Tam Forum Görünümü: Ateistlerde Milliyetcilik?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
tats
Dogrudan soralım? Ateistler olarak milliyetcilige nasıl bakıyorsunuz? Ölen askerimize "sehit" denir bizde. Ornegin bu kavrama nasıl bakıyorsunuz?

"Sehit"

Sehitler hakkında anlatılan metafizik olayları nasıl degerlendiriyorsunuz?

Ornegin: http://www.youtube.com/watch?v=cdt4Dhmr1s8

Vatan icin olursen kutsal bir sebep icin canını kurban ettigin icin cennete gidecegin soylenir. Peki sizler Allah'a ve cennete inanmayanlar!

Siz vatan icin olmeyi goze alabilir misiniz? Zira oldukten sonra bir hic olacagınızı dusunuyorsunuz.

Turkiye'de askerlik gorevinin zorunlu olmasını nasıl karsılıyorsunuz? Sizce "vatan hizmeti" ne demektir?

mazot
Çoğu asker kaçağı.

Ya da askere gitmemek için yurt dışında uzatmaları oynuyorlar.
haci
QUOTE(tats @ Dec 5 2007, 07:28 PM) *
Dogrudan soralım? Ateistler olarak milliyetcilige nasıl bakıyorsunuz? Ölen askerimize "sehit" denir bizde. Ornegin bu kavrama nasıl bakıyorsunuz?

"Sehit"

Vatan icin olursen kutsal bir sebep icin canını kurban ettigin icin cennete gidecegin soylenir. Peki sizler Allah'a ve cennete inanmayanlar!

Siz vatan icin olmeyi goze alabilir misiniz? Zira oldukten sonra bir hic olacagınızı dusunuyorsunuz.

Turkiye'de askerlik gorevinin zorunlu olmasını nasıl karsılıyorsunuz? Sizce "vatan hizmeti" ne demektir?

Ateizmin ne olduğunu bilen bu soruları sormaz aslında..
Demek bilmiyorsunuz..
O zaman önce size kısaca ateizmin ne olduğunu açıklamam gerekiyor..

Ateizm değerleri olmamak değildir. Tam tersine inanırlardan daha fazla ve çağdaş değerlere ve ahlak anlayışına sahip olmak demektir.
Genel olarak dinlerin, özel olarak İslam'ın değerlerini eksik, kusurlu ve yanlış bulmak demektir.
Bu arada bir yaratcının ve Allah'ın olmadığını vurgulamak demektir.

Vatanı için ölen bir insana ne derseniz deyin, o insan elbette çok değerli ve canını kaybettiği için görevini başarı ile tamamlamış bir insandır.
Ama onu yücelterek mitolojik ve eşi bulunmaz bir kahraman düzeyine çıkarmak sapkınlıktan başka bir şey değildir.
Ve bu çok yanlıştır. Çünkü savaşta ölümü yüceltmek, savaşın ne kadar korkunç bir barbarlık olduğu gerçeğini saklamakla özdeştir.
Yapılmamalıdır.. Ama ölene gerekli hürmet de eksik olmamalıdır. Ailesine maaş bile bağlanabilir. Eğer ailesini geçindiren tek erkek ise..
Vatan için gerektiğinde ölmeyi kabul etmeyen birisinde çağdaş değerler yoktur. Ve o insan iyi bir ateist olamaz. Korkak biri olur.. Hepsi o kadar..
Ama yine de bir insandır.. Onu da öyle kabul etmek gerekiyor.. Ölüm tehlikesi karşısında herkes aynı tepkiyi göstermeyebilir.

Türkiye'de askerlik görevinin gönüllü ve paralı olmasını ben şahsen isterim.
Küçük ve profesyonel bir ordu ile çok şey başarılıabilir..

HACI
haci
QUOTE(zaza @ Dec 5 2007, 07:43 PM) *
Çoğu asker kaçağı.

Bu senin fikrin mi?
Buna bizzat şahit oldun mu?
Olmadıysan, palavra atıyorsun demektir..
Ona da hiç şaşmayacağım.
Müslüman'ların hepsi değilse bile bir çoğu aynı zamanda yalancıdır..

HACI
vincit
türkiyede milliyetçiliğin, fanatik milliyetçiliğin, kuramcısı Nihal Atsız'dır ve kendisi müslüman değildir,şamanik inaçları vardır, Ziya Gökalp görünüşte kürttür, görünüşte diyorum aslında ne kürt ne türktür, dinsizdirüçüncü teorisyen ismini siz bulun bir yahudidir; şimdi sen ne diyorsun bu olaya...
Andromeda
QUOTE(zaza @ Dec 5 2007, 07:43 PM) *
Çoğu asker kaçağı.

