abdullah99
Dec 10 2007, 12:42 AM
****** ÖLÜM ü YOK OLMAK ZANNETMEK HEM KENDİMİZİ HEM TÜM SEVDİKLERİMİZİ O KORKUNÇ YOKLUK KUYUSUNA ATMAK GİBİ AZAP VERİCİDİR.
HERŞEYİ BÖYLE MÜKEMMEL SANATLI YAPAN BİR SANATÇI BÜTÜN SANATLARINI ANLAMSIZ BİR ŞEKİLDE EZİP PARÇALAYIP YOK EDER Mİ ?!!!
ANCAK BİR SERGİ SALONUNDAN ALIP DAHA GÜZEL BAŞKA BİR SALONA KOYACAKTIR.
BU KEDERLİ, SIKICI, ÜZÜCÜ, HASTALIKLI, İHTİYARLAMALI, BİTİCİ, SONLU DÜNYADAN BİZİ ALIP;
SONSUZ, İHTİYARLAMASIZ, KEDERSİZ, HASTALIKSIZ BİR ALEME TÜM SEVDİKLERİMİZLE BERABER BİZLERİ KOYACAKTIR.
ALLAH BİZİ SEVİYOR
ONUN İÇİN KIŞ MEVSİMİNDE PORTAKALI, YAZIN KARPUZU İKRAM EDİYOR.
Yoksa portakal ne bilsin kışın havalar soğuk olur, insanlar üşüyünce vücutlarının direnci azalır ve çabuk hastalanırlar. Vücut direncini artırmak için C vitamini gerekir.
pergel
Dec 10 2007, 12:47 AM
Bunları yaptığını iddia ettiğin Allah'ın var olduğunu bir kanıtlayabilsen, bunları Allah'ın yaptığını kanıtlamış olacaksın ve bu kadar dil dökmene hiç gerek kalmayacak, bütün ateistler iman edecek zaten.
Ama şimdi, ööle konuşuyon işte...
Antimuhammed
Dec 10 2007, 12:50 AM
Ölümnün korkutması mı? Asıl ben ölümü korkutuyorum bugünde bana gelmedin seni ödlek diyerek!!
Şaka bir yana hiç korkmuyorum ölmekten.. Hatta özlediğim zamanlarda yok değil...
crysis
Dec 10 2007, 12:51 AM
Allah c.c. olduguna dair ve olmadıgına dair binlerce kanıt sunarım size önemli olan olup olmadıgı değil hayat ve bagnazlıklar.
ölümden korkma konusuna gelirsek Allah c.c. var ise ölümden korkarım ama yok ise umurumda bile olmaz çünkü öldükten sonra herşey bitecek.
abdullah99
Dec 10 2007, 12:53 AM
sevgili arkadaşlar;
gözümüzün önündeki varlıkların mesala herhangi bir hayvanın nereden geldiği sorusuna verilebilecek 4 cevap vardır.
1-ya diyeceğizki FALAN MADDE İLE FİLAN MADDE BİR ARAYA GELDİ BU HARİKA SİSTEMLİ ŞEYİ OLUŞTURDU
2-KENDİ KENDİNE HERŞEY OLDU
3-TABİAT OLAYIDIR, TABİAT YAPTI
4-İLMİ (yapma bilgisi), İRADESİ (yapmaya karar verme yetkisi), KUDRETİ ( yapabilecek gücü) olan biri (Allah) herşeyi düzenli, intizamlı, sanatlı, programlı, sistemli bir şekilde yaptı. (yarattı)
BİR İĞNE BİLE ONU YAPAN USTA OLMAZSA MİLYARLAR YIL GEÇSEDE OLUŞAMAZ, BİR HARF BİLE YAZAN BİRİ OLAMZSA ORTAYA ÇIKAMAZ, BİR KÖY YA DA BİR SINIF YA DA BİRKAÇ ASKER BİLE BAŞLARINDA BİR MUHTAR, BİR BAŞKAN, BİR KOMUTAN OLMAZSA DÜZENSİZ OLUR.
evrim gibi benzer teoriler ilk üç düşünceden birine dahildirki şimdiye kadar ispatlanamamış. çünkü nasıl oldu? sorusuna tesadüfen oldu diye cevap veriyorlar.
HALBUKİ ŞU BİLGİSAYARIN ÜSTÜNDE DURDUĞU MASA NASIL OLDU? SORUSUNA KİMSE tesadüfen oldu DEMEZ.
DERKİ; BEN ONU GÖRMEDİM AMA BU MASAYI MAHARETLİ BİR MARANGOZ YAPMIŞTIR MUTLAKA ÇÜNKÜ TAHTALAR TESADÜFEN BİR ARAYA GELİP BÖYLE DÜZENLİ BİR MASA OLUŞTURAMAZ.
PEKİ BASİT MASA DAHİ KENDİ KENDİNE, TESADÜFEN OLAMIYORSA YA ÜSTÜNDEKİ MASADAN BİN KAT DAHA KARMAŞIK VE DAHA SİSTEMLİ OLAN BİLGİSAYAR?
O DA MUTLAKA ÇOK USTA ELLERDEN VE USTA ELLERİN YAPTIĞI MAKİNELERDEN ÇIKMIŞTIR.
PEKİ BİLGİSAYARDAN BİN KAT DAHA KARMAŞIK, DAHA SİSTEMLİ, BİR TARAFI KESİLDİĞİNDE KENDİNİ YENİLEME ÖZELLİĞİNE DAHİ SAHİP HATTA HER GEÇEN GÜN HEM DIŞ GÖRÜNÜŞ OLARAK HEM DE İÇ ALEM OLARAK DEĞİŞEBİLEN İNSAN NASIL OLDU?
abdullah99
Dec 10 2007, 12:56 AM
ölümden korkma konusuna gelirsek Allah c.c. var ise ölümden korkarım ama yok ise umurumda bile olmaz çünkü öldükten sonra herşey bitecek.
[/quote]
cehennemliklere "şu anda yok olmayı ister misiniz?" diye sorulduğunda
cehennemde de olsa varlık yok olmak dehşetinden iyidir diyecekler.
bunu biz biraz tefekkür etsek anlarız.
Mesela şu anda bir deprem olsa yok olup gitmek ne kadar korkunç görünüyor. Oysa bu alemde uyuyup bir başka alemde uyanmak ve sevdiklerimizle tekrar görüşebilmek ne güzeldir.
Ohh nasıl olsa şimdi deprem olmadı demekte anlamsızdır. ÖLÜM eninde sonunda gelecek
ÖYLEYSE ÖLÜMÜ ÖLDÜRMEK GEREK...
haci
Dec 10 2007, 12:58 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 12:56 AM)

