Tam Forum Görünümü: KADININ ADI YOK
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3
keklik
Ben bir kadın olarak bu kitabı tanımıyorum. Çünkü o da beni tanımıyor. Bu kitaba göre Allah daha ilk insanı yaratırken erkeği gözdesi olarak seçmiş;

BAKARA 37- Bu durum devam ederken Adem, Rabbinden bir takım ilhamlar aldı ve derhal tevbe etti. Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve merhameti bol olandır.

BAKARA 223- Kadınlarınız sizin tarlanızdır. O halde tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. .........

BAKARA 226- Kadınlarına yaklaşmamaya yemin edenler için dört ay bekleme (hakkı) vardır. Eğer (o süre) içinde dönerlerse Allah bağışlayan, merhemet edendir.

BAKARA 228-Boşanmış kadınlar, üç kur' (üç adet süresi bekleyip) kendilerini gözetlerler (hamile olup, olmadıklarına bakarlar) Allah'hın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri kendilerine helal olmaz Kocaları da bu arada barışmak isterlerse, onları geri almağa daha çok hak sahibidirler. Erkeklerin kadınlar üzerinde bulunan hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Erkeklerin kadınlar üzerinde(ki hakları), bir derece daha fazladır. Allah, azizdir, hakimdir.

AL-İ İMRAN 14-Kadınlardan, oğullardan, kantarlarca yapılmış altın ve gümüşten, salınmış atlardan, davarlardan ve ekinlerden gelen zevklere aşırı düşkünlük, insanlara süslü gösterildi. Bunlar sadece dünya hayatının geçimidir. Asıl varılacak yer Allah'ın yanındadır.

NİSA 4,5- Kadınlara mehirlerini bir hak olarak verin,eğer kendi istekleriyle bağışlarlarsa, onu da afiyetle yeyin. - Allah'ın sizi başına diktiği mallarınızı aklı ermezlere vermeyin; o mallarla onları besleyin, giydirin ve onlara güzel söz söyleyin.

NİSA34-Erkekler, kadınlar üzerine yöneticidirler. Çünkü Allah, kimini kiminden üstün kılmıştır ve çünkü erkekler (kadınlara) mallarından harcamaktadırlar. Onun için iyi kadınlar itaatkar olup, Allah'ın kendilerini korumasına karşılık, kendileri de gizliyi koruyanlardır. Dik kafalılık, şirretlik etmelerinden korktuğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarından ayrılın, (bunlarla yola gelmezlerse) dövün.....

Adem de Havva da cennetten kovuluyorlar ama ilham bir tek Adem'e gönderildiği için bir tek o tevbe edebiliyor. Havva'ya ne ilham geliyor ne de tevbe şansı tanınıyor. Ta baştan lanetlenmişiz yani.Erkeğe kadının üzerinde her türlü hakimiyeti veriyor. Malı ya! İstediği gibi kullanabilir. O zaman niye akıl, fikir, gören gözler v.s. vermiş. Baştan lanetlediği için daha fazla acı çeksin diye mi?
Yine erkeğe normalde hiç bağışlamayacağını başka ayetlerde belirttiği yeminden dönme hakkını vermiş. Kadın için böyle bir şey söz konusu değil.

Yukarıda belirtilen ayetler gibi daha bir çokları var kadını insan yerine bile koymayan. Bu tür ayetler burada bir çok defa tartışıldı ama bu konuda müslüman kardeşlerimden tatmin edici bir cevaba hiç rastlamadım. Dahası konunun asıl muhatabı kadınlar da pek haberdar değiller bunlardan.

