Tam Forum Görünümü: Tüm inananlara
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
loituma
İnananlar bu foruma zaman zaman gelip "siz kuran'ı okumuyosunuz halbuki burada böyle yazıyor" gibisinden sallamalar yaşıyorlar.

İşte burada da yanlış bir öngörü varoluyor.

Öngörülen ne? Hiç bir ateist/agnostik/deist/teist asla ve asla kur'an'ı okumamıştır.

Neden ? Yahu neden okumayayım ? Defalarca okudum. Her seferinde de ne kadar fazla saçmaladıklarıyla karşılaştım.

Ve öylesi bir hevesle okuyun diyorlar ki; sanarsınız incil ve tevrat'ı da okumuşlar, mazdaizm'in 4 kitabını, hinduizm'in vedalarını, budizm'in upanishad'ını, yeni dinlerden urantia'yı da okumuşlar.

Nasıl bir mantık bu ? Ben hiç bir şeyi okumak ve öğrenmek istemiyorum. Sen benim okuduğumu oku benim gibi ol baskısı.

Ayrıca alakasız kanıt ilişkilerinden nasıl olur da Tanrı'nın varlığını öğrenebilirim ki ?

Bak doğaya, böceklere, çiçeklere, hayvanlara; bak gökyüzüne yıldızlara gezegenlere; işte Allah.

Yahu ne alakası var ?

Sen astrofizikden anlamıyorsun diye yıldızları yaratan illaki Allah mı olmalıdır ?

Sen biyolojiden anlamıyorsun diye doğayı yaratan illaki Allah mı olmalıdır ?

Sen kuantum fiziğinden anlamıyorsun diye kainattaki dengeyi yaratan illaki Allah mı olmalıdır?

Anlamadığın herşeyi illaki Allah mı yaratmalıdır?

En başta gelelim şu astronomi merakınıza. Umarım bir teleskop da alır arada bir yıldızları izlersiniz. Malum çok merak ediyorsunuz uzayı.

Uzay kusursuz değildir. Aksine çok fazla kusuru vardır. Kara delikler, düşen yıldızlar, ölmekte olan yıldızlar, patlayan kırmızı devler, etrafındaki hiç bir gezegende hayat olmayan yığınla güneş sistemi, hareket halindeyken birbirlerine giren güneş sistemleri, meteorlar, asteroitler, gezegenlere çarpıp gezegenlerdeki yaşamı yokeden gök taşları, kuyruklu yıldızlar, sadece toz bulutundan oluşan gezegenler, kara delikler ve daha niceleri.

Uzay kusursuz değil aksine çok fazla kusuru vardır. Milyarda bir şansla bir gezegende yaşam varolduysa bu bir başarı değil bu bir tesadüftür.

Uzay'ın görüntüleri size çok güzel gelebilir; ama açıkcası Star Wars'da, Starcraft'da, Star Trek'de çok daha güzel uzay görüntüleri mevcuttur.

Gelelim doğaya. Doğa kusursuz değildir. Depremler, volkanlar, zehirli yılanların bulunduğu amazon ormanları, timsahlara yem olunan bataklıklar, susuz kaldığınızda öleceğiniz çöller, soğuktan donacağınız kar fırtınıları, tsunamiler, hastalıklar, yanlış doğumlar, zehirli kurbağalar, böcekler, örümcekler; sizi öldüğünüzde kemiren solucanlar, başınızda habire vızıldayan sinekler, hortumlar, tropikal yağmurlar, fırtınalar, kasırgalar, ve şimşekler.

Gelelim kainat dengesine. Dünya'nın dengesi kusursuz değildir. İnsanlara kötü davranan, çalan, öldüren, hırsızlık yapan, çocuklara tecavüz eden, savaşların hüküm sürdüğü, insanların zorla savaşmaya götürüldüğü, ölümlerin, vahşetlerin, eziyetlerin, acıların, sefaletin, cehaletin, parasızlığın, açlığın, eğitim olanaksızlıklarının, yavaş internetin ! ve istanbul trafiğinin bulunduğu bir dünyadaki denge kusursuz değildir.

Eğer hakikaten bunların hepsini yaratan biri varsa, özür dilerim çok başarısızdır. Bu kadar başarısızlık yaşayan bir kişiye doğru düzgün bir şirkette çaycılık bile yapmasına izin vermezler.
erosa

Böylelikle Allah'ın kusursuz yaratışının delillerini göreceğiz. Nitekim Allah'ın bu kusursuz yaratma gücü ve sanatı, bir Kuran ayetinde şöyle ifade edilir:

O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir. (Haşr Suresi, 24)

Gördüğünüz gibi allah kusursuz yaratmış herşeyi.

