Antimuhammed
Dec 5 2007, 10:54 PM
Kurban Bayramına az bir zaman kaldı. "kan" bayramı... vahşilik, vahşet.. Çocukluğum aklıma geldi birden bire. Her Kurban Bayramında evden kaçmak isterdim. Bırakın evde pişen kurban etini yemesini kokusuna bile tahammül edemezdim. Annem yeminler ederdi benim için pişen yemeğe hiç bir şekilde kurban eti katılmadığına. Zaten ben bir kokladım mı anlardım kurban eti katılıp katılmadığını. Hele hayvanların kesilip derilerinin yüzülüp karınlarının delik deşik edildiği ve bütün bunların çoluk çocuk herkesin gözü önünde cereyan ettiği o vahşet anları aklımdan bir türlü silinmedi.
Maalesef yeni bir hayvan katliamı sezonu pek yakında. Kaç senedir kurban bayramı yaşamadım cidden unuttum. İş hayatına atıldıktan sonra kurban bayramlarında soluğu uzaklarda alırım. Artık ailemi ikna ettim iki bayramdır hayvan kesmiyorlar. Kurban için ayrılan parayı hayır kurumlarına bağışlıyorlar. İlk sene kendilerini eksik hissetmişlerdi. Ahlanıp vahlandılar. Ama kimsesiz çocukların yeni ayakkabı, oyuncak, pantolon sevinçlerine şahit olduktan sonra sızlanmaları kesildi
Maalesef 21 yy da hala ortaçağ görüntüleri... Ben anlamıyorum. Anlamayacağım da. Ben artık bugünlere "bayram" diyemiyorum. Vejeteryan değilim ama "insan"ım... Canlarınla can bulduklarımızın canlarını alırken bu kadar vahşete izleyici kalmayı kabullenemiyorum. Artık "kan" görmek istemiyorum!. İnsanlar sevap kazanacaklar diye durduk yere toplu katliam yapmak zorundalar mı? Eğer bir hayvanın kanını dökerek sevap yazan Allah varsa elbette ona inanan kulları akan kanlar içinde manevi haz duyacaktır. Öldurmeyi dini gorev olarak kabul eden cani zihniyet bu caniliklerine maneviyat diyecekler.. Bir ibadet olarak can alma, ibadet gibi kutsal bir hadisede bir canlının hayatına kast etmek ne derece doğru? Bu yüzden Müslümanlar kalkıp efendim kasaplarda satılan hayvanlarda kesiliyor demesinler. Kasaplık hayvanı kesenler bu işten manevi bir haz almıyorlar.
Oysa İslam siteleri ''Kurban Bayramı, bir huzur iklimidir '' diyor. Siz huzur bulacaksınız diye hayvanları katletmek ne kadar doğru? Kaldı ki hayvan katletmedende huzur bulmanın bir sürü yolu mevcut. Günümüzde artık insanın ısınma, giyinme, eğitim, barınma, sağlık gibi onlarca ihtiyacı mevcutken senede bir kere yarım kilo et dağıtmak nasıl bir huzur verir? Hele hele Türkiye gibi sağlık konusunda geri kalmış bir memlekette devlete ait eskimiş binalarda karmaşa içinde verilen sağlık hizmeti gözlerine batmazken yarım kilo et dağıtmaktan nasıl huzur duyulur? Bu etleri dağıtanlarda dağıttıkları insanlar gibi her tarafı dökülen devlet hastanelerinin eline düşmektedirler. Fırsatınız varsa gidin ve devlet hastanelerinin 1970 li yıllardan kalma içler acısı halini görün. Gelin bu bayram hayvanların canını bağışlayın ve bu parayı sağlık kuruluşu yapımı için bir kampanya başlatarak oraya harcayın. İnsanlarımız güzel hastanelere giderek o insanı daha bir kasvete sokan;eskimiş, dökülmeye yüz tutmuş yapılardan kurtulsunlar.
Biz zengin ülke değiliz.. Yüz binlerce hayvanı ‘kesmek için kesmek’ gibi bir lüksümüz yok. Fakir senede bir kere et yemekle fakirlikten kurtulmaz.. Bu ilkel adeti gelin bırakın ve daha hayırlı işler yapın.. İslam kamuoyu Kurbanın nasıl kesileceğini tartışacağı yerde artık bunları tartışmalı.
hayvanadam
Dec 5 2007, 11:01 PM
gelsin gelsin,et girsin bünyeye.
mutluizm
Dec 6 2007, 10:45 AM
Türkiye , eskiye göre biraz toparlandı. Belirli kurban kesim yerleri belirliyorlar, orada kesiyorlar. Eskisi gibi her sokak kan gölü değil. Ayrıca, kurban kesmek yerine, bağış yapanların sayısıda çoğaldı.
redfinity
Dec 6 2007, 11:17 AM
Ankarada oturdugumuz apartmanin muslumleri (yani hepsi) en buyuk hayvani kim alacak sidik yarisina girerlerdi. Apartmana deve sokmayi zorladilar. Dapdaracik komurluklerde zavalli koyunlar yan yana sigabilmek icin arka ayaklari uzerine kalkmak zorunda kaldilar.
Karsimizda ki apartmanda kurban kesip balkondan sokaga kelle attiklarini hatirliyorum. Kelle kanlar icinde yokustan assagiya yuvarlanmisti.
Ramazanda da sabahin korunde apartmana girip davul calarlardi. Bir ritm filan olsa yuregim yanmayacak. Bir kapiyi calar gibi calarlardi. Gecenin gec saatlerine kadar ders calismisim, ertesi gun sinavim var. Tek istedigim sey uyumak...Yok efendim herkes sahura.
Musluman arkadaslar, "inancimiza niye saygi gostermiyorsunuz" diye soruyordunuz. Siz bize saygi gosteriyor musunuz? Iste uzun bir listeden iki kucuk ornek. Ne dusundugunuzu bilmek istiyorum. Laiklik? Tamam laiklik. Ama benim gozumun onunde hayvan kesmeyin, davul calmayin. Ezaninizla kulaklarimi yormayin. Abdest almak icin ayaginizi beni kullandigim lavaboya sokmayin. Yurudugum kaldirimda namaz kilmaya kalkmayin. Devleti yonetmeye kalkmayin. Okullardan elinizi cekin. Yani bir sekilde gorunmez olun. Ondan sonra istediginiz kadar ibadet edin. Cennet sizin olsun.
bu ay yine hayvan katliami yapilacak..merak ediyorum neden en ufak bir bokta kendilerini on plana cikaran hayvan hakari dernegi ve bunun gibi dernek ve orgutler neden bu katliama sessiz kaliyor?
darkness
Dec 6 2007, 06:42 PM
QUOTE(obs @ Dec 6 2007, 06:02 PM)