Peki Abdullah99...
Ölme süreci seni korkut muyor mu?
dinsavar
Dec 10 2007, 12:59 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 01:42 AM)

****** ÖLÜM ü YOK OLMAK ZANNETMEK HEM KENDİMİZİ HEM TÜM SEVDİKLERİMİZİ O KORKUNÇ YOKLUK KUYUSUNA ATMAK GİBİ AZAP VERİCİDİR.
HERŞEYİ BÖYLE MÜKEMMEL SANATLI YAPAN BİR SANATÇI BÜTÜN SANATLARINI ANLAMSIZ BİR ŞEKİLDE EZİP PARÇALAYIP YOK EDER Mİ ?!!!
BU KEDERLİ, SIKICI, ÜZÜCÜ, HASTALIKLI, İHTİYARLAMALI, BİTİCİ, SONLU DÜNYADAN BİZİ ALIP;
SONSUZ, İHTİYARLAMASIZ, KEDERSİZ, HASTALIKSIZ BİR ALEME TÜM SEVDİKLERİMİZLE BERABER BİZLERİ KOYACAKTIR.
ALLAH BİZİ SEVİYOR
Yoksa portakal ne bilsin kışın havalar soğuk olur, insanlar üşüyünce vücutlarının direnci azalır ve çabuk hastalanırlar. Vücut direncini artırmak için C vitamini gerekir.
Ölmeyip cennette sonsuza dek hurma ve üzüm yemekten bıkmayacakmısın ? Irmaklardan kovalarla su taşımaktan bıkmayacakmısın.Evinde tuvalet bile yok,her sıkıştığında ırmak kenarlarına zıçmak için bir yer aramaktan bıkmayacakmısın ?
Eğer bayan isen ne çamaşır ne bulaşık makinası olmadığı için dere kenarında çamaşır ve bulaşık yıkamaktan bıkmayacakmısın ?
Küçük kız ve oğlanların cinsel hizmete sunulduğu bir ortamda sapıkça sex orgieleri yaşamaktan bıkmayacakmısın ?
Tüm bunlar içinmi cenneti arzuluyorsunuz ?
disease
Dec 10 2007, 01:01 AM
İnanmasaydım ölümden hiç korkmazdım.
pergel
Dec 10 2007, 01:01 AM
Kürt Sait bir yalancıysa... bu seni korkutmuyor mu?
xislam
Dec 10 2007, 01:04 AM
QUOTE(pergel @ Dec 10 2007, 01:01 AM)

imza
crysis
Dec 10 2007, 01:07 AM
anladıgım kadarıyla çoğunuz Kur an-ı kerim i okumamış okumuş olsanız bile din bilginiz çok zayıf.herşeu kur an ı kerimde zaten yazıyor ama eskiden iskenderiye kütüphanesi vardı oradada yazıyordu.
xislam
Dec 10 2007, 01:12 AM
Hayata gelmeden önce ne olduğumu biliyormuyumki yine öğle olmaktan korkayım.
Güzel bir söz vardı: yaşam ölüme verilen bir moladır diye.
pergel
Dec 10 2007, 01:12 AM
Güzelim, bizler Kuranı okuduğumuz ve anladığımız dilden okuduğumuz için ateistiz zaten. Kuranı anlayarak okuyan ve akıl sahibi olan kimse müslüman kalamaz.
abdullah99
Dec 10 2007, 01:14 AM
QUOTE(haci @ Dec 10 2007, 12:58 AM)