İşte size görmek ile bakmak arasındaki fark.
TheGodIsTheGreatest
Ben bir müslümanım ve şöyle basit bir şeyi dile getireceğim. Diyelim ki bir yaratıcı yani Allah yok. Nooldu ben namaz kılarak oruç tutarak kısacası ibadet ederek bu dünya hayatımın 1/4 ünü boşa harcadım. Yani yaklaşık 15-20 yıl kaybettim. Ama Allah ya varsa... bi düşünmenizi istirham ediyorum...
erosa
QUOTE(TheGodIsTheGreatest @ Dec 15 2007, 04:57 PM) *
Ben bir müslümanım ve şöyle basit bir şeyi dile getireceğim. Diyelim ki bir yaratıcı yani Allah yok. Nooldu ben namaz kılarak oruç tutarak kısacası ibadet ederek bu dünya hayatımın 1/4 ünü boşa harcadım. Yani yaklaşık 15-20 yıl kaybettim. Ama Allah ya varsa... bi düşünmenizi istirham ediyorum...

Senin varsayımınla ilgili bir çok konu va yazı var bu forumu da sevgili müslüman arkadaşımız.

Senin varsıyımına biz kumar oynamak diyoruz, insan kendi hayatı üzerinde kumar oynarmı.

Bu kadar basitmi kaybettiklerin, ya yoksa kim verecek 15 20 yılın hesabını dinler yüzünden çekilen bunca acıları ?

http://forum.ateizm1.org/index.php?showtopic=11112
loituma

Eğer ki konumuz "olanak" ise, yani varsa-yoksa arasında bir şeyse, 46000 adet din ya da din branşı mevcut.

Yani matematiksel olarak; 0,00002 yani yüzbinde 2 şansın var.

Yılbaşına yaklaştık, bir milli piyango bileti alıp; bu biletin amorti çıkartma şansı daha fazla.

Bir çocuk doğdu diyelim, çocuğunun ölü doğma riski daha fazla.

İslam'da dini görebilmek için; var ya da yok arasında gitmeye gerek yok. Sadece okunulup, tarihi araştırılıp, diğer dinler de öğrenilip, yaşanan vahşetleri ve ilkelliği görüp aklı salim bir karar vermek de mümkün.

Tanrı'nın tanımını senin için Allah olabilir. Allah anlatıldığına göre herşeyi yapabilir, kusursuzdur, merhametlidir, cenneti ve cehennemi yaratmıştır; vesaire vesaire vesaire...

Ama ya peki gerçek tanrı Allah değilse ? Ya da tanrı tanımı belkide aklımızda kurduğumuz hayalle yakından uzakdan alakası yoksa?

Allah ya varsa ya da yoksa da %50'lik bir şans tanıyorsun; ama tüm koşulları göz önünde bulundurursan bu şansın %50 değil; %0.002 başka bir deyişle yüzbinde 2.

Ya Brahma doğruysa? Ya Vişnu doğruysa ? Ya Mayalar doğruysa? Ya Sümeler doğruysa ? Ya Zeus doğruysa ? Ya ateistler doğruysa ? Ya agnostikler doğruysa ? Ya Mazdaizm doğruysa ? Ya Ra doğruysa?
C3PO
sadeceta
loituma kardeş çok güzel bir soru tebrik ederim şöyleki ilk önce o dediğin diğer dinleri bi araştırıp ne derece mantıklı ve sadece dünya üzerindeki faydalarımız düşünüldüğünde hangisinin en matıklı olduğunu bilmemiz gerekmiyormu öyleyse şimdi başlayın kitaplara gömülmeye .Yorulmamanız açısında bir tavsiye sadece "islam"

çünkü başkalarının yaşadığı ve tecrübe edip anlattıkları hataları, kendinizin de yaşayıp tasdik etmeniz kadar büyük akılsızlık yoktur herhalde.
loituma
QUOTE(sadeceta @ Dec 15 2007, 06:54 PM) *
loituma kardeş çok güzel bir soru tebrik ederim şöyleki ilk önce o dediğin diğer dinleri bi araştırıp ne derece mantıklı ve sadece dünya üzerindeki faydalarımız düşünüldüğünde hangisinin en matıklı olduğunu bilmemiz gerekmiyormu öyleyse şimdi başlayın kitaplara gömülmeye .Yorulmamanız açısında bir tavsiye sadece "islam"

çünkü başkalarının yaşadığı ve tecrübe edip anlattıkları hataları, kendinizin de yaşayıp tasdik etmeniz kadar büyük akılsızlık yoktur herhalde.

