Tam Forum Görünümü: KURANDA ATEISMLE ILGILI BIR AYET VARMI?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
imam3169
bu alttaki ayetler sirkle ilgili ayetler allah yuce mevlam kurani cebrail vasitasiyla insanliga indirirken anlasilan tek rakip olarak kabedeki oteki putlara inanan insanlari gormus.
kurani incelediginizde allahin hep oteki tanrilarla rekabet icinde oldugunu goruruz.hadi soyleyin tanriniza gokten yagmur indirsin gibi meydan okumalari var bu allahin.
ama hic daha once dikkatimi cekmemisti allahin ateistler icin hic bir ongorusu yok yani allahin muhammedin cebrailin ilerde ateism diye birsey olacak ve cok buyuyecekler sayilari muslumanlardan cok olacak islam icin buyuk tehlike olacak diye bir yaklasimlari yok kuranda .

yuce allah ateismi neden bilmiyor?

kuran indigi donemde dunyada sacma sapan uydurma tanrilara inanmamak gibi bir bilinc yoktu ve dolayisyla muhammedde bunu bilincte olmadigi icin kurana ateistlerle ilgili hic bir ayet koymadi.eger kuran gelecege her caga hitap eden bir kitap olsa allahin mutlaka ateistler icin ayetler koymasi lazimdi.cunku allahin en buyuk dusmanlari ateistler degilmi?diger tanriya inanaan kisiler neticede bir tanri kavramina inaniyorlar hic olmassa ,ateist direkman tanri kavramini reddediyor.

kuranda inanmayanlar derken tum kasit kabenin en buyuk putu olan allaha inanmayanlar anlamindadir.hic bir sekilde ateistler agnostikler kastedilmemistir.yildizlarin yakin gokte oldugunu sanan tanridan bir buyuk hata daha.

asagida ilgili ayetleri koydum incelendiginde allahin ateismin ne oldugunu bilmedigi acikca goruluyor allah cc kendisine tek tehlike olarak diger tarilara inananlari goruyor.

allahin ceza verecegi kisiler apacik diger tanrilara inanan kisilerdir atesite karsi allahin hic bir ayeti yoktur.(cunku ateismin ne oldugunu dahi bilmeyen bir tanriyla karsi karsiyayiz)

10/105,106- Yine bana söyle emredildi: “Hakka yönelen bir kimse olarak yüzünü dine çevir. Sakin Allah’a ortak kosanlardan olma. Allah’i birakip da sana ne fayda ve ne de zarar verebilecek olan seylere yalvarma. Eger böyle yaparsan, süphesiz ki sen zâlimlerden olursun.”

12/38- “Atalarim Ibrahim, Ishak ve Yakub’un dinine uydum. Bizim Allah’a herhangi bir seyi ortak kosmamiz (söz konusu) olamaz. Bu, bize ve insanlara Allah’in bir lütfudur, fakat insanlarin çogu sükretmezler.”

13/36- Kendilerine kitap verdigimiz kimseler, sana indirilen Kur’an ile sevinirler. Fakat (senin aleyhinde olan) gruplardan onun bir kismini inkar edenler de vardir. De ki: “Ben ancak Allah’a kulluk etmek ve O’na ortak kosmamakla emrolundum. Ben yalniz O’na çagiriyorum ve dönüsüm de yalniz O'nadir.”

16/51- Allah söyle dedi: “Iki ilah edinmeyin. O, ancak tek ilahtir. O halde yalniz benden korkun.”

16/73- Allah’i birakip da, kendilerine göklerden ve yerden hiçbir rizik saglayamayan ve buna gücü de yetmeyen seylere tapiyorlar.

16/74- Artik Allah’a (sanina uymayan) benzetmeler yapmaya kalkmayin. Çünkü Allah bilir siz bilmezsiniz.

17/111- “Hamd, çocuk edinmeyen, mülkte ortagi olmayan, zillet ve acizligin gerektirdigi bir yardimciya ihtiyaci bulunmayan Allah’a mahsustur” de ve O’nu tekbir ile yücelt.

17/22- Allah ile birlikte baska bir tanri edinme, yoksa kinanmis ve yalnizliga itilmis olarak kalirsin.

