muslumbaba
Jan 28 2007, 11:53 PM
Ne yazıkki Şeytan'a inanmıyorum ama inanıyor olsaydım kendisine çok büyük bir hayranlık duyardım çünki Şeytan sapına kadar delikanlıdır,öyle diğer melekler gibi yalaka değildir...Ben diyorumki bu tatilde müslümanlara bir ödev verelim bakalım aşağıdaki sorulara nasıl cevap verecekler...
1-Şeytan neden Allah'ı iplemiyor? Acaba onda bir zaafiyet mi gördü?
2-Allah neden Şeytan'ı cezalandırmıyor? Gücümü yetmiyor?
3-Şu anda Allahla Seytan'ın ilişkileri ne seviyededir?
4-Şeytan ile baş edemeyen Allah'ın otoritesine ne kadar güvenebiliriz?
5-Şeytan günün birinde ölecek mi yoksa sonsuza kadar Allah'ın başına bela mı olacak?
6-İnsan yaratılıncaya kadar Şeytan ile Allah'ın muhabbeti nasıldı? Sırf insanlara secde etmedi diyemi papaz oldular yoksa bizim bilmediğimiz bir husumet mi var?
7-Allah Şeytana gıcık oluyor mu?
8-Ateistler öldüğünde Şeytan arka çıkar mı?
9-Şu anda Şeytan ile diğer meleklerin araları nasıldır? Şeytan melekleri isyana teşvik ediyor olabilir mi?
Dindar arkadaşlar muhakkaki bu konuya kafa yormuşlardır,düşüncelerini aktarırlarsa sevinirim...
Requiem
Jan 28 2007, 11:57 PM
çok güzel cevaplarım vardı ama malesef müslümbaba dindar arkadaslara sormuş
muslumbaba
Jan 29 2007, 12:00 AM
Aşk olsun Liberty,ben bu konuyu müslümanlara tatil ödevi olarak verdim.Onlar 15 gün düşünecek daha ama sen değerli fikirlerini yazabilirsin...
FreeWill
Jan 29 2007, 12:02 AM
Allah camurdan Adem'i yarattiktan sonra Seytan Allah ile papaz oluyor. Durduk yerde hir gur cikarmislar. Madem cok bagislayan, cok merhametli bir tanrisin, ne gerek var bir secde olayini bu kadar buyutmeye. Kasimpasali agiz edasiyla mahalle karilari gibi dalasmaya, hem de kendi yarattigin basit bir varlikla. Tamam n'apalim oyle olsun de gec. Kisa kes Aydin havasi olsun.
Yok, bence maziden kalma bir sorunlari bunlarin. Oyle basit bir secde davasiyla olmus bir olaya benzemiyor.
muslumbaba
Jan 29 2007, 12:05 AM
FreeWill,düşünsene sen koca kainatı yaratacaksın ondan sonrada bir insanı yarattın diye Şeytana hava atacaksın.Yer mi? Yemez...
FreeWill
Jan 29 2007, 12:18 AM
QUOTE(muslumbaba @ Jan 28 2007, 10:05 PM)
FreeWill,düşünsene sen koca kainatı yaratacaksın ondan sonrada bir insanı yarattın diye Şeytana hava atacaksın.Yer mi? Yemez...
Isin garip tarafi, onceden boyle olacagini bilmiyormuydu Allah?
Bir de soruyor Seytana "Seni secde etmekten alikoyan
sey nedir?" diye.
O
seyin ne oldugunu bilmiyor mu ki, soruyor? Hatta Seytan'in bu soruya ne cevap verecegini bile biliyor. Saglamasini mi ypiyor? "Kaderde boyle yazdik, du bakalim gercekten oyle mi olacak" , Ben tanri'yim, bunun boyle olmasini ben istedim, ondan boyle yazdim bu kaderi. Ama Seytan hur iradesini kullanip bana laga luga yapacak, biliyorum evet yapacak. Tanriliga leke surulecek, ama olsun, dalasacagim onunla, eglence lazim. Yoksa vakit nasil gececek sonsuza kadar"
serabis
Jan 29 2007, 12:24 AM
Tanri ile seytan arasindaki 7 fark
1 - Tanri affedici kisiligi ile insanligi hata yapmaya tesvik edebilir, çünkü her türlü rahman ve rahimdir.Seytan ise acimasiz kimligi ile hataya taviz vermez gibi durur.
2 - Tanri baba sifatini alarak hem otoriteyi hemde hosgörüyü temsil eder. Seytan sifati olmamasina ragmen , basli basina bir sifat olarak en genis anlamlari bünyesinde tasir.
3 - Tanri yaratandir , popüler olmasi dogaldir. Seytan yaratan olmamasina ragmen en az onun kadar popülerdir
4 - Tanri yeryüzüne 4 kitap indirmesine ragmen insanliga henüz sözünü geçirememistir. Seytanin kitabi olmamasina ragmen görüntüsü bile insanlari korkutabilir ve sözünü dinletebilir.
5 - Tanri kiskançtir, seytan kiskanilan.
6 - Tanri ; oyuncaklarini kendi yapip onunsa oynayan uslu bir çocuktur. Seytanin hiç oyuncagi olmamistir, hep yapilan oyuncaklari çalan yada kiran mahallemizin yaramaz veledidir.
7 - Tanri adina kurban kesmek yüce bir istir, seytan adina kurban kesmek ise 18 yildan baslar.
Dip : Notlarimi karistirirken buldum , 2003 yilinda kafa güzelken yazmisim------diye bi yerden kopyalamistim alintidir
muslumbaba
Jan 29 2007, 12:36 AM
Müslümanlar ne oldu? Kurudunuz kaldınız...
FreeWill
Jan 29 2007, 12:42 AM
QUOTE(muslumbaba @ Jan 28 2007, 10:36 PM)
Müslümanlar ne oldu? Kurudunuz kaldınız...
Dur bi yaw, daha simdi actin basligi. Bekle biraz.
