Tam Forum Görünümü: Ateizm sitesinde Müslüman bir misafir olarak...
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
asaf19
İnancım gereği hiç kimsenin inancına ve kutsalına küfretmem. Doğrusu bu siteye girdiğim zaman çok şaşırdım. Ve anladım ki ateizm ortaya hiçbir değer koymayan aksine değerleri de yıkmaya çalışan bir akımmış. İnsanı doyuran fikirleriniz yok. Ve forumlarınız büyük kısmı inançlara saldırılarla küfürlerle dolu. Arkadaşlar, tanrıya inanmıyor olabilirsiniz, hadi sizin deyiminizle konuşayım tanrının varolmadığına inanabilirsiniz. Ve eğer tartışmak istiyorsanız delilleri ortaya koyar tartışırız. Ama küfrederek ve hakaret ederek hiçbir yere varamazsınız. Sizin bu saygısız tutumunuz aklıma şu soruları yöneltti:
Bir yaratıcıya inanmayanın diğer inançlardaki insanlara yaklaşımı nasıldır? Burada kadın hakları insan haklarımı çığırtkanlığı yapan sizler bu ülkeyi, dünyayı yönetiyor olsanız diğer inançlardaki insanların yaşama şansı nedir sizin düzeninizde?

Ben hayatımda hiç ateist görmemiştim. İlk ateistlerle bu sitede karşılaştım. Ve ne yazık ki şu anda zihnimde ateist deyince dengesiz saygısız ve ruh hastası bir şablon oluştu kafamda.. bir ateist çıksın da ateizmin aslında benim tasavvur etdiğim gibi olmadığını anlatsın bana
ateist
İnsanı doyuran fikirleriniz yok
--------------------------------------------------------------------
Insani doyuran fikir nasil oluyor?Muhammedin ögretileri ve yaptiklarimi size fikir ve doyum olarak geliyor.
CharlesDarwin
Bir insana hakaret etmek, küfür etmek başkadır; sapık düşüncelere küfür etmek başkadır. Bizce islam bir sapıklıktır ve o yüzden küfür ediyoruz. Çünkü sapıklığın tam karşısındayız....
haci
QUOTE(asaf19 @ Apr 18 2007, 10:51 PM) *
İnancım gereği hiç kimsenin inancına ve kutsalına küfretmem. Doğrusu bu siteye girdiğim zaman çok şaşırdım. Ve anladım ki ateizm ortaya hiçbir değer koymayan aksine değerleri de yıkmaya çalışan bir akımmış. İnsanı doyuran fikirleriniz yok. Ve forumlarınız büyük kısmı inançlara saldırılarla küfürlerle dolu. Arkadaşlar, tanrıya inanmıyor olabilirsiniz, hadi sizin deyiminizle konuşayım tanrının varolmadığına inanabilirsiniz. Ve eğer tartışmak istiyorsanız delilleri ortaya koyar tartışırız. Ama küfrederek ve hakaret ederek hiçbir yere varamazsınız. Sizin bu saygısız tutumunuz aklıma şu soruları yöneltti:
Bir yaratıcıya inanmayanın diğer inançlardaki insanlara yaklaşımı nasıldır? Burada kadın hakları insan haklarımı çığırtkanlığı yapan sizler bu ülkeyi, dünyayı yönetiyor olsanız diğer inançlardaki insanların yaşama şansı nedir sizin düzeninizde?

Ben hayatımda hiç ateist görmemiştim. İlk ateistlerle bu sitede karşılaştım. Ve ne yazık ki şu anda zihnimde ateist deyince dengesiz saygısız ve ruh hastası bir şablon oluştu kafamda.. bir ateist çıksın da ateizmin aslında benim tasavvur etdiğim gibi olmadığını anlatsın bana

Asaf19 kardeşim..
Bütün forumu inceledikten sonra mı bu sonuca vardınız?

HACI
gezgin95
Sen galiba hiç Kuran okumadın.