bu ay yine hayvan katliami yapilacak..merak ediyorum neden en ufak bir bokta kendilerini on plana cikaran hayvan hakari dernegi ve bunun gibi dernek ve orgutler neden bu katliama sessiz kaliyor?
Cünkü delikanli degiller,aynen orucun zararini anlatmayan doktor yada haca gitmeyin paranizi fakirlere, aclara harcayin demeyen din tacirleri gibi.
mutluizm
Dec 7 2007, 09:46 AM
QUOTE(obs @ Dec 6 2007, 05:02 PM)

Onlar hayvansever değil, kedi-köpeksever.
HakkiBulut
Dec 7 2007, 11:57 AM
Yazdıklarınızı okudum katılıyorum size , gelecek kurban bayramınız şimdiden kutlu olsun, nice mutlu kutlu kurban bayramlarına.
isturbo
Dec 8 2007, 08:23 PM
Köylülükten kurtulamadığımız gibi kurban illetindende kurtulmamız çok zor görünyor arkadaşlar.
Atatürk gibi kararlı birisi bile bu toplumu bu pislikten arındıramadıysa bundan sonra çok zor
Bir insan başka bir canlıyı allaha neden kurban eder? hadi bizim köylüler bunu 1500 yıllık bir törenin parçası olarak yapıyor.
Benim sorunum buralara gelip embesil embesil hala islamı savunan beyinsizlerle
Açıklayın bana bir ineği gırtlağından keserek kafasını boynundan ayırıp tanrıya kurban etmenin neresi mantıklı
Bizim bilmediğimiz ancak siz islama gönül vermiş kendini bir skm sanan ulema yetkilileri sizin bildiğiniz başka bir şeymi var
yoksa allah bu hayvanların bizim bilmediğimiz bir tür bio enerjisiylemi nasipleniyor.sıra bizedemi gelecek. Ey adnan hoca feto
sizler bir açıklama yapamazmısınız?.
Neden çıkıp insan gibi demessiniz tamam biz onları yemek için kesiyoruz ama bu iş mezbahalarda yapılyor
kasaplar çözüyor o işi köfte ve biftek sanayisi var ok lafımız yok sonuçta biz insanız onlar hayvan ve bu şart.
Bir çoban sırf kendisini fena halde sinirlendirdiği için bir keçisini kesmişti gözlerimin önünde
bende ordaydım ve keçi gerçekten benide çok sinirlendirmişti.Çoban onu keserken içten tuhaf bir haz duymuştum,hayvan hayvandır zeka yoktur
akıllı değildir vs.öyle olmasaydı salak köpekler habire yola uluorta çıkmaz ve yollarda pestil olmazlardı bunu öğrenirlerdi
dolaysıyla hayvan ve insanı akıl bazında ayırmak şart.
bizler akıllı yaratıklar olduğumuza göre,zaten hayvanları istediğimiz zaman kesip pişirip yiye bildiğimize göre bu kurban saçmalığı nedir?
2007 yılında yaşıyoruz artık dünya globalleşti şimdi osursan ve önemliyse avustralyadan duyulyor. avcı ve toplayıcı toplumların hiç bir şey
bilmediği zamanlarda uydurduğu saçma ibolu isolu saçma melekli koçlu hayalperest ve yoz öykülerin esiri olmayın ananıza babanıza karşı çıkın
kurban kesme saçmalığına bulaşmayın anlatılan öykülerin alayını winzip veya winrar programıyla maximum düzeyde sıkıştırın ve doğruca çöpe
yollayın benden söylemesi.....
mazot
Dec 8 2007, 08:42 PM
Büyük ihtimalle sen her gün ocakbaşında hayvanları kuşbaşı kuşbaşı yiyorsun..
Bak seni herhangi bir ciğercide görürsem karışmam..
Antimuhammed
Dec 8 2007, 08:49 PM
İsturbo nun başlığı ile birleştirilmiştir..
Mazot iki şeyin arasında ayrım yapmanı dilerim.
Öldurmeyi dini gorev olarak kabul eden cani zihniyet bu caniliklerine maneviyat diyecekler.. Bir ibadet olarak can alma, ibadet gibi kutsal bir hadisede bir canlının hayatına kast etmek ne derece doğru?
Bu yüzden Müslümanlar kalkıp efendim kasaplarda satılan hayvanlarda kesiliyor demesinler. Kasaplık hayvanı kesenler bu işten manevi bir haz almıyorlar.
Naklov
Dec 8 2007, 08:55 PM
Antimuhammed söylediklerinize katılmakla beraber bir görüş eklemek istiyorum.
Şu anki çoğu müslüman o hayvanların kesilmeyi kendilerinin de istediğini söylüyorlar.
Peki neden onları beraberce katlettiklerinde yanlarından birer birer ayrılan arkadaşlarını gören koyunlar çıldırıyorlar?
Neden boğazına sarılmış ipi yırtarcasına yerlerinden fırlıyorlar!
Neden korku içindeler, onlara arkadaşlarının ölümünü gösterenler ne kadar da acımasızlar...