neden hata olsun ? mantıksızlık aranacaksa islamın içinde a'dan z'ye vardır. mantığı kullandığınızda cevap e) hiçbiri'dir.

mazdaizm islam'a oldukça yakındır. sırat köprüsü ilk defa mazdaizm'de ortaya çıkmıştır. "din" mazdaizm'deki inanç başmeleğidir. (başmeliğin adı "din" dir)

mısır mitolojisine gidecek olursak; ra düpedüz ben uzaydan geldim sizi yarattım gittim demektedir. millattan önce 5 bininci yılda bu dünyaya ait olmayan bir taş ile; dünyanın en büyük yapısını yaratmıştır. empire states'in tepesine paratoner koymadan önce dünyanın en yüksek yapısıydı. bir de şöyle düşünün empire states ipince bir bina, büyük piramit koskoca bir piramit! yeryüzünde doğa üstü denilebilecek tek yapı. öyle kabe gibi habire su basıp depremlerde de yıkılmamış, hala ayakta duruyor. bahsedilen ! millattan önce 3600'deki tufandan da daha eski.

mayalar hala matematikte çözemediğimiz denklemleri çözmüş, astronomide keşfedemediğimiz yerlere adım atmıştır.

sümerler nerden neptün'ün mavi bir gezegen olduğunu bilmişlerdir?

bunlar daha büyük bulgular değil midir?

allah'dan bahsedecek olursak, muhammed yığınla eşiyle sabahtan akşama kadar sevişmesine rağmen; büyümüş bir oğul bile vermemiştir. belki burada allah'In muhammed'in soyunu devam ettirmemesi için anlatmaya çalıştığı bir şey var?

kimbilir ?

peki sen öğrenmeye açık mısın ?

yoksa düşüncene inanmayan herkes gerizekalı mı ?
loituma
QUOTE(C3PO @ Dec 15 2007, 06:47 PM) *

bunu izlemeden yapmıştım yorumu smile.gif aynı sözleri kullanmışız neredeyse.

teşekkür ederim.
pergel

Bu sadece senin şahsen kaybettiklerinden az bir kısmı. Ayrıca, sana verilmesi ihtimali olan öbür dünya cezalarını, azaplarını düşünerek yaşadığın endişeler, besmelesiz başladığın işlerin ters gitme ihtimalinin stresi, okumayı unuttuğun duaların vicdanına verdiği eziyet, islamın şartlarından hepsini yerine getiremiyor olman veya başkaları kadar iyi bir müslüman olamaman, onlar gibi yürekten ve hakkıyla inanmıyor olman ihtimali ve bunlar gibi sayısız psikolojik eziyet, boş yere katlandıklarının bir kısmı. Bir de senin gibi inananlar yüzünden başka insanların din adına çektikleri ızdıraplar, yaşanan savaşlar, masum bebek, çocuk ve yetişkinlerin canlı bombalar tarafından havaya uçurulması, insanların el ve ayaklarının kesilmesi, sevdiklerinin gözü önünde geri dönüşü olmayan bu tür cezalara uğramaları, köle olmaları, teknolojiden uzak ve aç kalmaları, ve bunun gibi binlerce ve din yüzünden, islam yüzünden uğradıkları sayısız haksızlık, şiddet ve ızdırap...

Gördüğün gibi iş, sadece kendi hayatının 1/4 ünü boşa harcamakla bitmiyor. O kadar basit değil. Bence tüm şu saydıklarıma ve daha nicelerine değecek bir inanca sahip olup olmadığını gerçek bir insan gibi, gerçek bir insani vicdanla sorgulamalısın. Allahı da ona yakıştırdığın sıfat ve nicelikleriyle bir daha değerlendir ve bütün bunlara o niteliklere sahip bir tanrı izin verirmiydi, sor. Hatta kendisine direkt olarak sor.

xislam
Eğer hakikaten bunların hepsini yaratan biri varsa, özür dilerim çok başarısızdır. Bu kadar başarısızlık yaşayan bir kişiye doğru düzgün bir şirkette çaycılık bile yapmasına izin vermezler.

imza.
NiHiL
burdakiler zaten mantıklı cevaplar vermiş gibi görünüyor.Artık dinlerin sonunageldiğimizi görebiliyorum.Yakında Nihilizm tüm dünyayı sarmış olacak eminim.

neyse ben bu saatte fazla bi şey yazamıycam ama konu madem okumaktan açıldı bunula ilgili bi söz var aklımda (hep söylüyorum ama olsun)

TEK KİTAPLI İNSANDAN KORKARIM!
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.