marx
Mar 25 2007, 11:46 AM
--Ey iman edenler!..Size, öldürülenler için kısas(misilleme) farz kılındı.Hürre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas olunur.(öldürdüğüne karşılık öldürülür.)öldürülmüş olanın kardeşi(varis ve velisi) tarafından katile bir af çıkarsa kısas kalkar.yalnız katil öldürdüğü kişinin velisine örfe göre münasip bir diyet ödemeli, öldürülenin velisi de bunu kabul etmelidir.işte böyle affederek diyet almak, rabbinizin size bir hafiflik ve merhametidir.Kim bu bağışlama ve diyet almadan sonra, katil veya katilin akrabasına düşmanlık yaparsa, onun için ahirette çok acıklı bir azap vardır.
Şu ayetin reziliğine bakarmısınız.rsmen sana ne yapılıyorsa ende ona aynısını yap deniliyor.düşünün biri sizin kardeşinizi öldürürse sizde katili öldürebileceksiniz.sonra diyorki eğer katili afederseniz diyet alın.soruyorum kim kan yerine diyet alır.böyle bir vahşilik olurmu.neymiş senin kölene karşılık köle, senin karına karşılık karı, senin canına karşılık canı.bu ne rezilliktir bu ne gericiliktir.ulan ne biçim allahsın lan sen.defol git cehheneme.
biri bana bu ayeti çabuk açıklasın çabuuuuuuuuk...
godDAR
Mar 25 2007, 12:40 PM
bu ayette herhangi bir açıklama yapmaya gerek yok..arabistan çöllerinde bundan 1400 yıl önce yaşamış bir sapık, sadistin sözleri..
bu aptalca yazıları yazan ortaçağın ilkel insanına çok fazla kızamıyorum aslında..
asıl kızdığım bu sözlere tapan, onları ezberleyip hafızasında tutan ve bunların her şeyin yaratıcısı bir güç tarafından gönderildiğine inanan 21. yüzyıl insanları..
haci
Mar 25 2007, 01:09 PM
Marx bu yazını İslam'la ilgii değerler başlığına kopya ediyorum.
Orası için çok uygun bir yazı..
Teşekkürler..
HACI
atheturk
Mar 25 2007, 01:28 PM
QUOTE(haci @ Mar 25 2007, 01:09 PM)

Marx bu yazını İslam'la ilgii değerler başlığına kopya ediyorum.
Orası için çok uygun bir yazı..
Teşekkürler..
HACI
karl sen ayetleri karıştırıyorsun galiba, bakara 187 bu değil
bakara 187::Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz. Allah sizin kendinize kötülük ettiğinizi bildi ve tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Artık (ramazan gecelerinde) onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için takdir ettiklerini isteyin. Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla birleşmeyin. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın bu sınırlara yaklaşmayın. İşte böylece Allah ayetlerini insanlara açıklar. Umulur ki korunurlar
godDAR
Mar 25 2007, 01:51 PM
bakara 178 olacak..7 ile 8 karışmış..marks yok ben düzelteyim dedim..
atheturk
Mar 25 2007, 01:52 PM
RaMSeS
Mar 25 2007, 02:22 PM
Sizin her zaman yaptığınız gibi...
gezgin95
Mar 25 2007, 02:27 PM
QUOTE(physicist @ Mar 25 2007, 01:28 PM)

bakara 187::Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz. Allah sizin kendinize kötülük ettiğinizi bildi ve tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Artık (ramazan gecelerinde) onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için takdir ettiklerini isteyin. Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla birleşmeyin. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın bu sınırlara yaklaşmayın. İşte böylece Allah ayetlerini insanlara açıklar. Umulur ki korunurlar
Her ayet bir maden:
Umulur ki korunurlar"Allah umuyor", yani ne yapacaklarını bilmiyor.
Haydi dansçılar, sahneye.
.
dinsavar
Mar 25 2007, 02:29 PM
QUOTE(RaMSeS @ Mar 25 2007, 02:22 PM)

Sizin her zaman yaptığınız gibi...
Nasıl aklın başına geldimi biraz.Hadi bakalım bugün nasıl saçmalayıp bizi eğlendireceksin merak ediyorum.
RaMSeS
Mar 25 2007, 02:36 PM
QUOTE(dinsavar @ Mar 25 2007, 03:29 PM)

