Tam Forum Görünümü: BARIŞÇI MÜSLÜMANLAR.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
xislam
Müslümanlar sürekli islamın barış dini olduğunu söylerler. Kur'an'ı okuyanda okumayanda aynı şeyleri söyler durur.
Bunu anlamanın çok kolay bir yolu var.
Türkiyede veya Müslüman başka bir ülkede oranın en büyük meydanına çıkarak "Allah yoktur Muhammed elçi değildir o yalancının birisidir. Kur'an çelişkili bir kitaptır insancıl değildir başka düşüncelere saygısı yoktur" derse o kişinin başına neler gelir?

Müslümanlar o kişinin söylediklerini hemen doğrularlarmı doğrulamazlarmı?

O kişinin başına gelenleri yapanlar "İslam barış dinidir" diyenlermi yoksa "İslam barış dini değildir" diyenler yaparlar?

SAYGILAR.
Ustinsan
Böyle birşey olursa kesin linç ederler islamında ne kadar barışçıl ve anlayışlı bir din olduğu ortaya çıkar. İslam ın barışla hiçbir ilgisi yoktur bunun örneği osmanlıda vardır mesela şimdi laik cumhuriyet değilde osmanlı olsaydı, ateistleride, deistleride, agnostikleride idam ederlerdi. İranda da bu tür şeyler olabilir birisi ben ateistim derse adamı meydanda asarlar heralde.
ERCUMENT
QUOTE(xislam @ Dec 15 2007, 09:10 AM) *
Müslümanlar sürekli islamın barış dini olduğunu söylerler. Kur'an'ı okuyanda okumayanda aynı şeyleri söyler durur.
Türkiyede veya Müslüman başka bir ülkede oranın en büyük meydanına çıkarak "Allah yoktur Muhammed elçi değildir o yalancının birisidir. Kur'an çelişkili bir kitaptır insancıl değildir başka düşüncelere saygısı yoktur" derse o kişinin başına neler gelir?

O kişinin başına gelenleri yapanlar "İslam barış dinidir" diyenlermi yoksa "İslam barış dini değildir" diyenler yaparlar?

SAYGILAR.

sorunu hemen cevaplayım.....somut örnekle...

buna benzer şeyleri atatürk için söylense ne yaparlar...

yapacakları şey dini hassaasiyetten kaynaklanmayacağına göre demekki bu insanlar zaten böyle....

erosa
QUOTE(ERCUMENT @ Dec 15 2007, 04:46 PM) *
sorunu hemen cevaplayım.....somut örnekle...

buna benzer şeyleri atatürk için söylense ne yaparlar...

yapacakları şey dini hassaasiyetten kaynaklanmayacağına göre demekki bu insanlar zaten böyle....

Ceza verirler, bizlere bu topraklar üzerinde rahat huzur içinde ve bağımsız olarak yaşamamız için mücadele vermiş bir insana hakaret etmek sence doğrumu.
Muhammed in araplarını 1000 sene koruyan Türkleri arkadan vuran yine muhammedin araplarıdır.
loituma
Hayır. Eğer cidden ifade özgürlüğü gerekiyorsa hem islam aleyhinde, hem de atatürk aleyhinde düşünceler tartışılabilmelidir.

Hükümetler halkın konuşma özgürlüğünü ve basının haber verme özgürlüğünü kısıtlayıcı hiç bir kanun çıkartmamalıdır.

Unutmayın ki bu site bile düşünceleri yüzünden Türkiye'de yasaklandı.
antiateist
Bir ateist kız var. Kaşarın önde gideni. O zaman bütün ateist kızlar kaşardır. Ateistler o kızın kaşar olduğunu kabul ederler mi etmezler mi ? Ateizm kaşarlıkmıdır ?
xislam
antiateist bunu yapanlar kaşar müslümanlarmıdır demek istiyorsun?
ateist
Eger ateist kizlarin cogu, senin dedigin gibiyse, genelleme yapabilirsin. Ama xislamin dedigi olayda, bir genelleme yapilabilir. Allah yoktur, muhammedde yalancidir dersen, orada linc edilirsin. Cünkü müslümanlarin hemen hepsi, bu sözlere karsilik saldirmadan duramaz. En yakinlarimizin bile tepkileri ortadayken, neyin ne oldugunu biliyoruz.