Peki Abdullah99...
Ölme süreci seni korkut muyor mu?
Ölüm süreci biraz korkutuyor ama sadece okulda aşı yapılırken hissettiğim korku kadar bişey
yoksa ebedi idam edilecek birisinin dar ağacına çıkmayı beklemesi gibi değil.
AteshBey
Bunlar klasikleşti artık... Ateistler için hiç bir şey ifade etmiyor sanat ürünü olan şeylerin sanatçısının olmasının gerekliliği...
Ancak Ateistlerin ölümden korkmaları için bir sebepleride yok... Yok olmak dehşet verici bir şey degil bana göre... En azından tekrar dirilip sonsuza kadar cehennem azabı cekmek fikrinden daha dehşet verici degil...
Ama ben ölümden korkuyorum... Çünki varlığına inandığım cenneti hakettigime inanmıyorum... Bu yüzden korkuyorum... Sırf şu cehennem korkusundan kurtulmak icin bile ateist olmayı isteyebilirim ama inanmışım bir kere ve bu inancımın kırılması için gerekli olan tek şey bilimin sorularıma net ve kanıtlı cevaplar vermesidir... Maalesef Ateizmin bu konuda net cevapları yok...
Niye korkutsunki? Hz. Muhammed (S.A.V) dediginiz gibi biri ise bile niye korkayımki? Çok çok yanılmış veya kandırılmış olurum... Ölmeden bunun farkına varırsamda geçirdigim senelere ve bu iddialara inandıgım için aklıma lanet eder dururum...
Antimuhammed
Kuranı okuyan Muhammed in yalancı olduğunu anlar zaten..
Peki siz hiç Muhammed in yalancı olduğundan korkmadınız mı?
Ya cennette ki gılmanlardan hiç mi korkmadınız?
othello
Dec 10 2007, 01:16 AM
Ölüm Korkusu doğal bir dürtüdür, hayvanlarda ve insanlarda mevcuttur, nasıl cinsellik ve üreme kritik dürtülerse, ölüm korkusuda öyledir..
yani ölümden korkmuyorum diyen ya psikopattır yada kendini kandırıyordur....
müslümanlara gelirsek, onlar aslında ölümü inkar ediyorlardır...ölümden öte yaşamı düşleyip ölümü bastırırlar...böylece ölüm korkusunu yendiklerini ve huzurlu olduklarını iddia ederler..
ancak, ölüm bilinci denen olgu insanın yaşamının sonlu olmasının farkında olması yaşama daha çok mana katar, müsloların iddia ettiğinden daha manalıdır
zira müslolar öte yaşama inandıklarından hayatlarını zehir edebilirler...
ölüm korkusunu inkar edip NİHAİ KURTARICIYA inanmak psikoloji literatüründe hastalık kapsamına girmiştir....(Bkz Varoluşçu Psikoterapi)
nerites
Dec 10 2007, 01:23 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 12:42 AM)

ALLAH BİZİ SEVİYOR
Bu senin kendi ölüm korkunu bastırmaya calısmandan baska birşey değil ölüp yokolup gitmekten korkuyosun. Soyle düsün doğmadan once insanlık binlerce yıl varolmusken neredeydin napıyordun işte aynen onu yapacaksın yani asıl olman gereken yer orası yaşam geçici bir yer aslında moleküllerimize ayrılmış olarak bulunmamız gerekiyor bu dünyada. Geçici olarak düzenli bir form kazanmışsın bunun tadını çıkar kafayı çok takma, değerli zamanını işe yaramaz şeylerle harcama bence. Ölümden herkes korkar ama ben bu korkumu gerçek dışı şeylerle bastırmaya çalısmıyorum evet keşke olup yokolup gitmesek ama gidicez ve herşey bitecek bunu kabullendiğin gun yaşam senin için yeniden başlayacak.
abdullah99
Dec 10 2007, 01:28 AM
Hz. Ali (R.A) bir gün ölümden sonra hayat noktasında şüphesi olan bazı kişilerle tartışırken demişki;
diyelimki yok ben ne kaybederim? Bu dünyada zaten sizden daha huzurlu yaşıyorum. Ölümden sonraki akıbetim de sizinkiyle aynı olur.
Bir de siz müslümanların hatta diğer din mensuplarının da savunduklarının doğru olduğunu düşünün yok diyenin hali nice olur?
crysis
Dec 10 2007, 01:30 AM
Kur an - ı Kerim i okuyan Hz. muhammed s.a.v. in yalancı değil çok akıllı oldugunu veya bunu birkaç milyon kişinin biraraya gelipte yazdıgını zanneder..çünkü az önce dediğim gibi müslümanlık üzerine gerçekten çok oyunlar oynanıyor.şu an Kur an dili ile konuşsaydık marsta koloni kurmuştuk.
QUOTE(Antimuhammed @ Dec 10 2007, 01:14 AM)

Kuranı okuyan Muhammed in yalancı olduğunu anlar zaten..
Peki siz hiç Muhammed in yalancı olduğundan korkmadınız mı?
Ya cennette ki gılmanlardan hiç mi korkmadınız?
dinsavar
Dec 10 2007, 01:33 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 02:28 AM)

Hz. Ali (R.A) bir gün ölümden sonra hayat noktasında şüphesi olan bazı kişilerle tartışırken demişki;
diyelimki yok ben ne kaybederim? Bu dünyada zaten sizden daha huzurlu yaşıyorum. Ölümden sonraki akıbetim de sizinkiyle aynı olur.
Bir de siz müslümanların hatta diğer din mensuplarının da savunduklarının doğru olduğunu düşünün yok diyenin hali nice olur?
Hani kuranda kumar yasaktı? Kumardaki mantık ta budur.
Ya kazanırsam.
Allah inancı üzerine kumar oynamak en büyük suç olduğu için bu şeklide düşünen müslümanların tamamı dinden çıkmış zındıklardır. Derhal bu düşünceden vazgeçmeleri, iman ve nikah tazelemeleri gerekir.Aksi halde doğacak çocukları veledi zina olacaktır.
Şeyhüsilam,dinsavar
C3PO
Dec 10 2007, 01:35 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 01:28 AM)

