatole France
mazot
QUOTE(Ustinsan @ Dec 2 2007, 09:06 PM) *
İnananların sayısı neden daha fazla? çünkü insanlar koyun sürüsüdürler başkaları tarafından yönlendirilirler tüm bu insanlar sorgulasaydı inanan sayısı bu kadar fazla olmazdı. Aşağıdaki söz inananlara.

Anatole France

Bir karar verin artık,
Biri ateistlerin inananlardan fazla olduğunu söyledi.
Demek atolar koyun sürüsünden de fazla.

Zaten başkası tarafından güdülmesen başkasının resmini kullanmazdın. rolleyes.gif
ateist
QUOTE(zaza @ Dec 2 2007, 10:14 PM) *
Bir karar verin artık,

Zaten başkası tarafından güdülmesen başkasının resmini kullanmazdın. rolleyes.gif

Bunun cok basit bir aciklamasi var. Ateistler ayri ayri toplandiginda, cogunluk teskil ederler. Müslümanlarsa, belli yerlerde sürüler halinde yasarlar.
Ustinsan
QUOTE(zaza @ Dec 2 2007, 09:14 PM) *
Bir karar verin artık,

Ateistlerin müslümanlardan fazla olduğunu bilmiyorum, fazla olduğunu da sanmıyorum. Ben yazımda tüm inananları kastettim. hristiyan müslüman,musevi,budist ateistler en az olanlardır.
dindar20
QUOTE(Antimuhammed @ Dec 2 2007, 09:01 PM) *
Sende dindar aynen bütün kainatı dolanmış gibi kesin konuşuyorsun...
Al bak sana ilginç haberler..

Satürn’ün uydusu Titan yüzeyinde metanın sürekli olarak bulunması, gazın mikroorganizmalar tarafından üretildiği ve tazelendiği fikrini besliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/334381.asp

Bilim adamları keşfedilen gezegenlerde neden hayat olmadığının izahını yapıyorlar. Bu canlıların neden marsa yada jüpitere uyum sağlayamadığınıda açıklıyorlar.. Eğer bu bilimsel yanıtlara gözlerini kapatırsan olumsuzlama ile sorular sorup kendi kendine mastürbasyon yaparsın...

Pes yani . NTV'deki bu habermi Titandaki canlılığın delili. Metanın bir kısmının metan sağlayan mikroplardan üretilmesi. Hayalgücü nelere kadir.

Siz önce evrimin neden sadece dünya ile sınırlı olduğunun izahını yapın.
pergel
Her grup tek başına diğerlerinin toplamından azdır. Müslümanlar karşısında ateistler (küresel) çoğunluktur.
Yoksa tüm inananlar karşısında ateistler azınlık olduğu gibi, tüm inananlar karşısında müslümanlar da azınlıktır.
Yine ülke bazında ateistlerin çok, müslümanların az ve tersine müslümanların çok ateistlerin az olduğu ülkeler vardır.
Bu kıstaslarla kıyas olmaz.
Konuşulması gereken, dünyadaki ateistlerin mi müslümanların mı daha fazla olduğudur. Ateistler daha fazladır.
Ustinsan

Arkadaş sen hiçbirşeyden anlamıyorsun tek yaptığın laf atmak. Ben Nietzcshe, Schopenhauer, Sartre ile tanışmadan önce ateist oldum. Bu kişilerin de tüm görüşlerini kabul etmiş değilim ve onlar peygamber değildir.
Antimuhammed
Sen zaten pes demekten başka çaren yok ki....
Karbondioksitle yaşayan canlılarada pes dersin...

O haberin kaynağına baksan anlarsın...
Hala direnmeye ısraredersen buraya mail at yada bir telefon et...
John Bluck
NASA Ames Research Center, Moffett Field, Calif.
Phone: (650) 604-5026/9000
E-mail: jbluck@mail.arc.nasa.gov

Evrimin dünya ile sınırlı olduğunu sana kim dedi? Diğer bütün gezegenleri incelemeden bu sonuca varamayız.. Bilinen gezegenler içinde demek gerekli o yüzden...
dindar20
QUOTE(Ustinsan @ Dec 2 2007, 09:06 PM) *
Anatole France

Eh sanırım bunu ateistler için söylememize itiraz etmezsiniz. Çok güzel ifade etmişsiniz.
dindar20
QUOTE(Antimuhammed @ Dec 2 2007, 09:28 PM) *
Sen zaten pes demekten başka çaren yok ki....
Karbondioksitle yaşayan canlılarada pes dersin...

O haberin kaynağına baksan anlarsın...
Hala direnmeye ısraredersen buraya mail at yada bir telefon et...
John Bluck
NASA Ames Research Center, Moffett Field, Calif.
Phone: (650) 604-5026/9000
E-mail: jbluck@mail.arc.nasa.gov

Evrimin dünya ile sınırlı olduğunu sana kim dedi? Diğer bütün gezegenleri incelemeden bu sonuca varamayız.. Bilinen gezegenler içinde demek gerekli o yüzden...

