haci
Dec 22 2006, 04:43 PM
Aslının putperestlik olmasına ve putperestliğin İslam’da fazla değişmeden devam etmesine rağmen, puta tapmak Islam'daki en buyuk gunahdir. Yalnız bu putların kabedeki eski putlar olduğunu ve hepsini kapsamadığını unutmayalım. Kara taş ve Kâbe hala duruyor değil mi?
Putperestlik butun Arap kabilelerinin dini idi. Ozellikle Kureys'liler bu konuda oldukca tutucu bir davranis sergiliyorlardı. Muhammed'in tek tanri kavrami O'nun ve ona inanan ilk muslumanlarin ateistlikle suclanmasina neden olmustu.. Kureyslilere gore Allah bile olsa, tek tanriya tapmanın ateizmden hiç farki yoktu.. Ne kadar cok tanri varsa o kadar iyi idi..
Muhammed'in peygamberliğe soyunmaya basladigi ilk yil, Mekke sakinlerinden fakir, genc ve ezilmis olanlar muslumanligi kabul etmislerdi. Hatta oyle bir zaman geldi ki, hemen butun Mekke Muhammed'in Allah kavramini onaylamaya baslamisti. Cunku ne de olsa Allah Araplarin eski bir putu idi.. ve zaten her kes O'na dua etmekte idi. Kabe bile Allah'in adina insa edilmemis miydi? Ama Araplar Allah'in yani sira ,diger kucuk Tanrilara da tapiyorlardi.. Muhammed onlara tapmanin gunah (şirk) oldugunu henuz aciklamamisti.. Sessiz ve derinden ilerliyordu.. Aceleye gerek gormuyordu..
Gorevinin ucuncu yili Muhammed gercek niyetini acikladi... Allah disinda hic bir puta, Tanriya tapilmayacakti.. Mekkeliler buna buyuk bir tepki gosterdiler ve bir gece icinde muslumanlarin cogu Islam'i terketti.. ve Muhammed'e sadik kalanlar nefret edilen ve hakir gorulen bir azinlik durumuna dustuler.. Muslumanlar ateist olmakla suclaniyorlardı.. Muhammed'le Kureys arasindaki mucadelenin tohumları atılmıştı. Ateist muslumanlar (ki Kureys'liler onlari oyle goruyorlardi) Kureys icin bir tehdit olmaya baslamislardi.. Kureys'liler putlarsiz nasil yasayabilirlerdi? Atalarindan kalan Tanrilardan kopamazlardi.. Toplum bu radikal devrime hazir degildi..
Kureys icin, ozellikle uc put cok onemli idi.. al-Lat, al-Uzza ve Manat... Arap putlari, Roma ve Rum putlari gibi, kesin, belli sekillere sahip degillerdi. Personaliteleri yoktu.. Yalniz birer tas parcasindan ibarettiler. Onlar banat al-Lah olarak bilinirlerdi. Yani Allah'in kizlari.. Soyut anlami "Ilahi olusumlar (seyler)" anlamina da geliyordu.. Bir ara Kureys'liler peki oyleyse muslumanlar Allah'a tapsinlar, biz istedigimize tapalim diye isyan ettiler. Muhammed bunu kesin olarak yasakladi ve Kafirun suresi indi..
1-De ki: "Ey kafirler,
2-tapmam o taptiklariniza!
3-Siz de benim kulluk ettigime tapanlardan degilsiniz.
4-Hem ben tapici degilim sizin taptiklariniza.
5-hem de siz, benim kulluk ettigime tapicilardan degilsiniz.
6-Sizin dininiz size, benim dinim bana...
HACI
Devam edecek...
