Tam Forum Görünümü: ATAİSTLER ŞİMDİ DE SİZ İSPATLAYIN
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
phenomenal
düşünün ki bir bilgisayar programı hazırlıyorsunuz.içerisine insanlar yerleştiriyorsunuz.hepsine farklı özellikler verin.farklı farklı görevler verin,kimi mühendis olsun,zeka yapısını ona göre belirleyin.bir başkasını öğretmen yapın,zeka yapısını ve karakterini ona göre belirleyin.aşçı,öğrenci,polis,bebek,bakkl vs.sonra doğayı şekillendirin.ağaç,çiçek,su,hayvanlar,bulutlar,denizler,depremler,yağmurlar,vs.s
onra bitkileri ve hayvanları programlayın.bitkiler topraktan aldıkları minerallerle ve yağmur sularıyla büyüsün,hayvanlar bitkileri ve birbirlerini yiyerek yetişsinler.İnsanlarada bazı bilgileri programlayın.bitkileri toplayarakihayvanları avlayarak beslenmeyi,birbirleri ile ilişki kurabilmeyi.vs.ve insan beynine kendini geliştirebilme yeteneği yükleyin.

Kısacası bilgisayar ortamında sanal bir dünya oluşturun.

bu sanal ortamda yarattığınız bilinçli insanlar etrafındaki varlıkları sorgulamaya başlıyacaktır.bütün bu doğanın nasıl var olduğunu merak edeceklerdir.sonra bir insan daha yaratın bu sanal dünyada,yanlız diğerlerinden farklı olarak bu yeni nisanın beynine kendinizle ilgili bilgileri koyun ve bu bilgileri diğer insanlara aktarması için programlayın.

Şimdi sorum şu:[b]Bu sanal ortamda birileri çıkıp hayır bizi proglayan birisi yoktur,varsa ispat et derse,bunu nasıl ispat edersiniz?
2. soru:Bilgisayarınızdaki bir bayt lık bir hücre milyonlarca yıl içerisinde kendiliğinden böyle bir sanal dünyaya dönüşebilir mi?
Mehmet
Beni tanımayana sanal cinler şeytanlar yaratıp üstüne salarım. Benim kurallarıma uymayanın üstüne gökten yıldırım düşürürüm, rüyasına girerim vs.. bir şekilde kendimi belli ederim saklanıp durmam.
Bilgisayar ortamı sanal bir ortam gerçeklik değil. Bu ortamda fizik, kimsya vs.. Fen yasaları geçerli değil. Dolayısıyla gerçeklikle karıştırmamak lazım.
phenomenal
QUOTE(Mehmet @ Apr 11 2007, 03:08 PM) *
Beni tanımayana sanal cinler şeytanlar yaratıp üstüne salarım. Benim kurallarıma uymayanın üstüne gökten yıldırım düşürürüm, rüyasına girerim vs.. bir şekilde kendimi belli ederim saklanıp durmam.
Bilgisayar ortamı sanal bir ortam gerçeklik değil. Bu ortamda fizik, kimsya vs.. Fen yasaları geçerli değil. Dolayısıyla gerçeklikle karıştırmamak lazım.

tanrı gibi düşünüyorsun.sanal ortamdaki insanlar yaşadıkları yerin sanal olduğunu bilemez ki.ayrıca fizik kimya vs.bilimleri pekiala programa yerleştirebilirsin.
ayrıca ikinci soru?
phenomenal
programcıyı boşverin.programcının varlığına inanan insanlar nasıl ispatlar inandıkları şeyi
Mehmet
Siz Matrix den etkilenmişsiniz. Dediklerim pekala mümkün. Bu kadar şeyi yapmayı beceriyorsam o dediklerimi de yaparım. İkinci satır ikinci sorunuz için geçerliydi zaten. Fen kanunlarının geçerli olmadığı yerde evrimden, big bangden falan bahsedilemez.
phenomenal
QUOTE(Mehmet @ Apr 11 2007, 03:15 PM) *
Siz Matrix den etkilenmişsiniz. Dediklerim pekala mümkün. Bu kadar şeyi yapmayı beceriyorsam o dediklerimi de yaparım. İkinci satır ikinci sorunuz için geçerliydi zaten. Fen kanunlarının geçerli olmadığı yerde evrimden, big bangden falan bahsedilemez.