17/39- Bunlar, Rabbinin sana vahyettigi bazi hikmetlerdir. Allah ile birlikte baska ilah edinme. Sonra kinanmis ve Allah’in rahmetinden kovulmus olarak cehenneme atilirsin.

18/110- De ki: “Ben de ancak sizin gibi bir insanim, (Ne var ki) bana, ‘Sizin ilah’iniz ancak bir tek ilâhtir” diye vahyolunuyor. Kim Rabbine kavusmayi umuyorsa yararli bir is yapsin ve Rabbine ibadette kimseyi ortak kosmasin.”

22/26- Hani biz Ibrahim’e, Kâbe’nin yerini, “Bana hiçbir seyi ortak kosma; evimi, tavaf edenler, namaz kilanlar, rükû ve secde edenler için temizle” diye belirlemistik.

22/31- Allah’a yönelen, ona ortak kosmayan kimseler (olun). Kim Allah’a ortak kosarsa, sanki gökten düsmüs de kendisini kuslar kapisiyor veya rüzgar onu uzak bir yere sürüklüyor gibidir

26/213- Öyle ise sakin Allah ile beraber baska bir ilaha yalvarma, sonra azaba ugratilanlardan olursun!

28/88- Sen Allah ile beraber baska bir ilaha ibadet etme. Ondan baska hiçbir ilah yoktur. Onun zatindan baska her sey yok olacaktir. Hüküm yalnizca O’nundur ve kesinlikle O’na döndürüleceksiniz.

30/13- Onlarin, Allah’a kostuklari ortaklardan kendileri için sefaatçilar da olmayacaktir. Artik onlar ortak kostuklari seyleri de inkar ederler.

4/36- Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir seyi ortak kosmayin. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakin komsuya, uzak komsuya, yaninizdaki arkadasa, yolcuya, elinizin altindakilere iyilik edin. Süphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

40/66- De ki: “Rabbimden bana apaçik deliller gelince, Allah’i birakip da taptiklariniza tapmam bana yasaklandi ve bana âlemlerin Rabbine teslim olmam emredildi.”

42/6- Allah’tan baska dostlar edinenlere gelince, Allah onlari daima gözetlemektedir. Sen onlara vekil degilsin.

51/51- Allah ile beraber baska bir ilah edinmeyin. Gerçekten ben, size, Allah tarafindan gönderilmis açik bir uyariciyim.

6/14- De ki: “Göklerin ve yerin yaraticisi olan, besledigi halde beslenmeye ihtiyaci olmayan Allah’tan baskasini mi dost edinecegim.” De ki: “Bana, (Allah’a) teslim olanlarin ilki olmam emredildi ve sakin Allah’a ortak kosanlardan olma (denildi).”

6/151- (Ey Muhammed!) De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kildigi seyleri okuyayim: Ona hiçbir seyi ortak kosmayin. Anaya babaya iyi davranin. Fakirlik endisesiyle çocuklarinizi öldürmeyin. Sizi de onlari da biz riziklandiririz. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunlarin açigina da gizlisine de yaklasmayin.36 Mesrû bir hak karsiligi olmadikça Allah’in haram (dokunulmaz) kildigi cani öldürmeyin.37Iste size Allah bunu emretti ki aklinizi kullanasiniz.” 36-37

6/56- De ki: “Sizin, Allah’tan baska ibadet ettiginiz seylere ibadet etmem bana kesinlikle yasaklandi. Ben sizin arzulariniza uymam. (Uyarsam) o takdirde sapmis olurum, hidayete erenlerden olmam.”

7/33- De ki: “Rabbim ancak, açik ve gizli çirkin isleri, günahi, haksiz saldiriyi, hakkinda hiçbir delil indirmedigi herhangi bir seyi Allah’a ortak kosmanizi ve Allah’a karsi bilmediginiz seyleri söylemenizi haram kilmistir.”

72/18- “Süphesiz mescitler, Allah’indir. O halde, Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk etmeyin.
ercimen
bir sürü ayet buldum ateistler hakkında!

Sizin müşriklerden bir farkınız varmı?

Onların tanrılarını putlarla gösterdiler. Siz ise kendinize farklı farklı tanrılar edindiniz.