Müslümanların oy verdiği siyasetçilerimizin çocuklarına kısa bir göz atış aslında kimin vatan ve millet hizmetinden kaçındığını hemen gösterecektir ...
vincit
hacı bu ne şimdi müslümanların falan filan, bir milyara yakın insan ve sen "çoğu yalancıdır" diyorsun. çok ayıp ve sana da yazık.
Andromeda
QUOTE(vincit @ Dec 5 2007, 07:49 PM) *
Ziya Gökalp dinsizdir...

Akıllı adammış smile.gif
tats
türkiyede milliyetçiliğin, fanatik milliyetçiliğin, kuramcısı Nihal Atsız'dır ve kendisi müslüman değildir,şamanik inaçları vardır, Ziya Gökalp görünüşte kürttür, görünüşte diyorum aslında ne kürt ne türktür, dinsizdirüçüncü teorisyen ismini siz bulun bir yahudidir; şimdi sen ne diyorsun bu olaya...

Fanatik milleyciligi baslatan onlar mıymıs biggrin.gif Hadi ya? Milleycilik kavramı yuzyıllardır milletimde var olan bir duygudur. İslamdan once bile vatan hizmeti sırasında olenle gurur duyulmustur.

Yanısıra... Ben Atsızcı degilim.

Tam tersine inanırlardan daha fazla ve çağdaş değerlere ve ahlak anlayışına sahip olmak demektir.

Milliyetcilik kavramı cagımızdan cok daha once bizde vardı.

Ama onu yücelterek mitolojik ve eşi bulunmaz bir kahraman düzeyine çıkarmak sapkınlıktan başka bir şey değildir.
Ve bu çok yanlıştır. Çünkü savaşta ölümü yüceltmek, savaşın ne kadar korkunç bir barbarlık olduğu gerçeğini saklamakla özdeştir.

Savas ne demek bilmiyorsun.

Savasmayan insan yasayamaz. Savas mucadele etmektir. Doga savasarak yasar. Savasmak doganın ozunde vardır. İnsanın ilk savası dol mucadelesi ile baslar. En hızlısı dogar. Siz savasın barbarlık oldugunu mu sanıyorsunuz? Savas doganın ozudur. Barbarlık ve savas kavramları ozdeslestirelemez.

Türkiye'de askerlik görevinin gönüllü ve paralı olmasını ben şahsen isterim.

PKK destekcileride bunu istiyor. Hem biz Turklerde "Her Turk asker dogar". Yok oyle "canım isterse yaparım". Turksen ve yapabilecek durumun varsa yapacaksın.

tribuss
milliyetçilik yanlı bir bakıştır.biz vardır.bide diğerleri.
milliyetçi için bağımsızlık vazgeçilmez bişedir.bunun içinde şehitlik uyarlaması vardır.ama kendi içinde bağımsızlık isteyenlere söver.onlar cehennemde yanacak insanlardır.
milliyetçilik sömürmedir.kim baştaysa diğerlerini sömürür.
ordu millet zihniyetinden dolayı insanları bağlamak için böle şeyler üretmiştir.asker gayet de inançsız olsa bile şehidim diyebilir.
bunlar tammamen şiddetin meşrulaştırılmasıdır.
birileri savaş kararı veri rve birileride savaşıp ölür.işte özü bu.
ben insanlık onuru için savaşı reddediyorum.askerlik yapmayıda.ama bunu reddettiğim için bana yaptırımlar uyguluyorlar .beni hapse atıyorlar.neden ?insan öldürmek istemmediğim için.
ya diğerleri.yapabilecek bi seçeneği olmayan insanlar.neden savaştıklarını bile bilmeden ölen insanlar.(ve onları avuttukları cennet vaadi)
vatan nedir.kralın(yada devletin) tapulu malıdır.yani benim değil.bu durumda ben neden borçlu olayım.onun toprağında doğduğum için mi ?
ha evet benim canıma yada yakınlarımın sevdiklermişn canına birisi kastederse bende korumasını bilirim.en azından ilerde götü kurtarmak için değil onlara zarar gelmesini istemediğim için.
sanırım şu olsa savaş denende bişe olmazdı :
........ülkede savaş çıkmış kimse savaş meydanına gitmemişş...........
mazot
QUOTE(Andromeda @ Dec 5 2007, 07:52 PM) *
Müslümanların oy verdiği siyasetçilerimizin çocuklarına kısa bir göz atış aslında kimin vatan ve millet hizmetinden kaçındığını hemen gösterecektir ...