Sen muslumanlari ne sandin? Hepsi gelip tek tek cevabini verecek bu sorduklarinin.
Bu gune kadar ne sordun da cevapsiz kaldi?
muslumbaba
Jan 29 2007, 12:47 AM
Ben zaten tatil ödevi olarak vermiştim ama muhakkak bir kaç sazan çıkardı hep...
PUSU
Jan 29 2007, 12:57 AM
5-Şeytan günün birinde ölecek mi yoksa sonsuza kadar Allah'ın başına bela mı olacak?
6-İnsan yaratılıncaya kadar Şeytan ile Allah'ın muhabbeti nasıldı? Sırf insanlara secde etmedi diyemi papaz oldular yoksa bizim bilmediğimiz bir husumet mi var?
9-Şu anda Şeytan ile diğer meleklerin araları nasıldır? Şeytan melekleri isyana teşvik ediyor olabilir mi?
1-Ciddiye almasa bana süre ver demez çünkü o da bilirki ALLAH istemedikçe hiçbir şey olmaz.Bunların hepsi imtihanın bir parçasıdır
2-Allah herşeye kadirdir.Herşeye gücü yeter.Ama şeytana bir süre verilmiştir.Şeytanda özgürdür.Allah zamandan ve mekandan münezzihtir.Dilerse şeytanıda affeder.Allah şeytana süre vermeyebilirdide ama ALLAH için bunun prinç tanesi kadar önemide yoktur.Zira bizim bilmediğiz çok şey olduğu gibi herşeyin en iyisini ALLAH bilir.
3-Allahın kimseyle arasındaki ilişkinin iyi olması gibi bi durumu şart değildir.O kimseye muhtaç değildir.O isterse şeytanıda meleklerinide insanıda yok ederdi.Herşeyi planlayan yüce yaratıcı imtihanın böyle olmasını istedi.Yine bir çok ayette geçtiği gibi Siz bilemezsiniz ALLAH bilir.
4-Bilimadamlarının da kabul ettiği doğaya hakim Allah ın şeytanla başedemediği fikri yanlıştır.Sadece ALLAH böyle istediği için olmuştur.Şeytana nasıl süre verdiyse mahşerdede af dilettirecek yine ALLAH tır.Herşey bir imtihanın parçasıdır.
5-Asla Allahın başına bela olduğu fikri doğru değildir.İnsanların imtihanında onları bu yolda caydıracak,kandıracak biri olması gerekirdi.Bu şeytan oldu.VE HERŞEYİN NEDEN BU ŞEKİLDE olduğunu sadece allah bilir.
6-Alllah katında kıyamet kopmuş defterler dürülmüştür.Allah şeytanın secde etmiceğini biliyordu.Planın bir parçasıydı şeytan kimbilir belki mahşerde oda afeedilecektir.Zira ALLAH çok bağışlayandır.Ayrıca günümüze kadar gelmeyen bir çok bilgide olabilir.Eksik bilgilerde düşünmeye sevk edilen
7-O insan değildir ,duyguları yoktur.Kimseye gıcık olmaz.Herkes bu imtihanın bir parçası olacaktır.Şeytanı yaratanın elbet isterse yok etmeyede,afetmeyede gücü yeter.O rahman ve rahimdir.
8-Şeytan mahşerde kendi derdine düşeceği için sana arka çıkamayacaktır malesef o da sende pişmanlıkla af dileyeceksiniz.Zira cehennem ne acıklı sondur.
9-İkisininde aynı boyutta olduğunu bilemeyiz.ZiRA kafanızda düşündüğünüz hesap ettiğiniz gibi değildir hiçbir şey.ALLAH bazı şeyleri bilmemizi istememiştir.Beynimizin hepsinide kullanamadığımızdan bu yüzdendir.
muslumbaba
Jan 29 2007, 01:09 AM
Pusu,erinmemiş yazmışsın sağol ama şu yazdıkların senin kafana yattı mı? Bir kere şeytanla insanı bir tutmuşsun,onlar bir değil,her müslüman gibi imtehan'la bozmuşsun.Yahu bu Allah'ın nedir bu imtahan saplantısı?Geleni gideni imtehan ediyor...Ayrıca diyorsunki Allah Şeytandan secde etmesini isterken onun karşı geleceğini biliyordu,insanları baştan çıkaracak biri gerekiyordu ve oda şeytan oldu.Yani danışıklı dövüş vardı.Ee madem danışıklı dövüş varsa ne diye mahşerde adamı yakacak(tabii affetmezse)...
FreeWill
Jan 29 2007, 01:10 AM
Muslumbaba, gordun mu bak, yavas yavas geliyorlar iste. Sen tezgahi saglam tut.
muslumbaba
Jan 29 2007, 01:23 AM
Gelmsine geliyorlarda mantıklı tek bir cümle duyacagımı sanmıyorum.Yinede iki müslüman vatandaşın kafasında bir ışık çakarsa ne mutlu bana...
PUSU
Jan 29 2007, 01:24 AM
Müslümbaba demişsinki imtihan neden var?
Neden olmasın ki? Sonucunuda bilse seni imtihan etmek istemiş.Bir oyun kurmuş de.İmtihanı kaybedenler olsada belki herkesi cennetine sokacak.Cennet gibi güZEL VE sonsuz kalaağımız bu yere girmeden önce sıkıntı çekmemizi istemiş olması saçma değil.Sonsuz bir cennette kalcam şu 3 günlük rüya kadar dünyada sıkıntı çeksem nolur?
Dedimya imtihandan kasıt bu imtihan konusunda bilmediğimiz detaylar olabilir?Ama ALLAH ın neden bu şekilde bunu istediğini bilemeyiz.Herşeyin en iyisini ölünce anlarız.
Benim anlamadığım ya belkide bilmediğimiz çok detay vardır.Nolur nolmaz ben iman edeyim deseniz kaybınız nolur anlamıyorrum.Bu inat neden?