Abdullah99, siz bu yuzden mi inaniyorsunuz? Yani isi garantiye almak icinmi. Allah bunu yutarmi saniyorsunuz?
Burada kimseye kirici davranmadim ama sizin bu yaklasiminiza ancak koylu cinligi derim.
abdullah99
Dec 10 2007, 01:43 AM
Hz. Ali'den (R.A.) alıntı olarak yazdığım kıssa yanlış anlaşılmak istendi galiba
burada %50 vardır %50 yoktur manasında söylenmiyor.
Biz varlığına kesinlikle inanıyoruz da şüphesi olanlar bir de bu açıdan düşünsünler bakalım deniyor.
dinsavar
Dec 10 2007, 01:52 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 02:43 AM)

Hz. Ali'den (R.A.) alıntı olarak yazdığım kıssa yanlış anlaşılmak istendi galiba
Biz varlığına kesinlikle inanıyoruz da şüphesi olanlar bir de bu açıdan düşünsünler bakalım deniyor.
Ben %50 vardır %50 yoktur diye bir şey söylemedim.Alinin söyledikleri olasılık üzerine söylenmiş bir söz.Özeti ise, ya varsa.
Bu mantık bal gibi kumardır.Kumar oynayan kişi % delik rakamlarla değil,salt ya kazanaırsam diye düşünür. Yanlış anlaşılan bir şey yok.
Andromeda
Dec 10 2007, 08:51 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 01:43 AM)

Maksat ne olursa olsun ölene kadar insanları taraftar tutmak burada ... Otıoriteye baş kaldırma önleniyor burada ve rant devam ettiriliyor ...
K.C.ezam
Dec 10 2007, 09:25 AM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 12:56 AM)

cehennemliklere "şu anda yok olmayı ister misiniz?" diye sorulduğunda
cehennemde de olsa varlık yok olmak dehşetinden iyidir diyecekler.
Sayın abdullah99, bu dediğiniz Kur'an'a aykırı bir söylem. Allah sizin gibi (Daha doğrusu said-i Nursi gibi) düşünmüyor. Aksini söylüyor.
Ne ilginçtir ki Nur cemaatindeyken muhalefet ettiğim konulardan biri olmuştu bu. Sohbetteki arkadaşların bana o anki bakışlarını hiç unatamayacağım.
ÖYLEYSE ÖLÜMÜ ÖLDÜRMEK GEREK...
Ölüm öldürülebilecek bir canlı mı ki? Bu mantıksız söz de beni hep güldürmüştür.
Andromeda
Dec 10 2007, 10:19 AM
QUOTE(AteshBey @ Dec 10 2007, 01:14 AM)

Bunlar klasikleşti artık... Ateistler için hiç bir şey ifade etmiyor sanat ürünü olan şeylerin sanatçısının olmasının gerekliliği...
Ancak Ateistlerin ölümden korkmaları için bir sebepleride yok... Yok olmak dehşet verici bir şey degil bana göre... En azından tekrar dirilip sonsuza kadar cehennem azabı cekmek fikrinden daha dehşet verici degil...
Ama ben ölümden korkuyorum... Çünki varlığına inandığım cenneti hakettigime inanmıyorum... Bu yüzden korkuyorum... Sırf şu cehennem korkusundan kurtulmak icin bile ateist olmayı isteyebilirim ama inanmışım bir kere ve bu inancımın kırılması için gerekli olan tek şey bilimin sorularıma net ve kanıtlı cevaplar vermesidir... Maalesef Ateizmin bu konuda net cevapları yok...
Niye korkutsunki? Hz. Muhammed (S.A.V) dediginiz gibi biri ise bile niye korkayımki? Çok çok yanılmış veya kandırılmış olurum... Ölmeden bunun farkına varırsamda geçirdigim senelere ve bu iddialara inandıgım için aklıma lanet eder dururum...
Düşünen bir insansınız ; bu yüzden size bir şey tavsiye etmek hiç anlamlı değil bence ...Rahat ettiğiniz gibi düşünün ve yaşayın ; kendi muhasebenizi kendiniz yapın ... Ben de uzunca muhasebe ettim hayatımda kesin kararlara varmadan önce ve kafamda hiç şüphe kalmayınca işi bitirdim ... Ama din gibi bir olay için insan hayatına kıymak bana hep çok korkunç geldi ...
Bence cennet ve cehennem anladığımız manada yok maalesef ... Ama adil ve bize sahip çıkan ve sevecen karakterli bir tanrının olmasını isterdim ... Bir de ebedi ceza diye bir şeyin olmaması gerekli ; saçma ve acımasız bir psikolojik savaş silahı olduğunu düşünüyorum bu fikrin ...
murtimuro
Dec 10 2007, 10:42 AM
QUOTE(othello @ Dec 10 2007, 01:16 AM)