Doğru bu konuda haklısın..
Sadece onlar değil, bürokratlar, zenginler, güçlüler, vs. aynı durumdalar..
vincit
evet akıllıydı, bir sinir buhranı sonucu kafasına ateş etti, mermiyi çıkartamadılar, hastanede yatarken sizin yolda duyduğunuz türden devamlı tanrıyla cinsel ilişkiyi kendisi erkek o dişi şeklinde dile getiren küfürler ediyordu. mermi kafasından 1924'te ölene kadar çıkarılamadı, tayyip "kubbeler miğfer minareler her ne b.ksa onun " şiirini okudu, hapse girdi. kaynaklar kürt kökenli olduğunu söyler ama bazı bilim adamlarına göre kürt de değildir. iyi bir adamdı, toprağı bol olsun.
Blackrock
Milliyetçilik dinlerden bile daha lüzumsuz, hatta daha zararlı bir ideolojidir.
vincit
çocuklar safsataya ne gerek var,
"biz türkler diyen" sen kaç nesil türksün,
akıllı adam dedin andromeda (az kaldı andorojen) dicektim akıl anlayışın komik,

neden çok okuyup bu sanal kahvehanelerden kurtulmuyorsunuz, belki afrikada siyahların size ihtiyacı vardır.

herakles

Soru ateistlere sorulmuş buna bir deist cevap versin..Irkçılık boyutundaki milliyetçilik insanlık suçudur kimse ırkını kendisi tayin etmez..Hiçbir ırk hiçbir ırktan üstün değildir..Fakat Türkiye'nin daha ileriye götürmek eğitimi yükseltmek cehaleti azaltmak ve bireyin özgürleştiren sistemlere yöneltmek amacımız olmalıdır..Kuran'daki şehit kavramı halkın dilindeki şehit kavramından bambaşka bir olgudur...Saldırı sonrası oluşan reflexler ve karşılık verme ise doğa kanunları gereğidir..Ama öldürmenin karşılığı öldürmek asla ölümleri azaltmamıştır...Terörüde bitirmez.

"Sehit"

Musa'nın kızıldenizi yardığını sanmak gibi bir olgudur..Yani realitesi ispatlanamaz konulardır..

Bunu bir çok devlet haçlı seferine gönderilen hristiyan askerler içinde söylerler..Gaza getirmek adına yapılan din sömürüsüdür..İnsanlığın yararına savunma mekanizmaları evet fakat her üretilen silah öldürme amaçlı yapılıyor..

disease
Nasıl müslümanlar yalancı oluyor anlamadım doğrusu. "Ashap: Ey Allah'ın Rasulü! Mümin korkak olur mu? diye sordu. 'Evet olabilir'buyurdu. Peki cimri olur mu? dediler, yine 'Evet olabilir'buyurdu. Sonra;Peki yalancı olur mu?diye sordular.Bu sefer: Hayır olamaz!buyurdu.(Muvatta,Kelam,19)" Ama siz Hz.Muhammed'in yalancı olduğunu düşündüğünüz için bu sözler bir anlam ifade etmeyecektir.Ama O'na inanan çok sevgili müslümanlar hiçbir zaman söyleneni yapma yoluna gitmiyorlar ki, sadece boş boş savunuyorlar, bir de savunabilseler!! Neyi savunduklarını bile bilmiyorlar..
tribuss
askerlik tabiikide vicdana bırakılmalıdır. tats gibi insanlar gitsin savaşsın .istemeyen de savaşmasın.banane senin milliyetçi şoven duygularından.ben neden öleyim senin için.git kaydol ozaman askerliğe .savaşdaha bitmedi neden burdasın.dağda olman gerekiyordu senin..önceden askerlik 4 seneymiş diğerleri fazla ödemiş sende onlar kadar ödesene
önce borcunu öde sonra burda yazılar yaz !!!!!!!!
vincit
lan çocuklar ne cahilsiniz be abicim, hiç mi kitap görmediniz...
şunu unuttum "vatan" kavramı namıkla (kemal) girer türkçeye, fransız ihtilalinden hafif etkilenmeler ve rakı kokuları arasında çıkartır bu kavramı,
ancak bir de arapça da "vatan" kavramı vardır ve bir hadisin konusudur şimdi söylemiycem çünkü bağlam farklıdır.
atsız savaşı çok över, tapar. (örnek veririm ama şimdi kafam güzel) darwincidir.
ziya, ezelden beri hür yaşamış tek mermicidir ve çok hafiften darwine aşıktır, örneğin ziya şiirlerinde peygamber demez "yalvaç" der. "ey türk tanrısı göster bir yol der. (şimdi yaşasa Börteçineyi zeytinburnunda belediye zehirleyebilirdi)
moiz kohene gelince, adam zaten judaic bir delikanlıdır, darwinle akrabadır,

ayrıca türkler öyle çok da islama (beni müslüman saymayın) yakın değillerdi, örneğin ms.900 sanırım (kafam güzel) türkler ibni fazlana göre erkeklik organına tapıyorlardı, o seyahatnameyi okuyun, canlarım benim ve en sevdikleri şey bit yemekti. ondan 1000 sene sonra Radloff altaylıların pisliklerini anlatırken eşim üç gün kustu.

