gezgin95
Dec 15 2007, 09:16 PM
İslamda bir çelişki daha.
Dünyadaki bütün canlıları insana hizmet etmek için yaratmışmış Allah.
Domuz için ne diyorsunuz?
.
xislam
Dec 15 2007, 09:32 PM
Domuzda her hayvanın insana hizmet etmediğini anlatmak için yaratılmış olabilir. (Allah böyle çelişkiler yaratıyorki bakalım bu kadar çelişkiye ramen kimler inanacaklar diye)
Yada Allah "Domuzu yaratayım sonrada yenmesini yasaklayayım bakalım kimler beni dinleyecek" diye yaratmış olabilir.
SAYGILAR.
fenasifecisi
Dec 15 2007, 09:35 PM
ne dicekler, allah onu insanlari test etmek icin yaratmistir...
yoksa insanlari nasi izgara yapcak, bi tuzak olmali dimi...
adamin elinde bira, votka vs.. ama domuz a gelince
"olm o yenirmi !"
bu adam universite mezunu master yapmis!
ilkokul mezunu kitap yuzu görmemis adamlar ne yapsin??????
dragonemc2
Dec 15 2007, 09:43 PM
Tanrı nedense insanların hep boğazı ile uğraşmış. Cennete koymuş ''-Aman şu ağaca yaklaşıp meyvesinden yemeyin!!!'' demiş. Sonra dünya'ya göndermiş.
''-Aman şu domuzu yemeyin!!!'' demiş. Yahu ne istiyor olabilir bu Tanrı bizim boğazımızdan
Osiris
Dec 15 2007, 09:45 PM
bence domuz meselesi muhamedin yahudileri kendi uydurduğu dine çekmek için kullandığı taktiklerden sadece bir tanesi kopyacı muho ne olacak
NiHiL
Dec 15 2007, 09:48 PM
bence allah domuzu yanlışlıkla yaramış elinden kaçmış yani (peygamber yaratmaya çalışırken)
sonra bakmış delete çalışmıyo ''amaan adam boşver bunuda yasaklarız olur biter demiş''
tumbled
Dec 15 2007, 10:14 PM
QUOTE(gezgin95 @ Dec 15 2007, 09:16 PM)

İslamda bir çelişki daha.
Dünyadaki bütün canlıları insana hizmet etmek için yaratmışmış Allah.
Domuz için ne diyorsunuz?.
organlarının dokusu insanla en uyumlu olan hayvan domuz ise,
Allah domuzu organlarını kullanmamız için,
bir nevi "yedek parça sağlayıcı" olarak yaratmış olabilir...............
malesef ciddiyim.
edt: ters köşeyi nasıl buldunuz?
Osiris
Dec 15 2007, 10:34 PM
QUOTE(tumbled @ Dec 15 2007, 10:14 PM)

organlarının dokusu insanla en uyumlu olan hayvan domuz ise,
Allah domuzu organlarını kullanmamız için,
bir nevi "yedek parça sağlayıcı" olarak yaratmış olabilir...............
malesef ciddiyim.
edt: ters köşeyi nasıl buldunuz?
acaba merak ediyorum tumbled bu muhammed sana olan borcunu nasıl ödeyecek adamın absürdlüklerine kılıf bulacağım diye yapmadığın şey kalmadı
tumbled
Dec 15 2007, 11:03 PM
tamam biz kılıf buluyoruz..
ama kılıf bayağı kalın galiba
çünkü sanırım tartışma bitti.
dokuları insana en çok benzeyen hayvan. organları insan organı gibi..
şimdi sen gel de ye onu bakalım...
ben yemem.
(şimdi bunu diyen o kadar üniversite görmüş falan, ilkokul mezunu ne yapsın

di mi.. )
Osiris
Dec 15 2007, 11:08 PM
QUOTE(tumbled @ Dec 15 2007, 11:03 PM)

tamam biz kılıf buluyoruz..
ama kılıf bayağı kalın galiba
çünkü sanırım tartışma bitti.
dokuları insana en çok benzeyen hayvan. organları insan organı gibi..
şimdi sen gel de ye onu bakalım...
ben yemem.
(şimdi bunu diyen o kadar üniversite görmüş falan, ilkokul mezunu ne yapsın

di mi.. )
yenir kardeş hemde öyle bir yenriki afrikada insalar insana en çok benzeyen hayvanları şempaze maymun ne bulurlarsa yiyorlar çünkü başka çareleri yok evrimde bunu gerektirir zaten
kutsalyaratik
Dec 15 2007, 11:21 PM
Domuz eti faydalidir
At eti Turkiyede yenmez, ama Avrupa sarkuterlerinde at eti en pahali etlerden biridir. Essek etine daha rastlamadim.
Valla yiyin, ne eti olursa olsun yiyin, haram maram bunlar uydurmadir.
Blackrock
Dec 15 2007, 11:30 PM
QUOTE(dragonemc2 @ Dec 15 2007, 09:43 PM)

