Tam Forum Görünümü: Ateist arkadaslardan bu sorulari cevaplamalarini istiyorum.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
ReaL
ilgi gösterdiğini için şimdiden tşkler

= DÜNYA NE ZAMANDIR KENDİ ETRAFINDA DÖNEMKTEDİR__?

=DÜNYA KENDİ ETRAFINDA NE ZAMANA KADAR DÖNECEK__?

=BU DÖNÜŞ FİZK KURALLARI İLE BAĞDAŞIYOR MU NERDE KALDI SÜRTÜNME __?

=BU GÜNEŞ SİSTEMİNDE Kİ DENGE NASIL OLMUŞTUR __?

=GÜNEŞ DE BİR YILDIZ OLDUĞU NA GÖRE KAYMA İHTİMALİ VAR MIDIR__?

=GÜNEŞİN BİR GÜNDE HARCADIĞI ENERJİ DÜNYA Kİ DAĞLAR KADAR ODUN DENİZLER KADAR GAZ YAĞININ YANMASINA MI EŞİTTİR_?

=DÜNAYA KAÇ MİLYON YAŞINDA OLDUĞUNA GÖRE BU ENERJİ NASIL OLUYOR DA BİTMİYOR
metatron
1.dünya milyarlarca yıldan bu yana kendi etrafında dönmektedir. dini kitaplrda yazdığı gibi, 6000 senelik bir geçmişi yoktur dünyamızın.. çok daha eskilere dayanır.. wink.gif

2.yok olana, yani parçalanana kdar dönecektir. (yok olması da şöyle olacaktır, güneş ömrünü tükettiğinde beyaz cüce haline gelecek ve dünyayı yok edecektir)

3.uzayda sürtünme yoktur.. bir harekete direnç gösterecek hava uzayda mevcut değildir. sözgelimi uzayda sen, eline bir kalem alıp 10 km hızla fırlatsan, önüne bir engel cıkmadığında teorik olarak o kalem sonsuza dek, 10 km hızla yönünü değiştirmeden devam eder)

4. tüm boşluklr doldurulur . güneş sistemi de aynı şekilde, kendi içinde bir dengeye kavuşmuştur . ama güneş sistemi de kusursuz değildir. titius bode yasasına göre, güneş sisteminde mars ile jüpiter arasında olması gerekenden cok daha fazla aralık vardır.

5. güneş durduğu yerde durmuyor. tabii ki hareket ediyor. hem de cok büyük bir hızla. yani kayma dediğin şey her neyse, her zaman var..

6. dünya ile güneşi yanyana getirirsen dünyanın cok da büyük olmadığını görürsün. güneşin enerjisi dünyayı cok cok kısa sürede yakmaya yeter, (eğer dünya , güneşin tam üstünde olsaydı)

7. güneşin enerjisi nükleer füzyonlarla oluşuyor. ve sonsuz değildir. bir kaç milyar yıl sabredersen güneşin de enerjisinin bittiğine tanık olabilirsin..

8. bir de ben soru sorayım..

ilkokul'da fen derslerinde size bunları öğretmiyorlar mı?? lise öğrencisi bunları sormaz çünkü..
atheturk
ben fizik bölümünde okuyorum ama yinede sana cevap vermeye utandım smile.gif hahaha
ReaL
PEKİ BU CÜCELER OLAYI NE KADAR DOĞRU GÖRDÜN MÜ SEN OLNADAN smile.gif DİYORSUN DENGE PEKİ 100 MİLYARA YAKIN GALKSİ OLDU ĞU SÖYLENİYOR WAALHİ BEN BİLİMİYOURM SAYMADIMDA NEYSE VE BUNLARIN İÇNDE DE HER BİRDE YİNE 100 MİLYAR YILDIZ VE GEZEGEN VAR VE BUNLAR

BELKİ BİLİYORSUNDUR DÜNYA KENDİ ETRAFINDA 1670 KM HIZLA DÖNÜYOR GÜNEŞİN ETRAFINDA 108 000 KM HIZLA GÜNEŞ SİSTEMİ DE GALAKSİDE 720 000 KM HIZLA DÖNÜYOR VE BİR BİRELERİNE ŞUANA KADAR ÇARPMADI PEKİ BU NASIL BİR RASLANTIDIR ANLAMIŞ DEĞİLİM
Blackrock
Real hakikaten eğitim durumunu ben de merak ettim.
FreeWill
ReaL kardesim, forumumuza hosgeldin.

Kafani kurcalayan, merak ettigin bu 7 tane sorunun cevabini veririz, hiiiic sorun degil.
Yalniz, oncelikle senden 2 sey rica edecegim:

1- Buyuk harflerle yazma (bagirmak anlamina gelir cunku).

