Tam Forum Görünümü: Kutsal kitaplarda nelerin olmalarını isterdiniz ve nelerin olmasını istemezdiniz?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
barisarock
Uzunca bir süreden bu yana yoktum.Kanser vakaları konusuyla ve bu konuyla yine merhabalar diyorum herkese.
Kuran-İncil-Tevrat gibi kutsal kitaplarda yazılanların hangi bölümlerinin olmalarını istemezdiniz ve hangi bölümlerin olmasını isterdiniz ?
Yani hangi ayetler olsaydı da hangileri olmasaydı da ateistler memnun kalırdı.
Not 1= Kişisel masturbasyon yapmadan konuşalım.
Not 2=Aklıma gelen ilk cevabı vermeyiniz.Yani tümünün olmamasını isterdim diye salakça konuşulmasın.Soru nasılsa o şekliyle cevaplansın aksi takdirde konuşulmasın.
İyi geceler.Ara sıra yine gelir giderim.Görüşürüz.
Herkese saygılar sevgiler.
uğur
QUOTE(barisarock @ Apr 27 2007, 01:13 AM) *
Uzunca bir süreden bu yana yoktum.Kanser vakaları konusuyla ve bu konuyla yine merhabalar diyorum herkese.
Kuran-İncil-Tevrat gibi kutsal kitaplarda yazılanların hangi bölümlerinin olmalarını istemezdiniz ve hangi bölümlerin olmasını isterdiniz ?
Not 2=Aklıma gelen ilk cevabı vermeyiniz.Yani tümünün olmamasını isterdim diye salakça konuşulmasın.Soru nasılsa o şekliyle cevaplansın aksi takdirde konuşulmasın.

Sevgili Barısarock; bu soruyu ateistlere soruyorsan, eminimki hepsi ,tüm kitapların çöpe gitmesi gerektiğini söyleyecektir..

Müslümanlara soruyorsan; bildiğim kadarıyla , kutsal kitaplarda değişiklik talep etmek, Allahın gönderdiğini beğenmemek olup , dinden çıkmak anlamına gelir..

Tabi , arkadaşların arasında reformist ümmiler olabilir, onların sorunu..

Kitapta reform yapmayı düşünüyorsan, bence yeni bir kitap yaz...Ama mantıklı olsun, kurana falan benzerse ,bizi unut..smile.gif
Can
Mümkünse kitap felan olmasın!
barisarock
QUOTE(ugurxxx @ Apr 27 2007, 01:13 AM) *
Sevgili Barısarock; bu soruyu ateistlere soruyorsan, eminimki hepsi ,tüm kitapların çöpe gitmesi gerektiğini söyleyecektir..
Müslümanlara soruyorsan; bildiğim kadarıyla , kutsal kitaplarda değişiklik talep etmek, Allahın gönderdiğini beğenmemek olup , dinden çıkmak anlamına gelir..
Tabi , arkadaşların arasında reformist ümmiler olabilir, onların sorunu..
Kitapta reform yapmayı düşünüyorsan, bence yeni bir kitap yaz...Ama mantıklı olsun, kurana falan benzerse ,bizi

Yok hocam soruyu ateistler için sordum müslümanlar için değil.Soru size yönelik yani.Kutsal kitapları derlemek gibi bir niyetim de yok.Sizin 3 dinin kitaplarından memnun olmadığınız ayetler nedir kitabın tamamından başka soru buydu.Teşekkür.
uğur
Sevgili Barısarock; artık sende, dini filan iplemeyen bir hal ördüm...Doğru yolu görmeye mi başladı ne?

Aramıza katılmanı bekliyoruz..smile.gif)
gezgin95
QUOTE(barisarock @ Apr 27 2007, 01:13 AM) *

Sorun memnun olup olmamak değil.
Sorun, kitapların Tanrı tarafından indirildiği yalanına dayanması ve bu yüzden tartışılmaz olmasıdır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi gibi insan tarafından yapıldığı kabul edilen, tartışılabilir ama genelde herkesin kabul ettiği kuralların derlendiği bir kitaptan başka bir şey kabul edilemez.
Bu kurallar zamanın şartlarına göre değiştirilebilir olmalıdır.
Kuralların tartışılmaz olması zaten işe yaramaz. İnsanlar istedikleri zaman bunlara bir kıvırtma bulacaklardır. İncilde mesela "öldürmeyeceksin" der. Bu kesin bir kuraldır. Hrıstiyanlar ise, Amerikaya çıktıklarında, yerlilerin insan olmadığını, ruhları olmadığını söyleyerek bu kuralı işlevsiz hale sokmuşlar, böylelikle yerli "hayvanları" pişirip yemeye kadar vardırmışlardır işi.

Kaldı ki, İHEB bile, istenildiği gibi kıvırtılmaktadır. Yolculuk hürriyeti mesela, insan haklarına bağlı olduklarını söyleyen devletler tarafından vizeler koyularak yok edilmiştir. IHEB de buna uydurulmuştur. Yaşama hakkı, kuvvetli olan devletler tarafından hiçe sayılmaktadır.

Esas sorun insandadır. "Kutsal" kitaplar, insanlar arasına ayrılık tohumları sokmaktan başka işe yaramaz.
.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.