cebbar1
Jul 17 2007, 10:07 PM
Hz.Muhammed'in mezarı nerededir?
Secrett
Jul 17 2007, 10:22 PM
Sanırım Mekke'de türbesi var. Ordadır heralde...
atheturk
Jul 17 2007, 10:29 PM
Medine-i Münevvere'de Mescid'ün- Nebi'nin kenarındaymış.
orhan11
Jul 17 2007, 10:41 PM
Muhammed'in mezari yoktur.. Var oldugu soylenen yer(ler) semboliktir..
Suudi Arabistan denen seriatci ulkenin mezhebi Vahabi mezhebidir. Vahabi'ler mezar ziyareti yapmadiklari gibi, mezar ziyaretlerini de men etmislerdir. Bu nedenle suruyle unlu Islam buyugunun mezarini yikip yok etmis vandal bir toplumdur. Diger muslumanlari seylerine takmayan bir zihniyete sahiptirler. Bu pisliklerin memleketine gidip, Islami denen puta tapma rituleini gerceklestirmek icin bu vandal Vahabi'lere para sacanlara, izninizle beyinsiz demek istiyorum...
FreeWill
Jul 17 2007, 10:44 PM
Google'dan aradim taradim, Muhammed'in mezarini bir turlu bulamadim.
Ilginc!
bilelimogrenelim
Jul 17 2007, 10:47 PM
Muhammed'in çocukları var mıdır?
orhan11
Jul 17 2007, 10:48 PM
QUOTE(FreeWill @ Jul 17 2007, 11:44 PM)

Ilginc!
Var FreeWill, var.. Suruyle resim mevcut.. Ama hepsi sahte ve uyduruk.. Cunku Muhammed'in mezari yok.. Yok olmus, yok edilmis.. Musluman Peygamberinin mezarina sahip cikamamis (veya cikmamis), ama sakali, hirkasi, ayak izi diye turlu cesitli soytariligi "mukaddes emanetler" adi altinda saklamis..
atheturk
Jul 17 2007, 10:48 PM
QUOTE(orhan11 @ Jul 17 2007, 11:41 PM)

Muhammed'in mezari yoktur.. Var oldugu soylenen yer(ler) semboliktir..
Suudi Arabistan denen seriatci ulkenin mezhebi Vahabi mezhebidir. Vahabi'ler mezar ziyareti yapmadiklari gibi, mezar ziyaretlerini de men etmislerdir. Bu nedenle suruyle unlu Islam buyugunun mezarini yikip yok etmis vandal bir toplumdur. Diger muslumanlari seylerine takmayan bir zihniyete sahiptirler. Bu pisliklerin memleketine gidip, Islami denen puta tapma rituleini gerceklestirmek icin bu vandal Vahabi'lere para sacanlara, izninizle beyinsiz demek istiyorum...
kılı var, tüyü var , hırkası var .Nasıl olurda mezerı olmaz
cebbar1
Jul 17 2007, 10:49 PM
QUOTE(FreeWill @ Jul 17 2007, 11:44 PM)

Ilginc!
haci
Jul 17 2007, 10:50 PM
Muhammed'in mezarını Medine'de gördüğünü iddia eden bir Türk biliyorum ama, Oğuz'un açıklamaları bu iddianın da palavra olduğunu gösteriyor.
Muhammed için sembolik bir mezar yapmış olmaları akla daha yakın..
Konu ile ilgili bir kaynak...
http://www.muslimwakeup.com/main/archives/...002148print.phpve oradan kısa bir exerpt
Later, in 1810 during a pillaging campaign that swept the Arabian Peninsula the Saudis-Wahabbis “attacked and desecrated Prophet Mohammad’s Mosque, opened his grave, and sold and distributed its valuable relics and expensive jewels (1)”.HACI
orhan11
Jul 17 2007, 10:54 PM
QUOTE(bilelimogrenelim @ Jul 17 2007, 11:47 PM)