Eski adıyla volkan110...
Cutie
Dec 8 2007, 09:12 PM
Kan akitmak iyidir dediklerini duymustum..
Mesela bir ev alindiginda ya da bir is yeri acildiginda bir hayvan kesip kan akmasi iyidir derler
Kurban bayramiyla da ilgili bisey saniyorum kan akitmanin iyi oldugunu dusunuyorlar
Nedeni nedir bunun ? Neden kan akmasi iyidir, anlami nedir ? Bilen var mi ?
isturbo
Dec 8 2007, 09:18 PM
Neden çıkıp insan gibi demessiniz tamam biz onları yemek için kesiyoruz ama bu iş mezbahalarda yapılyor zaten
kasaplar çözüyor o işi köfte ve biftek sanayisi var ok lafımız yok sonuçta biz insanız onlar hayvan ve bu şart.
ama bu yaptığımız dini vecibe artık günümüz koşulları için çok ilkel.
Zaten atalarımızda aynı düzeyde ilkelmiş eğer öyle olmasaydı islam gibi bir çapul ve diktatörlük öğretisini bin yılı geçkin uygulamazlardı.
Hala hayvanlıktan kurtulamadığımızdan,aklımızı ve zihnimizi bacak arası namus düzenbazlıklarından kurtaramadığımızdan dolayıdırki,
aile salonunda tartışılması gereken bu konu burada pislik bir dinsiz tarafından irdeleniyor.insan toplumlarının gerçeği idrak etmeleri
bazen bin yılı aşa biliyor.
İslamın şeriat yayılmacılığı felsefesini yaşayarak öğrenen birisi olarak söylüyorumki allahtan zayıf oldukları,
bir hiç,bir sorun oldukları zamanlarda yaşıyoruz.Yok eğer öyle olmasaydı,mohaç savaşının olduğu dönemde olsaydı,hiç şansınız yoktu.
Ha cengiz ha timur,osmanlıların cizye üzerine kurdukları balkan felsefesi,atalarımız hakkında islam şeriatının
uygulamaları ve övüne övüne bitiremediğimiz şanlı tarihimiz vs vs vs
bu kesinlikle dışlanması ve yadsınması gereken ve hatta tanrıya isyan edilmesi gereken yaptırımlarını kurandan çıkaracak
baba yiğitler nerde ve yine açık açık söylüyorumki bu toplum bu kurban ilkelliğini çift S terk edecek başka yolu yok.
arkadaşlar arasında eğlenirken yapılmış kuzu çevirmeye şimdilik lafımız yok
Antimuhammed
Dec 9 2007, 04:35 PM
Eski Sümerde ilginç bir yazı buldum. Koyunlar ve kurban üzerine.
Kurban kelimesi, Sümercede de "puhu", yani ‘insanın yerine geçen’ demektir. Dahası, "dinanu" olarak da adlandırılmaktadır ki, burada artık sunulan kurban ile kurban sunucu aynılaşan bir anlam taşımaya başlamaktadır:
“Koyun (urişu), insanın (dinanu) bizzat kendisidir: insan hayatı için bir koyun sunacak; koyun başını insan başı için, koyun boynunu insan boynu için, koyun göğsünü insan göğsü için (yerine) sunacak.” (E. Dhorme. Les Religions de Babylonie et d’Assyrie. Page. 229)
Eski insanlar insan kurban törenleri yerine ata olarak kabul ettikleri hayvanı koymuşlardır. O hayvan kendileridir, soylarıdır, atalarıdır. Bu şekilde insan kurban etme dönemi aşılmıştır.
Kuran’da ise ‘kurban gerdanlığı’ sözcüğü, insan-kurban geçişmesinin şekilsel bir izi olarak bulunmaktadır:
5.2. Ey iman edenler! Allah'ın (koyduğu, dinî) işaretlerine, haram aya, (Allah'a hediye edilmiş) kurbana, (ondaki) gerdanlıklara, Rablerinin lütuf ve rızasını arayarak Beyt-i Haram'a yönelmiş kimselere (tecavüz ve) saygısızlık etmeyin. İhramdan çıkınca avlanabilirsiniz. Mescid-i Haram'a girmenizi önledikleri için bir topluma karşı beslediğiniz kin sizi tecavüze sevketmesin! İyilik ve (Allah'ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın. Allah'tan korkun; çünkü Allah'ın cezası çetindir.
Kuran'ın burada saygı gösterilmesini istediği ve gerçek anlamı daha Muhammed zamanında sislere gömülmüş olması gereken 'kurban gerdanlığı', sonraları ‘kurbanın süslenmesi’ olarak devam etmiştir. Bu ‘kurban süsleme’ işlemi gerçekte, bireyin (aidi olduğu toplum birimin) kimlik belirlenim sembollerinin (renk, totem, damga vb. biçiminde) kendi yerine, kendi adına ve kendi olarak kurban ettiği hayvana taktığı araçlardan başka bir şey değildir.
sanem
Dec 10 2007, 04:56 AM
QUOTE(Cutie @ Dec 8 2007, 09:12 PM)

