Tam Forum Görünümü: Kuran’ı şeytanlar indirmiş olabilir mi?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
Emre1974tr
Sevgili Herakles;

Şeytan kesinlikle cindir.

Epifun asla cinlere madde ötesi anlam yüklemiyor. Tam tersine "meleklerin bile maddi varlıklar olduğunu" söylüyor.

Bizler topraktan ise, cinler de ateşten.

Toprak ve ateş.

İkisi de sapına kadar madde.

Tıpkı cennet ve cehennem gibi.

Kuran apaçık bir kitaptır. Verdiği bilgilerin hiçbiri muallak değildir. Sadece bazılarına insanlar henüz tanık olamamışdır çeşitli zamanlarda(örneğin kara delikler yeni keşfedildi, ama ayette açıkça veriliyordu)

Şeytanlara, meleklere veya cinlerin varlığına önce iman edeceğiz. Ondan sonra milyonlarca sembolik anlamlar yükleyeceğiz.

Kuran'da hiçbir sembolik ayet yoktur. Kuran'da behsedilen "bazı ayetlerin ikincil-benzeşik" anlamlarının da olduğudur. Ve bu ikincil anlamları da sadece Allah'ın bilebileceğini, insanların bu arenada sadece "tahmin" üretebileceğini(kimilerinin de tutturacağını) belirtir ayetler. Ve bu yüzden "ayetlerin birinci anlamları terk edilerek ikincil-sembolik" anlamların peşinden koşturmak yasaklanır.

Yoksa hoşuna giden yerde ayete iman edip, gitmeyen yerde "semboliktir ve aslında şunu diyor" deyip gizlice inkar edeceğin bi kitap değildir Kuran.

Hepsi apaçık.

Bazı ayetler bu apaçık anlamlarının dışında ikincil anlamlar da taşıyor. Ama yine bize düşen apaçık birinci anlamı kabul etmek önce. Ondan sonrası tamamiyle beyin egzersizi, tahminden başka birşey değil.

Cinler-şeytanlar en ayrıntılı verilen ve insanların uyarıldığı konulardan biridir.

Selam ve sevgiler.

herakles
Sevgili Herakles;

Şeytan kesinlikle cindir.

İnsanlardan da şeytanlar olduğuna göre.

Yani kötü düşünceyi insan da cin de icra ettiğine göre..Şeytanların hepsi cindir diyemeyeceğim.

Ben farklı düşünüyorum..

Kuran'da semboliklik konusuna gelince.Buna birşey diyemeceğim.Benim ilgilendiğim kısım mecaz ve teşbihtir.O konuda da zaten seninle farklı düşünüyoruz.

Epifuna verdiğim cevap ve ayetler yukardadır..

müslim cinler ve kasit cinler ayetlerde görülüyor.

Selam...
Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 27 2007, 05:42 PM) *
İnsanlardan da şeytanlar olduğuna göre.

Yani kötü düşünceyi insan da cin de icra ettiğine göre..Şeytanların hepsi cindir diyemeyeceğim.

Ben farklı düşünüyorum..

Kuran'da semboliklik konusuna gelince.Buna birşey diyemeceğim.Benim ilgilendiğim kısım mecaz ve teşbihtir.O konuda da zaten seninle farklı düşünüyoruz.

Epifuna verdiğim cevap ve ayetler yukardadır..

müslim cinler ve kasit cinler ayetlerde görülüyor.

Selam...

Sevgili Herakles;

Kuran'da şeytan sembolik birşey, kötü düşünce falan değildir. Ama "ikincil anlam olarak" birçok şeyi şeytana yakıştırabilirsin.

Fakat birincil-açık anlamda şeytanlar cinlerdir. Ha bu şeytanlara uyan insanlara da "şeytan gibi insan" benzetmsi vs. yapılabilir ve hatta" o şeytanın tekidir" vs. gibi ifadeler de kullanılabilir. Ama burada da o insan "şeytan adı verilen maddi varlığa" benzetiliyor.

Ayetlerde " düşünebilen şeytanların-maddi varlıkların insanların üstüne salınması" çok açıktır.

En'am Suresi 121 Üzerine Allah'ın adı anılmayanlardan yemeyin. Böyle bir şey tam bir yoldan çıkıştır. şeytanlar kendi evliyasına/dost ve destekçilerine sizinle mücadele etmeleri için elbetteki vahiy gönderirler. O şeytan evliyasına boyun eğerseniz kesinlikle müşrikler oldunuz demektir.

--------------------------------------------------------------------------------

A'raf Suresi 27 Ey ademoğulları! Şeytan, ana-babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, size de bir fitne musallat etmesin. Çünkü o ve kabilesi sizi, onları göremeyeceğiniz yerden görürler. Biz o şeytanları, inanmayanlara dostlar yaptık.

Meryem Suresi 68 Rabbine yemin olsun ki; onları da, şeytanları da mutlaka haşredeceğiz, sonra hepsini diz çökmüş halde cehennemin çevresinde hazır bulunduracağız.