Allahın küfürleri, küfürlerin de allahı orada.

http://forum.ateizm.org/index.php?s=&s...ost&p=76729
.
EhveniSer
QUOTE(asaf19 @ Apr 18 2007, 11:51 PM) *
zihnimde ateist deyince dengesiz saygısız ve ruh hastası bir şablon oluştu kafamda.. bir ateist çıksın da ateizmin aslında benim tasavvur etdiğim gibi olmadığını anlatsın bana

demişssin.

Banada müslüman deyince zihnimde, beline bomba sarıp çoluk cocuğun içinde patlatanlar, kadınları taşlayarak öldürenler, 4 tane karı alıp bu karılara hayvan gibi davrananlar, namaz, oruç v.s dışında hiç bir şey düşünmeye zahmet etmeyip asalak gibi yaşayanlar, malatyada insanların boğazını kesenler, hergün Irakta birbirini öldürenler, hiç anlamadığı bir dilde ibadet edenler, oruç tutmuyor diye bıçaklananlar v.s v.s v.s v.s geliyor.

ne dersin?

biz de azıcık dengesiz olmuşuz çokmu?
ReaL
haklısın kardeş ateistler de ne O duğunu bilmiyorlar

he inanmaya bilirler bilimden islamı en iyi bilen kişiler onlara anlatmakla mükkelleftir

biliyorsun ahirette eğer görüşürsek ALLAHA diyecekler onlar biliyordu ama bize anllatmadı diye hak talep edecekler

onun için anlatan arkadaşlardan ALLAH RAZI OLSUN

eğer sonucuna katkancaklarsa inanmamaya devam etsinler

eğer

bir gün o inandıkları ewrim teorisi çürüdüğünde ne yapacaklarını merak ediyorum....

bir de müslümanlara sallarlar körü körüne bağlandılar diye

kendilerini hiç görmezler sadece şartlanmışlar ewrim doğrudur diye nice tezler çürüdü hiç farkında değiller...

ALLAH
ElMariachi
Bu gün birileri 3 kişinin kafasını kesmiş.
pergel
Sen daha önce cevapariyorum adıyla yazan kişi değil misin?

http://forum.ateizm.org/index.php?s=&s...ost&p=76540

Hala bulamadın mı cevabını? Tek bir paragrafın var ve ha bire onu mu yapıştırıyorsun foruma?

---->>> Tavanarası
ReaL
haklısın kardeş ateistler de ne O duğunu bilmiyorlar

he inanmaya bilirler bilimden islamı en iyi bilen kişiler onlara anlatmakla mükkelleftir

biliyorsun ahirette eğer görüşürsek ALLAHA diyecekler onlar biliyordu ama bize anllatmadı diye hak talep edecekler

onun için anlatan arkadaşlardan ALLAH RAZI OLSUN

eğer sonucuna katkancaklarsa inanmamaya devam etsinler

eğer

bir gün o inandıkları ewrim teorisi çürüdüğünde ne yapacaklarını merak ediyorum....

bir de müslümanlara sallarlar körü körüne bağlandılar diye

kendilerini hiç görmezler sadece şartlanmışlar ewrim doğrudur diye nice tezler çürüdü hiç farkında değiller...
asaf19
QUOTE(haci @ Apr 18 2007, 11:56 PM) *
Asaf19 kardeşim..
Bütün forumu inceledikten sonra mı bu sonuca vardınız?

HACI

Hacı kardeşim. sitenin bütününü incelemesem de genel olarak şöyle bir baktım ve bu kanıya vardım. nitekim bana şu anda verilen cevapları okursan bana hak veririsin
orhan11
QUOTE(pergel @ Apr 19 2007, 12:04 AM) *
Sen daha önce cevapariyorum adıyla yazan kişi değil misin?

http://forum.ateizm.org/index.php?s=&s...ost&p=76540

Hala bulamadın mı cevabını? Tek bir paragrafın var ve ha bire onu mu yapıştırıyorsun foruma?