Kan akitmak iyidir dediklerini duymustum..
Mesela bir ev alindiginda ya da bir is yeri acildiginda bir hayvan kesip kan akmasi iyidir derler
Kurban bayramiyla da ilgili bisey saniyorum kan akitmanin iyi oldugunu dusunuyorlar
Nedeni nedir bunun ? Neden kan akmasi iyidir, anlami nedir ? Bilen var mi ?
Tam bilgim yok aslın da ama hocam birgün kurban psikolojisini açıklarken şöyle demişti"Kurban içimiz de biriken şiddet duygusunu gidermek için de var" demişti yani kan insanın şiddet duygusunu köreltiyormuş.Hatta devamın da meksikalıların boğalara yaptıkları zulmu ve batı da boksun bu kadar revaçta olmasını da buna bağlamıştı.Çünkü bu toplum da kurban gibi bir ibadet yok.Osmanlıyı incelersekte biz de hiç böyle şeyler görülmemiştir.En fazla güreş vardı..
sanem
Dec 10 2007, 04:59 AM
Çok afedersiniz onlar İspanyoldu..meksika yemek tariflerini inceliyodum.
synapsis
Dec 15 2007, 11:54 PM
Ramazan bayramını severim mesela çoğunluğun müsliman olduğu ülkemde seninde hayatın değişmiş olur ister istemez. En basitinden heryerde rahat yiyip içemezsin, sigara içemezsin şehirin göbeğinde bile olsan sanki birilerin gelip "Utanmadan mübarek ramazan ayında herkezin önünde sigara içiyorsun seni kafir seni müslüman mahalesinde saylongoz yedirtmezler" al sopayı kafana diyebilir. Büyük şehirlerde çok ufak bir ihtimaldir ama yinede bunun baskısını hissedersin başına böyle birşey gelse haklı durumda da olsan kendini savunmaya cesaret edemeyebilirsin. İftar zamanları trafik sıkışır saatlerce trafikte beklersin. Yaya olsan bile iftarını zamanında açmak için gazı kökleyen bir şöförün arabası altında kalabilirsin dikkatli olmak gerekir. Gün içerisinde aç kafa yüzünden patlamaya hazır bomba gibi dolaşan bir sürü insan, ibadet ettiği için sana bulaşmayabilir ama Hero filmindeki gibi zihninde seni kıtır kıtır kesiyordur. İşte sırf bu yüzden Ramazan bayramlarını severim çünkü artık kabus bitmiştir herkez rahatlamıştır hem tatlı yersin hem eski dostlar akrabalar ile bir arada olursun. Bu yüzden ramazan bayramlarını çok severim.
Ama kurban bayramlarını küçüklüğümden beri sevmem. Biz küçükken genelde apartman kültürü yoktu kurbanlar alınır beslenir odan sonra kesilirdi. Küçükken o kurbanları sanki evcil hayvanımız gibi severdik oynardık onlarda alışırdı bizlere peşimizden bile gelirlerdi. Sonrada gözümüzün önünde kesilmesine şait olurduk bu yüzden tanrıdan küçükken çok korkardım sanki tanrı bana kızarsa böyle hunharca yöntemle yok edeceğine inanırdım. Şu anda mahale önünde kurban kesenler pek yok, esiden çok daha fazlaydı özlelikle yazın o kan, iç organların kokusu can çekişen hayvanların melemesi. Küçükken kurban bayramlarında yağmur yağması için dua ederdim ederdim çünkü a vahşet sahnesine tekrar tekrar tanık olmak istemezdim. Hayvanların neslini kuratacak kadar yapılan bu vahşetin nedeni nedendir. Kurbana ayıracağın para ile ağaç dik bir fakire aynı parayı al hediye et. Birde kurban baramın öcesi o aptalca telaş nedir çoğu kurban kesmese bile kestik der yalanın nedeni ibadetini yerine getirmemekten dolayı duyulan üzüntü değil maddi olarak kurban almamış olmanın verdiği ezikliktir. Ya kesenlere nedemeli sanki askerlik anısı gibi anlatır olayı işte butlarının şuna şuna verdik şöylede yaptık böylede. Biryerlerde duymuştum kredi kartı ile kurban satımı vardı ki dumurun böylesine şait olmamıştım.İşte bu yüzden kurban bayramlarını hiç sevmem.
Önümüz bayram yüzde birlik bir azınlıkta olsakta adetlerimiz gereği birlikte bayramlaşacağız gönül alacağız bol bol tatlı yiyeceğiz. Herkeze iyi bayramlar. Biraz erken oldu ama yazmaya fırsat bulamıyabilirim.
Cutie
Dec 16 2007, 01:07 AM
Zavalli hayvanlari bogazlayacaklar..
Gercekten cok ilkel bir olay su kurban kesmek.. Ne zaman birakacaklar su isleri merak ediyorum
herakles
Dec 16 2007, 04:13 AM
Ben farklı bir başlık açmaktansa burdan yazayım dedim:)
Trafiğe çıkacak kardeşlerime dikkatli olmalarını diliyor bayram bilançoları denen rezaletten uzak olmalarını temenni ediyorum...
1-)Hız yapmayın.Hız limitlerine mutlaka uyun.Trafik işaret vs bütün kurallara uyun..
2-)Emniyet kemerinizi takın.
3-)Kış şartlarını ve trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurup ani hareketlerden mutlaka kaçının.
4-)Alkollü direksiyona geçmeyin.
5-)3 saatte bir mutlak mola verin.
6-)Aklınıza çok fazla birşey takmayın.
7-)Zincir bulundurun.Lastik,antfriz ,motor yağı, radyatör suyu silecek suyu vs kontrollerini yapın..
8-)Dikkatinizi dağıtacak geveze ve yaramaz kişi ve çocukları yanınıza oturtmayın.
9-)Mümkün mertebe gündüz yolculuğunu ve bildiğiniz yolu tercih edin.
10-)Cep telefonunuzu pantalon cebine vs koymayın..Hatta siz konuşmayın...
Aşağıdaki madde müslüman kardeşlerime ek olarak;
11-)Ayetel kürsi 3 külhü bir elham okuyun:) Şaka şaka