Ölüm Korkusu doğal bir dürtüdür, hayvanlarda ve insanlarda mevcuttur, nasıl cinsellik ve üreme kritik dürtülerse, ölüm korkusuda öyledir..
yani ölümden korkmuyorum diyen ya psikopattır yada kendini kandırıyordur....
müslümanlara gelirsek, onlar aslında ölümü inkar ediyorlardır...ölümden öte yaşamı düşleyip ölümü bastırırlar...böylece ölüm korkusunu yendiklerini ve huzurlu olduklarını iddia ederler..
ancak, ölüm bilinci denen olgu insanın yaşamının sonlu olmasının farkında olması yaşama daha çok mana katar, müsloların iddia ettiğinden daha manalıdır
zira müslolar öte yaşama inandıklarından hayatlarını zehir edebilirler...
ölüm korkusunu inkar edip NİHAİ KURTARICIYA inanmak psikoloji literatüründe hastalık kapsamına girmiştir....(Bkz Varoluşçu Psikoterapi)
İMZA
Andromeda
Dec 10 2007, 11:08 AM
İnsanlar ölüm korkularından ve nevrozlarından kurtulmak için dinlere başvurunca bu sefer de saplantılı nevrozdan muzdarip oluyorlar
fenasifecisi
Dec 10 2007, 11:55 AM
QUOTE(AteshBey @ Dec 10 2007, 02:14 AM)

En azından tekrar dirilip sonsuza kadar cehennem azabı cekmek fikrinden daha dehşet verici degil...
cikar bunu kafandan, yok böyle bisey, sirf inanmiyon diye kimse seni izgara yapamaz,
o cok bahsettiginiz "kainata bak veya insan vucuduna bak ne kadar mükemmel" mantigina göre
o mükemmel beyninize biraz saygi gösterin...kendinize biraz saygi gösterin...
Andromeda
Dec 10 2007, 12:31 PM
QUOTE(fenasifecisi @ Dec 10 2007, 11:55 AM)

cikar bunu kafandan, yok böyle bisey, sirf inanmiyon diye kimse seni izgara yapamaz,
Katılıyorum bu görüşe ... Eğer gerçekten adil ve psikolojik sorunları olmayan bir tanrı varsa , asla ızgara olmayız ... Eğer aksi geçerliyse de söyleyecek çok sözüm olacak tanrıya ...
ERCUMENT
Dec 10 2007, 01:37 PM
QUOTE(abdullah99 @ Dec 10 2007, 12:42 AM)

ALLAH BİZİ SEVİYOR
tüm hayatımzın ve hayatımızdaki herşeyin yaşamak gibi bir amacı varsaki öyle gözüküyor, heralde en çok korkacağımız şeylerden biride ölümdür..
ofkardes
Dec 10 2007, 02:09 PM
QUOTE(othello @ Dec 10 2007, 01:16 AM)

müslümanlar ölümü inkar etmiyorlar.islam inancı tamamen yokolmayı kabul etmiyor.....
insan sonsuza kadar yaşar.Ebedi yaşama ulaşmak için de ölmesi gerekir. ....
ebedi hayatı iyi yaşaması için onu bu dünyada haketmesi gerekir.....
ÖLÜM İNANÇZIZLAR İÇİN VAR.VE ONLAR ÖLÜMÜ ÖLDÜREMEZLER...
Müslüman için ölüm bir askerin vazifesini bitirip terhis olması gibidir....
sorumluluklar,ödevler,acılar,zahmetlerin bittiği,ebedi hayata geçtiği bir köprüdür ölüm,müslüman için.....
oysa inançsız için koskoca bir hiç ve dipsiz bir karanlık
Andromeda
Dec 10 2007, 02:24 PM
QUOTE(ofkardes @ Dec 10 2007, 02:09 PM)

müslümanlar ölümü inkar etmiyorlar.islam inancı tamamen yokolmayı kabul etmiyor.....
insan sonsuza kadar yaşar.Ebedi yaşama ulaşmak için de ölmesi gerekir. ....
ebedi hayatı iyi yaşaması için onu bu dünyada haketmesi gerekir.....
ÖLÜM İNANÇZIZLAR İÇİN VAR.VE ONLAR ÖLÜMÜ ÖLDÜREMEZLER...
Müslüman için ölüm bir askerin vazifesini bitirip terhis olması gibidir....
sorumluluklar,ödevler,acılar,zahmetlerin bittiği,ebedi hayata geçtiği bir köprüdür ölüm,müslüman için.....
oysa inançsız için koskoca bir hiç ve dipsiz bir karanlık
Gerçek neyse o ; bir şeye inanmanız onu gerçek kılmaz ...
Karadeniz
Dec 10 2007, 02:46 PM
QUOTE(dinsavar @ Dec 10 2007, 12:33 AM)