Şimdi, bu konuda özellikle müslümanların görüşlerini bekliyorum. Ancak, her hangi bir tefsir veya hadisten yola çıkarak değil'! Sadece burada okuduğunuz ayetleri kendi mantığınızın süzgecinden geçirerek lütfen!
ElMariachi
Zaten özellikle kadınların bu kitabı tanıması abes...
Hoşgeldin Keklik,senin gibi kadınlara ihtiyaç var,haykırın özgürlüğünüzü çünkü o verilmez alınır.
pamuk
Ortalama zekaya sahip , onurlu hic bir kadin musluman olamaz zaten
elfida
kadınlar..
haremlerde padişahın zevk-ü sefasına meze olan kadınlar..
sırtından sopa,karnından sıpa eksik edilmeyenler...
mal gibi görünüp alınan satılan kadınlar...
şahitlikleri tartışılan kadınlar...
kocası tarafından üstüne 3 tane daha KADIN getirilebilen kadınlar...
vs.vs.vs.
ALLAH IN KULU KADINLAR....
freeyourmind
QUOTE(Pamuk @ Jan 19 2007, 02:41 AM) *

Haklısın pamuk. Mümkün değil ya.

Ya da kuran'ı hiç okumamış olabilir.

Ben Kuran'ı "dinimi daha iyi öğreneyim", "gerçek bir müslüman" olayım diye okumaya karar verdim. Sonuç ortada... smile.gif

Kuran'ı okuyana kadar gerçek bir müslümandım, beş vakit namaz kılardım.

Müslüman olan eski kız arkadaşımın ateist oluşu "Nisa suresini" okumasıyla gerçekleşti. Benimle ileride evlenirse imam nikahı istediğini söylüyordu. Ben de haklarını iyice bir öğrensin diye açtım Nisa'yı koydum karşısına. Kitlendi.

Zaten diğer surelerde benimle EVLENEMEYECEĞİ de yazıyordu kesin olarak.

Hoş, başka şeylerden ayrıldık zaten.
ElMariachi
laugh.gif Ya bukadar mı güzel anlatılır sağol Freeyourmind. laugh.gif laugh.gif
freeyourmind
QUOTE(ateist31 @ Jan 19 2007, 02:48 AM) *
laugh.gif Ya bukadar mı güzel anlatılır sağol Freeyourmind. laugh.gif laugh.gif

Sağolasın kedisever kardeşim.

Yeğenimin sözlerinin imzan olmasına sevindim bu arada. Çok tatlı bişidir kendisi de kedi gibidir.

Neyse konuyu dağıtmayım. Konumuz kadınlardı..
ElMariachi
QUOTE(freeyourmind @ Jan 19 2007, 02:51 AM) *
Sağolasın kedisever kardeşim.

Yeğenimin sözlerinin imzan olmasına sevindim bu arada. Çok tatlı bişidir kendisi de kedi gibidir.

Neyse konuyu dağıtmayım. Konumuz kadınlardı..

Memnuniyetle aldım imza olarak,başka da gönderebilirsin yeğeninin şiirlerinden,gözlerinden öperim o güzel insanın.
Neyse ben de dağıtmayayım konuyu. smile.gif
keklik

Yalnız, zeka ve onurla iş bitmiyor. Daha önce bir iletimde belirtmiştim hemcinslerimiz biraz düşünce tembeli. Çoğumuz düşünmeyi erkeklerimize bırakmış. Aydın geçinen kadınlarımızın bir kısmı kendini düzenin akışına bırakmış, bir kısmı çay partilerinde dedi kodu peşinde. Oturup, okuduğumuz kitabın eleştirisni yapmak veya birbirimizi ileriye götürmek için pek fazla çaba sarfetmiyoruz. En çok kızdığım noktalardan biri ise geleneksel anne yapısı. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, çoğu anne erkek çocuğunu yetiştirirken ayrıcalıklı davranıyor. Geçmişten bu yana ikinci sınıf olduğumuz öyle kazınmış ki kadınların kafasına sözde eşitliği savunanlar bile eylemde ezik davranıyor. Burada haklarımızı bile duyarlı erkekler savunuyor. Kısacası bize çok iş düşüyor. Bir çok şeyin temeli de bu ayetlerde yatıyor.
Orhunca
Allah

ilk önce erkeği yaratmış....bir kaç kusurumuz var ,ama fenada sayılmayız hani....