Tevbe kapınız açık.Sabaha çıkcağınızın garantiisi yok.BELKİDE ALLAH bizleri vesile ederek sizleri uyarıyor.Ama sizler hala direniyorsunuz.
dinsavar
Jan 29 2007, 01:40 AM
QUOTE(PUSU @ Jan 29 2007, 01:57 AM)
1-Ciddiye almasa bana süre ver demez çünkü o da bilirki ALLAH istemedikçe hiçbir şey olmaz.Bunların hepsi imtihanın bir parçasıdır
2-Allah herşeye kadirdir.Herşeye gücü yeter.Ama şeytana bir süre verilmiştir.Şeytanda özgürdür.Allah zamandan ve mekandan münezzihtir.Dilerse şeytanıda affeder.Allah şeytana süre vermeyebilirdide ama ALLAH için bunun prinç tanesi kadar önemide yoktur.Zira bizim bilmediğiz çok şey olduğu gibi herşeyin en iyisini ALLAH bilir.
3-Allahın kimseyle arasındaki ilişkinin iyi olması gibi bi durumu şart değildir.O kimseye muhtaç değildir.O isterse şeytanıda meleklerinide insanıda yok ederdi.Herşeyi planlayan yüce yaratıcı imtihanın böyle olmasını istedi.Yine bir çok ayette geçtiği gibi Siz bilemezsiniz ALLAH bilir.
4-Bilimadamlarının da kabul ettiği doğaya hakim Allah ın şeytanla başedemediği fikri yanlıştır.Sadece ALLAH böyle istediği için olmuştur.Şeytana nasıl süre verdiyse mahşerdede af dilettirecek yine ALLAH tır.Herşey bir imtihanın parçasıdır.
5-Asla Allahın başına bela olduğu fikri doğru değildir.İnsanların imtihanında onları bu yolda caydıracak,kandıracak biri olması gerekirdi.Bu şeytan oldu.VE HERŞEYİN NEDEN BU ŞEKİLDE olduğunu sadece allah bilir.
6-Alllah katında kıyamet kopmuş defterler dürülmüştür.Allah şeytanın secde etmiceğini biliyordu.Planın bir parçasıydı şeytan kimbilir belki mahşerde oda afeedilecektir.Zira ALLAH çok bağışlayandır.Ayrıca günümüze kadar gelmeyen bir çok bilgide olabilir.Eksik bilgilerde düşünmeye sevk edilen
7-O insan değildir ,duyguları yoktur.Kimseye gıcık olmaz.Herkes bu imtihanın bir parçası olacaktır.Şeytanı yaratanın elbet isterse yok etmeyede,afetmeyede gücü yeter.O rahman ve rahimdir.
8-Şeytan mahşerde kendi derdine düşeceği için sana arka çıkamayacaktır malesef o da sende pişmanlıkla af dileyeceksiniz.Zira cehennem ne acıklı sondur.
9-İkisininde aynı boyutta olduğunu bilemeyiz.ZiRA kafanızda düşündüğünüz hesap ettiğiniz gibi değildir hiçbir şey.ALLAH bazı şeyleri bilmemizi istememiştir.Beynimizin hepsinide kullanamadığımızdan bu yüzdendir.
Ne demek duyguları yoktur? Odunmu bu ?
Zuhruf 55 Böylece bizi
öfkelendirince onlardan intikam aldık, hepsini suda boğduk.
Araf 136 Biz de ayetlerimizi yalanlamaları ve onlardan gafil kalmaları sebebiyle kendilerinden
intikam aldık ve onları denizde boğduk.
sunny
Jan 29 2007, 01:45 AM
ha ha fena kapak olmuş ayet..müslüman kendisi de ne düşüneceğini sapıtmıştır kesin
keklik
Jan 29 2007, 02:51 AM
QUOTE(muslumbaba @ Jan 29 2007, 01:23 AM)
Gelmsine geliyorlarda mantıklı tek bir cümle duyacagımı sanmıyorum.Yinede iki müslüman vatandaşın kafasında bir ışık çakarsa ne mutlu bana...
Sevgili Müslümbaba,
Müslüman değilim ama ben mantıklı bir cevap verebilirim sanırım.
Birincisi, Pusu arkadaşımızın dediği gibi şeytan planın bir parçası. İkisi arasında bir anlaşmazlık sözkonusu değil. Şeytan işbirlikçi konumunda aslında.
İkincisi, Allah cennet ve cehennemi yaratmış ama cennete talebin umduğundan fazla olduğunu görünce orada yer sıkıntısı çekileceğini anlamış. Bir de soğuk kış günlerinde cennetin konforu da sözkonusu, cehenneme sürekli yakıt gerek.
Hal böyle olunca Allah, bu insanları kendi başlarına bırakırsam çok azı ateist olur diyerek şeytanı kullanmak istemiş, hepsi bu.
zayifdalga
Jan 29 2007, 05:24 AM
Allah tecelli eder ve bilinir.Evrenden önce Allah napıyordu derseniz böyle birşey soramazsınız derim ben de.Zaman da evrenle bir yaratıldı.Allah'ın tecellesi her an ve hiçbir zamandır.Zamanla ilgili hüküm veremeyiz.
Tecelli için özgür bireyler olmalı ki bu da bencillik duygusu olan nefs sahibi insandır.Melekler ve gökler insanın ve onun yaşayacağı yerin alt yapısını olşturmaktadır.İnsanlarla Allah kendini tecelli etmektedir.
Şeytan kibirlenmiştir.Oysa şeytanın gücü ve kibiri Allah'a aittir.Ama şeytan bunu bilememiştir.Allah da onu ertelenenlerden yapmıştır.Böylece tecelli başlamıştır.
Allah niye böyle birşey yaptı denilemez.Çünkü yap-tı veya yapma-dı deyimleri hep bir zaman kavramını içermektedir.O yüzden Allah ile ilgili sadece sırf Allah deriz ve hiçbirşeyini sorgulayamayız...Böylece olan,biten,olacak olan birşeyler değil sadece ALLAH'tır.