Hani kuranda kumar yasaktı? Kumardaki mantık ta budur.
Ya kazanırsam.
Allah inancı üzerine kumar oynamak en büyük suç olduğu için bu şeklide düşünen müslümanların tamamı dinden çıkmış zındıklardır. Derhal bu düşünceden vazgeçmeleri, iman ve nikah tazelemeleri gerekir.Aksi halde doğacak çocukları veledi zina olacaktır.
Şeyhüsilam,dinsavar
böyle bir sözden bu sonucu cikartiyorsun ya helal sana kumar haa?
inanmayan birisine daha nasil tartisilacakki ozaman ben diyorumki ölümden sonra ahiret hayati var ben buna inaniyorum , sen diyorsunki yok, ozaman bende derim sana eger sen hakliysan zaten yok olacagiz hepimiz haa ama ben hakliysam sen ne yapacaksin? bunun kumar ile ne alakasi var ya? kumar dedigin sansla para kazanmaktir burada öyle bir durummu söz konusu?
her lafi isinize geldigi gibi yorumlamakta üzerinize yok yaa.
erosa
Dec 10 2007, 03:10 PM
Biz hiçbir zaman ölümle karşılaşmayacağız.
Çünkü sen varsan ölüm yok ölüm varsa sen yoksun.
Bu sebeple ölümden korkmak anlamsız.
Müslolar yine allahın varlığı ile ilgili örnekleri döktürüyolar. (Gına geldi gitmem diyor)
Karadeniz
Dec 10 2007, 03:30 PM
QUOTE(erosa @ Dec 10 2007, 02:10 PM)

Biz hiçbir zaman ölümle karşılaşmayacağız.
Çünkü sen varsan ölüm yok ölüm varsa sen yoksun.
Bu sebeple ölümden korkmak anlamsız.
Müslolar yine allahın varlığı ile ilgili örnekleri döktürüyolar. (Gına geldi gitmem diyor)
farzi misal araba kazasi gecirdin ve sikisip kaldin araban yanmaya basliyor ve etrafta sana yardim edebilecek kimse yok bu ölümle karsilasmak olmazmi cünki biliyorsun birazdan kebab olacagini, ölümle karsilasmayacagiz diye bir kelime bos laftan ibarettir her canli ölümü tadacagi gibi onunlada karsilasacaktir, önemli olan nasil karsilasacagimizdir, yoksa korkunun ecele faydasi yok.
Onur
Dec 10 2007, 03:31 PM
Genc oldugum icin yaslanmaya bagli olumu dusunmuyorum, ancak hastalik ya da kazaya bagli olumler, orneklerini gordugum zaman beni korkutur.
Daha yeni evlenmisim, genlerimi gelecek nesillere aktarip yasamin ana gayesini yerine getirmemisken olumden neden korkmayayim? Kaldi ki annem, babam, kardesim ve esimden ayrilacak olmak ve onlari bir daha gormemeyi dusunmek elbette beni korkutur.
Sadece kendi olumumu degil, butun yakinlarimin olumunu dusunmek beni korkutur. Kim sevdiklerinden ayrilmak ister ki?
Bu sacma sapan nurcu beyinlilerin hazirladigi yazilarla bir yere varilamaz. Bunlarin hepsi, karakteri zayif insanlar icin hazirlanmis salakca tuzaklar. Yok Allah saatciymis, yok sanatciymis, yok bilmemneymis de olumu oldurelimmis.
Yahu kardesim hepsini gecin, biz ne yapiyoruz diye biraz dusunun. CIA´nin kucaginda hoplayip, ziplayan, hasta oldum gelemiyorum diye inleyen, kendisi bir turlu iyilesemedigi halde, kendisini ziyaret edenleri iyilestiren, mimberde ozurluler gibi hareketler yapip bir taraftan da aglayan aseksuel bir manyagin pesinden gidenlere ne denir?
Karadeniz
Dec 10 2007, 03:47 PM
QUOTE(Onur @ Dec 10 2007, 02:31 PM)

Genc oldugum icin yaslanmaya bagli olumu dusunmuyorum, ancak hastalik ya da kazaya bagli olumler, orneklerini gordugum zaman beni korkutur.
Daha yeni evlenmisim, genlerimi gelecek nesillere aktarip yasamin ana gayesini yerine getirmemisken olumden neden korkmayayim? Kaldi ki annem, babam, kardesim ve esimden ayrilacak olmak ve onlari bir daha gormemeyi dusunmek elbette beni korkutur.
Sadece kendi olumumu degil, butun yakinlarimin olumunu dusunmek beni korkutur. Kim sevdiklerinden ayrilmak ister ki?
Bu sacma sapan nurcu beyinlilerin hazirladigi yazilarla bir yere varilamaz. Bunlarin hepsi, karakteri zayif insanlar icin hazirlanmis salakca tuzaklar. Yok Allah saatciymis, yok sanatciymis, yok bilmemneymis de olumu oldurelimmis.
Yahu kardesim hepsini gecin, biz ne yapiyoruz diye biraz dusunun. CIA´nin kucaginda hoplayip, ziplayan, hasta oldum gelemiyorum diye inleyen, kendisi bir turlu iyilesemedigi halde, kendisini ziyaret edenleri iyilestiren, mimberde ozurluler gibi hareketler yapip bir taraftan da aglayan aseksuel bir manyagin pesinden gidenlere ne denir?
bu son yazdiginin konu ile ne alakasi var ya yine icindeki kinini kusmussun? Fethullah güleni diyorsun herhalde
kendisini öyle pekte tanimam aralarinada girmedim ama milletin ne yaptigida seni ilgilendirmemesi gerekir herkes kendine, amacim konuyu saptirmak degil ama bu dedigin seylerde Atatürkcüler icinde gecerlidir kendisi yillar önce ahirete intikal etmesine ragmen hala günümüzde kendisinden meddet umanlari görmek mümkündür o da onlarin görüsü saygiliyim ama tarafsiz acidan bakarsak ikiside ayni.
senin korkun ölümle beraber yok olmak normaldir bende materyalist olsam ayni korkulari paylasirdim, bizde öyle degil ve acikcasi beni ölümde öyle seni korktugu gibi korkutmuyor tabii insanin sevdiklerinden ayrilmasi zor insana hatta bunu düsünmesi bile ama hayat böyle.
Onur
Dec 10 2007, 04:04 PM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 10 2007, 04:47 PM)

