Tam Forum Görünümü: Kuran'dan ... rüzgar ve gemiler.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
gezgin95
Şura
32. Denizde dağlar gibi yüzen gemiler, O'nun varlığının delillerindendir.
33. O, dilerse rüzgârı durdurur da onlar denizin üstünde durakalırlar. Elbette bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.

Bugün ne olduğu belli. Gemiler artık rüzgar gücünü kullanmıyor.
Muhammedden öncelere gidelim.

Sezar zamanında Romalılar Akdenizin hakimi idi. Mısıra kadar gemileriyle gidip mısırı işgal etmişlerdi. Ve tabii gemilerde, rüzgarsız durumlarda kalakalmamak için kürekler vardı.

Eki görüntülemek için tıkla

Bu teknoloji, Muhammed'den 600 yıl önce.

Gemilerin rüzgar kesilince durakalmaları diye bir şey söz konusu değil.

Muhammed bunu bilmiyor mu idi, yoksa çöl bedevilerine hava atmak için mi böyle söyledi? Kuran'da böyle şakalar mı var?

Ne dersiniz?
.
herakles
Şura
33. O, dilerse rüzgârı durdurur da onlar denizin üstünde durakalırlar. Elbette bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.

Bugün ne olduğu belli. Gemiler artık rüzgar gücünü kullanmıyor.
Muhammedden öncelere gidelim.

Sezar zamanında Romalılar Akdenizin hakimi idi. Mısıra kadar gemileriyle gidip mısırı işgal etmişlerdi. Ve tabii gemilerde, rüzgarsız durumlarda kalakalmamak için kürekler vardı.

Reduced 84%

608 x 340 (139.53k)

Bu teknoloji, Muhammed'den 600 yıl önce.

Gemilerin rüzgar kesilince durakalmaları diye bir şey söz konusu değil.

Muhammed bunu bilmiyor mu idi, yoksa çöl bedevilerine hava atmak için mi böyle söyledi? Kuran'da böyle şakalar mı var?

Ne dersiniz?

O teknoloji evet sezardanda önce..İnsan ilk kayığı ve küreği icat etti:) ,yelkenide rüzgardan yararlanmak için kullandılar.Şimdi ise güçlü dizel motorlar gemileri sürüklüyor.

Bence bu ayet gemi teknolojisini anlatmak için değil..Gemileri ve onu öteleyen güç her ne ise ona şükretmeyi öğütlüyor. Elbette o toplumun gördüklerine işaret çekiyordu..Basit bir misalden ne kadar çok nem kapmaya bakıyorsunuz.smile.gif

Selam..
DogoArgentino
ayrıca ne kadar basit bişey denizde gemi büyük delil oluyor dam üstündeki saksağanda delil olurmu acaba?
gezgin95
QUOTE(gezgin95 @ Dec 2 2007, 03:37 AM) *
Şura
.....
QUOTE(herakles @ Dec 2 2007, 03:51 AM) *
....
Bence bu ayet gemi teknolojisini anlatmak için değil.. Gemileri ve onu öteleyen güç her ne ise ona şükretmeyi öğütlüyor. Elbette o toplumun gördüklerine işaret çekiyordu..Basit bir misalden ne kadar çok nem kapmaya bakıyorsunuz.smile.gif
Selam..

Yani, doğruyu söylemeyip korkutuyor diyorsun.

Evet, işte İslam.

Gerçek dışı söylemlerle ve kılıç zoruyla yayılan bir din.
.
Antimuhammed
Muhammed in aklı denizin üzerinde yüzen gemilerin neden batmadığını almamış.. O dönemde sadece bunu algılayamayan Muhammed değilmiş.. Eskiden insanlar deniz Tanrısının gemileri yüzdürdüğüne inanırmış. Rüzgar Tanrısınında yelkenleri doldurduğuna...

Gemiler yola çıkmadan önce her iki Tanrıya da dualar edilirmiş..
herakles

Evet, işte İslam.

.

Yayılan birşeye benzemiyor..Siz de kinle ne yaymaya çalışıyorsunuz merak ediyorum..Onun bunun inancına saldır sonrada siz kinle yaydınız..Kini kinle besle sonra da kılıç de..Sevgi şart gezgin..

Gel aklı selim gel...

Dam üstünde saksağanda ayettir evet..Dal üstündeki maymunda:)

Selam..
DogoArgentino
QUOTE(Antimuhammed @ Dec 2 2007, 03:02 AM) *
Muhammed in aklı denizin üzerinde yüzen gemilerin neden batmadığını almamış.. O dönemde sadece bunu algılayamayan Muhammed değilmiş.. Eskiden insanlar deniz Tanrısının gemileri yüzdürdüğüne inanırmış. Rüzgar Tanrısınında yelkenleri doldurduğuna...

Gemiler yola çıkmadan önce her iki Tanrıya da dualar edilirmiş..

buna katılmıyorum mutlaka gemi teknolojisini bulanlar hatta gemi inşaatında çalışanlar ateistti ama bunu dile getirmemişlerdir geri kalanların uydurmasıda tanrı yürütüyor gemileri olmuştur.
besiktas43
QUOTE(gezgin95 @ Dec 2 2007, 02:59 AM) *

Evet, işte İslam.

.