Nasıl aklın başına geldimi biraz.Hadi bakalım bugün nasıl saçmalayıp bizi eğlendireceksin merak ediyorum.
Sevgili dinsavar ;
Stilini çok beğendiğim için senle ters gitmek istemiyorum. Ama eğlendirmekten konu açılmışken
Bundan önce de iki mesajda (köpek beslemek günah mıdır ve ku'an ın feminist versiyon) iddialı çıkışlar yapmıştın bana karşı ama verdiğim cevaplar karşısında sesin soluğun kesildi ve geriye cevap alamadım. Yani benim sizi eğlendirmemden çok SEn beni daha çok eğlendiriyorsun.
marx
Mar 25 2007, 03:42 PM
QUOTE(godDAR @ Mar 25 2007, 02:51 PM)

bakara 178 olacak..7 ile 8 karışmış..marks yok ben düzelteyim dedim..
teşşekür ederim sevgili goddar.dediğin gibi 7 ve 8 in yeri karıştı.ama emin ol kuranı okurken bu yazı dikkatimi çekti ve resmen şok geçirdim.öylesine öfkelendimki, öylesine midem bulandı ki kendimi kaybettim.evden fırladığım gibi siteye geldim.bütün öfkemi burda kustum.çok sinirlendim çook.zaten belli olmuyormu

.ama benim asıl anlamadığım bu rezilliği nasıl görmezden geliyorlar.nasıl bir düşüncedir, nasıl bir körlüktür ki bunları görmüyorlar.bence hiç bir insan ölmeyi haketmiyor.ne suç işlerse işlesin.zaten hiç bir insan bilerek kötülük yapmaz...
sevgilerimle...
Pante
Mar 25 2007, 04:09 PM
Ayet, dönem şartlarına uygun olmakla birlikte, Allah'tan geldiği iddia edildiği için Allah'a-peygambere yakışmayacak özelliktedir. Köleci toplum dönemi yaşanıyor diye Allah, o döneme uygun hüküm veremez. Doğrusu ne ise onu verir. Bu açıdan bakıldığında o halde böyle bir ayet Allah'tan gelmiş olamaz, dolayısıyla Kur'an'ı Muhammed uydurmuştur sonucuna varılır. Ya da Kur'an'ın evrensel olmadığı sonucuna..
Diğer yandan ayet kısas açısından da yetersizdir. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın. İyi de bir köle Hürü öldürürse ayet nasıl uygulanacaktır? Ya da bir hür köle öldürürse sahip olduğu köle mi öldürülecektir hiç suçu yokken?
Sonuç olarak bu ayetteki hükümler her açıdan adaletsizdir ve insanlık dışıdır..
Can
Mar 25 2007, 04:32 PM
Bu ayeti okumuştum,hiç de şaşırmamıştım
freeyourmind
Mar 25 2007, 04:39 PM
İnternet en çok bu işe yarıyor işte.
Bu arap fantezileriyle süslü masala insanlar eskisi kadar inanmıyor artık. Çünkü gerçeği su yüzüne çıkarıyor internet. Ayetler arasında arama yapabilme, falsolu ve birbirini tutmayan ayetleri dikkatlice görüp yakalayabilme ve en önemlisi diğer ayetlerin etkisinde kalarak bunun gibi bazı ayetlere objektif bakamamaktan kurtulabilme gibi nice faydaları internet sayesinde edinebiliyoruz.
Normal bir müslüman çoğu zaman bakara gibi kocaman bir sureyi baştan itibaren okurken bu ayeti tam olarak ne emredildiğini anlamadan geçiyor. Ben inanırken bu ayeti okuyup anlayamamışım diyorum şimdi okuduğumda.
İnsanın giderek daha büyük bir dehşet çemberi içine girmesine sebep oluyor İslam'ı anlamak. İnsanoğlu bunu 1400 sene nasıl içinde barındırmış, nasıl yaşatmış, nasıl sorgulamamış nasıl uygulamış diyor insan bazı noktalarda.
selas74
Mar 25 2007, 07:12 PM
ulan marx densizi biri benim kardeşimi öldürecek onu yakarım ulan allahıma şükürler olsun bu ayeti anlayabilecek kapasitedeyim
senin gibi bi kaç leş kargası tartişıyorsunuz bu ayeti
kendiniz yapamasanızda babanızı veya kardeşinizi öldüren birinin hertürlü kısasına razı gelirsiniz
selas74
Mar 25 2007, 07:17 PM
eğer o ayetten sonraki yazıyı yanımda söylesen seni parçalardımm hala kinliyim sana
serabis
Mar 25 2007, 07:22 PM
selas kardesim
iyimisin sen
baskalarinin dusuncelerine tahammul edemiyorsan
cok ama cok yalnis bir yerdesin burada,
haci
Mar 25 2007, 07:23 PM
Biz insanlar zayıf ve nahifiz..
İntikam alırız..
Ama Allah'ın bize zayıf bir tarafını göstermesini ve insan gibi intikam almak istemesini anlamakta güçlük çekiyorum.
Eğer Allah varsa, yapılanlardan o da sorumlu değil mi?
Adama cinayeti işleten O değil mi?
HACI
selas74
Mar 25 2007, 07:43 PM
asıl düşüncelere saygısı olmayan o marx denen densizdir serabis başkasının inancına insafsızca saldıran o şahıs asıl düşüncelere tahammül edemiyor
ateist
Mar 25 2007, 07:49 PM
Selas,senin bu forumun ne oldugu hakkinda en ufak bir fikrin bile yok.Ayetin neyini anladin?Fidye verilince öldürülen kardesinin intikami alinmismi oluyor?Para karsiliginda,öldürülen kardesinin kani icin, siktir et yerde kalsinmi diyeceksin?Oysa allah ne diyor bak,affedersen,fidye alirsin ve is kapanir diyor.Kücücük beynini biraz zorla bakiim simdi.
marx
Mar 25 2007, 08:27 PM
QUOTE(selas74 @ Mar 25 2007, 08:12 PM)

