Tam Forum Görünümü: İSLAM’DA REFORM NEDEN MÜMKÜN DEĞİLDİR?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
freeyourmind
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 18 2007, 03:27 PM) *
Böle bi açıklamayı yapsa yapsa senin gibi mongoflar yapar.Müslüman olmamak Hz.Muhammedin yalancılığını gösterirmiş.Ben hristyan değilsem Hz.isa yalancı olduğu anlamımı taşıyor.Kuş beyinli bari bi yorum yapıyorsun mantıklı bi yorum yap.Görende adam sanıcak

Yok daha fazla galeyana gelmem merak etme. laugh.gif

Mongof
nedir acaba bir anlatsana? Ne ola ki acaba?

Okuduğunu anlayabiliyor olsaydın bunları yazmazdın sen. Ancak suç sende değil seni ilkokuldan mezun edendedir. tongue.gif

Dünyada müslüman olmayan herkes ama HERKES MUHAMMED'İN YALANCI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR. Yoksa hepsi müslüman olurdu zaten.

Bu cümle ne anlatmak istiyor? Kendi cümlelerinle tekrar yaz bakalım bunu. Müslüman olmayıp da Muhammed'e inanlar mı var yoksa?

O zaman neden müslüman olmuyorlar?

Ama bu kadar ağır (!!) bir cümle yazarak kafanı karıştırdığım için bir hata da ben yaptım sanırım.

Herkese düzeyine göre yazmak lazım tabi...
dangalakdarwin
QUOTE(haci @ Apr 18 2007, 04:26 PM) *
Herkese laf yetiştirmeye çalışan dangalak..
Benim ne olduğum beni ilgilendirir.
Seni ilgilendirmesi için benden rahatsız olman lazım..
Seni dikkatini çektiğime göre bir yerlerine fena şekilde bastırdım galiba..
Rahatsız olmuşa benziyorsun..
Acıttım mı cicim...

keeeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhh

HACI

Senin ne olduğun seni ilgilendiriyorsa benimde ne olduğum beni ilgilendiriyor demektir.Sen bana laf atarsan bende sana atarım.Burda sürekli müslümanları eleştirdiğine göre küçükken başına müslümanlardan bişey geldi galiba.Neyse sıkma canını olur böle vakalar.
dangalakdarwin
QUOTE(freeyourmind @ Apr 18 2007, 04:48 PM) *
Yok daha fazla galeyana gelmem merak etme. laugh.gif

Mongof
nedir acaba bir anlatsana? Ne ola ki acaba?

Okuduğunu anlayabiliyor olsaydın bunları yazmazdın sen. Ancak suç sende değil seni ilkokuldan mezun edendedir. tongue.gif
Bu cümle ne anlatmak istiyor? Kendi cümlelerinle tekrar yaz bakalım bunu. Müslüman olmayıp da Muhammed'e inanlar mı var yoksa?

O zaman neden müslüman olmuyorlar?

Ama bu kadar ağır (!!) bir cümle yazarak kafanı karıştırdığım için bir hata da ben yaptım sanırım.

Herkese düzeyine göre yazmak lazım tabi...

Marmara üniversitesi iktisad fakültesinde okuyorum, kuş beyinli insan.Bir dine bağlı olmak diğer dinin peygamberinin yalancı olduğunu göstermez.Ya benimle alay ediyorsun yada hakkaten aptalsın.Bir insanın hristiyan olması yada musevi olması diğer dinin peygamberlerinin yalancı olduğunumu gösteriyor.Daha yazıcak çok şey var ama kusura bakma dostum senin gibi gerikalı için boşuna emek harcıyamam
freeyourmind
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 18 2007, 08:36 PM) *
Marmara üniversitesi iktisad fakültesinde okuyorum, kuş beyinli insan.Bir dine bağlı olmak diğer dinin peygamberinin yalancı olduğunu göstermez.Ya benimle alay ediyorsun yada hakkaten aptalsın.Bir insanın hristiyan olması yada musevi olması diğer dinin peygamberlerinin yalancı olduğunumu gösteriyor.Daha yazıcak çok şey var ama kusura bakma dostum senin gibi gerikalı için boşuna emek harcıyamam

İktisat denir ona. Önce okuduğun bölümün adını yazmayı öğren. Sizin bölümün girişinde tabela yok mu? Bana inanmıyorsan oraya bak.

