QUOTE(Jhonnila @ Feb 14 2007, 05:39 PM)
Kafamı kurcalayan bişey varki bunu sizlerle paylaşmak istedim. Hepinizi soracağım bu sorular üzerine seferberliğe çağırıyorum..Arkadaşlar, Nostradamusu bilirsiniz kehanetlerinin çıktığı ise çok ciddi şekilde savunulan bir iddiadır tabi bu ateistler için böyle ama inançlılar içinse bu iddia değil kesinliklikle doğru bir şeydir. Böyle bir şeyin olması demek kadaerin olması dolayısıylada Yaratıcının olması anlamına geliyor. Nostradamusun Muhuddin arabinin kitaplarından bu bilgilere edindiği de müslümanların iddia ettiği bir şeydirki.Ben Nostradamusun bir filmini izlemiştim filmin bir karesinde nostradamusa arkadaşı bir kitap getiriyor nostredamus bakıyor "inanamıyorum bu bir arap el yazması" diye seviniyor. Ayrıca muhuddin arabinin ispanyada yaşaması (bir zamanlar endülüz emevi devletiydi oralar) Müslümanların bu iddiasını destekler nitelikte. Ayrıca Erzurumlu İbrahim Hakkı nın marifetnameside oldukça enteresan.Ben bu kitaba baktım,tam detaylarına inmedim ama adam evreni çizmiş kitapta astrolojik bilgilerde var buda beni ayrıca şaşıttı. Matematik hesaplamaları oğlak dönencesi ve çizimleri beni hayrete düşürdü. Şimdi bu ne diyor diyeceksiniz ki konuyu bağlıyorum. Bunlar nasıl oluyor mesela kehanet olayı aslı yoktur diye kaldırılıp atılacak birşey değil gibi geliyor bana..Bir islamcı evrim teorisi hakkında şöyle diyor" Anlamıyorum evrim teorisine saldıranların amacını gerçek neyse çıksın ortaya kardeşim. Buna en çok saldıranlardan biride Harun yahya oysaki bir okusalar erzurumlu ismail hakkı hazretlerini" Birkaç isim daha vermişti şuan aklımda değil. Mynet te oyun böülümü var biyorsunuz ne en az 50 defa oynadım ama hanemde toplam 10 defa oynadım olarak görülüyor,neden biliyormusunuz çok azını tamamlayabildim yenileceğini anlayan kaçıyor. Başınıza gelmiştir eminim buna yerine girende o puanı kabül etmez çıkar ve oyununda suyu çıkar. İnsiyatif insanın eline verildiğinde böyle oluyor demek ki. Yani islam birini gömün taşlayın demez bunu söylese söyle insan söyler(Kana susamış psikopat ve bağnaz türde bir insan) Bizlerin önümüze dayatılan şeyleri mantıksız bulup kabül etmememiz acaba bir yaratıcının olmadığı anlamına mı gelmektedir. Belkide o yaratıcı bizim gibileri seviyordur çünkü biz devamlı soruyoruz ve gerçeğe sorarak ulaşılır. Ama müslololar bir yere kadar sorabiliyor buda dar kafalı bir mantık çıkarıyor.. Neyse siz sevgili dostlar yazımın içindeki soruları biliyorsunuz bunun üzerinine çalışması , araştırması olan arkadaşlar varsa cevap bekliyorum Ayrıca yorumlarınızda benim için önemli..SAYGILARIMLA....
Ben şahsen abartmaların hiç birisine inanmam. Nostradamus palavrası da onlardan biridir. Biri geliyor.. Geleceği biliyor.. Hadi canım sen de.
Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın marifetnamesi de evrimle ilgili bir yazı değildir. Bitki hayvanın birbirine karıştığı saçma sapan bir benzetmedir.
Bu gibi yazıların hepsi abartmadır. Palavradır.. Yalandır. Yanlış bile değildir onlar..
HACI