İslamda zorlama yoktur.Kılıç zoruyla bir kişiyi kandıramazsın kanmış görünür lakin bildiğini okur.
2/256. Dinde zorlama yoktur; artik hak ile batil iyice ayrilmistir. putlari inkar edip Allah'a inanan kimse, kopmak bilmeyen saglam bir kulpa sarilmistir. Allah isitendir, bilendir.
Osmanlı neden 600 yıl kaldı ayakta sanıyorsun.Her millet kendi inancında serbestti.Keza islam Hoşgörü dinidir kimseye zorla birşey yapmayı emretmez.İnanç kalben olmalı.
DogoArgentino
QUOTE(besiktas43 @ Dec 2 2007, 03:06 AM) *
İslamda zorlama yoktur.Kılıç zoruyla bir kişiyi kandıramazsın kanmış görünür lakin bildiğini okur.
2/256. Dinde zorlama yoktur; artik hak ile batil iyice ayrilmistir. putlari inkar edip Allah'a inanan kimse, kopmak bilmeyen saglam bir kulpa sarilmistir. Allah isitendir, bilendir.
Osmanlı neden 600 yıl kaldı ayakta sanıyorsun.Her millet kendi inancında serbestti.Keza islam Hoşgörü dinidir kimseye zorla birşey yapmayı emretmez.İnanç kalben olmalı.

osmanlı 600 yıl ayakta kaldı ama Türklük yıkıldı Türk soyu azaldı Türk kültürü yok olmanın eşiğine geldi buna ne diceksin.
Antimuhammed
Zaten din nedir? Cahilleri korkutup emeklerini sömürmek için kullanılmış bir sistemdir... Elbette gemiyi inşa eden geminin neden yüzdüğünün farkındadır... (Suyun kaldırma gücü)

21. yy da hala depremi dini sömürü olarak kullanan din cambazları olduğunu hatırlatırım...
besiktas43
Türk lük yıkıldı demek ne?Türkler tarih boyunca her daim vardır.Orta asya türk kültüründen bahsediyorsun sanırım ki o kültüründe aynen korunması beklenemez çünkü kültürel etkileşimler hep kaçınılmazdır.Türkler ki göçebe bir kavim idi.Bugün Bulgar ve Macar boylarının durumu ortada.
herakles
osmanlı 600 yıl ayakta kaldı ama Türklük yıkıldı Türk soyu azaldı Türk kültürü yok olmanın eşiğine geldi buna ne diceksin.

İçi ırkçılık ve holiganizm dolu bir yürek...Kıyamete kadar türk kültürü denen tabularlamı yaşamak zorundayım...Gelişim her devre şart..Önce insanlık..
gezgin95
QUOTE(besiktas43 @ Dec 2 2007, 04:06 AM) *
....

Osmanlı neden yıkıldı sanıyorsun?
Osmanlı sultanının halife olmasından sonra çöküş başladı.

Osmanlı, bilimi değil gerici İslamı rehber edindi, çöktü.
.

herakles

Elbette bilimi hurafelere ve akıl almaz gerici metodlara tercih etmişlerdi..Ama süreç imparatorlukların bitmesine işliyordu..Fransız ihtilali vs birçok milliyetçi akımı gözden geçirmeyi unutmayalım..Hem osmanlı ve onun gibi bütün emperial sistemlerin yıkılması taraftarıyım..Tüm imparatorluklar yıkılsın..Bireyleri özgür kılan daha elit sistemler güçlensin inşallah..Keza Türkiye'de de hala bir ağalık krallık ve koyun sürüsü psikolojisi devam etmektedir yazık ki..Padişahın yerini burjuva bir elit tabaka aldıktan sonra değişen sadece isimler olur..

Selam...
gezgin95
QUOTE(herakles @ Dec 2 2007, 04:04 AM) *
Yayılan birşeye benzemiyor..Siz de kinle ne yaymaya çalışıyorsunuz merak ediyorum..Onun bunun inancına saldır sonrada siz kinle yaydınız..Kini kinle besle sonra da kılıç de..Sevgi şart gezgin..
Gel aklı selim gel...
Dam üstünde saksağanda ayettir evet..Dal üstündeki maymunda:)
Selam..

Mağdurları çok güzel oynuyorsunuz.
Ben kinle bir şey yaymıyorum.
Zorbalıkla yayılan 1400 yıl öncenin safsatalarına karşı kendimi, çocuklarımı, çevremi koruyorum.
Madımakta gördük.
İslamı dayatmaya çalışan sizsiniz.
.
Andromeda
QUOTE(herakles @ Dec 2 2007, 02:51 AM) *
O teknoloji evet sezardanda önce..İnsan ilk kayığı ve küreği icat etti:) ,yelkenide rüzgardan yararlanmak için kullandılar.Şimdi ise güçlü dizel motorlar gemileri sürüklüyor.

Bence bu ayet gemi teknolojisini anlatmak için değil..Gemileri ve onu öteleyen güç her ne ise ona şükretmeyi öğütlüyor. Elbette o toplumun gördüklerine işaret çekiyordu..Basit bir misalden ne kadar çok nem kapmaya bakıyorsunuz.smile.gif

Selam..

Her şey çok açık ama anlayana maalesef ...Yoksa "Kur'an ilahidir, ne demişse doğrudur ; muhakkak vardır bir hikmeti" diye konuya yanaşırsan her şeyi gözden kaçırırsın ...Oysa Muhammed'in zamanla değişen vizyonu , fikir değiştirmeleri , gündelik siyasete göre kıvırtmaları , o günün bilgisine göre konuşmaları o kadar açık ki ...
herakles
Her şey çok açık ama anlayana maalesef ...Yoksa "Kur'an ilahidir, ne demişse doğrudur ; muhakkak vardır bir hikmeti" diye konuya yanaşırsan her şeyi gözden kaçırırsın ...Oysa Muhammed'in zamanla değişen vizyonu , fikir değiştirmeleri , gündelik siyasete göre kıvırtmaları , o günün bilgisine göre konuşmaları o kadar açık ki ...

Sende Allah yoktur ve böyle bir ilahi metodoloji yoktur dediğinden bu yorumu yapman gayet doğal..

Siz size verilen güncel mantığınızla böyle bir sonuca gidebiliyorsunuz..Önce bir yaratıcı var mı yok mu bu noktadan başlanmalı...

Evren nasıl var?Bu gibi sorularla başlamalı.

Selam.
Andromeda
QUOTE(herakles @ Dec 2 2007, 12:08 PM) *
Sende Allah yoktur ve böyle bir ilahi metodoloji yoktur dediğinden bu yorumu yapman gayet doğal..

Siz size verilen güncel mantığınızla böyle bir sonuca gidebiliyorsunuz..Önce bir yaratıcı var mı yok mu bu noktadan başlanmalı...