fen kanunları nasıl geçerli olmaz.şu an karşınızda bulunan bilgisayar hangi dünyada.bilgisayarınızdaki bir byte lık hücre milyonlarca yılda kendiliğinden sanal bir dünya simulasyonuna dönüşebilirmi?bu bir byte fiziksel olarak şu an hard diskte mevcut değil mi?
xerken
Çok bilim kurguya kaptırmışız kendinizi peki o big coderin kendiliğinden hep varolmasını nasıl anlatacasınız ?
phenomenal
[quote name='xerken' date='Apr 11 2007, 03:19 PM' post='76138']
Çok bilim kurguya kaptırmışız kendinizi peki o big coderin kendiliğinden hep varolmasını nasıl anlatacasınız ?

benim neye kendimi kaptırdığımla ilgilenip başka soru sormanıza bakılırsa verecek cevabınız yok heralde
Mehmet
Sayın phenomenal; böyle birşey yapmak zaten imkansız. Evreninde bir bilgisayar programı olmadığını biliyoruz. Siz Allah ın bir pc nin başında oturup bizi mi kontrol ettiğini zannediyorsunuz? O zaman biz ölünce bu pc nin dışına nasıl çıkıyoruz. Hani ölünce Allah katına yükseliyoruz ya nasıl oluyor bu? Yazıcıdan mı çıktı alıyor Allah.. Bunlar çok fantastic düşünceler doğrusu..
phenomenal
QUOTE(Mehmet @ Apr 11 2007, 03:22 PM) *
Sayın phenomenal; böyle birşey yapmak zaten imkansız. Evreninde bir bilgisayar programı olmadığını biliyoruz. Siz Allah ın bir pc nin başında oturup bizi mi kontrol ettiğini zannediyorsunuz? O zaman biz ölünce bu pc nin dışına nasıl çıkıyoruz. Hani ölünce Allah katına yükseliyoruz ya nasıl oluyor bu? Yazıcıdan mı çıktı alıyor Allah.. Bunlar çok fantastic düşünceler doğrusu..

hayır tabiki dediğiniz gibi olmuyor işler.göstermek istediğim şey.programcının var olduğunu bilen kişi bunu ispat edemez,tıpkı allah'ın varlığını bizim ispatlayamayacağımız gibi,programcının var olmadığına inanan kişi de bu iddiasını ispatlayamaz,tıpkı allah'ın var olmadığını ispatlayamayacağınız gibi.Ama sonuçta programcı vardır,tıpkı Allah'ın var olduğu gibi.

İkinci soruma gelince,Bir bytlık bir hücre bir trilyon yıl geçsede kendiliğinden bir başka basit bir programa dönüşemez.peki nasıl oluyor da tek hücreli bir canlı zamanla taaa insana kadar kendiliğinden gelişebiliyor.
Mehmet
Sayın phenomal; Neden bu programcı kendini saklıyor o halde? O zaman ben inanmıyorum dediğim zaman beni suçlamaya hakkı olmaz. Gördükde mi inanmıyoruz derim ben o zaman. Ben böyle birşey yapsam kendimi saklayıp sonra bana inanın demezdim.
İkinci sorunuzun cevabı benim açtığım ZORUNLULUK MU TESADÜF MÜ adlı konuda açıkladım. O konuyu bir okuyunuz.
ErwinRommel
Şimdi benim canım sıkıldı bir bilgisayar programı oluşturdum sonrada içine insanlar koydum bunları keyfime göre yargılıyorum kimsede çıkıp sen napıyorsun diyemiyor çünkü efendi benim ayrıca ben çok psikopat bir varlığım ama o programdaki insanlara diyorumki bana inanın en iyi benim onlarda habire beni övüyor en büyük sensin senden iyisi yok.Ama ben onların efendisiyim iyide ben nerden geldim o bilgisayarın başına nasıl oturdum?Yok benden öncesi yoksa ben neye göre iyi kötüyü belirliyorum.Benim begendiklerim iyi begenmediklerim kötü ya ben 10 yaşında bir coçuksam ve tek isteğim eğlenmekse....

phenomenal şimdi sen böyle birşeye inanıyorsun sonrada burda bunumu savunuyorsun??