HzDumbelek
Dec 22 2006, 04:57 PM
el-HAŞR : 23. O, öyle Allah'tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşrik lerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir.
el-EN'ÂM : 136. Allah'ın yarattığı ekinlerle hayvanlardan Allah'a pay ayırıp zanlarınca, bu Allah'a, bu da ortak larımıza (putlarımıza) dediler. Ortak ları için ayrılan Allah'a ulaşmıyor, fakat Allah için ayrılan ortak larına ulaşıyor! Ne kötü hüküm veriyorlar?
bence bu ayetler putperestlerin allaha (al-lat) inandığı ancak allahın
yanında diğer putlarada inanarak ona ortak koştuklarını gösteriyor.
dervish
Dec 22 2006, 05:14 PM
put pereslere ordularında denen onlar atpıyorsunuz diye onlar bize allaha yaklaştırıyor derlerdi. bak mekklimüşrükler hz ibrahimin dini üzerşne gitmekteydiler ama o din bozulmuştu ozmanda. peygamberimizde ben dini tamamlayıcı olarak gönderildim yani yanlışları çıkarıp doğruları eklemem için yanlışları yasak edip doğruları öğütlemek için.
şimdi buradan müşriklerin taptıkları orada yaşamış alimlerin meleklerin alahın sıfatlarının putlaştırılmış şekli idi ve onlara tapmalarına sebeb olarak allaha yaklaşmak olduğunu söylüyorlardı. ama al-lat kelimesi needen geldi buraya o kelime sümerlerde yokmuydu yani siz öyle diyordunuz ya
araplardadamı varmış
CultureClub
Dec 22 2006, 05:16 PM
Hacı güzel bir yazı tebrikler.
Dervish,Al-lat Sümer tanrısı değildir.
HzDumbelek
Dec 22 2006, 05:20 PM
el-KASAS : 62. O gün Allah onları çağırarak: Benim ortak larım olduklarını iddia ettikleriniz hani nerede? diyecektir.
SEBE' 22. (Müşriklere) de ki: Allah'tan başka tanrı saydığınız şeyleri çağırın! Onlar ne göklerde ne de yerde zerre ağırlığınca bir şeye sahiptirler. Onların buralarda hiçbir ortak lığı yoktur, Allah'ın onlardan bir yardımcısı da yoktu.
SEBE' : 27. De ki: O'na (Allah'a) kattığınız ortak larınızı bana gösterin. Hayır! Bilakis, yegâne galip ve her şeyi hikmetle idare eden ancak Allah'tır.
el-MÜ'MİN : 12. (Onlara denir ki:) İşte bunun sebebi şudur: Tek Allah'a ibadete çağrıldığı zaman inkâr edersiniz. O'na ortak koşulunca (bunu) tasdik edersiniz. Artık hüküm, yücelerin yücesi Allah'ındır.
haci
Dec 22 2006, 05:24 PM
Sevgili CultureClub...
İstersen bunu IDEA'da da yayınlayabiliriz..
Ben devam ediyorum..
Aslında birkaç yıl önce yazmıştım.. Yeniden yayınlıyorum. Arada bir gündeme gelmesinde yarar var..
Muhammed kafirun suresi ile ne yapmak istemişti?
Bu arada SEYTAN AYETLERI de girmisti Kur'ana....
Seytan ayetleri konusu ilk defa 923 yilinda Tabari tarafindan gun isigina cikarilmistir.. Muhammed'in, Allah'in kiz tanricalarini reddetmesinden sonra, Kuryes'le arasinda cikan anlasmazlik uzerine seytan'in etkisi altina girdigi soylenir.. Muhammed'in agzindan kaba, sahte, degersiz ayetlerin ciktigi ileri surulur.. Bu ayetlerde Muhammed Allah'in kizlarina melek duzeyinde bir deger vermistir.. Bu satanik ayetlerde yukarda bahsettigimiz uc put, al-Lat, al-Uzza ve Manat, Allah'in duzeyinde degildir ama, O'nun emirleri altinda insanliga hizmet eden ilahlar duzeyine yukseltilir.. Yani gorunuse gore, Kureys'in baskisi sonucu, Seytan'in da etkisine giren Muhammed, Seytan ayetleri ile Islamda uc puta yer vermistir.. Muhammed Seytan'in tuzagina dusmustur ama, Seytan Jebrail'i kandiramamistir. Muhammed'i hemen uyaran Jebrail, Seytan Ayetlerini tam zamaninda Kur'andan cikartmistir. Bu ayetlerin yerini, Jebrail tarafindan Muhammed'e indirilen su ayetler almistir.