Dikkat ederseniz önceki cümlede sadece Allah VARDIR demiyorum.Çünkü onda da zaman kavramı geçer.O yüzden ALLAH ve o kadar....O kurgular ve yapar.Bilgisi onu sorgulayamacağımız kadar engindir ki zaten sadece Onun öğrettiklerini bilip,dilediğini dilemekteyiz.Yine bu yüzden sadece ALLAH'tır.
TEK'in tecellesi,TEK'in seyri,olay TEK.İmtihan olan ve olunan birdir.Ama Allah katında zaman olmadığı için asla böyle bir süreç işlemez ve böyle bir olay olmamış gibidir.Ve yine bu yüzden sorgulanamaz.Çünkü safi Allahtır....Biz nefsin verdiği yanılgıyla "şeytan" ve diğer varlıkları bilmekteyiz.Oysa "TEK","ALLAH" ondan başka birşey yok.Ne sen ne de bir başka birşey....
"ben" var oldurulan bilinçteki sapkın bir düşünce sadece.Bize ait olmayan beynimizde bize ait olmayan bir bilinçte bize ait olmayan bir "ben" oluştururuz ama yanılırız.Allah'ı değil kendimizi önemseriz ve Allah'ın özelliklerini kendimizle ilişkilendirerek iyi ve kötü kavramları ortaya çıkarırız.Oysa kötü olan tecelli ettiren,iyi olanda tecelli olunandır.Ve bunlar SAFİ ALLAH'tır...
İnsanlar anlasın diye buna imtihan denmiştir...Ama hakikat budur...
Crom
Jan 29 2007, 08:58 AM
dinsavar dostum "kapağı" güzel oturtmuşsun. bunlar okuduklarını da anlamıyorlar..
pergel
Jan 29 2007, 09:46 AM
QUOTE(PUSU @ Jan 29 2007, 01:24 AM)
Müslümbaba demişsinki imtihan neden var?
Neden olmasın ki? Sonucunuda bilse seni imtihan etmek istemiş.Bir oyun kurmuş de.İmtihanı kaybedenler olsada belki herkesi cennetine sokacak.Cennet gibi güZEL VE sonsuz kalaağımız bu yere girmeden önce sıkıntı çekmemizi istemiş olması saçma değil.Sonsuz bir cennette kalcam şu 3 günlük rüya kadar dünyada sıkıntı çeksem nolur?
Dedimya imtihandan kasıt bu imtihan konusunda bilmediğimiz detaylar olabilir?Ama ALLAH ın neden bu şekilde bunu istediğini bilemeyiz.Herşeyin en iyisini ölünce anlarız.
Benim anlamadığım ya belkide bilmediğimiz çok detay vardır.Nolur nolmaz ben iman edeyim deseniz kaybınız nolur anlamıyorrum.Bu inat neden?
Tevbe kapınız açık.Sabaha çıkcağınızın garantiisi yok.BELKİDE ALLAH bizleri vesile ederek sizleri uyarıyor.Ama sizler hala direniyorsunuz.
PUSU kardeş, "imtihanı kaybedenler olsa da belki herkesi cennetine sokacak" demişsin. O zaman, Allah verdiği sözü tutmayan biri. Çünkü o, cehennemi insan ve cinlerle dolduracağına yemin etmişti. Yemin ettiği halde sözünden dönebileceğini düşündüğüne göre, dediklerini yaptığında seni cennetine alacağına nasıl güvenebilirsin? Bu kadar tutarsız ve güvenilmez bir Allaha nasıl taparsın? Hiç mi onurun yoktur? Seni her yaptığına karşılık yakma olasılığı olan bir tanrıya nasıl taparsın?
Bunları tamamen senin söylediklerinden hareketle düşündüm. Benim söylediklerime itiraz etmeden önce, sen Allahı bilinç altında nasıl görüyorsun bir kurcala istersen.
Bu arada,
Türk bayrağı üzerinde beliren
Amerikan Kartallı avatarına ve
PUSU nickine bayıldım. Sen gerçekçi bir insana benziyorsun.
Crom
Jan 29 2007, 10:07 AM
Hay bu imtihana çakayım. ulan öss öys kpss kpds vs derken bir de ahret imtihanı çıktı. hayatımız sınav mı?
TAKVA
Jan 29 2007, 10:43 AM
Tarihte her zaman kahramanlar ve onlarla savaşan düşmanlar olmuştur.. Müslümanların efsanevi kahramanı Allah, onun düşmanı ise şeytan olmuştur... Saygılarımla
Nothing
Jan 29 2007, 10:50 AM
QUOTE(TAKVA @ Jan 29 2007, 10:43 AM)
Tarihte her zaman kahramanlar ve onlarla savaşan düşmanlar olmuştur.. Müslümanların efsanevi kahramanı Allah, onun düşmanı ise şeytan olmuştur... Saygılarımla
Ne yani şeytan allah kadar güçlümü? Çünkü birisiyle yarışabilmen ve kapışabilmen için en az onun kadar güçlü olabilmen gerekir. ya da kafa tutabilmen için. bu söylediğin mantıklımı şimdi?
TAKVA
Jan 29 2007, 12:04 PM
Onun kadar güçlü olmasada cesaretliymiş ki kafa tutabilmiş... Demek ki çokta korkulacak bir şey degilmiş Allah...
kutsalyaratik
Jan 29 2007, 12:24 PM
Allahtan nasil korkulmaz, Muhammedin dediklerinin disinda birsey yapmaya kalkanlari cehennem yollayip kebap yapan Allahtan nasil korkulmaz, gayri Muslim herkezi cehennem yollayan Allahtan nasil korkulmaz, Yolladigi soylenen kitabi Arapca disinda okumaya izin vermeyen Allahtan nasil korkulmaz, Kadinlar erkeklerden bir derece assagidadir diyen Allahtan nasil korkulmaz, Cennette cocuk yasta kizlari fahise olarak kullanan Allahtan nasil korkulmaz????