bu son yazdiginin konu ile ne alakasi var ya yine icindeki kinini kusmussun? Fethullah güleni diyorsun herhalde
kendisini öyle pekte tanimam aralarinada girmedim ama milletin ne yaptigida seni ilgilendirmemesi gerekir herkes kendine, amacim konuyu saptirmak degil
Tanimazsin tabi, zaten tanisaydin, bu acilan sacma sapan basliktaki konunun, tamamen nurculara ait bir arguman oldugunu bilirdin. Artik bilmedigin konularda araya girip parazitlik yapmassin umarim.
Ayrica Fettos denen sumuklu bocege, sadece ben degil akli ve vicdani hur butun Turkler´in kini olmalidir. Senin aklin ve vicdanin hur degilse ben ne yapayim?

ama bu dedigin seylerde Atatürkcüler icinde gecerlidir kendisi yillar önce ahirete intikal etmesine ragmen hala günümüzde kendisinden meddet umanlari görmek mümkündür o da onlarin görüsü saygiliyim ama tarafsiz acidan bakarsak ikiside ayni.
Ataturk´ten medet umanlardan bana ne? Ben Ataturk vefat etmemistir ya da kendisinden medet mi umuyorum dedim? Kaldi ki Fettos ile Ataturk´un neyini kiyasliyorsun?
CIA´nin kucaginda oturan ve bu yuzden Rusya gibi ulkelerde okullari kapatilan, Turkiye´de giyaben yargilanan bir vatan haininden medet umanlarla Ataturk´ten medet umanlari nasil kiyaslayabiliyorsun?

senin korkun ölümle beraber yok olmak normaldir bende materyalist olsam ayni korkulari paylasirdim
Sen simdi paylasmayip, kendini kandirmaya devam et. Ben kendimi kandirmadigim icin kimseye hesap verecek degilim. Zaten senin yakana yapisip ateist ol dedigim de yok.
Ben kendi adima, sadece ve sadece ulkemin daha iyi yerlerde olabilmesi icin yenilikci Islamcilari bile destekliyorum. Kimseye de fikirlerimi diretmiyorum. Gercekleri gormek isteyen zaten gelip gorur. Gormemek de inat edene soyleyecek sozum yok.
erosa
Dec 10 2007, 04:09 PM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 10 2007, 03:30 PM)

farzi misal araba kazasi gecirdin ve sikisip kaldin araban yanmaya basliyor ve etrafta sana yardim edebilecek kimse yok bu ölümle karsilasmak olmazmi cünki biliyorsun birazdan kebab olacagini, ölümle karsilasmayacagiz diye bir kelime bos laftan ibarettir her canli ölümü tadacagi gibi onunlada karsilasacaktir, önemli olan nasil karsilasacagimizdir, yoksa korkunun ecele faydasi yok.
Ölü varmı ölü.
Andromeda
Dec 10 2007, 04:14 PM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 10 2007, 03:47 PM)

kendisini öyle pekte tanimam aralarinada girmedim ama milletin ne yaptigida seni ilgilendirmemesi gerekir herkes kendine...
Fethullah Gülen de tam böyle davranıyor değil mi? :
"Herkesin yaptığı kendine" tarzında
ofkardes
Dec 10 2007, 05:12 PM
QUOTE(Andromeda @ Dec 10 2007, 08:51 AM)

Maksat ne olursa olsun ölene kadar insanları taraftar tutmak burada ... Otıoriteye baş kaldırma önleniyor burada ve rant devam ettiriliyor ...
insanları inandığı şeyler davet etmesi müslüman olunca yanlış da ateist olunca doğru bir davranış mıdır?Bunda ne sakınca varmış anlamadım.
otoriteye başkaldırma nasıl önleniyor onu da anlamadım.İnananın bir kaybı yok ama dediğin doğruysa senin de bir kazancın yok deniyor.NASIL ÖNLEME bu?
RANT....islam tarihini bilseydiniz islamın devlet ilk devlet başkanlarının ne kadar fakirane yaşayıp öldklerini de bilirdiniz.Hiçbirinin sarayı yoktu,hanı,hamamı yoktu..Hasır döşeklerde yattılar.İlk islam devleti başkanları halkından çok daha olumsuz koşullarda yaşadılar.HİÇ MİRASLARI OLMADI.Hangi Rant? Bilmeden zulüm yapıyorsunuz...
ofkardes
Dec 10 2007, 05:17 PM
sevgili andromeda...
Gerçek neyse o ; bir şeye inanmanız onu gerçek kılmaz ...diyorsun da,
GERÇEĞİN DE GERÇEĞİ var ama onu görmüyorsun....
Örneğimi yanlış anlama lütfen.
Devekuşunu bilirsin.Avcıdan saklanmak için başını kuma sokuyor.Sanıyor ki onu görmez..
BU HALİ ONUN İÇİN GÖRÜNMEMEZLİKTİR.Birde GÖRÜNEN GERÇEK VARDIR . O DA KENDİSİDİR.
BAŞINI KUMA GÖMEN KENDİNE KARANLIK YAPAR...OYSA HER YER AYDINLIKTIR.AMA ONUN İÇİNSE KARANLIK...
ateist
Dec 10 2007, 05:23 PM
Ölümden korkulmaz, ölüm seklinden korkulur. Tabii bu söyledigim ateistler icin gecerli. Cünkü bir ateist, ölünce cehenneme gidermiyim gibi bir süpheye sahip degildir.
Karadeniz
Dec 10 2007, 07:17 PM
QUOTE(Onur @ Dec 10 2007, 03:04 PM)