---->>> Tavanarası

Sevgili Pergel,

tavanarasi icin biraz daha bekleyelim derim..
sosruka
Selam,

Nerde ç.luk orda b.luk misali, sayısı çok olanda eleştirilecek şey de çok bulunur, bu onların yaşayış biçimi ve bakış açılarından kaynaklanan densizlikten başka birşey değildir. Çok sayıya ulaşıp da sonra içlerinde aykırı tavırlarda bulunanlar (çoğunluk olsalar bile) yüzünden herkesi ve her düşünceyi böyle tenkid etmenin mantığı yoktur. İnsanları edepli bir üslupla eleştirip akılcılığa davet etmek başka şeydir insanların değer yargılarına küfretmek başka şeydir. İşte bu cinayeti işleyenler de edepsizler ama içinden çıktıkları düşünce, hayattaki gelişim evreleri, duygusal saplantıları bunların hiçbiri sizin düşünce bazında kozlarınız olmamalı. Saygı objektif olmaktan geçer, elbetteki yaptıkları insanlıkla bağdaşmaz dini ırkı ne olursa olsun.
Diğer taraftan eleştirdiğiniz şeylerin çok çeşitliliğini de diğer kozunuz olarak kullanmanız işin diğer kısmı, aslen merhametli olan kişi ne çeşide girerse girsin cani olmaz, bunun dışında ki değer yargılarını kişiye bırakmak en doğrusudur. Örneğin İslam içinde de çok değişik fikir ve felsefi oluşumlar olagelmesine karşın karşıtı da olsa kişi merhametli ve objektif olduğu müddetçe saygısında kusur etmeyecektir.
Yapıcı eleştiri ağız bozmak ve kibirlenmekle ifade edilen hiç değildir. Birçok yerde salt mantık ve kestirip atmakla yapılan eleştiriler yüzünden ve nefretten ötürü işte insanlar birbirine böyle nefret duyarlar. Dikkat edin her düşüncenin istismarcısı çıkar. İnsan isen deryasın.

Saygılar.
BOSS
Asaf19 kardeş,

Eger gercekleri ögrenmiş olsaydın inan bana burdaki tüm ataistlere teşekkür ederdin, Bu insanların sizi dinden cıkardıklarından dolayı bir kazancları yoktur, asıl siz müslümanların ateistleri müslüman ettiginizde cennet diye bir kazancınız olucagını düşünüyorsunuz.

Cennet ve cehennemim bir masal oldugunu anladıgınız zaman burdaki atesitlerin hakaret degilde aslında sizlere hizmet ettigini cok iyi anlayacaksınız.

Hemde karşılıksız..
BeLaKiZ
QUOTE(EhveniSer @ Apr 18 2007, 11:02 PM) *
demişssin.

Banada müslüman deyince zihnimde, beline bomba sarıp çoluk cocuğun içinde patlatanlar, kadınları taşlayarak öldürenler, 4 tane karı alıp bu karılara hayvan gibi davrananlar, namaz, oruç v.s dışında hiç bir şey düşünmeye zahmet etmeyip asalak gibi yaşayanlar, malatyada insanların boğazını kesenler, hergün Irakta birbirini öldürenler, hiç anlamadığı bir dilde ibadet edenler, oruç tutmuyor diye bıçaklananlar v.s v.s v.s v.s geliyor.

ne dersin?

biz de azıcık dengesiz olmuşuz çokmu?

Bu cevap arkadasa tam bir kapak olmus wink.gif
cevapariyorum
Siz ateister olarak kanıtlayamadığınız inancınızı diğer dinlere sataşarak kendinizi tatmin etmeye çalışıyorsunuz?
Ama kendinizi kandırıyorsunuz...
cevapariyorum
vücudunuz evrim geçirmiş olabilir ama beyninizin evrim geçirdiğini söylemek mümkün değil

siz ilk önce kendi inancındaki olanların yaptıklarına bakın...
BOSS
QUOTE(cevapariyorum @ Apr 19 2007, 12:26 AM) *
Siz ateister olarak kanıtlayamadığınız inancınızı diğer dinlere sataşarak kendinizi tatmin etmeye çalışıyorsunuz?
Ama kendinizi kandırıyorsunuz...