Bu sorularin ardi arkasi gelmez. Allahtan korkmayan Ateisttir
zayifdalga
Jan 29 2007, 01:13 PM
QUOTE(zayifdalga @ Jan 29 2007, 05:24 AM)
Allah tecelli eder ve bilinir.Evrenden önce Allah napıyordu derseniz böyle birşey soramazsınız derim ben de.Zaman da evrenle bir yaratıldı.Allah'ın tecellesi her an ve hiçbir zamandır.Zamanla ilgili hüküm veremeyiz.
Tecelli için özgür bireyler olmalı ki bu da bencillik duygusu olan nefs sahibi insandır.Melekler ve gökler insanın ve onun yaşayacağı yerin alt yapısını olşturmaktadır.İnsanlarla Allah kendini tecelli etmektedir.
Şeytan kibirlenmiştir.Oysa şeytanın gücü ve kibiri Allah'a aittir.Ama şeytan bunu bilememiştir.Allah da onu ertelenenlerden yapmıştır.Böylece tecelli başlamıştır.
Allah niye böyle birşey yaptı denilemez.Çünkü yap-tı veya yapma-dı deyimleri hep bir zaman kavramını içermektedir.O yüzden Allah ile ilgili sadece sırf Allah deriz ve hiçbirşeyini sorgulayamayız...Böylece olan,biten,olacak olan birşeyler değil sadece ALLAH'tır.
Dikkat ederseniz önceki cümlede sadece Allah VARDIR demiyorum.Çünkü onda da zaman kavramı geçer.O yüzden ALLAH ve o kadar....O kurgular ve yapar.Bilgisi onu sorgulayamacağımız kadar engindir ki zaten sadece Onun öğrettiklerini bilip,dilediğini dilemekteyiz.Yine bu yüzden sadece ALLAH'tır.
TEK'in tecellesi,TEK'in seyri,olay TEK.İmtihan olan ve olunan birdir.Ama Allah katında zaman olmadığı için asla böyle bir süreç işlemez ve böyle bir olay olmamış gibidir.Ve yine bu yüzden sorgulanamaz.Çünkü safi Allahtır....Biz nefsin verdiği yanılgıyla "şeytan" ve diğer varlıkları bilmekteyiz.Oysa "TEK","ALLAH" ondan başka birşey yok.Ne sen ne de bir başka birşey....
"ben" var oldurulan bilinçteki sapkın bir düşünce sadece.Bize ait olmayan beynimizde bize ait olmayan bir bilinçte bize ait olmayan bir "ben" oluştururuz ama yanılırız.Allah'ı değil kendimizi önemseriz ve Allah'ın özelliklerini kendimizle ilişkilendirerek iyi ve kötü kavramları ortaya çıkarırız.Oysa kötü olan tecelli ettiren,iyi olanda tecelli olunandır.Ve bunlar SAFİ ALLAH'tır...
İnsanlar anlasın diye buna imtihan denmiştir...Ama hakikat budur...
İnsanlar kişisel hatalarından ötürü "kapak" olabilir.Bunu herkese mal edemezsiniz.Lütfen bir daha okuyun...Bir yerlerde savaş falan yok.Biryerde ayrı ayrı güçler de yok...İmtihan mantığını da açıklamaya çalıştım...Bence OKUYUN,cevap vermeden de düşünün.Sürekli karşı atak durum kalınırsa bu beyni köreltir ve kalıplarştırır...Bakın, yukarıda yazıyor neyin ne olduğu...
Sevgi ve saygılarımla
muslumbaba
Jan 29 2007, 01:28 PM
Nolur nolmaz ben iman edeyim deseniz kaybınız nolur anlamıyorrum.Bu inat neden?
Pusu,literatürde buna tüccar müslüman mantığı deniyor...
TAKVA
Jan 29 2007, 07:27 PM
Müslüm Baba,inansan ne kaybedersin? Eğer Allah yoksa sadece boşa ibadet etmiş olursun ama bir de varsa güzelim cennet,hurileri ve alkolsuz şaraplarıyla seni bekliyor olacak...
ElMariachi
Jan 29 2007, 08:33 PM
Ben müslümanlara çok acı birşey söyleyeceğim;
arkadaşlar acaba Allah-Kuran gibi şeyler şeytanın bir oyunu olamaz mı? Belki Allah a inanıyoruz derken aslında şeytana inanıyorsunuzdur ama farkında değilsinizdir,belki bu dine inanan herkes cehenneme gidecektir.
acaba...
kadını aşşağılayan
el-ayak kesilmesini söyleyen
cihadı emreden
bir kitap şeytanın bir kandırmacası olabilir mi?
Onur
Jan 29 2007, 09:13 PM
QUOTE(ateist31 @ Jan 29 2007, 08:33 PM)
arkadaşlar acaba Allah-Kuran gibi şeyler şeytanın bir oyunu olamaz mı? Belki Allah a inanıyoruz derken aslında şeytana inanıyorsunuzdur ama farkında değilsinizdir,belki bu dine inanan herkes cehenneme gidecektir.
acaba...
kadını aşşağılayan
el-ayak kesilmesini söyleyen
cihadı emreden
bir kitap şeytanın bir kandırmacası olabilir mi?
Hele bazı ayetler var ki, şeytan bile yazdırmaya utanır. Yani ben şeytan olsaydım, yazdırmaya utanırdım şahsen....
Kont
Jan 29 2007, 11:43 PM
Bu güzel sorulara ben de birşey eklemek istiyorum:
Şeytan Allah'a artistlik yaparken yani Adem topraktan ben ateşten ona tapmam derken bunu Alemlerin Rabbinin direk yüzüne nasıl söyledi?
Alemlerin Rabbi bunu nasıl sineye çekti?
Meleklerin yanında Şeytan sonunu bile bile Allah'ın kudretini gördüğü halde artistlik yapabiliyor.
1-Allah'tan korkmuyor.
2-Cehennem çok fazla korkutucu bir yer değil.
