Tam Forum Görünümü: FARELERE TAPMAK
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
suphe
Geçenlerde ünlü bir belgesel kanalında bir tapınak gösterdiler.Bu tapınağın özelliği insanların farelere tapmasıdır.

İnanan ve inanmayan herkeze soruyorum mantıklı bir insan nasıl olurda farelere tapar.

Bal gibi tapar çünkü SORGULAMAZ !

Benim için neye inanırsanız inanın hepsi aynıdır!

İnsanlar sorgulamadan inandıkları sürece hep yanılgıya düşerler!

Şimdi inananlar anlayamayacakları için şöyle bir benzetme yapayım;(Müslüman bakış açısıyla)

"Bu insanlar kendi dinlerini sorgulamadıkları için varsayalım Müslüman olamıyorlar!"

Eğer bu mantığı kabul edersek

"Müslümanlarda kendi dinlerini SORGULAMADIKLARI için halen bunlara inanıyorlar!"

Sizleri yeniden düşünmeye sevk ediyorum
erosa
Sevk etmekle olmuyor,

Yanlış düşünen insanları doğru düşünceye çevirmek için önerin nedir?
Yanlış düşünen insanlara kendi doğrunu nasıl gösterirsin?senin doğrularınla onların doğrularının buluşturabileceğin ortak nokta ne olabilir?
Bu konu ile ilgili fikirleri olan varmı?

Peki onlara gerçekleri gösterip fikirlerini değiştirdikten sonra onlar eskisi gibi mutlu olabileceklermi?

Sevgi ve esenlikle kalın
pergel
Sorun insanların mutlu olmaları değil ki. Eğer insanlar mutlu oluyorlarsa, ister fareye tapsınlar, ister allaha. Beni ırgalamaz. Ancak, bu insanlar inançlarını bana empoze etmeye başlıyor, beni onlar gibi inanmaya ve yaşamaya zorluyorlarsa iş değişir. O zaman aptalca inançlarından vazgeçmeleri için düşünmeye de davet ederim, bana yapmak istedikleri biçimde karşılık vermeye de hazırım. Sorun budur. Burada klavye eskitmemizin de nedeni budur. Çoluğumun çocuğumun istikbalini fareye tepenların dayatmalarından korumak ve kurtarmak.
Onur
Musluman, Incil´i okudugunda ne kadar salakca yazilmis bir kitap deyip, tahrif edildigini ileri surer ve bu kitaba inananlara gulebilir. Hristiyan ise Eski Ahit´teki ahlaksizliklari gormezden gelip, sadece Kuran´dakileri gorur, ustelik durmadan da Muhammed hakkinda baslik acip dalga gecmeye calisir.

Sonra ikisi bir olup inegi kutsal sayanlarla dalga gecerler. Eminim ki inekciler de bunlarin kitaplarini okudugunda dalga gececektir.

Fare, inek, Arap putu, Yahudi mesihi farketmez. Herkes kendi taptigi seyi yuceltip, digerininkilerle dalga geciyorsa, inananlar tarafindan, bunda bir is vardir diye dusunulmesi gerekir....
erosa
QUOTE(pergel @ Dec 27 2007, 11:11 AM) *
Sorun insanların mutlu olmaları değil ki. Eğer insanlar mutlu oluyorlarsa, ister fareye tapsınlar, ister allaha. Beni ırgalamaz. Ancak, bu insanlar inançlarını bana empoze etmeye başlıyor, beni onlar gibi inanmaya ve yaşamaya zorluyorlarsa iş değişir. O zaman aptalca inançlarından vazgeçmeleri için düşünmeye de davet ederim, bana yapmak istedikleri biçimde karşılık vermeye de hazırım. Sorun budur. Burada klavye eskitmemizin de nedeni budur. Çoluğumun çocuğumun istikbalini fareye tepenların dayatmalarından korumak ve kurtarmak.

Sevgili pergel,

İşte bende bunu soruyorum onları bu fikirlerinden bireysel değil kitlesel olarak nasıl vazgeçirmeliyiz?

sevgi ve esenlikle kalın
pergel
En uzun yolculuklar tek bir adımla başlar.
dinsavar
QUOTE(erosa @ Dec 27 2007, 12:05 PM) *
Sevk etmekle olmuyor,

Yanlış düşünen insanları doğru düşünceye çevirmek için önerin nedir?
Yanlış düşünen insanlara kendi doğrunu nasıl gösterirsin?senin doğrularınla onların doğrularının buluşturabileceğin ortak nokta ne olabilir?
Bu konu ile ilgili fikirleri olan varmı?

Peki onlara gerçekleri gösterip fikirlerini değiştirdikten sonra onlar eskisi gibi mutlu olabileceklermi?
Sevgi ve esenlikle kalın

Sorun buysa önemli değil,bir paket çukulata veririz,çünkü kakaoda mutluluk hormonu varmış.

Tabiya ne diye adamların fikirleini değiştirip mutsuz yapalım garibanları. Dinlerine göre nasıl emrediyorsa,veya paşa keyifleri nasıl istiyorsa inanmayanlara her türlü baskıyı,şiddeti uygulasınlar,şeriat sistemini getirsinler kesinlikle itiraz etmeyelim,yazık olur garibanlara.

Şey pardon,siz neden burda din karşıtı yazılar yazıp o biçareleri mutsuz ediyorsunuz ? Çok ayıp ediyorsunuz çok.
PesimistAteist
Allah'a tapmışsın ya da fareye tapmışsın. Sonuçta her ikisinin de ortak noktası "baatıl inanç"tır. Tek fark: birine tapan çoğunluktur; diğerine tapan azınlıktır, cehalet dünyasında..
dinsavar
QUOTE(dinsavar @ Dec 27 2007, 06:44 PM) *
Sorun buysa önemli değil,bir paket çukulata veririz,çünkü kakaoda mutluluk hormonu varmış.

Tabiya ne diye adamların fikirleini değiştirip mutsuz yapalım garibanları. Dinlerine göre nasıl emrediyorsa,veya paşa keyifleri nasıl istiyorsa inanmayanlara her türlü baskıyı,şiddeti uygulasınlar,şeriat sistemini getirsinler kesinlikle itiraz etmeyelim,yazık olur garibanlara.

Şey pardon,siz neden burda din karşıtı yazılar yazıp o biçareleri mutsuz ediyorsunuz ? Çok ayıp ediyorsunuz çok.

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.