daha sonra kadını yaratmış.....o gün bu gündür insan içine çıkamıyor..çok hata yapmış..
Requiem
QUOTE(keklik @ Jan 19 2007, 03:02 AM) *
Yalnız, zeka ve onurla iş bitmiyor. Daha önce bir iletimde belirtmiştim hemcinslerimiz biraz düşünce tembeli. Çoğumuz düşünmeyi erkeklerimize bırakmış. Aydın geçinen kadınlarımızın bir kısmı kendini düzenin akışına bırakmış, bir kısmı çay partilerinde dedi kodu peşinde. Oturup, okuduğumuz kitabın eleştirisni yapmak veya birbirimizi ileriye götürmek için pek fazla çaba sarfetmiyoruz. En çok kızdığım noktalardan biri ise geleneksel anne yapısı. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, çoğu anne erkek çocuğunu yetiştirirken ayrıcalıklı davranıyor. Geçmişten bu yana ikinci sınıf olduğumuz öyle kazınmış ki kadınların kafasına sözde eşitliği savunanlar bile eylemde ezik davranıyor. Burada haklarımızı bile duyarlı erkekler savunuyor. Kısacası bize çok iş düşüyor. Bir çok şeyin temeli de bu ayetlerde yatıyor.

keklik malesef durum bu!
keklik
QUOTE(Orhunca @ Jan 19 2007, 03:08 AM) *
Allah

ilk önce erkeği yaratmış....bir kaç kusurumuz var ,ama fenada sayılmayız hani....

daha sonra kadını yaratmış.....o gün bu gündür insan içine çıkamıyor..çok hata yapmış..

ben bu başlığı sataşma olsun diye açmadım. varsa adam gibi ayakları yere basan bir fikrin yaz! Yoksa da sadece oku, belki bir şeyler kaparsın
keklik
QUOTE(liberty @ Jan 19 2007, 03:11 AM) *
keklik malesef durum bu!

ama öyle kalmayacak ben inanıyorum. tabi sizler gibi duyarlı erkeklerin de yardımıyla.
freeyourmind
Keklik, arap ataerkilliğini almışız ne yazık ki.

Eski Türk Kurultaylarında kadın üyeler yarı yarıya olurmuş diye biliyorum erkeklerle. Hani milliyetçi felan değilim ama kadınlara değer verildiğini biliyorum orta asya türklerinde. Şu andaki meclise bir bak yarı yarıya mı acaba erkeklerle kadınlar?

İslam'dan sonra Karahanlılarla beraber Türkler de ataerkil mantığa girmişler. Kuran erkekler için yazılmış bir kitaptır, biz erkeklere mülkiyetimiz olan cariyelerimizi ne yapacağımızı anlatır.

Malvarlığı beyanımızda 2 öküz, 3 eşek, 1 daire, 1 at, 5 avrad diye beyanda bulunsak İslam'ı uygulamaya geçirmiş oluruz. Bu böyledir.

Türkiye'de çalışan kadınlara bile SADECE ÇALIŞTIĞI İÇİN fahişe gözüyle bakan (ben inanıyorum bu sayıda olduklarına) milyonlarca erkek vardır. Çünkü ERKEK ADAM KARISINI ÇALIŞTIRMAZ.

Ne yazık ki böyle. 21. yüzyıldayız hala, tartıştığımız şeye bak. sad.gif
evrimci
kadınlar...

Erkek tarfından baskı altınta tutulan ,
Cinsel tacize Uğrayan kadınlar....

Kapitalizm tarafından daha düşük ücretle
katmerli sömürülen kadınlar....