EDIT:
Son yazdigini görseydim, yukaridaki gibi cevap vermezdim.
Senin kutsallarina sokayim, serefsiz.
loituma
eğer kaşarlık önüne gelenle yatmaksa, kimse kaşarlıkta muhammed'in eline su dökemez.

bu vesile ile peygamberi kaşar olan bir inanışa inananların tamamı kaşardır da diyebiliriz.
antiateist
Allah yoktur, muhammedde yalancidir dersen, orada linc edilirsin

Gidip Irakta dersen linç ederler.

Bende gidip koyu ateistlerin oldugu yerde "ateisler kaşardır" dersem bu seferde ben linç edilirim. Çaktın mı ?
Dimension
QUOTE(xislam @ Dec 15 2007, 10:10 AM) *

SAYGILAR.

Islamin Baris Dinni olmasi icin:Icinde yasayan Insanlarin Akili kisilikler olmasi Lazimdir.
Akli tüm olmayan Insanlarin,Din ve Dogruluk anlayasi da eksik olur.
Müslümanlarin cogu,Maalesef kendine Müslüman kisilerdir.Nasil olsa ben ,Allahin sevgili Kulluyum,digerlerine yaptigim,artistlikleri,attigim kaziklari cogunu Insan olarak görmedigimi,Allah bagislar diye Düsünürler.
Cogunu Dünyadan,Insanliktan haberi yoktur.Bunlarin isi Daima Allaha ibadet,Allaha kiyak gecmektir.
Allaha yaptigi nin 10 da Birini Insanlara yapsalardi,Dünya bir Baris ve Huzur Yuvasi olurdu.Kimse ac Kalmaz,sefalet cekmezdi.
Günde 2 Saatini Ibadette ayiriyacagina,calissa Para kazansa ,bu Parayi Muhtaclara verseydi:Dünya Ihya olurdu.

Saygilar.
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 07:29 PM) *

Bende gidip koyu ateistlerin oldugu yerde "ateisler kaşardır" dersem bu seferde ben linç edilirim. Çaktın mı ?

Atesitler kaşardır dersen linç edilirmisin yoksa hakaret davasımı açılır tartılışır.
Ama konu kaşar davası değildir birisi çıkıpta muhammed allahın emçisi değildir kuran allahın kitabı değildir çelişkili bir kitaptır insan görüşlerine saygılı değildir gibi sözlerdir. ateistlerin çoğunlukta olduğu yerlerde bunlar gibi sözlerin linç sebebi olamayacağını sen bile biliyorsun çünki kaşar veya sildiğim sözleri yazarak olayı çarpıtıyorsun.

Birisene çıkıpta kaşar dersen seni döver ama bir ateistlerin olduğu bir toplumda sizlerin insanlara saygınız yok dersen linç edilmeyeceğinde gerçektir.

Not: Birdaha az önce sildiğim küfürleri tekrarlarsan ceza alacağını bil.

hakaret içeren yazılar silinmiştir.

SAYGILAR.
fenasifecisi
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 08:29 PM) *

ya ne alakasi var! "Ateistler kasardir" demekle "allah yoktur demek" ayni seymi...

xislam
QUOTE(fenasifecisi @ Dec 15 2007, 09:22 PM) *
ya ne alakasi var! "Ateistler kasardir" demekle "allah yoktur demek" ayni seymi...

Tabiyki değil ama başka nasıl çarpıtcak?
Müslüman işte ödü kopuyor arap geleneklerine arabın cahil allahına zeval gelecek diye.
fenasifecisi
müslümler bu konuda aazini bile acmasin!
ateistlerin müslümlere hakaret etmesini birak,
ateistlerin sedece dusuncelerini aciklamalari bile gerizekali
robot müslümler tarfindan öldürülmeleri icin yeter.
öyle heryerde ben ateistim allah a muhammed e inanmam diyemezsin...
antiateist
Burda genellemeler yapıldı, şahsa hakaret yapılmadı ki zaten konu güzel bir şekilde karşılıklı olarak anlaşılıp tatlıya bağlanmıştı ama her nedense o mesajlarıda silmişsin.
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 09:34 PM) *
Burda genellemeler yapıldı, şahsa hakaret yapılmadı ki zaten konu güzel bir şekilde karşılıklı olarak anlaşılıp tatlıya bağlanmıştı ama her nedense o mesajlarıda silmişsin.