--------------------------------------------------------------------------------

Meryem Suresi 83 Görmedin mi biz, şeytanları inkârcıların üzerine salmışız da onları oynatıp kıvırttırıyorlar.

Burada tek tartışmaya açık nokta, "cinlerin-şeytanların meleklerin bir alt grubu mu olduğu yoksa tamamiyle insanlar gibi ayrı varlıklar olduğu mu meselesidir."

Yoksa melekler de maddeden başka birşey değildirler. Tıpkı tüm yaratılmışlar gibi.

Selam ve sevgiler.

epifun
QUOTE(herakles @ Dec 27 2007, 02:54 PM) *
Sevgili epifun;

72/14 Ve enna minnelmuslimune ve minnelkasitune femen esleme feulaike teharrev reşeden

72/14 "Nihayet, bizden Allah'a teslim olanlar da var, haksızlığa sapıp çizgiden çıkanlar da var. Allah'a teslim olanlar, işte onlar doğruyu ve hayrı aramışlardır."
Bu ayet iki gruptan bahsediyor!Müslim olanlar Kasit olanlar(çizgiden taşanlar) İslam olanları için bu ayette doğruya ve hayra ulaşanlar

72/15 Ve emmelkasitune fekanu licehenneme hataben
72:15 ama kendilerini zulme kaptıranlar yalnızca cehennem (ateşi) için yakıt oldular!'"

Yani ikici gruba atıf var tüm cinlere değil..

72/16 Ve en levistekamu 'alettariykati leeskaynahum maen ğadekan

72/16 Eğer yolda, kıvamında yürüselerdi, onları bol bir su ile suvarırdık,

72/17 Lineftinehum fiyhi ve men yu'rıd 'an zikri rabbihi yeslukhu 'azaben sa'aden

72:17 ve onları bu yolla deneyeceğiz: çünkü Rabbini anmaktan uzaklaşanı Allah, en şiddetli azaba uğratır.

Sevgili herakles,
Arapca bilmiyorum. Ama cok hassas bir konu olmasi nedeniyle cok fazla mealden karsilastirarak okudum ben cinlerle ilgili sureleri.
44 No'lu iletimde de soylemiştim.
Cin suresinde 1-15 ayetler (15 dahil) -tırnak içerisinde belirtilmis zaten- cinlerin soylediklerini anlatıyor.
Cinlerin harika olduklarını, inandıklarını, yola geldiklerini, insanlıga dogru yola sokmak isteyen dostlar olduklarını, uzaylılar olduklarını soylemeleri- iddia etmeleri hiç birşey ifade etmiyor.
Bak cinlerin atası olan İblis de Adem'e "ben size öğüt verenlerdenim" diyor (Araf suresi) ve üstüne üstlük yeminler edip ayvayı yedirtiyor.
Ama o boyle diyor diye biz buna inanmıyoruz... yalan soylediğini biliyoruz. Ama Adem inanmış... biz inanmıyoruz.. Neden cunku Kuran bizi uyarıyor, bak:
"Eğer yolda, kıvamında yürüselerdi, onları bol bir su ile suvarırdık"
Bilmem anlatabildim mi?

Sevgili Emre benim arayıp da hangi surelerden oldugunu anımsayamadım ayetleri de eklemiş.
Ayetler açık İblis'in soyundan olan cinler (şeytan) yalancı-düzenbaz... Adem'in soyundan olan bizler de onlara göre saftirigiz... o yuzden kolaylıkla kandırılabiliyoruz. Kuran da bizleri uyarıyor.

Selam

epifun
Cinler Kuran'da oylesine kotuleniyor, insanlar oylesine uyarılıyor ki bu konuda bir numaralı amacı Kuran'ın ogretisini carpıtmak ve en sonunda da yok etmek olan ruhcu dernege gelen "vahiy" bile ne diyor, bakalım:

"İslâmın kitabını, islâm dostlarımız bilinçli bir şekilde okumuşlarsa, onun size vermiş olduğu mesajı çok iyi bileceklerdir. Bu mesajın özü, sevgi, hoşgörü, sabır ve bir şeyi anlamadan, onun bilincine varmadan ön yargılı olarak inkâr etmemenizdir. Bazı köklenmiş bağnaz düşünceler, hâlâ ruh yoktur, reenkarnasyon yâni yeniden doğuş yoktur, cin vardır, peri vardır, şeytan vardır demektedirler. Belli ki bu dostlar beş vakit kıldıkları namazın, orucun ne olduğundan bile bihaberdirler ve okudukları kitaplarını anlamış değillerdir. Bir zamanlar bazı kişiler, İslâm'ın peygamberi için {cinlenmiş şair} diyorlardı. İslam'in kitabinda, "cin"i kötü olarak tanitan sûrelerin yanlış anlaşılması, İslâm toplumunu bu hâle getirmiştir. “Cin" de Allah'ın bir varlığıdır!.. Onlar nasıldır? Bulundukları yerler nereleridir? Vücut yapıları nasıldır? Onları da niçin öğrenmeyelim, diye korkularınızı yenip bir gayret gösterse idiniz, dünyanız bu kadar geri kalmazdı. Unutmayın ki, İslâm'ın kitabında bahsedilen "cinler", sizlere hakiki yolu gösteren yüce varlıklardır ve rabbin emrinde hareket eden dostlardır. Kötülükler daima kötü kişilerin başına gelir. Bunun sebebini neden bugüne kadar araştırmadınız. “Cin" dediğimiz varlıklardan korkacağınıza, kendi hemcinslerinizden korkunuz. Çünkü en büyük fenalığı siz kendi kendinize yapacaksınız. Yine sizi kurtaracak olan, rabbinizin ilâhî emri ile "cinler" olacaktır. Bizimle irtibatta bulunan yüce görevliler, sizlere, bizi anlatmakla, tanıtmakla mükelleftirler. Bu yüce dostlarımızdan biri de “Beyti dost"dur. Bilgileri değişik kanallardan “Mustafa Molla" ile beraber bütün dünyaya aktarmaktadır. Her dönemin yüce görevlileri vardır.Bunlar, ışık dostlarımız, Musa, İsa, Muhammet Mustafa'dır. İslâm'ın kitabında 7-181 âyet şöyle der: Yarattıklarımızdan öyle bir ümmet vardır ki hakka iletirler - hak ile adalet yaparlar. İşte bunlar bizleriz. Yani uzaylı dediğiniz dostlar. "
Tum bunlara karşılık Kuran ne diyor?

En'am Suresi 121 Üzerine Allah'ın adı anılmayanlardan yemeyin. Böyle bir şey tam bir yoldan çıkıştır. şeytanlar kendi evliyasına/dost ve destekçilerine sizinle mücadele etmeleri için elbetteki vahiy gönderirler. O şeytan evliyasına boyun eğerseniz kesinlikle müşrikler oldunuz demektir.
herakles
Sevgili Epifun ve Emre;

Fakat bu konu ve bilgilendirme ateistforum üzerinden ciddiye pek alınmayacaktır..

6/112 Ve kezalike cealna li külli nebiyyin adüvven şeyatıynel insi vel cinni yuhıy ba'duhüm illa ba'dın zuhrufel kavli ğurura* ve lev şae rabbüke ma fealuhü fezerhüm ve ma yefterun

Koyu kısım ins ve cin şeytanlar demektir.

Evet cinler olumsuz şekilde anılmıştır.Ama insanlarla iletişim kurup azdıranlar üzerinde var bu olumsuzluk.İnsanlarla iletişim kurmayan zararsız olanları kötü diyemeyiz.

Öncelikle kelimeler arasında bocaladığımız için böyle bir kargaşa var..

Melek:Mlk kökünden gelir.Güç sahibi,yetkinlik.Atom ve moleküler oluşum olduğunu düşünüyorum.Tüm maddeler hormonlar melektir.Dolayısıyla evrendeki her enerji ve güç melektir..

Şeytan:Kötü düşünce üreten demektir.

İblis:Bir cin olup düşünce üzerinde negatif olguyu sağlayan güçtür.İnsanda özgür irade açısından bulunur..

Adem'e secde etmeyen İblistir.Şeytan değil..Cennetten çıkaran da Şeytandır İblis değil...

Konuyu daha başka forumda ve platformda tartışırız inşallah..

Selam...
Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 27 2007, 09:30 PM) *
Sevgili Epifun ve Emre;

Fakat bu konu ve bilgilendirme ateistforum üzerinden ciddiye pek alınmayacaktır..

6/112 Ve kezalike cealna li külli nebiyyin adüvven şeyatıynel insi vel cinni yuhıy ba'duhüm illa ba'dın zuhrufel kavli ğurura* ve lev şae rabbüke ma fealuhü fezerhüm ve ma yefterun

Koyu kısım ins ve cin şeytanlar demektir.

Evet cinler olumsuz şekilde anılmıştır.Ama insanlarla iletişim kurup azdıranlar üzerinde var bu olumsuzluk.İnsanlarla iletişim kurmayan zararsız olanları kötü diyemeyiz.

Öncelikle kelimeler arasında bocaladığımız için böyle bir kargaşa var..

Melek:Mlk kökünden gelir.Güç sahibi,yetkinlik.Atom ve moleküler oluşum olduğunu düşünüyorum.Tüm maddeler hormonlar melektir.Dolayısıyla evrendeki her enerji ve güç melektir..

Şeytan:Kötü düşünce üreten demektir.

İblis:Bir cin olup düşünce üzerinde negatif olguyu sağlayan güçtür.İnsanda özgür irade açısından bulunur..

Adem'e secde etmeyen İblistir.Şeytan değil..Cennetten çıkaran da Şeytandır İblis değil...