Hele islamda ikinci sınıf , güvenilmez şahit ,
cariye olan kadınlar....
pamuk
keklik , kadinlar kendileri koyun olmaya kole olmaya razi olmus.. Hem dusunce tembelleri hem de cogunlugunun karakterleri de zayif... Egitilmeleri , mentalitelerinin degismesi icin ugrasilmasi gerek.. kisilik kazandirilmalari gerekiyor.. Cogu, erkek egomanyasi uzerine kurulmus bir toplum da kole gibi yasamaya razi olmus.. Once ailelerden baslamak gerekiyor.. Once aileler kiz cocuklarini da erkek cocuklarina yaptiklari gibi onlarinda birey olduklarini hatirlayarak yetistirmeleri gerekiyor.. yoksa sen kizsin sen bir kenarda dur mantigiyla yetistirilen kiz cocuklari , yarinin kadinlari her zaman ikinci planda , ezilecek ve horlanacaklar
Materyalist
Allah Erkeklerin kaburgasından kadınları yaratmış diyen zihniyetten, dinden, kitaptan daha ne beklenirki...
Keşke allah olsaymışda Şu insanlara azda olsa akıl fikir verseymiş (İşin espirisi...) laugh.gif
keklik
bu arada müslüman kardeşlerden tık yok.
elfida
QUOTE(keklik @ Jan 19 2007, 03:27 AM) *

olur mu hiç bu saatte kafaları pek basmaz onların namaza hazırlık yapıyorlardır...
pamuk
QUOTE(keklik @ Jan 18 2007, 08:27 PM) *

Tabi tik olmaz, onlar icin kadin nedir ki ? Dinlerin de kadin ne ifade ediyor ki..

Muslumanim diyen kadinin zekasindan suphe ediyorum ben
Crom
Aslında biz erkekler de, islamın kadınlara karşı bize sağladığı üstünlükler, fırsatlar nedeniyle islamı savunmamız lazım tongue.gif tongue.gif
dinsavar
QUOTE(Crom @ Jan 19 2007, 09:24 AM) *
Aslında biz erkekler de, islamın kadınlara karşı bize sağladığı üstünlükler, fırsatlar nedeniyle islamı savunmamız lazım tongue.gif tongue.gif

Sen maço takılıyorsun galiba?
Crom
QUOTE(dinsavar @ Jan 19 2007, 06:09 PM) *
Sen maço takılıyorsun galiba?

yok yaw, eşitlikten yanayım biggrin.gif ...
ezkamo
QUOTE(keklik @ Jan 19 2007, 03:27 AM) *

Sevgili Keklik,
İnsan hakları dedik tık yok. Kadın hakları dedik tık yok. Recm dedik tık yok. Ondan sonra da İslam kadına değer veriyor demezler mi?...
keklik
QUOTE(Pamuk @ Jan 19 2007, 03:23 AM) *
keklik , kadinlar kendileri koyun olmaya kole olmaya razi olmus.. Hem dusunce tembelleri hem de cogunlugunun karakterleri de zayif... Egitilmeleri , mentalitelerinin degismesi icin ugrasilmasi gerek.. kisilik kazandirilmalari gerekiyor.. Cogu, erkek egomanyasi uzerine kurulmus bir toplum da kole gibi yasamaya razi olmus.. Once ailelerden baslamak gerekiyor.. Once aileler kiz cocuklarini da erkek cocuklarina yaptiklari gibi onlarinda birey olduklarini hatirlayarak yetistirmeleri gerekiyor.. yoksa sen kizsin sen bir kenarda dur mantigiyla yetistirilen kiz cocuklari , yarinin kadinlari her zaman ikinci planda , ezilecek ve horlanacaklar