İnanan inanmayan arkadaşlar hiçbirşey sağlınızdan önemli değil:)
Selam.
Azdaean
Dec 16 2007, 06:24 PM
Sapıtmış inançları için insanları bile öldürmekten çekinmeyen Müslümanyaklardan, hayvanlara karşı merhamet göstermeleri beklenebilir mi gerçekten?
Onur
Dec 16 2007, 06:33 PM
Sadece kesilen kurbanliklarin degil, butun kesilen hayvanlarin uyutulmasi ya da bayiltilmasi gerekir. Eminim ki bircok Musluman, tipki eskiden ben de oldugu gibi, bu kesim isleminden uzuntu duyuyordur. Kim kan gormeyi sever? Ya da kim boyle bir manzarayi sevincle karsilar?
Ornegin kasaplar bu isi, ailelerini gecindirmek icin yaparlar ve eger psikolojik bir sorunlari yoksa bundan herhangi bir zevk almazlar. Eger bu kesim islemi uzman kasaplar nezaretinde, kurbanliklar uyutularak ya da bayiltilarak yapilirsa, ortada bir sorun kalmaz.
Yani esas sorun, sadece kurban bayraminda kesilen hayvanlar degil, helal haram cilginligi ile hayvanlari bayiltmadan kesip dogramaktir. Ustelik hayvanlari acidan bagirtarak yapilan bu kesme islemi de coluk cocugun onunde gerceklestirilmektedir....
ubermensch
Dec 16 2007, 06:45 PM
bazi futbol klupleri sezon acılısında kurban keserler, niyeyse
dinsavar
Dec 16 2007, 06:55 PM
QUOTE(ubermensch @ Dec 16 2007, 07:45 PM)