53-NECM:
19. Siz de gördünüz degil mi o Lât ve Uzza'yi?
20. Ve üçüncü olarak da öteki (put) Menat'i?
21. Demek erkek size, disi O'na öyle mi?
22. O zaman bu, insafsizca bir taksim!
23. Bunlar (putlar), sizin ve atalarinizin taktigi isimlerden baska bir sey degildir. Allah onlar hakkinda hiçbir delil indirmemistir. Onlar ancak zanna ve nefislerinin arzusuna uyuyorlar. Halbuki kendilerine Rableri tarafindan yol gösterici gelmistir.
24. Yoksa insan, her arzu ettigi seye sahip mi olacaktir?
25. Ahiret de dünya da Allah'indir.
Aslinda Allah, Muhammed'i uyararak, Hristiyanlarin yaptigi hatayi muslumanlarin tekrarlamasini onlemis olabilir mi?
Iste Seytan Ayetlerinin oykusu budur..
Seytan Ayetlerinde Muhammed politeizme taviz mi vermistir? Bu soruyu isteyen yanitlasin..
Selamlar
Haci..
Zalim
Dec 22 2006, 05:54 PM
haci, bu senin iddialarinmi.. yoksa yinemi kopya cekiyorsun inanmadigin red ettigin dinlerden olan hristiyanlardan.. : )))..hristiyanlar bunu ortaya atmistir.. sende onlara inanmadigin halde karalama kapmanyalarina katiliyorsun..ayrica burda tebrik ediyorum seni.. aklima su sözu getirdin "dusmanimin dusmani dostumdur"..bize dusman olanlar size dost görunuyor dimi isinize geldiginde.. : )))
haci
Dec 22 2006, 06:31 PM
Şeytan ayetlerinin kaynağını belirttim.. Okuma yazması olan bu konunun ilk defa Tabari tarafından gündeme getirildiğini kolaylıkla anlar.
Sizde henüz jeton düşmemiş.. Yazılanları bir kere daha okuyun isterseniz.. Tabari Hristiyan değildir.
Kimse İslam'ı karalamıyor. İslam'ı karalamaya gerek yok..
O kendini karalıyor zaten..
Hristiyan'lar benim dostum değildir. O dinin de canı cehenneme..
Ben yazıya devam ediyorum..
Ama önce bu yazının kaynağından bahsedeyim..
Benim dayandığım Şeytan Ayetlerinin kaynagi şudur: Bu bayan Hristiyan'dır ama, İslam'ı savunur. Ayrıca dayandığım tek kaynak da değildir. Esas kaynak Tabari'dir.
Karen Armstrong; A History of God (The 4000 year Quest of Judaism,Christianity and Islam) Ballantine Books. New York.. 1993..
Daha genis bilgi icin Islam bolumunun literaturune bakabilirsiniz. (sayfa 415-416)..
Yukardaki kitap "The New York Times Bestseller" olmustur.. Seytan Ayetlerini 146 ve 150'nci sayfalar arasinda bulabilirsiniz. (Satanic verses adi altinda)..
Seytan Ayetlerinde Muhammed politeizme taviz mi vermistir?
Eger bu ayetler var idi ise; bu sorunun yaniti EVET'dir.. Bu tavizin nedeni ise zaman kazanmaktir.. Ayrica Muhammed Arap Seytan'inin Hristiyan Seytan'indan daha kolay kontrol edilecegini biliyordu.. Muslumanlar Seytan'in mahser gunu bagislanacagina inanmaktadirlar. Ayrica Seytan'a uymak, insanin dogalarindan biri olarak kabul edilir.