Yukarıda, özellikle de aydın olan veya olması beklenen kadınların çoğunluğu hakkında görüşümü belirtmiştim ve bunda da hemfikiriz. Ancak, başka bir çoğunluk da var ki sorgulayabilen fakat bilgiyi nereden alacağını bilmeyen kadınlar. Örneğin kuranı okuduğunu sanıp aslında tefsirleri Kuran gibi düşünüyorlar. İncelediğim kadarıyla kuranda çelişkiye düşüren ayetlerle ilgili hemen tefsirlere yönlendiriliyor insanlar. Tefsiri açıp okuduğunda ise ya kafalar daha fazla karıştırılıyor, "Benim aklım ermez, vardır allahın bir bildiği" dedirtiyor ya da kelime oyunlarıyla gözleri boyanıyor insanların. Birbirinden farklı kuran çevirileri da daha çok kafa karıştırıyor. İşin içinde kutsal inanç ve özellikle de korku olunca aşamıyorlar.

Ayrıca, insanlar doğası gereği kolaya çabuk alışır.Hazır yemek, yemek yapmaktan daha kolaydır, hazır ütü, çocukların bakımı, v.s. Müslüman erkekleri bi kenara bırakacak olursak, eşitliği, adaleti savunan erkeklere soruyorum. Eve gittiğinizde annenizden, kız kardeşinizden ya da eşinizden bekledikleriniz ne derece eşitlikçi? Bu beklentileriniz onlara düşünecek, araştıracak, sorgulayacak vakit bırakıyor mu? Onları bu konuda teşvik ediyor musunuz?
zazax
Demek müslümansız omuyor..
keklik
QUOTE(zazax @ Jan 20 2007, 01:43 AM) *
Demek müslümansız omuyor..

Sevgil zazax,
ne dediğin bi de anlayabilsem, kusura bakma kadınım ya, kafam basmıyor. Ne demek istedin şimdi?
zazax
QUOTE(keklik @ Jan 20 2007, 01:48 AM) *
Sevgil zazax,
ne dediğin bi de anlayabilsem, kusura bakma kadınım ya, kafam basmıyor. Ne demek istedin şimdi?

Deminden beri müslümanlardan cevaplar bekliyordunuz en azından başlığın ilk yazılarından, onu kastettim yani ötekiyle diyalogsuz
olmuyor, sohbette bile insanlar birbirine muhtaç.

kim demiş kadınların kafası basmıyor? bütün insanlar her konuda eşit.
keklik
QUOTE(zazax @ Jan 20 2007, 01:52 AM) *
Deminden beri müslümanlardan cevaplar bekliyordunuz en azından başlığın ilk yazılarından, onu kastettim yani ötekiyle diyalogsuz
olmuyor, sohbette bile insanlar birbirine muhtaç.

kim demiş kadınların kafası basmıyor? bütün insanlar her konuda eşit.

karşı fikir olmadan tartışma olmaz zaten de hani sizin fikirleriniz, yorumlarınız tefsir, hadislerden örnek vermeden kendi mantık süzgecinizden geçireceğiniz görüşlerinizi bekliyorum. Samimi bir yorum yapacaksanız buyrun
zazax
QUOTE(keklik @ Jan 20 2007, 01:57 AM) *
karşı fikir olmadan tartışma olmaz zaten de hani sizin fikirleriniz, yorumlarınız tefsir, hadislerden örnek vermeden kendi mantık süzgecinizden geçireceğiniz görüşlerinizi bekliyorum. Samimi bir yorum yapacaksanız buyrun

Ben bu konularda yorum yapmaktan bıktım.
Ne desem, "yok öyle değil böyledir, dinini bilmiyorsun" cevaplarını almaktan bıktım ve sonuçta hiçbir sonuca ulaşmadan mesele kitlenip duruyor.
Bence yapılması gereken şu anda kendi ülkemizdeki dayak yiyen, sümürülen, hor görülen kadınları nasıl kurtarırız bunu düşünmeliyiz.
Aksi bizi meleklerin cinsiyeti tartışmasına götürür.
Zira eşitlik için kadının ekonomik bağimsızlığı şart.
ElMariachi
Zazax öylesine girdi,o da müslümandır,ne söyleyecek ki şimdi? İslamı anlatsa ezeceğiz,sana destek olamaz...Bir geldi laf etti gitti.Sen bekleme Keklik müslümanlardan destekleyici bir laf,sadece haykır kadın olduğunu eşit olduğunu varlığını hissettir.Başka bir şeye gerek yok,ben bir erkek olarak zaten her fırsatta eşitliği vurgularım.
Merak etme yükselişimiz başladı.İslamiyeti gömeceğiz onun tüm pis düşünceleriyle beraber tarihe.
pamuk
QUOTE(zazax @ Jan 19 2007, 07:04 PM) *