Evren nasıl var?Bu gibi sorularla başlamalı.

Selam.

Tanrı bize ne verdiyse(!) o mantığı kullanıyoruz smile.gif ... Müslümanların temel yanılgı ve saptırmacalarından birisi de bu işte ... Tanrı kavramı , varlığı , yokluğu , kuantum kozmolojisi, kader gibi konular İslamı ve Kur'an'ı aşan konulardır ...İslamın bu tür felsefi argümanları zaten çok sonraları Yunan felsefecilerinden etkilenen İslam filozofları tarafından ortaya çıkartılmıştır ve temelde Kur'an'ın malı sayılmamalıdır ... Kur'an'dan bu konularda geçerli felsefi tezler ortaya çıkartmak zaten imkansızdır ; çünkü yoktur ...
herakles
Tanrı bize ne verdiyse(!) o mantığı kullanıyoruz ... Müslümanların temel yanılgı ve saptırmacalarından birisi de bu işte ... Tanrı kavramı , varlığı , yokluğu , kuantum kozmolojisi, kader gibi konular İslamı ve Kur'an'ı aşan konulardır ...İslamın bu tür felsefi argümanları zaten çok sonraları Yunan felsefecilerinden etkilenen İslam filozofları tarafından ortaya çıkartılmıştır ve temelde Kur'an'ın malı sayılmamalıdır ... Kur'an'dan bu konularda geçerli felsefi tezler ortaya çıkartmak zaten imkansızdır ; çünkü yoktur ...

Kuran fikir ve düşünceye karşı değildir nihai sonucu verenin tavrına ve uygulamasının yanlışlıklarına karşıdır..

Bugün itibariyle bir yaratıcı varlığı senin için mantıklı gelmemiş olabilir,ileriki aşamalarda bu durumunun nedenselliğini düşüneceksin..Misal Neden varız sorusuyla günlerce karşılacaksın..

Selam..
Andromeda
QUOTE(herakles @ Dec 2 2007, 12:31 PM) *
Kuran fikir ve düşünceye karşı değildir nihai sonucu verenin tavrına ve uygulamasının yanlışlıklarına karşıdır..

Bugün itibariyle bir yaratıcı varlığı senin için mantıklı gelmemiş olabilir,ileriki aşamalarda bu durumunun nedenselliğini düşüneceksin..Misal Neden varız sorusuyla günlerce karşılacaksın..

Selam..

İşte tam da bu son sorunuzun suistimaline din denmektedir ... smile.gif
besiktas43
QUOTE(gezgin95 @ Dec 2 2007, 03:43 AM) *

.

Katılmıyorum söyleminize. Osmanlı Batıdaki hızlı değişime teknolojik gelişime ayak uydurumadı. Avrupa unutmayın ki Emparyeldir. Coğrafi keşiflerle beraber Dünyanın 4 bir köşesinde sömürgeler kurmuşlar ve buldukları tüm ganimeti Avrupaya taşımışlardır.Bu nun sonucu olarak renasans ve Reform gelmiştir.Avrupa tarihi Kanlı ve göz yaşı üzerine kuruludur. Tarihte düzenledikleri haçlı seferleride bir başka örnektir.
Saygılar..
antiateist

Evet, işte İslam.

Gerçek dışı söylemlerle ve kılıç zoruyla yayılan bir din

Gezgin, şu son günlerde yaptığın tesbitler bir harika biggrin.gif
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 2 2007, 09:35 PM) *
Gezgin, şu son günlerde yaptığın tesbitler bir harika biggrin.gif

Evet gezginin her yaptığı tespit harikadır.

Gemiler konusunda ne düşünüyorsun antiateist?
Allah diyorki rüzgarı durdurursam gemiler kalakalır ama günümüzde deniz yolculuklarında rüzgar istemiyoruz bile dalga olmasın diye nasıl olacak bu rüzgar gidince gemilerin kalakalması?
Bunuda bir açıklasan...

Ama sen her çevap veremediğin konuya içini rahatlatmak için böyle yazılar yazıyorsun.
antiateist
Ben Kuranı 6-7 defa okumuş birisiyim. Merak etme bunları zaten biliyorum, yeni gördüğüm bişi değil. Kuran evrenseldir eski zamanlardan tutta bugüne kadar herşeyi içerir. Bu ayette muhtamelen eski zamanlarda ki insanlar için söylenmiş. Yoksa Muhammed'de gemilerle yolculuk yaptı her halde. O zamanda mı yokmuş kürekler filan.

Günümüz değil de eski zaman insanlarına hitap ediyor, bence.

Gemileri örnek vermeside, suyun kaldırma kuvvetinin bir önemi olsa gerek. Daha önceden de bu forumda tartışılmıştı, bu yüzden girmiyeceğim buna.

Gezginin verdiği ayette de dağlara atıf var gene!!! Öhööm öhööm, bir ara kıyametteki olayı anlatıyor die saf dışı bırakmaya çalıştığınız, dağların hareketi ile ilgili ayet vardı ya hani biggrin.gif
Blackrock
antiateist bi gün kıvırırken belini kıracan...
antiateist
QUOTE(Blackrock @ Dec 2 2007, 10:01 PM) *
antiateist bi gün kıvırırken belini kıracan...

O bel kırmaları bana başka şeylerde lazım oluyor, bu yüzden burda kıvırıp kırmamaya dikkat ediyorum. biggrin.gif
besiktas43
QUOTE(xislam @ Dec 2 2007, 09:49 PM) *
Evet gezginin her yaptığı tespit harikadır.

Gemiler konusunda ne düşünüyorsun antiateist?
Allah diyorki rüzgarı durdurursam gemiler kalakalır ama günümüzde deniz yolculuklarında rüzgar istemiyoruz bile dalga olmasın diye nasıl olacak bu rüzgar gidince gemilerin kalakalması?
Bunuda bir açıklasan...

Ama sen her çevap veremediğin konuya içini rahatlatmak için böyle yazılar yazıyorsun.