Köşeye sıkıştığın için hakaretlerine devam ediyorsun. Ben sana 1 kere hakaret ettim, HAK ETTİĞİN, ÖLÜME ALKIŞ TUTTUĞUN İÇİN ettim.

Koyu siyahla işaretlediğim yerde sorduğun o soruyu sormanın sebebi Hristiyanlık ve Musevilik dediğin o dinler hakkında en ufak birşey bile bilmiyor olman. O dinlere inanırsan Muhammed'in yalancı olduğunu kabul etmiş olursun. Yoksa, Kutsal Ruh'a ve İsa'nın Tanrı'nın oğlu olduğuna dair Muhammed'in söylediği birşeyler var da ben mi bilmiyorum? Buna inanan Muhammed'e nasıl inanacak?

Cehaleti hakaretle kapatamayacağın bir yer burası dangalak. "Yazacak çok şey var" diyebiliyorsan yazsana. Bak ben yazıyorum.

Daha okuduğu bölümün adını yazamayan, ÖSS sisteminin çarpıklığından bir yolunu bulupta üniversiteye giren senin gibi vasıfsız üniversite öğrencilerinden umut bekliyoruz hala ülkecek. Çok üzüldüm valla. Beni "gerikalı" diye nitelediğinde bende bir etki yaratacak kapasiten yok senin. Desen ne olur ki?

Kabul et dangalaksın işte.

Bu bir hakaretten öte, durum tespitidir arkadaşım.

Üniversiteye kadar bir şekilde gelmiş, ama nasılsa yazmayı, okumayı, okuduğunu anlamayı öğrenememişsin.
dangalakdarwin
QUOTE(freeyourmind @ Apr 18 2007, 08:46 PM) *
İktisat denir ona. Önce okuduğun bölümün adını yazmayı öğren. Sizin bölümün girişinde tabela yok mu? Bana inanmıyorsan oraya bak.

Köşeye sıkıştığın için hakaretlerine devam ediyorsun. Ben sana 1 kere hakaret ettim, HAK ETTİĞİN, ÖLÜME ALKIŞ TUTTUĞUN İÇİN ettim.

Koyu siyahla işaretlediğim yerde sorduğun o soruyu sormanın sebebi Hristiyanlık ve Musevilik dediğin o dinler hakkında en ufak birşey bile bilmiyor olman. O dinlere inanırsan Muhammed'in yalancı olduğunu kabul etmiş olursun. Yoksa, Kutsal Ruh'a ve İsa'nın Tanrı'nın oğlu olduğuna dair Muhammed'in söylediği birşeyler var da ben mi bilmiyorum? Buna inanan Muhammed'e nasıl inanacak?

Cehaleti hakaretle kapatamayacağın bir yer burası dangalak. "Yazacak çok şey var" diyebiliyorsan yazsana. Bak ben yazıyorum.

Daha okuduğu bölümün adını yazamayan, ÖSS sisteminin çarpıklığından bir yolunu bulupta üniversiteye giren senin gibi vasıfsız üniversite öğrencilerinden umut bekliyoruz hala ülkecek. Çok üzüldüm valla. Beni "gerikalı" diye nitelediğinde bende bir etki yaratacak kapasiten yok senin. Desen ne olur ki?

Kabul et dangalaksın işte.

Bu bir hakaretten öte, durum tespitidir arkadaşım.

Üniversiteye kadar bir şekilde gelmiş, ama nasılsa yazmayı, okumayı, okuduğunu anlamayı öğrenememişsin.