ulan marx densizi biri benim kardeşimi öldürecek onu yakarım ulan allahıma şükürler olsun bu ayeti anlayabilecek kapasitedeyim
senin gibi bi kaç leş kargası tartişıyorsunuz bu ayeti
kendiniz yapamasanızda babanızı veya kardeşinizi öldüren birinin hertürlü kısasına razı gelirsiniz
hayır bu ayeti anlayacak kadar zeki biri değilsin ne yazıkki.aynı zamanda benim ne demek istediğimide anlayacak kadar kapasite sahibi değilsin.çünkü sen körsün.yani körü körüne inanan birisin.ve buna bağlı olarak kincisin, barbarsın, cahilsin.çünük konuşma veya tartışma derken aklınıza ilk gelen şey hakarettir.neyse gelelim ayetteki sapıklığa.ayette resmen deniliyorki sana ne yapılıyorsa aynısını sende yap.ama biliyoruzki medeni insanlar bunu daha farklı yollarla yapabilir.yani her kötülük yapan insana merhametli ve adaletli bir şekilde yaklaşmak varken onu öldürmenin neresi uygundur.ayrıca senin allahın değil midir benden başkası cana kıyamaz diyen.herşeyi bi kenara bırak bilmiyormu senin allahın hiçbir insan öldürülmeyi hak etmiyor.yine tekrar ediyorum hiçbir insan ölümü hak-et-mi-yor.ve hiç bir insan bilerek kötülük yapmaz.burdanda anlaşılıyor ben bile senin allahından daha merhametliyim.
Pante
Mar 25 2007, 08:46 PM
Bu ayetdeki kısas hükmü eğer Musa döneminde Mısır'da uygulanıyor olsaydı;
Musa bir Mısırlıyı öldürdüğü için o da öldürülmüş olacaktı. Ya da o kaçtığı için kardeşi Harun.
Halife Ömer'de çok müşrik öldürmüştü ama müslüman olmadan önce kızını diri diri gömerek öldürenlerden biriydi sözde hadise göre.
Müslüman olunca kurtuldu cezadan herhalde. Allah'da sormaz minicik bebeği zalimce öldüren bu adamdan hesabını. Öyle ya! Pişman oldu, tevbe etti, müslüman oldu..
Ama dünyanın herhangi bir yerinde bir gayrimüslim varlığını Afrika'daki aç insanlara, bebek ölümlerini önlemeye harcar ama Muhammedî olmadığı için cehenneme layık görülür.
Selas gibilerinin aklına da hemen kardeşinin öldürülmesi gelir. Bu ne dar görüşlülük yahu!
Ayet, katilin öldürülmesinden bahsetmiyor. Katil kaçmış olabilir. Katilin kardeşinin, babasının, oğlunun, herhangi bir yakınının öldürülmesinden bahsediyor.
Dolayısıyla bu ayet önlenemeyen kan davalarının en önemli sebebidir.
Senin kardeşin ıslah olmaz derecede yoldan çıkmış, saldırgan, kavgacı, cani biri olsa ve birini öldürüp kaçsa, kısasa göre hiç suçun yokken senin öldürülmen, çoluğunun çocuğunun ortada kalması sence adil midir?
CultureClub
Mar 25 2007, 08:50 PM
QUOTE(freeyourmind @ Mar 25 2007, 05:39 PM)