Tanrı nedense insanların hep boğazı ile uğraşmış. Cennete koymuş ''-Aman şu ağaca yaklaşıp meyvesinden yemeyin!!!'' demiş. Sonra dünya'ya göndermiş.
''-Aman şu domuzu yemeyin!!!'' demiş. Yahu ne istiyor olabilir bu Tanrı bizim boğazımızdan

Bir keresinde arkadaşa "lan bi sktr git! lokmalarımı mı sayıon!" diye bağırmıştım. O geldi aklıma...
Tumbled sen tam olarak hangi köşeye yatırmaya çalışıyorsun bizi? A köşesine mi B köşesine mi? Aman su şişesinin üzerine düşme bizi yatırmaya çalışırken. Bi tarafına giriverir allah(!) korusun.
Allah dinozorları niye yaratmış? Bizden bilmem kaç milyon yıl önce ne işi varmış o hayvanların bu dünyada? Neden biz ikinci el dünya kullanıyoruz? Hani meleklerden bile üstündük biz? Dinozorların tam olarak hangi dokusu insanlara uyumlu? Diplodicusun antrikotu güzel olur mu? Kurban bayramında brachisaurus kesmek caiz midir?
tumbled
Dec 15 2007, 11:30 PM
o maymunlar özel olarak avlanıp seçkin kişilere veriliyordu benim bildiğim.....
bakara173- O, size ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olanı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla, ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.
ölüm tehlikesi varsa, haddini aşmamak şartıyla yenirmiş.
southpark'taydı,
belediye başkanı falan, karın altında mahsur kalıyorlardı da,
içlerindeki bir muhabiri yiyiyorlardı..
kurtarıldıktan sonra da yemeye devam ediyorlardı, kalanları paket yapıyorlardı

...... o mesele.
tumbled
Dec 15 2007, 11:43 PM
QUOTE(Blackrock @ Dec 15 2007, 11:30 PM)

Bir keresinde arkadaşa "lan bi sktr git! lokmalarımı mı sayıon!" diye bağırmıştım. O geldi aklıma...
Tumbled sen tam olarak hangi köşeye yatırmaya çalışıyorsun bizi? A köşesine mi B köşesine mi? Aman su şişesinin üzerine düşme bizi yatırmaya çalışırken. Bi tarafına giriverir allah(!) korusun.
benim şişeyle alakam yok. ben sizin için "kılıf" uydurdum. daha aerodinamik, daha kaygan...
DeLyMaymun
Dec 15 2007, 11:44 PM
domuz eti vücuda zararlı olduğu için mide onu hemen eritemedigi icin insan yasak kilinmiştir..
Blackrock
Dec 15 2007, 11:47 PM
QUOTE(tumbled @ Dec 15 2007, 11:43 PM)