Konuyu daha başka forumda ve platformda tartışırız inşallah..

Selam...

Sevgili herakles;

Hayır melek atomları değil, bilgisayar oyunlarını sembolize ediyor aslında.

Şeytan da Amerikan futbolunun şifrelenmiş halidir.

Ben böyle bir senaryo yazayım, sen bir senaryo yaz. Bir başkası da yarın -gelecekte bambaşka senaryolar yazsın.

Bunları bırakıp Allah'ın ayetlerinin "birincil anlamlarına" iman edelim. Ondan sonra milyonlarca zihin Jimnastiği yaparız "ama ikincil anlamda".

İnsan da arapça da falan anlamına gelebilir. Ama yine de insan insandır. Kelime anlamı olarak isterse uzay gezgini demek olsun fark etmez.

Şeytanlar senin gibi düşünebilen-irade sahibi varlıklardır. Tıpkı melekler gibi.

Selam ve sevgiler.

herakles
Sevgili herakles;

Hayır melek atomları değil, bilgisayar oyunlarını sembolize ediyor aslında.

Şeytan da Amerikan futbolunun şifrelenmiş halidir.

Ben böyle bir senaryo yazayım, sen bir senaryo yaz. Bir başkası da yarın -gelecekte bambaşka senaryolar yazsın.

Bunları bırakıp Allah'ın ayetlerinin "birincil anlamlarına" iman edelim. Ondan sonra milyonlarca zihin Jimnastiği yaparız "ama ikincil anlamda".

İnsan da arapça da falan anlamına gelebilir. Ama yine de insan insandır. Kelime anlamı olarak isterse uzay gezgini demek olsun fark etmez.

Şeytanlar senin gibi düşünebilen-irade sahibi varlıklardır. Tıpkı melekler gibi.

Selam ve sevgiler.

Ayetin arapcasını yazdım sevgili emre.Ve nihai olarak pek anlaşamıyoruz:)

Şeytan şeytan demek Cinde cin en iyisi böyle bence de.

Selam ve sevgiler..
Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 28 2007, 01:22 AM) *
Ayetin arapcasını yazdım sevgili emre.Ve nihai olarak pek anlaşamıyoruz:)

Şeytan şeytan demek Cinde cin en iyisi böyle bence de.

Selam ve sevgiler..

Bakıyorum sen ayetlere sembolik anlamlar yüklerken kelime anlamlarını hiçe sayarken, hoşuna gittiğinde de "ismin sözlük anlamına" iman ediveriyorsun:)

İnsan da falanca kökten gelir deyip uzay olayları ilan edebilirsin.

Ama sonuçta insan insandır. Tıpkı şeytanlar ve melekler gibi düşünebilen canlı-maddi varlıklardır.

Zaten ayetleri bütünlük içinde incelediğinde ne kadar net bir tablo olduğunu görebilirsin. O zaman insanın falancayı temsil ettiğini değil, tıpkı ayetlerde anlatıldığı gibi "insanı" anlattığını kabule yanaşabilirsin.

Selam ve sevgiler.

herakles
Bakıyorum sen ayetlere sembolik anlamlar yüklerken kelime anlamlarını hiçe sayarken, hoşuna gittiğinde de "ismin sözlük anlamına" iman ediveriyorsun:)

Sen arapca biliyor musun:)

Cnn nedir?Kök olarak hangi anlamları taşır?Türkçe karşılığı nedir?
Mlk nedir?Ne anlama gelir?Sen arapcanın türkçeye çevrilmesine sembolmü diyorsun?O zaman tüm kelimeler kalsın arapca ona giydirilen saçma şeyler dursun aklında..Sen öyle yap kardeşim..

İSM NEDİR?ne anlama gelir?Türkçe karşılığı nedir?

Sen sembolle çeviriyi karıştırabilirsin..

Selam..

Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 28 2007, 01:36 AM) *
Sen arapca biliyor musun:)

Cnn nedir?Kök olarak hangi anlamları taşır?Türkçe karşılığı nedir?
Mlk nedir?Ne anlama gelir?Sen arapcanın türkçeye çevrilmesine sembolmü diyorsun?O zaman tüm kelimeler kalsın arapca ona giydirilen saçma şeyler dursun aklında..Sen öyle yap kardeşim..

İSM NEDİR?ne anlama gelir?Türkçe karşılığı nedir?

Sen sembolle çeviriyi karıştırabilirsin..

Selam..

Hayır önce söylediğimi anlayacaksın.

İşine geldiği yerde sadece kelimelerin değil, cümlelerin anlamını görmezden gelerek kendi uydurduğunu din ediniyorsun.

Ama daha sonra yine işine geldiğinde, bu sefer isimlerin bile sözlük anlamlarına, kök ayrımlarına iman ederek yine hoşuna giden uydurmaları din ediniyorsun.

Bu yolla insanı bile falanca olayları temsil eden bir sembol haline getirebilirsin. Ama Allah'tan insansın ki ,insanların varlığına iman ediyorsun.