John Bluck veya başka birisi , dünya dışı canlıları ispat etsinler , ondan sonra tartışalım. Yok ufoydu, Yok E.T'ydi. bilim kurgu masallarına malesef itibar etmiyoruz. İspat ettikleri anda, herhalde makalelerini yayınlarlar.
pergel
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 09:33 PM) *
Eh sanırım bunu ateistler için söylememize itiraz etmezsiniz. Çok güzel ifade etmişsiniz.

Ateizmi din, Darwin'i peygamber sanmaktan ve tüm ateistlerin evrime iman ettiklerini, bunun ateist olmayı yakından uzaktan ilgilendirdiğini zannetmekten ne zaman ayılır, uyanırsanız o zaman sözleriniz daha anlaşılır, fikirleriniz daha kayda değer olacaktır.
dindar20
QUOTE(pergel @ Dec 2 2007, 09:40 PM) *
Ateizmi din, Darwin'i peygamber sanmaktan ve tüm ateistlerin evrime iman ettiklerini, bunun ateist olmayı yakından uzaktan ilgilendirdiğini zannetmekten ne zaman ayılır, uyanırsanız o zaman sözleriniz daha anlaşılır, fikirleriniz daha kayda değer olacaktır.

Ben kesinlikle ateizmi din olarak görmüyorum. Darwini de peygamber olarak görmüyorum. Ancak malesef çıkmazdaki ateistler, benim sorumdaki tesadüf olayının imkansızlığını bildikleri için, Darwine , denize düşen yılan sarılır misali, sarılıyorlar. Yani , bir nevi, açmazdan çıkmaları için , rehber olarak görüyorlar. Ama başka bir açmaza saplanmış oluyorlar.
Antimuhammed
İyi ya işte birşeyin ispatı olumlu ya da olumsuz olarak yapılmamışken sen kalkıp ne diye bir iddiada bulunursun ki..
Sana doğrusunu söyledik. Sorun bildiğimiz dünyalar içinde olmalı diye.. Hala ayak diretip laf kalabalığı yapıyorsun..

Sen kalkıp ispatı olmamış bir konuyu kesinleştirmişsin..

Sen onu bunu bırakta Allah trilyonlarca gezegeni neden yaratmış onun cevabını ara.. Kuranınız dünya merkezli görünen yıldızlar(onlarda şeytana atış talimi olsun diye yaratılmış) dışında bir şey dediği yok. Kalkıp bu kitabı baz alıp sadece dünyada hayat var diyorsun... Komik olma..
mazot
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 09:45 PM) *
Ben kesinlikle ateizmi din olarak görmüyorum. Darwini de peygamber olarak görmüyorum. Ancak malesef çıkmazdaki ateistler, benim sorumdaki tesadüf olayının imkansızlığını bildikleri için, Darwine , denize düşen yılan sarılır misali, sarılıyorlar. Yani , bir nevi, açmazdan çıkmaları için , rehber olarak görüyorlar. Ama başka bir açmaza saplanmış oluyorlar.

Dindar20 bak "kimse bana cevap vermiyor dedin", cevap alma rekoru kırdın.

İlk cevabı ben yazdım, kıyağımı unutma biggrin.gif
dindar20
Sayın zaza Allah razı olsun

Ama itiraf edeyim, ateistlerin cevaplarını görünce baya bi keyfim yerine geldi.
pergel
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 09:45 PM) *

Sen, "her şeyi Allah yaratmıştır" dediğinde, Allaha inanmayanlar elbette "her şeyi Allah yaratmamıştır" diyecektir. Bunlardan bir kısmı "şeylerin yaratılmaya ihtiyacı bile olmayabilir" demektedirler, bir kımı da (mesela) "her şeyi Zeus da yaratmış olabilir" demektedirler.

Sen, bunlardan "şeylerin yaratılmaya bile ihtiyacı olmayabilir" diyenlere hemen saldırıyorsun ve "vay, ispatlayın, daha ispatlayamıyorsunuz bile, şiştiniz işte..." şeklinde yorumlar getiriyorsun.

Sen yaradılış konusunda hiç bir kanıt, iz, işaret, emare sunamadığın gibi, evrim teorisi üzerine yorum yapanlara "işte kanıtlayamıyorsunuz" diyorsun. Evrimciler bir süreçten bahseder. Hayır, evrim sürecini kastetmiyorum. Bilimsel gelişim sürecini kastediyorum. Bilim, evrimin bir takım aşamalarını kanıtlamıştır, başlangıçla ilgili henüz bulunamamış noktalar vardır. Ama bilimin süreci zaten budur. Bilim bir teoriyi bugün ortaya atıp, yarın kanun haline gelmesini sağlamaz. Şüphelerle, eleştirilerle, yanlışlamalar, deneyler, gözlemlerle yavaş yavaş ilerler. Büyük olasılıkla evrim teorisinin sonuçlandığını, bizler göremeyeceğiz ama gidişat, bizim torunlarımızın torunlarının görebileceğini gösteriyor.