Çok hızlı yazmamdan dolayı bazen hata yapabiliyorum.Ne yazdığımı anlıyorsun işte illa harfi harfinemi yazayım.Senin dangalak demenle dangalak olmuyorum.

O Hristiyanlığı kabul edenler arasında Hz.Muhammedin adını bilmeyenler bile var.Doğan bir çocuğun annesinin babasının dinine mensup olup o dine bağlı kalıyor,O dini seçiyor,Kendisini o dine veriyor.Bu Hz.Muhammedin yalancı olduğunu göstermiyor.Senin kalkıpta böle bir genelleme yapman bence yanlış tabi bu benim fikrim.
freeyourmind
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 18 2007, 09:08 PM) *
Çok hızlı yazmamdan dolayı bazen hata yapabiliyorum.Ne yazdığımı anlıyorsun işte illa harfi harfinemi yazayım.Senin dangalak demenle dangalak olmuyorum.

O Hristiyanlığı kabul edenler arasında Hz.Muhammedin adını bilmeyenler bile var.Doğan bir çocuğun annesinin babasının dinine mensup olup o dine bağlı kalıyor,O dini seçiyor,Kendisini o dine veriyor.Bu Hz.Muhammedin yalancı olduğunu göstermiyor.Senin kalkıpta böle bir genelleme yapman bence yanlış tabi bu benim fikrim.

Muhammed'in adını bilmelerine gerek yok.

Kutsal Ruh'a inanıyorlar mı? İnanmak zorundalar çünkü Hristiyanlar.
İsa Tanrı'nın oğlu diyorlar mı? Demek zorundalar çünkü Hristiyanlar.

Muhammed "Bu böyle değildir, İsa Tanrı'nın oğlu değildir" dedi mi? Dedi.

Demek ki Hristiyan olmaları Muhammed'i tanımasalar da adını bilmeseler de yalancı olarak yorumlamalarını zorunlu kılar. Eğer Muhammed'i bir gün tanırlar da "Doğru söylüyormuş" derlerse, o zaman dinden çıkarlar.

Ki Hristiyanlar, çocuklarını eğitirken diğer dinleri aynen Müslümanların yaptığı gibi kötülemekten, batıl ilan etmekten geri durmazlar.

Müslümanların çoğu diyorlar ki güya Kuran'da bütün diğer kitaplar varmış, o yüzden Kuran diğer dinleri reddetmezmiş. Bu yanlıştır. Özellikle Hristiyanlığın bir sürü kitabı olmasına rağmen temelleri KUTSAL ÜÇGENe dayanır.

Bunu reddeden Hristiyan olamaz.

Muhammed bunu apaçık reddetmiştir. Kuran bunu apaçık reddetmiştir.

Bu durumda ya Hristiyanlar yalancıdır, ya da Muhammed.

Tabi bir ihtimal daha var, ki bence doğru olan odur:

Al birini vur ötekine...
ReaL
yorumsuz.....

EWT evrimciler sizin müslümanlara ne kadar körü körüne bağladınız laflarına bir yanıt .....

acaba evrim teorisine körü körüne bağlanmış ateistler teori çürümeye yüz tutuğu halde neden savunulur

Çünkü öğrendiği ve bir ömür sarfettiği bir olguyu sonunda reddetmeyi herkes başaramaz.

( HACI )

saygılar.....

not: bu soruya verilmiş bir cevap değildir... burda vurgulamak istediğim cümlenin anlamıdır.
Can
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 18 2007, 12:49 AM) *
Atatürkü dil uzatanların nasıl gebermesini istiyorsam Peygamberimede dil uzatanların gebermesini isterim.Turan dursun kitabında peygamberimiz için bu adam uslübunu kullanmıştır.2 kitabınıda okudum ve ikisinide yaktım.