2.'sini hadi es geçelim, 1. çok önemli!Onun kudretini gördüğü halde,cehennemi cenneti bildiği halde Allah'a kafa tutuyor,ne yiğit adammış bu yahu...
muslumbaba
Feb 2 2007, 11:54 AM
Müslüman Öğrenci Arkadaşlar,göz açıp kapayana kadar tatilin yarısı geçti,halen sizde tık yok.Hiç kafa yormuyormusunuz şeytan üzerine.Eğer mantıklı birşeyler bulamazsanız bende Ateist 31 gibi düşünmeye başlayacağım...
TAKVA
Feb 2 2007, 10:45 PM
Öyle çok şey varki sorgulanacak ama en iyisi müslümanlar gibi hiçbir şeyi kafaya takmamak.
baracuda
Feb 2 2007, 11:22 PM
QUOTE(muslumbaba @ Feb 2 2007, 11:54 AM)
Müslüman Öğrenci Arkadaşlar,göz açıp kapayana kadar tatilin yarısı geçti,halen sizde tık yok.Hiç kafa yormuyormusunuz şeytan üzerine.Eğer mantıklı birşeyler bulamazsanız bende Ateist 31 gibi düşünmeye başlayacağım...
müslüm aga müslümanlar böyle akılsız soruları neden cevaplasın ki cevaplayınca sen inanma ihtiyacı mı duyacaksın ?
ya biraz şu saksıyı çalıştır ya madem şeytan ile allah arasındaki hadiselere inanıyorsunuz demekki sizlerinde allaha ve şeytana inancınız var . ama yok ise bu tür meseleleri kendi kafanıza göre yorumlayıp sonra mantık dışı sorular sorarak müslümanlardan cevap bekliyorsun .
sana bir iki cümle yazayım ama anlamaya çalış anlıyamzssan senin sömestre tatilini sana özgü olmak üzere 1 hafta daha erteleyeceğim .
allah ayeti kerimelerinde meleklere hitaben derki ben bir halife yaratıcağım zaman ona hepiniz secde ile eğilin der .
ozaman geldiği vakit herkez saygı ile secdeye varu-ırken iblisde bir hüsnü kuruntu meydana geliyor ve diyorki kendi aklınca oranın en bilginlerinden dir iblis , beni ateşden yarattı ben ise toprakdan yaratılana secde veya saygı ile eğilmem .
ve nitekim de eğilmedi . şeytanın kendi aklınca insandan daha üstün bir varlık olarak yaratılmasına kesin inanmış idi bir anlık gaflete ve gururuna kapılıp saygı ile eğilmedi
ya allah emrediyor o allahın emrini yerine getirmiyor ! ve buda onun lanetlenmesine sebebiyet veriyor çünki dikkat edin tövbe de dilemiyor !
bu olay cereyan ederken şeytan tabiiki bilmiyorki alemlere rahmet olarak gönderilecek bir peygamber gelicek kendini okadar çok gururla büyüklükle inandırmış ki ona hiçbirşey olmaz gibilerinden .
ve allah da ona mühlet veriyor . bir arkadaşda cehennemden korkmadı şeytan diyor şeytan cehenneme girmediki daha cehennemede yanan tek kişi varmı şu ana kadar ?
buyüzden böyle mantıksız sorular ile kafanızın almadığı noktalara derin mevzulara girdiniz mi afallayıp kalıyorsunuz .
işte allah şeytana mühlet veriyor ve izin veriyor dilediğini al kandırabildiğini al diyor .
akıllılar da burada allah şeytana laf geçiremedi diye bir gaflete düşüyorlar . allah onu o an dileseydi yerle bir eder silerdi yo olurdu . onu yaratan onu yok etmeye haliyle kadirdir .
ama dünya kurulacak belli bir kulluk görevini yerine getirecek insanlar cennet cehennem boşa yaratılmadı vs...
müslüm aga yazımı tam okuyun yarım yamalak değil ve anlayın ...
666eray666
Feb 2 2007, 11:31 PM
peki allah şeytanın bu isyanını önceden biliyodu ya;
isyan çıkana kadar şeytana iyi davrandı da ademden üstün olduğunu söyleyincemi kapıştılar?
eğer böyleyse allah şeytanın kötü olacağını bile bile ona iyi davranıyosa iki yüzlü değil midir; içinden kin duyduğu bir kişiye iyi davranmak...?
muslumbaba
Feb 2 2007, 11:33 PM
Baracuda,yeni birşey yazmamışsınki,hepsi doğduğumuzdan beri binlerce kez duyduğumuz hikaye ama sanırım sen benim yazıyı tam okumadın.Yahu güzel kardeşim sen Allahı gördün mü?Görmedin ama Şeytan hergününü onunla geçirmesine rağmen emrini yerine getirmiyor ve üstüne üstlük tövbede dilemiyor.Bunun mantıklı bir açıklamasını yap yeter,diğer sorulara cevap vermesende olur...
epifun
Feb 3 2007, 01:31 AM
QUOTE(Kont @ Jan 29 2007, 11:43 PM)
Bu güzel sorulara ben de birşey eklemek istiyorum:
Şeytan Allah'a artistlik yaparken yani Adem topraktan ben ateşten ona tapmam derken bunu Alemlerin Rabbinin direk yüzüne nasıl söyledi?
Alemlerin Rabbi bunu nasıl sineye çekti?
Meleklerin yanında Şeytan sonunu bile bile Allah'ın kudretini gördüğü halde artistlik yapabiliyor.
1-Allah'tan korkmuyor.
2-Cehennem çok fazla korkutucu bir yer değil.
2.'sini hadi es geçelim, 1. çok önemli!Onun kudretini gördüğü halde,cehennemi cenneti bildiği halde Allah'a kafa tutuyor,ne yiğit adammış bu yahu...