Ateizm diye bir inanc ve din yoktur bunu sana anlattılar halen inancımızdan bahsediyorsun, Ben ateist degilim ama dinlerede inanmıyorum buna ne diyorsun?
cevapariyorum
boss'a cevap:

bir şey iddaa ediyorsan bu da bir inançtır.
bunu inkar etmen gerçekleri değiştirmez
dangalakdarwin
QUOTE(BOSS @ Apr 19 2007, 12:21 AM) *
Asaf19 kardeş,

Eger gercekleri ögrenmiş olsaydın inan bana burdaki tüm ataistlere teşekkür ederdin, Bu insanların sizi dinden cıkardıklarından dolayı bir kazancları yoktur, asıl siz müslümanların ateistleri müslüman ettiginizde cennet diye bir kazancınız olucagını düşünüyorsunuz.

Cennet ve cehennemim bir masal oldugunu anladıgınız zaman burdaki atesitlerin hakaret degilde aslında sizlere hizmet ettigini cok iyi anlayacaksınız.
Hemde karşılıksız..

Gercekse ozaman sen ne yapıcaksın?masal olduğunu iddaa ediyorsun elinde kaynakların varmıki olmadığına
asaf19
Arkadaşlar.. ben burada kendi dinimi anlatmaya çalışmıyorum. Sizlere islamla alakalı delilleri burada sıralayacak da değilim. Zira burası İslam tebliğinin yapıldığı bir yer değil.islam dinini anlamak isteyen şu devirde birçok kaynak bulabilir.eğer samimi olarak bilgi almak isteyen arkadaşlar varsa onlara inancımı anlatarak yardımcı olurum o kadar.. Burayı ateistlerin kendi görüşlerini anlatmaya çalıştıkları bir yer olarak görüyorum. Ve bunu da ateistlerin en doğal hakları olarak görüyorum. Benim isteğim sadece kendi inançlarımızı ve düşüncelerimizi anlatırken karşı tarafa saygılı olmak
BOSS
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 19 2007, 12:41 AM) *
Gercekse ozaman sen ne yapıcaksın?masal olduğunu iddaa ediyorsun elinde kaynakların varmıki olmadığına

Bir şeyin varlığını hakkında yapılmış tüm bilimsel araştırmalara bakın. Varlığına dair somut kanıtlar elde edilemediği zaman araştırma, ya sona erer, ya da varlığına dair kanıt elde etme çabalarına devam edilir ama asla yokluğunu kanıtlamayı denemez.

Hele ki yokluğunu kanıtlamayı deneyip bunu başaramayınca "yokluğu kanıtlanamadığı için var olduğu anlaşılmıştır" sonucuna ulaşmış bir bilimsel çalışmayı dünyanın hiç bir yerinde bulamazsınız.

Birşey için "vardır" görüşünü doğru kabul etmek için neyi şart koşmalıyız?

Varlığının somut delillerle kanıtlanmasını mı?

Yoksa yokluğunun delil yetersizliğiyle kanıtlanamamasını mı?

Bunu tartışalım... Örneğin 3 adet var olduğunu bildiğimiz, 3 adet de var olmadığını bildiğimiz ve bir adet de var olup olmadığını bilmediğimiz şey üzerinde her iki şartı işletelim ve sonucu karşılaştıralım.

Var olan şeyler "depresyon", "hava" ve "yer çekimi" olsun. Var olmayan şeyler ise "süpermen" "vampirler" ve "Ağzından ateş üfleyen bir Ejderha" olsun (tabi somut anlamıyla bakıyoruz, yani süpermen derken dünyanın bir köşesinde yaşayan canlı bir süpermen kastediyorum, yoksa süpermen filmlerindeki süpermen karakterini değil). Var olup olmadığını bilmediğimiz şey ise "uzaylı" (yani dünya dışı yaşam) olsun.

