Tam Forum Görünümü: ERKE
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Sayfalar: 1, 2, 3, 4
zazax
ERKE atmasyonundan haberi olan var mı? bir ara büyüklerimiz coşkulu ve ütopik ve iştahlı bir şekilde sallıyorlardı. konu hakkında geniş bilgisi olan var mı?
akrep
şubatta açıklarlar
mamuli
Şubat geldi, yolu yarıladı, erke dönergecinden çıt yok laugh.gif
ElMariachi
He ya.
mamuli
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0
Emre1974tr
Gerçek olabilir.

Benim dergi ve site için kısa bir yazım:

http://www.adventuresoul.com/index.php?opt...&Itemid=110
imam3169
walla sımdı erkenın dogru olabılecegıne ınanmaya basladım.

ama ne kadar buyuklukte enerjı uretebılır acaba?

orası onmelı.
gezgin95
Büyük bir 3 kağıt.

Enerjinin nereden geldği belli.
Oynatılen, yerine koyulan, yaklaştırılan ... mıknatıslar var.
Dışarıdan gelen etki kesilince dönen aksamlar yavaşlıyor.

----

Bu olay Tanrı kavramını çağrıştırıyor.

İnsan, görmek istediği şeyi görüyor. Kafalarda, "bedava enerji olsa ne güzel olur" düşüncesi var, insan elinde olmayarak gerçeği görmezden geliyor.
Tanrı olayında da, "ölümsüzlük olsa ne iyi olur" vardı.

İkisi de aynı şey.

Kafayı kuma gömme olayı.
.
drekinci
Bilimdışı şeylere inanmaya eğilimi olanlar kendini çabucak belli ediyor.

Bu konu bilimforumunda ve çeşitli bilim sitelerinde tartışıldı.
Bilimsel açıdan yoktan enerji edilemeyeceği gerçeğine rağmen, bu konu, çeşitli şarlatan çevreler tarafından sürekli suistimal edilmektedir.
Evet şubat geldi ortada bir şey yok, çıt yok.

Resimleri verilen manyetik motorlar mıktanısların çekim gücü ile çalıştırılan motorlardır.
Doğal miknatısların miktarı doğada azdır. Yapay miknatıslar için ise zaten dışarıdan elektirik akımı verilmektedir. Yani bir yandan enerji verip bazı elementlerin moleküllerini kutuplaştırarak miknatıs haline getiriyorsunuz sonra bu mıknatıstan motor yaparak harcadığınız enerjiyi yavaş yavaş geri alıyorsunuz. Pillerde olduğu gibi. Mesele bundan ibarettir.

Sevgiler.
sunny
erke bir palavradır.bunu göreceksiniz-kesin ve net
mamuli
inançlıların böyle abuk sabuk iddialara inanmaya daha meyilli olduklarını gözlemliyorum.
Aslında içten içe, kendi inançlarının saçmalıklarını görüyorlar ve inançlarına dayanak olacak doğaüstü bir olayın gerçekleşmesini arzu ediyorlar. Sonuç, her zamanki gibi hüsran oluyor tabi laugh.gif
Emre1974tr
1- Yazımı dikkatli ve önyargısız bir şekilde okusaydınız "ortada yoktan enerji yaratımı şeklinde bir iddianın" olmadığını, tüm devri daim makinelerinin aslında ya yerçekimi gücünden, ya suyun kaldırma kuvvetinden, ya güneş enerjisinden ya da mıktantısların çekme-itme özelliklerinden yararlanılarak yapılmaya çalışıldığını görürdünüz. kendi uydurduğunuz "yoktan enerji yaratma iddiasına" kendinizi inandırıp, olayın temel felsefesini algılama şansını kendinize tanıyamıyorsunuz bile.

Evet devri daim makineleri tıpkı güneş enerjisiyle çalışan araçlarla aynı prensibe sahiptirler. Sadece bu makinelerin yapılmaya çalışıldığı ilk çağlarda bu kavramlar netlik kazanmadığı için ifade yanlışlıkları olmuştur ve hala o zamanın terimlerine sarılıp saçmalıyorsunuz.