Muhammed'in çocukları var mıdır?
Islami kaynaklardan edindigimiz bilgilere gore Muhammed'in dort adet kizi vardir. Yine Islami kaynaklar Cariyesi Mariye'den (Marya) cok kucuk yasta ölmus Ibrahim adli bir erkek cocugu oldugunu soyler.. Bazi diger Islami kaynaklar da ilk karisi Hatice'den de iki erkek cocugu oldugunu, bunlarin da yine Ibo gibi erkenden öldugunu aktarirlar..
Her ne olursa olsun.. O donemde erkek cocugu olmayani adam saymazlarmis.. Bu nedenle Muhammed'e "ebter" (soyu kesik) deyip dalga gecerlermis...
FreeWill
Jul 17 2007, 11:00 PM
cebbar sen buldun mu peki Muhammed'in mezari nerde?
Selamlar
FreeWill
Jul 17 2007, 11:06 PM
Bazi antik yunan dusunurlerin, hatta Misir firavunlarinin mezari bile mevcut gunumuzde. Allah'in en sevgili kulunun mezari ortada yok!
Gerci Muhammed mezar ziyaretini yasaklamis yanlis hatirlamiyorsam. Kendi annesinin mezarini bile ziyaret etmemis, sirf musluman olarak olmedi diye!
Bizim muslumanlar hala evliyadir, mevlanadir, o turbe senin bu turbe benim ordan oraya kosar dururlar.
haci
Jul 17 2007, 11:09 PM
Arkadaşlar
Muhammed'in mezarı Medine'dedir.. Ama o sembolik bir mezar olmalıdır..
Muhammed'in iki oğlu olmuştur. İlki Haticedendir.. Sanırım ismi Kasım idi..
4-5 yaşlarında gözünü bir horuz gagalamış ve neden oluğu infeksiyon çocuğun feci bir şekilde ölmesine neden olmuştur.
Diğeri İbrahim idi. Muhammed'in Marya adlı sevgilisinden doğmuştur.. Sanırım o da bir yaşı civarında ölmüştür.. Onun ölüm nedeni bilinmemektedir..
Muhammed kadınlara düşkün fertil bir erkektir.
HACI
Secrett
Jul 17 2007, 11:10 PM
Sakın işi Hz. Muhammed yaşamamıştır noktasına getirmeyin....
orhan11
Jul 17 2007, 11:10 PM
Yahu, Hadi birakin Muhammed'i.. Ebubekir, Osman, Omer, Ayse, Hafsa, Zeynep, Marya, Ali (bildigim uc mezari var), donek Ebu Talip, Hamza vs vs... Bunlarin mezari var mi?
Yoooook.. Aramayin..
SirOrphaned
Jul 17 2007, 11:17 PM
QUOTE(haci @ Jul 18 2007, 12:09 AM)

