QUOTE(barisarock @ Apr 27 2007, 01:13 AM)

Uzunca bir süreden bu yana yoktum.Kanser vakaları konusuyla ve bu konuyla yine merhabalar diyorum herkese.
Kuran-İncil-Tevrat gibi kutsal kitaplarda yazılanların hangi bölümlerinin olmalarını istemezdiniz ve hangi bölümlerin olmasını isterdiniz ?
Yani hangi ayetler olsaydı da hangileri olmasaydı da ateistler memnun kalırdı.
Not 1= Kişisel masturbasyon yapmadan konuşalım.
Not 2=Aklıma gelen ilk cevabı vermeyiniz.Yani tümünün olmamasını isterdim diye salakça konuşulmasın.Soru nasılsa o şekliyle cevaplansın aksi takdirde konuşulmasın.
İyi geceler.Ara sıra yine gelir giderim.Görüşürüz.
Herkese saygılar sevgiler.
Sorun memnun olup olmamak değil.
Sorun, kitapların
Tanrı tarafından indirildiği
yalanına dayanması ve bu yüzden
tartışılmaz olmasıdır.
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi gibi insan tarafından yapıldığı kabul edilen, tartışılabilir ama genelde herkesin kabul ettiği kuralların derlendiği bir kitaptan başka bir şey kabul edilemez.
Bu kurallar zamanın şartlarına göre değiştirilebilir olmalıdır.
Kuralların tartışılmaz olması zaten işe yaramaz. İnsanlar istedikleri zaman bunlara bir kıvırtma bulacaklardır. İncilde mesela "öldürmeyeceksin" der. Bu kesin bir kuraldır. Hrıstiyanlar ise, Amerikaya çıktıklarında, yerlilerin insan olmadığını, ruhları olmadığını söyleyerek bu kuralı işlevsiz hale sokmuşlar, böylelikle yerli "hayvanları" pişirip yemeye kadar vardırmışlardır işi.
Kaldı ki, İHEB bile, istenildiği gibi kıvırtılmaktadır. Yolculuk hürriyeti mesela, insan haklarına bağlı olduklarını söyleyen devletler tarafından vizeler koyularak yok edilmiştir. IHEB de buna uydurulmuştur. Yaşama hakkı, kuvvetli olan devletler tarafından hiçe sayılmaktadır.
Esas sorun insandadır. "Kutsal" kitaplar, insanlar arasına ayrılık tohumları sokmaktan başka işe yaramaz.
.