İnternet en çok bu işe yarıyor işte.
Bu arap fantezileriyle süslü masala insanlar eskisi kadar inanmıyor artık. Çünkü gerçeği su yüzüne çıkarıyor internet. Ayetler arasında arama yapabilme, falsolu ve birbirini tutmayan ayetleri dikkatlice görüp yakalayabilme ve en önemlisi diğer ayetlerin etkisinde kalarak bunun gibi bazı ayetlere objektif bakamamaktan kurtulabilme gibi nice faydaları internet sayesinde edinebiliyoruz.
Normal bir müslüman çoğu zaman bakara gibi kocaman bir sureyi baştan itibaren okurken bu ayeti tam olarak ne emredildiğini anlamadan geçiyor. Ben inanırken bu ayeti okuyup anlayamamışım diyorum şimdi okuduğumda.
İnsanın giderek daha büyük bir dehşet çemberi içine girmesine sebep oluyor İslam'ı anlamak. İnsanoğlu bunu 1400 sene nasıl içinde barındırmış, nasıl yaşatmış, nasıl sorgulamamış nasıl uygulamış diyor insan bazı noktalarda.
işte bu.
Planck
Mar 25 2007, 09:04 PM
QUOTE(selas74 @ Mar 25 2007, 07:17 PM)

eğer o ayetten sonraki yazıyı yanımda söylesen seni parçalardımm hala kinliyim sana
Selas'ın durumu düşünsel acizlik durumunda, düşünme acizi organizmaların verdiği reflekse benziyor; şiddet ve küfür...
ERCUMENT
Mar 26 2007, 12:37 PM
QUOTE(marx @ Mar 25 2007, 03:42 PM)

teşşekür ederim sevgili goddar.dediğin gibi 7 ve 8 in yeri karıştı.ama emin ol kuranı okurken bu yazı dikkatimi çekti ve resmen şok geçirdim.öylesine öfkelendimki, öylesine midem bulandı ki kendimi kaybettim.evden fırladığım gibi siteye geldim.bütün öfkemi burda kustum.çok sinirlendim çook.zaten belli olmuyormu

.ama benim asıl anlamadığım bu rezilliği nasıl görmezden geliyorlar.nasıl bir düşüncedir, nasıl bir körlüktür ki bunları görmüyorlar.bence hiç bir insan ölmeyi haketmiyor.ne suç işlerse işlesin.zaten hiç bir insan bilerek kötülük yapmaz...
sevgilerimle...
hiç bir insan bilerek kötülük yapmaz öylemi...bir çocuğa tecavüz edip öldüren sapıktamı..yaşlı bir kadının evine girip elindeki üçbeşkuruşu alıp öldüren adidemi...kendi çıkarlarına ters düştüğü için mafyacılıkla insanları öldüren şerefsizlerdemi....
hiçbir insan bilerek kötülük yapmaz öylemi...(aslında bilinç altını ve üstünü iyi okudum senin ama..)
ERCUMENT
Mar 26 2007, 12:41 PM
QUOTE(atedeipan @ Mar 25 2007, 08:46 PM)

Bu ayetdeki kısas hükmü eğer Musa döneminde Mısır'da uygulanıyor olsaydı;
Musa bir Mısırlıyı öldürdüğü için o da öldürülmüş olacaktı. Ya da o kaçtığı için kardeşi Harun.
Halife Ömer'de çok müşrik öldürmüştü ama müslüman olmadan önce kızını diri diri gömerek öldürenlerden biriydi sözde hadise göre.
Müslüman olunca kurtuldu cezadan herhalde. Allah'da sormaz minicik bebeği zalimce öldüren bu adamdan hesabını. Öyle ya! Pişman oldu, tevbe etti, müslüman oldu..
Ama dünyanın herhangi bir yerinde bir gayrimüslim varlığını Afrika'daki aç insanlara, bebek ölümlerini önlemeye harcar ama Muhammedî olmadığı için cehenneme layık görülür.
Selas gibilerinin aklına da hemen kardeşinin öldürülmesi gelir. Bu ne dar görüşlülük yahu!
Ayet, katilin öldürülmesinden bahsetmiyor. Katil kaçmış olabilir. Katilin kardeşinin, babasının, oğlunun, herhangi bir yakınının öldürülmesinden bahsediyor.
Dolayısıyla bu ayet önlenemeyen kan davalarının en önemli sebebidir.
Senin kardeşin ıslah olmaz derecede yoldan çıkmış, saldırgan, kavgacı, cani biri olsa ve birini öldürüp kaçsa, kısasa göre hiç suçun yokken senin öldürülmen, çoluğunun çocuğunun ortada kalması sence adil midir?
hüre karşı hür cümlesini öylemi anlıyorsun...yani köle bir hürü öldürse bizde onun hür bir akrabasını bulup onumu öldüreceğiz yani..
ERCUMENT
Mar 26 2007, 01:15 PM
QUOTE(haci @ Mar 25 2007, 07:23 PM)