Belki CEHENNEM DE ATESTEN, KENDI DE ATESTEN OLDUGU ICINDIR... BIZ NASIL TOPRAKTAN GELDIK TOPRAGA GIDIORUZ DIYORUZ. O DA ATESTEN GELDIM ATESE GIDIYORUM DIYO HERALDE.
akrep
Feb 3 2007, 01:49 AM
Şöyle diyelim,mesala ateistler Allah'la karşılaştığında bir sürü soruları olacak ya hani,niye öyle değilde böyle yarattın gibi işte şeytanda böyleydi,Allah'ın emrine karşı çıktı...Oysa Allah'ın dedikleri ve yaptıkları sorgulanmaz,ama sorgulayacak irade vermiş.
Hiç madde neden kararlı hale geçiyor diye sorguladığınız oldu mu? hadi oldu diyelim; sebep bulabildiniz mi?
ezkamo
Feb 3 2007, 02:28 AM
Sevgili Müslümbaba,
Nerede bir şeytan yazısı görsem mübarek hemen beni dürtüyor. Daha önce de bir başlığa yazmıştım. İkinci baskı olacak ama olsun. Bak beni dürtüyor hadi çabuk diye!!!
Allah ve Şeytan,
İslam dininin tek tanrılı bilinmesi yanlıştır. İslam dininde iki tanrı vardır. Biri allah. Diğeri şeytan. Eğer bu gün şeytan ona kafa tutmuşsa onun kadar gücü var demektir. Demek ki allah kadar güçlü. Hiç kusura bakmasınlar...
Ama bu ikisinden hangisi üstündür diye sorsanız ben şeytan diyorum. Şu dünya nüfusuna bakın. Şeytan malı almış götürüyor. Bu nüfusun beş milyara yakını şeytandan yana iki milyara yakını da allahtan yana. Bu nasıl iştir ben anlayamadım. Ondan sonra kalkıp diyor ki ben dilediğimi doğru yola getirir dilediğimi de şaşırtırım diyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de kalp mühürlüyor. O mühüre and olsun ki ben onun büyüklüğünden bir şey anlayamadım. Bizim şeytan ortalıklarda cirit atıyor. Ondan ses seda yok. Sanki dilini yutmuş!...
Tüm bunlara bakarak en büyük şeytan diyorum. Başka büyük yok. Şahidim de allahtır. Allah üzerine yemin ederim ki bu şeytanı yarattığına pişman olmuştur. Böyle olacağını bilseydi bu şeytanı yaratır mıydı? Hem yarat hem de baş etme. Bu nasıl büyüklük yarabi!!!
Bir zamanlar ben de karanlıklar içinde kalmıştım. Sağır ve dilsizdim. Allaha şükürler olsun ki şeytanla karşılaştım. İşte bu allahın beğenmediği bu şeytan beni bu karanlıktan kurtardı. Bana dedi ki: Ey kul! Bu allah sizi cennet ve cehennemle kandırıyor. Sakın ona inanmayın dedi. Sizler onun umurunda değilsiniz. Onun bir tane sevgili kulu var. Adı da Muhammed. Gece gündüz dur durak bilmeden onun için çalışır. Bir sıkıntısı oldu mu hemen yanında hazır ve nazır... Bir dediğini iki etmez. Hemen ayetler hazır. Hatta birinde de oğulluğunun karısını sevmişti. Fakat bunu kimseye söyleyemiyordu. Hemen allah babasına koştu. Derdini anlattı. Bundan basit ne var dedi. Sen rahat ol sevgili kulum. Derhal bir ayet döşeriz. Onu da haremliğine eklersin dedi.
Ben şeytana inanmayayım da kime inanayım. Şeytan doğruyu söylüyor. Ben hiç şeytanın yemin ettiğini de görmedim. Ama bakıyorum bu allah öyle yemin ediyor. Ben yemin edenlerden her zaman şüphelenirim. Durup dururken insan yemin eder mi? Ama bu allah öyle yemin ediyor kitabında. Hatta bir zamanlar mütevazi bir imzam vardı:''Çok yalan söyleyenin ettiği yemin de çok olur.''
Ha unutmadan bir de şeytan bana şunu da söyledi':'' Allah iyi bir tuzakçıdır. Tuzak kurmakta üstüne yoktur. Onun tuzağına düştünüz mü artık iflah olmazsınız. Eğer bana inanmıyorsan kullarının yaşadığı ülkelere bakın. Onları kendisinin kulu kölesi haline getirmiş. Sabah akşam allahla kalkıp allahla yatıyorlar. Onu düşünmekten ve ibadet yapmaktan başka bir şey düşünemez oldular. Onlara diyor ki ben bu dünyada sizlere cehennemi yaşatacağım ama siz asıl öbür dünyadaki cennete bakın diyor. Ama allah üzerine and olsun demiyorum ki! bu doğru değildir. Tek dileğim de bu kul ve kölelerin bir an önce bu tuzaktan kurtulmaları dedi...''
Ondan sonra da en sonunda bana şöyle dedi:'' Benim adımın şeytan olduğuna bakmayın. Şeytan diye bir şey yoktur. Asıl şeytanlar benim adımı kullanarak sizi kul ve köle yapanlardır...''
akrep
Feb 3 2007, 02:44 AM
QUOTE(ezkamo @ Feb 3 2007, 02:28 AM)
[color=#FF0000]Allah ve Şeytan,
İslam dininin tek tanrılı bilinmesi yanlıştır. İslam dininde iki tanrı vardır. Biri allah. Diğeri şeytan. Eğer bu gün şeytan ona kafa tutmuşsa onun kadar gücü var demektir. Demek ki allah kadar güçlü. Hiç kusura bakmasınlar...
Sen de Allah hakkında aklına geleni düşünebiliyorsun,söyleyebiliyorsun,ama Allah'ın sıfatlarının hangisi var sende?