Sen Atatürk'e dil uzatanların elini öpersin be kıvırma adi herif.
Aslında her forumda senin gibi müslümanlar olmalı ki sizin dininizin ne kadar insanlık dışı olduğunu herkes görsün.
Turan Dursun'u da Madımaktaki aydınları da, Kubilayı da siz öldürdünüz.
haci
Real kardeşim..
Ne demek istediğinizi ben anlamadım diyebilirim.
Yani evrim çürütülmüş mü?
ReaL
onu demek da anlaya bilirsin (anlaya bilirsen)

atesitler müslümalara körükörüne bağlanmışlar diyorsunuz

bende diyorum ki ewrimi savunan kesim de körü körüne bağlanmış diyorum

sizinde bir iletinizde bu yazı dikkatimi çekti yapıştırdım

Çünkü öğrendiği ve bir ömür sarfettiği bir olguyu sonunda reddetmeyi herkes başaramaz. (hacı)

saygılar
dangalakdarwin
QUOTE(Can @ Apr 19 2007, 05:59 PM) *
Sen Atatürk'e dil uzatanların elini öpersin be kıvırma adi herif.
Aslında her forumda senin gibi müslümanlar olmalı ki sizin dininizin ne kadar insanlık dışı olduğunu herkes görsün.
Turan Dursun'u da Madımaktaki aydınları da, Kubilayı da siz öldürdünüz.

Lan kanı bozuk ben senmiyim.Sen müslümanların şeyine kurban ol.Turan dursun ölmeyi çoktan haketti.İyide oldu geberdi gitti onunda senin gibi kanı bozuktu zaten
dangalakdarwin
QUOTE(aktifus @ Apr 18 2007, 02:20 PM) *
İslami hoşgürü dedikleri işte budur. Tebrikler.

Hepiniz geberin demedim hakeden için söledim.
tabu
tüm dinsizler geberse ne iyi olur dimi? dünya din kardeşlerine kalır.kardeş kardeş birbirlerini yerler:)
ReaL
QUOTE(tabu @ Apr 19 2007, 08:16 PM) *
tüm dinsizler geberse ne iyi olur dimi? dünya din kardeşlerine kalır.kardeş kardeş birbirlerini yerler:)

tabu sen hakaten çok matrak birine benziyorsun bu forum sitesinin şebeği sen misin

kafan hiç basmıyor mu dünyada her şey bir düzen içinde dünyada kötü olmazsa iyiliğin bir anlamı mı olur

gece olmazsa gündüzün ne nalamı var zayıfın olmazsa güçlü nasıl güçlü olur o zaman

fakir olmazsa zenginin ne anlamı var...

dünyanın sizin gibi insanlara da ihtiyacı var .. biggrin.gif

nato mermer nato kafa

saygılar....
aktifus
QUOTE(dangalakdarwin @ Apr 19 2007, 08:11 PM) *
Hepiniz geberin demedim hakeden için söledim.

kardeş, sorunda bu zaten sen hakim misin hemi cellat? Allah'ın verdiği canın alınma yetkisi kimdedir?

Bir insan öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir değil mi? Kana bu kadar susamayın derim.
tabu
real, dünyada bu kadar deforme şeyler varken ne düzeninden bahsediyorsun.
ayrıca bu yazdığın mantık yürütmeye göre şunu da söyleyebiliriz:
iyi olmasa kötünün bir anlamı olur mu?
gündüz olmasa gecenin ne anlamı var
güçlü olmasa zayıfın ne anlamı var vb.
yani allah bize eziyet etmek için iyiliği yaratmış diyebiliriz.bu hastalıklı düşünceyi kafandan sil bence..avunacak başka şeyler ara kendine.
nato mermer nato kafa konusunda aynı fikirdeyiz.
sana da saygılar.
suevari
Reform(yapıyı yenileme) ve deformdan(yapıyı bozma) söz etmeden önce üzerinde konuştuğumuz form’u bir ortaya koyalım. Şahsen ateist olsam dinlerin ne reformu ne de deformu için uğraşırdım. Yok olmaları en iyisi olurdu.benim için.