Sadece silinmedi uyarıda aldın tekrarlarsan başka tedbirlerde alınacak.
antiateist
sana gıcık kapıyorum buluttan nem aldırma bana diyorsun, ok.
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 09:40 PM) *
sana gıcık kapıyorum buluttan nem aldırma bana diyorsun, ok.

Ne demek istediğimi çok iyi biliyorsun.
Sana gıcık olduğum falan yok gıcık olunacak kişi var acınacak kişi var.
erosa
QUOTE(loituma @ Dec 15 2007, 07:06 PM) *
Hayır. Eğer cidden ifade özgürlüğü gerekiyorsa hem islam aleyhinde, hem de atatürk aleyhinde düşünceler tartışılabilmelidir.

Hükümetler halkın konuşma özgürlüğünü ve basının haber verme özgürlüğünü kısıtlayıcı hiç bir kanun çıkartmamalıdır.

Unutmayın ki bu site bile düşünceleri yüzünden Türkiye'de yasaklandı.

Evet haklısın ancak hakaretin ve küfrün anlamı olmalı sanki sokaktan geçen adama söylermiş gibi küfür etmenin ve onu vatan haini yapmanın bir anlamı yok, kendine vermiş olduğu zararlar ve davranışlar için ne söylenirse söylensin ancak bu millet için göstermiş olduğu çabayı iyi niyetini suistimal eden sözleri sarfetmek hiç hoş degil.

O Turkiye cumhuriyetinin baş kurucusudur o milletimizin önderidir o şu an kendini ifade etme durumu olmadığı için kanun tarafından koruma altına alınmıştır.

Atatürk'e hakaretten sanık bir köylü hakkında takibat yapılıyordu. Durumu Atatürk'e arz ettiler,
- Mahkemeye veriyoruz, dediler, size küfür etmiş. Atatürk sordu:
- Ben ne yapmışım ona? Evrakı tetkik edenler açıkladılar:
- Gazete kâğıdı ile sardığı sigarayı yakarken kâğıt tutuşmuş ta ondan.
Atatürk'e bunu söyleyen bir milletvekilidir. Atatürk sormuş,
- Siz hiç gazete kâğıdı ile sigara içtiniz mi?
- Hayır...
- Ben Trablus'tayken içmiştim, bilirim. Pek berbat şey. Köylü bana az küfretmiş. Siz bunun için onu mahkemeye vereceğinize, ona insan gibi sigara içmeyi sağlayınız!.

Görüyorsunuz değilmi ne kadar ince düşünceli ve vatanına milletine aşık bir insanı.

Hangi söylevinde insanlara milletine zararlı bir söz vardır.

Evet bende Atatürke küfrediyorum, çünkü kendisine iyi bakmayıp erken yaşta öldüğü için.

Saygılarımla.
ReaL
gidip atatürk düşünce derneğinde atatürk ayyaşın tekiydi...atatürk olmasaydı yine türkler bağımısızlığını kazanırdı gibi cümle kurmak...
türk ocaklarında türkler barbardır...elinde kılıç...ordan oraya saldıran millettir demek....
galatasaraylılar derneğinde gs-fb maçında fb nin gol atmasına sevinmek....
ülkü ocaklarında ahmet kaya şarkısı dinlemek (hani müzik evrensel ya)....
sağcıların yanında kominist probagandası yapmak....

çıkıp en işlek meydana müslümanlık budur hz.muhammed şöyle dir böyledir diyerek insanların kutsallarına hakaret edersen karşılığını alırsın...

çık bir ilahiyat profun yanına aynı şekilde meydanda dile getirdiklerini söyle... toplumun verdiği tepkiyimi verir...yoksa...

aynı şekilde budist bir mabede git ve orda bulunan bir heykelin hiç bir işe yaramadığını onlara kanıtla...

aynen şöyle yap....la bakın bu heyken hiç bir işe yaramıyor ahanda baltayla kırıyorum ve hiç bir şey değişmiyecek de...

bakalım bu hümanist budistin tepkisi ne olacak....
loituma
QUOTE(erosa @ Dec 15 2007, 09:54 PM) *
Evet haklısın ancak hakaretin ve küfrün anlamı olmalı sanki sokaktan geçen adama söylermiş gibi küfür etmenin ve onu vatan haini yapmanın bir anlamı yok, kendine vermiş olduğu zararlar ve davranışlar için ne söylenirse söylensin ancak bu millet için göstermiş olduğu çabayı iyi niyetini suistimal eden sözleri sarfetmek hiç hoş degil.