Biz insanlar zayıf ve nahifiz..
İntikam alırız..
Ama Allah'ın bize zayıf bir tarafını göstermesini ve insan gibi intikam almak istemesini anlamakta güçlük çekiyorum.
Eğer Allah varsa, yapılanlardan o da sorumlu değil mi?
Adama cinayeti işleten O değil mi?
HACI
olaya allah açısından bakarsan o suçlu olmaz..çünkü canı o verdi tekrardanda alıyor..yani haksızlık yok..sonuçta tüm nefisleride zaten alacak..ama öldüren insan açısından bakarsan canı o vermediki ...haksızlık yapmış olur öldüren insan..
ikicisi allah öldürdüğü insanı tekrardan diriltecek..peki sen neden öldürüyorsunki öldürdüğün insanı tekrardan diriltebilecek bir gücün varmı..
yani aynı işi iki kişi yapsa bu birisi için kötü ve haksız bir iş olurken diğeri için olmayabilir..
allah bir insanı haksız yere öldürmeyi tüm insanlığı öldürmek gibi değerlendirir....
çünkü öldürmekle sen vermediğin birşeyi zorla alıyorsun yani imkanın olsa tüm insanlarıda öldürebilirsin.ha birkişi ha herkes..çünkü kafan aynı..
ve tekrardan veremeyeceğin bir şeyi alıyorsun....
bunu yapan adam adam değildir..
allahta nefis sahibidir..oda sever nefret eder..sen insan öldürmeyi normal görebiliyorsan bunu yapabiliyorsan sen bitmişsin..bütün haksızlıkları hak görüyosun demektir..vay zalim vay..
kudretin küçük olduğu için ancak belki bir insanı öldürebiliyorsun..gücün olsa..çünkü o vicdan gücü bulunca daha büyük cinayetler işler..
aslında büyük cinayet işleyenle küçük cinayet işleyen arasında fark yok vicdan açısından ..fark sadece imkan ve kudret açısından var..
ben bir insanın haksız yere öldürülmesinden NEFRET eden allahı çok seviyorum..iyiki haksızlıktan ve zulümden NEFRET eden bir allahım var....
evet allahımı anlıyorum ve onu çok seviyorum..
Pante
Mar 26 2007, 01:17 PM
QUOTE(ERCUMENT @ Mar 26 2007, 01:41 PM)

hüre karşı hür cümlesini öylemi anlıyorsun...yani köle bir hürü öldürse bizde onun hür bir akrabasını bulup onumu öldüreceğiz yani..
Evet aynen öyle. Çünkü hür köleden değerlidir İslam'a göre. Bir hür insan, köle ile bir tutulamaz. "Hür ile köle bir olur mu?" der Kur'an.
Pante
Mar 26 2007, 01:35 PM
QUOTE(atedeipan @ Mar 26 2007, 02:17 PM)

Evet aynen öyle. Çünkü hür köleden değerlidir İslam'a göre. Bir hür insan, köle ile bir tutulamaz. "Hür ile köle bir olur mu?" der Kur'an.
Tabi uygulamada böyle bir örneğe rastlanmamıştır. Çünkü köle zaten esirdir, kaçma şansı yok gibidir. Ayrıca hürler kadar katil ruhlu değildiler ki, bir kölenin hürü öldürdüğüne de rastlanmamıştır. Ayrıca kısasta öncelik diyet ödemesidir. Diyet kabul edildiği takdirde kısas uygulanmadığından kısastaki hukuksuzluk diyet sayesinde dengelenmiştir.
İlk yazımda belirttiğim gibi, bu ayetin olumsuz tarafını kan davalarında görmekteyiz. Katilin kim olduğu önemsenmeden kısas doğrultusunda karşı taraftan bir kişi öldürülmektedir ki herhalde tarih, bu şekilde binlerce suçsuzun öldürülmesi ile doludur.
Bu yanlışların direk sebebi din olmasa da, önünün alınması konusunda din bir yarar sağlamadığı gibi tersine meşruluk kazandıracak muhteviyata sahiptir.
marx
Mar 26 2007, 01:53 PM
QUOTE(ERCUMENT @ Mar 26 2007, 01:37 PM)

