Tam Forum Görünümü: MÜSLÜMANLAR İNCİLİ KABUL EDERMİ
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
ataizm
Bütün müslümnanlardan duyduğum,incil de tanrının yolladığı ktapmış

müslümanlar incili tanrını yolladı derler,peki içinde incilin içinde isanın tanrının oğlu olduğunu yazar ama buna inanmazlar

yani şöyle oluyor incili tanrı yolladı ama içinde yazanlara inanmıyorum,

nasıl oluyor
DOSTANE
Dostum senin ne işin var burada..Dahi fabrikasına gitsene.
İslam İncil i ve diğer kitapları kabul eder.
Fakat bu kitapların değiştirildiğini söyler..Değiştirilmiş kitabın nesine inanalım..Ona bakarsan İncil'de Hz. Muhammed'in geleceğide açık olarak yazıyor ama adamlar bunu kutsal ruha çeviriyor..Suç kimde?
Esasen diğer üç kitapta Allah tarafından gönderilmiş hak kitaplardır...
Biraz araştır istersen..
Turk50
QUOTE(ataizm @ Dec 27 2007, 08:49 PM) *

müslümanlar incili tanrını yolladı derler,peki içinde incilin içinde isanın tanrının oğlu olduğunu yazar ama buna inanmazlar

nasıl oluyor

Tevrat, Zebur, Incil ve Kuran hepsi Allahin kitaplari

hepsinede inaniyoruz fakat ilk ücü degistirildi, biz degistirilmeyene inaniyoruz!
Allah son olarak Kuran-i kerimi gönderdi! Ve onu degistiremediler hicbir zaman ve degistiremezlerde! Sadece meallerini degistirebilirler!

Simdi Yahudiler ve Hristiyanlar soruyorlar Müslümanlara

Allah isteseydi, kitabini koruyamazmiydi?
bizim cevapta: Allah birisi ötekini öldürmek isteyince, öldüreni koruyamazmi?
Elbette korur! Ama hersey ona kalmis birsey, o herseyin iyisini bilir! smile.gif
Dimension

Aslinda:Hiristiyanlar Isaya Kitap verildigine Inanmazlar.
Isanin yanindaki 4 Müridinin,Ölümünden sonra yazilmistir Incil.Yani bu Müritler: Duyduklari,Gördükleri,Algiladiklarindan Bahsederler, Incilde.
O yüzden Incilde 4 Anlatim vardir.Markusa göre,Johanaya göre,Lukasa göre,Matheyusa göre .4 Düde ayni Konuyu degisik bicimde anlatirlar.Birisi At Siyah der Ötekisi Katir Siyah der Misali.-Ötekisi,ben gitigini görmedim der vs.
Incilin Ilk yarisi Ise Eski Ahitdir.Yani Tevrat; bu bölümde Yahidelere ve Tevrata atip tutar Incil.
Niye Hz.Isa ve Incilin geldigini Ispatlamak sekli ile.
Buna kiyasla Kuranin da Ilk Ikibölümünde:Tevrata ve Incille atip Tutarak baslamasi Lazimdi.
SAYGILAR.
Cutie

Yahsuah'nin (isa) ogullugu fiziksel degil,ruhsaldir.Ozdesligi tanimlamak icindir.Fiziksel veya cinsel bir kavram degildir. Muslumanlar bunu anlamaz,kabul etmezler..

Bunu muhammed yanlis anladigi icin kuranda da yalan yanlis kulaktan dolma biseyler yazilmis..Elbette Yahsuah'in tanri oglu oldugunu reddediyor ki kendi otoritesi sarsilmasin.. Kendisi sadece allahin gonderdigi bir elci (?!)!!

Bazi muslumanlar hem incil ve tevrat'in ayni allah(?!) tarafindan gonderildigini iddia ederler hem de bu kitaplarin tahrif oldugunu iddia ederler..

Ama kendi kitaplari kuran onlari yalanlar..

Kuran ne der " Allah'ın kelimeleri değişmez. İşte bu, büyük kurtuluştur.? (Yûnus 10:64)

Islam ve kuran basli basina celiski yumagi..
ataizm
peki incilin değiştirildiğini söyleyen müslümanlar

acaba kendi kitabı olan kuranın örjinal nerde olduğunu cevaplıya bilrlermi,

incilin yalan olduğunu kabul edebilen kuranında yalan olduğunu bir gün kabul edebilir

neyse sorum kuranın orjinalı nerde
Turk50
QUOTE(Cutie @ Dec 27 2007, 09:07 PM) *
Yahsuah'nin (isa) ogullugu fiziksel degil,ruhsaldir.Ozdesligi tanimlamak icindir.Fiziksel veya cinsel bir kavram degildir. Muslumanlar bunu anlamaz,kabul etmezler..