Kur'an bize Misallerle de anlatılmıştır. Bundan 14 Asır önce gemiler Rüzgarla hareket ediyordu ve örnek olarak gemilerin rüzgarla hareket etmesi o zamanki insanlara belli şeylerin idrakı için önemlidir.
Allah biz kullarına Hidayet rehberi olması için Kur'anı bize rehber olarak göndermiştir.Kavram tartışmalarıyla anlamamazlığa verdiğiniz konu 14 asır öncesi yaşayan insanların konuyu en iyi şekilde idraki içindir.
Saygılar.
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 2 2007, 09:56 PM) *
Ben Kuranı 6-7 defa okumuş birisiyim. Merak etme bunları zaten biliyorum, yeni gördüğüm bişi değil. Kuran evrenseldir eski zamanlardan tutta bugüne kadar herşeyi içerir. Bu ayette muhtamelen eski zamanlarda ki insanlar için söylenmiş. Yoksa Muhammed'de gemilerle yolculuk yaptı her halde. O zamanda mı yokmuş kürekler filan.

Günümüz değil de eski zaman insanlarına hitap ediyor, rüzgarında önemini vurguluyor.

Hayatımda gördüğün en saçma cevaplardan birisi bu.

Demişsinki: Kuran evrenseldir eski zamanlardan tutta bugüne kadar herşeyi içerir Peki be antiateist rüzgarı durdururda gemiler kalakalır sözlerinde nasıl bir evrensellik var? Bu nasıl bugünki herşeyi içeriyor? Bugün denizlerde dağlar gibi gemiler rüzgar çıkmasını değil çıkmamasını istiyorlar. Bu nasıl evrensellik? Kaldıki zaten muhammedten öncede gemiler rüzgara bağımlı değil kürekler ile yol alanlar var kuran kendi çağında bile şimdiki gibi dünyadan habersiz bir kitap

Ya gerçekten kıvıracaksan bari şunları söyleme Kuran evrenseldir eski zamanlardan tutta bugüne kadar herşeyi içerir zihinsel özürlü birisi bile bu ayetin günümüzde hiçbir anlamının olmadığını görür adım gibi eminimki sende görüyorsun...
xislam
QUOTE(besiktas43 @ Dec 2 2007, 10:08 PM) *
Kur'an bize Misallerle de anlatılmıştır. Bundan 14 Asır önce gemiler Rüzgarla hareket ediyordu ve örnek olarak gemilerin rüzgarla hareket etmesi o zamanki insanlara belli şeylerin idrakı için önemlidir.
Allah biz kullarına Hidayet rehberi olması için Kur'anı bize rehber olarak göndermiştir.Kavram tartışmalarıyla anlamamazlığa verdiğiniz konu 14 asır öncesi yaşayan insanların konuyu en iyi şekilde idraki içindir.
Saygılar.

İdrak etme konusunda biraz daha düşünmeni tavsiye ederim.

Bundan 14 asır önce bile gemilerde kürekler kullanılıyorsdu yani rüzgar kesilsede gemiler yol alabiliyordu.
Gemiler rüzgarsızda yol alıyorlarsa kuranın rüzgarı keserde o gemiler kala kalırlar sözünün hiçbir anlamı olamaz muhammedin cahilliğinden başka.

Günümüze gelelim veya dahada ileriyi düşünelim veya muhammedden önceki zamana hangi döneme bakarsan bu ayetin hiçbir değeri yoktur.

Çünki rüzga kesilsede gemiler yol alabiliyor.

Şöyle düşün daha iyi anlarsın kuran rüzgar olmazsa gemiler kala kalır diyor bugün rüzgar kesilince gemiler daha iyi yol alıyorlar anladın...
antiateist
QUOTE(xislam @ Dec 2 2007, 10:11 PM) *
Hayatımda gördüğün en saçma cevaplardan birisi bu.

Demişsinki: Kuran evrenseldir eski zamanlardan tutta bugüne kadar herşeyi içerir Peki be antiateist rüzgarı durdururda gemiler kalakalır sözlerinde nasıl bir evrensellik var? Bu nasıl bugünki herşeyi içeriyor? Bugün denizlerde dağlar gibi gemiler rüzgar çıkmasını değil çıkmamasını istiyorlar. Bu nasıl evrensellik? Kaldıki zaten muhammedten öncede gemiler rüzgara bağımlı değil kürekler ile yol alanlar var kuran kendi çağında bile şimdiki gibi dünyadan habersiz bir kitap

Ya gerçekten kıvıracaksan bari şunları söyleme Kuran evrenseldir eski zamanlardan tutta bugüne kadar herşeyi içerir zihinsel özürlü birisi bile bu ayetin günümüzde hiçbir anlamının olmadığını görür adım gibi eminimki sende görüyorsun...

İnsalık tarihi 1900 yıllarda başlamış, 2000 de ise kıyamet kopmuş, olarak gör. Şimdi ben sana evrensel bir kitap yazıyorum.

1. Gemiler rüzgarsız hareket edemez. (1900-1910 arası için geçerliymiş)
2. Türkler maç sonrası kargaşa yarattı. (1915-1920 arasında ceyran etmiş)
3. İngilterede soykırım var. (1950-1965 arasında olmuş)
4. Yıldızlarda söner. (1954/70 arasında keşfedildi)
5. Dağlarda hareket eder. (1980-90 arasında bulundu)
6. İnsanlar kargaşa yaratıyor. Birbirlerini öldürüyor, çevreye zarar veriyor.(1990-2000)

Şimdi ise 1930 yılındayız diye hesap et. Anladın mı acaba ne demek istediği mi ? Zamanım pek yok basit ve hızlı örneklemeler yaptım. Anlayan ne demek istediğimi anlamıştır.
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 2 2007, 10:22 PM) *
İnsalık tarihi 1900 yıllarda başlamış, 2000 de ise kıyamet kopmuş, olarak gör. Şimdi ben sana evrensel bir kitap yazıyorum.