Selam ve sevgiler.
herakles
Kardeşim sen benim ne ettiğimi nasıl biliyorsun arapca bilmeden:)

Enteresan bir çocuksun vesselam:)

Şeytan=Cindir konusunda %100 saçmalıyorsunuz bana göre..

Ben böyle düşünüyorum sen öyle..

Selamlar.
Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 28 2007, 01:48 AM) *
Kardeşim sen benim ne ettiğimi nasıl biliyorsun arapca bilmeden:)

Enteresan bir çocuksun vesselam:)

Ne dediğimi gayet iyi anladın, ama hoşuna gitmedi sevgili herakles.

Birazcık önyargıdan uzak bir şekilde kitabı bütünlük içinde okuman dahi sana gerçeği gösterebilir.

Tabii önyargıdan kastım, kendi hurafelerinizi de kapsıyor.

İsa'nın mucizelerinden melekleri ve şeytanları, oradan ahirette hoşuna gitmeyen şeyleri inkara kadar kendine yaptığın sayısız zulümden bahsediyorum elbet.

Atalarının hurafe dininden sıyrılıp yeni uydurduğunuz hurafe dine kaçmanız sizi doğru yola götürmüyor gördüğün gibi. Hurafeler şekil değiştiriyor sadece.

Selam ve sevgiler.
herakles
Emrecim inan bana görede sen birçok hurafe barındırıyorsun kendinde..Bu da metodlarımızın çok farklı oluşundan ve senin Arapca yı din edişinden..

Benim sana verebilecek pek birşeyim yok zaten...

Herzamanki gibi

Everybody go to their road.

Selamlar..
dinsavar
Alın bakın işte.Emrede online kurancı, herakleste.Yani ikiside hadisleri delil kabul etmez.Eğer sade kuran demekle iş hallosa idi bunların birbirlerine bu kadar zıt düşünceler taşımaması gerekirdi değilmi.?

Emre kurancı olmasına rağmen namazı ve haccı savunur, Edipte öyle. Delili ise elbette yine kuran.Herakles ve terliksi gibiler geleneksel anlamda namazın ve haccın putperstlik olduğun savunur.

Biri diğerine göre putperst,diğeride ona göre ayetleri çarpıtan kafir. Ama buna rağmen iki tarafta kendisini,müslüman kabul eder. Hepside düşüncelerini kurana dayandırmasına rağmen hangisi haklı ?

Kendi aralarında bile bu kadar zıt görüş ayrılıkları olmasına rağmen,hangi yüzle gelip bizlere ayetleri çarpıtıyorsunuz diye,çamur atar bu insanlar.

Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 28 2007, 01:56 AM) *
Emrecim inan bana görede sen birçok hurafe barındırıyorsun kendinde..Bu da metodlarımızın çok farklı oluşundan ve senin Arapca yı din edişinden..

Benim sana verebilecek pek birşeyim yok zaten...

Herzamanki gibi

Everybody go to their road.

Selamlar..

Hayır Arapçayı da işine geldiğinde din edinen sensin. Bu isim kökleri mevzuunda olduğu gibi.

Ama diğer işine gelmediği yerlerde ise koca paragrafların apaçık anlamlarını dahi inkar eden yine sen ve senin gibi sembolikçilerdir smile.gif

Benim bir metodum yok. Yüce Allah ne diyorsa o.

sizin yaptığınız atalarınızın uydurmalarından daha masum değil.

Selam ve sevgiler.
herakles
Alın bakın işte.Emrede online kurancı, herakleste.

Hops dinsavar..Emre ile ben aynı metodda giden kişiler asla değiliz.Emre ordan burdan aşırmayla giden biri ve mealler üzerinden çırpınan birisi..Emre'de kendi kendine gelin güvey sende..Bence ikiniz daha benzersiniz..

Selamlar...
Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 28 2007, 02:01 AM) *
Hops dinsavar..Emre ile ben aynı metodda giden kişiler asla değiliz.Emre ordan burdan aşırmayla giden biri ve mealler üzerinden çırpınan birisi..Emre'de kendi kendine gelin güvey sende..Bence ikiniz daha benzersiniz..

Selamlar...

Ne oldu herakles'ciğim, gerçekler can acıtıyor öyle değil mi? smile.gif En az eski şaşkınlar kadar iştahlısınız uydurma konusunda.

Dinsavar da senin yolun üzerineydi, Safbilgi de.

Aynadaki akislerini başkalarına sıçratmaya kalkma boşuna.

Ne zaman ki imana yöneleceksin, ondan sonra bu zırvalıklarına kendin de güleceksin.

Selam ve sevgiler.
dinsavar
Hadi devam edin birbirinizi yemeye. Güzel eğlence çıkıyor.
herakles
Dinsavar da senin yolun üzerineydi, Safbilgi de.

