Tam Forum Görünümü: ESKI BIR TAPINAK YAZITI
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
FreeWill
Asagidaki yaziyi belki bir cogunuz bilir. Muhammed'den 1500 yil once yazilmis. Insan urunu bir yazi;

ESKİ BİR TAPINAK YAZITI

Gürültü-patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun. Bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma, içten ol. Telaşsız kısa açık ve seçik konuş. Başkalarına da kulak ver; aptal ve cahil olduklarında bile dinle onları; çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır.

Yalnız planların değil başarılarının da tadını çıkar. İşin ne kadar küçük olursa olsun onunla ilgilen Hayattaki dayanağın odur.

Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. insanları yargılarsan onları sevmeye zaman kalmaz. Ve unutma ki: insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri sonsuz uzunluktaki bir kumsalda tek bir kum taneciğinden fazla değildir.

Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et, ilkin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

Yılların geçmesine öfkelenme,gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.

Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman yelkenlerini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir. Ara sıra isyana isyana yönelecek olsan da hatıla ki evreni yargılamak imkansızdır. Bu yüzden kavgalarını sürdürürken bile kendinle barışık içinde ol.

Hatırlamazsın doğduğun zamanları, sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. Öyle bir ömür geçir ki herkes ağlasın sen öldüğünde. Mutlulukla gülümse sabırlı ,sevecen,erdemli ol. Önünde sonunda bütün servetin sensin. Görmeye çalış ki bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya insan oğlunun biricik güzel mekanıdır.

XSENTUS İ.Ö. 9.YY

Bu yaziyi Allah'in sozu oldugu iddia edilen Kuran ile karsilastirdiginizda ne dusunursunuz??

Saygilar.
pergel
Şu saate kadar kimse diyecek bir şey bulamamış. İnançlıların dili tutulmuştur, ateistler ise inançlılardan tepki bekliyorlardır.
Elbette bu sözler, bilge bir insana ait ya da bilge bir toplumun birikimleri. Allah sözü olduğu ve bir benzerinin yazılamayacağı iddia edilen kitaptaki söylemlerle karşılaştırınca... pardon karşılaştırılamıyor.
Evet, galiba gerçekten Kuran'ın bir benzeri yazılamaz. Olumsuz anlamda elbette. Asarım, keserim, yakarım, ellerini kesin, kollarını kesin, öldürün, evlatlığınızın karısına göz dikin, savaşıp ganimet kazanın, kafirleri vergiye bağlayın, vs... vs... vs... diyen bir kitapla yukarıdaki metin kıyaslanamaz.
İslamın Allah'ının, Xsentus'dan öğrenecek çok şeyi var. Ama o Oku! der, kendisi okumaz.
kitapsiz
QUOTE(FreeWill @ Dec 24 2006, 09:41 PM) *
Bu yaziyi Allah'in sozu oldugu iddia edilen Kuran ile karsilastirdiginizda ne dusunursunuz??

Saygilar.

islamdan 1500 yil önce yasayan bir insanin bile, arapin kan icici zir cahil allahindan daha zeki ve sevgi dolu oldugunu düsünüyorum.
Pana
Ne olmuş yani şimdi ?

Bir tapınak yazısı ?

Alaka nedir ?
FreeWill
Haklisiniz. Muslumanlar tutturmuslar "Kuran'in bir benzeri yazilamaz" diye, bir de meydan okuyorlar!

Gunumuzden 2900 yil once yazilmis bu yaziyi, 1400 yil once yazilmis (ustelik tanri sozu oldugu iddia edilen) bir kitabin ayetleri ile karsilastirmak soz konusu bile olamaz.

Keske diyorum Muhammed Kuran'a asin, kesin, dograyin, dovun, kafasini orasini burasini kesip atin, savasin, yagmalayin, harac alin, sunlarla bunlarla dost olmayin, vs.. gibi seylerle dolduracagina, bunlarin yerine bu yaziya benzer, (en azindan bir sayfa, ya da bir ayet bile olsun), bir seyler koysaydi diye dusunuyorum.

Boyle bir din nasil olurdu acaba?

Olmazdi belki! Ama en azindan, mesela bir namaz duasi bile olsaydi diyorum bu yazi!