2- burada körü körüne "yanlış olduğuna" inananların , saftoronluğunu ve yobazlığını görüyorum. Zaten daha evvelden de hem de bilim adamları tarafından saatte 100 km den hızlı trenin yapılamayacağı yoksa dağılacağı sözde bilimsel şeylerle ispatlanmıştı. Aynı şekilde uzaya çıkılamayacağı da ... Ama tersi ispatlanınca da "mümkünmüş" deniliveriyor.

3- Bu söylediklerimin herhangibi bir şirketin çalışmasıyla ilgisi yoktur. Burada genel olarak devri daim makinelerinin var olup olmadığını irdeliyorum.

Rabbim ilminizi arttırsın.

Selam ve sevgiler.
CultureClub
Devri, daim makinesi diye birşey yoktur,yapılamamıştır.
Hiç sürtünmesiz ortamlarda bile bir makinanın çalışabilmesi için ona dışarıdan enerji verilmesi şarttır.
Böyle bir makineyi çalıştırıp ondan enerji almak demek ona yük bağlamak demektir.Yüke bağlanan makina o yükü kaldırabilmek için tekrar enerjiye gereksinim duyar.
Bu enerji gereksinimini yerçekimi ile sağlamak için örneğin 1 ton güç elde etmek için yine 1 tonu yukarı kaldıracak enerjiye gereksinim vardır.
Birtakım mekanizmalarla bu döngü sağlanabilse bile,mekanizmaların hareketinin sürekli olması için "kör"zamanlarda 1 tonu yukarı kaldıracak dış enerjiye gereksinim duyulur.

Bu dış enerjiyi verecek,kompakt,ucuz,güçlü bizim bilmediğimiz bir kaynak varsa eyvallah...yoksa Erke Cihazı da gerçek olamaz.

Emre'ye not:İlim Kuran ve hadislerin incelenmesidir.

Bilim hadis ve Kuran işlerine bakmaz.
Emre1974tr
Hayır sevgili Highlandırım, ilim "gerçek bilgi"yi kapsar. ister deneyle el et, ister de gözlemle....Hadis ise Kuran dışı ve uydurma bir şeydir.

Yine konumuza dönecek olursak,

Devri daim makineleri dışarıdan enerji alma prensibine dayanırlar "gerçekte". Ama eski çağlarda bu makineler ilk yapılmaya başlandığında yanlış kavramlarla ifade edilmiştir olay ve bu algı karmaşası doğmuştur.

Su içen kuş da(oyuncakçılarda bulabilirsiniz düzeneği) bir devri daim makinesidir, güneş enerjisiyle çalışan herhangibi bir araç da. Ücretsiz, sürekli ve çevreye zarar vermeyen makinelerin tümü devri daimdir. Yerçekimi gücüyle çalışanlar da, suyun kaldırma kuvveti veya mıknatıslar sayesinde çalışanlar da.....

Ama tutup "güneş sonludur" gibi abudik ve kubidik savunmalara hiç girmeyin hemen. Evren de kıyametde sonlanacaktır. Ama burada kast edilen çok uzun süre (örneğin binlerce yıl) ücretsiz, yan etkisiz çalışabilecek araçlardır.

Selam ve sevgiler.
CultureClub
Karşındaki insan ne kadar inançlı ise o kadar konuyu anlatmakta zorluk çekersin.

Emre nereden gelir nereye gidersin bilmiyorum da..karşılıklı sohbeti de sevmem..sen hiç fizik okudun mu?ne mezunusun?
Bir de şu su içen kuş nasıl çalışıyor bir anlatır mısın?
Emre1974tr
Yani kendi hatanın farkındasın? E madem öyle neden biraz olsun önkabullerini sorgulamak için kendine cesaret vermiyorsun? Niye beni sana tekrar tekrar anlatmaya zorluyorsun:)

Al sana su içen kuş düzeneği:

http://en.wikipedia.org/wiki/Drinking_bird

Selam ve sevgiler.
Blackrock
Oha!! Güneş enerjisiyle çalışan makineler devir daim düzenekleri mi? Emre sen bunu başka yerde söyleme gülerler...
CultureClub
Yav bu dindarlarla uğraşmak ne kadar zor,peygamber sabrı bile az bize;

"The drinking bird is basically a heat engine that exploits a temperature differential to convert heat energy to kinetic energy and perform mechanical work. Like all heat engines, the drinking bird works through a thermodynamic cycle. "

Bu mekanizma bildik fizik,kimya kanunları ile çalışan bir makine.15 yaşında bu tip makinler ben de yapıyordum wink.gif

Bu mekanizmanın çalışması için dışarıdan ısı alması gerekiyor..yazdıklarıma ters düşen birşey var mı?