darwini anlatcam da şimdi keyfim yerinde , ama hepinize karides tavsiye ederim

tats
çocuklar safsataya ne gerek var,
"biz türkler diyen" sen kaç nesil türksün,
akıllı adam dedin andromeda (az kaldı andorojen) dicektim akıl anlayışın komik,

neden çok okuyup bu sanal kahvehanelerden kurtulmuyorsunuz, belki afrikada siyahların size ihtiyacı vardır.

Ben ırkcı degilim. Ben hosgorulu bir Turk'um. Bugun bir Alman gelsin ictenlikle "Turk'um" desin, bir Turk'un bilmesi gerekenleri bilsin o da gozumde Turktur.

Yanısıra beni ne kadar tanıyorsun? Ne yaptıgımı, ne ettigimi..."Okumak" denen eylemle iliskimi....? Belki Afrikadaki insanlara yardım ediyorumdur, sen nereden bileceksin?

.Irkçılık boyutundaki milliyetçilik insanlık suçudur kimse ırkını kendisi tayin etmez..Hiçbir ırk hiçbir ırktan üstün değildir..

Hemfikiriz.

askerlik tabiikide vicdana bırakılmalıdır. tats gibi insanlar gitsin savaşsın .istemeyen de savaşmasın.banane senin milliyetçi şoven duygularından.ben neden öleyim senin için.git kaydol ozaman askerliğe .savaşdaha bitmedi neden burdasın.dağda olman gerekiyordu senin..önceden askerlik 4 seneymiş diğerleri fazla ödemiş sende onlar kadar ödesene
önce borcunu öde sonra burda yazılar yaz !!!!!!!!

Bundan oncekinede yazdım. Benim kim oldugumu ne yaptıgımı nereden bileceksiniz? Hakkımda bir sey bilmiyorsunuz ama bilmediginiz konu hakkında yorum yapıyorsunuz. Bu mantık ile insan kolayca ateist olabilir elbet.

..............

MİLLET BEN SİZE BİR HAKERET ETMEDİM. GENE BEN "1" DEDİM SİZ "10" U KONUSUYORUSUZ. Ben sizin milliyetcilik kavramına nasıl baktıgınız sarıyorum. Ben nasıl baktıgımı yazdım. Sizde yazın. Niye bir saldırı durumuna geciyorsunuz? Ben cıkıp size "vatan haini,korkak,serefsiz..." falan mı dedim?

vincit
Fakat Türkiye'nin daha ileriye götürmek eğitimi yükseltmek cehaleti azaltmak ve bireyin özgürleştiren sistemlere yöneltmek amacımız olmalıdır

lan birader hiçbir ırk cart curt derken eşitlikçisinde neden demiyorsun hümanitaryen olalım, yoksa seni askerde yediler mi?
herakles
lan birader hiçbir ırk cart curt derken eşitlikçisinde neden demiyorsun hümanitaryen olalım, yoksa seni askerde yediler mi?

Lan biradercim sorun benim yemişliğim, yemelerim değil..Lak lak tan eyleme geçiş...Kelimelerin ardına saklanmış değerlerin hiçbir önemi yoktur uygulama yoksa..Yani eşitlikçiyim deyip eşitlikçi olmayan bir sürü zevzek var dünyada...Kendi payına eşitlikçilik yapanlar..

O nedenle eğitim şart,bilgi şart..

Selam..
vincit
birader bi kere eğitim şart değil, amerikada okuma yazma bilmeyenlerin oranı ne unuttum.
bilgi hiç şart değil hatta bazı durumlarda katile silah vermek olabilir,
o zaman ne? peki ne? sen yazcan ben okuycam...
tribuss
QUOTE(tats @ Dec 5 2007, 08:01 PM) *
PKK destekcileride bunu istiyor. Hem biz Turklerde "Her Turk asker dogar". Yok oyle "canım isterse yaparım". Turksen ve yapabilecek durumun varsa yapacaksın.

bende sxana cevap veriyorum sen önce kendi borcunu öde diye.
borcunu ödeyeceksin demiyorum senin gibi !!!!
herakles
birader bi kere eğitim şart değil, amerikada okuma yazma bilmeyenlerin oranı ne unuttum.
bilgi hiç şart değil hatta bazı durumlarda katile silah vermek olabilir,
o zaman ne? peki ne? sen yazcan ben okuycam...