ohmy.gif
phenomenal
QUOTE(ErwinRommel @ Apr 11 2007, 03:35 PM) *
Şimdi benim canım sıkıldı bir bilgisayar programı oluşturdum sonrada içine insanlar koydum bunları keyfime göre yargılıyorum kimsede çıkıp sen napıyorsun diyemiyor çünkü efendi benim ayrıca ben çok psikopat bir varlığım ama o programdaki insanlara diyorumki bana inanın en iyi benim onlarda habire beni övüyor en büyük sensin senden iyisi yok.Ama ben onların efendisiyim iyide ben nerden geldim o bilgisayarın başına nasıl oturdum?Yok benden öncesi yoksa ben neye göre iyi kötüyü belirliyorum.Benim begendiklerim iyi begenmediklerim kötü ya ben 10 yaşında bir coçuksam ve tek isteğim eğlenmekse....
phenomenal şimdi sen böyle birşeye inanıyorsun sonrada burda bunumu savunuyorsun??
ohmy.gif

hep sorunun etrafında dolaşıyorsunuz.soruya cevap vereceğinize başka yorum yapmayı tercih ediyorsunuz.burada programcı da bilgisayar da sadece bir örnek.anlatmaya çalıştığım şey allahın varlığı ispat edilemez.ama ispat edilememsi olmadığına dair bir ispat değildir.
haci
Şimdi sorum şu:[b]Bu sanal ortamda birileri çıkıp hayır bizi proglayan birisi yoktur,varsa ispat et derse,bunu nasıl ispat edersiniz?
2. soru:Bilgisayarınızdaki bir bayt lık bir hücre milyonlarca yıl içerisinde kendiliğinden böyle bir sanal dünyaya dönüşebilir mi?

Evren bilgi üzerine kurulmuştur.
Zaman geçerken geride bilgi olarak birikir..

Canlı olma durumu, tekrar kullanılmak üzere bu bilginin birikmesinden başka bir şey değildir.

Günümüzde bilgi uzun bir zincir oluşturan DNA'daki genlerde birikir.
Oradan RNA ile alınıp, hücre sitoplazmasına iletilir ve bu bilgi ile proteinler sentez edilir.
Bunlar doğal süreçlerdir. Her reaksiyon için özel enzimler ve kimyasal maddeler vardır ve hepsi kendiliğinden ilerler.
Bu durum laboratuvarda kanıtlanmıştır.
Bu bilgi birikimi için proğlanma terimini kullanabilirsiniz. Her canlı için ayrı bir proğram vardır. Ve proğramlar arasındaki farklar canlıların birbirlerinden ayrılması için yeterli bir nedendir.

İlerde bilgisayarlar bağımsız ünitelere dönüşebilirler mi?

Bu mümkündür. Çok ilerde mikro robotlar yapılacaklardır. Onların bazılarının laboratuvar koşullarından kaçması ve kendi benzerlerini imal ederek çoğalmaları mümkündür. Aslında bu konu kurgu bilim tarafından ele alınmıştır. Şu anda bir fantazidir ama, ilerde gerçekleşebilir..

HACI
tabu
arkadaş, düz mantıkla hareket ediyorsun.
yani birbirinden çok farklı iki şeyin aynı reaksiyonlar göstermesini bekliyorsun.
allahın varlığı ispat edilemez demişsin.ben ispat edilemeyene sırf diğer bazı insanlar var diyor diye inanmalımıyım?
o zaman uzaylılar da var zeus da var vs..
işin içinden çıkamayız o zaman.
drekinci
Sevgili phenomenal
Önce bilgisayarı etrafta mevcut maddelerden yapıyorum.
Sonra bilgisayarın içine sanal canlılar yerleştiriyorum.
Sanal canlıların herbirinin yapısı ve davranışları, yaşama stratejisi gerçek dünya gibi değildir.
Yaşam stratejilerini gerçeklerine benzetebilirsiniz ama bunlar son çözümlemede bilgisayar altyapısının elverdiği ve programlama kuralları altında çalışan programlar olur. Diyelim ki programları başardınız. Gerçek dünyadaki yeteneklerini aynen sanal aleme yansıtabildiniz. Sizden bağımsız olan insanlara da yer verdiniz. Sonra bu insanlardan birine kendi bilincinizi kopyaladınız.
Şimdi siz hem bilgisayardaki kendinizi, hem de yaratmış olduğunuz diğer insanların nereden geldiğini biliyorsunuz.
Ve diğer insanlara diyorsunuz ki sizleri ben yarattım.
Onlar da hadi canım sende. Amma palavra atıyorsun, İspatla bakalım bizleri senin yarattığını.

Sen bir bilgisayar yapabilme ve bunun içine sanal bir evren yerlettirebilme yeteneğine sahip olduğuna göre.
Hemen orada (Sanal ortamda da olsa) hemen bir sanal bilgisayar yaparsın. İçinde daha önce yaptıklarını aynen programlarsın ve diğer insanlara gösterirsin. Onlar da vallah doğru söylüyormuşsun. Bizleri sen yarattın, bizlerin varlık sebebi sensin. İstersen ölümsüz kılarsın istersen ölümlü. Sen allahsın. Sana inanmayan kafirdir. derler ve önünde secde ederler.