hiç bir insan bilerek kötülük yapmaz öylemi...bir çocuğa tecavüz edip öldüren sapıktamı..yaşlı bir kadının evine girip elindeki üçbeşkuruşu alıp öldüren adidemi...kendi çıkarlarına ters düştüğü için mafyacılıkla insanları öldüren şerefsizlerdemi....
hiçbir insan bilerek kötülük yapmaz öylemi...(aslında bilinç altını ve üstünü iyi okudum senin ama..)
EVET AAYNEN ÖYLE.HİÇ BİR İNSNA BİLEREK KÖTÜLÜK YAPMAZ.AMA BENİM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ BİRAZ DÜŞÜNSEN SENDE BANA HAK VERİRSİN.BİR İNSANIN SUÇ İŞLEMESİ EĞİTİMSİZLİĞİN, BASTIRILMIŞ DUYGULARIN VE PEYGAMBERDEN ÖNCEDE VAR OLAN VEDE PEYGAMBERİN BİLE DÜZELTMEDİĞİ HATTA AYAK UYDURDUĞU, ŞUANDA VAR OLAN KOKUŞMUŞ DÜZENİN SEBEBİDİR.
AYRICA 178. AYET SAPIKLIĞIN, BARBARLIĞIN, MEDENİYETSİZLİĞİN, ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN VE ADALETSİZLİĞİN EN BÜYÜK DELİLLERİNDENDİR.
ERCUMENT
Mar 26 2007, 02:07 PM
QUOTE(marx @ Mar 26 2007, 01:53 PM)

EVET AAYNEN ÖYLE.HİÇ BİR İNSNA BİLEREK KÖTÜLÜK YAPMAZ.AMA BENİM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ BİRAZ DÜŞÜNSEN SENDE BANA HAK VERİRSİN.BİR İNSANIN SUÇ İŞLEMESİ EĞİTİMSİZLİĞİN, BASTIRILMIŞ DUYGULARIN VE PEYGAMBERDEN ÖNCEDE VAR OLAN VEDE PEYGAMBERİN BİLE DÜZELTMEDİĞİ HATTA AYAK UYDURDUĞU, ŞUANDA VAR OLAN KOKUŞMUŞ DÜZENİN SEBEBİDİR.
AYRICA 178. AYET SAPIKLIĞIN, BARBARLIĞIN, MEDENİYETSİZLİĞİN, ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN VE ADALETSİZLİĞİN EN BÜYÜK DELİLLERİNDENDİR.
yazını okuyunca güldüm...ve yine özgür tercih konusuna geldik dayandık..
insan sadece genleri ve çevresinin oluşturduğu pisikolojiye göre hareket eden robotlardır değilmi öyle düşünebiliyorsun ancak..ama haklısın bir ateist olarak ancak bu şekilde düşünmek zorundasın..tutarlıysan eğer..
bende sana şunu söylerim ozaman ..madem insan böyle..tüm cezaları kaldıralım..nede olsa insan robot..
senin medeniyet dediğin insanları 30 yıl kırk yıl hapisleremi sokmak..bu ne yav ..bumu insani ve medeni çözüm..allah belanı vermesin..hele bi düşün bakalım şu hapis cezası denen cezayı..
ERCUMENT
Mar 26 2007, 02:15 PM
QUOTE(atedeipan @ Mar 26 2007, 01:17 PM)

öldüren bir hür bir hürü öldürürse bu ceza uygulanır..yada öldüren bir köle köleyi öldürürse bu ceza uygulanır..hiç onun akrabaları cezalandırılırmı..kölenin hür akrabasımı olur....
bir hür köleyi öldürürse gidip onun kölesimi öldürülecek ...kölesi yoksa..
dinsavar
Mar 26 2007, 02:20 PM
QUOTE(ERCUMENT @ Mar 26 2007, 01:15 PM)

olaya allah açısından bakarsan o suçlu olmaz..çünkü canı o verdi tekrardanda alıyor..yani haksızlık yok..sonuçta tüm nefisleride zaten alacak..ama öldüren insan açısından bakarsan canı o vermediki ...haksızlık yapmış olur öldüren insan..
ikicisi allah öldürdüğü insanı tekrardan diriltecek..peki sen neden öldürüyorsunki öldürdüğün insanı tekrardan diriltebilecek bir gücün varmı..
yani aynı işi iki kişi yapsa bu birisi için kötü ve haksız bir iş olurken diğeri için olmayabilir..
allah bir insanı haksız yere öldürmeyi tüm insanlığı öldürmek gibi değerlendirir....
çünkü öldürmekle sen vermediğin birşeyi zorla alıyorsun yani imkanın olsa tüm insanlarıda öldürebilirsin.ha birkişi ha herkes..çünkü kafan aynı..
ve tekrardan veremeyeceğin bir şeyi alıyorsun....
bunu yapan adam adam değildir..
allahta nefis sahibidir..oda sever nefret eder..sen insan öldürmeyi normal görebiliyorsan bunu yapabiliyorsan sen bitmişsin..bütün haksızlıkları hak görüyosun demektir..vay zalim vay..
kudretin küçük olduğu için ancak belki bir insanı öldürebiliyorsun..gücün olsa..çünkü o vicdan gücü bulunca daha büyük cinayetler işler..
aslında büyük cinayet işleyenle küçük cinayet işleyen arasında fark yok vicdan açısından ..fark sadece imkan ve kudret açısından var..
ben bir insanın haksız yere öldürülmesinden NEFRET eden allahı çok seviyorum..iyiki haksızlıktan ve zulümden NEFRET eden bir allahım var....
evet allahımı anlıyorum ve onu çok seviyorum..
Kurana göre,allah yolunda inanmayanları öldürmek haklı bir sebeptir.Bu konuda onlarca ayet var.
ERCUMENT
Mar 26 2007, 02:25 PM
QUOTE(dinsavar @ Mar 26 2007, 02:20 PM)