Bunu muhammed yanlis anladigi icin kuranda da yalan yanlis kulaktan dolma biseyler yazilmis..Elbette Yahsuah'in tanri oglu oldugunu reddediyor ki kendi otoritesi sarsilmasin.. Kendisi sadece allahin gonderdigi bir elci (?!)!!

Bazi muslumanlar hem incil ve tevrat'in ayni allah(?!) tarafindan gonderildigini iddia ederler hem de bu kitaplarin tahrif oldugunu iddia ederler..

Kuran ne der " Allah'ın kelimeleri değişmez. İşte bu, büyük kurtuluştur.? (Yûnus 10:64)

O celiski dedigin Kuran, senin herseyini kurtarabilir tövbe edersen!
Dimension
QUOTE(Cutie @ Dec 27 2007, 09:07 PM) *

.

Evet Tanri sadece kendi Özeliklerini vermistir Hz.Isaya.
Bedenini degil.
Yani güzel Ahlak.O yüzden Benim oglum der.
mefisto
QUOTE(Dimension @ Dec 27 2007, 08:13 PM) *
.

Bedenini degil.

God as father doesn't mean that God is father (or mother). We imagine God both as mother and father, we realize how inadequate there and any other metaphors are to express the creative love of God. Nevertheless we spaek of this love in language that is familiar and dear to up, the language of mothers and fathers who give us life,from whose bodies we come, and upon whose case we depend...

baba oğul mesabesini iyi ayarlamış gibi gözüküyor..
murtimuro
QUOTE(DOSTANE @ Dec 27 2007, 07:57 PM) *
Dostum senin ne işin var burada..Dahi fabrikasına gitsene.
İslam İncil i ve diğer kitapları kabul eder.
Fakat bu kitapların değiştirildiğini söyler..Değiştirilmiş kitabın nesine inanalım..Ona bakarsan İncil'de Hz. Muhammed'in geleceğide açık olarak yazıyor ama adamlar bunu kutsal ruha çeviriyor..Suç kimde?
Esasen diğer üç kitapta Allah tarafından gönderilmiş hak kitaplardır...
Biraz araştır istersen..

Nerde yazıyor değişti diye ? laugh.gif

Biraz Kuran'ı araştır istersen..
BYCENE
QUOTE(Turk50 @ Dec 27 2007, 09:05 PM) *
Tevrat, Zebur, Incil ve Kuran hepsi Allahin kitaplari

hepsinede inaniyoruz fakat ilk ücü degistirildi, biz degistirilmeyene inaniyoruz!
Allah son olarak Kuran-i kerimi gönderdi! Ve onu degistiremediler hicbir zaman ve degistiremezlerde! Sadece meallerini degistirebilirler!

Simdi Yahudiler ve Hristiyanlar soruyorlar Müslümanlara

Allah isteseydi, kitabini koruyamazmiydi?
bizim cevapta: Allah birisi ötekini öldürmek isteyince, öldüreni koruyamazmi?
Elbette korur! Ama hersey ona kalmis birsey, o herseyin iyisini bilir! smile.gif

o zaman kuranda degistirilmistir... rolleyes.gif
BYCENE
QUOTE(Turk50 @ Dec 27 2007, 09:12 PM) *
O celiski dedigin Kuran, senin herseyini kurtarabilir tövbe edersen!

bide koyun diyince aliniyosunuz.. rolleyes.gif cik cik cik
amanav
QUOTE(Dimension @ Dec 27 2007, 09:13 PM) *
.