Yok.
Emre1974tr
Sevgili blackrock, tüm devri daim düzenekerlini getir buraya, ya yerçekimi gücünden, ya güneş enerjisinden(ısı) ya da diğer kaynaklardan yararlandığını göreceksin. Ortada hokus pokusla enerji elde etmeye çalışan bir düzenek bile yok.

Selam ve sevgiler.
Emre1974tr
Sevgili CultureClub, işte tüm devri daim düzenekleri de onu yapıyor diyorum. ya ısı(güneş), ya suyun kaldırma kuvveti, ya yerçekimi gücü....

Yoktan enerji elde etmeye çalışan bir tane düzenek göster bana. Kendi hurafelerinize sarılmayın hemen. Tüm devri daim makineleri var olan kaynak ve kuvvetleri kullanır.

Selam ve sevgiler.
CultureClub
Emre...esas can alıcı yeri yazıyorum...

Hareket ne kadar sürüyormuş..iyi oku,ya da ingilizce bilen dindar arkadaşın varsa tercüme ettir

"If a glass of water is placed so that the beak dips into it on its descent, the bird will continue to absorb water and the cycle will continue as long as there is enough water in the glass to keep the head wet.

"Hareket,başı ıslatmaya yeterli su kalmayınca biter"

Bu tür makinalar verimsizdir,çalıştırsan bile verim alamazsın...bu da ayrı bir mühendislik hesabı.

Ne kadar veriyorum...ne kadar alıyorum..verdiğim aldığımdan çok ise o makina çöpe gider..
drekinci
Bence bu ERKE şirketini mahkemeye verip yüklü bir tazminat ile çökertmek gerek.
Hem ülkemizi küçük düşürmekte,
hem de böyle gazete ilanları ve basın toplantılarıyla yaptıkları propagandayı bir şekilde ekonomik çıkar için kullanmak isteyeceklerdir. Yapılacak makineye ortak olma vaadiyle sermaye artırımına vs gidebilir. Bu şekilde saf ve inançlı yurttaşlar dolandırılabilir. Bu yöndeki girişimleri ortaya çıkar çıkmaz, büyük çaplı (Nitelikli Dolandırıcılık) dolandırıcılığa meydan vermeden şiddetle cezalandırılmalıdır.

Ben bizim avukatlara bu konuyu bir danışayım.

Sevgiler.
Emre1974tr
Sevgili Culture Club, kapalı bir ortamda veya başka bir yolla su kaybı olmayınca ne olacak:)

Su olduğu sürece düzenek çalışıyor işte:) Daha nesinden kaçıyorsun.
CultureClub
Yahu Emre kapalı ortamda su buharlaşıp uçamayacağı için makinan çalışmayacak laugh.gif

Ah dinin kör ettiği akıl ah laugh.gif
Emre1974tr
Ondan bahsetmiyorum yobaz iskoçyalım.

Suyun olduğu kapalı ortamda sürekli çalışır diyorum. Ayrıca göl gibi açık ortamlarda da bu rahatlıkla sağlanabilir. hatta çok daha pratik yöntemlerle... "Su olduğu sürece sistem çalışıyorrrrr" smile.gif

Evet başka sorusu olan?

Selam ve sevgiler.
mamuli
QUOTE(Emre1974tr @ Feb 12 2007, 04:31 PM) *
Ondan bahsetmiyorum yobaz iskoçyalım.

Suyun olduğu kapalı ortamda sürekli çalışır diyorum. Ayrıca göl gibi açık ortamlarda da bu rahatlıkla sağlanabilir. hatta çok daha pratik yöntemlerle... "Su olduğu sürece sistem çalışıyorrrrr" smile.gif

Evet başka sorusu olan?