Şimdi de senin yaradılışla ilgili dayanaklarını görelim.
dindar20
QUOTE(Antimuhammed @ Dec 2 2007, 09:48 PM) *
İyi ya işte birşeyin ispatı olumlu ya da olumsuz olarak yapılmamışken sen kalkıp ne diye bir iddiada bulunursun ki..
Sana doğrusunu söyledik. Sorun bildiğimiz dünyalar içinde olmalı diye.. Hala ayak diretip laf kalabalığı yapıyorsun..

Sen kalkıp ispatı olmamış bir konuyu kesinleştirmişsin..

Sen onu bunu bırakta Allah trilyonlarca gezegeni neden yaratmış onun cevabını ara.. Kuranınız dünya merkezli görünen yıldızlar(onlarda şeytana atış talimi olsun diye yaratılmış) dışında bir şey dediği yok. Kalkıp bu kitabı baz alıp sadece dünyada hayat var diyorsun... Komik olma..

Ömrünüz hep başka gezegenlerde hayat aramakla geçti. Dedeleriniz göremedi, siz göremediniz, torunlarınızda bu umutla yaşamaya devam edecek.

Boş bir umutla ömrünüzü heba ediyorsunuz farkında değilsiniz.
dindar20
QUOTE(pergel @ Dec 2 2007, 10:01 PM) *
Sen, "her şeyi Allah yaratmıştır" dediğinde, Allaha inanmayanlar elbette "her şeyi Allah yaratmamıştır" diyecektir. Bunlardan bir kısmı "şeylerin yaratılmaya ihtiyacı bile olmayabilir" demektedirler, bir kımı da (mesela) "her şeyi Zeus da yaratmış olabilir" demektedirler.

Sen, bunlardan "şeylerin yaratılmaya bile ihtiyacı olmayabilir" diyenlere hemen saldırıyorsun ve "vay, ispatlayın, daha ispatlayamıyorsunuz bile, şiştiniz işte..." şeklinde yorumlar getiriyorsun.

Benim lafım zaten her şeyi Zeus yaratmış olabilir diyenlere değil. İsteyen , istediğine inanır. Benim lafım her şey tesadüfen oldu diyenlere.

Belirsizlik teorisi, bu kadar tesadüfü kaldıramaz. Ateistlerin suratında şamar gibi patlar.
pergel
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 10:10 PM) *
Benim lafım zaten her şeyi Zeus yaratmış olabilir diyenlere değil. İsteyen , istediğine inanır. Benim lafım her şey tesadüfen oldu diyenlere.

Ben de zaten bu kadar lafı bunun için ettim.
O kadar lafın sonunda da senin yaratılışla ilgili dayanaklarını sordum. ?
QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 10:10 PM) *
Belirsizlik teorisi, bu kadar tesadüfü kaldıramaz. Ateistlerin suratında şamar gibi patlar.

Bu sonuca nereden varıyorsun? Hangi bilgi seni bu sonuca ulaştırdı? Nasıl bildin?

Andromeda

Resimdeki sen misin gerçekten ? smile.gif
mazot
QUOTE(Andromeda @ Dec 2 2007, 11:09 PM) *
Resimdeki sen misin gerçekten ? smile.gif

Ben değilim, bir şampiyon boksörün resmi.
Dimension

QUOTE(dindar20 @ Dec 2 2007, 10:21 PM) *
Pes yani . NTV'deki bu habermi Titandaki canlılığın delili. Metanın bir kısmının metan sağlayan mikroplardan üretilmesi. Hayalgücü nelere kadir.

Siz önce evrimin neden sadece dünya ile sınırlı olduğunun izahını yapın.

Bak Arkadas:Bende Müslümanim.
Kuranin neresinde yaziyor :
Biz Dünya Yüzeyinde yasayan ,Insan ve Cinlerden baska bir Gezegene din Kitap vermedik diye.

Bugün Baska bir Gezegende herhangi bir Canli türü bulunsa.
Hemen Kuranda var,bak aynen baska gezegenlerde Yasam oldugu yaziyor diye.
Bir cok Lavuk ortaya cikacak.
Iyide Madem Kuranda var Niye Müslümanlar bu Gezegeni bulmadilarda,Ateistler veyahutta bugünün Amerikasi Hiristiyanlar buldu bu gezegeni diye sorurlar.
Sonra hadislerde Kuranda var Allah Gögü 7 Katt ve Cennet,Cehennemi 7 katt yaratmis diye cikarlar Piyasaya.
Arkadasim Zaten Müslümanlarin isi hep Kopya yapmak.
Hangi müslüman Ülkesi bir seyi Icat etmis.
Madem kuranda var.
Saygilar.
Antimuhammed
Esas yanılgınız şu: Olasılıkların tek olarak ortaya çıktığını düşünüyorsunuz. Aynen tek kolon oynanan lotoda 6 tutturma olasılığı gibi.. Oysa evrende tek kolon oynanmıyor. Milyarlarca kolon oynanıyor.

Bu evren bir çeşitlilikler ve dolayısıyla bir olasılıklar evreni...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.