Tanimazsin tabi, zaten tanisaydin, bu acilan sacma sapan basliktaki konunun, tamamen nurculara ait bir arguman oldugunu bilirdin. Artik bilmedigin konularda araya girip parazitlik yapmassin umarim.
Ayrica Fettos denen sumuklu bocege, sadece ben degil akli ve vicdani hur butun Turkler´in kini olmalidir. Senin aklin ve vicdanin hur degilse ben ne yapayim?Ataturk´ten medet umanlardan bana ne? Ben Ataturk vefat etmemistir ya da kendisinden medet mi umuyorum dedim? Kaldi ki Fettos ile Ataturk´un neyini kiyasliyorsun?
CIA´nin kucaginda oturan ve bu yuzden Rusya gibi ulkelerde okullari kapatilan, Turkiye´de giyaben yargilanan bir vatan haininden medet umanlarla Ataturk´ten medet umanlari nasil kiyaslayabiliyorsun?Sen simdi paylasmayip, kendini kandirmaya devam et. Ben kendimi kandirmadigim icin kimseye hesap verecek degilim. Zaten senin yakana yapisip ateist ol dedigim de yok.
Ben kendi adima, sadece ve sadece ulkemin daha iyi yerlerde olabilmesi icin yenilikci Islamcilari bile destekliyorum. Kimseye de fikirlerimi diretmiyorum. Gercekleri gormek isteyen zaten gelip gorur. Gormemek de inat edene soyleyecek sozum yok.
sana medet umuyorsun diyen olmadi ama var öyleleride lafi yine baska yerinden anlama, Türkiye de giyaben bircok kisi yargilandi hepsi vatan haini ise o kisilerin ve sende buna inaniyorsan o da senin angutlugun Türkiye de etlige sütlüge karismaman gerekir milliyetci Atatürkcülük oynaman gerekir onuncu yil marsini en sesli söylemen gerekirki vatan sever olasin mantik bu zaten ülkemizde,yenilikci islamci derken kimleri kasdediyorsun? sen ateist degilmisin neyini destekliyorsunki iki yüzlülük degilmi bu? ülkemizin en iyi yerlerde olmasini hepimiz isteriz insanlarin mutlu ve rafah icinde yasamasini
Türkiye büyüyor öyle yada böyle ama sirf bastakiler müslüman malum müslüman diye buna bile gicik olanlar var onlarada artik gülüp geciyoruz.
Dimension
Dec 10 2007, 07:24 PM
Iyi Insanlar Öllümden,Korkmaz.!!
Nasil öllecklerinden korkarlar.
Aci cekerek ve öllecegini bilerek ölmegi ,kimse Istemez.
Allaha inanan daha Mutlu bir sekilde ölür.Cünkü Ölüm onun icin son degildir.
Allah Inanci olmayan Kimseler,hic Ölmek istemezler.Cünkü ya Allah varsa,diye Teredütte dirler.
Saygilar
Andromeda
Dec 10 2007, 07:47 PM
QUOTE(Dimension @ Dec 10 2007, 07:24 PM)

Iyi Insanlar Öllümden,Korkmaz.!!
Nasil öllecklerinden korkarlar.
Aci cekerek ve öllecegini bilerek ölmegi ,kimse Istemez.
Allaha inanan daha Mutlu bir sekilde ölür.Cünkü Ölüm onun icin son degildir.
Allah Inanci olmayan Kimseler,hic Ölmek istemezler.Cünkü ya Allah varsa,diye Teredütte dirler.
Saygilar
"Cehennem inancının varlığı inananın hayatını rezil eder ; ateist ise rahattır zaten olmadığını bilmektedir"
Dimension
Dec 10 2007, 08:34 PM
QUOTE(Andromeda @ Dec 10 2007, 08:47 PM)

"Cehennem inancının varlığı inananın hayatını rezil eder ; ateist ise rahattır zaten olmadığını bilmektedir"
Yok Olacaginizdan Korkacaksiniz.
Sonra Allaha Inanan iyi Insanlar(Küttü Insanlar degil) Cennete Gidecekler.
Cehennem Kötüler icin var.
Nasi Cezalar ve Kanunlarin Suclulular icin varoldugu gibi.Suclu olmassa Polise,Mahkemelere gerek varmi??
Bu Dünyada heryaptigi sucun Cezasini cekmez Insanlar.Iste O Yüzden Mantikkan de Olmasi gerek,Ölüm Öttesi bir Ceza ve Ikramiye.
Saygilar.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.