Nasil olurdu?
satanicmantis
aslında iyi olurdu ama free will bizim muhammed düşünememiş affet çocuğu smile.gif
FreeWill
QUOTE(satanicmantis @ Dec 24 2006, 08:09 PM) *
aslında iyi olurdu ama free will bizim muhammed düşünememiş affet çocuğu smile.gif

Arap yarimadasindaki disileri dusunmekten, talandan yagmaciliktan %20 almaktan, kendini ovmekten, Tevrat'tan Incil'den asirdigi masallari aklinda tutma kaygisindan, saftirik sahabelere cennet-cehennem fantezisi uretmekten geriye firsat kalmamis anlasilan.
xislam
QUOTE(Pana @ Dec 24 2006, 09:50 PM) *
Ne olmuş yani şimdi ?

Bir tapınak yazısı ?

Alaka nedir ?

hiiiiiiiiiç sen takma kafana...
Trajito
Bu kadar cevap gelmiş, cevap verenlerden çok daha fazlası okumuş ama kimse sorgulamamış. "Xsentus kimdir; hangi çağda yaşamıştır?", "Yoksa filozofun ismi değil de tapınağın ismi midir?" ve benzeri sorulara net cevap hükmünde olacak bir kaynak gösterebilir misiniz? Her duyduğuna inanmamak lâzım, belki de öyle biri hiç yaşamamıştır (bana öyle geldi).
aspendos
QUOTE(FreeWill @ Dec 24 2006, 08:41 PM) *
Asagidaki yaziyi belki bir cogunuz bilir. Muhammed'den 1500 yil once yazilmis. Insan urunu bir yazi;
ESKİ BİR TAPINAK YAZITI

Gürültü-patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun. Bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma, içten ol. Telaşsız kısa açık ve seçik konuş. Başkalarına da kulak ver; aptal ve cahil olduklarında bile dinle onları; çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır.

Yalnız planların değil başarılarının da tadını çıkar. İşin ne kadar küçük olursa olsun onunla ilgilen Hayattaki dayanağın odur.

Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. insanları yargılarsan onları sevmeye zaman kalmaz. Ve unutma ki: insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri sonsuz uzunluktaki bir kumsalda tek bir kum taneciğinden fazla değildir.

Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et, ilkin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

Yılların geçmesine öfkelenme,gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.

Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman yelkenlerini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir. Ara sıra isyana isyana yönelecek olsan da hatıla ki evreni yargılamak imkansızdır. Bu yüzden kavgalarını sürdürürken bile kendinle barışık içinde ol.

Hatırlamazsın doğduğun zamanları, sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. Öyle bir ömür geçir ki herkes ağlasın sen öldüğünde. Mutlulukla gülümse sabırlı ,sevecen,erdemli ol. Önünde sonunda bütün servetin sensin. Görmeye çalış ki bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya insan oğlunun biricik güzel mekanıdır.

XSENTUS İ.Ö. 9.YY

Hz. Muhammed'in XSENTUS'dan pek farkı yok bence. Çünkü O'nun da buna benzer şeyler söylediği kayıtlıdır. Örneğin aklıma ilk gelenler şunlar; O, öfkesinin yenenin en güçlü pehlivan olduğunu, yalanın kötü bir şey olduğunu, dürüstlüğün iyi bir şey olduğunu, belirli düzeyde mütevazi olmayı söylemiş ve öğütlemiştir.

Saygilar.

Kuran'da bundan çok daha fazla ve iyi şeyler olduğuna eminim.
adem
demek ki neymiş?

binlerce yıl önce ki tapınak cemaati dahi dinsizlerden iyi imiş...
laugh.gif
Daye
demek ki neymiş?

binlerce yıl önce ki tapınak cemaati dahi dinsizlerden iyi imiş.
Yani bu kadar olur dedirtin kendine
Müthişsin vesselam.........??!!!!
FreeWill
QUOTE(adem @ Dec 24 2006, 11:35 PM) *
demek ki neymiş?

binlerce yıl önce ki tapınak cemaati dahi dinsizlerden iyi imiş...
laugh.gif

adem cevap verdi.

Bu tapinak yazisini yazan kisinin ya da kisilerin dinli mi, dinsiz mi oldugu bizi ilgilendirmez.
Bizleri ilgilendiren bu yazinin kendisidir. Bu yazinin muslumanlarin yerlere goklere sigdiramadigi Kuran ile karsilastirilmasidir.