Bu konuda Muhammed'i savunmak için şöyle bir açıklama yapabiliriz:
Seytan ayetlerinde Muhammed, Seytanin kendine soylettigi ayetleri Allah'dan geliyor sanmasi mumkundur. Diger peygamberlerin de ayni hatayi yapmislardir belki ama, Allah onlarin hatalarini da hemen telafi etmistir!..
Isa'nin kendini Allah'in oglu ilan etmesi Seytani bir hata olabilir mi? Muslumanlar Isa'nin Allah'in oglu olduguna inanmamaktadirlar.. Kur'an O'nun bir peygamber oldugunu yazmaktadir. Bu konuda kim daha cok guvenilirdir?
Seytan Ayetleri gercekten var midir? En basinda sorulacak soruyu en sonunda soruyorum.. Cunku bu soruyu en basinda sorsaydim, oyle ayetler yoktur deyip, konuyu kapatmam mumkundu.. Oysa ben Seytan Ayetlerinden bahsetmek istiyordum.. Cunku bu konuda yazilar ve hatta kitaplar vardir.
Daha once de belirttigim gibi, Seytan Ayet'leri ilk defa Muhammed'in olumunden nerdeyse 300 yil sonra Ebu-Cafer at-Tabari (923) tarafindan aciklanmistir. Tabari bir tarihcidir. Nerden duymustur Seytan Ayetleri'ni? Hangi kaynaklardan almistir bu bilgiyi ve o kaynaklar ne kadar guvenilirdir? Muhammed'in yasami uzerinde buyuk bir otorite olan Ibn Ishak neden Seytan Ayetleri'nden hic bahsetmemistir? Bu iste bir bit yenigi olabilir mi?
Olabilir ve eminim ki vardir.. Buyuk bir olasalikla bu da, Kur'anin aslinin degistigi iddialari gibi kurgusal bir iddiadir.. Ya da Tabari kendine bir isim yapmak, muslumanlari soke etmek icin boyle bir yola bas vurmustur..
Iste goruyorsunuz, ehl-i musluman.. Bati sizlerin hakkinda neler yaziyor ve neler dusunuyor..
Ben sadece onlari rapor ediyorum.. Hic biri benim iftiram degil.. Batinin ve Hristiyanligin, Muslumanlik hakkinda neler dusundugunu bilmeniz gerekiyor.. Bati Muhammed'in hayatini, Kur'ani ve Islam'i cok iyi biliyor. Onlari adeta mikroskop altinda inceliyor ve onlara en zayif degil, en kuvvetli taraflarindan saldiriyor..
Islam ise kendini savunmakta buyuk guclukler cekiyor. Cunku Islam kotu ellerdedir. Zamanimizda bir tane bile guvenilir Islam alimi yoktur.. Bu Islam icin utanc verici bir durumdur..
Görüldüğü üzere Şeytan Ayetlerini Hristiyan'lar değil, Müslüman bir tarihci olan Tabari ilk defa ortaya atımıştır. Ve bunda bir gerçek payı olabilir. Ama o gerçek nedir bilinmiyor. Muhammed'in İslam'ı yaymak için, İslam'ın başlangıcında taviz verdiğini biliyoruz. Bu da öyle bir taviz olabilir.
Üç putun ismi Kur'an'da neden geçiyor? Çok anlamsız.. Bunda bir bit yeniği var..
Ama ben bütün bunlara hiç şaşırmıyorum. Çünkü İslam=putperestliktir.. Bunun çok sayıda delili vardır.
İslam Kâbe'deki Allah'ın kızları denen 360 puttan başka hemen hiç bir şeyi değiştirmemiştir.
Siz bu dine putperestlikten başka ne diyebilirsiniz?