benim şişeyle alakam yok. ben sizin için "kılıf" uydurdum. daha aerodinamik, daha kaygan...
Ah be gözüm zahmet etmeseydin. Biz kılıfsız da icabınıza bakıyorduk sizin. Tabi öyle olunca bir müslüman gidiyor yerine beş tane geliyordu, belki kılıfla sayınızı kontrol altına alırız...
ateist
Dec 15 2007, 11:50 PM
xislam
Dec 15 2007, 11:52 PM
Arkadaşlar bu nedir ne kılıfı lütfen seviyeyi düşürmeyelim.
SAYGILAR.
Blackrock
Dec 16 2007, 12:00 AM
Evet seviyeyi düşürmeyelim. Konu bellidir. Bakalım ne kadar çok hayvana bahane üretebileceksiniz.
Koalalar ne işe yarar? Ev içinde kullanabileceğimiz dekoratif bir hayvan mıdır? Vatoz balıklarını buzdolabının üzerine not yapıştırmak için kullanabilir miyiz? Kangrular bir çeşit alışveriş sepeti midir? Kazlar tavuğu esirgemeyenlere verilmek üzere mi yaratılmıştır, ayağı esasen nasıldır? Arap yarımadasının uçsuz bucaksız çöllerinde yaşayan muhammed penguenler konusunda ümmeti aydınlatacak kelamlarda bulunmuş mudur? Kutup ayılarının çölde muhammed ile karşılaşma ihtimali var mıdır?
Daha pek çok hayvanla ilgili sorularım olacaktır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Kolay gelsin...
murtimuro
Dec 16 2007, 12:02 AM
Buna benzer bir konuda daha önce de bir açıklama yapmıştım..Muhammed bu ve benzeri bir çok uygulamayı Tevrata bakarak
getirmiştir..Ha tabi nasıl baktı ? İlk karısı çok bilgili bir yahudiydi ondan öğrendi..Yoksa okuma bilmeyen adam bunları nerden bilsin ? Bir de çevresindeki yahudilerden bu uygulamaları görüyordu tabii..Domuz eti Tevrat'ta Musa aracılığıyla israillilere yasaklandı..
Levililer 11,7 Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır.
Yasanın Tekrarı 14,8 Domuz çatal tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır. Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız.
Yeşaya 66,17 ‹‹Bahçelere girmek için kendilerini arıtıp kutsayanlar, domuz, fare ve öteki iğrenç hayvanların etini yiyenlerin ortasında duranı izleyenler hep birlikte yok olacaklar›› diyor RAB,...
Oruç tutma, Kurban kesme ve bir çok ibadet şekli Yahudilerden araklandı..Elbetteki üzerlerinde biraz rötuşlar yapıldı..Bazıları tamamen farklı şekillere sokuldu , ama kökleri İsraildeki uygulamalardı..
Böylece Muhammed kendi uydurduğu dine ritüeller ekleyerek onu elle tutulur bir hale getirdi..
tumbled
Dec 16 2007, 12:03 AM
Arkadaşlar bu nedir ne kılıfı lütfen seviyeyi düşürmeyelim.
SAYGILAR.
"kılıf"ı herkes tanır, bu topiğin öz demirbaşıdır. herkes onu çok sevdi.
bence kimsenin onunla bir sorunu yok.
asıl "şişe" çok yabancı... kınanması gerekenin şişe olduğunu düşünüyorum.
NiHiL
Dec 16 2007, 12:09 AM
QUOTE(kutsalyaratik @ Dec 15 2007, 11:21 PM)

Domuz eti faydalidir
At eti Turkiyede yenmez, ama Avrupa sarkuterlerinde at eti en pahali etlerden biridir. Essek etine daha rastlamadim.
Merak etme eşşek eti de yiyiyoruz (tabi türkiyede yaşıyosan)
abi ben en çok insan eti nası olur diye merak ediyorum!

denemek isteyen varmı bi parti ayarlarız yılbaşına.(biliyosuzuz eski satanistim)
Karadeniz
Dec 16 2007, 12:14 AM
QUOTE(kutsalyaratik @ Dec 15 2007, 10:21 PM)

Domuz eti faydalidir
faydalarindan birkactanesini sayabilirmisin? domuz eti kalite acisindan en kötü ettir bunu müslüman oldugum icin söylemiyorum bu konuyu eski din dersi hocamla da konusmustuk kendisi domuz etinin kalite acisindan etler arasinda en kötü oldugunu söylemisti, bide valla demissin yani inanmadigin Allahi sahit tutuyorsun, kedi köpek fare felanda yermisin sonucta onlarinkide et pis bogaz seni.
Blackrock
Dec 16 2007, 12:16 AM
Vaay... Demek din hocası dediyse doğrudur ha? Hahahahaha... Bu din hocaları da kendi branşlarından başka her şeyi biliyorlar bakıyorum.
Hadi ordan!
Karadeniz
Dec 16 2007, 12:18 AM
QUOTE(Blackrock @ Dec 15 2007, 11:16 PM)

