QUOTE(loituma @ Dec 15 2007, 07:06 PM)

Hayır. Eğer cidden ifade özgürlüğü gerekiyorsa hem islam aleyhinde, hem de atatürk aleyhinde düşünceler tartışılabilmelidir.
Hükümetler halkın konuşma özgürlüğünü ve basının haber verme özgürlüğünü kısıtlayıcı hiç bir kanun çıkartmamalıdır.
Unutmayın ki bu site bile düşünceleri yüzünden Türkiye'de yasaklandı.
Evet haklısın ancak hakaretin ve küfrün anlamı olmalı sanki sokaktan geçen adama söylermiş gibi küfür etmenin ve onu vatan haini yapmanın bir anlamı yok, kendine vermiş olduğu zararlar ve davranışlar için ne söylenirse söylensin ancak bu millet için göstermiş olduğu çabayı iyi niyetini suistimal eden sözleri sarfetmek hiç hoş degil.
O Turkiye cumhuriyetinin baş kurucusudur o milletimizin önderidir o şu an kendini ifade etme durumu olmadığı için kanun tarafından koruma altına alınmıştır.
Atatürk'e hakaretten sanık bir köylü hakkında takibat yapılıyordu. Durumu Atatürk'e arz ettiler,
- Mahkemeye veriyoruz, dediler, size küfür etmiş. Atatürk sordu:
- Ben ne yapmışım ona? Evrakı tetkik edenler açıkladılar:
- Gazete kâğıdı ile sardığı sigarayı yakarken kâğıt tutuşmuş ta ondan.
Atatürk'e bunu söyleyen bir milletvekilidir. Atatürk sormuş,
- Siz hiç gazete kâğıdı ile sigara içtiniz mi?
- Hayır...
- Ben Trablus'tayken içmiştim, bilirim. Pek berbat şey. Köylü bana az küfretmiş. Siz bunun için onu mahkemeye vereceğinize, ona insan gibi sigara içmeyi sağlayınız!.
Görüyorsunuz değilmi ne kadar ince düşünceli ve vatanına milletine aşık bir insanı.
Hangi söylevinde insanlara milletine zararlı bir söz vardır.
Evet bende Atatürke küfrediyorum, çünkü kendisine iyi bakmayıp erken yaşta öldüğü için.
Saygılarımla.