Çözüme odaklı yaz ki birşeye değsin..Değil mi?Eğitim yalnız okulla olmayan şeylerdir...Hem bugün ilahiyat fakulteleri sünniliğe diyanet kurumuda salt sünniliğe çalışıyorsa eğitim baştan çöküktür..Din dersi hala zorunlu dersse bu ülke bataklık ülkesidir..AB nin dayattığı bazı reformlar olmasa Muz cumhuriyeti de denebilir..

Selam..
tats
bende sxana cevap veriyorum sen önce kendi borcunu öde diye.
borcunu ödeyeceksin demiyorum senin gibi !!!!

Ben kimim?

Yahu sen ne sacmalıyorsun? Sen beni nereden tanyırorsunda bunları soyleyebiliyorsun? Bu nasıl bir onyargıdır yahu.

Benim icin vatanborcu 5 aylık 10 aylık 4 senelik askerlik degildir. Benim icin vatan borcu tum hayattır. Askerlik 10 ay yahut 5 ay surebilir ama erlik adam olana bir omurdur. Vatana sadece silahla hizmet edilmez...Kalemle hizmet edilir, tornavida ile hizmet edilir, supurge ile hizmet edilir...hicbirinin digerinden asagı kalır yanıda yoktur nazarımda.
Osiris
ben türküm türklüğümlede gurur duyarım vatanım gerekirse için ölürüm öldürürüm ama allah için kılımı bile kıpırdatmam öyle afkanistana filistine arapların yanına savaşmaya gitmem bu arada vincitin ATASIZ ata hakındaki sözlerinede katılıyorum onun islam birliği kuruntusu adlı makalesi var okusanız hepiniz anlardınız
tribuss
ben nemi saçmalıyorum ?
senin saçmalıklarını.ikide bir beni tanıyomusunuz beni biliyomusunuz diyip duruyosun.seniiiiii tanımıyoruuuzzzz senin burdaki çoğu kişiyi tanımadığın gibi.
ateistim ya ben herşeyi görür duyarım seninde içini görüyorum belkide laugh.gif
vatane nasıl hizmet ediliyor ozaman bunu anlat.ben vatana hizmet etmiyorum.
ama yanımdaki yakınımdaki insanlara elbet yadım ediyorumdur onlarda bana
senin yazında vatana silahsız hizmet eden cennete gider diye bişey yok ondan dolayı savaş ve askerliği yazdım.
daha açık yazda dar olan yazına saçma yorumlar getirmeyeyim!!!
bilelimogrenelim
Üç aylık eğitimle okuma yazma bile bilmeyen çocukları doğuda teröristin inine göndermek vatan hizmeti değil cinayettir.

Milliyetçilik de uydurmadan bir iştir, bunca askeri ne için bir araya toplarsınız, ya hepsi yeşil olacak, ya da Türk, Alman falan olacak, ya koyu olacak ya açık yeşil olacak.

Şimdi insanları üçe bölelim, siyahlar beyazlar, sarılar. Sınırları da birleştirelim, hepsine de siz şöyle aslansınız, dünyaya bedelsiniz falan diye doldurup, birbirlerini yemelerini bekleyelim, sonra da dumanında sigaramızı yakıp tellendirelim.

Al işte şimdiki durumunuz budur, yüzondört tane ulus millet, bolca silah sat babam sat. Türk ırkı nedir, gidin bakın bakalım Türkmenler, Gürcüler size mi daha çok benziyor, Çinlilere, Japonlara mı?
tats
ben nemi saçmalıyorum ?
senin saçmalıklarını.ikide bir beni tanıyomusunuz beni biliyomusunuz diyip duruyosun.seniiiiii tanımıyoruuuzzzz senin burdaki çoğu kişiyi tanımadığın gibi.
ateistim ya ben herşeyi görür duyarım seninde içini görüyorum belkide

Eee? O zaman hakkımda ne atıp tutuyorsun.
vatane nasıl hizmet ediliyor ozaman bunu anlat.ben vatana hizmet etmiyorum.

Anlattım zaten.

senin yazında vatana silahsız hizmet eden cennete gider diye bişey yok ondan dolayı savaş ve askerliği yazdım.

Terside yok. Sadece askerlik gorevi sırasında olenler sehit olur falanda demedim.

daha açık yazda dar olan yazına saçma yorumlar getirmeyeyim!!!

Acık yazdım. Sen dar bakıyorsan ben n'apayım?