Bu ispatın zorluğu nerede. İşte ispat ettin.

İkinci sorun için.
Bir hücrenin evrilerek insan olabilme düzeyine gelmesini ortaya koyan bir program da yaparsın. O hücre evrilerek insan oluncaya kadar gelişir. Bunun da zor tarafı yoktur.

Yani sen Allah'sın her şeye müktedirsin, kendini ispatlayamayacaksan niye varsın ki?

Sevgiler.
phenomenal
QUOTE(drekinci @ Apr 11 2007, 04:10 PM) *
Sen bir bilgisayar yapabilme ve bunun içine sanal bir evren yerlettirebilme yeteneğine sahip olduğuna göre.
Hemen orada (Sanal ortamda da olsa) hemen bir sanal bilgisayar yaparsın. İçinde daha önce yaptıklarını aynen programlarsın ve diğer insanlara gösterirsin. Onlar da vallah doğru söylüyormuşsun. Bizleri sen yarattın, bizlerin varlık sebebi sensin. İstersen ölümsüz kılarsın istersen ölümlü. Sen allahsın. Sana inanmayan kafirdir. derler ve önünde secde ederler.

Bu ispatın zorluğu nerede. İşte ispat ettin.

İkinci sorun için.
Bir hücrenin evrilerek insan olabilme düzeyine gelmesini ortaya koyan bir program da yaparsın. O hücre evrilerek insan oluncaya kadar gelişir. Bunun da zor tarafı yoktur.

Yani sen Allah'sın her şeye müktedirsin, kendini ispatlayamayacaksan niye varsın ki?

Sevgiler.

PROGRAMCI DEĞİL,PROGRAMCIYA İNANAN İNSANLAR NASIL İSPATLAYABİLİR?

İkinci cevabınıza gelince dediğiniz gibi o pragramı birisinin yapması gerekir.kendiliğinden olmaz
Blackrock
Oh bahar geldi kozalaklar düşmeye başladı... Sızıntının kaçıncı sayısında vardı bu? Hahahahahahaha...
haci
Proğram neden kendiliğinden olmasın?..
Proğram nedir?
Belli bir etkinliğin önceden saptanmış bazı nitelikler aracılığı ile başarılmasıdır.
En basitinden su bir proğram içerir.
Hidrojen ve oksijen bir araya gelince su ortaya çıkar.
Suda kendiliğinden akıcılık proğramı devreye girmiştir.

HACI
001cebbar
QUOTE(haci @ Apr 11 2007, 04:30 PM) *
Proğram neden kendiliğinden olmasın?..
Proğram nedir?
Belli bir etkinliğin önceden saptanmış bazı nitelikler aracılığı ile başarılmasıdır.
En basitinden su bir proğram içerir.
Hidrojen ve oksijen bir araya gelince su ortaya çıkar.
Suda kendiliğinden akıcılık proğramı devreye girmiştir.

HACI

Hidrojen ve oksijen atomları da bilgi içerir.

Atomaltı taneciklerde içeririr.
haci
Doğru.. Evrende her şey bilgidir..
phenomenal
QUOTE(Blackrock @ Apr 11 2007, 04:28 PM) *
Oh bahar geldi kozalaklar düşmeye başladı... Sızıntının kaçıncı sayısında vardı bu? Hahahahahahaha...

bir örnek düşündüm aklıma böyle bir şey geldi.programcı ile program içeriğinin ilişkisi irtibatı ,allah ile insanların ilişkisinin benzeridir.o yüzden öyle bir örnek seçtim.

sızıntı da yada harun yahya yazılarında olsa ne olur,ne değişir.önemli olan cevap verebilecekmisin.
Blackrock
Bak ben çok idealist ağlattım.Çok istersen senden daha kıymetli vaktime kıyar tartışırım. Mühim olan senin kafada bir değişme olup olmayacağı... Ben niye vaktimi boşa harcayayım?
anibal
>>> bir örnek düşündüm aklıma böyle bir şey geldi.programcı ile program içeriğinin ilişkisi irtibatı ,allah ile insanların ilişkisinin benzeridir.o yüzden öyle bir örnek seçtim.