Ama bu ikisinden hangisi üstündür diye sorsan ben şeytan diyorum. Şu dünya nüfusuna bakın. Şeytan malı almış götürüyor. Bu nüfusun beş milyara yakını şeytandan yana iki milyara yakını da allahtan yana. Bu nasıl iştir ben anlayamadım. Ondan sonra kalkıp diyor ki ben dilediğimi doğru yola getirir dilediğimi de şaşırtırım diyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de kalp mühürlüyor. O mühüre and olsun ki ben onun büyüklüğünden bir şey anlayamadım. Bizim şeytan ortalıklarda cirit atıyor. Ondan ses seda yok. Sanki dilini yutmuş!...
Siz ne anlarsınız ki özgür iradeden,Allah insanlara istediğini yapma ve düşünme özgürlüğü vermişten ve Allah zaten size "istediğinizi" verdiğinden....
Tüm bunlara bakarak en büyük şeytan diyorum. Başka büyük yok. Şahidim de allahtır. Allah üzerine yemin ederim ki bu şeytanı yarattığına pişman olmuştur. Böyle olacağını bilseydi bu şeytanı yaratır mıydı? Hem yarat hem de baş etme. Bu nasıl büyüklük yarabi!!!
Başedememe değil,Allah büyük affediciliğini gösteriyor ve şeytanın duaları sayesinde zaman verilenlerden yapıyor. Şeytan Allah'ın yokluğunu ona karşı gelmeyi temsil ediyor.Yani şeytan zaten insanın bir parçası,onun egosu...
Bir zamanlar ben de karanlıklar içinde kalmıştım. Sağır ve dilsizdim. Allaha şükürler olsun ki şeytanla karşılaştım. İşte bu allahın beğenmediği bu şeytan beni bu karanlıktan kurtardı. Bana dedi ki: Ey kul! Bu allah sizi cennet ve cehennemle kandırıyor. Sakın ona inanmayın dedi. Sizler onun umurunda değilsiniz. Onun bir tane sevgili kulu var. Adı da Muhammed. Gece gündüz dur durak bilmeden onun için çalışır. Bir sıkıntısı oldu mu hemen yanında hazır ve nazır... Bir dediğini iki etmez. Hemen ayetler hazır. Hatta birinde de oğulluğunun karısını sevmişti. Fakat bunu kimseye söyleyemiyordu. Hemen allah babasına koştu. Derdini anlattı. Bundan basit ne var dedi. Sen rahat ol sevgili kulum. Derhal bir ayet döşeriz. Onu da haremliğine eklersin dedi.
http://www.islamustundur.com/turadursun3.htmlQUOTE(ezkamo @ Feb 3 2007, 02:28 AM)
Ben şeytana inanmayayım da kime inanayım. Şeytan doğruyu söylüyor. Ben hiç şeytanın yemin ettiğini de görmedim. Ama bakıyorum bu allah öyle yemin ediyor. Ben yemin edenlerden her zaman şüphelenirim. Durup dururken insan yemin eder mi? Ama bu allah öyle yemin ediyor kitabında. Hatta bir zamanlar mütevazi bir imzam vardı:''Çok yalan söyleyenin ettiği yemin de çok olur.''
Gözlerini sen kapatıyorsun Allah'ta dileğini yerine getiriyor.
baracuda
Feb 3 2007, 06:19 PM
QUOTE(muslumbaba @ Feb 2 2007, 11:33 PM)
Baracuda,yeni birşey yazmamışsınki,hepsi doğduğumuzdan beri binlerce kez duyduğumuz hikaye ama sanırım sen benim yazıyı tam okumadın.Yahu güzel kardeşim sen Allahı gördün mü?Görmedin ama Şeytan hergününü onunla geçirmesine rağmen emrini yerine getirmiyor ve üstüne üstlük tövbede dilemiyor.Bunun mantıklı bir açıklamasını yap yeter,diğer sorulara cevap vermesende olur...
ya allahın olduğunu bildiğimiz halde allaha karşı gelirsek zaten ya kuruntu içindeyizdir yada kendimizden çok eminizdir .
ben bir şirkette genel müdür isem o şirketin sahibi bana direktif verse şunu yapıcaksın diye ve bende yapmazssan kovulurum bukadar basit .
şeytan allahı herzaman görüyor idi ama meleklerde görüyor idi melekler neden emrine itattsizlik etmedi de şeytan etti ?
hüsnü kuruntu ve gururdan dır dostum kafanızı biraz çalıştırın .
allah emrediyor herkez emre uyuyor şeytan uymuyor allah peygamberler gönderdi yeryüzüne kitaplar gönderdi kimi inanıyor kimi inanmıyor ve bu inanmadığınızdan dolayıda cehennem ile uyarıyor ama sizlerde şeytan gibi show yaparsanız sonunuz harapdır ..
PUSU
Feb 3 2007, 09:11 PM
Ya ALLAH herkese irade vermiş.Kimsenin iradesinede karışmamış.Cehennemi gözüne kestiren herkes sapıtabilir demiş.
ALLAH tabiki de biliyor şeytanın karşı geleceğini istese engellerdi ama insanların olduğu gibi şeytanında bir özgür iradesi var.Kibirlenip, (Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.” (Araf Suresi. 11-12) Şeytan da çok büyük bir zekaya sahip değildi.İnsanoğlu bu kadar saçmalıyor bırakında şeytanda saçmalasın .Ateşten yaratıldığını düşündüğü için cehennemin onu yakmayacağını düşündüğü için ALLAH a karşı gelmiş olabilir.
ALLAH çok adaletlidir ve hesabını görendir.O kimseye şu günahı işle demedi,zina yap demedi,içki iç demedi.Ama seni uyardı.
Yapsan bile tevbe kapısını açık bıraktı.Tevbe edin kabul edim buyurdu.
baracuda
Feb 3 2007, 09:15 PM
Nahl Sûresinin 61 . Ayetinde
Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları belirli bir süreye kadar erteler. Ecelleri geldiği zaman ise ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler.
muslumbaba
Feb 11 2007, 05:14 PM
Arkadaşlar bugün tatilin son günü ve ne yazıkki Şeytan konusunda hepiniz sınıfta kaldınız...Belliki bu konuya hayatınız boyunca kafa yormamışsınız üzüldüm...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.