Vaay... Demek din hocası dediyse doğrudur ha? Hahahahaha... Bu din hocaları da kendi branşlarından başka her şeyi biliyorlar bakıyorum.
Hadi ordan!
müslüman din hocasi degil alman yani papaz kendisi, ve biologie derside veriyordu yani müsaade ette senden benden daha iyi bilsin.
Blackrock
Dec 16 2007, 12:21 AM
Al birini vur ötekine... Papazın ne haddine? Labaratuvarda kendi mi yapıyor tahlillerini domuz etinin?
murtimuro
Dec 16 2007, 12:24 AM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 16 2007, 12:14 AM)

faydalarindan birkactanesini sayabilirmisin? domuz eti kalite acisindan en kötü ettir bunu müslüman oldugum icin söylemiyorum bu konuyu eski din dersi hocamla da konusmustuk kendisi domuz etinin kalite acisindan etler arasinda en kötü oldugunu söylemisti, bide valla demissin yani inanmadigin Allahi sahit tutuyorsun, kedi köpek fare felanda yermisin sonucta onlarinkide et pis bogaz seni.
Domuz eti kalite açısından kötü falan değildir..Gayet kaliteli ve lezzetlidir..Ancak domuz pis bir hayvandır..Kendi pisliğini yer , çamurda yuvarlanır.. Bunlara engel olunabilen hijyenik ortamlarda yetiştirilen domuzların eti afiyetle yenebilir..
Binlerce yıl önce hastalıkların yayılma riskini artırdığı için Tanrı bu tür hayvanların yenilmesini yasaklamıştı..Şu anda böyle bir risk olmadığına göre yenilmesinde bir sakınca yok..
Bu konuda eksper olarak din öğretmenini göstermen ise tam bir komedi..Bence objektif bir veterinere danışsan daha iyi ve aydınlatıcı bilgiler edinebilirsin..
Karadeniz
Dec 16 2007, 12:25 AM
QUOTE(Blackrock @ Dec 15 2007, 11:21 PM)

Al birini vur ötekine... Papazın ne haddine? Labaratuvarda kendi mi yapıyor tahlillerini domuz etinin?
ulan ne kalin kafali kalas bir adamsin ya git kendin arastir kalite acisindan en kötü et hangisidir diye, fare ve kedi etleride yermisin?
Osiris
Dec 16 2007, 12:30 AM
valla domuz eti yemedim anlamam kalitelimidir değilmidir ama yetiştirme ve verim açısından sığır ve koyundan üstün olduğu kesin buna ne diyceksin karadeniz
kutsalyaratik
Dec 16 2007, 12:31 AM
QUOTE(murtimuro @ Dec 15 2007, 11:24 PM)

Kendi pisliğini yer , çamurda yuvarlanır.. Bunlara engel olunabilen hijyenik ortamlarda yetiştirilen domuzların eti afiyetle yenebilir..
Ama tavuk daha pis bir hayvandir. Oda camurda, baska hayvanlarin pisliginde yem arar. Tavuklarin yemedigi b.k yokki
Karadeniz
QUOTE(murtimuro @ Dec 15 2007, 11:24 PM)

Domuz eti kalite açısından kötü falan değildir..Gayet kaliteli ve lezzetlidir..Ancak domuz pis bir hayvandır..Kendi pisliğini yer , çamurda yuvarlanır.. Bunlara engel olunabilen hijyenik ortamlarda yetiştirilen domuzların eti afiyetle yenebilir..
Binlerce yıl önce hastalıkların yayılma riskini artırdığı için Tanrı bu tür hayvanların yenilmesini yasaklamıştı..Şu anda böyle bir risk olmadığına göre yenilmesinde bir sakınca yok..
Bu konuda eksper olarak din öğretmenini göstermen ise tam bir komedi..Bence objektif bir veterinere danışsan daha iyi ve aydınlatıcı bilgiler edinebilirsin..
kendisi ayni zamanda bioloji ögretmenligide yapiyor ya arkadas ben deyseydimki felanca caminin filanca hocasi dedi
haklisin diyeceksinki o zaten kuranin disina cikamaz ama diyen alman yani bunu laf olsun diye yazmadim buraya
Blackrock
Fare eti olabilir. Kedi yemeye kendimi psikolojik olarak hazır hissetmiyorum.
Domuz eti ucuz ettir. Çünkü domuzlar kolay üreyip büyürler. Derisinin altındaki yağ tabakası kalın olur ama eti dana etine nazaran daha az kolesterol içerir.
Bu arada domuz kendi b.kunu yiyor da siz tavuk eti yerken tavuğun ne yediğini hiç düşünmüyor musunuz? Domuz pisse tavuk ondan bin kat daha pistir. Sadece kendi b.kunu değil, her b.ku yer. Nerde bir gübre yığını varsa üstüne toplanırlar hemen.
Tenya konusu pek çok insanı rahatsız eder elbette. Ama domuz tenyasının yol açabileceği bazı hastalıkları iyi yıkanmamış sebzelerden bile kapabilirsiniz.
Eziyet etmeyin kendinize. Domuz eti haramdır diye diye memleketim insanı kaç yıldır hamurla besleniyor. Yazıktır yahu... Böyle ucuz protein kaynaklarından faydalanmak lazım.
Karadeniz
Dec 16 2007, 12:35 AM
QUOTE(Osiris @ Dec 15 2007, 11:30 PM)