Allah ile insanlar arasında böyle bir ilişki filan yoktur.. Ben öyle bir program yazsam, genetik algoritmalar ile aminoasitten insana gelse, benim "Ahanda sizi ben yarattım valla.." diyecek yüzüm olur mu? Evet, altyapının o alemin vs. sahibi benim. Ama onları yapan kendileri. Bilmem anladın mı?

İnsanların bu halleriyle ortaya çıkmadığını biliyoruz.. Olay kainatın genişlemesi ile başladı ve 14 Milyar yıllık bir kavga sonucu insan ortaya çıktı. Ve bu süreç boyunca programcı varsa, hiç vaziyete müdahale etmiş değil.. Bunun sonunda çıkıpta "Ahada sizi ben yarattım.." derse, ona "hastir, seni gidi sadist lavuk" derim..
haci
Herşeyden önce son derece garip ve gizemli bir evrende yaşadığımızı ihmal etmemeliyiz...
Hemen her gözlem şaşırtıcı..
Her şaşırtıcı olguda bir yaratıcı ararsak, bizi şaşırtanın doğasını anlayamayız.

Yaratıcı bir ayrıntıdır.

Bir yaratıcıya inansak da durum aynı olacaktır, inanmasak da..
Çünkü biz ne olduğu bilinmeyen bir yaratıcıyı aramıyoruz..
Doğal bir fenomenin, olgunun, sürecin gizemini çözmeye çalışıyoruz..

Allah'ın peşinde koşmak aptalca bir ayrıntıdır..
Bize hiç bir yararı olmayacaktır.

Bu yüzden Allah'la uğraşmak abesle iştigal etmekden farksızdır..

HACI
phenomenal
QUOTE(anibal @ Apr 11 2007, 04:45 PM) *
Olay kainatın genişlemesi ile başladı ve 14 Milyar yıllık bir kavga sonucu insan ortaya çıktı. Ve bu süreç boyunca programcı varsa, hiç vaziyete müdahale etmiş değil.. Bunun sonunda çıkıpta "Ahada sizi ben yarattım.." derse, ona "hastir, seni gidi sadist lavuk" derim..

GENİŞLEYEN BİR ŞEYİN SONU OLMALI DEMİ.PEKİ KAİNATIN SONUNDA NE VAR?
Blackrock
Evren ve uzay farklı şeylerdir. Evren sonlu olabilir ama uzay sonsuzdur.
haci
Evren ve uzay farklı şeylerdir. Evren sonlu olabilir ama uzay sonsuzdur.

Aslında doğru bir ifade de, hafifce modifiye etmem gerekiyor..
Evren bir şeyin içine genişliyor..
Ona uzay da diyebilirsiniz ama, o zaman iki farklı uzaydan bahsetmek zorundayız..
İlki evrenin içine genişlediği boşluktur..
İkincisi ise evrenin içinde kalan boşluktur...

Aradaki fark, evrenin içinde kalan boşluğun bir dokusu olmasıdır..
Tabii evrenin dışında kalan ve içinde genişlediği uzayın da bir dokusu olabilir.
O zaman iksi arasında hiç fark yok demektir..

Buna rağmen evrenin içinde kalan uzay, içinde genişlediği uzaydan biraz farklıdır.
Evrenin içindeki uzay, elektromanyetik radyasyon ve çekim dalgaları ile satüre olmuştur.
Dışındaki uzayda onlar yoktur..

Bu konuda daha da fazla yorum yapmak mümkündür..

HACI
anibal
>>>> GENİŞLEYEN BİR ŞEYİN SONU OLMALI DEMİ.PEKİ KAİNATIN SONUNDA NE VAR?

Sence ne var?

İşin ilginci şudur: Genişleyen kainatın sonunda gene kainat var olabilir..

Ama sizin acayipliğiniz şudur: Genişleyen kainatın sonunda allah var derseniz, allah madde olur ve bizim onu görmemiz gerekir.. Yaaaa, çuvallarsınız ve bu argüman hiç bir işinize yaramaz..
FreeWill
QUOTE(phenomenal @ Apr 11 2007, 02:58 PM) *

Oflu Hoca olsaydi okkali bi cevap verirdi bu soruya.
ErwinRommel
QUOTE(phenomenal @ Apr 11 2007, 04:58 PM) *

kainatın sonunda tanrı olmadığı kesin;ayrıca herşeyi bir sonsuzluğa bağlıyorsunda kainatın neden sonsuz olabileceğini aklına getirmiyorsun.....