İmdi: Ortadoğu dinlerinin referans aldıkları İbrahim’in dininin bir formu var. Buna göre tanrı ile insan arasında bir elçi vardır. Bu elçi tanrıdan insana haber getirir. İnsandan tanrıya haber götürmez. Çünkü bu kurguya göre tanrı zaten her şeyi gören ve bilen olduğu için böyle bir bilgilendirmeye de gereksinimi yoktur, oysa insanların vardır.

Buna göre iki yol var:

1. Tanrıdan elçiye, oradan da insanlara..

2. İnsanlardan elçiye, oradan da Tanrıya..

Muhammed ve Martin Luther’in amacı 1. yolun gerçekleşesidir, bu bağlamda ikisi de reformisttir. Her ikisi de Tanrı ile insan arasındaki insandan Tanrı’ya gidildiği iddaa edilen aracılara karşı savaşmıştır.

Peki bu formu deforme eden şey nedir?

Bence bunun nedeni diğer papa(z), molla, kardinal, şeyh, müceddid gibi tanımlanan kişilere Tanrı adına konuşma yetkisinin verilmesidir.

Muhammed ve Luther, her ikisi de reformisttir.

Peki İslam’daki orijinal form bozulmuş mudur? Evet bozulmuştur. Çözüm Kuran’dır. Sırf onu referans alırsak din orijinal formuna döner.
freeyourmind
QUOTE(ReaL @ Apr 19 2007, 09:15 PM) *
tabu sen hakaten çok matrak birine benziyorsun bu forum sitesinin şebeği sen misin

kafan hiç basmıyor mu dünyada her şey bir düzen içinde dünyada kötü olmazsa iyiliğin bir anlamı mı olur

gece olmazsa gündüzün ne nalamı var zayıfın olmazsa güçlü nasıl güçlü olur o zaman

fakir olmazsa zenginin ne anlamı var...

dünyanın sizin gibi insanlara da ihtiyacı var .. biggrin.gif
nato mermer nato kafa

saygılar....

Kaç kere anlattık bunu.

Dünya bir düzen içinde değildir.

Süregelen bir minimum enerji, maksimum düzensizlik savaşı vardır. Kimya bu noktaya gelmeden Hegel amca bunlara birer isim takmıştır: Tez ve antitez diye. Sonra bunların kapışmasından ortaya çıkan sentez yeni bir tez olur, antitezle kapışır ve bu böyle gidedurur. Bu durmaksızın değişime diyalektik demişler Hegel'den bayağı bayağı bir önce.

Statik bir düzen olmadığı gibi dinamik bir düzen de yoktur. Genel olarak düzen yoktur.

Bunu anlamak için Kimya bilmeye gerek yoktur.

Bunu anlamak için Diyalektik İdealizm ya da Materyalizm bilmeye gerek yoktur.

Dünya her yönüyle bir kaos içindedir. Bunu anlamak için çevreye dürüstçe bir bakış yeterlidir.
yesili
QUOTE(haci @ Apr 16 2007, 03:02 PM) *
Gerçekten İslam’ı yakından incelerseniz, kurumlarının hiç birinin yeni ve orijinal olmadıklarını görürsünüz. Hepsi de eskiden kalma dinsel ritüellerdir.
Muhammed onları tekrar ele almış ve gerekliliklerine karar verdikten sonra düzelterek yeni bir şekle sokmuştur.

Bu kelimenin tam anlamı ile bir reformdur.

İslam hiç kuşkusuz putperestliğin devamıdır.

Muhammed kendine göre putperestliği reforme etmiştir ama, aslında kesin olarak onu yozlaştırmıştır..

Selamlar..

HACI

İslamiyet putperestliği yozlaştırmıştır sözü çok yalnış islamiyet hem düşünsel anlamda -yani soyut tanrıya geçme- hemde ticareti geliştirip o dönemki devlet teşkilatını ilerletmede büyük önemde işler başarmıştır. bu konularda duygusal davranmayıp bilimsel olmak gereklidir.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.