Selam ve sevgiler.

laugh.gif

O kadar güzel açıkladın ki, söyleyecek tek kelime yok laugh.gif

Şimdi çaydanlığı ocağa koyup ateşi yakmadan çay demleyeceğim. Çay olduğu zaman haber veririm laugh.gif
Blackrock
QUOTE(Emre1974tr @ Feb 12 2007, 04:20 PM) *
Sevgili blackrock, tüm devri daim düzenekerlini getir buraya, ya yerçekimi gücünden, ya güneş enerjisinden(ısı) ya da diğer kaynaklardan yararlandığını göreceksin. Ortada hokus pokusla enerji elde etmeye çalışan bir düzenek bile yok.

Selam ve sevgiler.

Dışarıdan enerji aldıktan sonra o makina enerji devirdaimi yapıyor demek doğru mudur? Burada bahsettiğimiz şeyle alakası var mı senin söylediklerinin? Ona bakarsan bazı restoranlardaki ufak havuzların fıskiyeleri de sürekli su püskürtüp durur. Püskürtüldükten sonra havuza geri dönen su bir kanal vasıtasıyla pompalara geri aktarılır. Bu da bir devridaim makinasıdır ama enerji tasarrufu falan sağlamaz. Başlı başına israftır. Burada bahsettiğimiz devridaim makinası kendisini çalıştıracak aktivatör enerjiyle beraber başka işlerde kullanılacak ham enerji üretebilen bir devirdaim makinası. Ben diyorum ki bir makina kendi aktivatör enerjisini bile mevcut doğa şartlarında üretemez. Teorik olarak mümkün ama pratikte imkansız.
Emre1974tr
Yani mamuli, yobazsınız diye illa her konuda da yobaz olmanız şart mısmile.gif

bari bazı konularda körü körüne iman etme hastalığınıza bir son verin ve kabullerinizi sorgulayın. Daha da öncesi, size karşı yazan ne yazmış biraz dikkatli okumaya gayret gösterin.

Selam ve sevgiler.
Emre1974tr
Sevgili BalckrocK,

Yahu yok öyle bir iddia ve çalışma. ya güneş enerjisinden, ya yerçekimi gücünden ya da başka kaynaklardan yararlanılarak devri daim makineleri tasarlanmıştır. Hep dışarıdan enerji alınımı var yani.

Ama kavram karmaşası sonucu sanki yoktan enerji elde edilmeye çalışılıyormuş zannediliyor. Yok böyle birşey.

Selam ve sevgiler.
Blackrock
Sen şimdi Erke şirketinin iddiasının "aktivatöre ihtiyaç duymadan enerji üreten cihaz yaptıkları" iddiası olmadığını söylüyorsun öyle mi? Adamlar öyle demiyor ama...
Emre1974tr
Onlar her neyi kullanıyorsa onu o tanımın dışında tutuyorlar. Ama göreceksiniz yine ya mıknatıslardan,ya yerçekiminden, ya güneş'ten ya da başka birşeyden faydalanıyor çıkacaktır. Zaten bir tane kaynak kullanmayan devri daim makinesi örneği yok.

Selam ve sevgiler.
zehircebbar
QUOTE(Emre1974tr @ Feb 12 2007, 04:25 PM) *
Sevgili Culture Club, kapalı bir ortamda veya başka bir yolla su kaybı olmayınca ne olacak:)

Su olduğu sürece düzenek çalışıyor işte:) Daha nesinden kaçıyorsun.

Emre1974tr sen cahil bir müslümansın.

Kapalı ortamda su buharlaşması durur.
Emre1974tr
Yok asıl sen hem cahil hem de ne yazıldığını anlamayacak kadar akıldan yoksun bir insansın zehir.

Hemen yazılanları tekrar okuyorsun.

Selam.
zehircebbar
Senin yazında da yanlış var.Devri-daim makinası tanımını çarpıtıyorsun.
Emre1974tr
Yok devri daim deyince sen "sonsuza dek çalışan ve ilahlaşan birşey" anladın ve rahatsız oldun.

Ama ne terim ona denk gelmektedir, ne de bugüne kadar bir devri daim makinesi yoktan,kaynaksız çalışma planına sahiptir. Atın bu yanlış bilgi ve hurafelerinizi kafanızdan.