Var olduğunu söyleyebilmek için var olduğu kanıtlanmalıdır şartına göre:

depresyon = vardır
hava = vardır
yer çekimi = vardır
süpermen = yoktur
vampirler = yoktur
ejderha = yoktur
uzaylı = yoktur

Var olduğunu söyleyebilmek için yokluğu kanıtlanamamalıdır şartına göre:

Depresyon = vardır
hava = vardır
yer çekimi = vardır
Süpermen = vardır (yokluğunu kanıtlayamadık, koşul sağlandı)
vampirler = vardır (bunun da yokluğunu kanıtlayamadık)
ejderha = vardır
uzaylı = vardır

Görüldüğü gibi 2. durum, yani yokluğu kanıtlanamayan bir şeyin var kabul edilmesi durumu herşeyi var kabul ediyor.

Eğer bilim bu esasa göre işliyor olsaydı yokluğuna dair delil olup olmadığına bile bakmadan her iddiayı doğru kabul edecekti çünkü olmayan bir şeyin yokluğunu kanıtlayan, yadsınamaz kesinlikte somut deliller elde etmek mümkün değil. Bunun mümkün olmadığını da en başından bildiğimize göre araştırma, inceleme vs. gibi süreçlerin hiç birine gerek kalmadan her şey vardır, her iddia doğrudur diyebiliriz.

2. yönteme göre allah vardır, vampirler de vardır, ben kalkıp "benim Şemsettin adında, allahtan güçlü bir görünmez yaratığım var" desem ikinci yöntem bunu da doğru kabul etmek zorundadır çünkü Şemsettin'in yokluğu somut delillerle kanıtlanamaz.

Bu yönteme göre yanlışlığını kanıtlanamayacağı için "allah birdir" iddiası doğru kabul edilir, aynı zamanda yine yanlışlığı kanıtlanamayacağı için "allah 12 tanedir" iddiası da doğru kabul edilir. Bu iddialar birbiriyle çelişkilidir ama ikisinin de yanlış olduğu kanıtlanamamıştır ve mecburen iki iddia da doğru kabul edilir.

Görüldüğü gibi ikinci yöntem çok sorunludur. Bizi yanlış bilgilere götürmekte ve çelişkili çelişkisiz, doğru yanlış her iddiayı doğru kabul etmektedir. Dolayısıyla bu yöntem hiç güvenilir bir yöntem değildir.

Ben de bu sebeple varlığı tartışmalı bir şeyin var kabul edilmesi için varlığınının kanıtlanmasını şart koşma taraftarıyım.

Yokluğunu kanıtlayamamak tek başına bir kıstas kabul edildiğinde ne kadar yanlış sonuçlara ulaşacağımız ortada. Peki her iki durumu beraber kullansak ne olur?

Bana göre varlığın kanıtlanamaması durumuyla yokluğun kanıtlanamaması durumu birbirine zıt olan ama aynı derecede geçerliliği olan durumlar değildir. Yani varlığını kanıtlayamadığımız ve aynı zamanda yokluğunu da kanıtlayamadığımız birşey varsa bu durumda karar terazimiz dengede kalmış değildir çünkü bu iki durum aynı anda da ortaya çıkan durumlardır. Eğer bir şeyin varlığı kanıtlanamıyorsa yokluğu da kanıtlanamaz.

Eğer yokluğun kanıtlanamaması ve varlığın kanıtlanamaması durumlarının her ikisine de bakıp öyle karar verelim diyorsak bu durumda "ya var olduğunu kabul et ya da kararsız kal" sonucu ortaya çıkar çünkü varlığını kanıtlayamayıp yokluğunu inkar edilemez delillerle kanıtlayabileceğimiz bişey bulmak imkansızdır.
FreeWill
asaf19,

Sen 'cevapariyorum' nickli sahis ile ayni kisimisin?