valla domuz eti yemedim anlamam kalitelimidir değilmidir ama yetiştirme ve verim açısından sığır ve koyundan üstün olduğu kesin buna ne diyceksin karadeniz
zannedrsem cok yavrulamasini dedin, neyin ölcüsü bu yani ona bakarsan kedilerde 5-6 tane dogrur onlardami verimli yada köpekler?
NiHiL
Dec 16 2007, 12:37 AM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 16 2007, 12:25 AM)

ulan ne kalin kafali kalas bir adamsin ya git kendin arastir kalite acisindan en kötü et hangisidir diye, fare ve kedi etleride yermisin?
Önce bi kabalaşma.
Adam haklı dincilerin söylediği hiç bi bilgi kesin doğru olamaz onlar hep tarafcıdır çünkü.Sen de araştırmamışsın demekki papazdan öğrenmişsin işte!
Ayrıca en kalitesiz et dediğin zaman tüm hayvanları düşünmelisin ben kedi eti yedim tadı da hiç fena değil ve sağlığımda bozulmadı.
Bu domuz okadar zararlıda niye tüm dünyada hatur hutur yeniyo?
ben biyerde daha saçma bişey duymuştum: Domuz dişisini diğer domuzlarda kıskanmaya tek hayvanmış.BU yüzden harammış
Hangi hayvanda kıskanma duygusu var ya? Hayvanlarda evlenirmi?
Blackrock
Dec 16 2007, 12:42 AM
Evet kediler ve köpekler de verimli olabilir ama şöyle bir şey var. Kediyi ve köpeği semirtmek zordur. Karaciğerleri hassastır. Otoburlar kadar geniş seçenekleri yoktur beslenme konusunda. Bir kedinin kesim aşamasına gelene kadar yetiştiriciye maliyeti x lira ise kediden çıkan eti x+kâr ile satman gerekir. Bu da pahalı et demektir.
Domuz öyle mi? Bak hayvan b.k bile yiyor. Hayvanın b.k yemesi damarlarında b.k gezdiği anlamına gelmez. B.k o hayvanın sindirim sistemine girdikten sonra b.ktaki organik maddeler vücut tarafından dönüştürülür. Yapı taşları sentezlenir. Sen o hayvanın etini yediğinde o et b.ktan çok başka bir şeydir. Pırasa yiyince pırasaya dönüşen adam gördün mü?
Karadeniz
Dec 16 2007, 12:46 AM
QUOTE(NiHiL @ Dec 15 2007, 11:37 PM)

Önce bi kabalaşma.
Adam haklı dincilerin söylediği hiç bi bilgi kesin doğru olamaz onlar hep tarafcıdır çünkü.Sen de araştırmamışsın demekki papazdan öğrenmişsin işte!
Ayrıca en kalitesiz et dediğin zaman tüm hayvanları düşünmelisin ben kedi eti yedim tadı da hiç fena değil ve sağlığımda bozulmadı.
Bu domuz okadar zararlıda niye tüm dünyada hatur hutur yeniyo?
ben biyerde daha saçma bişey duymuştum: Domuz dişisini diğer domuzlarda kıskanmaya tek hayvanmış.BU yüzden harammış
Hangi hayvanda kıskanma duygusu var ya? Hayvanlarda evlenirmi?
niye haristiyanlikta domuz eti yemek yasakmi? ben size adamin dedigini yazdim, cok üreyen ve etide ucuz oldugu icin hatur hutur gider, ne alakasi var simdi domuzun esini kiskanip kiskanmamasinda eger sen buna inandiysan sen aklina, hele son sordugun soru evlere senlik evet evlenirler sahitliginide ancak sen yapabilirsin, muhahahahaha.
NiHiL
Dec 16 2007, 12:49 AM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 16 2007, 12:46 AM)