1. Gemiler rüzgarsız hareket edemez. (1900-1910 arası için geçerliymiş)
2. Türkler maç sonrası kargaşa yarattı. (1915-1920 arasında ceyran etmiş)
3. İngilterede soykırım var. (1950-1965 arasında olmuş)
4. Yıldızlarda söner. (1954/70 arasında keşfedildi)
5. Dağlarda hareket eder. (1980-90 arasında bulundu)
6. İnsanlar kargaşa yaratıyor. Birbirlerini öldürüyor, çevreye zarar veriyor.(1990-2000)

Şimdi ise 1930 yılındayız diye hesap et. Anladın mı acaba ne demek istediği mi ? Zamanım pek yok basit ve hızlı örneklemeler yaptım. Anlayan ne demek istediğimi anlamıştır.

Hiç kimsenin birşey anladığını sanmıyorum bu gemilerin rüzgar olmadan haretek edemeyeceğini söylen bir allahın cahilliğini örtmüyor çünki rüzgar olmadan gemilerin daha iyi yol aldığını görüyoruz ve biliyoruz sende dahil...
anladın...

besiktas43
QUOTE(xislam @ Dec 2 2007, 10:43 PM) *
Hiç kimsenin birşey anladığını sanmıyorum bu gemilerin rüzgar olmadan haretek edemeyeceğini söylen bir allahın cahilliğini örtmüyor çünki rüzgar olmadan gemilerin daha iyi yol aldığını görüyoruz ve biliyoruz sende dahil...
anladın...

Sayın xİslam,Bu misaldir.Kur'an da anlatılan Ayette Allahın herşeye gücünün yettiğine değinilmiş.Rüzgar çıkması gemiciler için 14. asırda önemliydi.Sırf forsa gücüyle öyle Büyük denizlere açılmak akıl karı değildir.
pasiflora
laugh.gif laugh.gif laugh.gif ben bu kadar komik bir iddia görmedim gerçekten...rüzgarla hareket eden bir geminin rüzgar olmadan hareket edemeyeceğini belitrmiş ayette...motorlu gemilerden behsetmemiş diyor Turan Dursun da der böyle bir şey smile.gif yahu Kuran indiği zamanı insanlar bilmiyor ve o günün şartlarına göre değerlendirmeyecek mi sanıyorsunuz...yani her insanın potansiyel olarak yedinci asırın şartlarını değerlndirebilecek zekada olduğu gerçeğini unutmayalım...ayrıca gemiler batar dememiş durur demiş, o batar dediğini zanneden arkadaş da iyi okusun yahu...

size göre sümerlilerin ve tüm geçmiş medeniyetlerin bulgularına sahip olacak kadar geniş arşivi olan ve hatta rumların iranlıları yenecek ordusu olduğunu tahmin edecek ve kesin olarak vaad edecek kadar geniş bir bilgiye sahip birinin kürekli gemilerden haberi olmuyor...nedense bazen dünyadan haberi olmayan bazen de herşeyden haberdar bir insan olduğunu düşünüyorsunuz peygamberin...
xislam
QUOTE(besiktas43 @ Dec 2 2007, 11:07 PM) *
Sayın xİslam,Bu misaldir.Kur'an da anlatılan Ayette Allahın herşeye gücünün yettiğine değinilmiş.Rüzgar çıkması gemiciler için 14. asırda önemliydi.Sırf forsa gücüyle öyle Büyük denizlere açılmak akıl karı değildir.

Peki bunu bugüne uygula.
Bugün görüyoruzki gemilerin rüzgara ihtiaycı yok.
Yani allahın herşeye gücü yetiyor rüzgarı durdurursa gemiler kalakalırlarmı?
Eğer kalırlar diyorsanız siz haklısınızdır.
Ama kalmazlarsa kim haklı olur?
Antimuhammed
Mucize diye bir yerlerinizi yırtan sizlersiniz.
Ne demek şimdi bu? İndirildiği zamana göre yazılmışmış.

Bu konuda neden mucize aramıyorsunuz. Atomlardan, big bang e, takyonlardan, evrenin genişlemesine, radyo alıcılarından atom altı parçacıklara kadar her şeyi söyleyen Kuran rüzgarsız gemilerin hareket edemeyeceğini mi es geçmiş?

Hatta aynı Kuran sizlere göre televizyondan, uçaktan, atom enerjisine kadar haber vermişken bir tek motorlu gemileri mi unutmuş?

21 yy da bile çö bedevisine motorun nasıl çalıştığını izah edemezsiniz, anlamaz. Anlasaydı Çöl Bedevisi teknolojiye katkıda bulunurdu... Zira Kuran sayesinde Çöl Bedevisi hala 1400 yıl öncesini yaşıyor...
antiateist
QUOTE(xislam @ Dec 2 2007, 10:43 PM) *
anladın...

Ateist olman anlamamana gerekçe olabilir mi.
xislam
QUOTE(pasiflora @ Dec 2 2007, 11:21 PM) *
laugh.gif laugh.gif laugh.gif ben bu kadar komik bir iddia görmedim gerçekten...rüzgarla hareket eden bir geminin rüzgar olmadan hareket edemeyeceğini belitrmiş ayette...motorlu gemilerden behsetmemiş diyor Turan Dursun da der böyle bir şey smile.gif yahu Kuran indiği zamanı insanlar bilmiyor ve o günün şartlarına göre değerlendirmeyecek mi sanıyorsunuz...yani her insanın potansiyel olarak yedinci asırın şartlarını değerlndirebilecek zekada olduğu gerçeğini unutmayalım...ayrıca gemiler batar dememiş durur demiş, o batar dediğini zanneden arkadaş da iyi okusun yahu...

size göre sümerlilerin ve tüm geçmiş medeniyetlerin bulgularına sahip olacak kadar geniş arşivi olan ve hatta rumların iranlıları yenecek ordusu olduğunu tahmin edecek ve kesin olarak vaad edecek kadar geniş bir bilgiye sahip birinin kürekli gemilerden haberi olmuyor...nedense bazen dünyadan haberi olmayan bazen de herşeyden haberdar bir insan olduğunu düşünüyorsunuz peygamberin...