Selam ve sevgiler.
zehircebbar
Emre1974tr sen hangi okul hangi bölümden mezunsun?
Emre1974tr
Bölümüm "sözel" çıkarsa bu sefer söylediklerimi kabul etmeyecek misin:)
Blackrock
Ben etmem şahsen...
Trajito
Devridaim makinesi belirlenmiş koşullar altında sürekli çalışabilen makinedir. Sürekli çalışması gerekir, çünkü devir daimî olmalıdır. Daimî olan şey devir olmalıdır, başka bir şey olursa o makineye devridaim denmez. Yani, sürekli, başladığı konuma geri dönmesi gerek makinemizin. "Belirlenmiş koşullar altında"nın tanıma kattığı anlam ise şudur: Makine çalışmaktayken birisi gelip makineye bir tekme atabilir ve o zaman düzenek bozulur. Birisinin tekme atması şart değildir, milyar seneler geçer ve evren genişlemesini durdurup büzülmeye başlar, sonra Dünya bir başka gezegenle veya Güneş'le çarpışır, makine durur. Bu durma makineyi devridaimlikten çıkarmaz. Çünkü makine "belirlenmiş koşullar altında" sürekli devretmeye söz vermiştir, o koşullar değiştiğinde çalışmaması normaldir. "Belirlenmiş koşullar altında" ibaresi bu tip etkenlerden dolayı gereklidir. Bu zaman da, o koşulları, makinemizi devridaim yapacak şekilde ayarlayıp her makineye devridaim makinesi demek mümkün olacaktır, o hâlde daha düzgün bir ibare bulmak gerek. Asıl anlatılmak istenen şudur: Daimî devirler yapan makinenin dışarıdan enerji almaması gerekir, yani sistem izole olmalıdır. Eski çağlarda devridaim makinesi dendiğinde anlaşılan şey ücretsizlik olabilir ama şu anda devridaimin anlamı budur. Devridaim makinesinin, çalışması için ilk enerjiyi dışarıdan almasında bir yanlışlık yoktur, çalışmaya başladıktan sonra durmaması önemlidir. Durmaması için enerji kaybetmemesi gerekir ki bu da yaptığı devirler sırasında, alınan enerjinin verilene eşit ya da verilenden büyük olması gerektiği anlamına gelir. Meselâ Leonardo Da Vinci'nin çizimlerini yaptığı devridaim makinesinde bir taraftaki topların potansiyel enerjisi kullanılarak diğer taraftaki toplar yukarı kaldırılır, sonra yukarı kalkan topların potansiyel enerjileri diğer topları kaldırır ve sürekli dönüş sağlanır, burada dışarıdan enerji girişi yoktur. Tarih boyunca bu türden birçok makinenin çizimi yapılmış ya da düşünce deneyi olarak matematiksel biçimde öne sürülmüştür fakat çalışan ya da çalıştığı kanıtlanan bir tanesine bile rastlanmamıştır. ERKE Dönergeci de muhtemelen o denemelerden birisi olacaktır (belki olamayacaktır bile), fakat bilimsel anlamda ortaya konmadan hakkında herhangi bir şey söylemek pek doğru değildir, zira makinenin termodinamiğe aykırılığı konusunda dahi yetkililer tarafından –bildiğim kadarıyla– net bir açıklama gelmemiştir.
Emre1974tr
Sevgili trjito;

Leonardo da Vinci'nin makineleri de "yerçekimi gücünden" yararlanıyor.

Kısacası dışarıdan etki almayan,ya da enerji veya kuvvet kullanmayan hiçbir devri daim düzeneği yoktur.

Eski çağlarda insanlar olayı yanlış algılamış ve sanki yoktan enerji üretildiği iddia edilmiştir. Ama yok öyle birşey. Sürekli kullanılan bir güç veya kaynak var.