2- Herhangi bir kitapcidan bir astronomi, uzay, gunes sistemi vb turunde basit, ucuz bir kitap al ve oku!
(veya bir ilkogretim fen bilgisi kitabi bul ve oku! o da olmadi, elinin altinda internet var.)
Hadi ilk link benden olsun: http://astom.omu.edu.tr/as_gunes_sistemi.html
ReaL
QUOTE(physicist @ Apr 14 2007, 04:21 AM) *
ben fizik bölümünde okuyorum ama yinede sana cevap vermeye utandım smile.gif hahaha

NEDEN UTANIYORSUN BEN SENİN UTANDIĞINA İNANMIYORUM ŞİMDİ BEN DE Mİ ATEİST OLDUM

SİZLER EWRİMİ ATEİZMİN BİR UZANTISI OLARAK GÖRÜYORSUNUZ EWRİM BİR İDEOLOJİDİR SİZ BUNA İNANIYORSANIZ DEMEK Kİ DEĞER VERDİĞİNİZ

BİR KAWRAM VAR

DEMEK Kİ SİZ İNAÇLI OLUYORSUNUZ.... ATEİST OLMUYORSUNUZ

SAYGILAR
Blackrock
Bence Cin Ali serisini bitirmeden başlamasın. Ağır gelir çünkü...
atheturk
evrim ne bir ideoloji nede bir inanç sistemidir, evrim bilimsel temeli olan ve bilim çevrelerinde artık doğruluğu/yanlışlığı değil , ayrıntıları tartışılan bir teoridir...

evrim teorisi 2 asırlık bir meseladir, oysa ateizm eski yunan'a kadar uzanır... yani evrim ateizmin bir uzantısı değildir...

forum adabı denen bir kavram war , burada büyük harflerle yazmak ''real'' hayatta karşındakine bağırmakla eşdeğerdir...

saygılar...
oflu61
bunlar tesadüf olamaz değilmi...
godDAR
QUOTE(ReaL @ Apr 14 2007, 04:09 AM) *
GÜNEŞ DE BİR YILDIZ OLDUĞU NA GÖRE KAYMA İHTİMALİ VAR MIDIR__?

senin yıuldız kayması olarak gördüğün olayda koca koca yıldızlar gerçekten kaymıyor arkadaşım..olay biraz farklı..

güneş sisteminde dolaşan göktaşlarının dünyanın yerçekimine girip hızla atmosferine dalmasıyla yıldız kayması dediğimiz olay meydana geliyor..

sürtünmeden dolayı göktaşı ısınıyor ve arkasında parlak bir çizgi bırakıyor..

sonuç olarak yıldızımız güneşin atmosferimize kayma ihtimali yok..

belki milyonlarca yıl sonra dünya güneşin üstünde yıldız gibi olmasada kayar gider..kimbilir..

korkma..
nonconformist
cocuklari bu kadar ciddiye almaniz anlasilmaz
Rochader
Sayin Real sordugunuz sorulara en cok kabul edilen cevaplari 2 saate bulur getiririm. Önceki okudugum kitaplardan bildiklerim ile buraya 2 sayfa A4 dolduracak kadar bir seylerde yazabilirim. Peki sen burda bu basligi ne icin actin ? Amacin ne ? Bize Kuranin dogru oldugunumu ispatlayacaksin ?

Peki sen bu sorulardan hangisine Kurandan cevap buldun ? Lütfen onu bize burda sunda imana gelelim.

SAYGILAR
mamuli
GÜNEŞ DE BİR YILDIZ OLDUĞU NA GÖRE KAYMA İHTİMALİ VAR MIDIR__?

Hayır. Güneş kaymaz çünkü güneş kaydırak oyunlarında usta olup olimpiyatlarda altın madalya almıştır.

Real sana bir soru. Güneş sabit olarak yerinde duruyor mu yoksa o da hareket halinde mi?
xislam
QUOTE(ReaL @ Apr 14 2007, 04:09 AM) *

= DÜNYA NE ZAMANDIR KENDİ ETRAFINDA DÖNEMKTEDİR__?

=DÜNYA KENDİ ETRAFINDA NE ZAMANA KADAR DÖNECEK__?

=BU DÖNÜŞ FİZK KURALLARI İLE BAĞDAŞIYOR MU NERDE KALDI SÜRTÜNME __?

=BU GÜNEŞ SİSTEMİNDE Kİ DENGE NASIL OLMUŞTUR __?

=GÜNEŞ DE BİR YILDIZ OLDUĞU NA GÖRE KAYMA İHTİMALİ VAR MIDIR__?

=GÜNEŞİN BİR GÜNDE HARCADIĞI ENERJİ DÜNYA Kİ DAĞLAR KADAR ODUN DENİZLER KADAR GAZ YAĞININ YANMASINA MI EŞİTTİR_?

=DÜNAYA KAÇ MİLYON YAŞINDA OLDUĞUNA GÖRE BU ENERJİ NASIL OLUYOR DA BİTMİYOR

= DÜNYA NE ZAMANDIR KENDİ ETRAFINDA DÖNEMKTEDİR__? bu cevabını neden burada arıyorsunki elinizde allahın kitabı yokmu orada vardır bunların cevabı hani şu herşeye gücü yeten herşeyi hakkı ile bilen allahın kitabı ona bak mutlaka ayrıntıları ile olmalı ..