ben bu kadar komik bir iddia görmedim gerçekten...NEDEN HİÇ KURAN OKUMADINMI SEN.. ÇOK DAHA KOMİK İDDİALAR VAR ORADA.

rüzgarla hareket eden bir geminin rüzgar olmadan hareket edemeyeceğini belitrmiş ayette...motorlu gemilerden behsetmemiş EDEMEZ TABİ NEREDEN BİLSİN MUHAMMED MOTORLARI BIRAK MOTORU KENDİ ÇAĞINDAN BİLE ÖNCE İNSANLARIN KÜREK İLE GEMİLERE YOL ALDIRDIKLARINI.. ZATEN GÜNÜMÜZDE OLSAYDI MUHAMMED ŞÖYLE SÖYLERDİ "MAZOTU BİTEN GEMİLER GİDEMEZ" SİZLERDE "AAA EVET HAKİKATTEN GİDEMEZLER NEKADAR DOĞRU EVET GERÇEKTENDE BU MUHAMMED ALLAHIN ELÇİSİZİDİR" SİZLER GİBİLERE 1 VEYA 2 TANE DOĞRUYU SÖYLE 666 TANE YALANI KAKALA.

diyor Turan Dursun da der böyle bir şey yahu Kuran indiği zamanı insanlar bilmiyor ve o günün şartlarına göre değerlendirmeyecek mi sanıyorsunuz... EVRENSEL OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİNİZ BİR DİNDE BÖYLE YAKINMALAR YAPMAYA HAKKINIZ YOK EĞER EVRENSEL OLDUĞUNU SÖYLÜYORSANIZ BÖYLE SİZE SORARLAR.

yani her insanın potansiyel olarak yedinci asırın şartlarını değerlndirebilecek zekada olduğu gerçeğini unutmayalım... ,İŞTE BUNU SİZ UNUTMAYIN BİZLER DEĞİL UNUTAN SİZLERSİNİZ... ALLAHIN ELÇİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİNİZ KİŞİNİN İÇİN BUNLAR BİR HİÇ BİLE OLMAMASI GEREKİR AMA GÖRÜYORUZKİ BİRİSİ ONA DENİZDE YÜZEN GEMİELERDEN SÖZ ETMİŞ BUNLARIN RÜZGAR İLE DENİZDE YÜRÜDÜĞÜNÜ ODA BU RÜZGARI ALLAHIN YAPTIĞI ÇIKARIMINDA BULUNARAK RÜZGAR OLMADAN GEMİLERİNDE HAREKET EDEMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞ VE GÖRÜYORUZKİ EVET GÖRÜYOR DUYUYOR BİLİYORUZKİ BUGÜN GEMİLER RÜZGARSIZDA DAHA İYİ YOL ALIYORLAR.

ayrıca gemiler batar dememiş durur demiş, o batar dediğini zanneden arkadaş da iyi okusun yahu... EVET BAK SANA NE GÜZEL BU ARAP CEHALETİNİNA İNANACAK BİR SÖZ ÇIKMIŞ EVET BUNLAR İLE İÇİNİ RAHATLAT... KİM DEMİŞSE BUNU...

size göre sümerlilerin ve tüm geçmiş medeniyetlerin bulgularına sahip olacak kadar geniş arşivi olan ve hatta rumların iranlıları yenecek ordusu olduğunu tahmin edecek ve kesin olarak vaad edecek kadar geniş bir bilgiye sahip birinin kürekli gemilerden haberi olmuyor... BİZE GÖRE DEĞİL KURANA GÖRE VE AYET AÇIK HEMDE ÇOK AÇIK RÜZGAR KESİLİRSE GEMİLER KALAKALIRLAR DİYOR BUNU BİZ DEĞİL HERŞEYİ BİLEN HERŞEYE GÜCÜ YETEN DEDİĞİNİZ SÖYLÜYOR VE ZAMAN ÜSTÜ EVRENSEL DEDİĞİNİZ KİTAP SÖYLÜYOR... AMA GÖRÜYORUZKİ BU YANLIŞ EVET YANLIŞ HEMDE ÇOK AÇIK BAĞIRIYOR.

nedense bazen dünyadan haberi olmayan bazen de herşeyden haberdar bir insan olduğunu düşünüyorsunuz peygamberin... YİNE ALLAHIN ELÇİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİNİZ BİR İNSAN İÇİN BÖYLE YAKINMALAR KOMİK OLUYOR AMA GECE GECE İYİ GİDİYOR.
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 2 2007, 11:40 PM) *
Ateist olman anlamamana gerekçe olabilir mi.

Bilmiyorum ama anlatamama kıvırma yeteneğin müslüman olman ile alakalı olduğunu iyibiliyorum.
Çünki sen beni anlayamazsın ama ben seni anlarım...

Saçma sapan şeyler yazarak sonrada karşındakinin anlamadığından şikayet etmekte müslümanların işidir bunuda biliyorum..

antiateist
Sana göre Kuran daki herşey saçma değil mi ? O zaman bırakta saçma mı değil mi başkaları karar versin. Siz anladınız ama her zaman ki ateist tutumunu segilemekten ödün vermiyorsunuz tabi. Zira sana anlatmak için üstünde de fazla durmadım, basite indirgedim olayı. Aklı olanlar burdan ne demek istediğimi iyi çıkartılar.
Antimuhammed
Antiateist sorun Kuran ın evrensel ve tüm zamanlara hitap ediyor iddiasında olmasıdır.
Oysa Kuran 1400 yıl öncesi Çöl Bedevisine hitap eder...

Sizlerde 21 yy da bilimin patlama yaptığı çağda Kuran ı bu yüzden zamana uydurma telaşındasınız. Bütün olup biten budur..
xislam
QUOTE(antiateist @ Dec 3 2007, 12:00 AM) *
Sana göre Kuran daki herşey saçma değil mi ? O zaman bırakta saçma mı değil mi başkaları karar versin. Siz anladınız ama her zaman ki ateist tutumunu segilemekten ödün vermiyorsunuz tabi. Zira sana anlatmak için üstünde de fazla durmadım, basite indirgedim olayı. Aklı olanlar burdan ne demek istediğimi iyi çıkartılar.