angry.gif
xislam
QUOTE(phenomenal @ Apr 11 2007, 03:03 PM) *
düşünün ki bir bilgisayar programı hazırlıyorsunuz.içerisine insanlar yerleştiriyorsunuz.hepsine farklı özellikler verin.farklı farklı görevler verin,kimi mühendis olsun,zeka yapısını ona göre belirleyin.bir başkasını öğretmen yapın,zeka yapısını ve karakterini ona göre belirleyin.aşçı,öğrenci,polis,bebek,bakkl vs.sonra doğayı şekillendirin.ağaç,çiçek,su,hayvanlar,bulutlar,denizler,depremler,yağmurlar,vs.s
onra bitkileri ve hayvanları programlayın.bitkiler topraktan aldıkları minerallerle ve yağmur sularıyla büyüsün,hayvanlar bitkileri ve birbirlerini yiyerek yetişsinler.İnsanlarada bazı bilgileri programlayın.bitkileri toplayarakihayvanları avlayarak beslenmeyi,birbirleri ile ilişki kurabilmeyi.vs.ve insan beynine kendini geliştirebilme yeteneği yükleyin.

bu sanal ortamda yarattığınız bilinçli insanlar etrafındaki varlıkları sorgulamaya başlıyacaktır.bütün bu doğanın nasıl var olduğunu merak edeceklerdir.sonra bir insan daha yaratın bu sanal dünyada,yanlız diğerlerinden farklı olarak bu yeni nisanın beynine kendinizle ilgili bilgileri koyun ve bu bilgileri diğer insanlara aktarması için programlayın.

düşünün ki bir bilgisayar programı hazırlıyorsunuz.içerisine insanlar yerleştiriyorsunuz.hepsine farklı özellikler verin.farklı farklı görevler verin,kimi mühendis olsun,zeka yapısını ona göre belirleyin.bir başkasını öğretmen yapın,zeka yapısını ve karakterini ona göre belirleyin.aşçı,öğrenci,polis,bebek,bakkl vs.sonra doğayı şekillendirin.ağaç,çiçek,su,hayvanlar,bulutlar,denizler,depremler,yağmurlar,vs.s VE SONRDA BUNLARI SİZE VERDİM BANA TEŞEKKÜR EDİN DEYİN, ETMEYENLERDE SONSUZA DEK ÖLMELERİNE BİLE İZİN VERMEDEN İŞKENCE YAPACAĞINIDA SÖYLERSEN SANA NE DERLER? BİLİYORMUSUN BAZILARI BÖYLE BİR KARAKTERE ALLAH DİYORLAR..

onra bitkileri ve hayvanları programlayın.bitkiler topraktan aldıkları minerallerle ve yağmur sularıyla büyüsün,hayvanlar bitkileri ve birbirlerini yiyerek yetişsinler.İnsanlarada bazı bilgileri programlayın.bitkileri toplayarakihayvanları avlayarak beslenmeyi,birbirleri ile ilişki kurabilmeyi.vs.ve insan beynine kendini geliştirebilme yeteneği yükleyin. YÜKLE SONRADA ONLAR SANA TAPMIYORLAR DİYE KISKAN SENİN YARATTIĞIN SEBEPLERİN SONUCU OLDUKLARI İÇİNDE ONLARI ÖLDÜKLERİNDE YAK İŞTE O ZAMAN KURANIN ALLAHI OLURSUN..

bu sanal ortamda yarattığınız bilinçli insanlar etrafındaki varlıkları sorgulamaya başlıyacaktır.bütün bu doğanın nasıl var olduğunu merak edeceklerdir.sonra bir insan daha yaratın bu sanal dünyada,yanlız diğerlerinden farklı olarak bu yeni nisanın beynine kendinizle ilgili bilgileri koyun ve bu bilgileri diğer insanlara aktarması için programlayın. EVET BUNU YAPANA APTAL DERLER TÜM PROGRAMI BEN YAPTIYSAM VE EĞER BENİ TANIMALARINI İSTESEM BUNU YAPMANIN ÇOK DAHA BASİT YOLLARI VAR. NEDEN İNSANI BİRİBİRİNE DÜŞMAN YAPAYIMKİ? NEDEN ONLARIN SAVAŞLARINDA KAZANDIKLARI GANİMETLERİ KENDİME İSTEYEYİMKİ? NEDEN ELÇİ OLARAK OKUMASI BİLE OLMAYAN BİR ÇÖL BEDEVİSİNİ SEÇEYİM VE İNSANLARIN ONA İNANMASINI İSTEYEYİMKİ? NEDEN ONA MAĞARADA TEK BAŞINA İKEN SESLENEYİMKİ? EĞER O KİŞİLERİN BENİMLE İLGİLİ BİLGİ ALMALARINI İSTESEM BUNU BİR ELÇİ İLE YAPMAKTANSA BUKADAR KARGAŞA ÇIKARTAYIMKİ? NEDEN O ELÇİNİN EVİNE GİREN ÇIKANLARLA İLGİLENEYİMKİ? NEDEN O PROGRAMDAKİLERİ İNANDIRMAK İÇİN YEMİN EDEYİMKİ HEMDE KENDİ ÜZERİME? NEDEN ONLARA HİLLE YAPAYIM? NEDEN TUZAK KURAYIM? NEDEN ONLARIN ÇİFTLERİNİ DÖVÜN DİYEYİM? NEDEN ONLARI DENEYEYİM? NEDEN O ELÇİYE İNANMAZLARSA SONSUZA DEK ONLARA AKLA GELMEYECEK İŞKENCELER YAPAYIMKİ? UZATILA BİLİBUNLAR ŞİMDİ BUNLARI YAPAN BİR PROGRAM SAHİBİ OLSA SEN ONA NEDERSİN???