Kurana göre,allah yolunda inanmayanları öldürmek haklı bir sebeptir.Bu konuda onlarca ayet var.
allah yolunda saldırgan inanmayanları öldürmek .......
safbilgi
Mar 26 2007, 02:26 PM
KONUNUN AÇILMA SEBEBİ??!:)
MARX YAZDI:soruyorum kim kan yerine diyet alır.böyle bir vahşilik olurmu
Şu an ki kanunlarda idam cezası var mı?KİM DAHA VAHŞİ??Bu ayetin hukmu en azından katılın öldurulmesıne ımkan tanıyarak daha adıl bir hukum vermiştir ve batı medeniyeti kanunlarından daha çagdaştır.Ama affetmek elbetteki buyukluktur.Laf olsun islama eleştiri dolsun diye ateistlerce konu açılıyor,bu yazdıklarımı elbet sızde çok iyi biliyorsunuz...
Orcun
Mar 26 2007, 02:31 PM
İslamiyetde cihad diye bir kavram vardır ve çok önemlidir. Birçok ayette tekrarlanır bu. Cihad ın amacı Dünya nın tamamı müslüman olana kadar savaş ve öldürmektir. Bunu kimse reddedemez bu böyledir. Herkes müslüman olana kadar herkesi öldür. Ne barışcıl bir din(!)
Ataiz
Mar 26 2007, 02:41 PM
QUOTE(Orcun @ Mar 26 2007, 02:31 PM)

İslamiyetde cihad diye bir kavram vardır ve çok önemlidir. Birçok ayette tekrarlanır bu. Cihad ın amacı Dünya nın tamamı müslüman olana kadar savaş ve öldürmektir. Bunu kimse reddedemez bu böyledir. Herkes müslüman olana kadar herkesi öldür. Ne barışcıl bir din(!)
iki günlük ateiste bak sen ! "Bunu kimse reddedemez bu böyledir." demiş

nede çabuk öğrendin yalan söylemeyi !!biraz daha yüz bulursan,kuranı okuyup anladığını da yazarsın sen !!
ekonomik ve siyasi bahanelere sığınarak ateist olan zavallı,"bindiğim kayığın küreğini çekerim " diyen gereksiz,
senin her tarafın ateist olsa ne yazar ??
dinsavar
Mar 26 2007, 02:43 PM
QUOTE(Ataiz @ Mar 26 2007, 02:41 PM)

iki günlük ateiste bak sen ! "Bunu kimse reddedemez bu böyledir." demiş

nede çabuk öğrendin yalan söylemeyi !!biraz daha yüz bulursan,kuranı okuyup anladığını da yazarsın sen !!
ekonomik ve siyasi bahanelere sığınarak ateist olan zavallı,"bindiğim kayığın küreğini çekerim " diyen gereksiz,
senin her tarafın ateist olsa ne yazar ??
Doğru söylemiş orhun,niye gocunuyorsun ki? Kuranı anlamak için senden izin mi alacak ?
Ataiz
Mar 26 2007, 02:46 PM
QUOTE(dinsavar @ Mar 26 2007, 02:43 PM)

Doğru söylemiş orhun,niye gocunuyorsun ki? Kuranı anlamak için senden izin mi alacak ?
kuranın neresini anlamış ?? kuranın maide suresinde barış ilan edildiğini biliyor mu ?? sen neden abilik yapıp doğrusunu anlatmıyorsun bu cikcik ateiste ??
kırayım mı şimdi bu cikcik ateistin kemiklerini ?? konu başlığı gereği REZİL edeyim mi cikcikinizi ??
Orcun
Mar 26 2007, 02:46 PM
Ataiz yazdıklarım yalan mı? İslam ın bu tavrı benim ateist olma sebeplerimden biridir.
Ataiz
Mar 26 2007, 02:49 PM
QUOTE(Orcun @ Mar 26 2007, 02:46 PM)