bazi futbol klupleri sezon acılısında kurban keserler, niyeyse
Onlarda müslüman yoksa sen ateistmi sandın ?
Keeh kehhhhhhhh keeeeeeeeeeeeeh
dindar20
Dec 16 2007, 09:05 PM
Toplumda zenginler ve orta halliler yaninda, aylarca et yüzü göremiyen yari aç yari tok gezip te durumlarini belli etmeyen onurlu, sahsiyetli yoksullar vardir. Çogu defa bunlar yüzsuyu dökmezler, kimseden bir sey isteyemezler, Iste bu tip yoksullar için Kurban Bayram'i Allah Teâlâ'nin bir ziyafetidir. Bu ilahî ziyafetle yoksullarin da gönülleri alinmis olacak, onlar da toplumdaki refahtan paylarini almis olacaklardir. Bu da sosyal adaletin yayginlasmasinda ve insanlarimiz arasindaki sevgi baglarinin kuvvetlenmesinde etkili olacaktir.
Kurban bayramında bütün Müslümanlar'in kalbi; dostluk, kardeslik, sevgi, saygi, acima, yardimseverlik ve dayanisma duygulari ile dopdoludur.
dinsavar
Dec 16 2007, 09:10 PM
QUOTE(dindar20 @ Dec 16 2007, 10:05 PM)

Toplumda zenginler ve orta halliler yaninda, aylarca et yüzü göremiyen yari aç yari tok gezip te durumlarini belli etmeyen onurlu, sahsiyetli yoksullar vardir. Çogu defa bunlar yüzsuyu dökmezler, kimseden bir sey isteyemezler, Iste bu tip yoksullar için Kurban Bayram'i Allah Teâlâ'nin bir ziyafetidir. Bu ilahî ziyafetle yoksullarin da gönülleri alinmis olacak, onlar da toplumdaki refahtan paylarini almis olacaklardir. Bu da sosyal adaletin yayginlasmasinda ve insanlarimiz arasindaki sevgi baglarinin kuvvetlenmesinde etkili olacaktir.
Kurban bayramında bütün Müslümanlar'in kalbi; dostluk, kardeslik, sevgi, saygi, acima, yardimseverlik ve dayanisma duygulari ile dopdoludur.
Bunların hepsi sizin uydurduğunuz bahaneler. Tanrılar için bir canlıyı kurban etmek binlerce senedir süren putperestlik geleneği. İslamda putperstlik olduğu için bu geleneği devam ettiriyor. Başka bir moh değil.
Eğer maksat fakirlere et yardımı olsa idi herhangi bir kasaptan hijyen ortamlarda hazır keslimiş etleri dağıtabilirdiniz. Ama bunun mümkün olmadığını sağır sultan bile biliyor.
Bir hayvanın kurban olabilmesi için gereken şartların ne olduğunu saydırmayın şimdi bana.
ubermensch
Dec 16 2007, 11:34 PM
QUOTE(dinsavar @ Dec 16 2007, 06:55 PM)