Aklı olanmı yoksa olmayanmı bu çok açık...

Bak tekrar söylüyorum ayet burada.
Kuran diyorki "allah rüzgarı keserse gemiler kala kalır"
bunu anlamanın en iyi yolu denemektir ( denemenin ne olduğunu biliyorsun değilmi?)

Çık bak bakalım denizlere rüzgar olmayınca gemiler kalakalıyormu?
Eğer kalakalıyorsa sen haklısın.
Ama daha iyi yol alıyorlarsa kimin haklı olduğunu önemi yok.
herhangibirisi
Ben bu ayette "dağ ve gemi" kelimelerini bulamadım.Gezgin bana bu kelimelerin hangileri olduğunu göstersin sonra da yaptığı yorumu değerlendirelim.Ama bir şartım var.Bu kelimeleri gösteremezse yanlış yorum yaptığını itiraf edecek.
Saygılar.
besiktas43
QUOTE(xislam @ Dec 2 2007, 11:26 PM) *
Peki bunu bugüne uygula.
Bugün görüyoruzki gemilerin rüzgara ihtiaycı yok.
Yani allahın herşeye gücü yetiyor rüzgarı durdurursa gemiler kalakalırlarmı?
Eğer kalırlar diyorsanız siz haklısınızdır.
Ama kalmazlarsa kim haklı olur?

Anlatılan Ayet o zamanın bedevi kabilelerine ,Arap kabilekerine izah için kullanılmıştırLakin bunu idrak edemiyorsanız lafım yok..
Lafı Kur'an'ın evrenselliği konusuna getireceğinize tahmin ederek diyorum ki Kur'an'ın evrenselliği manasında dır anlayabilene.
xislam
QUOTE(herhangibirisi @ Dec 3 2007, 12:11 AM) *
Ben bu ayette "dağ ve gemi" kelimelerini bulamadım.Gezgin bana bu kelimelerin hangileri olduğunu göstersin sonra da yaptığı yorumu değerlendirelim.Ama bir şartım var.Bu kelimeleri gösteremezse yanlış yorum yaptığını itiraf edecek.
Saygılar.

Eğer bunlarda dağ ve gemi kelimeleri yokise durum dahada vahimdir.

Ali Bulaç 32- Denizde yüksek dağlar gibi seyreden gemiler O'nun ayetlerindendir.

Diyanet Vakfı 32. Denizde dağlar gibi akıp gidenler (gemiler) de O'nun (varlığının) delillerindendir.

Edip Yüksel 32. Okyanusta dağlar gibi akıp giden gemiler de O'nun ayetlerindendir.

Elmalılı Hamdi Yazır 32-Yine O'nun ayetlerinden biri de denizde dağlar gibi akanlar (gemiler)dir.

Süleyman Ateş 32. Denizde dağlar gibi akıp giden(gemi)ler O'nun ayetlerindendir.

Yaşar Nuri Öztürk 32 Denizde o dağlar gibi akıp giden gemiler de O'nun ayetlerindendir.

Ali Bulaç 33- Eğer dileyecek olsa, rüzgarı durdurur, böylece onun üstünde kalakalırlar. Şüphesiz, bunda çokça sabreden, çokça şükreden kimse için gerçekten ayetler vardır.

Diyanet Vakfı 33. Dilerse O, rüzgârı durdurur,da onun (denizin) üstünde kalakalırlar. Elbette bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.

Edip Yüksel 33. Dilerse rüzgarı durdurur ve onlar suyun üzerinde hareketsiz kalırdı. Bunda, her sabreden ve şükreden kişi için ibretler vardır.

Elmalılı Hamdi Yazır 33-Dilerse o rüzgarı durduruverir de (yelkenle giden gemiler) sırtı üzerinde durakalırlar. Şüphesiz ki bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için nice ayetler vardır.

Süleyman Ateş 33. Dilerse rüzgarı durdurur, (gemiler denizin) sırtında durakalır. Kuşkusuz bunda sabreden, şükreden herkes için ibretler vardır.

Yaşar Nuri Öztürk 33 Dilerse rüzgârı durdurur da o akıp giden gemiler denizin sırtında donmuş gibi kalırlar. Gereğince sabreden, gereğince şükreden herkes için bütün bunlarda elbette ki ibretler vardır.

xislam
QUOTE(besiktas43 @ Dec 3 2007, 12:20 AM) *
Anlatılan Ayet o zamanın bedevi kabilelerine ,Arap kabilekerine izah için kullanılmıştırLakin bunu idrak edemiyorsanız lafım yok..
Lafı Kur'an'ın evrenselliği konusuna getireceğinize tahmin ederek diyorum ki Kur'an'ın evrenselliği manasında dır anlayabilene.

Çok iyi yaaw.

Lafı Kur'an'ın evrenselliği konusuna getireceğinize tahmin ederek diyorum ki Kur'an'ın evrenselliği manasında dır anlayabilene. BAK YUKARIDA SÖYLEDİĞİN SÖZÜN NE KADAR SAÇMA OLDUĞUNU KENDİNDE ANLAMIŞSINKİ EVRENSELLİK KONUSUNA GİRMİŞSİN.
KURANIN EVRENSELLİĞİNİ YIKAN YERLE BİR EDEN BİR AYETİN EVRENSEL OLDUĞUNU İDDİA ETMEK KOİMK BİLE DEĞİLDİR AMA SİZE BİR FIRSAT VERELİM BU AYETİ EVRENSELLİK VE ZAMAN ÜSTÜLÜK İLE BAĞDAŞTIRIRSAN SANA DAHA İYİ SORULAR SORACAĞIZ ÇÜNKİ BUNU HAK EDECEKSİN.
herhangibirisi
Ben ayet mealleri sormuyorum.Soru; bu ayette hangi kelimeler "dağ" ve "gemi" kelimeleridir. Bunu soruyorum.
Bu soruya cevabınız varsa buyurun.
Saygılar.
xislam
QUOTE(herhangibirisi @ Dec 3 2007, 12:30 AM) *
Ben ayet mealleri sormuyorum.Soru; bu ayette hangi kelimeler "dağ" ve "gemi" kelimeleridir. Bunu soruyorum.
Bu soruya cevabınız varsa buyurun.
Saygılar.