"binlerce yıl önce ki tapınak cemaati dahi dinsizlerden iyi imiş..." diyorsun. Peki ya Kuran'dan daha mi kotudur bu yazi?
Trajito
Yâhu yazının binlerce yıl öncesine âit olduğu filan yok; uydurma bunlar! En azından, öyle olduğuna dâir kaynak gelene kadar ben böyle düşüneceğim.
FreeWill
QUOTE(Trajito @ Dec 25 2006, 09:23 PM) *
Yâhu yazının binlerce yıl öncesine âit olduğu filan yok; uydurma bunlar! En azından, öyle olduğuna dâir kaynak gelene kadar ben böyle düşüneceğim.

Kesin bir kanit olmadigi konusunda dogruluk payin olabilir.
Ama yine de insan urunu oldugunu biliyoruz ve sozde bir yaraticinin sozde evrensel kitabindan daha ahlakli oldugunu dusunuyorum.
Trajito
Kur'ân ve hadislerden yola çıkılarak daha iyisinin yazılabileceğini düşünüyorum. Belki de bunu söyleyen kişi –gerçekten varsa– bunların yanında bir sürü "kötü" söz söylemiştir; yanlı argüman olmadığı nereden belli?

* * *

Google'da Xsentus yazmayı denediniz mi?
pergel
QUOTE(Trajito @ Dec 25 2006, 11:23 PM) *

Ne fark eder? İsterse dün, öğleden önce yazılmış olsun... Uydurma olması ya da olmaması da anlamsız. Sonuçta bir insan tarafından yazılmış. Bir insan bu kadar sevecen ve değer bilir olabiliyorken, Kuran denen kitabın sahibi olarak nitelenen Allah ismindeki Arap putunun bu niteliklerin ne kadar gerisinde kaldığını göstermesi önemli olan... Yoksa suç sanal bir ilahın değil de, Muhammet'in mi?
aspendos
QUOTE(pergel @ Dec 25 2006, 11:53 PM) *
Bir insan bu kadar sevecen ve değer bilir olabiliyorken, Kuran denen kitabın sahibi olarak nitelenen Allah ismindeki Arap putunun bu niteliklerin ne kadar gerisinde kaldığını göstermesi önemli olan...

Size Xsentus beyi tanımak açısından onunla birlikte seyahate çıkmanızı önersem kızar mısınız?:-) Belki yazdığının adamı değildir, belki çok kötü biridir.

QUOTE(Trajito)
Kur'ân ve hadislerden yola çıkılarak daha iyisinin yazılabileceğini düşünüyorum.

Katılıyorum.
pergel
QUOTE(aspendos @ Dec 26 2006, 12:05 AM) *
Size Xsentus beyi tanımak açısından onunla birlikte seyahate çıkmanızı önersem kızar mısınız?:-) Belki yazdığının adamı değildir, belki çok kötü biridir.

Yani şunu mu demek istiyorsun: "Belki Muhammet yazdıklarının adamı değildir, belki çok iyi biridir?"

Üzgünüm, sanmıyorum.
FreeWill
QUOTE(Trajito @ Dec 25 2006, 09:32 PM) *
Kur'ân ve hadislerden yola çıkılarak daha iyisinin yazılabileceğini düşünüyorum.

O bahsettigin Kuran ve hadislerdeki akil disi, bilim disi, ahlak disi verileri ayiklayip nereye atacaksin? Cope mi?
aspendos
QUOTE(pergel @ Dec 26 2006, 12:09 AM) *
Yani şunu mu demek istiyorsun: "Belki Muhammet yazdıklarının adamı değildir, belki çok iyi biridir?"

Üzgünüm, sanmıyorum.

Hayır onu demek istemiyorum, Xsentus'u iki paragraflık yazısına bakarak -yeterince tanımadan- değerlendirmemelisiniz diyorum. Öte yandan size göre Hz. Muhammed zaten kötü biridir. Kuran ve Hadis'lerin arasından binlerce Xsentus'luk bilgi çıkabilir.
Trajito
QUOTE(FreeWill @ Dec 26 2006, 12:10 AM) *
O bahsettigin Kuran ve hadislerdeki akil disi, bilim disi, ahlak disi verileri ayiklayip nereye atacaksin? Cope mi?