Sonuç olarak müşriklerde sizlerde Allah'(c.c)a Peygamberlere Meleklere Ahiret Gününe inanmıyorsunuz. Ki bu yüzden ayetlerde inanmayanlar olarak adlandırılıyorsunuz.

---------------------------------------------------------------------

Nisa 76 İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tağut (batıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Enam 69 Takva sahiplerine, inanmayanların hesabından herhangi bir sorumluluk yoktur. Fakat belki korunurlar diye hatırlatmak gerekir. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Enam 113 Ahirete inanmayanların kalpleri ona (yaldızlı söze) kansın, ondan hoşlansınlar ve işledikleri suçu işlemeye devam etsinler diye (böyle yaparlar). | ARAPÇA METİN

Enam 125 Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslam'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır. Allah inanmayanların üstüne işte böyle murdarlık verir. * TEFSİR | ARAPÇA METİN

Enam 150 De ki: Allah şunu yasak etti, diye şehadet edecek şahitlerinizi getirin! Eğer onlar şahitlik ederlerse, sen onlarla beraber şahitlik etme; ayetlerimizi yalanlayanların ve ahiret gününe inanmayanların arzularına uyma. Onlar, Rablerine eş tutuyorlar. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Araf 27 Ey Âdem oğulları! Şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık. * TEFSİR | ARAPÇA METİN

Tevbe 29 Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Tevbe 45 Ancak Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, kalpleri şüpheye düşüp, kuşkuları içinde bocalayanlar senden izin isterler. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Yunus 73 Yine de onu yalanladılar, biz de hem onu hem de onunla beraber gemide bulunanları kurtardık ve onları (yeryüzünde) halifeler kıldık; ayetlerimizi yalanlayanları da (denizde) boğduk. Bak ki uyarılanların (fakat inanmayanların) sonu nasıl oldu! | ARAPÇA METİN

Yunus 101 De ki: "Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)" Fakat inanmayan bir topluma deliller ve uyarılar fayda sağlamaz. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Yusuf 37 (Yusuf) dedi ki: Size yedirilecek yemek gelmeden önce onun yorumunu mutlaka size haber vereceğim. Bu, Rabbimin bana öğrettiklerindendir. Şüphesiz ben Allah'a inanmayan bir kavmin dininden uzaklaştım. Onlar ahireti inkar edenlerin kendileridir. * | ARAPÇA METİN

Nahl 22 İlahınız bir tek Tanrıdır. Fakat ahirete inanmayanlar var ya, onların kalpleri inkarcı, kendileri de böbürlenen kimselerdir. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Nahl 60 Kötü sıfat, ahirete inanmayanlar içindir. En yüce sıfatlar ise Allah'a aittir. Çünkü O, her şeyden üstün ve hikmet sahibidir. | ARAPÇA METİN

Nahl 104 Allah'ın ayetlerine inanmayanlar yok mu, kuşkusuz Allah onları doğru yola iletmez ve onlar için elem verici bir azap vardır. | ARAPÇA METİN

Nahl 105 Allah'ın ayetlerine inanmayanlar, ancak yalan uydurur. İşte onlar, yalancıların kendileridir. TEFSİR | ARAPÇA METİN

İsra 10 Ahirete inanmayanlara gelince, onlar için de elemli bir azap hazırlamışızdır. TEFSİR | ARAPÇA METİN

İsra 45 Biz, Kur'an okuduğun zaman, seninle ahirete inanmayanların arasına gizleyici bir örtü çekeriz. | ARAPÇA METİN

Taha 16 Ona inanmayan ve nefsinin arzularına uyan kimseler sakın seni ondan (kıyamete inanmaktan) alıkoymasın; sonra mahvolursun! | ARAPÇA METİN

Taha 127 Doğru yoldan sapanı ve Rabbinin ayetlerine inanmayanı işte böyle cezalandırırız. Ahiret azabı, elbette daha şiddetli ve daha süreklidir. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Müminun 74 Ahirete inanmayanlar ise, ısrarla yoldan çıkmaktadırlar. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Neml 4 Şüphesiz biz, ahirete inanmayanların işlerini kendilerine süslü gösterdik; o yüzden bocalar dururlar. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Sebe 8 "Acaba o, yalan yere Allah'a iftira mı etmiştir? Yoksa onda delilik mi var?" (dediler). Hayır! Ahirete inanmayanlar azaptadırlar ve derin bir sapıklık içindedirler. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Saffat 82 Nihayet ötekileri (inanmayanları) suda boğduk. * | ARAPÇA METİN