O şahıslar gereken cevabı sana verir..Onlar sadece benim yoluma uğradılar..Senin yoluna uğradıkları gibi...Ve süreçleri neticesinde biri ateist olmayı diğeride deist olmayı seçti...Emre gibi Allah'ın sevdiği kuluyum diye kıvranmıyorlar:)

Hadi devam edin birbirinizi yemeye. Güzel eğlence çıkıyor.

Yok dinsavarcım emre kendini sapmamış gariban sanıyor.Ona gülelim beraber.

Selam...
Emre1974tr
QUOTE(herakles @ Dec 28 2007, 02:08 AM) *
O şahıslar gereken cevabı sana verir..Onlar sadece benim yoluma uğradılar..Senin yoluna uğradıkları gibi...Ve süreçleri neticesinde biri ateist olmayı diğeride deist olmayı seçti...Emre gibi Allah'ın sevdiği kuluyum diye kıvranmıyorlar:)

Selam...

O şahıslar senin gibi şaşkınlıklarının götürdüğü inanca vardılar. Sense onlar kadar dürüst olamayan bir "sembolikçisin" smile.gif

Hiç olmazsa dine eskisi kadar zarar vermiyorlar. Çünkü artık dışardaki yabancılar.

tek farkınız, zarar şiddetinde.

Selam ve sevgiler.

candamar
QUOTE(murtimuro @ Dec 13 2007, 12:50 AM) *
Sanırım konu biraz farklı bir noktada ama ben daha önce Müslüman olup şu anda da Hristiyanlığa ilgi duyduğum için beni de ilgilendiriyor.

Ben İslama inanırken bir şeye inanırdım..Tevrat Zebur İncil değişmiştir..Sonra Kuranı okuyup incelemeye başlayınca Kuranın anlamsız sözlerle dolu olduğunu gördüm..

Bunun üzerine Kutsal Kitabı okumaya başladım ve gördümki gerçekten tutarlı ve insana birşeyler öğretebiliyor..
Ayrıca Müslümanların iddia ettiği gibi Kutsal Kitabın değiştiğine dair HİÇBİR KANIT YOKTUR..Bu iddialar tamamen uydurma ve herhangi bir dayanağı olmayan söylentilerdir..

Böylece büyük bir yalana inanmış olduğumu farkettim..Kutsal Kitabı iyice öğrendikçe Kuran'ın Kutsal Kitabın çok kötü bir taklidi olduğunu ve tamamen boş sözlerden ibaret olduğunu anladım..

Bu bağlamda bana göre Muhammed kendisine yandaş toplamak için Tevratı ve İncili desteklediğini iddia eden Kuranı ilk karısının yardımıyla yazmıştır..Muhammedin ilk eşi Yahudiydi ve Tevrat çok iyi biliyordu..

Ancak yinede böylesine cahil bir adamın böyle bir kitabı yazdırabilmiş olması için mutlaka Şeytan ve onun Cinleri tarafından yönlendirildiğine de inanıyorum..Yoksa bu kadar sesini duyurabilmesi ve taraftar toplayabilmesi mümkün olmazdı..

Bu söylediklerim sana çok tuhaf gelebilir .. Çünkü büyük ihtimalle Kutsal Kitabı (Tevrat Zebur İncil) hiç okumamış ya da sadece eleştirmek için uğraşanlar sayesinde bazı ayetlerini duymuşsundur.. Öğrenmek için cesaretli olabilirsen beni anlayabilmen zor olmayacaktır...

Kuran la ilgili düşüncelerinizin yegane sebebi elbetteki onu size kendi his ve hadislerin etkisi altında meallendiren ve kimi zamanda yobaz, bağnaz gibi isimlendirdiğimiz şahıslar yüzündendir. Oysaki Kuran ın anlattğı şeyle onların anlattığı şey cok farklıdır. Misalen en ünlü kuran tefsircisi Elmalı Hamdi bile kitabının önsözünde, tefsirini sunni iktidarın etkisi altında kaldığını ve onlara göre çevirdiğini belirtir.
Örneğin Hz. Muhammedin miraca çıktığı ve ayın 2 ye bölündüğü gibi hikayeler Kuran da yoktur. Ama malesef akılsızızlığın getirisi ola "kaş yapayım derken göz cıkarmak" hadisesi her zaman tekrarlanmaktadır.

http://www.istekuran.com/

Burayı bir ziyaret edin, gercekleri görmenizi sağlıyacağına inanıyorum. Sadece bir tavsiiye.
dinsavar
Kuran öylesine mucizevi bir kitaptır ki insanları sadece inanalar ve inanmayanlar diye birbirine düşürmekle kalmaz. Ona inanan insanları bile birbirine düşürür.

Muhammedin ölümünden sonra en yakın arkadaşları bile cemel ve sıffın savalşarında biribilerine girmiş onbinlerce insan katledilmiştir. Tarihte mezhep kavgaları yüzünden hakeza yine binlerce insan katledilmiştir.Irakta mezhep kavgası yüzünden müslümanlar biirbirlerini katletmektedirler.halen günümüzde islamı farklı farklı anlahan yüzlerce gurup vardır.Çoğu birbirini can düşmanı gibi görür.