İşte ben de onu diyorum ya! Belki Xsentus da size göre "kötü" denebilecek bir adamcağızdır, onun akıl dışı, bilim dışı, ahlâk dışı, ... sözlerini ayıklayıp çöpe ya da benzeri bir yere atmışlardır, sonuç olarak bu yazı ortaya çıkmıştır. Yukarıda "yanlı argüman" derken kastettiğim buydu.
Trajito
QUOTE(pergel)
Ne fark eder? İsterse dün, öğleden önce yazılmış olsun... Uydurma olması ya da olmaması da anlamsız. Sonuçta bir insan tarafından yazılmış. Bir insan bu kadar sevecen ve değer bilir olabiliyorken, Kuran denen kitabın sahibi olarak nitelenen Allah ismindeki Arap putunun bu niteliklerin ne kadar gerisinde kaldığını göstermesi önemli olan... Yoksa suç sanal bir ilahın değil de, Muhammet'in mi?

"Ne fark eder"li cümleler kurması çok basit. Bakın ben de kurayım bir tâne. Ne fark eder; Kur'ân'dan daha ahlâkî bir şey yazılmış olursa olsun, benim değindiğim nokta, sorgulayıcı, araştırıcı olduklarını iddia edenlerin sorgulayıcı beyinlerinin Xsentus'a gelince çalışmamasıydı.
Requiem
QUOTE(Trajito @ Dec 26 2006, 12:17 AM) *
İşte ben de onu diyorum ya! Belki Xsentus da size göre "kötü" denebilecek bir adamcağızdır, onun akıl dışı, bilim dışı, ahlâk dışı, ... sözlerini ayıklayıp çöpe ya da benzeri bir yere atmışlardır, sonuç olarak bu yazı ortaya çıkmıştır. Yukarıda "yanlı argüman" derken kastettiğim buydu.

kuranda böyle olabilir mi ....
pergel
QUOTE(Trajito @ Dec 26 2006, 12:34 AM) *
"Ne fark eder"li cümleler kurması çok basit. Bakın ben de kurayım bir tâne. Ne fark eder; Kur'ân'dan daha ahlâkî bir şey yazılmış olursa olsun, benim değindiğim nokta, sorgulayıcı, araştırıcı olduklarını iddia edenlerin sorgulayıcı beyinlerinin Xsentus'a gelince çalışmamasıydı.

Xsentus denen her kimse, elimizdeki tek sözlerini hep beraber okuduk. Muhammet'in de elimizdeki sözlerini "umarım" hep beraber okumuşuzdur. Bu veriler ışığında, Xsentus'un yazdıklarında sorgulanacak ne bulduğunu bilmek isterdim. Yoksa yine de "ne fark eder" mi?
DeHRi
Kuran ve Hadis'lerin arasından binlerce Xsentus'luk bilgi çıkabilir.

Çıkar tabi niye çıkmasın
O ayetin ucunu bu ayetin başını al araya bir hadis al yamalı bohça gibi

Muhammedin 23 yıl boyunca söyledikleri sözler davranışlar kuran ve hadisler adı altında toplanmış
Genel olarak şiddete meyilli olsada bu sözler elbette arada maksat dostlar sevecen görsün bizi birazda babında "şartlı" hoşgörü mesajları verecek tabi ama yukardaki gibi sözler söylemiş olabileceğini sanmıyorum
FreeWill
QUOTE(Trajito @ Dec 25 2006, 10:17 PM) *

Ben Xsentus'un kisiligini bilmiyorum, oyle bir kisi yasamis veya yasamamis, benim icin onemli de degil zaten. Sonucta o kisiyi Hz.Xsentus olarak tanimlamiyor ve bu yaziyi da 'evrensel' , 'tanrisal' vs.. diyerek savunmuyorum.

Tekrar soyleyeyim. Onemli olan bu yazinin kendisi.

Xsentus akilsiz olabilir, ahlaksiz olabilir dersin. Bu konuda istedigin gibi tartisabilirsin. Hic umurumda bile olmaz.
Ama ortada bir yazi var. pergel'in dedigi gibi isterse dun yazilmis olsun. Iste biz bu yaziyi (Yazinin kendisini) muslumanlarin 'evrensel' dedigi Kuran ile karsilastiriyoruz. Konunun tartisilmasi gereken noktasi budur. Xsentus kimmis, ne is yaparmis degil.
Trajito
Xsentus denen her kimse, elimizdeki tek sözlerini...