Buna katiliyorum , esit mi olmak istiyorsunuz , o zaman ekonomik bagimsizliginiz olacak..
Kocasindan dayak yiyen kadin dayaga katlanmak zorunda kaliyor , neden ? Maddi guvencesi yok..
Hep caresizlikten , zaten allahta kadinlara vurmus hep ezik hep ikinci sinif islam da , musluman kadinlarin isi zor
Egitim sart.. Musluman kadinlara cok aciyorum
elfida
QUOTE(zazax @ Jan 20 2007, 02:04 AM) *

bu konuda haklısın...
ama kadının özgürlüğü islam veya başka bir din sayesinde gelemez..
özgürlük kadının ve erkeğin dayanışmasındadır..
özgürlük kadının kollarındadır..
özgürlük aydın bilinçtetir..
akrep

Sen akıllısın geri kalanlar aptal, öyle mi?
zazax
QUOTE(ateist31 @ Jan 20 2007, 02:07 AM) *
Zazax öylesine girdi,o da müslümandır,ne söyleyecek ki şimdi? İslamı anlatsa ezeceğiz,sana destek olamaz...Bir geldi laf etti gitti.Sen bekleme Keklik müslümanlardan destekleyici bir laf,sadece haykır kadın olduğunu eşit olduğunu varlığını hissettir.Başka bir şeye gerek yok,ben bir erkek olarak zaten her fırsatta eşitliği vurgularım.
Merak etme yükselişimiz başladı.İslamiyeti gömeceğiz onun tüm pis düşünceleriyle beraber tarihe.

İslamiyeti gömeceğine memleketinin kadınları nasıl kurtulur, onu düşün.
Sizinki hep hamaset. Aslında halk umurunuzda bile değil, geçen gün de söyledim bu forum size, aslındas bana da piskologluk yapıyor. konuşup rahatlıyoruz.
başka bir faydası yok sanırım, örneğin bugünki başlıklara bir bak ne küfürler görürsün ki her iki taraf ta sallamış.
pamuk
Muslumanim diyen kadin ya cahildir dinini bilmiyordur ya da zeka ozurludur.. iddia ediyorum
keklik
müslümanlardan destekleyici bir laf beklemiyorum zaten. Kendilerini aklamaya uğraşırlar mı diye bekledim o da yok. Ama hata bende tefsiri, hadisi karıştırmayın deyince tıkadım yollarını tabi.
zazax
QUOTE(Pamuk @ Jan 20 2007, 02:16 AM) *
Muslumanim diyen kadin ya cahildir dinini bilmiyordur ya da zeka ozurludur.. iddia ediyorum

Sana iddaanı ispatlamak düşer.
pamuk
Bul bir musluman kadin ispatlayayim..

Kim bu kadar asagilandigi bir dinin mensubu olur, mazosistdir.. cahildir ya da zeka ozurludur
antiateist
kekliğe bir şey soracam bu ayetleri okuyuncamı ateist oldu.
zazax
QUOTE(Pamuk @ Jan 20 2007, 02:18 AM) *
Bul bir musluman kadin ispatlayayim..