Tüm bu yozlaşmanın tek kaynak kuran olduğunda düzeleceğine inanan online kurancı saftiriklerin bile nasıl birbirlerine girdiğini gördük.

Ey saftirik online kurancılar,binlerce örneğe rağmen suçu hala insanlarya yükleyip bu terör kitabını savunmaya daha ne zamana kadar devam edeceksiniz?
candamar
Hatayı Kuran da değil kendini müslüman sanan insanlarda. Hurafelere inanıp Tarikatlar kurup, şeyhler,veliler edinip dinden uzaklaşan kendini müslüman zannedip, sizinde dine saldırmak için kullandığınız adamlarda arayın. Aslında sizden farkları yoktur. Hatta onlar çok daha tehlikelidir.
dinsavar
QUOTE(candamar @ Dec 28 2007, 03:52 AM) *
Hatayı Kuran da değil kendini müslüman sanan insanlarda. Hurafelere inanıp Tarikatlar kurup, şeyhler,veliler edinip dinden uzaklaşan kendini müslüman zannedip, sizinde dine saldırmak için kullandığınız adamlarda arayın. Aslında sizden farkları yoktur. Hatta onlar çok daha tehlikelidir.

Tarikatların hiç bir öyle laaaaaaaaaaaap diye gökten düşmedi. Tamamının önünde, örnek aldığı muhammedin hayatı var.Dinler her zaman sömürü için kullanılmıştır. Muhammed nasıl içinde yaşadığı dindar toplumun inancını kendi şahsi çıkarları için ve cinsel keyfi için kullandı,önüne gelen karıyı yatağına attı ise,elbetteki bu taktiği farklı versiyonlarla başkalarıda uyugulayacaktır. İşte tarikat şeyhleri muhammedin geleneğini devam ettiren açıkgöz insanlardır.

Muhammed allahın elçisi olduğunu söyledi sazanlar zıpladı. Şeyler ben allahın sevgili kuluyom,evliyayım dedi yine sazanlar zıpladı. Değişen bir şey yok.

Muhammed evlatlığının eşini ayetle kendine eş yaptı, tarikat şeyleride ben allahın sevgili kuluyum evliyayım diye yapıyor.

Siz hala asıl teörrist başını savunmaya devam edip, onun mirasçılarına çamur atmaya devam edin. Bu kafaytla daha çokkkk müslüm gündüzler fatime şahinlerinizi düzmeye devam edecek.
fearfactorst
QUOTE(dinsavar @ Dec 28 2007, 03:12 AM) *
Muhammed evlatlığının eşini ayetle kendine eş yaptı, tarikat şeyleride ben allahın sevgili kuluyum evliyayım diye yapıyor.

Evlatlık nedir? Kan hısmı mı? Buradan nereye varmaya çalışıyorsun? Allah'ın indinde evlatlık diye bir şey yoktur, böyle olmadığını o zamanın insanlarına göstermek için bu evlilik emredilmiştir.
Cenâb-ı Hakkın emriyle, Peygamber Efendimizle (a.s.m.) Hz. Zeynep arasında kurulan bu evliliğin ehemmiyetli bir şer'i hükmü olduğu gibi, Bütün mü'minleri ilgilendiren bir hikmet ve fayda tarafı da vardı. Çünkü, Cahiliyye Devrinde, bir kimse birisini evlât edindiği zaman, halk, evlâtlığı, onun adıyla anar ve evlâtlık, öz evlât gibi o kimsenin mirasından faydalanırdı. Haliyle bu inanca göre, evlâtlığın boşadığı kadını, onu evlât edinen kimse alamazdı, bu haramdı.
İşte, Peygamber Efendimizin, Allah Teâlânın emrine uyarak, Hz. Zeynep'i zevceliğe almasıyla Cahiliyye Devrinin bu inanç ve âdetinin bâtıl olduğu ortaya kondu. Böyle bir durumda mü'minler için de vebâl ve günahın söz konusu olamayacağı belirtildi.
Kaldı ki, Hz.Zeynep'in Hz.Zeyd ile evliliğini de Peygamber Efendimiz istemiştir. Hz. Zeynep'i boşamaması için Hz. Zeyd'e sürekli ısrarda bulunmuştur. Eğer Peygamber Efendimiz başlangıçta kendisi için Hz.Zeynep ile evliliği isteseydi Hz.Zeyd'e değil kendisine isterdi. Hz.Zeynep'i ilk defa da görmüş değildi, yakın akrabasıydı, defalarca da görmüştü. Her iki evlilikte de hikmetler vardır. Birincisi: O zamanın adetlerine göre azad edilmiş de olsa bir köle ile bir hürün evlenmesi olamazdı. Bu adete Hz.Zeyd ve Hz.Zeynep'in evliliği ile son verilmiş, evlatlığın gerçek evlat gibi kabul edilmesinin batıl olduğu da Hz.Peygamber ve Hz. Zeynep'in evliliği ile ortaya konulmuştur.
orhan11
İnsanlık aleminde bütün sorunlar bitmiş, bir tek evlatlığının boşadığı karısını nikahına alamama gibi çoook önemli bir konu kalmıştır.. Sağolsun Muhammed bu konuyu da çözmüş, kendisinden Allah razı olsun ama, 21. Y.Y insanı için evletlığının boşadığı karısı ile evlenmeye verilen bu ilahi izin ne önem arzeder? Hiç bir önemi ve öğretisi yok, zaten o dönemde de yoktu.. Muhammed Zeyneb'i evde biraz açık saçık gördü ve aşık oldu. Ne yapıp ne edip yatağına atmalıydı. Türlü numara ve dümen çevirerek isteğini yerine getirdi.. Evlatlığı Zeyd (eski evlatlığı) ise kumandan yapılarak ödüllendirildi.. (Mevzu, arkadaşının karısına sulanıp tezgah kurarak yatağına atan ve arkadaşını da savaşa gönderen Tevrat'ın peygamberi ahlaksız Davut'un hikayesine ne kadar da çok benziyor değil mi?)