Meselâ, diyorum ki ben, Kur'ân'da geçen ve size göre iyi olan şeyleri alsak, Xsentus'unki uzunluğunda bir yazı elde etsek, altına da Trajito yazsak (bu Trajito da binlerce sene önce yaşamış bir âlim olsa, hattâ benim nickim de oradan geliyor filan desem – bunun da sorgulanmayacağına emînim bu arada), bu zaman da Trajito'nun elimizdeki tek sözleriyle Xsentus'un elimizdeki tek sözlerinin karşılaştırması hakkında yapacağınız yorum hangisinin daha iyi olduğu yönünde olacaktır; yanlı argümansız usavurum bu şekilde yapılır.

... ortada bir yazi var.

Evet, benzeri bir yazının Kur'ân kaynaklı 'olamayacağının' gösterilmesi gerek bu durumda.
Trajito
"Yanlı argüman" kavramını açmalıyım. Şunu kastediyorum: Doğru olabilecek (doğruluk ya da geçerlilik açısından eşdeğer) iki seçenekten sâdece biri üzerine odaklanıp, sâdece onun lehinde ve diğerinin aleyhinde olan delilleri göstererek diğer seçeneği destekleyecek dellileri yoksaymak. Örnek: İyi bir şeyler gösterip, Kur'ân'daki iyiliklerden bahsetmemek.
pergel
QUOTE(Trajito @ Dec 26 2006, 12:57 AM) *
Xsentus denen her kimse, elimizdeki tek sözlerini...

Meselâ, diyorum ki ben, Kur'ân'da geçen ve size göre iyi olan şeyleri alsak, Xsentus'unki uzunluğunda bir yazı elde etsek, altına da Trajito yazsak (bu Trajito da binlerce sene önce yaşamış bir âlim olsa, hattâ benim nickim de oradan geliyor filan desem – bunun da sorgulanmayacağına emînim bu arada), bu zaman da Trajito'nun elimizdeki tek sözleriyle Xsentus'un elimizdeki tek sözlerinin karşılaştırması hakkında yapacağınız yorum hangisinin daha iyi olduğu yönünde olacaktır; yanlı argümansız usavurum bu şekilde yapılır.

... ortada bir yazi var.

Evet, benzeri bir yazının Kur'ân kaynaklı 'olamayacağının' gösterilmesi gerek bu durumda.

Kuran denen kutsal(!) kitaptaki iyi(!) sözleri ayıklayıp gerisini geçersiz ve hurafe ilan eder, bu şekilde olumsuz tüm söylemlerini inkar eder ve kalanını kabulle imanınıza temel yaparsanız, Xsentus halt etmiş der, bu yeni inancınızın önünde saygıyla eğilirim. Çünkü o zaman ne bu foruma gerek kalır, ne de insanların İslam denen global tehlikeden varlıkları ve gelecekleri adına rahatsızlık duymalarına...
deicide
Arkadaşlar, İnternet'te maillerle elden ele gezen metinleri kullanırken dikkatli olalım. Bu ve bunun gibi "Kızılderili Şef Seattle'ın mektubu" ve benzeri metinler, sonradan birilerinin yazıp çoğu da hiç yaşamamış tarihsel kişiliklere atfedilen yazılar. Belki iyi niyetli ama çoğu asılsız..
suevari
SEVG?L? FREEW?LL,

ortada bir k?s?m müslümanlar taraf?ndan yap?lm?? çook büyük bir hata var. güya kurandan önce tüm dünya açl???n pisli?in ve her türlü rezilli?in içinde yüzüüyordu da kuran ve muhammed bunlar? tedavi etti.. bu önyarg? müslümanlar? muhammedin her tavr?n? maymun giib taklit etmeye kadar götürdü. nas?l oturup kalk?laca??ndan tuvalete nas?l girilece?ine kadar her?eyi muhammedden ö?renmeye kalkt?lar.

ço?u arap adeti muhammedin özgün davran??? gibi kabul edildi. t?bb? nebevi denen bir terim alt?nda muhammedi doktor bile yapt?lar. halbuki söz konusu tedavi yöntemleri ve hijyeni korumaya yönelik tedbirler araplar?n adeti idi. örne?in klasik çin tedavi yöntemleri muhammedden gelenlere bin basar derinlik bak?m?ndan. bizim müslolardan tüm bunlar? vahiy olarak alg?layanlar? bile var. ayk?r? ve kendince davrananlar? peygambere hakaret etmekle suçlad?lar. ki?inin bir ya?ama felsefesi kurmas?na engel oldular v.s. v.s.