niye haristiyanlikta domuz eti yemek yasakmi? ben size adamin dedigini yazdim, cok üreyen ve etide ucuz oldugu icin hatur hutur gider, ne alakasi var simdi domuzun esini kiskanip kiskanmamasinda eger sen buna inandiysan sen aklina, hele son sordugun soru evlere senlik evet evlenirler sahitliginide ancak sen yapabilirsin, muhahahahaha.
asıl benn senin aklınldan şüpe ediyorum ben tabiki inanmıyorum SENİNLE DALGA GEÇTİĞİMİ BİLE fark edememişsin,
tumbled
Dec 16 2007, 12:49 AM
biraz rötardan sonra kaliteli bir tartışma başladı....
Ama tavuk daha pis bir hayvandir. Oda camurda, baska hayvanlarin pisliginde yem arar. Tavuklarin yemedigi b.k yokki smile.gif
araştırın soruşturun bakalım tavuk kendi ve başkasının pisliğini yer mi,
yoksa pisliğinin içindeki sindirilmemiş tahılları mı didikler.
dışkı yiyen tek hayvan domuz diye biliyorum. ve bu dışkının içeriği hücrelerde tutuluyor. bol protein alalım derken
nerde çokluk orda bokluk durumu olmasın......
Domuz öyle mi? Bak hayvan b.k bile yiyor. Hayvanın b.k yemesi damarlarında b.k gezdiği anlamına gelmez. B.k o hayvanın sindirim sistemine girdikten sonra b.ktaki organik maddeler vücut tarafından dönüştürülür. Yapı taşları sentezlenir. Sen o hayvanın etini yediğinde o et b.ktan çok başka bir şeydir.
neye sentezleniyor? (nitrat mesela)
Eziyet etmeyin kendinize. Domuz eti haramdır diye diye memleketim insanı kaç yıldır hamurla besleniyor. Yazıktır yahu... Böyle ucuz protein kaynaklarından faydalanmak lazım.
hamurla beslenmelerinden ben de rahatsızım. bu saatten sonra zaten onlara domuzeti yediremezsin. bol protein için başka kaynaklar da var (balık)..
ateist
Dec 16 2007, 12:52 AM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 16 2007, 01:14 AM)

Senin din dersi hocan, benden iyimi bilecek domuz etinin ne oldugunu?
Madem bu hayvanin pislik yemesi sizi rahatsiz ediyor, en temiz hayvan olan, ati yeyin. Hic pislik yemez.
Hem onuda birakin, bokla bile beslenen kefal baligini, tavuk gibi pislik yiyen bir hayvani yiyorsunuz.
Karadeniz
Dec 16 2007, 12:55 AM
QUOTE(NiHiL @ Dec 15 2007, 11:49 PM)

asıl benn senin aklınldan şüpe ediyorum ben tabiki inanmıyorum SENİNLE DALGA GEÇTİĞİMİ BİLE fark edememişsin,
asil ben seninlen d.ssak gectim reaksiyonunu görmek icin hani geri kaldigini biliyordumda bukadar oldugunu bilmiyordum ya alemsin.
Karadeniz
Dec 16 2007, 12:57 AM
QUOTE(ateist @ Dec 15 2007, 11:52 PM)