Şimdi sorum şu:[b]Bu sanal ortamda birileri çıkıp hayır bizi proglayan birisi yoktur,varsa ispat et derse,bunu nasıl ispat edersiniz? OL DERİM.

2. soru:Bilgisayarınızdaki bir bayt lık bir hücre milyonlarca yıl içerisinde kendiliğinden böyle bir sanal dünyaya dönüşebilir mi? PROGRAM DÖNÜŞMEZ AMA MADDE ZATEN GÖNÜŞÜMDEN İBARETTİR.

--------------------

GÖZÜNÜN GÖRMEDİĞİNE İNANMAYAN SEVGİYE DE İNANMAZ. SEVGİYE İNANMANA GEREK YOKKİ ONU ZATEN YAŞARSIN..

İSTEYEN MAYMUNLARIN TORUNU OLSUN.AMA BEN ASLA!!! EVET SEN OLMA SEN DİNLERİN ANLATTIĞI ENSSET İLİŞKİNİN TORUNU OL BU YAKIŞIYOR SANA.
gezgin95
Ben bu soruyu çok severim.
Cevap vermeyi daha da çok severim.

QUOTE(phenomenal @ Apr 11 2007, 02:03 PM) *

...

Bu benim oluşturduğum sanal dünya'nın sanal insanlarını ben, bana inanmıyorlar diye sonsuza kadar yakarsam, yandıklarında tekrar tekrar yükleyip tekrar yakarsam ben sapık, manyak, ve salak bir tanrıyım demektir.

Sen böylece taptığın Allah'ın (varsa) sapık, manyak, ve salak olduğunu kanıtlamış bulunuyorsun.
.
yecgga
Bu programın içindeki insanlar toplanıpda "yahu bizim bir programcımız var. Peki bizi programlayanın programcısı kim? Eğer bizim gibi basit bir programın kendi kendine oluşması imkansız ise, bizim gibi bir programı programlayan programcının kendi kendine oluşmasının mümkünatı olmamalı. Yani bizim gibi basit bir programın kendi kendine oluşması, programcımızın kendi kendisine oluşmasından çok çok daha büyük bir ihtimal değilmi" derlerse ne olacak?
gezgin95
QUOTE(yecgga @ Apr 11 2007, 10:27 PM) *
Bu programın içindeki insanlar toplanıpda "yahu bizim bir programcımız var. Peki bizi programlayanın programcısı kim? Eğer bizim gibi basit bir programın kendi kendine oluşması imkansız ise, bizim gibi bir programı programlayan programcının kendi kendine oluşmasının mümkünatı olmamalı. Yani bizim gibi basit bir programın kendi kendine oluşması, programcımızın kendi kendisine oluşmasından çok çok daha büyük bir ihtimal değilmi" derlerse ne olacak?

Kendi doğa kanunlarını inceleyip, kendilerinin tek başlarına oluştuklarını kanıtlarlarsa, tek başlarına oluşmuşlardır.

Biz doğa kanunlarını inceliyoruz ve yaşamın kendi kendine oluşabileceğini kanıtlıyoruz. Aramızda, cehennem korkusundan bunu kabul etmek istemeyenler var ama bu bir şeyi değiştirmez.