Bu forumda ayni anda iki degisik nick ile uye olmak yasaktir. Forumdan uzaklastirilir.

Eger ayni kisi degilsen, 'cevapariyorum' un yazisini niye calip bu basligi actin?
(http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=5171&st=0&p=76540&#entry76540)

Cevabinizi bekliyorum!
cevapariyorum
ben onun arkaşıyım

ben 10 gün önce üye oldum. ve ona bu siteden bahsetmiştim.
o da bana şunları şunları yaz demişti....

kendisi de 10 gün önce yazdığım yazıyı yazmış. hepsi bu kadar
zaten aynı anda bu forma iki üyelik açarak giremem değil mi?
asaf19
QUOTE(FreeWill @ Apr 19 2007, 12:47 AM) *
asaf19,

Sen 'cevapariyorum' nickli sahis ile ayni kisimisin?

Bu forumda ayni anda iki degisik nick ile uye olmak yasaktir. Forumdan uzaklastirilir.

Eger ayni kisi degilsen, 'cevapariyorum' un yazisini niye calip bu basligi actin?
(http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=5171&st=0&p=76540&#entry76540)

Cevabinizi bekliyorum!

cevaparıyorum kardeşin cevabından tatmin oldun mu? zaten formu okursan cevaparıyorum ile benim farklı kimseler olduğunu anlarsın
pergel
İkinizden birinin kendi fikri yok mu ki, diğerinin yazdıklarını aynen kopyalayarak başlık açıyorsunuz?
asaf19
QUOTE(pergel @ Apr 19 2007, 12:58 AM) *
İkinizden birinin kendi fikri yok mu ki, diğerinin yazdıklarını aynen kopyalayarak başlık açıyorsunuz?

ortak olan fikir sadece forma giriş yazısıymış demek ki bunu gördünüz
cevapariyorum
pergel misin cetvel misin
asıl sizin fikriniz yokmuda sürekli hemen hemen her sorduğum soruya bi link veriyorsunuz?
yok ben bundan daha önce söz etmiştim de yok şu internet sitesine bi bakta...
haci
Nasıl keserseniz kesiniz, bu aptalca bir oyun..

Aynı kişi olmasanız bile, ikiniz de burada tutunamazsınız..

HACI
FreeWill
Simdi asagidaki yazinin gercek sahibi kim?
Konu ile ilgilenen ve cevap yazacak olan uyeler kiminle muhatap oldugu bilmeleri gerekir.
Bunu bilmek forum uyelerinin hakkidir.

QUOTE(asaf19 @ Apr 18 2007, 09:51 PM) *

QUOTE(cevapariyorum @ Apr 12 2007, 09:37 AM) *
İnancım gereği hiç kimsenin inancına ve kutsalına küfretmem. Doğrusu bu siteye girdiğim zaman çok şaşırdım. Ve anladım ki ateizm ortaya hiçbir değer koymayan aksine değerleri de yıkmaya çalışan bir akım. İnsanı doyuran fikirleriniz yok. Ve forumlarınız büyük kısmı inançlara saldırılarla küfürlerle dolu. Arkadaşlar, tanrıya inanmıyor olabilirsiniz, hadi sizin deyiminizle konuşayım tanrının var olmadığına inanabilirsiniz. Ve eğer tartışmak istiyorsanız delilleri ortaya koyar tartışırız. Ama küfrederek ve hakaret ederek hiçbir yere varamazsınız. Sizin bu saygısız tutumunuz aklıma şu soruları yöneltti:

Ben hayatımda hiç ateist görmemiştim. İlk ateistlerle bu sitede karşılaştım. Ve ne yazık ki şu anda zihnimde ateist deyince dengesiz saygısız ve ruh hastası bir şablon oluştu kafamda.. bir ateist çıksın da ateizmin aslında benim tasavvur ettiğim gibi olmadığını anlatsın bana
sosruka
Tesadüf olsa gerek smile.gif
asaf19
tamam arkadaşlar. ben size gerekli açıklamayı yaptım. gerisi size kalmış. ben zaten misafir olarak katıldım bu siteye. benim için önemli değil beni atarsanız formdan yanlış anlaşılmaya mahal verdiğim için özür diliyorum
cevapariyorum
dedim ya FreeWill
asıl sahibi asaf19
sen yazdıklarımızı okumuyorsun galiba
cevapariyorum
sizin için aynı iki yazı olması sorunun manasını değiştirir mi?

arkadaşım benden daha bilgilidir hatta ilahiyatta okur.
biraz da onlar uğraşın bakimm.
haci
Cevaparıyorum..

Sana aradığın cevabı veriyorum..

Bizi kendin gibi aptal biri sanıyorsan, yanılıyorsun..

HACI
FreeWill
Bu tutumunuz yanlistir.
Ben veya bir baska forumdasim, bir diger arkadasimizin yazisini aynen kopyalayip, kendi yazimmis gibi yapistiramam.
Izin alsam bile.

Izin alip yapistirma ihtiyaci duysam bile altina not duser ve yazinin asil kaynagini belirtirim.
Dile getirmek itediginiz konu ayni olabilir, ama hic olmazsa konu ile ilgili kendinize ait fikirlerinizi belirten bir yazi ile gelmeniz dogru bir davranis olacaktir.

Cunku, daha once yukarida belirttigim gibi, sizi ve yazinizi muhatap alarak cevap verecek forum uyelerinin yazinin sahibini bile hakki vardir.
Forum uyelerinin bu hakkini cigneyemezsiniz!

SAYGILAR
cevapariyorum
ya siz zaten hep bunu yapıyorsunuz
konuyla ilgileneceğinize çevresinde dolaşıyorsunuz.

tamam diyelimki yaptık bi hata
gelgelelim konuya...
pergel
Söz konusu metinde çok cahilce bir ifade geçiyor ve işin aslı, bu cehaletin kime ait olduğunu merak ediyorum. Aslında ilk sahibi kim olursa olsun, onu tekrar eden de aynı cehalete sahip olduğuna göre bir şey değişmez ama "nerde bunun ilk sahibi" misali, ilk cahilin kim olduğu konusunu merak ediyorum.

Tabi eğer iki cahil de aynı cahil değillerse...
cevapariyorum
yani pergel soruyu bir daha oku!
geçekten arkadaşımın yazdıkları doğru
senin bu konuşmandan sonra...
ReaL
QUOTE(BOSS @ Apr 19 2007, 12:21 AM) *
Asaf19 kardeş,

Hemde karşılıksız..

eğer doğru bir şey öğrenmiş sen onu bilmeyen birisine anlatmakla mükellefsin

şayet ahirette o bilmeyen kişi bilenden hak talep edecektiR

'' YA RAB BU KULUN BİLDİĞİ HALDE SADECE KENDİNİ KURTARMAK İÇİN İBADET ETTİ BİZLERE ANLATMADI DİYECEK ''

bunun içindir bu eziyet....

---------------------------------
''kula bela gelmez HAK yazmadıkça. HAK bela yazmaz kul azmadıkça..
BOSS
QUOTE(ReaL @ Apr 19 2007, 01:36 AM) *
eğer doğru bir şey öğrenmiş sen onu bilmeyen birisine anlatmakla mükellefsin

şayet ahirette o bilmeyen kişi bilenden hak talep edecektiR

'' YA RAB BU KULUN BİLDİĞİ HALDE SADECE KENDİNİ KURTARMAK İÇİN İBADET ETTİ BİZLERE ANLATMADI DİYECEK ''

bunun içindir bu eziyet....
---------------------------------
''kula bela gelmez HAK yazmadıkça. HAK bela yazmaz kul azmadıkça..