Onlarda müslüman yoksa sen ateistmi sandın ?
Keeh kehhhhhhhh keeeeeeeeeeeeeh
yani stattaki o islemin akabinde (ki birde akan kan sporcuların alınlarına surulurmus),itinayla tek kurbanin eti yoksullara ulastiriliyorsa, bir nebze anlasilir oluyor da.. eheh neyse
KudretŞandra
Dec 17 2007, 09:00 AM
Kurbanınızı yiyim.
primat
Dec 17 2007, 04:57 PM
Kurban bayramıyla ilgili birkaç soru var aklımda. Kurban bayramında kesilen onca hayvan -ki kesilmeden evvelde kovalanmak, şiddete maruz kalmak gibi onca işkenceye maruz kalıyorlar- et yesinler diye bir kısmı (güya) fakirlere dağıtılır. Oysa en müslüman geçinen, bunla övünen iller bile kestiği kurbanı sucuk yapar, yıl boyu yensin diye. Fakire dağıtılması gereken et sucuk olup balkonlarda kurutulur. Ya da aile bireyleri birleşip, parçaladıkları hayvanı kendi arlarında pay ederler. Bu büyük bir handikap değil midir?
Madem fakir insanlara et dağıtılacaksınız, bunu neden yılın bir gününe endeksliyorsunuz. Madem o kadar yüce gönüllüsünüz, kurban bayramında değil de farklı tarihlerde kurban kesin ne değişir?
sadeceta
Dec 17 2007, 05:04 PM
primat evet çok güzel ve her şeyi ortaya koyan sorularının devamını diliyoruz Yce Allahtan sorki öğrenesin değilmi ama

öncelikle ben zaten islamın doğru yaşanıldığını değil bırak yanlış yaşanlımasını aksine yanlış yaşanıldığını bile düşünmüyorum. Yaşanılmadığını savunuyorum (lütfen bakınız islami emirler, topluma ve kişiye sağladığı faydalar. ) "bir hadise anlatayım kitaplardan aktarılan Bir gün kurban kesilir peygamberin evinde ve dağıtılır yoksullara, eşine "ne kadarı bize kaldı" diye sorunca eşide "sadece kürek kemiği kaldı der, O yani bize kürek kemiğinden başka her yeri mi kaldı" der. düşünün biraz
primat
Dec 17 2007, 05:11 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 17 2007, 05:04 PM)

primat evet çok güzel ve her şeyi ortaya koyan sorularının devamını diliyoruz Yce Allahtan sorki öğrenesin değilmi ama

öncelikle ben zaten islamın doğru yaşanıldığını değil bırak yanlış yaşanlımasını aksine yanlış yaşanıldığını bile düşünmüyorum. Yaşanılmadığını savunuyorum (lütfen bakınız islami emirler, topluma ve kişiye sağladığı faydalar. ) "bir hadise anlatayım kitaplardan aktarılan Bir gün kurban kesilir peygamberin evinde ve dağıtılır yoksullara, eşine "ne kadarı bize kaldı" diye sorunca eşide "sadece kürek kemiği kaldı der, O yani bize kürek kemiğinden başka her yeri mi kaldı" der. düşünün biraz
Soruma cevap alayım lütfen!!!!
Madem yüce gönüllüsün ve fakirlerin de et yamesini önemsiyorsun neden ille de kurban bayramını bekliyorsun?
sadeceta
Dec 17 2007, 05:16 PM
CEVAPLARSAM EĞER bir şeylerin değişeceğine dair kanıt isterim ve ya değişirmi ? cevap var çok güzel hemde
primat
Dec 17 2007, 05:18 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 17 2007, 05:16 PM)

CEVAPLARSAM EĞER bir şeylerin değişeceğine dair kanıt isterim ve ya değişirmi ? cevap var çok güzel hemde
neden değişsin ki, vereceğin mantıklı bir cevabın varsa buyur.
sadeceta
Dec 17 2007, 05:24 PM
ama soruların bir anlamı olmalı varabileceğin bir yer. ? evet bir şeyin belirsizliğimi daha iyidir belirsizliğimi ?
ve dikkat et ruh ve sinir hastalıklarının bahçesindeki heykeli avatar yapmışsın ...! kişi bilmediklerinin güçsüz düşmanıdır...
primat
Dec 17 2007, 05:30 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 17 2007, 05:24 PM)

ama soruların bir anlamı olmalı varabileceğin bir yer. ? evet bir şeyin belirsizliğimi daha iyidir belirsizliğimi ?
ve dikkat et ruh ve sinir hastalıklarının bahçesindeki heykeli avatar yapmışsın ...!
Cevap veremeyeceksin sanırım.
Ben bu gibi sorularla din hocalarını delirttim. Benim için cevabı belli. Belki sen, kendini sorgularsın belli mi olur?
Avatarımdaki bir sanat yapıtı, Rodin'in "düşünen adam heykelidir". Düşünüyor. Bilmiş ol istedim.
Ustinsan
Dec 17 2007, 05:37 PM
Kurban bayramı tam bir rezillik, her tarafa hayvan pazarı kurmuşlar leş gibi kokuyor pislik diz boyu. Hayvanları satmak için buraya doğudan geliyorlar ve birçok hastalığıda da getiriyorlar. Kurban pazarında hayvanları sıraya sokmuşlar kesiyorlar, kuyruğu bir görseniz 20 metre hayvanlar kesileceklerini görüyorlar. O kesilen yerler temizlikten yoksun bu hayvanları yiyen insanların ölümcül hastalığa yakalanmayacağı ne malum.
21. yy da yaşıyoruz şu din saçmalıkları yüzünden ne hallere geldik böyle devam ettikçe biz medenileşmede ilerliyemeyiz. Avrupalılar bu halimize kahkahalarla gülüyorlardır.
Andromeda
Dec 17 2007, 05:45 PM
Pagan adeti olması hayvanların seçilmesinden belli ...
ubermensch
Dec 17 2007, 05:51 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 17 2007, 05:24 PM)