SirOrphaned
QUOTE(vincit @ Dec 5 2007, 08:29 PM) *
Fakat Türkiye'nin daha ileriye götürmek eğitimi yükseltmek cehaleti azaltmak ve bireyin özgürleştiren sistemlere yöneltmek amacımız olmalıdır

Ayni Filozof gibi konusmussun.. bu soylediklerini yapsak cok guzel olur hakkatten.
tribuss
tamam ozaman allah vardır.savaş kutsaldır.vatana hizmet etmeyen asılmalıdır. laugh.gif (siyaset biliminde tanrı-devlet modeli var ama malesef türk-islamdan öncedir.gel gör ki bunlar nedense 21.yüzyılda hala var)
tamam buraya kadar anladım .-biggrin.gif işte ancaka senin görüşüne bu kadar geniş bakılabilinir.
bu arada da bişe anlattığın yok.süpürge kalem sanırım vatan hizmetini açıklamaya yetmez.yada vatana hizmet etmeyenlerin sonunu.yada vatana hizmet edenlerin koşul ve sonlarını.
sana önyargıyla yaklaşmıyorum.ama sen gayet önyargılı birisin dry.gif
ateist
Türklerin tarihini islamdan sonra baslamis zannedenler, zeka özürlüdürler. Islamdan önce Türklerde halki icin savasan yokmuydu? Arap milliyetciligi yaptiginizin bile farkinda olamayacak kadar, sapitmissiniz.
tats

Aynı sistem Yunanlılarda yuzyıllardır var. Bu sebeple 400 yıl Osmanlı egemenliginde yasadılarda o sure zarfında bir isyan girisiminde bulunmadılar. Kultur olarak bizim icin once ulusun bagımsızlıgı gelir. Bu bizim kulturumuz.

tribuss
QUOTE(ateist @ Dec 5 2007, 09:23 PM) *
Türklerin tarihini islamdan sonra baslamis zannedenler, zeka özürlüdürler. Islamdan önce Türklerde halki icin savasan yokmuydu? Arap milliyetciligi yaptiginizin bile farkinda olamayacak kadar, sapitmissiniz.

zati nasıl bi durumki.yani islamdan önce savaşan türkler şehitmiydi ?
islamdan sonrakiler islam içinmi savaştılarda şehit oldular ?
yoksa ya bunlar gariban 20 yaşında daha toy gençler.yazıktır cennete yollayalım bunlarımıdır ?
yada yada yada gayet kandıralım bunları ozaman daha iyi savaşırlar kimsede sorgulamaz mıdır ?
sorular çoğaltılabilinir...
tribuss
400 sene yunanlılar i6yi bile dayanmış..zati neyine isyan edecektiki bu durumlar koşullar olduğu zaman olur.koskoca osmanlı imparatorluğunun içine hapsolmuşlar.tabii osmanlı çok hoşşgörülüydü dimi ondan isyan etmediler. laugh.gif
osmanlı ancaka küçük böcük devletleri içine alır baskı ile içinde tutmaya çalışırdı.
Pante
Ateistleri benzer özellikleri olan bir bütün olarak göremezsiniz.
Bu yanılgıdır.
Ateistlerin tek ortak özelliği vardır. Tanrıtanımamazlık.

Ateistler milliyetçi midir? sorusunun;
Ufolara inananlar milliyetçi midir? sorusundan bir farkı yoktur.

Ateistin milliyetçisi de vardır, enternasyonalisti de. Sağcısı da olur solcusu da.

Aslında soru şehitlikle ilgili ama milliyetçiliğe bağlanmış.
Şehit'in TDK'daki tanımı:
Kutsal bir ülkü veya inanç uğrunda ölen kimsedir.
Şehitliği sadece İslam'la ve cennetle bağdaştırırsanız, en başta şehitlere haksızlık etmiş olursunuz. "Ölürsem cennete" çıkarcı düşüncesiyle ölmüş durumuna sokarsınız.
Her toplumun, her inancın, her ülkenin şehidi vardır.

Tabi ki ateist de ülkesini, ulusunu sever. Ülkesinin kalkınmasını, gelişmesini ister.
Ülkesine ve ulusuna yönelik saldırılara karşı göğüs gerer, gerekirse savaşır ve ülkesi uğruna canını da verir.

Ses getiren ateistler genellikle sol kesimde örgütlü olanlar olduğundan, ateistler de solcuymuş zannedilir.
Halbuki ateistlerin büyük çoğunluğu liberaldir. Türkiye'de de öyledir ve liberallerin çoğu da AKP'ye oy vermiştir.
obs
QUOTE(tats @ Dec 5 2007, 07:28 PM) *

"Sehit"

.......... ..... ateistler farkli bir canli mi? ateistiz diye milli duygularimiz yok mu?

tabikide uzuluruz..tabiki de bu vatan icin seve seve sehit oluruz..