Selam ve sevgiler.
Trajito
"Dışarıdan etki almayan" demedim, fizikte izole sistem ve kapalı sistem kavramları vardır; izole sistem dışarıdan madde girişi olmayan, kapalı sistemse enerji ve madde girişi olmayan sisteme denir. Bahsettiğim durum kapalı sisteme örnektir, harcanan enerji topların enerjisidir ve yer çekiminden kaynaklanır, yerden sisteme enerji aktarılmaz, sistemdeki topların potansiyel enerjilerinin kinetik enerjiye dönüşmesidir orada söz konusu olan.
Emre1974tr
Sevgili trajito, orada sisteme, dünya adlı gezegenin dışarıdan müdahalesi söz konusudur. Ben de "enerji veya kuvvet" dedim zaten. Mıknatıslar ve suyun kaldırma kuvvetinin kullanıldığı sistemler , izole düzeneklere senin bu verdiğinden daha uygun örneklerdir ki orada da görüldüğü üzere yine yoktan enerji üretilmiyor, var olan kuvvet veya kaynaklar kullanılıyor. Bir tane bile yoktan üretme felsefesine sahip düzenek yoktur devri daim adına.

Selam ve sevgiler.
CultureClub
Emre tanımını bile bilmediğin,üstelik bir sitede bile konu hakkında yazdığın yazıları okuyunca,bu cesaretini nereden aldığını anlayabilmiş değilim.
Bir insan sadece kendi branşında değil,başka branşlarda da elbette yazabilir.Ancak birtakım iddialarda bulunabilmek için uzmanı olmadığın alanda yazmadan önce o konuyu iyice araştırman ve bilimsellikten uzaklaşmaman gerekir.
Bilgiyi alma yeri ise üniversitelerdir,kitaplardır.
Ben bir mühendisim,makinelerle doğdum,makinelerle yaşıyorum,onlardan para kazanıyorum.Kendim de bir çok makine yaptım.
Şu anda senin hayatını değiştirip mucizeler sunacağını sandığın "mucize"cihazlar yok.Tarihte yüzyıllarca insanlar bu mucize cihazların peşinden koştular.
Derdini anlıyorum,önce mucizelerini hadislerde aradın bulamadın,sonra Kuran'da aradın,arıyorsun.Ama bu site yazarları çok insafsız Kuran'da da mucize olmadığını her gün gösteriyorlar sana.
Bu durumdan çıkış yolu devridaim makinelerine ümit bağlamak değildir.
Bu yolun tek bir çıkışı var,hayat acımasız bir süreçtir.
Bunu kabul etmeden yaşamda huzur bulamazsın,yaşamı anlayamazsın.
Sadece rüyalarında istediğin gibi yaşayabilirsin.
Onun dışında gerçeklerin soğuk yüzü hakimdir.

Gelelim senin su içen "kuşun" nasıl çalıştığına..
akrep
Erke dönergeci çok önemli bir buluş. Biraz zaman verinde taşlar yerine otursun. Sonsuza kadar devam edecek bir şey değildir mutlaka, bir sonu mutlaka vardır.
CultureClub
QUOTE(akrep @ Feb 13 2007, 10:30 AM) *
Erke dönergeci çok önemli bir buluş. Biraz zaman verinde taşlar yerine otursun. Sonsuza kadar devam edecek bir şey değildir mutlaka, bir sonu mutlaka vardır.

İşte tipik müslüman zihniyeti,görmediği,anlamadığı gerçek olup olmadığını bilmediği şeylere inanmak.
Kararını vermiş bile..önemli buluşmuş.. laugh.gif evet varsa önemlidir..
var olduğunu nereden biliyorsun?
Kuran'da yazıyor laugh.gif
akrep
QUOTE(CultureClub @ Feb 13 2007, 10:33 AM) *
İşte tipik müslüman zihniyeti,görmediği,anlamadığı gerçek olup olmadığını bilmediği şeylere inanmak.
Kararını vermiş bile..önemli buluşmuş.. laugh.gif evet varsa önemlidir..
var olduğunu nereden biliyorsun?
Kuran'da yazıyor laugh.gif

Eğer varsa önemli bir buluş, sence de öyle değil mi?
CultureClub
Emre'nin yanlışı nerede?
Emre öncelikle devri daim makinelerinin tanımını bilmiyor.
Dışarıdan enerji ile beslenen makinalar devri daim makinesi değildir.Bu enerji ister yerçekiminin sağladığı enerji olsun isterse benzinin,elektriğin.

Devri daim makinası bir defa enerji verildikten sonra artık ondan sonra hiçbir enerjiye gereksinim duymadan sonsuza kadar işleyen sistemlerdir.