Şeytan ayetlerini bu zeminde incelersek, bir anlam kazanıyor ve doğruluk payı olduğu izlenimi alınıyor.
HACI
varjan
Dec 22 2006, 06:36 PM
Aklimin almadigi, kurani korumaya and icen allahin, seytani basibos birakip muhammedi kandirmasina izin vermis olmasi. Seytan muhammedin yanibasindayken, cebrail tatile mi cikmisti dersiniz?
haci
Dec 22 2006, 07:32 PM
Benim de aklımın almadığı, İslam'ın Müşriklikten hemen hiç bir farkının olmadığıdır..
Allah'ın kızları olan putlar dışında müşrikliğin bütün ritüelleri ve gelenekleri, bazı Yahudi ve Hristiyan gelenekleri ile birlikte İslam'ı oluşturur..
Yaw sevgili Muhammed diyeceğim geliyor..
Madem bir din uyduruyorsun, biraz değişiklik yapsana..
Putperestliği hafifce boyayıp bize İslam diye kakalaman çok ayıp, çok...
HACI
haci
Dec 22 2006, 08:59 PM
Tabari hakkında biraz daha bilgi verelim..
Tabari Seytan Ayetleri'nden bahseden ilk Islam Alimidir..
Abu Cafer Muhammed Ibn At-Tabari 839-92) yillari arasinda yasamis bir Islam alimidir. Simdi Iran'a dahil olan Tabaristan'in Amol sehrinde dogmus ve Bagdad'da olmustur. Arkasinda sayisiz Islam tarihi ve Kur'anla ilgili eserler birakmistir. Dokuzuncu yuzyildaki Sunni dusuncelerin derlenip toplanmasindan sorumlu biridir.
Tabari Kur'an ve tarihi bilimlerin temelini atan bir Islam alimidir. En onemli eserleri arasinda Kur'an yorumlari ve Peygamber ve Krallarin Tarihi vardir.
Tabari bir dahidir. Genc yasta yazmaya baslamistir. Irak, Suriye ve Misir'da egitim gormustur. Oralardaki diger Islam alimleri ile konusmus, kutuphaneleri gezmis ve bilgi sahibi olmaya calismistir. Tabari oldukca zengin oldugundan yasaminin son yillarinda kendini egitime adamis ve olumune kadar Bagdat'da Abbasi Halifeligine hizmet etmistir. Tabari'nin yasadigi donem sosyal ve politik kargasaliklarin hukum surdugu bir zamandir. Kendini felsefe ve dini tartismalarin icinde bulmustur cogu kere.. Ortodoks Sunnilere karsi bir tur direnc gostermistir.. Kendisi asiriliga kacmamistir. Zamaninin dusunce sekline katkida bulunurken, kendi okulunu da acmistir ama bu okul, kendi oldukten sonra kapanmistir. Kendinden once gelen Islam alimlerinin eserlerini bir araya getirmistir. Ancak o eserlerin bir cogu orijinalitelerini kaybetmislerdi.. Yani degismislerdi..
Tabari calismalarinda Hadisleri, isnad larina gore degerlendirmistir.. Hangi hadisin neye isnad ettigini arastirmis ve kaydetmistir. Sonunda hadisler hakkinda son hukmu verirken, hadislere degil, isnadlara bakarak, kendi fikirlerini aciklamistir.. Yani hadisleri reddetmemis, onlari isnadlarin guvenirligine gore degerlendirmistir.
Muhammed'in hayatini yazmadan once sekizinci yuzyil Medine alimlerinin eserlerini incelemistir.. Eserinde Islam tarihinin Medine perspektifine onem vermistir.. Yani Medine acisindan Islam'a bakmistir. Peygamberimizin hayatini yazarken kisa monograflara guvenmis ve dayanmistir..
Tabari, duyduklarini, okuduklarini kaydetmistir. Bazi olaylarin cesitli yorumlarini duydugu sekilde yan yana yazmistir. Onlari ayrica yorumlamamistir.
