QUOTE(xislam @ Apr 23 2007, 09:14 PM)

allah ve melekler ondan başka ilah olmadığına şahitlik etmişler iyi ama kim bu ilah?
QUOTE(xislam @ Apr 24 2007, 08:20 PM)

ben tabiyki kendi varlığıma şahid olabilirim
bilmem düştüğün çelişkiyi görebildin mi? hafıza problemin olduğunu varsayarak bir hatırlatmada bulunmak istedim...
QUOTE(ugurxxx @ Apr 23 2007, 10:35 PM)

Yaww güzel kardeşim; bir insan kendine şahitlik edemez,böyle birlşey absürd olur..Sadece kendini savunabilirsin,kendince...
Saçma..
bunu diyen arkadaş arazi oldu nedense.
QUOTE(relipeace @ Apr 23 2007, 10:32 PM)

Verdiğin diyanet mealidir. O meal de bu meallerle hemen hemen aynı manayı içerir. Lakin kafanızın basmadığı nokta şahitlik kelimesinin anlamıdır.

şimdi oraya başka meallerde yapıştırmısınız ama nedense diyanetin meali yok neden??? evet aşağıda linki var ve buna göre allahın şahitlik ettiği ilah kimdir??..
http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_midd...kid=1&sid=3valla ben sıkılmaya başladım, söylediğim şeyleri niye tekrarlattırıyorsun ki bana, diyanet mealini vermişsin en başta niye bi daha yazim. hadi hiç değinmemiş olsam anlarım seni ama daha ilk mesajımın altına onla ilgili eklemeyi yapmışım zaten. sorun gözündemi hafızandamı bilmiyom ama her nerendeyse bu sorunun düzelmeden senle bir şeyi tartışmak imkansızlaşıyor.

demişsinki: Şahid; kelime anlamı olarak bir olayı gören, onun oluşu, gelişmesi hakkında görgüye dayanan bilgisi bulunan kimsedir.
allah hemde allah kendi varlığına kendisimi şahitlik yapıyor birde melekleri peki buna siz şahitmisiniz??bu soruya cevap vermeden önce şahitlik tanımınızı tekrar okuyun.....
evet kardeşim, tanımı okudum ve tam anlamıyla kelime karşılığı olarak şahitim. çünkü ben O'nun varlığı hakkında görgüye dayanan bilgiye sahibim. ben O'nun dünya üzerinde yarattığı sayısız delili görüyorum buda tanıma göre şahit olmam için yeterli. tanımda da söylendiği gibi bir olayın gelişmesi hakkında görgüye dayalı bilgiye sahip olmak demek sadece o olayı bizzat olurken görmek manasına gelmez. o olayın olduğuna işaret eden delilleri görende şahittir. burda da tanımı yanlış anlamışsın.

birisi çıksa ben çok güçlü ve akıllıyım dese kanıtla deseniz oda buna ben şahidim dese ona ne dersiniz? biliyormusunuz müslümanlar bunu yapana allah diyorlar...
dahasıda birisi çıksa ben allahım dese sende ispat istesen sana ispat olarak yemin etse buna ne dersin biliyormusun müslümanlar bunuda yapana allah diyorlar.
ben tabiyki kendi varlığıma şahid olabilirim ama benim varlığımı beni göremeyenlere kanıtlamak için ben kendi varlığıma şahidim dersem birde yine onların göremediği melekleride şahit olarak gösterirsem varlığıma bu şekilde inandırmaya çalışırsam gülüç duruma düşerim ama müslümanlar yine bunu yapana allah diyorlar..
burdada anlamak istemediğin veya anlayamadığın konular var. bunuda senin türkçe bilgisi yetersizliğine yoruyorum. o ayette Allah ben şahidim, bu yüzden inanın demiyor. ben şahidim, melekler şahit, ilim sahipleri şahit diyor. bu yüzden benim varlığıma inanın diye bir söz var mı? yok. tamamen senin hayal ürünün. tekrar ediyorum ne demekti şahit. bir olay veya o olayın oluşumu hakkında görgüye dayalı bilgisi olan, şimdi ayette yerine koy bakalım. yanlışının nerde olduğunu anlayacaksın.
Selamlar...