Kim bu kadar asagilandigi bir dinin mensubu olur, mazosistdir.. cahildir ya da zeka ozurludur

roma hukukunda kadının adı yokken kadına mirastan pay vermiştir.
kadınlar tüm dünyada satılırken kadınlara şahitlik hakkı vermiştir ve bunlar o dönem için bir devrimdir.
cahilliklerini bilmiyorum ama insan denilen şey öyle kurnazdırki çıkarı olmadığı yerde durmaz.
antiateist
QUOTE(antiateist @ Jan 20 2007, 02:23 AM) *
kekliğe bir şey soracam bu ayetleri okuyuncamı ateist oldu.
pamuk
zazax sen kadin olsan , musluman olurmuydun ? lutfen durust ol..

Turkiyede ki musluman kadinlarin kendi dinlerinden haberleri yok, islami bir halt saniyor zavallilar

zaten egitim ortalamasi genel olarak ilkokul 3..kadinlar da bu oran daha da azaliyor..
ElMariachi
Müslüman olan hiçbir sevgilim olmadı,eşim de ateistti.
Bir kadın "müslümanım"diyorsa ona dinden bahsederim kaynak gösteririm,bırakırsa bırakır bırakmazsa onun onursuz-karektersiz ve biraz da gerizekalı olduğunu düşünürüm ve bırakırım.Başka yolu yok.Şu anki kız arkadaşım da ateist,benden sonra bıraktı islamı,akıllı kızmış açtık kuran ı okuttum,güldü ve bıraktı olayı.
zazax
QUOTE(ateist31 @ Jan 20 2007, 02:27 AM) *
Müslüman olan hiçbir sevgilim olmadı,eşim de ateistti.
Bir kadın "müslümanım"diyorsa ona dinden bahsederim kaynak gösteririm,bırakırsa bırakır bırakmazsa onun onursuz-karektersiz ve biraz da gerizekalı olduğunu düşünürüm ve bırakırım.Başka yolu yok.Şu anki kız arkadaşım da ateist,benden sonra bıraktı islamı,akıllı kızmış açtık kuran ı okuttum,güldü ve bıraktı olayı.

bence yobazlardan farkın yok, ben yobazlığı yıllar önce aştım.
şunu da öğrendim: insan şimdi söçvdüğüne yarın övüyor, çok şahit oldum.
antiateist
sadece nisa34 ayeti tartışılabilir burda diğerlerinde her hangi bir problem göremedim. keklik

bir daha soruyorum bu ayetleri okuyuncamı ateist oldun keklik !! hülya avşar gibi akıllı bayanlar bu ayetleri görememiş demek ne yazık.
zazax
QUOTE(Pamuk @ Jan 20 2007, 02:26 AM) *
zazax sen kadin olsan , musluman olurmuydun ? lutfen durust ol..

Turkiyede ki musluman kadinlarin kendi dinlerinden haberleri yok, islami bir halt saniyor zavallilar

zaten egitim ortalamasi genel olarak ilkokul 3..kadinlar da bu oran daha da azaliyor..

kadın olmak istemem şayet olsaydım, meslek sahibi bir kadın olmak isterdim zira en büyük özgürlük meslek.
ElMariachi
QUOTE(antiateist @ Jan 20 2007, 02:31 AM) *
sadece nisa34 ayeti tartışılabilir burda diğerlerinde her hangi bir problem göremedim. keklik

bir daha soruyorum bu ayetleri okuyuncamı ateist oldun keklik !! hülya avşar gibi akıllı bayanlar bu ayetleri görememiş demek ne yazık.

Hülya Avşar olayını anlamadım blink.gif
antiateist
QUOTE(ateist31 @ Jan 20 2007, 02:35 AM) *
Hülya Avşar olayını anlamadım blink.gif

O da dinine düşkün birisi bu yüzden söyledim.
ElMariachi
QUOTE(zazax @ Jan 20 2007, 02:31 AM) *
bence yobazlardan farkın yok, ben yobazlığı yıllar önce aştım.
şunu da öğrendim: insan şimdi söçvdüğüne yarın övüyor, çok şahit oldum.

Neye dayanarak söyledin yobaz olduğumu?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.