Bedenini degil.

demekki o yüzden çarmıha gerip çivilediler Hz. İsa yı öyle bir peygamber bana gelecek kölesi olurdum onun ama dönemin hristiyanlarıyla şimdikiler arasında fark yok ve islam dini onları kabul ederken onlar sadece allah bizim allahımız bize oğlunu gönderdi size ne oluyor derler!!!

demeseler bile tavırları o şekildedir.
numan1941
Arkadaşım söylediğin doğru.İncil'ide Allah göndermiştir.Ama zamanla İncil'in içeriği değişmiştir.Madem Hz.İsa Allah'ın oğlu(ki değil zaten)niçin bu Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor?
BYCENE
QUOTE(numan1941 @ Dec 30 2007, 01:15 AM) *
Arkadaşım söylediğin doğru.İncil'ide Allah göndermiştir.Ama zamanla İncil'in içeriği değişmiştir.Madem Hz.İsa Allah'ın oğlu(ki değil zaten)niçin bu Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor?

allah herseye kadirse cocukda yapabilir.. rolleyes.gif

kurani kerim konundada, yani bir akil bir akil, nasil mantik kurdun supersin yani rolleyes.gif
herakles

nasıl oluyor

Adamlar hangi incile inansın?Barnabasa mı,Gnostik olanlara mı,Ağcanın yazacağınamı,Thomas'amı? cool.gif

Selam...
Cutie
QUOTE(herakles @ Dec 29 2007, 05:29 PM) *
Adamlar hangi incile inansın?Barnabasa mı,Gnostik olanlara mı,Ağcanın yazacağınamı,Thomas'amı? cool.gif

Gnostikler incil degil belgedir.. Thomasta gnostik bir yazmadir..

Barnabas incili , orta cagda hristiyanliktan cikip musluman olan ve muslumanligin dogru oldugunu kanitlamaya calisan birisi tarafindan yazilmistir...
Bilinen islam tezlerine yer verilmis: isanin tanrinin oglu olmadigi, hacta olenin isa degil, yahuda iskariyot oldugu,Kullanilan soz ve terimleri inceleyen uzmanlar bu incilin 15. yuzyila ait oldugunu kanitlamislardir.
Cutie
QUOTE(BYCENE @ Dec 29 2007, 05:19 PM) *
allah herseye kadirse cocukda yapabilir.. rolleyes.gif

kurani kerim konundada, yani bir akil bir akil, nasil mantik kurdun supersin yani rolleyes.gif

smile.gifsmile.gif

Ben de mantiga hayran kaldim. Cunku kuranda yazmiyor diyor
herakles
Hristiyanlığın kabul ettiği incili zevkle okuyorum..Fakat Kuran'da geçen İSA'YA VERİLEN kitap ile Hristiyanların tariflediği kitaplar farklı...

Kuran'a göre İncil İsa'ya verilen kitaptır..İsa Aramice konuşan biri idi..Ve bu dilde olması gerek..

Hristiyanlara göre havarilerce Tanrı esini ile yazılan İsa biyogrofisidir ve ilahi hükümlerdir...İlk yazma yunancadır.

Yani Kuran'da yazan ''incil'' yeryüzünde yoktur...

Dolayısıyla tanımlamalar farklıdır..

Selam..
Cutie
QUOTE(herakles @ Dec 29 2007, 05:43 PM) *
Hristiyanlığın kabul ettiği incili zevkle okuyorum..Fakat Kuran'da geçen İSA'YA VERİLEN kitap ile Hristiyanların tariflediği kitaplar farklı...
Kuran'a göre İncil İsa'ya verilen kitaptır..

Bunlari ben zaten biliyorum, senin kuranla neyi aciklamaya calistigini anlamiyorum
Yahsuah'ya (isa mesih) tabi ki verilen bir kitap yoktur. Kendisi canli vahiydir..
Muhammed bilmediginden dolayi kulaktan dolma bilgileriyle isa'ya incilin indirildigini yazmistir kurana..

Ben aciklama yaparken kurani dikkate almiyorum bile..

herakles
Bunlari ben zaten biliyorum, senin kuranla neyi aciklamaya calistigini anlamiyorum
Yahsuah'ya (isa mesih) tabi ki verilen bir kitap yoktur. Kendisi canli vahiydir..
Muhammed bilmediginden dolayi kulaktan dolma bilgileriyle isa'ya incilin indirildigini yazmistir kurana..

Ben aciklama yaparken kurani dikkate almiyorum bile..

Ben soruya açıklama getiriyorum..Tabi sende araya girince sana da cevap yetiştiriyorum..Sana Cutie sen napıyorsun diyen oldu mu:) Yok:)

Selamlar..
Cutie
QUOTE(herakles @ Dec 29 2007, 05:54 PM) *
Ben soruya açıklama getiriyorum..Tabi sende araya girince sana da cevap yetiştiriyorum..Sana Cutie sen napıyorsun diyen oldu mu:) Yok:)

anladim.. hatlar karismis smile.gifsmile.gif bana anlatiyorsun sandim..

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.