yani anlayaca??n D?N K???Y? NE AKILLANDIRIR NE DE ADAM EDER.. sadece ondaki iyilik ve kötülü?ü d??a vurur.

böyle bir giri?ten sonra gelelim xsentusa atfedilen sözlerle kuran?n kar??la?t?r?lmas?na.

ba?ta ?unu söyleyeyim: kurandan "tüm insanlar karde?tir, birbirinizi seviniz" gibi uçuk ve hayal dolu cümleler beklemeyin. çünkü böyle bir realite yok. kimse ba?kas?n? sevmek zorunda de?il. pezevenk ?erefsiz soyguncu ba?kas?n?n hakk?n? yiyen di?er insnalara yard?mc? olma giib bir derdi ve niyeti olmayan bir ki?iyi ?ehsen sevmem ve onu bir karde? giib görmem mümkün de?ildir. bu ki?i hangi ö?retiye inan?yorsa inans?n.

xentus kimseyi incitmemi?, kimsenin tavu?una ki?? dememi? midir acaba? sokrattan taoya, konfiçyüzden che'ye ali ?eriatiden einsteine pekçok büüyk adamdan böyle sözler ç?kar.

Bu dünyada b?rakaca??n en büyük miras dürüstlüktür.

Y?llar?n geçmesine öfkelenme,gençli?e yak??an ?eyleri gülümseyerek teslim et geçmi?e. Yapamayaca??n ?eylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.

Rüzgar?n yönünü de?i?tiremedi?in zaman yelkenlerini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya, kar??la?t???n f?rt?nalarla de?il, gemiyi limana getirip getirmedi?inle ilgilenir.

?u kadarc?k bir metnin içerisinde bile çeli?ik bir ?eyler bulmak mümkündür. hem dürüst ol diyor hem de gemini rüzgara göre yönlendir. nas?l oluyor bu i? ben bi?ey anlamad?m.

hem ben niye her zaman dürüst olacak m???m ki. ikiyüzlü insanlara kar?? dürüstlük safl?kt?r bence. seni soyup so?ana çevirir öylesi. bu arkada? hiç olmazsa biraz hollywood seyretse yada ticaretin içine girse idi ikiyüzlülere kar?? dürüst olman?n APTALLIK oldu?unu anlard?.

kuran?n kar??s?nda hayat? böyle tek yönlü olarak sabitelerle ele alan kitaplar hiç dayanamaz. kuran çift sarmal?(müte?abih) bir kitapt?r, hayat? düz bir do?ru olarak de?il bir alan olarak ele al?r.
BYCENE
ne yani kuran yinemi fosss bleaaah blink.gif tuh bende tam musluman olcaktim, oldumu ya simdi boyle cik cikcik, yine vazcaydim... rolleyes.gif
erosa
Sevgide güneş gibi ol,
dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,
öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
MEVLANA

himmler
ALLAHIM BU KONUYA BİZİ SEN SOKTUN SEN ÇIKART...NOKTA..

--EY ALLAH KARŞILAŞIRSAK SANA SORACAĞIM TEK ŞEY O 10 AYLIK ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİLİRKEN NE YAPTIĞIN OLACAK..--
Turk50
QUOTE(FreeWill @ Dec 24 2006, 11:00 PM) *
Haklisiniz. Muslumanlar tutturmuslar "Kuran'in bir benzeri yazilamaz" diye, bir de meydan okuyorlar!

Gunumuzden 2900 yil once yazilmis bu yaziyi, 1400 yil once yazilmis (ustelik tanri sozu oldugu iddia edilen) bir kitabin ayetleri ile karsilastirmak soz konusu bile olamaz.

Keske diyorum Muhammed Kuran'a asin, kesin, dograyin, dovun, kafasini orasini burasini kesip atin, savasin, yagmalayin, harac alin, sunlarla bunlarla dost olmayin, vs.. gibi seylerle dolduracagina, bunlarin yerine bu yaziya benzer, (en azindan bir sayfa, ya da bir ayet bile olsun), bir seyler koysaydi diye dusunuyorum.

Boyle bir din nasil olurdu acaba?

Olmazdi belki! Ama en azindan, mesela bir namaz duasi bile olsaydi diyorum bu yazi!

Nasil olurdu?

sen ne konusuyorsan bos konusuyorsun!
bos yasiyorsun ve böyle gidisle bos öleceksin (insallah dogru yola girersin ve tevbe edersin)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.