O Turkiye cumhuriyetinin baş kurucusudur o milletimizin önderidir o şu an kendini ifade etme durumu olmadığı için kanun tarafından koruma altına alınmıştır.

Atatürk'e hakaretten sanık bir köylü hakkında takibat yapılıyordu. Durumu Atatürk'e arz ettiler,
- Mahkemeye veriyoruz, dediler, size küfür etmiş. Atatürk sordu:
- Ben ne yapmışım ona? Evrakı tetkik edenler açıkladılar:
- Gazete kâğıdı ile sardığı sigarayı yakarken kâğıt tutuşmuş ta ondan.
Atatürk'e bunu söyleyen bir milletvekilidir. Atatürk sormuş,
- Siz hiç gazete kâğıdı ile sigara içtiniz mi?
- Hayır...
- Ben Trablus'tayken içmiştim, bilirim. Pek berbat şey. Köylü bana az küfretmiş. Siz bunun için onu mahkemeye vereceğinize, ona insan gibi sigara içmeyi sağlayınız!.

Görüyorsunuz değilmi ne kadar ince düşünceli ve vatanına milletine aşık bir insanı.

Hangi söylevinde insanlara milletine zararlı bir söz vardır.

Evet bende Atatürke küfrediyorum, çünkü kendisine iyi bakmayıp erken yaşta öldüğü için.

Saygılarımla.

Sevgili erosa, senin tahminlerinin üstünde bir Atatürk hayranı ve fanatiğiyim. (odamda posteri bulunan tek kişi Atatürk, o seviyede...)

Ancak düşünce, ifade ve konuşma özgürlüğü hususunda; herhangi bir insanın hakkında dilediğini söyleme özgürlüğü olmalıdır.

"Aşağılanmalar" kimi etkiler biliyor musun ? küçük olanları.

Küçük bir insan aşağılandığında sinirlenir, çünkü küçük bir insan olduğunu hatırlar.

Ancak büyük bir insanı dilediğin kadar aşağıla, umrunda olmaz. Lakin gerçekten büyüktür ve eleştirmenlerin sözleriyle küçülmez.

Türkiye şu an Atatürk'ün en ağır eleştirisini yapan kişiler tarafından yönetiliyor. bu Atatürk'ün değerini düşürdü mü ? Tabiki hayır.

Bu vesile ile, dilerlerse Atatürk bile eleştirilebilmelidir. Atatürk'e eleştirinin kapısını açarsanız, islam'ın eleştirisinin kapısı da açılır.

Ben böyle görüyorum.
archils
QUOTE(xislam @ Dec 15 2007, 09:10 AM) *

SAYGILAR.

smile.gif
Sen bunu taksimde değil,istediğin ülke sınırları içerisinde söyle muhtemelen linç edilirsin.
Bu şekilde insanların barışçıl yönlerini ölçemezsin,ya da dinlerin.Bu bahsettiğin örnek insanları çileden çıkarmayabilir belki.Ama mutlaka birisi o sabah bir tartışmanın mağduru olmuştur ve muhtemelen kum çuvalı sen olursun.

Bence bunun sorgulamasını daha sakin ve daha 'barış'çıl biçimde yapabilirsin.
Mesela bu konuyu doğru zamanlarda tartışmaya açarak.Şımarık olmayan ve aşşalayıcı bir uslup içerisinde olmazsa sanırım insanlar seni dinleyeceklerdir (zaten bu ülkede kimler dinlenmedi,senimi dinlemeyecekler).

Bende müslümanım.Bununla gurur duyuyorum.Barış dini olduğunu tarihi belgeler zaten yeterince açıklıyor,açıklıyor ki diğer dinlerde bunu onaylıyor.
Elbette müslümanlar adına utanç verici davranışlar sergileyen 'yobaz' tipler mevcut oldu ve olmayada devam edecektir.
Ve sizler bu yobaz tiplerin gerçekleştirmiş olduğu eylemleri tüm islam alemine maal ederseniz bu yanlış bir davranış olur.
O zaman hemen ters bir açı ile bende şu soruyu sorarım size;
Madem yobazların yaptıklarını dile getiriyorsun,peki ya yapılan iyilikler ve güzellikler neden konuşulmuyor?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.