O zaman sabırla bizi takip edin wink.gif
dangalakdarwin
Bu dünyanın olması öbür dünyanında açık kanıtıdır.

Cevap olarak bu bir cumlelik yorumu yapmak icin, kol kadar yaziyi oldugu gibi tekrar yapistirmayin lutfen!

Ben hiç müslüman görmemiştim hayatımda. Akşam TV'yi açınca gördüm. Kendilerinin de kabul ettiği bir peygambere inanan 3 din mensubunun kellelerini kesmişler. Sonra başka kanala geçtim Irakda aynı dinin bir mezhebi diğerinin camisine bomba koymuş 150 kişi ölmüş. İlginç değilmi?
yecgga
Ardından merakım arttık. Kimdir bu müslümanlar dedim kendi kendime. Hemen "vakit" adlı müslüman mecmua aldım. Bir baktım ilk sayfada 5 yaşında balerin bir kız. Ama işin ilginç olanı bu bebeğin bacakları gazete tarafından sansürlenmidi. Bir an düşündüm. Acaba bu gazete okurları 5 yaşındaki bebeğin bacaklarından tahrikmi oluyorlarda sansürlüyorlar? Sonradan öğrendimki bu müslümanların peygamberi zamanında 9 yaşında bebek ile evlenmiş...
BOSS
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 19 2007, 01:51 AM) *
Bu dünyanın olması öbür dünyanında açık kanıtıdır.

Cevap olarak bu bir cumlelik yorumu yapmak icin, kol kadar yaziyi oldugu gibi tekrar yapistirmayin lutfen!

Varlığına dair somut kanıtlar elde edilemediği zaman araştırma, ya sona erer, ya da varlığına dair kanıt elde etme çabalarına devam edilir ama asla yokluğunu kanıtlamayı denemez.”
“-Eğer bir şeyin varlığı kanıtlanamıyorsa yokluğu da kanıtlanamaz.
FreeWill
QUOTE(yecgga @ Apr 19 2007, 12:05 AM) *
Ardından merakım arttık. Kimdir bu müslümanlar dedim kendi kendime. Hemen "vakit" adlı müslüman mecmua aldım. Bir baktım ilk sayfada 5 yaşında balerin bir kız. Ama işin ilginç olanı bu bebeğin bacakları gazete tarafından sansürlenmidi. Bir an düşündüm. Acaba bu gazete okurları 5 yaşındaki bebeğin bacaklarından tahrikmi oluyorlarda sansürlüyorlar? Sonradan öğrendimki bu müslümanların peygamberi zamanında 9 yaşında bebek ile evlenmiş...

Sevgili yecgga, bu dedigin dogru mu? Umarim ciddi degilsindir?

SAYGILAR
Planck
Ortada ciddiyet var mı emin değilim, ama sağlam ironi olmuş.
marx
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 19 2007, 12:41 AM) *

peki senin elinde varolduğuna dair kaynak varmı?
dangalakdarwin
QUOTE(marx @ Apr 19 2007, 10:41 AM) *
peki senin elinde varolduğuna dair kaynak varmı?

Diyorum ya bu dünyanın olması öbürkü dünyanın açık kanıtıdır.Yeterki yaradana inanalım.Sen inanmadıktan sonra ben sana kurandan bir sürü ayet getirsem yine sonuç değişmeyecek.
dylan
kendi adıma konuşuyorum.. bütün arkadaşlarım ateist olduumu bilir.. ve oturup saatlerce din hakkında tartışırız daa hiçbiri bana baırmadı yada ben onların inancına karşı çıkmadım.. ben kimsenin inancına küfretmek için ateist olmadım ve bunu yapan ateistleri en başta ben kınıyorum.. saygı göstermeden saygı alamazsınz.. ben inanmıyorum çünkü bişi sorduumda mesela ben neden varım? eer bana verilen cevap seni alla yarattı işe bana yeterli gelmio.. tek nedeni bu.. ve tüm ateistleri bu şekilde görmeni ise yanlş buluyorum
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.