Arkadaşlar
Muhammed'in mezarı Medine'dedir.. Ama o sembolik bir mezar olmalıdır..
Muhammed'in iki oğlu olmuştur. İlki Haticedendir.. Sanırım ismi Kasım idi..
4-5 yaşlarında gözünü bir horuz gagalamış ve neden oluğu infeksiyon çocuğun feci bir şekilde ölmesine neden olmuştur.
Diğeri İbrahim idi. Muhammed'in Marya adlı sevgilisinden doğmuştur.. Sanırım o da bir yaşı civarında ölmüştür.. Onun ölüm nedeni bilinmemektedir..
Muhammed kadınlara düşkün fertil bir erkektir.
HACI
abaza olmasinin, mezarinin medine'de olmasiyla ilgisi ne anlamadim? ibrahim'in ölüm sebebi de yoktur. nedeninin bilinmemesi gayet dogaldir. o cocuk biraz tirsak oldugu icin sava$a filan katilmami$tir ve a$iri ya$landigindan dolayi kendi kendine ölmü$tür. bunu ben ilkokul 4. sinifta bizim kutuphanede bir ansiklopedi de okumu$tum.
FreeWill
Jul 17 2007, 11:20 PM
Muhammed'in mezari yok!
Muhammed'in dogum gunu bilinmiyor (hatta olum gunu ile ilgili gun olarak 2-3 farkli tarih var)
Muhammed'in sunnet olduguna dair hic bir isaret yok!
(Dogustan sunnetli diyenler var, peki o zaman Ebu Bekir, Ali, Osman, Omer, ve diger sahabe cemaati, bunlarin hepsi de mi sunnetli dogdu? Hic bir kayit yok bu konuda.)
Bunlar neden yok acaba?
SAYGILAR
haci
Jul 17 2007, 11:22 PM
Ben de belli bir mezarım olsun istemiyorum..
Bunu yaptığım vasiyette açıkca belirttim..
Cesedimin ya yakılmasını, ya da üniversiteye hibe edilmesini vasiyet ettim.
Cesedim üniversite tarafından kabul edilemeyecek kadar kötü durumda olabileceği için böyle bir vasiyette bulundum.
Gömülmekten nefret ediyorum.. Nedenini ise bilmiyorum..
Sonunda.. öldüğünüz zaman cesediniz size ait değil artık..
Geride size yakın kim kaldı ise ona aitsiniz..
Aynı ilkeler Muhammed için de geçerlidir..
HACI
NOT: 40'ın üstündeki herkese bir vasiyet yazmalarını tavsiye ediyorum..
Ben ilk vasiyetimi 30'lu yıllarımda yazmıştım..
FreeWill
Jul 17 2007, 11:38 PM
Muhammed olum doseginde iken vasiyet yazacakmis, kagit kalem istemis, ama basucundaki Ali, Ebu Bekir ve digerleri "olmaz, bunamistir, vasiyet yazamaz" demisler, vermemisler. daha sonra verelim vermeyelim kavgaya tutusmuslar, bagirmalar, cagirmalar, Muhammed olum doseginde bunlari azarlamis kafami agrittiniz diye.
Anliyacaginiz Muhammed son nefesini vermis, vasiyet falan yazilamamis. Daha sonra Ali ve Ebu Bekir halifelik kavgasina tutusmuslar. Muhammed'in genc dul karisi Ebu Bekir'in kizi Ayse ile Ali kanli bicakli kavgaya tutusmuslar. Hatta ordulariyla beraber birbirleriyle savasmislar.
Muhammed'in sahabenin onde gelenleri icin "her biri yildiz gibidir" dedigi bu halifeler, surekli birbirleri ile kavga savas yasamislar. Hatta 4 halifeden 3'u muslumanlarin kiliclari ile (Birisi mescitte namaz esnasinda) oldurulmustur.
Kaynak: Islam Tarihi
Bazi akli-evvel musluman kardeslerimiz de, Muhammed ve 4 halife devrini (Asri-Saadet) "Huzur icinde gecen donem" olarak gulluk gulistanlik gibi gosterir.
Ali'nin kafa kesmekten, el-kol kesmekten kollarina agrilar girdigi bile kayitlara gecmistir.
cebbar1
Jul 18 2007, 01:48 AM
QUOTE(FreeWill @ Jul 18 2007, 12:00 AM)

cebbar sen buldun mu peki Muhammed'in mezari nerde?
Selamlar
Hayır.Bulamadım.
Evine gömülmüş diye duymuştum.
Merak ettim.Google sorayım dedim.
Bir sürü sahte resim buldum.
Mevlananın türbesi çıkıyor hep.
FreeWill
Jul 18 2007, 02:03 AM
QUOTE(cebbar1 @ Jul 18 2007, 12:48 AM)

Hayır.Bulamadım.
Evine gömülmüş diye duymuştum.
Merak ettim.Google sorayım dedim.
Bir sürü sahte resim buldum.
Mevlananın türbesi çıkıyor hep.