Senin din dersi hocan, benden iyimi bilecek domuz etinin ne oldugunu?
Madem bu hayvanin pislik yemesi sizi rahatsiz ediyor, en temiz hayvan olan, ati yeyin. Hic pislik yemez.
Hem onuda birakin, bokla bile beslenen kefal baligini, tavuk gibi pislik yiyen bir hayvani yiyorsunuz.
sana söyle soracam uzatmadan cevap ver sen cidden sadece ama sadece domuzun kendi bokunu yedigi icinmi domuz yemedigimizi düsünüyorsun?
Blackrock
Dec 16 2007, 12:59 AM
araştırın soruşturun bakalım tavuk kendi ve başkasının pisliğini yer mi,
yoksa pisliğinin içindeki sindirilmemiş tahılları mı didikler.
dışkı yiyen tek hayvan domuz diye biliyorum. ve bu dışkının içeriği hücrelerde tutuluyor. bol protein alalım derken nerde çokluk orda bokluk durumu olmasın......
Benim dedelerin ikisi de köylü. Köy yerinde çok fazla bulunmuşumdur. Kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Tavuklar elbette kendi dışkılarını evvela sindirilmemiş tahılları bulabilmek için didiklerler. Ama didiklemekle yetinmezler. Koca bir parça kurumuş b.ku takır takır yiyen tavukları gördüm.
Dışkının içeriği öyle hücrelerde falan tutulmaz. Bak yukarıda da yazdım. Pırasa yiyen adam pırasa olmaz. Pırasadan vücudunun ihtiyaç duyduklarını alır, geri kalanını da dışarı atar. Domuzlar ve tavuklar da aynen bu şekilde yapıyor. Mineraldi, karbonhidrattı, proteindi alabildiklerini alırlar, gerisi yine atılır vücuttan.
Protein kaynaklarını saymakla bitiremeyiz elbet. Balık da iyi bir protein kaynağıdır. Ama her yıl bu yıl olduğu gibi hamsinin kilosunu 1 ytl den bulacağımızın garantisi yok. Balıkçılar boşuna "rastgele" demezler. Balığı da eğer çiftlikte yetiştirmeye kalkıp maliyet üstleneceksen zaten ha domuz yetiştirmişsin ha balık... Balıktan alsın, fasulyeden alsın, domuzdan alsın... Neyden alırsa alsın ama karnı doysun şu milletin yahu...
ateist
Dec 16 2007, 01:02 AM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 16 2007, 01:57 AM)

sana söyle soracam uzatmadan cevap ver sen cidden sadece ama sadece domuzun kendi bokunu yedigi icinmi domuz yemedigimizi düsünüyorsun?
Tabiiki hayir. Siz domuz etini niye yemediginizi kendiniz bile bilmiyorsunuz. O yüzden, allah haram etmistirin altini doldurmak icin, asagida yazacagim bazi mazaretleri uyduruyorsunuz ve bunlara gercekten inaniyorsunuz
1-Domuz, esini kiskanmayan tek hayvandir. Bu yüzden, batida millet birbirinin karisini düzüyor
2-Domuz pis hayvandir, kendi pisligini yer
3-Domuz sagliga zararlidir
4- Domuz hayati tehlike arz eder. Falanca, filanca parazitler ve bakteriler, falanca, filanca hastaliklara ve ölümlere yol acar.
NiHiL
Dec 16 2007, 01:05 AM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 16 2007, 12:55 AM)

asil ben seninlen d.ssak gectim reaksiyonunu görmek icin hani geri kaldigini biliyordumda bukadar oldugunu bilmiyordum ya alemsin.
Dumrula uğradığını farkeden her çocuk aynı tepkiyi verir.Bunları yazarken kaşlarını çatıp ağzından köpükler çıkararak ve hayvanca bi argoyla homurdanarak bana küfürler savurduğunu da biliyorum.Üzülme aptal olman da senin suçun değil allah öyle yaratmış seni. şükretmelisin ki daha çok versin.
Karadeniz
Dec 16 2007, 01:16 AM
QUOTE(ateist @ Dec 16 2007, 12:02 AM)

Tabiiki hayir. Siz domuz etini niye yemediginizi kendiniz bile bilmiyorsunuz. O yüzden, allah haram etmistirin altini doldurmak icin, asagida yazacagim bazi mazaretleri uyduruyorsunuz ve bunlara gercekten inaniyorsunuz
1-Domuz, esini kiskanmayan tek hayvandir. Bu yüzden, batida millet birbirinin karisini düzüyor
2-Domuz pis hayvandir, kendi pisligini yer
3-Domuz sagliga zararlidir
4- Domuz hayati tehlike arz eder. Falanca, filanca parazitler ve bakteriler, falanca, filanca hastaliklara ve ölümlere yol acar.
1 cevabin alakaya maydanoz, dogru eger bir inek digerinin esine göz dikerse kavga cikabilir onlar delikanlidir degilmi öyle yamuk yapmazlar.
2 ona bakarsan tavuk diski yer
3 ilk defa agzindan dogru bir laf cikti
4 hayati tehlike arz edermi bilmem ama pekte saglikli oldugu denmez
http://www.youtube.com/watch?v=4j5iRFzuYUI
ateist
Dec 16 2007, 01:22 AM
Senin alakaya maydanoz dedigini, camiilerde hocalar, millete yediriyorlar. Defalarca sahit oldum buna.
Sagliga zararli olsaydi, avrupalinin ömrü, bizden uzun olmazdi.
Ayrica, hayvansal yaglar, cok tüketildiginde, domuzdu, koyundu farketmez, zararlidir.
Ondan bunda duyduklarinizi degil, gerceklere bakin. Ben domuz etiyle, haftada en az iki kere izgara yaparim. Sabahlarida domuz etinden yapilmis, salam, sosis ve pastirma yerim. Etrafimdaki herkes, domuz etyile beslenir. Hepimizde domuz gibiyiz!!!
Domuz etinin kilosu 3-5 eurodur burada. Ama koyun eti 10 euro.
Hangisi sagliga zararli biliyormusun?
Tabiiki koyun eti. Cünkü koyun etiyle beslenmeye kalkarsan, daha cok para verip, daha cok calismak ve strese girmek zorunda kalacaksin.
Karadeniz
Dec 16 2007, 01:22 AM
QUOTE(NiHiL @ Dec 16 2007, 12:05 AM)