Seytan Ayetleri de bunlardan biridir.. Tabari bu konu ile iligili yazilara Medine calismalari sirasinda rastlamis olmalidir.. Simdiye kadar kimsenin onem ve anlam vermedigi bir takim belgelere rastlamis ve onlari degerlendirmis olabilir.. O belgelerin guvenirligi ise ayri bir konudur. Ancak Tabari'nin ustun bir tarihci ve Islam alimi oldugu animsanirsa, aralarinda Seytan Ayeteleri'nin de oldugu eserlerinin tartismasiz reddedilmesi uygun bir davranis olmaz..
Tabari ayrıca cok unlu bir Islam alimidir, bu konunun ayrintilarina inmis biridir. Cagina imzasini atmis ve Islam'in yonunu degistirmis bir dehadir. Medine tarihi hakkinda buyuk bir otoritedir. Yaptigi arastirmalar onu Seytan Ayetleri'nin varligina goturmustur. Bu Araplarin kendi kaynagidir. Batidan gelmemistir Seytan Ayetleri iddiasi. Bati onlari sonradan bir koz olarak kullanmistir.
Ben sahsen Batinin bu kiskancligini anlayabiliyorum. En azindan dort Incil'in , uc farkli ve birlestirilmesinde buyuk guclukler cekilen Tanri kavraminin oldugu bir din, tek Tanrili ve tek kitapli bir dini elbette kiskanacaktir. Islam'in bir çöl firtinasi gibi dunyaya hizla yayildigi bir doneme sahitlik eden bu barbar, yobaz, cahil ilk Hristiyanlar, elbette asagilik kompleksi icinde kivranacaklar ve Islama iftiralar yagdiracaklardir. Bu durumda Islam'i savunacaklarin yapacagi en dogru sey, soguk kanliliklarini muhafaza etmek ve sorulara uygun yanitlar vermektir. Kelleye fetva vermekle, adam oldurmekle, asasinasyonlar, suikastlar duzenlemekle Islam gibi bir dunya dininin vecibeleri yerine getirilmez.. Islam su anda cok kotu ellerdedir. 1.3 milyar musluman icinde bir tane bile guvenilir ve Bati'yi cok iyi bilen bir alim (skolar) yoktur.. Islam bundan utanc duymalidir. Halbuki Hristiyanlar arasinda yuzlerce hatta binlerce son derece bilimsel din adami vardir.. En son ornegi Templton odulunu alan Arthur Peacock'dir. Adam evrim ve genetik konusunda uzmandir.. bir yandan da dinin, daha dogrusu hristiyanligin gelismesine yardim etmektedir..
Bu aci gercekleri gormezlige gelmeyin, ey Islam'in gafilleri.. Bagirip cagirmakla bir yere ulasamazsiniz. Gerceklere erkek gibi gogus gerin ve onlari sogukkanlilikla yanitlayin..
Seytan Ayetelerinin kokeninde Muhammed'in politik bir oyunu var olmus olabilir. Bunlar benim spekulasyonum..
HACI
haci
Dec 22 2006, 09:05 PM
Taberi'nin ozellikleri arasinda objektif olmaya calismasi ve olgulari derinlemesine ve cesitli kaynaklardan incelemesi sayilabilir.. Ama yine de Seytan Ayetleri konusunda gercekleri yansitmamis olabilir. Medine kaynakli literatur Muhammed'in muhaliflerinin eseri olmus olabilir. O devirde kaynaklarin dogrulugunu saptamak cok guc olmali.. Muhammed'in olumunden 300 yil sonra ortaya atilan iddialari ciddi kabul etmemek lazim.. Ancak, iftira bile olsa, bu durumla karsi karsiya kaldigimiz gercegini ihmal edemeyiz..