Ataiz yazdıklarım yalan mı? İslam ın bu tavrı benim ateist olma sebeplerimden biridir.
bas git !! ağaların paşaların gelsin !!
elimde kalırsın sen benim !!
Orcun
Mar 26 2007, 02:50 PM
Ataiz neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım. Yorum yapmak için uzman ateist mi olmak lazım?
marx
Mar 26 2007, 02:51 PM
QUOTE(ERCUMENT @ Mar 26 2007, 03:07 PM)

yazını okuyunca güldüm...ve yine özgür tercih konusuna geldik dayandık..
insan sadece genleri ve çevresinin oluşturduğu pisikolojiye göre hareket eden robotlardır değilmi öyle düşünebiliyorsun ancak..ama haklısın bir ateist olarak ancak bu şekilde düşünmek zorundasın..tutarlıysan eğer..
bende sana şunu söylerim ozaman ..madem insan böyle..tüm cezaları kaldıralım..nede olsa insan robot..
senin medeniyet dediğin insanları 30 yıl kırk yıl hapisleremi sokmak..bu ne yav ..bumu insani ve medeni çözüm..allah belanı vermesin..hele bi düşün bakalım şu hapis cezası denen cezayı..
senin medeniyet denince aklına öldürmemi geliyor sevgili ercüment.medeniyet dediğin her yapılan cezaya aynısıyla karşılık vermemidir.ayrıca medeniyet hapse atmakta değildir.yazımı dikkatli okursan hapishaneden bahsetmedim.medenice dedim.ben her zaman bahsederim lanet düzenin kokuşmuşluğundan.nerden çıkarıyorsun hapsi istediğimi.medeniyet dediğin şey ne öldürmek ne de hapse atmak yani dört duvara kapatmak değildir.medeniyet dediğin şey o suça teşvik edecek şeyleri ortadan kaldırmak, iyiyi doğruyu göstermek ve en önemlisi küçükken yetiştirmektir.ben boşuna eğitim eğitim diye yırtınmıyorum.senin peygamberin hep tapınmak için yrtındı.hiçbirzaman düzeni değiştirmek için uğraşmadı.sadece bir kaç yasak koydu oda yine kıssasa kıssas.
Orcun
Mar 26 2007, 02:52 PM
Bak birader laflarına dikkat et bende eski müslümanlardanım. Sabrımı zorlama
dinsavar
Mar 26 2007, 03:21 PM
QUOTE(Ataiz @ Mar 26 2007, 02:46 PM)

kuranın neresini anlamış ?? kuranın maide suresinde barış ilan edildiğini biliyor mu ?? sen neden abilik yapıp doğrusunu anlatmıyorsun bu cikcik ateiste ??
kırayım mı şimdi bu cikcik ateistin kemiklerini ?? konu başlığı gereği REZİL edeyim mi cikcikinizi ??
Hadi buyur rezil et bakalım bekliyorum. Hodri meydan.
Ataiz
Mar 26 2007, 03:26 PM
QUOTE(dinsavar @ Mar 26 2007, 03:21 PM)

Hadi buyur rezil et bakalım bekliyorum. Hodri meydan.
boşver !! belki zamanla düzelir ??
sen arasıra abilik yapta,cihad çağrısının zamanın şartları ile ilgili olduğunu anlatı ver !!
daha öncede dediğim gibi,o benim elimde kalır !! farklı liglerde oynuyoruz cikcikle..
birde bu gün canım hiç istemiyor..belki başka bir gün kırarım o nun kemiklerin.
dinsavar
Mar 26 2007, 03:28 PM
QUOTE(Ataiz @ Mar 26 2007, 03:26 PM)

boşver !! belki zamanla düzelir ??
sen arasıra abilik yapta,cihad çağrısının zamanın şartları ile ilgili olduğunu anlatı ver !!
daha öncede dediğim gibi,o benim elimde kalır !! farklı liglerde oynuyoruz cikcikle..
birde bu gün canım hiç istemiyor..belki başka bir gün kırarım o nun kemiklerin.
Hadi bakalım anca gidersin,yaylan.
Can
Mar 26 2007, 03:32 PM
Ataiz senin de gücün yetmedi heralde İslam'ı aklamaya ?
Ataiz
Mar 26 2007, 03:35 PM
QUOTE(Can @ Mar 26 2007, 03:32 PM)

Ataiz senin de gücün yetmedi heralde İslam'ı aklamaya ?
Yok bee Can
Orcun'a kıyamadım....sanada kıyamam !!
sizler çok gençsiniz..benim işim kaşarlanmışlarla.
haci
Mar 26 2007, 03:40 PM
Ataiz
Ben kaşarlanmış sayılırım..
Gel!
Bana gel..
Seni kucağıma oturtup, kıçını bi güzel tokatlayım..
Belki aklın başına gelir..
keeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhh
HACI
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.