Bu yaratıklar, incelemeri sonucunda mesela disk gibi bir öğe ile karşılaşacaklar ve diskin evrim geçirerek oluşmadığını göreceklerdir. Çünkü disk kendi kendisine çoğalabilen bir varlık değildir, içinde kendi bilgilerini taşımaz. Fosillerden (8 inç floppy, 5inç floppy, 3,5 inç floppy, 1MB disk, 10MBdisk, ... 100GB disk, ...) evrimsel bir ilerleme olduğunu ama bu fosillerin kendi kendine çoğalan varlıklar değil akıllı bir tasarımcının eserleri olduğunu göreceklerdir.

Daha da basiti, kafalarını kaldırıp bizi görecekler, aaa, bakın tasarımcımız burada, diyeceklerdir. Sonra da bize "merhaba abi" deyip tanışmak isteyeceklerdir.

Tasarımcımızın neden saklandığını açıklayabilir misin?
.
anhedonik
1.Bu sanal ortamda birileri çıkıp hayır bizi proglayan birisi yoktur,varsa ispat et derse,bunu nasıl ispat edersiniz?

öncelikle uydurduğunuz hikayeye ben neden ek yapayım ya da sizin bu sorunuzu düşüneyim ? zira ben ispat et diyenlerdenim.
2.Bilgisayarınızdaki bir bayt lık bir hücre milyonlarca yıl içerisinde kendiliğinden böyle bir sanal dünyaya dönüşebilir mi?

bu sizin sanal dünyanıza bağlı. böyle bir hücre böyle bir ortam var mı ? varsa belki dönüşebilir bilemiyorum.

mesele bunlar değil,
bakınız sizin bu sorduğunuz sorunun bir benzerini sokrat yıllar önce sormuştur. ideler evreni. mağaradaki adamı araştırınız.
sokratın öğrencisi olan paton biraz daha farklı konularla ildgilenmiş ancak metafizik üzerinde de biraz çalışmıştır.
ancak asıl çalışmaları yapan ve (hristiyanlık islam gibi) dinlerin temelini atan aristo olmuştur. bunları araştırırsanız bu metafizik yaklaşımlarınızın ne kadar ötesine gittiklerine hayretler edersiniz. zira mono teist dinler zaten sokratın bir öngörüsüdür. bu sayede tarım - din imparatorlukları kurulmuştur.

size diyeceğim söz çok bildiğiniz bir sözdür. düşünüyorum öyleyse varım.
benim çevrem sanal değildir. bakınız bir programın içerisinde isek gördüklerim duyduklarım herşey sahte olabilir (aynı sokratın ideler evrenindeki gibi) ancak metafiziği yıkan bu sözde gizlidir. düşünüyorum öyleyse varım. çevremdeki herşey gerçektir. çünkü benim varlığımın ispatı algılarıma değil düşünmeme bağlıdır. böylece ben ve çevrem gerçeğiz. burası sanal değil. ben ve çevrem gerçek olduğuna göre bu materyallerin evreni ve bu evren yegane gerçekliktir. bunun dışındaki iddialar safsatadır.
anibal
Merak eden, şu programları edinebilir:

http://www.biologyinmotion.com/evol/index.html
http://obermuhlner.com/public/Projects/App...load/index.html
http://faculty.washington.edu/herronjc/Sof...r/software.html
http://www.cs.laurentian.ca/badams/evoluti...nApplet102.html
http://www.frams.alife.pl/

Daha zilyon tane uygulama var.. Doğayı taklit eden..

Bu zavallıların anlamadığı şey, doğanın ölçülebilir parametrelere sahip olduğu, bu parametrelerin yazılımda yerien konmasıyla doğanın simüle edilebileceğidir. Bunu yapınca, dan ve reprezent ettiği formun hızla evrimleştiği gözlenir. Hatta bu yolla problem çözmek için genetik algoritmalar mevcuttur.

Bu uygulamaların bize gösterdiği, canlıların özenl monte edilmediği, kendi kendilerini ortaya çıkardıklarıdır..
nerites
Bu insanların birçoğunu farklı ve birbirinden uzak yerlerde olduğunu bildiğim halde bir yerdeki küçük bir grubunun içinden bir kişi seçer ve ona bu bilgiyi yüklerim ve istediğim bazı şeyleri yapmaya programlarım sonra programdaki herkesin ona inanmasını ve istediklerimi yapmasını beklerim inanmazsa hepsini başka bir programda yüksek ısıda pişiririm. Diğer insanlar daha once bilgi yuklediğim başka birinden aldıkları bilgiye göre hareket ederken bu bilgiyi yeni gelen bilgiyle update etmelerini beklerim etmeyenleri yine yuksek ısıda bu sefer bir sure pişiririm. Nasıl mantıklı di mi?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.