Dumrula uğradığını farkeden her çocuk aynı tepkiyi verir.Bunları yazarken kaşlarını çatıp ağzından köpükler çıkararak ve hayvanca bi argoyla homurdanarak bana küfürler savurduğunu da biliyorum.Üzülme aptal olman da senin suçun değil allah öyle yaratmış seni. şükretmelisin ki daha çok versin.

evet cilgina döndüm bir an gözüm karardi kendimi kaybettim sinirden ne yapacagimi sasirdim yaa sen hastamisin sen kiminsinkide sana küfür edecem sen küfür edilmeye bile layik degilsin.
Karadeniz
Dec 16 2007, 01:27 AM
QUOTE(ateist @ Dec 16 2007, 12:22 AM)

Hepimizde domuz gibiyiz!!!
itiraf ediyortsun yani tebrik ederim insan aslini inkar etmemeli.
synapsis
Dec 16 2007, 01:30 AM
Bok yemek etininde öyle olacağı anlamına gelmez. Mantar yiyorsunuz değilmi yıllar önce bilimteknik dergisinde gübre yığınları üzerinde yetiştirilen kültür mantarları resmi vardı olayı eğer bok ile badaştırırsan hiç birşey yememen lazım. Kefal balıklarıda genelde kanalizasyon sularının olduğu bölgelerde çok yaşar onları yerkende sorunun varmı. Üstelik ila işe bok açısından bakıyorsan kendi türüne ait bok en çok zararlıdır hayvandan insana geçen hastalık sayısı sınırlıdır. Domuz eti hiç yemedim ama denemek isterdim tadının kötü olduğuna ait iddiaların tamamen damak tadı ile alakalıdır. Sana zarar vermediği sürece her türlü protein kaynağı afiyetle yenebilir. Televizyonda Afrikada böcük kızartıp yiyen yerlileri görünce biraz mide bulantısı verir ama alıştıktan sonra onlarda yenebilir güzel protein kaynağıdır kısıtlı kaynaklarda yaşamda kalmanı sağlar. Domuz eti hakkında bildiğim olumsuz tek ayrıntı kesildikten sonra kısa sürede tüketilmesi gerektiği çünkü kolay bozulmaya daha meğili olduğudur. (Balık etide böyledir ama) Birde paraziter hastalıkların daha sık görüldüğüdür ama çiftlik hayvanında yine bu sorun görülmeyecektir. Üstelik bu kadar hastalık taşıyan bir hayvan olsa doğada bu kadar yaygın bulunmazdı. Domuz tarihi çok eskilere dayanan evrim yönünde çok başarılı ve çok akıllı hayvandır hatta köpeklerden bile daha akıllı olduğu söyleniyor.
Et bulursanız yiyin kardeşim ister kızartın ister ızgara yapın hatta yanında bira yada şarapta açabilirsiniz. Et yiyen hayvanlar her zaman doğada daha sağlıklı ve başarılı olmuştur.
NiHiL
Dec 16 2007, 01:33 AM
QUOTE(Karadeniz @ Dec 16 2007, 01:27 AM)

itiraf ediyortsun yani tebrik ederim insan aslini inkar etmemeli.
yine zekanı gösterdin! akıllıca bişey söylediğini mi sandın şimdi onun aslının domuz oluğunu kabul etmişsen sende domuzsun demektir! İnsansan eğer tabi yok eğer sende peygamber filan olduğunu idda ediyosan o ayrı
ama ben başka bişey sorucam neden sürekli şahsa saldırıyosun.Amacın ne ki? yaşın kaç senin? 12? 13? 17 olabilir en fazla
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.