Islam, daha cooook saldirilara ugrayacaktir ve bu sekilde kotu ellerde atil kaldigi surece, bu saldirilara mustahaktir.. Bu gidisle Islam'in Bati kalitesinde bir bilim adami yetistirecegini hic sanmiyorum. Maalesef bu Islam'in dogasina aykiridir. Bati ile olan rekabet, Bati'ya karsi duyulan itimatsizlik ve nefret, Islami dusunurlerin Bati kulturune maruz kalmalarini onemli olcude onlemektedir. Bu engel asilmalidir.. Once Islam Bati'ya donmeli ve Bati bilimselligini kabul etmelidir.. Bunu Bati'nin Islam'i anlamasi ve kabul etmesi izleyecektir.. Batida musluman sayisinin artmasi ile Islam hedefine ulasamaz. Cunku Hristiyanlarin musluman olmasinin bir limiti, bir saturasyon orani vardir. Bu oranin belli bir yuzdenin ustune cikacagini sanmiyorum, belki yuzde 5, bilemedin yuzde 10.. O da yuzlerce yil sonra.. Islam kendini Bati'da hissettirmek icin baska yollara bas vurmalidir.. Her seyden once medeni olmayi ogrenmelidir Islam, sonra da ahlaki olmayi.. Su haliyle Islam Bati icin, orta cagdan kalma bagnaz, geri, cahil, militan ve tehlikeli bir dini temsil etmektedir.. Seytan Ayetleri olayi bunun en guzel ornegidir.. Digerleri de vardir.. Hizbullah gibi.. Hamaz gibi..
Islam, adi, ahlaksiz, kotu ellerdedir.. Bu gidisle, yok olmaya mahkumdur..
Selamlar
Haci.
cebbar
Dec 22 2006, 09:21 PM
Hacı Allah'ın tanımı imzamda
İyi oku.
amanav
Dec 22 2007, 03:07 PM
QUOTE(haci @ Dec 22 2006, 08:32 PM)

Benim de aklımın almadığı, İslam'ın Müşriklikten hemen hiç bir farkının olmadığıdır..
Allah'ın kızları olan putlar dışında müşrikliğin bütün ritüelleri ve gelenekleri, bazı Yahudi ve Hristiyan gelenekleri ile birlikte İslam'ı oluşturur..
Yaw sevgili Muhammed diyeceğim geliyor..
Madem bir din uyduruyorsun, biraz değişiklik yapsana..
Putperestliği hafifce boyayıp bize İslam diye kakalaman çok ayıp, çok...
HACI
Sevgili HACI,
Aslında ben bir müslüman olarak peygamberimizin insanlar için doğru şeyler yaptığına inanmakla birlikte seninde belirttiğin en azından belirtmeye çalıştığın şekilde dinimizin çok kötü kişilerce yönetilmesine ticaret gibi kullanıldığınan inanan bir insanım. lakin bu allaha olan inancımı peygambere olan güveinimi sarsmamaktadır. verdiğin örneklerden hristiyan ve yahudi toplumlarının huyları islamda çokça görülmektedir örneğin yaşar nuri öztürk ve fethullah gülen hoca baş örtüsü türban gibi geleneklerin yahudilere ait olduğunu söylediğinde kopartılan yaygarayı baz alabiliriz.
türban erkekle kadının eşitsizliğinin işaretidir eğer dine göre erkek ve kadın eşitse ve erkek kadını korumakla yükümlüyse türban kadına mecbur ise erkeğede olmak zorundadır bu pencereden baktığımızda kuranın peygamberimizden sonra değiştirildiği ve erkeğin egemenliğine göre yorumlandığı alenen ortadadır bunun üstünden en iyi ekmek yiyenlerin başınıda cübbeli ahmet efendi çekmektedir....
Cübbeli Ahmet: arkadaşlarınızı sohbetlerimize getirin kasetlerimizi cd lerimizi alın ama çoğaltıp başkalarına vermeyin öyle yaparsanız hakkımı helal etmem ha bilesiniz öte tarafta alırım hakkımı!!! bu nasıl din adamlığıdır?