Aynen, tonla Mevlana mezari resmi cikiyor hep, ya da Medine'deki birbirinden farkli mescid resimleri.
Evet, Muhammed oldugunde oldugu yatagin oldugu yere, yani evine gomulmustur. Ama bu gun ortada ne mezar var, ne turbe. Yesil kubbeli bir bina var, ama o sembolik olarak tabi. Muhammed'in mezari/Turbesi falan demiyor hic bir yerde.
Muhammed'in mezari diye bir sey yok yani anliyacagin.
Ne annesinin, ne babasinin, ne halifelerin, ne cocuklarinin, ne de adi gecen herhangi bir sahabe elemaninin.
Rastgele bi yere gomup geciyorlarmis demek ki?
Bir de Muhammed, hicret edip Medine'ye vardigi sirada, devesinin coktugu yere hemen bir mescid ve evini insaa ettirmis. Mescidin yani basinda bulunan yahudi mezarligini da yerle bir ettirmis.
Muhammed'in 'mezar' olayina karsi biri oldugu izlenimi veriyor sanki.
Gercekten ilginc!
SAYGILAR
kutsalyaratik
Jul 18 2007, 02:13 AM
QUOTE(FreeWill @ Jul 17 2007, 11:20 PM)

Muhammed'in mezari yok!
Muhammed'in dogum gunu bilinmiyor (hatta olum gunu ile ilgili gun olarak 2-3 farkli tarih var)
Muhammed'in sunnet olduguna dair hic bir isaret yok!
(Dogustan sunnetli diyenler var, peki o zaman Ebu Bekir, Ali, Osman, Omer, ve diger sahabe cemaati, bunlarin hepsi de mi sunnetli dogdu? Hic bir kayit yok bu konuda.)
Bunlar neden yok acaba?
SAYGILAR
Dogum gunu bilinmiyor ama muhonun anasi ile babasinin Muho icin hasnafisne yaptidigi gun biliniyor.

Yani REGAIB KANDILI denen soytarilik yani. Birde dedikoduya gore Muho fil senesinden 50 yil sonrami ne dogmus.
Fidel
Jul 18 2007, 08:29 AM
ben de birgün şov tv'de bir program izlemiştim.. muhammed'in evini gösteriyorlardı.. bekir hazar denen gazeteci yakınıyordu gene.. peygamberimizin evinin bakımsızlığından, etrafındaki çöplerden falan filan...
asr-ı saadet diye kanal 7'de bir program var.. erdal erzincanlı muhammed peygamberine şiirler okuyor.. oradaki yaşlı amca o dönemi aydınlatıyor.. o programda da hiç rastlamadım free emminin anlattığı bu güllük gülistanlık olaylara..
Muhammed olum doseginde iken vasiyet yazacakmis, kagit kalem istemis, ama basucundaki Ali, Ebu Bekir ve digerleri "olmaz, bunamistir, vasiyet yazamaz" demisler, vermemisler. daha sonra verelim vermeyelim kavgaya tutusmuslar, bagirmalar, cagirmalar, Muhammed olum doseginde bunlari azarlamis kafami agrittiniz diye.
Anliyacaginiz Muhammed son nefesini vermis, vasiyet falan yazilamamis. Daha sonra Ali ve Ebu Bekir halifelik kavgasina tutusmuslar. Muhammed'in genc dul karisi Ebu Bekir'in kizi Ayse ile Ali kanli bicakli kavgaya tutusmuslar. Hatta ordulariyla beraber birbirleriyle savasmislar.
Muhammed'in sahabenin onde gelenleri icin "her biri yildiz gibidir" dedigi bu halifeler, surekli birbirleri ile kavga savas yasamislar. Hatta 4 halifeden 3'u muslumanlarin kiliclari ile (Birisi mescitte namaz esnasinda) oldurulmustur.
Kaynak: Islam Tarihi
Bazi akli-evvel musluman kardeslerimiz de, Muhammed ve 4 halife devrini (Asri-Saadet) "Huzur icinde gecen donem" olarak gulluk gulistanlik gibi gosterir.
Ali'nin kafa kesmekten, el-kol kesmekten kollarina agrilar girdigi bile kayitlara gecmistir.
cebbar1
Jul 18 2007, 04:40 PM
enNazzam
Jul 19 2007, 01:25 AM
Hz.Muhammedin kabri medine dir yesil kupe
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.