ve dikkat et ruh ve sinir hastalıklarının bahçesindeki heykeli avatar yapmışsın ...! kişi bilmediklerinin güçsüz düşmanıdır...
galiba cevabi "islam in buyuk kitlelerce yanlıs yasanildigi, dolayisiyla da yasanmadigi" seklinde verdi.o zaman dogrusunu ogrenmek ve ogretmek basta senin gibi muslumanlarin, sonra da bizim olmali.
bir de konu dısına kacarak sunu sormak isitiyorum: ruh ve sinir hastaliklari idaresi o heykeli bahceye koyarak sence hastalarla dalga mi geciyorlar yani? orada o heykel sence ne anlatiyor.hatirlatayim; bir cok ruhsal bozuklukta hastanin cok zeki ve yaratıcı olduguna sık sık rastlanır, ozellikle sizofreni.ironik olan cogu bagnaz inanclilarin ateizmi hayalcilikle sık sık baglastirmasi degilmidir zaten
primat
Dec 17 2007, 06:07 PM
Soru şuydu; madem müslümanlar fakirlere bu kadar yardım etmek istiyorlar neden ille de kurban bayramında kesiyorlar.
cevap gelmediğine göre ben cevaplayayım. Kurban bayramında kesmek daha büyük sevapmış.
O halde müslümanlar kurban keserken fakirleri değil, yüksek (güya) sevaplar kazanacaklarını düşünüp, egolarını besliyorlar. Sözün kısası insanlık değil, inanç.
Şu rodin'e gelince ne demiş bir bakın; Rodin heykeli için şunu demiştir:
"düşünen bir adam,boşa hayaller kuran biri değil,bir yaratici!"
terliksi
Dec 18 2007, 02:25 AM
Kuranın böyle bir bayramı yoktur.
sadeceta
Dec 18 2007, 02:37 AM
değerli ubermensch:) Evet bunu benim anlamış olmam sizin benden daha iyi
kavrayabilecek kapasitede olduğunuz anlamına gelir ama buda şuna bağlıdır, araştırmak.
primat bu arada rodin kim yahu ne yapmış bu adam 1400 yıldır süre gelen bir inananımı var ben mi bilmiyorum. Evet düşünmeyi Allah itabında 700
fazla kere hatırlatıyor, ama sevgiliniz değil tabi.

bayram peygamberin sünnetidir. bir şeyin belirsizlik değilde belirli bir günde olması iyidir. anlayanlara veya anlamak isteyenlere cevap vardır lakin
okumaları gerekir.
mutluizm
Dec 18 2007, 10:19 AM
İnsanların boğazlarını , bismilahirrahmanirrahim diyerek kesen insanlara , koyun, dana kurban etmeyin demek , abesle iştigal olmuyor mu? (kendimide eleştiriyorum)
primat
Dec 18 2007, 03:26 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 18 2007, 02:37 AM)

değerli ubermensch:) Evet bunu benim anlamış olmam sizin benden daha iyi
kavrayabilecek kapasitede olduğunuz anlamına gelir ama buda şuna bağlıdır, araştırmak.
primat bu arada rodin kim yahu ne yapmış bu adam 1400 yıldır süre gelen bir inananımı var ben mi bilmiyorum. Evet düşünmeyi Allah itabında 700
fazla kere hatırlatıyor, ama sevgiliniz değil tabi.

bayram peygamberin sünnetidir. bir şeyin belirsizlik değilde belirli bir günde olması iyidir. anlayanlara veya anlamak isteyenlere cevap vardır lakin
okumaları gerekir.
Kendin için herhangi bir tarih belirlersen kurban kesmek için. O gün senin ve et dağıtacağın insanlar için de belirsiz olmaktan çıkar. Mesela belli bir ayın 19'unu seçebilirsin daha büyük sevap olur
primat
Dec 18 2007, 03:32 PM
QUOTE(mutluizm @ Dec 18 2007, 10:19 AM)

İnsanların boğazlarını , bismilahirrahmanirrahim diyerek kesen insanlara , koyun, dana kurban etmeyin demek , abesle iştigal olmuyor mu? (kendimide eleştiriyorum)
mutluizm, bu insanlara kurban kesmeyin demek kesinlikle absürd olur lakin kurban kesmeyin demiyoruz. Sadece tarihlerin önemini soruyoruz.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.