BOSS
Dec 22 2007, 11:15 PM
Muhammed' in Lat, Uzza ve Menat'ı övdüğü zamanın, İslamın henüz yayılmadığı, Mekke' de Muhammed ile alay edildiği ve dolayısıyla Muhammed' in oldukça yanlız ve sıkıntılı olduğu bir döneme denk gelmesi üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır. Bu şekilde yanlız ve baskı altında olan Muhammed' in büyük bir gaf yaparak adı geçen tanrıçaları övmesini açıklayabiliriz. Muhammed daha sonradan pişman olmuş ve bu kötü durumdan, "bunu bana şeytan söylettirdi" diyerek kurtulmaya çalışmıştır.
Şeytan ayetlerini destekleyen ayetler;
Bu ayette, her peygamberin okuduğu şeye, şeytanın bir şeyler kattığı ama tanrının, şeytanın kattığını hükümsüz bıraktığı ve kendi ayetlerini geçerli -sağlam kıldığı, anlatılır. Görüldüğü gibi anlatım, Şeytan Ayetleri diye bilinen ayetlerin, Kuran'a sokulup sonra çıkarıldığı, sokanın şeytan, çıkaranın da Cebrail aracılığı ile tanrı olduğu yolundaki ifadelere uygundur. Zaten tefsirler de bunu için bu ayetleri, olayın yansıtıcısı olarak görürler. 52.ayetten sonraki ayetlerde de aynı olaya uygun anlatımlar bulurlar.
(E.HAMDİ YAZIR)
Hacc/52.
Biz senden önce bir resul ve bir nebi göndermedik ki, o bir şey yapmak arzu ettiğinde, şeytan onun arzularına şüpheler karıştırmasın. Bunun üzerine Allah şeytanın karıştırdığı şüpheyi derhal giderir. Sonra da Allah, ayetlerini güçlendirir. Allah, bilendir, hikmet sahibidir. İsra Suresi
73. Az kalsın seni bile, sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı iftira edesin diye fitneye düşüreceklerdi ve o takdirde seni dost edineceklerdi.
74. Ve eğer Biz sana sebat vermemiş olsaydık, sen onlara nerede ise meylettindi. İlgili Hadisler:
Hadis 1: "Peygamber Mekke'de Necm suresini okurken secde etti ve onunla birlikte,-aldığı toprağı alnına götüren yaşlı birinin dışında Müslüman ve putatapan herkes secde etti." Kaynak: Buhari (hadis no:555), Tirmizi ve öteki hadis, fıkıh kitapları.
Hadis 2: "Peygamber Mekke'de iken Necm suresini okuyordu, Lat'ı, Uzza'yı ve bir öteki, üçüncü (put) olan Menat'ı gördünüz mü ?" diyen yere gelince şeytan, peygamberin diline şunu atıverdi
"İşte bunlar, yüce turnalardır. Şefaatleri de elbette ki umulur." Bunun üzerine putataparlar:
"Muhammed daha önce değil, bu gün tanrıçalarımızı iyi sözlerle andı!" dediler.
Yine bunun üzerine Peygamber secde etti ve onlar da secde ettiler. İşte bu nedenle de Tanrı şu ayeti indirdi:
"(Ey Muhammed!) Senden önce hiçbir peygamber yoktur ki, şeytan onun okudukları arasına, bir şeyler katıp bırakmasın. Tanrı, şeytanın bıraktığını bozar, kendi ayetlerini güçlendirir. Tanrı bilendir, hikmetlidir." (Hacc suresi, ayet:52) (Anlatan Peygamberin arkadaşları: Abdullah İbn Abbas'ın da içinde olduğu bir topluluk. Kaynak: Süyuti, İbn Hacer)
Daha fazla bilgi için;
http://www.turandursun.com/modules.php?nam...wpage&pid=9
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.