Bunu mealcilere sorsanız nasıl olur bakın yukarıda mealciler var...

Peki siz burada gelilerin yok olduğunu biliyorsanız ne olduğunuda biliyorsunuz demektir denizlerde dağlar gibi yüzen şeyler nedir rüzgar kesildiğinde kalakalan şeyler nedir bize anlatın öğrenelim.
pasiflora
diyor Turan Dursun da der böyle bir şey yahu Kuran indiği zamanı insanlar bilmiyor ve o günün şartlarına göre değerlendirmeyecek mi sanıyorsunuz... EVRENSEL OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİNİZ BİR DİNDE BÖYLE YAKINMALAR YAPMAYA HAKKINIZ YOK EĞER EVRENSEL OLDUĞUNU SÖYLÜYORSANIZ BÖYLE SİZE SORARLAR.

yani her insanın potansiyel olarak yedinci asırın şartlarını değerlndirebilecek zekada olduğu gerçeğini unutmayalım... ,İŞTE BUNU SİZ UNUTMAYIN BİZLER DEĞİL UNUTAN SİZLERSİNİZ... ALLAHIN ELÇİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİNİZ KİŞİNİN İÇİN BUNLAR BİR HİÇ BİLE OLMAMASI GEREKİR AMA GÖRÜYORUZKİ BİRİSİ ONA DENİZDE YÜZEN GEMİELERDEN SÖZ ETMİŞ BUNLARIN RÜZGAR İLE DENİZDE YÜRÜDÜĞÜNÜ ODA BU RÜZGARI ALLAHIN YAPTIĞI ÇIKARIMINDA BULUNARAK RÜZGAR OLMADAN GEMİLERİNDE HAREKET EDEMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞ VE GÖRÜYORUZKİ EVET GÖRÜYOR DUYUYOR BİLİYORUZKİ BUGÜN GEMİLER RÜZGARSIZDA DAHA İYİ YOL ALIYORLAR.

xislam ;

bu ayet nasıl oluyor da evrensel olmaya ngel oluyor hala anlamış değilim...burda açıka rüzgarla hareket eden gemiler kast edilmiş...kürekli gemi hiç yok muymuş o zamanlar ? onlar da kürekle gidiyor işte...belki teknolojinin gelişmiş olduğu bu çağda rüzgarın bir nimet olduğunu unutuyorsunuz ama yağmur da rüzgar da nimettir ve bu ayette bu nimetleri görmemiz istenmiştir...yani Kuranda aşılayıcı rüzgar da der...''Hem binesiniz diye, hem de süs olarak atları, katırları ve merkepleri de yarattı. Bilemeyeceğiniz daha nice şeyleri de yaratacak.'' Nahl Suresi (8) Elmalı tercümesi.... al o zaman belki burda da motorlu gemileri görürsün smile.gif
besiktas43
QUOTE(xislam @ Dec 3 2007, 12:27 AM) *
Çok iyi yaaw.

Lafı Kur'an'ın evrenselliği konusuna getireceğinize tahmin ederek diyorum ki Kur'an'ın evrenselliği manasında dır anlayabilene. BAK YUKARIDA SÖYLEDİĞİN SÖZÜN NE KADAR SAÇMA OLDUĞUNU KENDİNDE ANLAMIŞSINKİ EVRENSELLİK KONUSUNA GİRMİŞSİN.
KURANIN EVRENSELLİĞİNİ YIKAN YERLE BİR EDEN BİR AYETİN EVRENSEL OLDUĞUNU İDDİA ETMEK KOİMK BİLE DEĞİLDİR AMA SİZE BİR FIRSAT VERELİM BU AYETİ EVRENSELLİK VE ZAMAN ÜSTÜLÜK İLE BAĞDAŞTIRIRSAN SANA DAHA İYİ SORULAR SORACAĞIZ ÇÜNKİ BUNU HAK EDECEKSİN.

Senin olayın Bektaşi fıkrasına Dönmüş.Bektaşiye sormuşlar Neden namaz kılmazsın diye O da Kur'an da Namaza yaklaşmayın yazıyor demiş.Hani nerede yazıyor demişler. Göstermiş.Başını okumadın mı Sarhoşken Namaza yaklaşma yazıyor demişler Benim ilmim o kadar ötesini anlamam demiş mMisal bu ya sende 14 asır öncesinde gösterilen örneği algılıyorsun ne demek istediğini anlıyorsun sonra da gelip Evrensellik yoktur deyip çıkıyorsun.Afedersin de Ozaman Dizel motorlu gemilerden mi bahsedilecekti?
Dediklerim anlayabilene...
herhangibirisi
""Bunu mealcilere sorsanız nasıl olur bakın yukarıda mealciler var...

Peki siz burada gelilerin yok olduğunu biliyorsanız ne olduğunuda biliyorsunuz demektir denizlerde dağlar gibi yüzen şeyler nedir rüzgar kesildiğinde kalakalan şeyler nedir bize anlatın öğrenelim.""

Doğru, iyi olur mealcilere sormak gerekir. Ancak ayetten yukarıdaki yorumu ve vardığı yargıyı burda yazan yukarıdaki mealcilerden biri olsaydı onlara sorardım. Ayet meali vererek yorum yapan kişi kimse sorumun muhatabı o olmalı ki yorumunu tartışalım.Eğer siz de aynı yoruma katılıyorsanız, siz de dağ ve gemi kelimelerini gösterebilirsiniz. Eğer bu kelimeler yoksa ki yorum özellikle gemi üzerine yapılmış olmayan bir şey yorumlanıyor olacak.Değil mi?
Saygılar.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.