Her ateist komunist degildir..!! sokun bunu kafaniza..!!

obs
tribuss
QUOTE(obs @ Dec 5 2007, 09:40 PM) *
ulan dangalak ateistler farkli bir canli mi? ateistiz diye milli duygularimiz yok mu?

obs

komunstlerde ulusalcı oluyor vatanları için savaşıyor.en iyi örnek sultan galiyev türk milliyetçisidir.sıkı komunisttir.bunun dışında komunizm için savaşanlarda vatan için savaştı.
yani komunistlerde şehit oldu biggrin.gif
bakalım sırada kimler var
obs
iyide komunizm ve milliyetcilik neredeyse zit kavramlardir..hem komunist hem milliyetci olunmaz..

nasil ki "beyaz zenci" olmazsa "komunist milliyetci" de olmaz..
tribuss
demekki zıt değilmiş. laugh.gif bu tarz eylem ve faaliyetler var tarihte örnekte verdim
vincit
şimdi canım herakletios,
ben bir kere sunni değilim, alevi zaten olamam, diyanet kurumdur banane!
sen eğitim dedin fikrimi yazdım.
ben doktor değilim reçetem yok.
sen iyi biri olabilirsin ama herakles merakles (yani değişim) bunlar dümen
çözüm ben de değil sen de.
maalesef sarhoşum şimdilik bu kadar.
bir de öyle kızma senin karşında kan davalın yok, manyaklığa hiç gerek yok (seni tenzih ederim)
bu site böyleyse Edip'ten çekeceğiniz var benden söylemesi (adamın zekası darwinciysen söyleyim korkarsın)

neyse bana yaz iyi birisin, ara sıra da rakı iç, daha iyi düşünürsün.
herakles
şimdi canım herakletios,
ben bir kere sunni değilim, alevi zaten olamam, diyanet kurumdur banane!
sen eğitim dedin fikrimi yazdım.
ben doktor değilim reçetem yok.
sen iyi biri olabilirsin ama herakles merakles (yani değişim) bunlar dümen
çözüm ben de değil sen de.
maalesef sarhoşum şimdilik bu kadar.
bir de öyle kızma senin karşında kan davalın yok, manyaklığa hiç gerek yok (seni tenzih ederim)
bu site böyleyse Edip'ten çekeceğiniz var benden söylemesi (adamın zekası darwinciysen söyleyim korkarsın)

neyse bana yaz iyi birisin, ara sıra da rakı iç, daha iyi düşünürsün.

Sitenin çekecekleri umrumda değil laugh.gif

Selam..

Blackrock
Edipin bi numarasını görsek de çeksek...
vincit
edip içmez senin beynine yazık olur bana ihtiyacın olacak öküz kardeşim.
tats
ulan dangalak ateistler farkli bir canli mi? ateistiz diye milli duygularimiz yok mu?

Bu nasıl bir saygısızlık yahu? Sen erkek misin? Bir erkek ne kadar dejenere olmustur ki diger bir erkege saygısızlık yaprken ona sanal alemde bunu yapar? Eger bana saygısızlık yapcaksan yuzume yap. Yapmayacaksan bana saygısızlık yapma!

Ben bir yargıda mı buludum? Ateistlerde milliyetcilik kavramı yok mu dedim? Ben bir soru sordum? Burada herhangi bir kullanıcıya ithamda bulundum mu?

Obs

Senden bir halt olmaz. Sende o bahsettiklerin olsa bir kadın gibi konusmazdın. Bir erkege yumrugunu ulastıramaycak yerden saygısızlık yapıyorsun. Mahalle kadını gibi davranıyorsun. Sen bu zihniyetini devam ettiridigin surece, bence senden bir halt olmaz.

tamam ozaman allah vardır.savaş kutsaldır.vatana hizmet etmeyen asılmalıdır.

Benim icin Allah vardır. Savas zorunlduru. Hizmet etmeyeni asın diye bir sey demedim. Gene atıp tutuyorsun.

bu arada da bişe anlattığın yok.süpürge kalem sanırım vatan hizmetini açıklamaya yetmez.yada vatana hizmet etmeyenlerin sonunu.yada vatana hizmet edenlerin koşul ve sonlarını.

Anlatayım. Bence bir ogretmen sereflice calısarak kalemi ile vatani hizmetini yapar. Bir copcude supurgesi ile aynı sekilde... Bunu anlattım, alt yazı yaptırdın birde.

Türklerin tarihini islamdan sonra baslamis zannedenler, zeka özürlüdürler. Islamdan önce Türklerde halki icin savasan yokmuydu?

Halen saygısızlık yapıyorsunuz yahu. Gencler! (Umarım gencsizinidir, olgunluk doneminizde degilsinizdir de olgunlasabilirsiniz)

Ortada boyle bir durum yok. Gok Tanrı inancı islama oldukca benzeyen bir inanctır. Onda da vatanı icin olen goge karısır yani Gok Tanrının yanına. Neredeyse aynı.