=DÜNYA KENDİ ETRAFINDA NE ZAMANA KADAR DÖNECEK__? allah istediği kadar.. dünyayı allahın melekleri döndürüyorlar değilmi? kıyameti yapacak olan meleklerin can alan meleklerin adı var acaba dünyayı döndüren meleklerinde adları varmı kuranda?

=BU DÖNÜŞ FİZK KURALLARI İLE BAĞDAŞIYOR MU NERDE KALDI SÜRTÜNME __? tabi uzayda hava olmadığından sürtünmede olamadığı kuranda yazıyordur ayrıntıları ile mutlaka ama sen unutmuşsun galiba.. bunada senin inancına göre cevap verelim. allah fizik kuralı falan takmaz tam dünya dönerken melekler onun ısısını alıyolar ve dünya bu sürtünmeden etkilenmiyor.

=BU GÜNEŞ SİSTEMİNDE Kİ DENGE NASIL OLMUŞTUR __? allahın terazisi var herşeyi ölçüyor ve acayip dengede yaratıyor bundada amacı kulları baksın desinlerki "vay be allaha bak ne kadarda karışık şeyler yaratıyor çok akıllı canım bu allah" desinler diye güneş siteminde çok denge var ama milyarlarca galaxi de yok buda allahın işi olmalı..

=GÜNEŞ DE BİR YILDIZ OLDUĞU NA GÖRE KAYMA İHTİMALİ VAR MIDIR__? sen o gece kayan gök taşlarını yıldızmı sanıyorsun? vay saflama vay. ama zaten bunları anlasan bu halde olmazdın değilm yıldızlar kayarmı bilmem ama bu muhammed szin aklınıza baya kaymış.

=GÜNEŞİN BİR GÜNDE HARCADIĞI ENERJİ DÜNYA Kİ DAĞLAR KADAR ODUN DENİZLER KADAR GAZ YAĞININ YANMASINA MI EŞİTTİR_? nekadar enerjinin harcandığıda kuranda vardır herhalde o allahın kitabıya ayrıntıları ile ayzmalı değilmi bak ya birde gaz yağı demiş müslüman kafası işte.

=DÜNAYA KAÇ MİLYON YAŞINDA OLDUĞUNA GÖRE BU ENERJİ NASIL OLUYOR DA BİTMİYOR yaaa hakatten be nasılda bitmiyor değilmi allahın işi işte. melekler cinler sürekli bitmesin diye onun sürekli odun ve gaz yağı ile besliyorlar allah şurayada biraz odun atın diyor onlarda tamam diyorlar. senin yaşın kaç?? bitecek sen görmeyeceksin ama bitecek.
metatron
QUOTE(Blackrock @ Apr 14 2007, 05:47 AM) *

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
themanwhoknownothing

İşte ben bu yüzden bu siteye bayılıyorum mizah siteleri halt etmiş.Blackrock süpersin laugh.gif .
deist
Bu Real yıldız kaymasını gerçekten bir yıldızın kayması zannediyor.

Bir Müslümanın buna inanması normal aslında, nede olsa Kuran'a göre yıldızlar kıyametten önce dünyaya dökülecek.
neutrino
BU DÖNÜŞ FİZK KURALLARI İLE BAĞDAŞIYOR MU NERDE KALDI SÜRTÜNME
Sürtünme denemez sanırım ama, dünyanın ve diğer gezegenlerin güneş çevresindeki dönüşlerinin yavaşlaması söz konusu diye hatırlıyorum. Bizi etkileyebilecek bir hızda değil tabii.
Fizik kuralları derken, Real arkadaşım. Newton diye bir arkadaş vardı bi ara, 2-3 yasası vardır, genelde doğru kabul ederiz onları. Bir tanesi "Eylemsizlik" diye geçer. Lise fizik derslerinde anlatırlar. Üniversite'de biraz hesaplamasını falan da gösterirlerdi bi zamanlar.

Bilimsel konulara meraklı olmak güzel, keşke herkes bu kadar merak etse bu soruları. İkinci aşama, bu soruların cevaplarını bulma çalışması olmalı ama. Bu sorduklarının tümünün tek bir cevapla geçiştirildiği daha yaygın ama. "O öyle istiyor/yapıyor" şeklinde. Bu cevap birşey öğretiyor mu sana? Yani merakını gideriyor mu? Eğer gideriyorsa, zaten bu soruların cevaplarını gerçekte merak ediyor olduğunu düşünmek zor biraz.

Sana temel fizik okumanı öneririm. Oldukça zevkli konular vardır.
afsar

Bu fişten başlasın:
http://med.ege.edu.tr/~emre/cinali.jpg

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.