Zümer 45 Allah, tek olarak anıldığı zaman, ahirete inanmayanların içlerine sıkıntı basar. Ama Allah'tan başkası anıldığı zaman hemen yüzleri güler. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Mümin 27 Musa da: Ben, hesap gününe inanmayan her kibirliden, benim de Rabbim, sizin de Rabbinize sığındım, dedi. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Şura 18 Ona inanmayanlar, onun çabuk kopmasını isterler. İnananlar ise ondan korkarlar ve onun gerçek olduğunu bilirler. İyi bilin ki, kıyamet günü hakkında tartışanlar derin bir sapıklık içindedirler. | ARAPÇA METİN

Duhan 59 (Yine de inanmayanların başlarına gelecekleri) bekle; onlar da beklemektedirler. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Necm 27 Ahirete inanmayanlar, meleklere dişilerin adlarını takıyorlar. TEFSİR | ARAPÇA METİN
imam3169
Nisa 76 İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tağut (batıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır.

ateistler allaha tanriya herhangi bir ustun guce inanmazlarki dolayisiyla onun masallarinin bir uzantisi olan seytana inansin ve onla isbirligi etsin.

113 Ahirete inanmayanların kalpleri ona (yaldızlı söze) kansın, ondan hoşlansınlar ve işledikleri suçu işlemeye devam etsinler diye (böyle yaparlar)
bu ayette yuce mevla gunumuz ateistlerinimi kastediyo yani?apacik muhammedin o devirde kekledigi keko araplara yonelik bi ayet onlar sucu islesinler siz bakmayin size gogusleri yen itomucuklanmis kizlar vericaz ahirette merak etmeyin abaza araplar

105 Allah'ın ayetlerine inanmayanlar, ancak yalan uydurur. İşte onlar, yalancıların kendileridir.

bu ayet ateistleremi yonelik diyosun?apacik muhonun kurani indirdigi donemde uydurduklarina inanmayan araplara yonelik bi ayet onlari yalancilikla sucluyor.

Nahl 22 İlahınız bir tek Tanrıdır. Fakat ahirete inanmayanlar var ya, onların kalpleri inkarcı, kendileri de böbürlenen kimselerdir.
burda apacik benim dedigimi desteklemissin aynen o donem araplarina inmis bir ayet daha ilahiniz tek tanridir hic bir ateist biz 23 tanriya inaniyoruz diyormu?tanri kavrami bizi baglamaz.

neyse hepsine tek tek cevap yazmiyayim ama bakiyorum hep ahiret inanci hakkinda ayetler koymussun ahirete inanmiyanlar derken allah ateistlerimi kastediyo yani?

neden direk hic bir tanriya inanmayanalar olarak yazmamis kuranda allahinizin o yukarda gosterdigin ayetlerde tek kasti ahirete inanmayan baska putlara ait inanislari olan araplardir.ateismle uzaktan yakindan hic bir alakasi yoktur.cunku muhammed ateisim diye birsey bilmiyordu kuran sadece muhammedin bildiklerinden ibaretr bir kitaptir.
gecin fasa fiso isleri allah bile insanlarin hepsini bir tanriya inanir sekilde biliyor ve tum ayetleri bu dogrultuda diyorki onlara inanma bana inan.bu kadar.
orhan11
Kuran'da Ateizm'e yonelik hic bir Ayet yoktur.. Diger degisle Kuran Ateist'leri tanimaz.. Musrik'ler ise Ateist degildir.. Musrik'lere yonelik Ayet'leri Ateist'lere de hitap ediyor diye gostermek yanlistir.. Musrik denilenler putperestlerdir.. Inanc tasirlar.. Ateist'ler ise inanc tasimazlar.. Bu nedenle Atizm'i ogrenmeden, ne oldugu hakkinda fikir edinmeden yazmamak gerekir.. Yazan olursa, o kisinin cehaletini gosterir..
Emre1974tr
hayır ateistlerle ilgili ayetleri geçen yıllarda vermiştim size.