Hem bana gore sadece vatanı icin olen sehit degildir. Anasını,ailesini,mazlumu...koruyarak olende sehittir.

iyide komunizm ve milliyetcilik neredeyse zit kavramlardir..hem komunist hem milliyetci olunmaz..

Komunizmi tanımadıgın belli. Onyargılı davranam. "...olunmaz". Sen yolları kesmissin. "Olunmaz". Bu tip bir bakıs stili ile bir seyler ogrenemezsin ki.

Yanısıra sehitlik kavramı "agac" gibi bir sey degildir. Sehitin anlamı "cennete giden kimse" olamaz zaten. Cennete giden herkes sehitlik mertebesindedir diye bir sey yok.

Sehit olana ne olur? Neden namazını kılarlar.

Gencler! Mesele insanları etkileyebilecek bir insan olabilmek degil. Tartısma platformu bir cenk alanı degildir. Tartısma sonrasında tartısmada haklı cıkan bir sey kazanamaz ancak dusunceleri curutulen eger bunu kabuyl edecek erdemde ise bir seyler kazanarak tartısmadan cıkar. Ben size bir tartısma platformu actım, siz bana kılıclarınızı cektiniz. Neden beni dusman olarak goruyorsunuz? Halbuki ben sizi oyle gormuyorum.

Gencler

Beni tanımıyorsunuz. Naciz bir onerim var sizlere. İster tınlayın ister tınlamayın....

Hayatta hepimizin ogrenmesi gereken seyler var. Eger gelismek istiyorsanız, gelisime acık olun.

vincit
canım karakaya gene babasın ha,
ne zamana kadar bu cahillik, bak seni yerler bu zenciler
obs
QUOTE(tats @ Dec 5 2007, 10:32 PM) *
Bu nasıl bir saygısızlık yahu? Sen erkek misin? Bir erkek ne kadar dejenere olmustur ki diger bir erkege saygısızlık yaprken ona sanal alemde bunu yapar? Eger bana saygısızlık yapcaksan yuzume yap. Yapmayacaksan bana saygısızlık yapma!

Ben bir yargıda mı buludum? Ateistlerde milliyetcilik kavramı yok mu dedim? Ben bir soru sordum? Burada herhangi bir kullanıcıya ithamda bulundum mu?

Obs

Senden bir halt olmaz. Sende o bahsettiklerin olsa bir kadın gibi konusmazdın. Bir erkege yumrugunu ulastıramaycak yerden saygısızlık yapıyorsun. Mahalle kadını gibi davranıyorsun. Sen bu zihniyetini devam ettiridigin surece, bence senden bir halt olmaz.

ancak klavye ardindan bunu yazabilirsin.. smile.gif

yasin kac 15 mi ? 16 mi?
Blackrock
QUOTE(vincit @ Dec 5 2007, 10:30 PM) *
edip içmez senin beynine yazık olur bana ihtiyacın olacak öküz kardeşim.

Öküz öküzü mesajından tanırmış. Bu arada edip bilmediği konulara fazla girmesin. Eğer teoloji ve felsefe üzerine bilgisi varsa o konularda konuşsun. Pozitif bilimleri arkasına almaya kalkarsa ne edipi paklar o kadar içki ne de seni canım kardeşim, camış kardeşim.
tats
ancak klavye ardindan bunu yazabilirsin.. smile.gif

Obs

Ben klavye arkasından sana ne dedim? Dangalak mı dedim? Seni dovecegim mi dedim?..

Ama sen bana cıkıp danagalak dedin. Klavye ardından yazan sensin ben degilim. Ben sana diyorum ki bana saygısızlık yapacaksan gel yuzume yap, klavye arkasından yapma

Cıkıp diyorsun ki klavye ardından yazıyorsun.

Obs

Yuzume saygısızlık yapmak istiyorsan inan bana bulusma ayarlarım.

Ve...sanırım burada zaman kaybediyorum. Neden kendime hakaret ettireyim ki sizin yanınızda. Saygı yok, edep yok...cocukken her gun okula girmeden dediklerinizi unutuyorsunuz. Dejenere olmussunuz. Kulturunuz kaybetmissiniz. Siz ne hale gelmissiniz boyle gencler?
obs
tats emin ol kimseden korkum yok..smile.gif

boyle tehditler savurarak beni mi korkutacan?

erzuruma beklerim seni gelirsen bi cayimi icersin smile.gif

bundan sonra bu konuda tartismiyacam eger gelmek istersen özel mesaj ile adres veririm oraya gelirsin.. smile.gif

hadi iyi aksamlar..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.