Tam Forum Görünümü: Kim daha iyi
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
ahmet2007ate
kendini cennete laik gören kendini beğenmişlik örneğinden daha çok kendini beğenmişlik olmayacağını düşünüyorum.

Adamın biri o kadar çok kendini beğenmiş ki cennetin kapısı ona hep açık, süper,

Muhammede neden inanalım, nasıl bileceğiz doğru söyledeğini, çünkü allah onu peygamber yapacak kadar değerli görmüş, ama peygamber olduğunu kim söylüyor kendisi, eeeee.

Neyse asıl konu,

Ateistlere hakaret yağıp duruyor.

Benim fikrimce ateist arkadaşlarım, toplumun kurallarına daha saygılı, ve işlerini daha iyi yapan insanlar olduklarını idda ediyorum.

Müslümanım diye geçinen ne kadar çok şerefsiz olduğunu herkes kabul edecektir. ve eminim aklıma sen geldin terkliksi onlar müslüman değil diyeceksin.

Adam müslüman olduğunu kabul etmiş gerek ve yeter şart,

demekki müslümanlık bir çözüm değil,

Ben kendim için çalışkan işini elinden gelenin en iyisi ile yapmaya çalışan sevdiğim insanlara yardımı her şeyin üzerinde tutan bir insanım,
kimseye zararım dokunmaz ve uyumlu bir insanım. toplumun içinde bütün kurallara uymaya dikkat ederim.

Ama kurana göre cehennemliğim, Bu nasıl bir yaratıcı fikridir.

Adam müslümanım diyecek her haltı yiyecek sonra biraz yatar çıkarım diyecek. Bu insanın yaratıcyı kandrımaya çalışmasıdır. Tabii o da varsa;

Müslümanlarda şöyle bir şey var. önce inan kurallar esnektir. allah affeder. öenmli olan inanmak ancak suç işlenebilir.

Bence şuç işlenmemeli toplumda herkese saygı göstermeliyiz. kurallara uyalım, herkes yanlış yapıyor diye bizde yanlış yapmayalım

İŞTE herkes yanlış yaparken doğruyu yapmaya çalışıyorsanız işte kutsal olan budur.

Yanlış derken koyduğumuz kurallara uymak adına söylüyorum, doğru ile yanlış kişye göre değişir. ortada olan kurallardan bahsediyorum.

ahmet2007ate
önemli olan toplumuza yaptığımız faydadır. Bizlere acıyarak bakan olduğuna eminim yada salak, aptal diyen çok oldu bu sitede.
ama şundan eminim atesit arkadaşlarımın, müslüman arkadaşlarıma nazaran daha faydalı insanlar olduklarını da ekleyebilirim.

Şunu eklemek isterim müslüman olduğunu sanan bir çok pırlanta gibi arkadaşım var, ama müslüman felsefesi ile yaşamıyorlar, sadece önemli namazları kılar, oruç turtar, zekat gibi ibadet ederler, ama sosyala yaşamlarımda müslümanlık felsefesi ile değil toplumun mevcut felsefesi ile yaşıyorlar.

önemli olan kendi kurduğumuz toplulumuzun felsefesini yükseltmek ve ileri götürmektedir.
haci
Ateist veya Müslüman'lığı diğerlerine dayatan insan iyi insan değildir.
Hepsi o kadar..
Başka kriter aramaya gerek bile yok..
Bir insanın kötü olması için önce insan olması gerekir.
Ateist de bir insandır, Müslüman da..

İyilik ve bilgeliği ateizmde arayan olabilir.
Onları İslam'da da arayan olabilir..
İyilik de kötülük gibi her şeyin yapısında vardır..
İyiliği bulup kötülükten ayırmak iyi insan olmak demektir.
Bu da inanç veya inançsızlıktan çok daha fazla bir şeydir.
Kendine bir dogma yaratan veya bir dogmayı adapte eden ve onun ilkeleri ile yaşayan insan gerçek anlamda iyi insan olamaz..
Çünkü herşeyi iyi olan bir dogma yoktur..

HACI
ahmet2007ate
hacı çok haklısın,

hiç bir şeyin mükemmel olmadığı bir dünya da yaşıyoruz.

Benim burada söylemek istediğim müslümanların bize kötü insanlar gibiymişiz gibi bakması dokunduğu için bu başlığı açtım.
C3PO
QUOTE(ahmet2007ate @ Dec 9 2007, 10:34 AM) *
Ben kendim için çalışkan işini elinden gelenin en iyisi ile yapmaya çalışan sevdiğim insanlara yardımı her şeyin üzerinde tutan bir insanım,
kimseye zararım dokunmaz ve uyumlu bir insanım. toplumun içinde bütün kurallara uymaya dikkat ederim.

Ama kurana göre cehennemliğim, Bu nasıl bir yaratıcı fikridir.

Bu yorumun gercekten cok isabetli olmus.

Gecenlerde musluman olmayana yardim etmeyen, onlari cehennemlik goren, cikarcinin alasi bir kisi (ki bayagida okumus biri) beni cehennem atesinden kurtarmaya calisti. Ustelik beni musluman saniyordu, namaz falan kildigimi gormedigi icin beni uyardi arkadas.

K.C.ezam
QUOTE(ahmet2007ate @ Dec 9 2007, 03:52 PM) *
Benim burada söylemek istediğim müslümanların bize kötü insanlar gibiymişiz gibi bakması

Bence bunun sebebi:
1-Ahlak=din zannı
2-Kimse allah korkusu olmadan iyi olamaz zannı
3-İnsanlar doğuştan (fıtrat gereği) kötüdür, zalimdir, aşağılıktır, doğru ile yanlışı ayırdedecek akli melikelere sahip değildir bu yüzden iyilik yapabilmeleri için ödüle veya ödlerini patlatacak düzeyde vahşi cezalara ihtiyaç duyarlar zannı
4-Kimse içinden geldiği, vicdan sahibi olduğu, doğrusunun bu olduğunu düşündüğü için iyilik yapamaz, muhakkak bir çıkarı olmalı zannı...

Eğer din olmadan ahlaklı olamıyorsak işte o hal acınacak haldir.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.