Netice olarak Muhammed de evlatlığının karısına sulanmış, evlatlığına boşattırıp ilahi emirlerin desteği ile kendi nikahına almıştır. Bunu çeşitli raks figürleri ve kıvırtmalarla düzeltemezsiniz, boşuna uğraşmayın..

Neyse, biz konuyu Enes'in rivayet ettiği bir Hadis ile bitirelim;

"Peygamber ne zaman güzel bir kadın görse eve koşup Zeyneple yatardı." (Buhari hibe/8)
herakles

Muhammed'in evlatlığı falan yoktur..

Selam.
fearfactorst
QUOTE(orhan11 @ Dec 28 2007, 12:05 PM) *
Netice olarak Muhammed de evlatlığının karısına sulanmış, evlatlığına boşattırıp ilahi emirlerin desteği ile kendi nikahına almıştır. Bunu çeşitli raks figürleri ve kıvırtmalarla düzeltemezsiniz, boşuna uğraşmayın..

Senin gibilerin kafası sadece uçkura çalıştığı için yorumun da buna göre oluyor. Kafan başka güzellik ve hikmetlere çalışsaydı farklı düşünür,doğruyu bulurdun. İnsan gibi bir mucize ve mükemmel bir yaratık her gün gözlerinin önünde iken
bu harikuladeliği kör tesadüflere ve kör maddeye bağlayan ve hakikati göremeyecek kadar kör olan birisinden ne beklenebilir ki zaten. Peygamberimiz çok evliliğini 50'li yaşlarda yapmıştır. Objektif bir biçimde aklını kullanıp araştırırsan sebep ve hikmetlerini belki öğrenebilirsin.Gençliğinde nefsine yenilmemiş de yaşlılığında mı yenilmiş haşa? O büyük şahsiyet hiç bir zaman nefsiyle hareket etmemiştir. Kendisine ağır hakaretler eden, çok sevdiği amcasını şehit eden insanları bile Allah'a inanıp İslami seçtiklerinde affeden,kendi nefsinin değil Allah'ın emirlerini uygulayan bir Peygamberden sözediyoruz,sözlerine dikkat et.Senin gibiler eleştiriye bile tahammül edemiyor.Farkı ayırtedebiliyor musun?Biraz düşünme kabiliyetin olsa bunları düşünür, mantığını tersinden çalıştırmazdın.
orhan11

""Senin gibilerin kafası sadece uçkura çalıştığı için yorumun da buna göre oluyor.""

hahh haaa..

Uçkur mevzuları İslamın temelini oluşturur.. İnanırlara cennette huriyi boşuna vermezler. Ahzab suresi boşuna Muhammed'in uçkuruna yönelmemiştir.. Muhammed pek sevdiği Ayşe'sini kurtarmak için boşuna indirmemiştir Nur Suresini.. Kadını ambalajlamak, zina hükümleri gibi vesair tüm hükümler uçkur meselesine yöneliktir. Bir de utanmadan Arabın uçkuruna düşkünlüğünü bana yüklüyorsun.. Ne arlanmaz adamlarsınız siz?

Peygamberin mecburen 50'li yaşlarda yapmıştır evliliklerini.. Hatice adama harem kurmaya izin verirmiydi? Hem patron ol adamı besle, hem de adam eve senin paralarınla karılarıları doldursun.. Elbette Hatice izin vermediğinden tek karılı evliliğe mecbur kaldı.. Ne zaman Hatice öldü, gemi azıya alıp onca yılın acısını çıkardı... Bırakın bu salakça savunmaları.. Artık yeni argumanlarla gelin ki tartışmaya değer bulunasınız..

fearfactorst
Ben söyleyeceklerimi söyledim,anlayana.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.