Şüphesiz ki bu fiziğe,bilime aykırıdır,o yüzden hep insanların hayallerinde olmuş yaşamış,hiçbir zaman gerçek olamamıştır..

Tıpkı Allah gibi..
Emre1974tr
Sevgili CultureClub, senin gibi cahil yobazlara çoğu kez "kendi uzmanlık alanlarını" öğretip doğru yola sevketmişimdir. Yılmadan bu görevimi yerine getiriyorum.

Bir hristiyan ilahiyatçısına gerçek Tanrı inancını, bir doktora hiç aklına gelmeyeceği bitkisel formülü, bir imama da gerçek islamı öğretip hatasından dönmesini sağlamak benim uğraşılarım arasında.

Sen istediğin kadar makine mühendisi veya benzeri birşey ol. Konuda hatalıysan yanlışını öğretmek ve sabırla izah etmek benim işim.

Devri daim makinesi tanımındaki hatayı gösterip ispatlıyoruz hala körü körüne inkar için takla atıyorsun.

Hayır, bir tane bile dışarıdan enerji veya kuvvet almayan devri daim makinesi örneği ve çalışması yoktur. Ya güneş enerjisinden, ya yerçekimi gücünden, ya mıknatıs gücünden, ya suyun kaldırma kuvvetinden yararlanarak, var olan kaynakları kullanarak çalışmayı hedeflemektedir sistemler.

Önce bu temel felsefeyi kavramak ve sabit fikirlerini kırmak için aklına yönel. Papağan tekrarlarını ve sana kitaplarda dayatılanları biran olsun koy kenara.

Yoktan enerji üretmek gibi abudik ve kubidik söylemlerine devam edip kendini daha çok küçük düşürme. Böyle birşey yok. Devri daim makinesi ücretsiz,sürekli ve çevreye zarar vermeden çalışan makinelerdir. Su içen kuş da siz yobazlara güzel bir kapaktır bu konuda.

Yine saçmalamışsın, yarın bu makineler günlük hayatımıza girecekler. Ama sizin uydurduğunuz şekilde yoktan enerji üreterek değil, var olan malzemeleri ,enerjileri ve kuvvetleri kullanarak.

Hadi kafan almadıysa takıldığın yerleri sor bana.

Selam ve sevgiler.
Blackrock
QUOTE(Emre1974tr @ Feb 13 2007, 01:28 PM) *
Sevgili CultureClub, senin gibi cahil yobazlara çoğu kez "kendi uzmanlık alanlarını" öğretip doğru yola sevketmişimdir. Yılmadan bu görevimi yerine getiriyorum.

Bir hristiyan ilahiyatçısına gerçek Tanrı inancını, bir doktora hiç aklına gelmeyeceği bitkisel formülü, bir imama da gerçek islamı öğretip hatasından dönmesini sağlamak benim uğraşılarım arasında.

Ya da sen öyle zannediyorsun!

Bak fikir fukarası zavallı. Senin anladığın anlamda devri daim makinası hakkında konuşmuyoruz biz burada. Normal hayatta insanlar "balıkçı" kelimesinden nasıl "balık tutan" ve "balık satan" gibi iki anlam çıkarıyorsa senin anladığın anlamda devri daim makinası devir daim yapan makinadır. Bizim bilimsel dille hakkında konuştuğumuz şey devir daim ile çalışan makinadır. Aradaki farkı anlayabildin mi? İşimi bana öğretecekmiş. Sen kimsin be zavallı?
drekinci
Konuyu bizim avukat arkadaşlara sordum.
dava açılabilirmiş,
Kim dava açmalı sorusuna da
Konudan zarar görenler diye yanıt aldım.
Konudan kim zarar görmektedir.
Türk bilimi,
Türkiye Cumhuriyetinin saygınlığı,
Türkiye Cumhuriyetinin saygınlığını kim koruyor? Siyasi iktidar.
Nasıl koruyor? 301. madde ile. (301. maddeyi ele silahlı çeteler insan öldürerek uyguluyor.)
Bu madde tam da ERKE gibi şarlatan şirketlere uygulanması gerekirken.
Kimlere uygulandığına hep beraber şahit olduk.

Bir fizikçi arkadaş, ibret olsun diye dava açmalıdır.

Sevgiler.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.