Ama aradan biraz zaman geçince işinize gelmeyeni unutma huyunuz devam ediyor bakıyorum.

Selam.
gezgin95
Müslüman "kul" dur, "kul" olmamayı anlayamaz.

Kendi gibi olmayan bir şeyi algılayabilmek için, düşünce yeteneği gerekir, dogmaları ezbere öğrenme yeteneği yetmez.
.
Emre1974tr
Dediğim gibi birçok ayeti sizlere vermiştim ama madem yine hoşunuza gitmeyen bilgileri beyninizden silme oyunu oynuyorsunuz bir kaç örneği tekrardan verelim:

Nisa Suresi 38 Bunlar, Allah'a ve âhiret gününe inanmazlar da halka gösteriş olsun diye mallarını dağıtırlar. Arkadaşı şeytan olan için ne kötü arkadaştır o.

Görüldüğü üzere buradaki ateist dindarlardan bahsediliyor.

Mülk Suresi 12 görmedikleri halde Rablerinden ürperenlere gelince, onlar için bir bağışlanma ve büyük bir ödül vardır.

Burada da iman edenlerin Allah'a inandıklarından dem vuruluyor. Demek ki tam tersi davranan yani Allah'a inanmayanlar da var ki aradaki fark belirtiliyor.

Selam.
uğur
Emre o ayette apaçık , göstermelik müslümanlardan bahsediyor...Muhammed iyi tespit yapmış doğrusu, O da yememiş yani yağcıları.smile.gif)

Ben de kesinlikle eminim Allahın işi gücü putlarla , Allaha inanmayanla işi yok onun..smile.gif
Emre1974tr
Daha böyle başka ayetlerde vermiştim size, Allah'a inanmazlar diyor.

İster müslüman gözüksünler ister budist veya agnostik. Ama gerçekte ateist oldukları söyleniyor.

Selam.
barisarock
Allah kendisini tanımayan herkesi ateist ilan eder.Puta tapılınca veya Buda'ya durum değişmez.Onun için bir çok ayeti tüm Allah'ı reddedenler için almak yanlış olmaz.
Saygılar.
uğur
Kuranınızı ,yine yorumlarınıza uydurdunuz..Bu ne kıvraklık yaww..smile.gif
ateist
Orada,arkadasi seytan olan diyor.Kendince,inanmayanlari saptiran seytandir hesabi.Oysa bizi seytan degil,allah bile saptiramaz.Ama biz allahi boyle palyaco ederiz buralarda.
Ateistler doga ustu varliklara inanmazlar.O halde,hicbir ayet onlara uymaz.
Emre1974tr
Akıl, onlar şeytana inanır onunla sohbet ederler demiyor. Farkında olmadan şeytanın güdümüne girmekten bahsediliyor. Tıpkı şu an senin içine düştüğün şeytana köleliğin gibi. Ama şimdi sana sorsalar sen de inanmıyorsun şeytana, fakat en samimi arkadaşlarından biri olmuş durumda.

Bu ve birkaç ayet kesinlikle ateistlerden bahsediyor. Bir de bunun dışında "inkarcılar" diyen ayetler de ateistleri ve diğer tüm Kuran inkarcılarını kapsar.

Selam.
imam3169
kurani kerimde inkarcilar derken seytanla isbirligi yapanlar derken direk muhammede karsi gelen o donem araplari kastediliyor.puta tapanlar yani.yuce mevla yukarida verdigim ayetlerde acikca sirk sirk sirk diyor yani benden baska ilaha inanma!n iyisi benim bak yagmuru bile ben indiriyorum.

ahirete inanmayanlar derken ateistleri kastediyor iddiasida sacma hiristiyanlar ahirete inaniyor ama kuranda hiristiyanlarda elestirilmiyormu?

anlasilan bu kurandaki tanri cok aciz bir tanri bir turlu ne anlatmak istedigini anlatamiyor yetersiz ayetlerindeki aciklamalari yapmak bu sitedeki muslumanlara kaliyor.

evrenin sirlarini sadece muslumanlarin anlayacagi bir gizli dille ifsa eden yuce allahimiz anlasilan yine sirf muslumanlarin anlayabilecegi dilden ateistlere vermis veristirmis. laugh.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.